Διυλιστήριο: 03/15/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

VIDEO - Όταν ο Άδωνις δεν μπορούσε να κρατήσει τα γέλια του για τον Κυριάκο



Δίπλα στο όνομά του ένα σύγχρονο λεξικό θα μπορούσε να έχει πολλά λήμματα. Το "πολιτικός κωλοτούμπας" είναι ένα από τα επικρατέστερα. Ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης, εκτός από ...πολυδιάστατος είχε πάντοτε και βήμα. Και όταν δεν του έφτανε το βήμα που απλόχερα τού προσέφεραν, από τη δική του εκπομπή, ανάμεσα σε αρχαίους, έριχνε κι έναν δεκάρικο για τον εκάστοτε πολιτικό του αντίπαλο.

Το καλοκαίρι του 2011 ο αγαπημένος των τηλεπωλήσεων, και καθηγητής ρητορικής, Άδωνις, την εποχή που ήταν ακόμη φίλος, οπαδός και υμνητής του Γιώργου Καρατζαφέρη, μίλησε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής απόφασής του, να επιστρέψει το βουλευτικό αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της πολιτικής του για τη μείωση των βουλευτικών προνομίων.

Ο έμπειρος τηλεπωλητής, βουλευτής, αντιπρόεδρος - σήμερα - Άδωνις Γεωργιάδης βγάζει το λογύδριο του στην κάμερα. Προσπαθεί να κρατήσει τον τόνο του ήπιου, μεγαλόκαρδου ηγέτη. Όμως ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει στον εαυτό του και αλλά ούτε και στο κοινό που απευθύνεται. "Μη νομίσουν ότι τα λέω σοβαρα", προφανώς σκέφτεται και αφήνει το μειλίχιο ύφος και αρχίζει το κράξιμο και ξεσπάει λοιπόν σε απίστευτα γέλια! Αφού τα έχει "χώσει" στον μετέπειτα "αρχηγό του"

Δείτε το βίντεο:


Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρ. Συμβούλιο Έρευνας: Πάνω από 70 εκατ. ευρώ οι επιχορηγήσεις σε Έλληνες ερευνητές


Αν υπήρχε ένα Νόμπελ στις ερευνητικές επιχορηγήσεις, αυτό ασφαλώς θα ανήκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), το μόνο στην Ευρώπη που επιχορηγεί έναν μεμονωμένο ερευνητή, ακόμη και στην αρχή της καριέρας του, με 1,5 έως 2,5 εκατ. ευρώ. Τα δέκα χρόνια του ERC γιορτάζονται αυτή την εβδομάδα διεθνώς (13-19 Μαρτίου) με πάνω από 145 εκδηλώσεις σε 35 χώρες, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις Βρυξέλλες την επόμενη Τρίτη.

Τη σχετική εκδήλωση στην Ελλάδα διοργάνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (με πρώτο πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου τον Έλληνα βιολόγο Φώτη Καφάτο) για να ενθαρρύνει την έρευνα αιχμής στην Ευρώπη μέσω της υποστήριξης κορυφαίων ερευνητών. Μέσα στη δεκαετία, το ERC έχει χρηματοδοτήσει περίπου 7.000 ερευνητές, έχει υποστηρίξει περισσότερα από 40.000 μέλη ερευνητικών ομάδων και έχει διαθέσει το 64% του προϋπολογισμού του σε νέους ερευνητές στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Το πρόγραμμα του ΕRC, με προϋπολογισμό περίπου 13 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, υποστηρίζει την έρευνα αιχμής αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας, σε οποιονδήποτε τομέα της επιστήμης ή της τεχνολογίας, χωρίς προτεραιότητες ή αποκλεισμούς. Ενθαρρύνεται η διεπιστημονικότητα και χρηματοδοτείται η έρευνα που, αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την αγορά, είναι απαραίτητη για τις τεχνολογίες του μέλλοντος (όπως η νανοτεχνολογία) ή για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων (όπως η κλιματική αλλαγή).

Οι τρεις κύριες κατηγορίες επιχορηγήσεων είναι για ερευνητές στη φάση εκκίνησης της καριέρας τους (Starting Grants: 1,5 εκατ. ευρώ), στη μέση φάση της εδραίωσής τους (Consolidating Grants: 2 εκατ. ευρώ) και στην ώριμη φάση τους (Advanced Grants: 2,5 εκατ. ευρώ), ενώ από το 2018 θα επανέλθουν και οι επιχορηγήσεις συνέργειας (Synergy Grants).

Οι ερευνητές έχουν απόλυτη ανεξαρτησία στη διαχείριση των κονδυλίων της επιχορήγησης, ενώ κάθε επιχορηγούμενος ερευνητής συνεργάζεται και χρηματοδοτεί κατά μέσο όρο έξι έως επτά άλλους ερευνητές. Μια επιχορήγηση-υποτροφία ERC αποτελεί «διαβατήριο» για τη μελλοντική προαγωγή ενός ερευνητή πανεπιστημίου ή ερευνητικού κέντρου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπόθεση «Λέοπαρντ»: Ενδείξεις για τεράστιες μίζες


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τελευταία έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για τη μεγάλη υπόθεση της προμήθειας των αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ», μία από τις πλέον «ακριβές» αγορές του ελληνικού Δημοσίου που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχουν εντοπιστεί ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες «μίζες» που διακινήθηκαν τόσο για την κύρια σύμβαση αγοράς όσο και για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, αφορά σκέλος της υπόθεσης της κύριας σύμβασης αγοράς, για λογαριασμό του στρατού, 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 από τη γερμανική εταιρία «Krauss Maffei Wegmann», με κόστος περίπου 1,7 δισ. ευρώ (Αριθμός σύμβασης 016A/03) που υπογράφηκε στις 20 Μαρτίου 2003.

Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος, που διενεργεί την έρευνα, από κοινού με τη συνάδελφο του Πόπη Παπανδρέου, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό στάδιο της έρευνας και αναμένει απαντήσεις επί αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί στις κυπριακές Αρχές και αφορούν την εμπλοκή συγκεκριμένων εταιριών και συγκεκριμένων προσώπων. Αντίστοιχα αιτήματα, προς άλλες χώρες, έχουν απαντηθεί και οι πληροφορίες από το Εφετείο αναφέρουν πως ο εισαγγελικός λειτουργός έχει πλέον σχεδόν ολόκληρο τον χάρτη των διαδρομών που ακολούθησαν τα "μαύρα χρήματα", τα οποία διακινήθηκαν για την επίμαχη αγορά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το Ελληνικά χωριά που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση

Το χωριό Τελαίθριο στην Εύβοια

Ένα πρωτοποριακό πείραμα με τίτλο «Τελέθριον Project» προσπαθούν να ολοκληρώσουν από το 2009 τέσσερις φίλοι, μέλη της οικοκοινότητας Free and Real. Ονειρο ζωής τους, όπως λένε, είναι να δημιουργήσουν στην κορυφή του όρους Τελέθριο στην Εύβοια μία κοινότητα 12.000 τ.μ. σε κυκλικό σχεδιασμό που θα χωρίζεται σε τρία μεγάλα τμήματα με δασόκηπο και λίμνες. Θα χρησιμοποιεί, για τις ενεργειακές της ανάγκες, ένα σύστημα πολλαπλών πηγών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα είναι προσβάσιμη σε όσους έχουν... το «μικρόβιο» της αλλαγής. Ο Αποστόλης και ο Παναγιώτης θέλουν να αποδείξουν πως μια αυτάρκης κοινωνία μπορεί όχι μόνο να δημιουργηθεί, αλλά να έχει και πανανθρώπινη εφαρμογή.


(από το site του χωριού ΕΔΩ)
Το «Εγχείρημα Τελαίθριον» ευελπιστεί να δείξει ότι μία αυτάρκης κοινωνία αληθινών κινήτρων και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί «στην πράξη», και ότι θα μπορούσε να ευδοκιμήσει ακόμη και αν την υιοθετούσε όλη η ανθρωπότητα. Θέλουμε να μοιραστούμε όλες τις πρακτικές γνώσεις, τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και εν τέλει τις λύσεις τις οποίες θα ανακαλύψουμε, διερευνήσουμε και εφαρμόσουμε στο ταξίδι μας αυτό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εμψυχώσουμε, ενδυναμώσουμε, εκπαιδεύσουμε και εμπνεύσουμε όλους τους συνανθρώπους που
θα συναντήσουμε ώστε να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι προς την όσο το δυνατόν περισσότερο ισορροπημένη συμβίωση των φυλών και των ειδών στον πλανήτη.

Θέλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας, να εξελίξουμε την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του περιβάλλοντος και των αναγκών μας, και τελικά να κάνουμε πράξη όλη την έρευνα και τη γνώση της ανθρωπότητας σε ότι αφορά την υγεία, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εκπαίδευση, τις καλλιέργειες, την κοινωνία, την ψυχαγωγία και την ενσυναίσθηση (πνευματισμό). Να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα και να γίνουμε καλύτεροι από τους ίδιους μας τους εαυτούς, δεχόμενοι την καθημερινή ανάδραση (feedback) ως τροφή για ενσυνείδητη σκέψη και αρμονική δημιουργική και παραγωγική επικοινωνία. Θέλουμε να ζήσουμε με όσο το δυνατόν χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα και ταυτόχρονα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία στην εκπαίδευση (πληροφορία) και στην δημιουργική διαβίωση.

Θέλουμε ένα πλανήτη ειρήνης και ελευθερίας, με τεχνολογική ανάπτυξη η οποία να λειτουργεί ως επέκταση των δυνατοτήτων του ανθρώπου, έναν πλανήτη στρατηγικά ευσυνείδητης και ισορροπημένης διαχείρισης των φυσικών πόρων, όπου θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία υγιών συνθηκών διαβίωσης και γεμάτη από ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, ελεύθερο πνεύμα και αληθινά κίνητρα, μακριά από κάθε είδους απομονώσεις ,τεχνητά εμπόδια, τεχνολογία «προσχεδιασμένης αχρήστευσης» (planned obsolescence) και άσκοπη, χωρίς αληθινά και δημιουργικά κίνητρα, εργασία.




Στο Φαράγγι της Σκάλας


Ολες οι αποφάσεις του Οικοχωριού λαμβάνονται από το σύνολο των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι συνέρχονται δύο φορές την εβδομάδα για να συζητήσουν τα ζητήματα της καθημερινότητας και να μοιραστούν χαρές, λύπες ή και αδιέξοδα

Επιλέγουν να ζουν με οικολογικό τρόπο μέσα στη φύση. Προσπαθούν να επαναφέρουν την καθαρότητα στην ανθρώπινη επικοινωνία. Ομάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας απαρνούνται τον συμβατικό τρόπο ζωής και ιδρύουν αυτόνομες, ολιγομελείς αρχικά κοινότητες, προσανατολισμένες στις αρχές της αμοιβαιότητας, του κοινοτισμού και της αλληλεγγύης.

Η ιδέα έχει τύχει αποδοχής και στην Ελλάδα. Σαράντα χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης, στο Φαράγγι της Σκάλας, ζουν επτά ενήλικες με τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας από 2,5 έως 14, σήμερα, ετών. Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 2004 και δημιούργησαν ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα. Προτίμησαν έναν εναλλακτικό, οικολογικό τρόπο ζωής, παράγοντας οι ίδιοι τα μέσα για τη διατροφή και τη στέγασή τους, αλλά και ενέργεια.

Η Αννα Φιλίππου, ομοιοπαθητικός στο επάγγελμα με σπουδές στην ψυχολογία, και μία εκ των ιδρυτικών μελών της «Σκάλας», κατέληξε, μετά από μακρά προσωπική αναζήτηση, στο συμπέρασμα ότι «το κοινωνικό μοντέλο που προτείνεται ως μονόδρομος είναι αποτυχημένο σε πολλά επίπεδα». Γι' αυτό και η ιδέα ενός διαφορετικού τρόπου ζωής κέντρισε το ενδιαφέρον. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε βιώσιμα μοντέλα διαβίωσης, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να ζούμε με τρόπο που θα μας γεμίζει», εξηγεί.

Τα Οικοχωριά είναι μία εναλλακτική πρόταση διαβίωσης που «μετρά» χρόνια. Εντάσσονται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο αντίστοιχων κοινωνικών σχηματισμών, κάποιοι από τους οποίους είναι σχεδόν ολοκληρωτικά αυτονομημένοι από τις τράπεζες, την ενέργεια ή το εμπόριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Οικοχωριό της πόλης Zegg στη Γερμανία, το οποίο, στα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, αριθμεί 120 άτομα που ζουν και αλληλεπιδρούν με βάση το οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης.

Εκτός από το επάγγελμά τους που ασκούν στη Θεσσαλονίκη, η κ. Φιλίππου και ο σύντροφός της, Νικηφόρος, με τα δύο τους παιδιά, περνούν τον υπόλοιπο χρόνο τους ανάμεσα στους κήπους του Οικοχωριού. Καλλιεργούν λαχανικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και μεγάλη ποικιλία δέντρων με τη συνδρομή και του Παναγιώτη Μανίκη που τους πρόσφερε την τεχνογνωσία του σε θέματα φυσικής καλλιέργειας. Στόχος τους είναι να αυξήσουν την παραγωγή τόσο ώστε να εμπορεύονται τα προϊόντα.

Ενέργεια από φωτοβολταϊκά

Το Οικοχωριό είναι ενεργειακά αυτόνομο. Σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ δεν υπάρχει, όμως τα τρία σπίτια (ένα σπίτι-πυρήνας, όπου μαζεύονται και δύο μικρότερα) παίρνουν ενέργεια από φωτοβολταϊκά. «Σε περίπτωση συννεφιάς, έχουμε ηλεκτρικό σύστημα με γεννήτρια, ωστόσο μπορούμε και χωρίς αυτό. Βρίσκουμε δημιουργικούς τρόπους για να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια, όπως το βιοαέριο, το οποίο παράγουμε εμείς».

Τα σπίτια είναι κτισμένα με βιοκλιματικό τρόπο, ενώ η αρχιτεκτονική τους είναι συμβατή με το περιβάλλον. «Είναι οικήματα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, που, εάν κάποια στιγμή γκρεμιστούν, δεν θα αφήσουν μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα. Είναι προσανατολισμένα στον Νότο και χρησιμοποιούν την ενέργεια του ήλιου. Γι' αυτό πέρυσι τον χειμώνα η συνολική κατανάλωση θέρμανσης ήταν μόλις 500 ευρώ», συνεχίζει.

Η φιλοσοφία του Οικοχωριού έχει πολλές πτυχές, την ψυχολογική, την κοινωνική και κατ' επάκταση την πολιτική με την ευρεία έννοια. «Αντιλήφθηκα πολύ νωρίς, λόγω και των σπουδών μου, ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε πραγματικά για ''θεραπεία'' θα πρέπει να δημιουργήσουμε κοινωνικούς θεσμούς, που θα λειτουργούν υποστηρικτικά στη θεραπευτική διαδικασία. Από την άλλη, αναρωτήθηκα τι μας προσφέρει η κοινωνία που ζούμε. Το άνοιγμα της ψαλίδας εις βάρος των αδυνάτων, η φτώχεια με όλες τις συνέπειές της, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, το μοντέλο ζωής έχει αποτύχει. Δεν θέλουμε να γυρίσουμε στις σπηλιές. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ρεαλιστικές βιώσιμες προτάσεις και να δημιουργήσουμε ένα βίωμα της διαφορετικότητάς μας στους επισκέπτες μας», διευκρινίζει.

Απολαμβάνει τα μικρά πράγματα στη ζωή και θεωρεί τον εαυτό της και τα παιδιά της τυχερά που συμμετέχουν στο εγχείρημα, όποιες δυσκολίες και αν αυτό εμπεριέχει. Εχει βρει τρόπους να μετατρέπει τα καθημερινά της καθήκοντα στο Οικοχωριό σε διασκέδαση, επιστρατεύοντας τη φαντασία της και μία... πινελιά τέχνης. «Ολα επιτυγχάνονται με προσπάθεια, αλλά δεν κάνουμε καταναγκαστικά έργα... Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εκφραστεί δημιουργικά, να μοιράζεται και να νιώθει ασφάλεια, μπορούμε να δημιουργήσουμε την ομορφιά γύρω μας», καταλήγει.

ΠΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
«Μαζευόμαστε σε κύκλο και συζητάμε τα πάντα»


Οι κάτοικοι του Οικοχωριού της Σκάλας είναι ενεργά μέλη ενός ζωντανού οργανισμού. Υπάρχουν ημέρες κοινών δραστηριοτήτων, όπως να κάθονται όλοι μαζί για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Οι αποφάσεις τους λαμβάνονται από κοινού σε προκαθορισμένες συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα. «Μαζευόμαστε σε κύκλο και συζητάμε τα πάντα», εξηγεί η κ. Φιλίππου. «Στη μία από τις δύο εβδομαδιαίες συναντήσεις μας συζητάμε τα πρακτικά ζητήματα της κοινότητας: τις προμήθειες που χρειαζόμαστε, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, των κήπων, τις δραστηριότητες που ετοιμάζουμε και άλλα θέματα καθημερινότητας».

Η δεύτερη εβδομαδιαία συνάντηση, ωστόσο, είναι χαρακτηριστική των σχέσεων που διαμορφώνουν οι κάτοικοι μεταξύ τους. Βασική τους συνισταμένη είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα του ατόμου, η ειλικρίνεια και η διαφάνεια. «Σε αυτές δεν επιλύουμε προβλήματα. Μοιραζόμαστε: συναισθήματα, εμπειρίες, τις χαρές και τις λύπες, αλλά και τα αδιέξοδά μας», λέει.

Στόχος της κοινότητας είναι η δημιουργία στέρεων σχέσεων, η ανάπτυξη εμπιστοσύνης και η διαφάνεια. Εν ολίγοις, η ξεκάθαρη επικοινωνία. Δίνουμε χώρο στα θέματα να ξεδιπλωθούν. Ακούμε τον διπλανό μας και δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας. Δεν βρίσκει η ομάδα τη λύση στο πρόβλημα ενός μέλους της. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού δεν θα αναλάβουν εκείνοι τις συνέπειες ή τα ρίσκα των αποφάσεων; Αν και διαφορετικοί άνθρωποι, είμαστε εκεί για να τον ακούσουμε χωρίς διακοπή. Του αφήνουμε χώρο και χρόνο να εκφραστεί. Η δύναμη της κοινότητας είναι η πολυποικιλότητά της».

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΚΛΕΙΣΙΜΟ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ


Σχ: Επιτέλους το έκλεισαν το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εκεί τζαμί. Τώρα πρέπει να ακολουθήσει και το επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΟ μεστζίτ του συλλόγου μουσουλμάνων Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Όποιος θέλει να ασκεί τα λατρευτικά του καθήκοντα να το κάνει σε έναν ΝΟΜΙΜΟ χώρο. Να βγάζει άδεια, να εγκρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μετά ας λατρεύει όποιον Θεό θέλει.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και το μεστζίτ που είχαν στήσει οι Τούρκοι στο Διδυμότειχο του νομού Έβρου. Μετά από το περιστατικό με το μεστζίτ που βίωσαν οι Τούρκοι τις περασμένες μέρες στην Αλεξάνδρεια, τώρα η επιβολή απαγόρευσης και στο Διδυμότειχο.

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζίρ, αναφέρει πως η απόφαση για το κλείσιμο του μεστζίτ των Τούρκων της περιοχής είναι απαράδεκτη και δηλώνει πως ¨Το κλείσιμο του μεστζίτ μας,μας λύπησε πολύ. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα. Εμείς εδώ διδάσκαμε το Κοράνι στα παιδιά μας. Κάναμε τις προσευχές μας τις Παρασκευές. Ας μας δείξουν ένα μέρος, έστω και αν είναι εκκλησία, να κάνουμε εκεί τις προσευχές μας, επιθυμούμε να κάνουμε το ναμάζι μας.

Πηγή http://tourkikanea.gr/



https://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπορούμε κι από μόνοι μας..

     Καιρός είναι να καθήσουμε να σκεφτούμε τί πραγματικά θέλουμε για τον εαυτό μας και την χώρα.
Το ότι δεν θέλουμε τα μνημόνια, ή την Ευρωπαϊκή "Ένωση" και το ευρώ είναι βέβαια μιά αρχή,
..αλλά δεν απαντάει στο πώς θέλουμε να γίνει η ζωή μας και η πατρίδα.

Θέλουμε δηλαδή σε προσωπικό επίπεδο να
ξαναγυρίσουμε στην ελαφρομυαλιά έως ασυδοσία της προηγούμενης εποχής πριν την χρεοκοπία; Ή θέλουμε να δομήσουμε την ζωή μας με νέους κανόνες λογικής, ώστε να μην στηρίζεται στην υπερκατανάλωση, την επίδειξη, τις κούφιες δημόσιες σχέσεις, την ματαιοδοξία και γενικά την ρηχότητα;

Θέλουμε το κράτος να λειτουργεί με όρους μεσοπολέμου και ρυθμούς και μέσα τριτοκοσμικής χώρας;
Μα αυτό δεν σταμάτησε ποτέ. Έτσι λειτουργεί ακόμη παρ' όλες τις "μεταρρυθίσεις" που επέβαλλαν τάχα τα μνημόνια.
Για παράδειγμα ας δούμε το (μεγάλο) θέμα που προέκυψε με τους δασικούς χάρτες, τα πρόστιμα-παράβολα για την υποβολή ενστάσεων, την πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία με τα αμφίβολα αποτελέσματα: Θα λυθεί γρήγορα και έγκαιρα, πριν χαθούν για τους ήδη χειμαζόμενους αγρότες οι επόμενες κοινοτικές επιδοτήσεις; Πάμε στοίχημα πως όχι;
Και ακόμη πάμε στοίχημα πως το όλο θέμα θα μετατραπεί απλώς όχι σε διευθέτηση της "διαμάχης" κράτους-πολιτών για την ιδιοκτησία γης,
..αλλά σε άλλο ένα εισπρακτικό-αφαιμακτικό μέτρο για τις τσέπες των τοκογλύφων "εταίρων";
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που δεν λειτουργεί "μαζί" και "γιά" τον πολίτη, αλλά εναντίον του πολίτη.
Το όποιο κρατικό λάθος και κρατική αυθαιρεσία θεωρούνται θέσφατα, και καλείται ο πολίτης εκ των υστέρων να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Σ' αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Βρισκόμαστε ακόμη σε εποχή μη μνημονίων.
Που πάει να πει πως οι τάχα μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης που ισχυρίζονται οι επτά χρόνια τώρα προδότες και δωσίλογοι είναι φούμαρα, και εξαντλούνται μόνον σε κόψιμο μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, απολύσεις, και εγκληματικές περικοπές σε Υγεία και Παιδεία.

Εδώ υπάρχει μιά υποψία πως εκτός των περικοπών μισθών και δαπανών, στα μνημόνια υπάρχει πρόβλεψη για πραγματική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης,
..πρόβλεψη πραγματικού εκσυγχρονισμού, πάταξης της γραφειοκρατίας, κατάργησης της ασαφούς πολυνομίας που οδηγεί σε "παράθυρα" και παραθυράκια και στην διαφθορά, αλλά και
..πρόβλεψη που σκόπιμα ως τώρα παραβλέπεται απ΄τις δωσιλογικές κυβερνήσεις διότι δεν βολεύει την ύπαρξη του κομματικού κράτους, ούτε την ομηρία των πολιτών απ΄την εξουσία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τα μνημόνια είναι καλά,
..ούτε πως πρέπει επιλεκτικά να ζητήσουμε τις ρυθμίσεις αυτές, διότι θα είναι σαν να αποδεχόμαστε την ανάγκη των μνημονίων.
Σημαίνει όμως πως κάποιοι ξένοι μπορούν και βλέπουν λίγο πιό καθαρά από μάς κάποιες απ' τις κακοδαιμονίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Και σημαίνει πως αυτό που θέλουν να κάνουν εκείνοι για μας, για δικό τους όφελος, για τις τσέπες τους,
..πρέπει να το απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι, για δικό μας όφελος και για τις δικές μας τσέπες.

Μεταρρυθμίσεις λοιπόν ναι, έστω κι αν συμφωνούν με σχετικές προβλέψεις των μνημονίων.
Με δική μας όμως πρωτοβουλία και έξω από μνημόνια και επικυριαρχικές τακτικές των "Εταίρων" και λοιπών τοκογλύφων απατεώνων.

Αν αρχίσουμε και βλέπουμε καθαρά,
..μπορεί και να σωθούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν ο Βενιζέλος «έβγαζε λάδι» τον Άκη και τον Γιάννο



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 2005 υπερασπίστηκαν με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην εξεταστική επιτροπή για τα TOR M1

Έτος 2005. Εφτά χρόνια πριν συλληφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οχτώ χρόνια πριν ξεκινήσει η δίκη του, πολύ πριν δηλαδή κύκλοι του κόμματος Βενιζέλου ή του (πρώην) ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να διακινούν δεξιά κι αριστερά ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε πανίσχυρος υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι «ντροπή για την παράταξη» υποστηρίζοντας ότι βλέπουν τη δίκη του σαν κάθαρση και αναγκάζοντας τον να ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζεται ως εξιλαστήριο θύμα, ακόμη και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος που συμμετέχει στην τρικομματική συγκυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υποστήριζε με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ήταν η περίοδος που βρισκόταν βρισκόταν σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για τα ΤΟΡ Μ1. Υπερασπιστές του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου ήταν οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγοι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε απλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, μετά από πίεση που είχε δεθεί, είχε παραδεχθεί ότι είχε συντάξει ο ίδιος το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση. Ιδού τι ανέφερε το σχετικό πόρισμα «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». Το κείμενο έχει τις υπογραφές των Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Ακριβάκη, Αν. Λοβέρδου, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία...

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής στη βουλή ο Βενιζέλος έλεγε με πάθος «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!».

Όπως εξελίσσεται σήμερα η υπόθεση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδεται, αλλά και δείχνει ανακόλουθος σε ότι αφορά στη στάση του απέναντι στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Διότι τότε υποστήριζε με πάθος ότι οι κατηγορίες που εκτοξεύονταν σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατ' επέκταση του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν πλεκτάνη, ενώ σήμερα ο ίδιος φροντίζει να καθιστά γνωστό ότι "Έχουμε αποβάλλει τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το σώμα του ΠΑΣΟΚ". Μάλιστα ενώ εκφωνήθηκε στη δίκη που διεξάγεται σήμερα, ως μάρτυρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να μην παραστεί.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει να δει κανείς τους διαλόγους στη συζήτηση στο πλαίσιο εκείνης της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τις εταιρείες «DRUMILAN OFFSET» και «DRUMILAN INTERNATIONAL», με τις οποίες φέρεται να συνδέεται ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης Τσοχατζόπουλος.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σουπιά στην αοριστία και τη σύγχυση.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνι για το κείμενο. Παραγωγική.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Αμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.

Πηγή www.periodista.gr



https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπέρβαση στόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα 49 φορέων της γενικής κυβέρνησης και ΔΕΚΟ



Υπέρβαση κατά 85 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασε το οικονομικό αποτέλεσμα 49 νομικών προσώπων -φορέων της γενικής κυβέρνησης, το 2016, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία και το οικονομικό αποτέλεσμα 27 ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, σημείωσε υπέρβαση κατά 601 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Από τα στοιχεία για τους φορείς της γενικής κυβέρνησης προκύπτουν ότι 19 φορείς παρουσίασαν αρνητική απόκλιση, πέραν του 10%, από τους στόχους που είχαν τεθεί. Ειδικότερα:

- Τα πραγματοποιηθέντα έσοδα του Πράσινου Ταμείου υπολείπονται έναντι του στόχου, λόγω των μειωμένων εισπράξεων των δόσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής των δικαιούχων στις σχετικές ρυθμίσεις.

- Όσον αφορά τα πανεπιστήμια και τους Ειδικούς Λογαριασμούς τους, οι οποίοι είχαν αρνητική απόκλιση από τους αρχικούς στόχους, καθώς και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), η «ΑΘΗΝΑ» Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και η Σιβιτανίδειος Σχολή, τα οποία επίσης είχαν απόκλιση, αυτή οφείλεται, είτε στη χρήση ταμειακών διαθεσίμων η οποία δόθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς, είτε στην μειωμένη επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

- Η απόκλιση για το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών οφείλεται κυρίως στα μειωμένα έσοδά του, από τη μη είσπραξη απαιτήσεων από φορείς της γενικής κυβέρνησης.

- Η απόκλιση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) οφείλεται στην απόδοση ποσοστού των ταμειακών του διαθεσίμων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο.

• Για δύο φορείς δεν έχουν αποσταλεί στοιχεία. Οι φορείς αυτοί είναι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου προκύπτουν τα ακόλουθα: Στη βελτίωση του οικονομικού τους αποτελέσματος συνέβαλαν κυρίως οι αυξημένες επιχορηγήσεις του ΠΔΕ προς τον ΟΣΕ (358 εκατ. ευρώ), καθώς και η σημαντική υστέρηση του ρυθμού υλοποίησης των δαπανών κτηματογράφησης της ΕΚΧΑ (76 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με τη βελτίωση του ισοζυγίου του ΕΛΓΑ κατά 39 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα από τις 27 ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου:

- Δεκαοκτώ φορείς, εμφανίζουν βελτιωμένο αποτέλεσμα έναντι των στόχων, εκ των οποίων: επτά εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΟΣΕ ΑΕ, ΟΑΣΑ ΑΕ και ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ), ένας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΚΧΑ ΑΕ), τρεις από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΑΚΑ «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο), δύο από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ), τρεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), ένας από το υπουργείο Οικονομικών (ΕΑΒ ΑΕ) και τέλος, ένας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΕΡΤ ΑΕ). Σημειώνεται ότι το βελτιωμένο αποτέλεσμα της ΟΣΥ ΑΕ οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Αρνητική απόκλιση, μεγαλύτερη του 10%, εμφανίζουν οκτώ φορείς και σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά και τις εκθέσεις αιτιολόγησης, οφείλεται κυρίως:

- Στη μείωση εσόδων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη και μη ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, παρά την καταγραφείσα συγκράτηση των δαπανών.

- Στην αύξηση λειτουργικών δαπανών (μισθοδοσία & ενοίκια) και στη μη επίτευξη των εσόδων από πωλήσεις, η οποία αντισταθμίστηκε από την αυξημένη κρατική επιχορήγηση (Εθνική Λυρική Σκηνή).

- Στη μη καταβολή των προγραμματισμένων επιχορηγήσεων, λόγω χαμηλής ωριμότητας πληρωμών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα και της μη άρσης της «Αιρεσιμότητας 02.1» (στρατηγικό σχέδιο της χώρας για κάθε θεματικό στόχο), που αποτελεί βασική προϋπόθεση στην ένταξη και χρηματοδότηση των έργων του νέου ΕΣΠΑ (Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ).

- Στη μερική υλοποίηση αυτοχρηματοδοτούμενων δράσεων λόγω αλλαγών σε θεσμικά πλαίσια και του κλεισίματος των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΕΟΠΠΕΠ).

- Στη μερική εκταμίευση της χρηματοδότησης από το ΠΔΕ - υστέρηση έναντι των προβλέψεων (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ).

- Στην εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων (ΙΓΜΕ και OAK ΑΕ).

- Στη μείωση των εσόδων της ΕΑΣ, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση υπογεγραμμένων συμβάσεων, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης των πρώτων υλών, εξ αιτίας της έλλειψης ρευστότητας. Η εταιρεία ενισχύθηκε με έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων της.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς θα πάρετε 25.000 ευρώ για την ανακαίνιση του σπιτιού σας – Ποιοι δικαιούνται το ποσό



Άτοκο δάνειο ύψους έως και 25.000 ευρώ και επιδότηση 70% για εργασίες που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στις οικίες θα δικαιούνται όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».

Tο πρόγραμμα αυτό θα προκηρυχθεί άμεσα και θα «τρέξει» από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση από 35.000 έως 40.000 κατοικιών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον “ επιδοτεί εργασίες που θα πρέπει να προκύπτουν βάσει των συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και θα αφορούν αποκλειστικά τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων για επιδότηση σε μία ανακαίνιση σπιτιού:

1) Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια και υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.

2) Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος-στέγης και της πιλοτής.

3) Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. (πχ λέβητας και ηλιακός θερμοσίφωνας)

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ η βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί ο ενδιαφερόμενος σε αυτό είναι το εισοδηματικό κριτήριο: Το ανώτατο όριο για να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι τα 50.000 ευρώ.

Το ποσοστό επιδότησης εξαρτάται από το εισόδημα και από τα προστατευόμενα μέλη. Όσο περισσότερα είναι τα προστατευόμενα μέλη τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό επιδότησης, το οποίο μπορεί να φθάσει στο 70%.

Η δανειοδότηση από τράπεζες πλέον δεν είναι υποχρεωτική.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ίδια κεφάλαια σε συνδυασμό με την επιχορήγηση προκειμένου να συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό των επιλέξιμων δαπανών.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....