Διυλιστήριο: 09/22/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Όπα είπα λέω!..

   Ή: πήρε ο στραβός κατήφορο!

Η φωτογραφία του σημερινού σχολίου είναι εντελώς ενδεικτική.
Ενδεικτική και αντιπροσωπευτική!
Αν μας έλεγαν με μιά φωτογραφία να περιγράψουμε όλη την κυβέρνηση, με το ''ποιόν'' της και το ''ποσόν'' της, αυτή θα βάζαμε!

Φεύγει ο ''πρωθυπουργός'' στην Γερμανία (όχι μετανάστης ακόμα, αργότερα..), να επιβεβαιώσει και δια ζώσης στην φράου-αφεντικό, την ρήση του ΒεληΓκίκα πως το χρέος δεν παίρνει κούρεμα(!),
..κι ενώ ακόμα δεν εγκατέλειψε τον ''εθνικό εναέριο χώρο'',
..ο αντιπρόεδρός του, Μέγας Χυδαίος και Διακονιάρης της Εξουσίας,
..απεργάζεται μετεκλογική συγκυβέρνηση με τον ΤΣΙΡΙΖΑ!
Δηλαδή, πριν πεθάνει ο μακαρίτης, τον γκόμενο στο σπίτι!
Εύγε, φάρε λαμπρέ της πολιτικής και ανθρώπινης ανηθικότητας!

Άλλο τώρα: σε σχετική ερώτηση ελλήνων ευρωβουλευτών ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος απάντησε πως ''Κατά την Κομισιόν, η τήρηση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας''! Διότι κατά τον ίδιο επίτροπο (δηλαδή κατά την Κομισιόν): '' Όσον αφορά τα προγραμματικά έγγραφα (τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της''!
Με δυό λόγια για όποια χώρα υπογράφει μνημόνια δεν ισχύει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Μούγγα η εικονιζόμενη Λαίδη γκαγκά!

Επίσης: Κάπου ακούσαμε ότι νέος φόρος θα αντικαταστήσει τον θρυλικό πιά ΕΝΦΙΑ! Τέτοια επιτυχία! Τόση μελέτη και σχεδιασμός!

Αν όλα αυτά δεν συνιστούν success story και αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, τότε τί την συνιστούν;

Ο γκρεμός είναι κοντά. Ερχόμαστε!
Τα ανδρείκελα δεν τον φοβούνται.
'Ετσι κι αλλοιώς είναι άψυχα..
Εμείς;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατάινεν : ''Κατεχόμενη χώρα η Ελλάδα''

Σοκαριστική δήλωση του Επιτρόπου Κατάϊνεν ότι οι Έλληνες δεν δικαιούνται δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Χώρα-παρία, στην οποία δεν ισχύουν καν το δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα, μας θεωρούν οι εταίροι μας. Αυτό προκύπτει από τη σοκαριστική απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου, στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με πρωτοφανή κυνισμό υποστήριξε ότι σε χώρες σαν την Ελλάδα, που βρίσκονται σε πρόγραμμα δανειακής βοήθειας, δεν ισχύει το κοινοτικό δίκαιο!

Απίστευτη ήταν η ομολογία της Κομισιόν, ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Γ. Κατρούγκαλου, Δ. Παπαδημούλη, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζου, Κ. Χρυσόγονου και της Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα «μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της «παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι «Όσον αφορά…τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της», για να ρίξει στη συνέχεια το «μπαλάκι των ευθυνών» στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι «κατά το σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....