Διυλιστήριο: 06/13/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: Ο αγώνας για την Ελαφόνησο ξεκίνησε! Δείτε τί συνέβη το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος!

Στο τριήμερο του Αγίου πνεύματος, 8η Ιουνίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 ξεκίνησε και επίσημα ο αγώνας της Ελαφονήσου....
Οι δημότες, φορείς και σύλλογοι της Ελαφονήσου, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό το ξεπούλημα της δημόσιας έκτασης του Σίμου και του Σαρακήνικου (από το Σαρακηνοί και όχι Σαρακίνικου όπως ανορθόγραφα και ανιστόρητα γράφει το ΤΑΙΠΕΔ) κάλεσαν τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους λάτρεις της Ελαφονήσου σε παράσταση διαμαρτυρίας.
Φορείς που συμμετείχαν και στήριξαν τη Διαμαρτυρία:


- ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
- ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
- Α.Π.Ο. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ»
- ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΛΑΚΩΝΕΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ, ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τα αλιευτικά σκάφη του νησιού και τα υπόλοιπα Ελαφονησιώτικα πλοιάρια αναχώρησαν στις 10:30 το πρωί για τον τροπικό Σίμο και στις 11:00 ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών που τους περίμενε στο τροπικό Σίμο.


Το «Θεϊκό Νυφόστολο Πλεξούδι», στο Αισθητικό Σεργιάνισμα του Σμιγοπέλαγου Νότου .. έσμιξε και τις θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις των εραστών του Γλαυκοθώρητου Σίμου


Το σμιλεμένο αμμογυάλι, από τις θωπείες των λευκοθώρητων όρμων του Σίμου και του Σαρακήνικου, που εποπτεύει τα ανεμοφιλήματα του Ιονίου, του Αιγαίου και του Κρητικού πελάγους και σμίγει τους Πρωτοελλαδικούς Πολιτισμούς του Νότου (Μινωικό, Κυκλαδίτικο και Μυκηναϊκό) ... ήταν το σημείο παράσταση της διαμαρτυρίας.
Συνθήματα γραμμένα σε πανό και στα σμιλεμένα αμμογυάλια του Σίμου, αποτύπωναν ανάγλυφα τα συναισθήματα και την αγωνία των παρευρισκομένων και όλων των Ελαφονησιωτών, των Λακώνων, των Πελοποννησίων, των Ελλήνων και των εραστών του σπάνιου φυσικού κάλλους για να μη χαθεί αιφνίδια, απρόσμενα και ασύγγνωστα και ο τελευταίος επίγειος παράδεισος του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Νότου.
Εκδήλωσαν την οργή τους και την αγανάκτηση τους, όπως θα έπραττε κάθε Έλληνας και κάθε Νησιώτης που θα μάθαινε από τις αγγελίες των Διεθνών Αγορών, ότι πωλείται το Νησί του, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαβούλευση και καμιά απολύτως ενημέρωση.. ούτε στις Τοπικές Αρχές !!
Γαλλικά, Γερμανικά κ.α. κανάλια ..πλην των Ελληνικών.. κάλυψαν τη Διαμαρτυρία


Από το Σάββατο βρίσκονταν στην Ελαφόνησο ρεπόρτερ του γαλλικού καναλιού ARTE και του γερμανικού ZDF όπως και δημοσιογράφοι της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Κανένα όμως ελληνικό κανάλι πλην του spirospero.gr και της τηλεόρασης του αρτ.
Στο Νησί κατέγραψαν τα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελαφόνησο όπως:
- ΤΑΙΠΕΔ
- Τα χημικά της Συρίας στη Ν. Πελοπόννησο
- Προσπάθεια Υφαρπαγής του Δήμου Ελαφονήσου στη Βουλή, μεσούσης της Προεκλογικής περιόδου. Άραγε η προσπάθεια υφαρπαγής του Δήμου και του Σίμου σχετίζονται;
- Έλλειψη δημοσίων Υπηρεσιών και Υποδομών στην Ελαφόνησο και πολλά άλλα.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος..

    Κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος εκατόν πενήντα τόσων κυνών δεν είναι εύκολο πράγμα!
Πρέπει να διαθέτεις ειδικά προσόντα.

Πρέπει να είσαι πλήρως αναίσθητος.
Πρέπει να μπορείς να διαλύεις ένα ολόκληρο σύστημα Υγείας και να περηφανεύεσαι ότι άφησες το αποτύπωμά σου από την θέση που πέρασες.
Πρέπει να μπορείς να καταδικάζεις ένα καρκινοπαθές κοριτσάκι 13 ετών ''εις θάνατον'', λόγω αδυναμίας της μητέρας του να προμηθευτεί τα κατάλληλα φάρμακα.
Πρέπει να είσαι σε θέση να κορδώνεσαι για τις απολύσεις που κάνεις και τις ζωές που καταστρέφεις, και να δηλώνεις ο μνημονιακότερος των μνημονιακών.
Πρέπει να είσαι εντελώς γελοίος και ημιπαράφρων.
Πρέπει να έχεις την ικανότητα να γλύφεις ανερυθρίαστα αυτόν που επί χρόνια έβριζες σκαιότατα ως τον ''μεγαλύτερο καταγκιόζη της πολιτικής''.
Πρέπει να μην έχεις το παραμικρό ''γνώθι σαυτόν'', την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής, την απόλυτη έλλειψη αυτογνωσίας.
Πρέπει να σε καλούν όλα τα συστημικά κανάλια σαν τον απαραίτητο μαϊντανό-απολογητή της συγκυβέρνησης του αίσχους.
Πρέπει να λασπολογείς αδιάκοπα και να ρίχνεις στα μούτρα κάθε εργαζόμενου και κάθε αντιμνημονιακού-σκεπτικιστή πολίτη, όλον τον οχετό της μαύρης σου ψυχής.

Και για όλα αυτά πρέπει να επισύρεις την εκτίμηση του ανεπαρκέστερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, ώστε τρείς μέρες μετά την αποπομπή σου μετά βαϊων και κλάδων, να σε ξανακαλεί στα ''όπλα'', ως μάνα του λόχου-αγέλης που διαθέτει το δεύτερο μεν, αλλά κυβερνόν κόμμα,
..στο Κοινοβούλιο-κυνοβούλιο της ντροπής!

Και πάλι, και ξανα-μανά συγχαρητήρια στον ''πρωθυπουργό'' για τις λαμπρές επιλογές του!
Μας έσκισες και πάλι παλικαρίνα..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα από την Ένωση Εισαγγελέων: «Η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων»


Βαρύτατες αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει με ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία λέει ότι το νομοθετικό της έργο, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αφορμή για την σκληρή ανακοίνωση στάθηκε η κατάθεση σειράς τροπολογιών με τις οποίες δίνεται άφεση αμαρτιών σε φωτογραφικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η διατύπωση «υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς πέραν του δημοσίου συμφέροντος», η οποία αναφέρεται σε νομοθετήματα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Η γενικότερη νομοθετική παραγωγή της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από τους εισαγγελείς ως άρρυθμη, ασυνεπής και αποσπασματική.

Η Δικαιοσύνη αντεπιτίθεται

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά ανακοίνωση δικαστικών λειτουργών με την οποία ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.

Προηγήθηκαν οι νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους για την διαφαινόμενη κατάργηση του νόμου περί καταχραστών που επιβάλλει ισόβια σε μιζαδόρους και οι Διοικητικοί δικαστές για την μη εφαρμογή δυσμενών για το δημόσιο δικαστικών αποφάσεων (καθαρίστριες) και σχολίων του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «κοινωνικό εκβιασμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με ανησυχία παρατηρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα φαινόμενα που δίδουν την εντύπωση ακατανόητης –ως προς το ρυθμό και το ρυθμιστέο πεδίο- νομοθέτησης, καθώς και ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας που διασπούν την αντίληψή της, ως λειτουργίας θεσμικά αναπόσπαστης με τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, (Α) προξενεί προβληματισμό η τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (Κωδίκων), με τρόπο που –ενίοτε- υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν : (i) η αντικατάσταση του άρθρου 263 α Ποινικού Κώδικα (ώστε κατηγορίες προσώπων να παύσουν να θεωρούνται ως υπάλληλοι νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, στα οποία μπορούν να διατεθούν επιχορηγήσεις κ.λπ. από νπδδ, Τράπεζες κ.λπ. και, άρα, δυνάμει υποκείμενα εγκλημάτων σχετικών με την υπηρεσία) με το άρθρο πρώτο § ΙΕ υποπαράγραφος ΙΕ.12 άρθρου πρώτου Ν 4254/2014, και η επαναφορά της διάταξης μετά 20 ημέρες με το άρθρο 50 Ν 4262/2014.

(ii) η πρόβλεψη με το άρθρο 20 § 6 εδ β’ Ν 4255/2014 (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) της οριστικής παύσης εκκρεμών ποινικών διώξεων που αφορούν σε κάθε είδους πράξεις και παραλείψεις σχετιζομένων με διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

(iii) η πρόβλεψη στο άρθρο 39 § 12 Ν 4024/2011 (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) ως νομίμων, δαπανών που έγιναν ως την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, για την πληρωμή απασχολούμενων στον ΟΣΚ προσώπων, ακόμη και σε βάρος του προϋπολογισμού.

(iv) Η μη αναζήτηση ως αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που χορηγήθηκαν ως επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών στους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων κ.λπ. φορέων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το χρονικό διάστημα από 1-9-2005 έως 31-9-2010 και η ex post άρση τυχόν γενομένων καταλογισμών, με το άρθρο 51 § 9 Ν 3918/2011.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτής της στόχευσης, αλλά και άλλες που δημοσιοποιούνται ως επικείμενες («Νομικός Πόλεμος για τους καταχραστές», Εφημερίδα «Τα Νέα» της 12-6-2014, σελ. 13), αφήνουν τους εισαγγελείς ανήσυχους για την ποιότητα της νομοθετικής παραγωγής και την προσήλωση του νομοθέτη στην εξυπηρέτηση της καθαρότητας της διοίκησης και της και της αδιάκριτης εφαρμογής του νόμου.

(Β) Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, τέλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση αντιδράσεων δημοσίων φορέων έναντι ορισμένων δικαστικών αποφάσεων (Εφημερίδα «Καθημερινή» της 12-6-2014, σελ. 4), υπενθυμίζει την απορρέουσα από το Σύνταγμα υποχρέωση όλων για σεβασμό των αποφάσεων των Δικαστηρίων και υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός αυτός, όταν επιδεικνύεται από πολιτειακούς φορείς, λαμβάνει παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.»
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....