Διυλιστήριο: 06/20/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Λίστες με διορισμούς στο Ντυνάν δημοσιοποίησε ο Ν. ΝικολόπουλοςΟι αναρτήσεις περιλαμβάνουν δύο ενδεικτικές σελίδες, όπου σε μία στήλη υπάρχει το όνομα του φερόμενου ως προσλαμβανόμου, δίπλα την ιδιότητά του στη συνέχεια στοιχεία επικοινωνίας και τέλος ένα όνομα

Λίστες με διορισμούς στο Ντυνάν φέρεται να ανέβασε στο twitter του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος! Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία από τις δύο λίστες που έχουν φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα με την τρίτη κατάθεση του πρ. προέδρου του Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη.

Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν δύο ενδεικτικές σελίδες, όπου σε μία στήλη υπάρχει το όνομα του φερόμενου ως προσλαμβανόμενου, δίπλα την ιδιότητά του στη συνέχεια στοιχεία επικοινωνίας και τέλος ένα όνομα: στη μία λίστα γράφει «Κυπραίου» και στην άλλη «Βερελής Χρήστος».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Κυπραίου ήταν επί δεκαετίες γραμματέας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πολλά χρόνια διοριζόταν στο ΔΣ του Ντυνάν, ενώ ο Χρήστος Βερελής ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως ο Α. Μαρτίνης αρνήθηκε να σχολιάσει τις λίστες όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Γεωργαντά. «Οι δύο καταστάσεις δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο δικής μου επαλήθευσης διότι δεν τις έχω δει» είπε.


Πηγή www.avgi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπακωνσταντίνου κατά Παπανδρέου - Βενιζέλου για λίστα Λαγκάρντ


Για «πολιτικές καριέρες» που φτιάχτηκαν γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος δύο χρόνια μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 1 έτους, με τριετή αναστολή, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση αυτή, άλλαξε ιδιότητα και κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε βάλλει στο παρελθόν κατά του κόμματος του υποστηρίζοντας πως τον «πέταξαν στα σκυλιά», καταθέτοντας, χαρακτήρισε πολιτικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη λίστα Λαγκάρντ, φροντίζοντας μάλιστα να απαλλάξει από το δόλο τον κ. Διώτη.

«Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη», είπε ο πρώην υπουργός ο οποίος έσπευσε να εκφράσει την πεποίθησή του πως οι ενέργειες του πρώην εισαγγελικού λειτουργού Ιωάννη Διώτη δεν είχαν δόλο.

«Δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα των 65 CD» σημείωσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην πολιτική αντιπαράθεση που σηματοδότησε η επίμαχη λίστα η οποίοι έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους, όπως είπε, να κάνουν πολιτικές καριέρες. Δεν παρέλειψε βεβαίως να αφήσει αιχμές για την τύχη που είχε στη συνέχεια η περιβόητη λίστα, αξιολογώντας την εισπραξιμότητά της: «Δεν με ενδιαφέρει πόσα χρήματα βεβαιώνονται, από τη στιγμή που η εισπραξιμότητα είναι κάτω του 1%. Να κάνουν καλύτερη δουλειά και να βεβαιώνουν ότι εισπράττεται. Το ΣΔΟΕ κάνει ότι κάνει τη δουλειά του. Βέβαια το ΣΔΟΕ του 2017 είναι απείρως καλύτερο από αυτό του 2010 διότι όλοι οι υπουργοί προχώρησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις και κυρίως στο ζήτημα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Είχαμε πιο αυστηρή νομοθεσία και από την Ελβετία».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πως, κατά την προσωπική του άποψη, η λίστα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο σε σχέση με άλλα και όχι ως βάση αυτοτελή φορολογικού ελέγχου και με αυτό το σκεπτικό την απέστειλε στον κ. Διώτη. Διευκρίνισε πάντως πως το USB που εκείνος έδωσε στον κ. Διώτη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε ο κ. Βενιζέλος ενώ εξήρε την ακεραιότητα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ λέγοντας πως επιλέχθηκε για τη θέση αυτή καθώς ήταν ένα πρόσωπο το οποίο δεν επρόκειτο να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Στη δίκη κατάθεση έδωσε και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέγραψε τις επαφές που είχε με τις γαλλικές αρχές για την παραλαβή των στοιχείων, τονίζοντας ότι «οι Γάλλοι ζήτησαν μυστικότητα και εμπιστευτικότητα ενώ υποστήριξε πως τότε υπήρχε το κλίμα ότι η Ελλάδα δεν είχε πετύχει τους στόχους της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και πολλοί προφανώς προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν».

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής παραπέμπεται ο Γιάννος ΠαπαντωνίουΤην κλήση του Γιάννου Παπαντωνίου στην προανακριτική επιτροπή αποφάσισαν τα μέλη της στη σημερινή προ τελευταία συνεδρίαση πριν τη σύνταξη του πορίσματος το οποίο στη συνέχεια θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση στη ολομέλεια της βουλής.

Τα μέλη της προανακριτικής καλούν τον πρώην υπουργό προκειμένου να καταθέσει τις δικές του εξηγήσεις στις υποθέσεις που τον αφορούν και εξετάζει η επιτροπή πριν συντάξουν το τελικό τους πόρισμα το όποιο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να είναι κοινό.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό αν τελικά η κ. Παπαντωνίου αποφασίσει να παραστεί αυτοπρόσωπος στη βουλή την επόμενη Δευτέρα ή επιλέξει να στείλει υπόμνημα.

Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσοχατζόπουλος: Εχω στοιχεία ότι ο Παπανδρέου και ο Σημίτης παρέδωσαν την χώρα στους δανειστέςΟ πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι θα δώσει στη δικαιοσύνη στοιχεία για το πως οι κ.κ. Παπανδρέoυ και Σημίτης παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές.

Παράλληλα επιμένει πως η δίωξη του είναι πολιτική.
Μάλιστα τώρα που έχει αποφυλακιστεί, υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να παραδώσει στο δικαστήριο του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εδώ τον «δικάζει τυπικά εδώ και 3 περίπου χρόνια», τα στοιχεία αυτά.

Η δήλωση του Ακη Τσοχατζόπουλου
Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω προσπαθώ να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου που από την ημέρα της αποφυλάκισής μου και την έξοδό μου από τέσσερεις συνεχόμενα νοσοκομεία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.
Κατά παραδοχή της Εισαγγελικής έδρας, το αποδεικτικό υλικό εις βάρος μου είναι ισχνό. Βασίζεται σε σκόρπιες ιδιόχειρες σημειώσεις, οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τη ρητή τοποθέτηση του κ. Εισαγγελέα «ερευνάται» αν είναι δικές μου και σε μια μόνο μαρτυρία, συγκατηγορούμενου. Κανένας τραπεζικός λογαριασμός, καμία τραπεζική ή μη τραπεζική συναλλαγή, καμία χρηματορροή δεν με ενοχοποιούν. Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε ότι δωροδοκήθηκα ή έστω ότι του είχαν δημιουργηθεί υπόνοιες ή έστω ψήγματα ότι είχα λάβει χρηματικά ωφελήματα. Οι αγορεύσεις των εισαγγελέων δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια αφήγηση, ενάντια σε κάθε ουσιαστική και δικονομική έννοια.
Με την ανακοίνωση μου αυτή θέλω να γνωστοποιήσω ότι : Όπως έχω πει από την αρχή αυτής της διαδικασίας, η δίωξή μου είναι καθαρά πολιτική. Ήρθε πλέον η ώρα να το αποδείξω με στοιχεία πέραν πάσης αμφισβήτησης! Ότι Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης, με συνεργάτες τους «σκιές», σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και στους δανειστές, οι οποίοι ως σύγχρονοι δυνάστες, παρεμβαίνουν στην χάραξη Εθνικής πολιτικής σε θέματα που αφορούν την οικονομία, ενέργεια, τους εξοπλισμούς και τις διεθνείς συνεργασίες της Ελλάδος.
Τα στοιχεία αυτά είμαι σε θέση να παραδώσω στο δικαστήριο του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που εδώ και 3 περίπου χρόνια με δικάζει τυπικά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για μια πολιτική δίωξη.
Αναμένω λοιπόν να μου επιτρέψουν αύριο 21 Ιουνίου, να απολογηθώ. Και τότε θα λάμψει όλη η αλήθεια.

Ακης Τσοχατζόπουλος

Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Α. Μαρτίνης: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί στελεχών του ΝτυνάνΟ Α. Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμένων στελεχών του Ντυνάν, ενώ η Εξεταστική αποφάσισε να μην ελέγξει το CD με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα»

«Το ερώτημα δεν είναι αν χαρίσθηκε το Ντυνάν ή αν βλάφτηκε κανείς, αλλά αν όλοι αυτοί είχαν το δικαίωμα να κάνουν αυτή την διαδικασία που έκαναν», επεσήμανε ο πρ. πρόεδρος του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο το αντικείμενο της, κατά την τρίτη ημέρα, κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία.

Ο Α. Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διορισμένων στελεχών του Ντυνάν, ενώ η Εξεταστική αποφάσισε να μην ελέγξει το CD με τα 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».Πάντως εντύπωση προκάλεσε η «εξαφάνιση» του ημερολογίου της ιδιαιτέρας του Μαρτίνη, Ειρήνης Δαγκωνάκη. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι ζήτησε το ημερολόγιο από το Ντυνάν και ότι διέγραψε μία «περίεργη τροχιά», καθώς από το Ντυνάν βρέθηκε στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ που έχει αγοράσει το νοσοκομείο στον πλειστηριασμό του 2014. Ο Αντ. Μπαλωμενάκης είπε ότι η Ειρ. Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο.

«Η Δαγκωνάκη έχει δίκιο. Αλλά τώρα που τη σκιάζει η φοβέρα να μη χάσει την θέση της τι να πει; Φυλάχτηκαν τα πάντα σε χώρο της ΗΜΙΘΕΑΣ. Έφυγαν πολλά στοιχεία από το σπίτι μου όταν έγινε είσοδος αστυνομικών», σχολίασε ο Α. Μαρτίνης.


Ο πρ. πρόεδρος του Ντυνάν κάλεσε την Εξεταστική να ζητήσει από τις αρχές το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σειράς προσώπων: των διορισμένων πρώην στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ. Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Λιαρόπουλου, Αυγερινού, Χαραμή, και Καϋμενάκη, του Κολαϊτη και των στελεχών της ΔΟΥ Κηφισιάς, της Μπερετάνου, του Γιαννίκου και του Παπαγεωργίου που έκαναν μαζί όλους τους ελέγχους, του Χαραμή και του Λιαρόπουλου, του συνδικαλιστή Πανταζόπουλου, του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγγάρη που ήταν μέλη της επιτροπής προμηθειών.

Ο Α. Μαρίνης απάντησε εμμέσως στην κριτική του Α. Λοβέρδου για κακοδιαχείριση στο Ντυνάν. Είπε ότι ο εκλεκτός του Α. Λοβέρδου κ. Λιαρόπουλος ασκούσε πιέσεις για να απομακρυνθεί ο κ. Μαρτίνης από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Μάλιστα ο κ. Λιαρόπουλος ζήτησε «να μπει επιτέλους κανά ευρώπουλο», αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια εκποίησης του νοσοκομείου.Πηγή www.avgi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μπόμπολα με εισαγγελική εντολήΕντολή για τη δέσμευση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, εξέδωσε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, αναφέρουν δικαστικές πηγές.

Η έρευνα των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία διενεργείται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου πλούτου και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν εντοπιστεί «κενά» στις δηλώσεις του κ. Μπομπόλα.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να εμφανίζει «αναντιστοιχίες» σε διάφορα οικονομικά έτη που συνολικά εκτιμώνται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η αξιολόγηση της οικονομικής εικόνας του επιχειρηματία είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται το ΚΕΦΟΜΕΠ να διαβιβάσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογήσει εάν θα απαγγελθούν ή όχι κατηγορίες.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Japonica: Συγχαρητήρια Ελλάδα κέρδισες 14 δισ. ελάφρυνση χρέους!Ο Paul Bruce Kazarian δήλωσε «ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία να κερδίσει 14 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση χρέους». Η απόφαση του Eurogroup και πώς την αποτιμά η Japonica Partners.

Η Ελλάδα στο Eurogroup κέρδισε ελάφρυνση χρέους 14 δισ. ευρώ, υποστηρίζει η Japonica Partners. Όπως υποστηρίζει με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, η ελάφρυνση χρέους θα μειώσει το καθαρό χρέος στον ισολογισμό της κατά ανάλογο ποσό.

Ο οίκος επικαλείται την απόφαση του Eurogroup και τις συνιστώσες ελάφρυνσης του χρέους. Βασισμένος στο ύψος του ελληνικού χρέους στα τέλη του 2016 (176 δισ. ευρώ), καταλήγει ότι η ελάφρυνση είναι στη ζώνη του 8% του ΑΕΠ.

Ο Paul Bruce Kazarian δήλωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λάβει συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία να κερδίσει 14 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση χρέους και τη μείωση του ισολογισμού καθαρού χρέους κατά περίπου το ίδιο ποσό».

Η Japonica Partners επίσης συγχαίρει την Ελλάδα για τη σημαντική πρόοδο που έκανε με την κρατική μεταρρύθμιση, η οποία είναι η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Πηγή www.euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Παγώνουν» τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.


Τα πολλά λάθη σε ειδοποιητήρια που εστάλησαν σε κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ. αναγκάζουν το υπουργείο Οικονομικών σε αναδίπλωση.

Πλέον, η επιβολή προστίμων δείχνει να «παγώνει» και στο υπουργείο εξετάζουν νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει δεύτερη ευκαιρία στους κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ., υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους σε εύλογο χρονικό διάστημα (πιθανώς 6 μηνών). Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εξετάζεται ακόμα και ο διπλασιασμός του διοικητικού προστίμου.

Από το 1,1 εκατ. ειδοποιητήρια που έστειλε η ΑΑΔΕ, αυτά με λάθη ενδέχεται να φθάνουν και τις 400.000, καθώς σε περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής οχήματος ενημερώνεται η αστυνομία, αλλά όχι το υπουργείο Οικονομικών.

Ως βασικότερες αιτίες των λαθών που έχουν γίνει κατά τη διασταύρωση που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι περιπτώσεις κλοπής ή καταστροφής του αυτοκινήτου. Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες ο ιδιοκτήτης ενημερώνει την αστυνομία, η οποία καταγράφει και το συμβάν , αλλά συνήθως δεν ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, στο αρχείο του οποίου το συγκεκριμένο όχημα εμφανίζεται να κυκλοφορεί.

Μια άλλη αιτία είναι η μη έγκαιρη καταχώριση των περιπτώσεων κατάθεσης πινακίδων, φαινόμενο που εντοπίζεται έντονο στην Περιφέρεια με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός κατόχων αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να εμφανίζεται ακόμη ότι κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του.

Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επέκταση σχεδίου για διαγραφή χρεών σε κόκκινα στεγαστικάΣχέδιο για διαγραφή χρεών σε κόκκινα στεγαστικά. Ποιο είναι το μοντέλο που ήδη εφαρμόζουν οι τράπεζες και πως θα επεκταθεί…

Με την απειλή για πλειστηριασμούς ακινήτων, οι εγχώριες τράπεζες ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που παρέχεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και τη νομική κάλυψη των στελεχών τους, τα οποία υπογράφουν αναδιαρθρώσεις δανείων, ώστε να μειώσουν τον όγκο των «κόκκινων» χαρτοφυλακίων τους.

Το βασικό εργαλείο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν κάποια πιστωτικά ιδρύματα σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, είναι ο διαχωρισμός του δανείου σε «καλό» και «κακό». Το καλό δάνειο θα εξυπηρετείται μέσω της ρύθμισης και το κακό θα «παγώνει» και θα διαγράφεται μετά τη λήξη του δανείου, εφόσον, φυσικά, ο δανειολήπτης είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και το καλό κομμάτι εξοφληθεί με συνέπεια.

Ενδεικτικό του πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο είναι το ακόλουθο παράδειγμα:

Για στεγαστικό δάνειο (το οποίο δεν εξυπηρετείται) με ανεξόφλητο υπόλοιπο στα 200.000 ευρώ, με τρέχουσα αξία ενυπόθηκου ακινήτου στα 110.000 ευρώ, ο δανειολήπτης θα μπορεί να πληρώσει τις 110.000 ευρώ και το υπόλοιπο της οφειλής, δηλαδή τα 90.000 ευρώ, θα μπαίνουν σε έναν άλλο λογαριασμό, ο οποίος θα παγώνει για όσα χρόνια διαρκεί η ρύθμιση.

Εάν το συγκεκριμένο δάνειο εξυπηρετηθεί με συνέπεια από τον δανειολήπτη και εξοφληθεί σε ορίζοντα, π.χ., 15ετίας, τότε οι 90.000 ευρώ στον «παγωμένο» λογαριασμό θα διαγράφονται. Σε κάθε περίπτωση, η τράπεζα θα διατηρεί το δικαίωμα να επανεξετάζει τακτικά την εμπορική αξία του ακινήτου (εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες και οι τιμές στην κτηματαγορά), ώστε να γίνονται αναπροσαρμογές και στα δύο «κομμάτια» του δανείου.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σέρβοι, Σκοπιανοί και Βούλγαροι κλέβουν το ελληνικό Δημόσιο – Όργιο φοροδιαφυγής στη ΧαλκιδικήΌργιο φοροδιαφυγής παρατηρείται τα τελευταία δύο-τρία χρόνια στον τουριστικότερο νομό της βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική, με «πρωταγωνιστές» κυρίως Σέρβους, αλλά και Σκοπιανούς και Βούλγαρους. Εκμεταλλευόμενοι την πτώση των αξιών στα ακίνητα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αγόρασαν ένα μεγάλο αριθμό μικρών διαμερισμάτων και δωματίων. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτε το περίεργο, ειδικά αφού επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι μένουν για 15-20 μέρες και το υπόλοιπο καλοκαίρι τα νοικιάζουν σε χαμηλές τιμές σε ομοεθνείς τους, προφασιζόμενοι ότι είναι συγγενείς τους ή φίλοι τους.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χαδαλής. Όπως είπε, οι επιτήδειοι Βαλκάνιοι «αλιεύουν» τους πελάτες τους μέσω αγγελιών που βάζουν σε εφημερίδες των χωρών τους.Επίσης, τοποθετούν δικά τους άτομα ως «κράχτες» σε κεντρικά σημεία των παραθαλάσσιων περιοχών, οι οποίοι μόλις δουν κάποιον ομοεθνή τον «ψήνουν» να διαμείνει στα δικά τους καταλύματα για τις διακοπές του.

Μιας και το ακίνητο είναι δηλωμένο ως εξοχική κατοικία καταβάλεται ο ετήσιος ΕΝΦΙΑ, ωστόσο εκεί σταματά κάθε νόμιμη συναλλαγή με το ελληνικό Δημόσιο. Στους πελάτες τους δεν δίνουν καμία απόδειξη, κι έτσι δεν φορολογούνται για το εισόδημά τους.

Θύματα οι επαγγελματίες στον τουρισμό

Τα μεγάλα θύματα, κατά τον Δημήτρη Χαδαλή, είναι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων –κυρίως αυτοί που με το καλοκαιρινό εισοδήματα από τρία-τέσσερα καταλύματα προσπαθούν να βγάλουν ολόκληρη τη χρονιά–, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το pontos-news.gr βρέθηκε για το ρεπορτάζ στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, ωστόσο τα στόματα των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων ανοίγουν με δυσκολία.

Όπως είπαν, αποφεύγουν να προχωρήσουν σε καταγγελίες στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπό το φόβο αντιποίνων από την πλευρά των κυκλωμάτων. Άλλωστε τα συνολικά ποσά που διακινούνται παράνομα σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλά. Κάποιοι Βαλκάνιοι έχουν αγοράσει ακόμα και τέσσερα ή πέντε διαμερίσματα στους τουριστικούς οικισμούς, και κάθε καλοκαίρι θησαυρίζουν κλέβοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Σε ολόκληρη τη Χαλκιδική

Όπως είπε ο Δημήτρης Χαδαλής, το φαινόμενο παρατηρείται σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Όμως είναι εντονότερο στις τουριστικές περιοχές της δυτικής ακτής (Νέα Καλλικράτεια, Νέα Ηράκλεια, Νέα Πλάγια, Νέα Φλογητά κτλ.), οι οποίες είναι πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά με τιμές περισσότερο προσιτές.

Το τελευταίο διάστημα πάντως τα «κυκλώματα» έχουν επεκταθεί ακόμα και στις πλέον ακριβές περιοχές της Κασσάνδρας (Πευκοχώρι, Χανιώτη), ή στους αρκετά μακρινούς από τα σύνορα οικισμούς του τρίτου ποδιού.

Πηγή από www.pontos-news.gr Ρωμανός Κοντογιαννίδης

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....