Διυλιστήριο: 02/06/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της …

Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών:

Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου;

Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ

Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον …οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.
Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών!


Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων.

Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ.

Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας.

Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.

Έρανος για… μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Ο έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ».
Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.».
Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ.
Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.

Πηγή: Του Μανόλη Γαλάνηγια για το NewMoney.gr 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καλά τι έχουν οι υπουργοί και έχουν όλοι κώλυμμα ;;; Ωραία Δημοκρατία. Να την χαιρόμαστε !!!

           Τώρα το καταλάβαμε, πως δουλεύει η Βουλή. Οι βουλευτές κάνουν επίκαιρες ερωτήσεις στους υπουργούς. Ο Υπουργός δηλώνει κώλυμα σε όποια ερώτηση θέλει. Έρχεται κάποια στιγμή και απαντάει, συνήθως σε ερωτήσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης, και δεν απαντάει πια σε επίκαιρες ερωτήσεις, γιατί πια δεν είναι επίκαιρες. Και στο τέλος φέρνει προς ψήφιση άρθρα που ούτε καν έχουν συζητηθεί στην βουλή. Όταν δεν ψηφίζονται τα άρθρα έρχονται μετά σαν πράξη νομοθετικού περιεχομένου. ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!! Δυστυχώς διδάξαμε την Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο αλλά ξεχάσαμε να την μάθουμε εμείς.....
Χαρακτηριστικό είναι επίσης το παράδειγμα του κυρίου Καπερνάρου όπου έχει φέρει 67 ερωτήσεις στην βουλή και στους υπουργούς χωρίς να πάρει καν μία απάντηση. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις ερωτήσεις από το επίσημο site του βουλευτή
Στο συγκεκριμένο βίντεο ακούμε πέντε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και στις πέντε δεν συζητούνται λόγω κωλύματος υπουργού.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤΑΚΤΟ «Σφάχτηκαν» στη Συγγρού οι γαλάζιοι γιατροί! Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Μαλλιά κουβάρια έγιναν χθες βράδυ οι «δεξιοί» γιατροί που πραγματοποιήσαν γενική συνέλευση έπειτα από πρόσκληση της κομματικής οργάνωσης των γιατρών (ΕΚΟ) στη Λεωφόρο Συγρού. Οι σκηνές που εκτυλίχθησαν ήταν απίστευτες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σκηνές …Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν χθές το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η Ειδική Κομματική Οργάνωση των Ιατρών της ΝΔ συνεδρίασε έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Στάθη Τσούκαλου προκειμένου να συζητηθούν οι αλλαγές που προωθεί το νομοσχέδιο Άδωνι για το ΠΕΔΥ και κατέληξε με τους γιατρούς να μετρούν τις πληγές τους και να υποβάλλουν αλληλομηνύσεις.
Τα όσα διαδραματίσθηκαν έφτασαν μέχρι το Μαξίμου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του στον υπουργό υγείας καθώς δεν επιθυμεί τα ''γαλάζια παιδιά'' να σφάζονται για το νομοσχέδιο το οποίο υλοποιεί η δικοματική κυβέρνηση.

όλο το παρασκήνιο

Οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι, οι οποίοι όπως μετρήθηκαν κατά την είσοδό τους στο κτίτριο, ανέρχονταν σε 58, συζητούσαν κάτω από μεγάλη ένταση και απίστευτη πίεση δεδομένου ότι το νομοσχέδιο Άδωνι για τις απολύσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση παρεβρέθη και η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά μαζί με άλλα 20 μέλη της αντίστοιχης κομματικής οργάνωσης του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες τουiatropedia.gr περιγράφουν με λεπτομέρειες το τι έγινε στη διάρκεια της εξαιρετικά έντονης συζήτησης.Όλα ξεκίνησαν όταν
η κ.Ανεμουδουρά εγκάλεσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο ότι δεν έδωσε τον αγώνα που όφειλε να δώσει ώστε να προασπίσει τα αιτήματα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυση. .

Ο κ.Βλασταράκος απέρριψε μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες και ανταπάντησε σε αντίστοιχα εκνυερισμένο ύφος ότι η κ.Ανεμοδουρά δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που ο σύζυγός της συνμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ αλλά και στην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Έγκυρες πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή οι κατηγορίες Βλασταράκου προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στην κ.Ανεμοδουρά η οποία βγήκε εκτός εαυτού. Αποτέλεσμα ήταν να έρθουν σε σωματική επαφή και η κ.Ανεμοδουρά να προσκρούσει στον παρακείμενο τοίχο και να χάσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παρεβρισκόμενων πάλι η κ.Ανεμοδουρά μπερδεύτηκε στα καλώδια που υπήρχαν στο χώρο με αποτέλεσμα να πέσει.

Εκλήθη επειγόντως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο όπου και νοσηλεύεται.Εξιτήριο αναμένεται να πάρει αύριο.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση του ΣΕΕ προς την Κυβέρνηση: «Αξιοποιήστε τα υπό κατάσχεση επιβατηγά πλοία για την ασφαλή στέγαση των σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς»

Με αγωνία για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων συμπατριωτών μας στην
Κεφαλλονιά, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας πρότεινε, με την από 05 Φεβ 14 επιστολή
του, προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας, την

αξιοποίηση των υπό κατάσχεση επιβατηγών πλοίων, που είναι δεμένα στον Πειραιά,
στη Ραφήνα και στην Πάτρα, για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τους
σεισμούς, κατοίκων της νήσου.

Αντί να καταβάλλονται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την
προσωρινή ενοικίαση ενεργών πλοίων, η πρόταση του ΣΕΕ είναι άμεσα εφαρμόσιμη,
οικονομικότερη και αποτελεσματική, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τις
συνθήκες στην Κεφαλλονιά.

Είναι απλώς θέμα πολιτικής απόφασης. Αντί να σαπίζουν ακίνητα,
περιμένοντας τον εκπλειστηριασμό, τα υπό κατάσχεση πλοία μπορούν να αξιοποιηθούν
υπέρ των σεισμοπαθών. Εφόσον εξοπλιστούν ανάλογα και επανδρωθούν, εν μέρει από
πληρώματα και κυρίως από εθελοντικές οργανώσεις, μπορούν να στεγάσουν και να
εξυπηρετήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια, και εφόσον επιτελέσουν αυτόν τον σκοπό τους, τα πλοία μπορούν
να αξιοποιηθούν ως πλωτά νοσοκομεία των ρημαγμένων και εγκαταλελειμμένων
μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και όχι μόνο, προσφέροντας μια λύση μόνιμης
αξιοποίησης υπέρ του ελληνικού λαού.

Παραμένοντας στη διάθεση των Κεφαλλονιτών που δοκιμάζονται από τις φυσικές
δυνάμεις και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
δηλώνει ότι, εφόσον αποφασισθεί η αξιοποίηση των υπό κατάσχεση πλοίων,
αναλαμβάνει την εθελοντική επάνδρωση και λειτουργία ενός τουλάχιστον εξ
αυτών.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Xαριλάου Τρικούπη 24 , Αθήνα, 10680, Μέγαρο Καπιτόγλου, 6ος όροφος, τηλ 211 182 6004

e‐mail: syndesmosee@gmail.com website: www.syndesmosee.org


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΕΔΡΑ: Aθήνα, Χαριλάου Τρικούπη 24, Μέγαρο Καμπιτόγλου, 6ος όροφος,
Τ.Κ 106 80, www.syndesmosee.org
ΤΗΛ. & ΦΑΞ 211 1826004

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Π. Κανελλοπούλου 4
Αθήνα 10177
Φαξ: 210 6929764
pressoffice@yptp.gr

ΚΟΙΝ: Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου (πρώην ΥΕΝ)
Ακτή Βασιλειάδη
Πειραιάς 18510
Φαξ 210 4191561, 562, 563
contact@yna.gov.gr

Γραφείο Πρωθυπουργού
Φαξ: 210 8826166

ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση των υπό Κατάσχεση Επιβατηγών Πλοίων Για Στέγαση
των Σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς

Κύριοι,

Οι πρόσφατοι σεισμοί της Κεφαλλονιάς, άφησαν άστεγους χιλιάδες κατοίκους
της νήσου. Η μέχρι σήμερα παρασχεθείσα βοήθεια, με τα αντίσκηνα του Στρατού και
της Πολιτικής Προστασίας, δεν ενδείκνυται για την ασφαλή στέγασή τους, καθώς οι
σεισμοπαθείς εκτίθενται στο κρύο και την υγρασία. Τα δε πλοία του ΠΝ που
επιχειρούν στην Κεφαλλονιά δεν επαρκούν αριθμητικά και μπορούν να
ανακουφίσουν μόνο προσωρινά την κατάσταση.

Με κίνητρο την αγωνία - και μόνο - για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων
συμπατριωτών μας στην Κεφαλλονιά και με την οντότητα του πολιτικού κόμματος, ο
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας προτείνει την άμεση αξιοποίηση των, υπό
κατάσχεση, επιβατηγών πλοίων, που είναι δεμένα στον Πειραιά, στη Ραφήνα και σε
άλλα λιμάνια, για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών. Αντί να καταβάλλονται
χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προσωρινή ενοικίαση ενεργών
πλοίων, που σε λίγες μέρες θα δρομολογηθούν στις τακτικές γραμμές ακτοπλοΐας,
προτείνουμε μια οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη λύση, άμεσα εφαρμόσιμη
(με Υπουργική Απόφαση ή με εντολή του Πρωθυπουργού) και για όσο διάστημα
κριθεί απαραίτητο, από τις συνθήκες στην Κεφαλλονιά.

Στον Πειραιά υπολογίζουμε (τα στοιχεία μπορείτε να τα διασταυρώσετε και με
το ΥΕΝ) ότι υπάρχουν δεμένα 7 έως 10 κατασχεθέντα πλοία των πλοιοκτητών
Αγούδημου (εκ Κεφαλληνίας!) και άλλων. Ενδεικτικά, πρόκειται για τα πλοία
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ, ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΡΟΔΑΝΘΗ, ΝΤΑΛΙΑΝΑ, ΜΑΡΙΝΑ, ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ,
JET FERRY και τουλάχιστον ένα ακόμη, το ΠΗΝΕΛΟΠΗ στη Ραφήνα, που ταξίδευε
μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επιπλέον, στην Πάτρα ή σε άλλο νησί του Ιονίου
βρίσκονται τα IONIAN SKY και IONIAN KING.

Αντί να σαπίζουν ακίνητα, περιμένοντας τις χρονικές και νομικές διαδικασίες
εκπλειστηριασμού τους, τα πλοία αυτά μπορούν να λειτουργήσουν, με ελάχιστη
προετοιμασία, ως χώροι στεγανού καταλύματος, ίσως του καταλληλότερου, υπό τις
τρέχουσες χειμερινές συνθήκες. Μετά από κατάλληλη προετοιμασία για την
ενεργοποίησή τους και εντός δύο (2) ημερών από την λήψη της πολιτικής απόφασης
και έκδοσης εντολής προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορούν να έχουν φθάσει είτε
αυτόνομα είτε ρυμουλκούμενα στην Κεφαλλονιά, ενώ μπορούν να ολοκληρωθούν εν
πλω και κατά την άφιξή τους οι αναγκαίες επισκευές και μετατροπές. Εφόσον
εξοπλιστούν ανάλογα και επανδρωθούν, εν μέρει από πληρώματα και κυρίως από
εθελοντικές οργανώσεις, μπορούν όχι μόνο να στεγάσουν οικογένειες αλλά να
χρησιμοποιηθούν και ως σχολικές αίθουσες (σαλόνια Α΄ και Β΄ θέσης), ως
εστιατόρια και παρασκευαστήρια φαγητού. Στη συνέχεια και εφόσον επιτελέσουν τον
σκοπό τους, μπορούν να αξιοποιηθούν ως πλωτά νοσοκομεία των ρημαγμένων και
εγκαταλελειμμένων μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και όχι μόνο, προσφέροντας
μια λύση μόνιμης αξιοποίησης υπέρ του Δημοσίου και κατ’ επέκταση υπέρ του
ελληνικού λαού.

Εφόσον αποφασίσετε την αποστολή των πλοίων στην Κεφαλλονιά, ο
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αναλαμβάνει την εθελοντική επάνδρωση του ενός
τουλάχιστον εξ αυτών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και στη διάθεση των συμπολιτών μας
Κεφαλλονιτών, που δοκιμάζονται από τις φυσικές δυνάμεις και την ανεπάρκεια του
κρατικού μηχανισμού.

Αθήνα 05 Φεβ 2014
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εδώ τρελοκομείο!..Εδώ τρελοκομείο!..

Δελτίο ειδήσεων από την Ευρωπαϊκή Ελλάδα:
(με την ίδια έννοια που δίναμε κάποτε όταν λέγαμε π.χ. Βελγικό Κονγκό, ή, Γαλλική Γουϊνέα)

Σε επιμήκυνση όλων των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα κατά 50 χρόνια, προσανατολίζεται η Ε.Ε, ώστε να είναι σίγουρη ότι ούτε αυτή ούτε η επόμενη γενιά ελλήνων θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερη και με αυτοδιάθεση της πατρίδας της.
Ακόμη έχουν παραγγελθεί χιλιάδες χιλιομέτρων αλυσίδες ευρωπαϊκής προέλευσης για την σταθεροποίηση στην χώρα του ''νέου χρηματοδοτικού προγράμματος'' ύψους 30 δις που σχεδιάζεται ήδη από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το τρίτο (ή τέταρτο;) αυτό μνημόνιο θα συνοδευτεί από νέα σκληρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, με την ενσωμάτωση των 300 προτάσεων του ΟΟΣΑ, ενώ σοβαρές πιθανότητες συμπληρώνει το ενδεχόμενο της μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό!

Αυξήσεις έως και 60% στα διόδια (γιατί χαίρεται ο εργολάβος και χαμογελά πατέρα;) ισχύουν ήδη από χθες το βράδυ.
Ο Εθνικός Εργολάβος δήλωσε ικανοποιημένος και προεξόφλησε την πλήρη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση, στην προσπάθειά της για ''ανόρθωση'' της χώρας!

Με εντολή του ανεξάρτητου και αγωνιστή ''πρωθυπουργού'' το δημόσιο επέστρεψε στην Siemens 6 εκατομμύρια ευρώ που η εταιρεία ισχυρίζοταν ότι της χρωστούσαν.
Η εταιρεία δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα επιστραφούν και πάλι στην Ελλάδα υπό μορφή μίζας, εν όψει μάλιστα και της δύσκολης προεκλογικής περιόδου για τα κόμματα της συγκυβέρνησης!

Εν τω μεταξύ κι ενώ κάποιο δικαστήριο στην Κατερίνη έκρινε ως αντισυνταγματικό το μέτρο του Αυτοφώρου για χρέη προς το Δημόσιο,
..η κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά της, αφού το μέτρο των ελεγκτών-κυνηγών κεφαλών αποδίδει: χθες μόλις συνελήφθη κοριτσάκι 5 ετών μαζί με την μητέρα του γιατί δεν είχαν πληρώσει εισητήριο σε λεωφορείο!

Τέλος την πλήρη ικανοποίησή τους εκφράζουν οι τοπικές αρχές και ο λαός της Κεφαλονιάς για τα εξαιρετικής ποιότητος αντίσκηνα που έστησε χειμωνιάτικα η κυβέρνηση πάνω στο δροσερό γρασίδι, εξοπλίζοντάς τα μάλιστα με ξαπλώστρες τύπου Μυκόνου, και ένα πλαστικό τραπεζάκι με υποδοχές για τα ποτήρια του φραπέ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει η σκέψη, όλος αυτός ο εξοπλισμός να διατεθεί (σε καλή τιμή) στους ντόπιους ιθαγενείς εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου!

Εδώ τρελοκομείο!
Ο σταθμός της Ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Ακολουθεί δελτίο ειδήσεων στα γερμανικά..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Τα Ιμια λέγονται Καρντάκ και ανήκουν στην Τουρκία”!

Τελικά ένα είναι σίγουρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει στο 4% όσο πιο γρήγορα μπορεί. Διότι με δηλώσεις όπως της κας Γαϊτάνη για τα Σκόπια και τον επεκτατισμό των “κακών” Ελλήνων που θέλουν να κατακτήσουν τα Βαλκάνια, με θέσεις που θα φέρουν στην Ελλάδα όλη την Ασία – Αφρική και με απόψεις όπως του κου Θεοδωρίδη ότι τα Ιμια λέγονται Καρντάκ, πως κανονικά ανήκουν στην Τουρκία διότι αυτό κατανοεί κανείς διαβάζοντας τα παρακάτω, το μόνο που θα πετύχει θα είναι το ξεφούσκωμά του.

Μάλιστα ο κος Θεοδωρίδης υποστηρίζει πως η Ελλάδα προκάλεσε την κρίση για να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. Αυτό φυσικά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σταθεί αφού τότε πρωθυπουργός ήταν ο …γνωστός Κώστας Σημίτης. Ενώ δεν παραβλέπει να θεωρήσει παράλογη την όποια πιθανή επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.

Κε Τσίπρα μήπως θα έπρεπε να πείτε κάτι; Όχι τίποτε άλλο αλλά είστε και εντός συνόρων τώρα.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση από την truthteam :

Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ (η τούρκικη ονομασία τους) και ανήκουν στην Τουρκία γιατί είναι πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο!
2. Παράλογη αξίωση τα 12 μίλια αιγιαλίτιδας ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας. (Με λίγα λόγια να χωρίσουμε το Αιγαίο στα δύο με την Τουρκία ή να το αφήσουμε στα ψάρια του όπου και ανήκει όπως λέει το σύνθημα των συντρόφων του).
3. Ξανακρατηθείτε: Την κρίση στα Ίμια προκάλεσε η Ελλάδα η οποία ήθελε να μετατρέψει την διεθνή θάλασσα του Αιγαίου σε Ελληνική λίμνη.

Οι τρεις ήρωές μας κ. Τσίπρα, ο Αντιπλοίαρχος Καραθανάσης Χριστόδουλος, ο Αντιπλοίαρχος Βλαχάκος Παναγιώτης και ο Σημαιοφόρος Γιαλοψός Έκτωρ, δεν έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα για να θέλει να παραδώσει το μισό Αιγαίο και τα Ίμια λίγα χρόνια μετά ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Τούρκους.

Το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων κ. Τσίπρα έχει πληγωθεί πολλές φορές από τις αντεθνικές δηλώσεις στελεχών των χαοτικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Διαγράψτε άμεσα τον κ. Θεοδωρίδη ή θα είστε απόλυτα συνυπεύθυνος.

http://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βενιζέλος:Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει γερμανική εταιρεία. - Και ένας Έλληνας διεφθαρμένος πολιτικός που τα συγκάλυψε......

Το Διυλιστήριο λέει ....  άλλα υπάρχει πίσω και ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ''τα πήρε'', υπάρχουν κάποιοι πρωθυπουργοί που έκρυψαν το σκάνδαλο της Siemens (2,2 δις), υπάρχουν κάποια στικάκια που ακόμα είναι στα συρτάρια,  υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που άφησαν να συμβεί αυτό ψηφίζοντας μνημόνια,υπάρχουν ..... 


"Η Ελλάδα έχει προβλήματα διαφθοράς και καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. Όμως, δυστυχώς, πίσω από κάθε σκάνδαλο σχεδόν υπάρχει μια γερμανική εταιρεία - η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Daimler Chrysler" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε σύνοδο των ευρωβουλευτών της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Στρασβούργο.

"Επομένως, γιατί είμαστε μόνον εμείς αυτός που έχει το πρόβλημα; Και τελικά, μήπως η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός;" σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στις δύο αιτιάσεις - που κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt» απέδωσε στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του SPD Ζ. Γκάμπριελ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και παρατήρησε ότι "οι συνθήκες το 2001 (όταν εντάχθηκε η Ελλάδα στο ευρώ) χαρακτηρίζονταν από μία ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να διευκολυνθεί η ένταξη της Ιταλίας. Και η Ιταλία τότε, είχε χειρότερα δεδομένα από την Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο χρέος εξάλλου, σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ, ενώ οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος της τάξης των 7 τρισ. ευρώ. Αν λοιπόν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης μιας μεγάλης χώρας, υπάρχει απειλή για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ".

Αναγνωρίζοντας τον χαρακτήρα του "συστημικού προβλήματος" που είχε η ελληνική κρίση, ο κ.Βενιζέλος επέμεινε στη σύγκριση μεγεθών."Αναλογισθείτε τα απόλυτα μεγέθη που είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με αυτό που είναι η ευρωζώνη ως όγκος δημοσίου χρέους. Τα πολλά προβλήματα λοιπόν που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι δικά μας προβλήματα, αλλά και προβλήματα που φέρει η Ελλάδα στην πλάτη της" ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μ.Σουλτς με την ευκαιρία ενός γεύματος που είχε χτες με τον κ.Βενιζέλο υποστήριξε ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις του κ.Γκάμπριελ.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....