Διυλιστήριο: 09/23/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πράσινοι: Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε για την απάτη της Volkswagen

Το κόμμα των Πρασίνων κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι γνώριζε από καιρό για τη χειραγώγηση των τιμών εκπομπών αερίων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των Πρασίνων στη γερμανική Βουλή, Όλιβερ Κρίσερ, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου παραδέχθηκε τον Ιούλιο, απαντώντας σε ερώτηση του κόμματός του, ότι είναι προβληματικός ο τρόπος μέτρησης των τιμών εκπομπών αερίων.

Ο Κρίσερ είπε ότι η έκκληση του Γερμανού υπουργού Μεταφορών Ντόμπριντ, για τη διαλεύκανση του σκανδάλου εκπομπών αερίου της Volkswagen έγινε πολύ αργά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για το νέο σκάνδαλο VW για τις εκπομπές ρύπων

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για το νέο σκάνδαλο VW για τις εκπομπές ρύπων Να πάρει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην «παράνομη, ανήθικη, ασύδοτη και αντι-ανταγωνιστική, επιθετική πρακτική των γερμανικών πολυεθνικών εταιρειών», όπως πρόσφατα με το σκάνδαλο μέτρησης εκπομπών ρύπων της VW, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του αναφέρεται στο πρόσφατο σκάνδαλο με τη μέτρηση των εκπομπών ρύπων της γερμανικής εταιρείες VW, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά, μετά τη Siemens, τη ΜΑΝ, τη Thyssen, την Deutsche Bank, την Deutsche Telekom, τη BMW, τη Mercedes και δεκάδες άλλες, μια γερμανική πολυεθνική εταιρεία προσφεύγει σε παράνομες δραστηριότητες για να “ξεφύγει” από τους ρυθμιστικούς κανόνες που επιβάλλονται σε μια χώρα» και τονίζοντας ότι «αυτή τη φορά η εταιρεία VW, αντί να δωροδοκήσει δημόσιους αξιωματούχους χρησιμοποιούσε παράνομες συσκευές και λογισμικό για να “ξεγελάει” τις μετρήσεις εκπομπών καυσαερίων που επιβάλλονται από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα τώρα να απαιτείται η ανάκληση και ο έλεγχος περίπου 500.000 αυτοκινήτων diesel και η πιθανή επιβολή προστίμου, ύψους 18 δις δολαρίων». 

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού υπογραμμίζει ότι «οι γερμανικές πολυεθνικές εταιρείες έχουν επιδείξει μια “ιδιαίτερη προτίμηση” σε τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες που τους προσδίδουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», ρωτά την Κομισιόν κατά πόσο γνωρίζει εάν «η VW χρησιμοποιούσε αντίστοιχο λογισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να “ξεγελάει” τις μετρήσεις εκπομπών αερίων», καθώς επίσης, εάν «θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να εξετάσει κατά πόσο άλλες εταιρείες στην ΕΕ χρησιμοποιούν αντίστοιχες πρακτικές για να παρακάμπτουν τα όρια εκπομπών αερίων». 

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καλεί την Κομισιόν «σε συνεργασία με το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να μπει ένα τέλος στην παράνομη, ανήθικη, ασύδοτη και αντι-ανταγωνιστική, επιθετική πρακτική των γερμανικών πολυεθνικών εταιρειών». 

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση: 

Για άλλη μια φορά, μετά τη Siemens, τη ΜΑΝ, τη Thyssen, την Deutsche Bank, την Deutsche Telekom, τη BMW, τη Mercedes και δεκάδες άλλες, μια γερμανική πολυεθνική εταιρεία προσφεύγει σε παράνομες δραστηριότητες για να «ξεφύγει» από τους ρυθμιστικούς κανόνες που επιβάλλονται σε μια χώρα. Αυτή τη φορά η εταιρεία VW, αντί να δωροδοκήσει δημόσιους αξιωματούχους χρησιμοποιούσε παράνομες συσκευές και λογισμικό για να «ξεγελάει» τις μετρήσεις εκπομπών καυσαερίων που επιβάλλονται από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα τώρα να απαιτείται η ανάκληση και ο έλεγχος περίπου 500 χιλιάδων αυτοκινήτων diesel και η πιθανή επιβολή προστίμου, ύψους 18 δις δολαρίων. Με δεδομένο ότι οι γερμανικές πολυεθνικές εταιρείες έχουν επιδείξει μια «ιδιαίτερη προτίμηση» σε τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες, που τους προσδίδουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ερωτάται η Επιτροπή: 

1) Γνωρίζει κατά πόσο η VW χρησιμοποιούσε αντίστοιχο λογισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να «ξεγελάει» τις μετρήσεις εκπομπών αερίων; 

2) Θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να εξετάσει κατά πόσο άλλες εταιρείες στην ΕΕ χρησιμοποιούν αντίστοιχες πρακτικές για να παρακάμπτουν τα όρια εκπομπών αερίων; 

3) Σκοπεύει, σε συνεργασία με το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να μπει ένα τέλος στην παράνομη, ανήθικη, ασύδοτη και αντι-ανταγωνιστική, επιθετική πρακτική των γερμανικών πολυεθνικών εταιρειών;

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμβούλιο Εφετών: Στο… σκαμνί 5 άτομα για τις μίζες στα εξοπλιστικά επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου

Μεταξύ των κατηγορουμένων και ο Ι. Σμπώκος

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να τεθούν πέντε άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα, παραπέμπονται να λογοδοτήσουν κατά περίσταση για παθητική δωροδοκία από κοινού κατά του Δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Ιωάννης Σμπώκος, και τέσσερις επιχειρηματίες.

Με το ίδιο βούλευμα, διατάσσεται ο διαχωρισμός της υπόθεσης κι η διενέργεια περαιτέρω έρευνας από τον ανακριτή Διαφθοράς για το Γιώργο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της Επιτροπής Αντισταθμιστικών (1999 - 2000), αναφορικά με τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να δικαστούν οι πέντε κατηγορούμενοι για επιμέρους πράξεις, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία άλλους 11 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Κάντα για το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης κατά του Δημοσίου, ενώ λόγω θανάτου, παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Βλ. Καμπούρογλου, που είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέσω της εταιρείας Clavis που φέρεται να ίδρυσε ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να διακινήθηκαν παράνομες αμοιβές ύψους περίπου 12 εκ. ευρώ από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor M1.
 
Ποσό που κατά τη δικογραφία, θεωρείται η «αμοιβή» του Ιωάννη Σμπώκου από τα περίπου 90 εκ. ευρώ που φέρονται να δόθηκαν για την προμήθεια των TOR M1.
Η εταιρεία, που σύμφωνα με τους ανακριτές, είναι συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου και τη διαχειρίζονταν δύο συγκατηγορούμενοί του, φαίνεται να έχει διακινήσει σε έναν επιχειρηματία ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μέσω άλλων εταιρειών φέρονται να κατέληξαν στον πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η πραγματική Νέα Δημοκρατία του αύριο, θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Είναι ντροπή το 28% του λαού να στηρίζει την παράταξη του Σαμαρά και του Μεϊμαράκη, ένα κόμμα χωρίς καμία ιδεολογική ταυτότητα, που ξεπούλησε την πατρίδα και έκοψε τους δεσμούς με τη θρησκεία και την οικογένεια.

Την επομένη των εκλογών αποτελεί πάγια τακτική των εκλογολόγων να αναζητούν νικητές και ηττημένους. Και ήδη από το πρωί της Δευτέρας (21/09/2015) σπεύδουν να παρουσιάζουν και να αναλύουν τα πρώτα τους συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των εκλογών που χάρισε μια ακόμη θριαμβευτική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκλογολόγοι, βέβαια, μαζί με τους δημοσκόπους πρέπει - υπό φυσιολογικές συνθήκες - να σπεύσουν να... κρυφτούν, καθώς για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός τους έδειξε... κόκκινη κάρτα, υποχρεώνοντάς τους να γνωρίσουν άπαντες, μια ακόμη ταπεινωτική ήττα.

Μια ήττα διπλής κατεύθυνσης, καθώς δεν απέτυχαν παταγωδώς μόνο να ανιχνεύσουν προθέσεις και τάσεις των ψηφοφόρων ως προς την στάση τους στην κάλπη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απέναντι στο δεύτερο μεγάλο κερδισμένο της κυριακάτικης εκλογικής μάχης, τον Πάνο Καμμένο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεχόμενοι έναν ανελέητο πόλεμο, που έφτασε στα όρια της προβοκάτσιας από τα συστημικά ΜΜΕ και τους δημοσκόπους, κατόρθωσαν να εισέλθουν στη Βουλή, συγκεντρώνοντας 3,69%.

Αποτελεί, όμως, ντροπή για εκείνους τους δεξιούς ψηφοφόρους που πιστεύουν - πέντε χρόνια μετά την απόλυτη κοροϊδία που τους προσέφερε ως... ανταμοιβή η Νέα Δημοκρατία - πως το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένα κόμμα που έχει χάσει κάθε ίχνος «σύνδεσης» με τις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, μπορεί – πράγματι - να τους παρέχει όλα αυτά που προσδοκούν.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση πια, πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα... κουφάρι δεξιών πολιτικών ιδεολογιών, σε αντίθεση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που αποτελούν το μοναδικό δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα που εκφράζει τη λαϊκή δεξιά και προασπίζει τα συμφέροντα της πατρίδας. Ένα πατριωτικό κόμμα που κρατά τις δυνάμεις του, ένα κόμμα που ποτέ δεν έχει χάσει τους δεσμούς με τη θρησκεία και την οικογένεια, ένα κόμμα που οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας «επιβάλλεται» να το δουν με άλλο μάτι, από εδώ και στο εξής, αφήνοντας πίσω τους μια παράταξη που παραπαίει και που αποδεδειγμένα δεν μπορεί τίποτα να τους προσφέρει, γνωρίζοντας τέσσερις σερί εκλογικές ήττες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το 28% των ψηφοφόρων που επιμένουν και στηρίζουν αυτό το δεξιό ιδεολογικό «κουφάρι», το κόμμα που έχει για... εκπροσώπους του τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, οφείλουν να παρακολουθούν πλέον στενά τις δράσεις του Πάνου Καμμένου. Και να κρίνουν την πολιτική που θα εφαρμόσει ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το κόμμα του στη νέα διακυβέρνηση, προκειμένου να τον στηρίξουν ανεβάζοντας συνεχώς τα ποσοστά των ΑΝΕΛ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μπροστά τους μια ακόμη δύσκολη αποστολή να φέρουν εις πέρας και ένα ακόμη στοίχημα, το οποίο ήδη αρχίζουν να κερδίζουν. Να πιστοποιήσουν στη συνείδηση όλων των δεξιών ψηφοφόρων πως ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός που δεν ξεπούλησε τις δεξιές του αξίες για να γίνει... αρεστός στο σύστημα της διαπλοκής και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα κόμμα που δεν πρόδωσε την πατρίδα, δεν έκοψε τα δεσμά του με τη θρησκεία και την οικογένεια, αποτελούν τη μόνη πραγματικά δεξιά παράταξη.

Από σήμερα, κιόλας, οι ΑΝΕΛ και ο αρχηγός τους «τρέχουν» με χίλια για να συγκεντρώσουν δίπλα τους τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά και του Μεϊμαράκη.

Μια πλειοψηφία ικανή, τα επόμενα χρόνια, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι «συνοδευτικό» στην άσκηση πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαίνει νερό στο κρασί;

     Στο κρασί ναί. Στα μνημόνια όχι!
Τα μνημόνια είναι σαν το δηλητήριο: όσο κι αν τα αραιώσεις, πάλι επικίνδυνα θα είναι. Μπορεί να μη σε σκοτώσουν, θα σε ρίξουν όμως σε κώμα.

Για αυτό κι οι ευσεβείς πόθοι της κυβέρνησης -αν είναι ευσεβείς πόθοι κι όχι στάχτη στα μάτια- περί ''αντίμετρων'' που θα
απαλύνουν, θα αραιώσουν το δηλητήριο των μνημονίων, δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα.
Διότι τα μνημόνια δεν έχουν παρά έναν μόνο στόχο: την πάση θυσία είσπραξη των τάχα (κι όσων) οφειλόμενων,
..ή, σαν καλοί και συνεπείς τοκογλύφοι την κατάσχεση ιδιωτικής και κρατικής περιουσίας,
..ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ για την τύχη του κάθε ατόμου, της κοινωνίας και του κράτους ολόκληρου.

Άσε που οι ''θεσμοί'', σαν καλοί και συνεπείς τοκογλύφοι, έχουν φροντίσει να απενεργοποίησουν εκ των προτέρων την δυνατότητα τέτοιων ''αντίμετρων'', δια των δεσμευτικών υπογραφών που έχουν ήδη αποσπάσει, που επιτρέπουν τον δι-ορισμό γκαουλάϊτερ σε όλα τα υπουργεία, και ουμπερ-γκαουλάϊτερ στο Μέγαρο Μαξίμου,
..όπερ και σημαίνει μάπα το καρπούζι, και σαπουνόφουσκες τα περί ''αντίμετρων'' στο νέο-βελτιωμένο-με σύνθεση που καθαρίζει τους πάντες-μνημόνιο!

Κατόπιν αυτών των λιτών και ξεκάθαρων διαπιστώσεων-προβλέψεων,
..το blog νομίζει πως οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που έχουν μείνει μεν εκτός Βουλής (λόγω πολυδιάσπασης), αλλά έχουν μεγαλύτερο αντίκρυσμα στον λαό απ' όσο τα κόμματα της Βουλής,
..οφείλουν να κόψουν το κεφάλι τους και να συμπήξουν ένα παλλαϊκό μέτωπο, έξω από ηλίθιους διαχωρισμούς περί αριστεράς, κέντρου, και δεξιάς,
..ώστε να προετοιμαστούν και να προετοιμάσουν και τον λαό για τις ραγδαίες εξελίξεις που θα προκύψουν, αμέσως μόλις διαπιστωθεί και διατυπωθεί και επίσημα (γιατί ανεπίσημα το ξέρουν και οι γάτες),
..πως το τρίτο το μνημόνιο -το μακρύτερο- δεν ''βγαίνει'', όσο κι αν μας μπαίνει,
..και πως θα χρειαστεί και νέο μνημόνιο (τέταρτο), καθώς επίσης και νέα κυβέρνηση, πλήρως εγκάθετη αυτη τη φορά,
..αφού όλοι οι ως τότε πολιτικοί αστέρες της Βουλής θα είναι για τα πανηγύρια, ή για τα σίδερα!

Αν αυτή η σύμπραξη δεν συμβεί και η πολυδιάσπαση σε ''μαγαζάκια'' παραμείνει, δύο τινά μπορεί να συμβούν:
Ή ο λαός θα τους ποδοπατήσει στο διάβα του προς (δυστυχώς) μιά νέα εξέλιξη της νέας ''δημοκρατίας της Βαϊμάρης'' που ήδη βιώνουμε, όπου το αβγό του φιδιού καλά επωασμένο θα σπάσει κι όποιον πάρει ο χάρος,
..ή θα επιστρέψουμε σε ένα καινούργιο 1453, περιμένοντας μετά από τετρακόσια χρόνια έναν νέο γέρο του Μωριά να μας αναστήσει.

Διαλέχτε,
..κι η ευθύνη δική σας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα Δημοκρατία: Υποψήφιοι και ενδιαφερόμενοι για την προεδρία

Ο Μάκης Βορίδης ήταν από τους πρώτους που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του κόμματος ότι ξεκινάει άμεσα η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Ενώ και ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το ανώτατο αξίωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε απολύτως ορθή την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ανοίξει άμεσα τη διαδικασία σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. «Θα το δούμε στην πορεία, δεν έχω να πω κάτι τώρα» δήλωσε ο πρώην υπουργός ερωτηθείς αν ο ίδιος πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε σχετικά με το αν συνιστά κόλλημα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα: «Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα».

Σκέψεις για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως τις προθέσεις του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα με βάση το καταστατικό αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

"Προς το παρόν κλίνω στο "όχι" γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος", είπε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον ότι δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού ενώ για σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε : "Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον".

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Διατεθειμένος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ αν στην κούρσα των υποψηφιοτήτων δεν συμμετέχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εμφανίζεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην υπουργού και γραμματέα της ΝΔ.

Στο μεταξύ κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φέρεται να εξετάζει το θέμα της υποψηφιότητάς της χωρίς ωστόσο να έχει πάρει τις οριστικές της αποφάσεις.

Προβληματισμός υπάρχει και σε άλλα στελέχη που έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν ηγετικές φιλοδοξίες. «Κανένα σχόλιο» τονίζουν συνεργάτες του Νίκου Δένδια για την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα


Πρωθυπουργός :ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης : Δραγασάκης Ιωάννης


1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝκαι Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργός Πάνος Κουρουμπλής

Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά



2) Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ : Αλέξης Χαρίτσης

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη



3) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Πάνος Καμμένος

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας



4) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός Παιδείας : Νίκος Φίλης

Αναπληρώτρια Υπουργός : Αναγνωστοπούλου Σία

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης

Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης



5) Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς

Αναπληρωτής υπουργόςαρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης

Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Μάρδας

Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης



6) Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

ΑΝ. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος



7) Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αναστάσιος Πετρόπουλος



8) Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης



9) Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός : Μπαλτάς Αριστείδης

Υφυπουργός Αθλητισμού : Σταύρος Κοντονής



10) Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής υπουργός : Τρύφων Αλεξιάδης

Αναπληρωτής υπουργός : Γιώργος Χουλιαράκης



11) Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός : Πάνος Σκουρλέτης

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης



12) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

Υφυπουργός : Δημήτρης Καμένος



13)Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός : Θοδωρής Δρίτσας



14) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός : Βαγγέλης Αποστόλου

Αναπληρωτής : Μάρκος Μπόλαρης




Υπουργός Επικρατείας :Νίκος Παππάς

Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος :Όλγα Γεροβασίλη


H ανακοίνωση της κυβέρνησης από την Όλγα Γεροβασίλη



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Spiegel αποκαλύπτει: Πώς παίρνουν δουλειές στην Ελλάδα οι γερμανικές εταιρείες – Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες


Η miza και το fakelaki, είναι το λιπαντικό που κρατάει την ελληνική οικονομία ζωντανή, αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Spiegel. «Στην κυριολεξία το fakelaki, ένας μικρός φάκελος», όπως εξηγεί, «που χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να πληρώσουν την θεραπεία σε ένα γιατρό ή όταν έχουν προβλήματα με το έλεγχο της εφορίας. Από την άλλη, η miza, είναι χρήματα που δεν χωρούν σε φακελάκι και απαιτούν κάτι μεγαλύτερο, μία βαλίτσα ή ένα λογαριασμό σε μία off shore, όταν απαιτείται η μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών».

Χωρίς τη μίζα, συμπληρώνει το άρθρο, καμία ξένη εταιρία δεν μπορεί να κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Τα μεγάλα κρατικά συμβόλαια έχουν μία επιρρέπεια στη μίζα.
Αυτές οι συμφωνίες συχνά επιτρέπουν την κυκλοφορία εκατομμυρίων μέσα από εταιρείες σε όλο τον κόσμο, μέχρι να καταλήξουν στις τσέπες βιομηχάνων, δημόσιων λειτουργών, στρατιωτικών και πολιτικών. Εν τω μεταξύ οι πληρωμές καταγράφονται επίσημα στα βιβλία των εταιριών ως προμήθειες για τη διαπραγμάτευση των συμβολαίων. Και η γερμανική βιομηχανία είναι ένας από τους βασικούς παίχτες στο παιχνίδι της μίζας.

Η Γερμανία είναι ένας από τους κυρίαρχους εμπορικούς εταίρους. Τον προηγούμενο χρόνο η Γερμανία έκανε εξαγωγές ύψους 6,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, και εισήγαγε εμπορεύματα ύψους μόλις 1,9 δισ. ευρώ. Αλλά ποιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να επιτυγχάνονται αυτά τα νούμερα;
Η αμερικανική επιτροπή ασφαλείας εξαγωγών που έχει στόχο την προστασία των επενδυτών, λέει για παράδειγμα ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler έχει πληρώσει μίζες τα προηγούμενα χρόνια για να ανοίξει το δρόμο προκειμένου να πάρει δουλειές στην Ελλάδα. Ακόμη και ο διαχειριστής των Γερμανικών Σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, προφανώς είχε καταφύγει σε δωροδοκίες για να κερδίσουν τη δουλειά του μετρό της Αθήνας το 2004. Για να κλείσει τη συμφωνία ένα εξαψήφιο ποσό ακούστηκε ότι δόθηκε μέσω ενός συμβούλου, σε Έλληνες που έπαιρναν τις αποφάσεις.

Τέτοιες δουλειές είναι πολύ κερδοφόρες ακόμη και με τη μίζα. «Κάθε ένας που δωροδοκεί για να πάρει ένα συμβόλαιο μπορεί να αυξήσει την αξία του έργου για μερικά εκατομμύρια» λέει ένας ερευνητής και τονίζει ότι τις υπερβολικές τιμές θα τις επωμιστούν φυσικά οι φορολογούμενοι. Ο συγκεκριμένος ερευνητής ψάχνει την υπόθεση της Siemens η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει δώσει μεγάλα ποσά σε μίζες για να πάρει δουλειές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις έρευνες για το σκάνδαλο της Siemens, το υποκατάστημα στην Ελλάδα έδινε χρησιμοποιούσε για μίζες κεφάλαια ύψους 15 εκατ. ευρώ το χρόνο, Μόνο για να εξασφαλίσει το συμβόλαιο των 500 εκατ. ευρώ με τον ΟΤΕ, κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε μίζες ύψους 35 εκατ. ευρώ.
Για αυτές τις συμφωνίες, προσθέτει το περιοδικό, έχουν κατηγορηθεί και Έλληνες πολιτικοί. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, που έχουν εμπλακεί σε αυτές τις πληρωμές, το 2% των κερδών της εταιρείας πήγαινε σε πληρωμές στα τότε δύο κυρίαρχα κόμματα της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Και τα δύο κόμματα έχουν αρνηθεί ότι αποδέχονταν τέτοιες πληρωμές.

Η γερμανική βιομηχανία όπλων έχει αποδειχθεί το ίδιο ενεργητική όσο και η Siemens στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δαπανά περίπου 3 με 4 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό για τόσο μικρή χώρα. Οι γερμανικές εταιρείες αποδεικνύονται οι πιο ευνοημένες από αυτές τις συναλλαγές. Στα έτη από το 2004 μέχρι το 2008, παρέδωσαν σχεδόν το ένα τρίτο των ελληνικών εισαγωγών οπλικών συστημάτων.

Ο εισαγγελέας του Μονάχου διερευνά εάν όλα έγιναν με τον σωστό τρόπο στην αγορά των υποβρυχίων, μία συμφωνία που άγγιξε τα 3 δισ. ευρώ, τα δύο δόθηκαν ως προκαταβολή κάτι που δεν συνηθίζεται σε αυτές τις συμφωνίες.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι υπήρχαν αδικαιολόγητες πληρωμές σε υποτιθέμενους συμβούλους της συμφωνίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν από λίγα χρόνια, ένας Έλληνας εμφανίστηκε στην κοινοπραξία της Ferrostaal και απαίτησε ένα διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζεται με την υπόθεση των υποβρυχίων. Όταν αρνήθηκαν να του τα δώσουν τους απείλησε με μηνύσεις. Τελικά με εξωδικαστικό συμβιβασμό του κατέθεσαν 11 εκατ. ευρώ, ο εισαγγελέας διερευνά γιατί έγινε αυτή η πληρωμή.

Σήμερα οι ελληνικές αρχές έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων. Έλληνες εισαγγελείς εξετάζουν ύποπτες πληρωμές μέσω Αυστρίας, Καραϊβικής, Λιβερίας και Κύπρου, μένει να αποκαλυφθούν οι δικαιούχοι των λογαριασμών. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νew York Times: Η χτυπημένη Ελλάδα δίνει μάθημα ανθρωπιάς στο προσφυγικό ζήτημα



Το παράδειγμα της Ελλάδας στην υποδοχή των προσφύγων καλεί ο αρθρογράφος των New York Times, Roger Cohen, να ακολουθήσει η υπόλοιπη Ευρώπη. Σε άρθρο του με τον τίτλο «Η Χτυπημένη Ελλάδα και το Προσφυγικό Μάθημα», ο Cohen επικροτεί τον τρόπο με τον οποίο μια χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα παρέχει φροντίδα στους πρόσφυγες που καταφτάνουν καθημερινά στα εδάφη της.

«Η Ελλάδα με κάνει να σκέφτομαι αυτό που τα στατιστικά στοιχεία δεν σου λένε. Καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει δεχτεί τόσα χτυπήματα τα τελευταία χρόνια. Καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ανταποκριθεί με τόση ανθρωπιά στην προσφυγική κρίση», αναφέρει, προσθέτοντας ότι φέτος οι πρόσφυγες που έχουν καταφτάσει στην χώρα μας αγγίζουν τους 200.000.

«Μπαίνουν σε μια χώρα όπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άνεργοι. Βρίσκονται σε μια χώρα όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει πέσει κατά 23% από το ξεκίνημα της κρίσης, με ένα φτωχό τραπεζικό σύστημα και ασταθή πολιτική. Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα ενός έθνους με πιθανότητα να αντιμετωπίσει με βία τις μεγάλες εισροές ξένων. Σε γενικό επίπεδο, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι», σημειώνει ο Cohen, αναφέροντας πως παρόλο που υπήρξαν εντάσεις στη Λέσβο, η αντιμετώπιση των προσφύγων απέχει κατά πολύ από την μικροψυχία που επέδειξε η Ουγγαρία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο αρθρογράφος των NYT επισκέφτηκε την Λέσβο, όπου επιβιβάστηκε σε ένα από τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους πρόσφυγες από την Μόλυβο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί γνώρισε τον εθελοντή οδηγό Μιχάλη Παπαγρηγορίου, ο οποίος αφιερώνει ατελείωτες ώρες στην μεταφορά των μεταναστών στα διάφορα σημεία του νησιού. Αυτός ο άνδρας κατά τον Cohen αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

«Θα είναι τυχεροί εάν συναντήσουν την ανθρωπιά του Παπαγρηγορίου. Ο κόσμος σκληραίνει στην μέγγενη της τεχνολογίας. Η παραγωγικότητα της γενναιοδωρίας δεν μπορεί να μετρηθεί», αναφέρει ο Cohen, αναφερόμενος στο ταξίδι των προσφύγων προς τον βορρά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....