Διυλιστήριο: 12/08/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

VIDEO - Πάγκαλος : Γιατί να μην έχουμε μια αξιοπρεπή δεξιά κυβέρνηση; Έναν Μητσοτάκη ρε παιδί μου ;



Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Αφού αυτοί που μας κυβερνούν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους γιατί να μην έχουμε μια αξιοπρεπή δεξιά κυβέρνηση; Έναν Μητσοτάκη ρε παιδί μου. Είναι ανάγκη να έχουμε έναν Τσίπρα που πηγαίνει γελοιοδέστατος, νούμερο μεταξύ των Εθνών και βγάζει λόγο στην πλατεία της Αβάνας;» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:



από Enikos_gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα σκαριά κοινωνικό μέρισμα και αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά


Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να παρέχει κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα στους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ εξετάζεται και η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση 

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται να παρέχει κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ το ύψος του θα ανακοινωθεί απο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα εξετάζεται και η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά από την αρχή της νέας χρονιάς. Και τα δύο μέτρα αυτά θα τα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Τρίτης και ήδη η σχετική επεξεργασία βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών για την τελική επεξεργασία. 

Υπενθυμίζεται ότι από την Πρωτοχρονιά θα έμπαινε σε εφαρμογή η αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ των νησιών, με τον πρωθυπουργό να εξετάζει σοβαρά την αναστολή της για όσα νησιά βαρύνονται από την προσφυγική κρίση.

Πηγή www.dikaiologitika.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τούρκος βουλευτής: Θα υψώσω στα νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλω την ελληνική πίσω με κούριερ


Ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δηλώνει ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο!

Νέα πρόκληση την Πέμπτη από την πλευρά της Τουρκίας καθώς βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με... κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

«Θα πάω στα νησιά αυτά και αν χρειαστεί θα υψωσω ο ίδιος την Τουρκική σημαία. Μετα θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο Τανζού Οζτζάν σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP είχε δηλώσει προ ημερών ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;». «Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Επανερχόμενος στο θέμα αυτό ο Τούρκος βουλευτής ζήτησε και από συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν στο... εγχείρημά του αυτό.

«Υπάρχουν 18 νησιά και δυο βραχονησίδες που μας ανήκουν. Ο Τούρκος πρόεδρος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα κλείνει τα μάτια στο θέμα αυτό. Να πει στην Ελλάδα: παρε τη σημαία από εδώ, είναι δικό μου έδαφος. Δεκαοχτώ δικά μας νησιά τα χαρίσαμε στους Έλληνες» είπε ο Οζτζάν προσθέτοντας ότι θα πάει με βάρκα στα νησιθά αυτά καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να πράξει αναλόγως.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλλεπάλληλα και βαριά κτυπήματα δέχονται Βερολίνο και Βρυξέλλες από Ιταλία και Βρετανία - Kερδισμένη η Ελλάδα



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Bαριά και απανωτά κτυπήματα δέχεται το οικοδόμημα της ΕΕ μετά την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου για Brexit που το καθιστά οριστικό και αμετάκλητο και την επίσης οριστική απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Μ.Ρέντσι να πραγματοποιήσει την δέσμευσή του για παραίτηση επειδή έχασε το δημοψήφισμα της Κυριακής στο οποίο είχε ταυτίσει την πολιτική του με το «Ναι».

Εξελίξεις που ευνοούν την Ελλάδα καθώς όχι μόνο κερδίζει χρόνο αλλά αναγκάζει Βερολίνο και Βρυξέλλες να είναι πολύ πιο διαλακτικοί απέναντι στην Αθήνα.

Η Βρετανία ενεργοποίησε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις 31 Μαρτίου του ερχόμενου έτους ξεκινά και τυπικά η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για τους όρους της αποχώρησης.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέϊ διασφάλισε μια ουσιαστική όσο και συμβολική νίκη στο βρετανικό Κοινοβούλιο καθώς υπερψηφίστηκε η πρότασή της για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 με 461 ψήφους υπέρ και μόλις 89 κατά, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε. ξεκινά στις 31 Μαρτίου του 2017.

Η Βρετανή πρωθυπουργός έφερε το θέμα του Brexit στο Βουλή ζητώντας από τους βουλευτές να πάρουν θέση για το αν θα σεβαστούν την ετυμηγορία του βρετανικού λαού που αποφάσισε την έξοδο από την Ε.Ε. με το δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου του 2016 και αποφάσισε να στηρίξει τις διαδικασίες εξόδου με πλειοψηφία 372 ψήφων.

Τώρα απομένει η επικύρωση από το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Ματέο Ρέντσι υπέβαλε χθες την παραίτησή του, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ήδη από την περασμένη Κυριακή, όταν και είδε την πρότασή του για τις συνταγματικές αλλαγές να απορρίπτεται από την πλειοψηφία των Ιταλών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.

Είχε προηγηθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Γερουσία με 173 «ναι» έναντι 108 «όχι». Αμέσως μετά, ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ότι θα μετέβαινε στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του.

«Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Στις 19.00 (τοπική ώρα) η επίσημη παραίτηση. Σας ευχαριστώ όλους και ζήτω η Ιταλία» έγραψε ο Ρέντσι.

Μετά την επίσημη παραίτησή του και από την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις στην προεδρία της Ιταλίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση και να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση έως τα Χριστούγεννα.

Τώρα στην Ιταλία οι Βρυξέλλες θέλουν να μην γίνουν εκλογές, διότι εάν αυτές γίνουν οι δημοσκοπήσεις βλέπουν το κόμμα των «5 αστέρων» να τις κερδίζει και τον Μπέπε Γκρίλο να διεξάγει κι αυτός μετη σειρά του δημοψήφισμα για το «Italexit».

Τα κτυπήματα όμως για την ΕΕ δεν σταματούν εδώ. Το Bloomberg σήμερα προέβλεψε νίκη της Μ.Λεπέν στην Γαλλία και Frexit. Επειδή πέρσι αντιστοίχως το ειδησεογραφικό πρακτορείο προέβλεψε τόσο το Brexit, όσο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ οι προβλέψεις αυτές έχουν κάποια σημασία.

Ακόμα όμως κι αν επικρατήσει και ο Φ.Φιγιόν που θεωρείται και το επικρατέστερο σενάριο με βάση την πολιτική λογική, ο Φ.Φιγιόν είναι δηλωμένος ρωσόφιλος και φίλος προσωπικός του Β.Πούτιν.

Ακόμα κι αν κρατήσει την Γαλλία στην ΕΕ δεν θα είναι όπως την θέλει το Βερολίνο δηλ. πειθήνια, υπάκουη και «φτωχός συγγενής».

Το Βερολίνο ανησυχεί διότι βλέπει αυτό που έφτιαξε μια «γερμανική» Ευρώπη τα μέλη-«επαρχίες» να επιλέγουν την ελευθερία τους και όσα μένουν να αμφισβητούν την γερμανική κυριαρχία.

Η που γνωρίζουμε οδεύει προς διάλυση. Θα αντικατασταθεί πιθανότατα με κάτι άλλο, πιο μικρό, πιο ομοιογενές.

Κερδισμένη από αυτές τις εξελίξεις είναι σαφώς η Ελλάδα από την απόφαση μείωσης του χρέους, μέσω επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής και μείωσης των επιτοκίων. Γιατί; Επειδή κέδρισε ΧΡΟΝΟ μέχρι την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων.

Πήρε ένα «πακέτο» πολύ πιο τολμηρό και γενναίο από τις αρχικές προσδοκίες και εκτιμήσεις, οδηγώντας σε μια ελάφρυνση περίπου 22% του ΑΕΠ ως το 2060.

Επαιξε μεγάλο ρόλο το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και η ενίσχυση της σκληρής δεξιάς στην Αυστρία (στις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς φαντάζει βέβαια νικήτρια στις βουλευτικές εκλογές).

Το πιο σημαντικό για την κυβέρνηση σε εσωτερικό επίπεδο, είναι ότι πήρε ένα 22% μείωση χρέους, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του Α.Σαμαρά είχε πάρει μόνο μια δήλωση.

Το πιο σημαντικό γεγονός ότι παρά την μόχλευση που επιφέρει μείωση των κατ΄έτος δόσεων που πρέπει να πληρώνει η χώρα κέρδισε το γεγονός ότι νέα εισπρακτικά μέτρα θα συζητηθούν πάλι την άνοιξη του 2018, σε 18 μήνες από σήμερα. Μέχρι τότε «ποιος ζει και ποιος πεθαίνει» ειδικά σε αυτή την ΕΕ που κλυδωνίζεται.

Η εγχώρια οικονομία έχει χάσει προ πολλού την φοροδοτική ικανοτητά της, τουλάχιστον στα μεσαία και λαϊκά στρώματα, δηλαδή στο 90% των πολιτών της. Νέα μέτρα ή νέα μείωση των αμοιβών στο δημόσιο (δηλαδή περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης) θα φέρουν μόνο επιπλέον κατάρρευση της φοροδοτικής ικανότητας. Τόσο απλά...

Ομως, μέχρι τον Μάϊο του 2018, πολλά θα έχουν αλλάξει στην Ευρώπη. Πρακτικά θα μιλάμε για μια "άλλη ΕΕ".

Οι επικείμενες εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και Ιταλία θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στο Eurogroup, με συνέπεια ούτε ο Μ. Σαπέν, να βρίσκεται στην ίδια θέση, ούτε ο Γ. Ντάισελμπλουμ (που αναμένεται να δώσει τη θέση του στον Ισπανό Ντε Γκίντος, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Β. Σόιμπλε), ούτε ο Π.Κ. Πάντοαν και ίσως ούτε ο Β.Σόιμπλε: Η Μέρκελ πολυ πιθανό να χάσει από τους σοσιαλιστές (σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να χάνει λόγω ανόδου του AfD).

Μόνο αν δεν κερδίσει αυτοδυναμία το σοσιαλιστικό κόμμα, εκτός απροόπτου, θα παραμένει στη θέση του ο Β. Σόιμπλε.

Στην Ιταλία, οι "αεριτζήδες" των Βρυξελλών, κατάφεραν οι τράπεζες της χώρας να έχουν στα βιβλία τους 360 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων, έναντι 225 δισ. ευρώ κεφαλαίου, λόγω στάσιμης οικονομίας και απατηλών χρηματοδοτήσεων από διάφορους οργανισμούς.

Η Ε.Ε. όμως έχει μπει για τα καλά σε ένα παρατεταμένο, εξαιρετικά δύσκολο τεστ κοπώσεως και η δομή της Ένωσης, που δεν επιτρέπει ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων, πολλαπλασιάζει τους κινδύνους των ατυχημάτων.

Στην Αυστρία θα έχουν εκλογές και το δεξιό , αντί-ΕΕ, "κύμα" αυτή την φορά δεν θα έχει αντίπαλο.

Αυτό το "κύμα" μπορεί να γίνει ασυγκράτητα ορμητικό αν στις προσεχείς εκλογές του Μαρτίου στην Ολλανδία σαρώσει τις κατεστημένες συστημικές δυνάμεις το κόμμα του δεξιού Γκέερτ Βίλντερς, που είναι σταθερά πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Ετσι ή αλλιώς η Ολλανδία κρύβει στα σπλάχνα της σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το 80% των ενυπόθηκων δανείων είναι εγγυημένα από το Δημόσιο - οπότε, εάν οι πολίτες δεν πληρώνουν τις δόσεις τους, τότε είναι υποχρεωμένο το κράτος να τις αναλαμβάνει: μία πραγματική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της οικονομίας της χώρας. Η Ολλανδία αντιμετωπίζει επίσης τεράστια προβλήματα - ειδικά στον τομέα της ακίνητης περιουσίας.

Στα τέλη του 2000 το συνολικό χρέος των νοικοκυριών της ήταν της τάξης των 440 δισ. ευρώ - φτάνοντας μερικά χρόνια αργότερα, τέλη του 2008, στα 770 δισ. ευρώ. Η μέση ετήσια αύξηση του συγκεκριμένου χρέους υπολογίζεται στο 7%, που σημαίνει ότι η βόμβα αγγίζει το τρισεκατομμύριο.

Έστω και έτσι η Ελλάδα ευνοείται από τις συγκυρίες, γιατί τίποτα δεν μένει μόνιμο και όταν οι Έυρωπαίοι κάνουν σχέδια για τους Έλληνες ο Θεός τα βλέπει και γελά.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εδώ Δυστοπία! Λαέ της Δυστοπίας, σας μιλάει...

     Τα ατελείωτα καραγκιοζιλίκια του υπουργού της Εθνικής Άμυνας προσδίδουν βέβαια μιά ιλαρότητα στην όλη κατάσταση,
..δεν φτάνουν όμως να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα κακουργήματα που διαπράττει τούτη η κυβέρνηση των λιμασμένων πρώην αριστερών,
..σαν συνέχεια των
εγκλημάτων των προηγούμενων μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων.

Τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο δείχνουν ότι το 37,8% δηλαδή 710.000 παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ακόμη πως τον τελευταίο χρόνο το αρνητικό ισοζύγιο μεταξύ γεννήσεων-θανάτων αυξήθηκε κατά 30.000 (υπέρ των θανάτων φυσικά),
..και η βρεφική θνησιμότητα ανέβηκε στο 4%. Η βρεφική και νεογνική θνησιότητα μειώνοταν σταθερά και χρόνο με τον χρόνο από την δεκαετία του '50, μέχρι το 2010 όπου άρχισε η αναστροφή των δεδομένων που αυξάνει πιά από τότε πάλι χρόνο με τον χρόνο.
Σε μιά χώρα με τέτοιους δείκτες και με σύγχρονη ολοκληρωτική αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους,
..καθώς κονδύλια δεν υπάρχουν για υγεία-κοινωνική ασφάλιση-παιδεία εξαιτίας των απαγορευτικών διατάξεων τρόϊκας-τοκογλύφων ("θεσμών" κατά τους ντόπιους συνεργάτες τους),
..με την υποστελέχωση των δημόσιων κοινωνικών δομών να κάνει ακόμη εντονώτερο το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης των κοινωνικών αναγκών,
..το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως πρόκειται για μία ανομολόγητη γενοκτονία, μία στοχευμένη διάλυση ενός κρατικού οργανισμού,
..με πρόσχημα ένα, αμφίβολου ύψους και προέλευσης, χρέος.

Η γενοκτονία, ξέρετε, δεν είναι ανάγκη να εκτελεστεί σε φούρνους και κρεματόρια όπως αυτά των ναζιστών του Γ' Ράϊχ, ούτε με τα τα γιαταγάνια των οθωμανών του 1915-1918 εναντίον των Αρμενίων,
..ούτε καν με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου του ΝΑΤΟ (λέγε με Γερμανία και ΗΠΑ) εναντίον της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας μόλις είκοσι χρόνια πριν.

Η "εκλεπτυσμένη" εκδοχή της γενοκτονίας ενός λαού και την διάλυση μιάς χώρας, που εφαρμόζει η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή "Ένωση" (ξαναλέγε με Γερμανία),
..είναι αυτή ακριβώς που εφαρμόζεται στην χώρα μας ΄με τα μνημόνια και τους πρόθυμους προδότες, από το 2010 και πέρα.
Δεν χρειαζεται να ξαναπεριγράψουμε για το τί ακριβώς πρόκειται.
Άλλωστε το ζούμε όλοι.

Χρειάζεται όμως να τονίσουμε και να ξανατονίσουμε πως όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα μνημονιακά χρόνια είναι φυσικοί κακούργοι,
..και τα εγκλήματά τους είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,
..αφού μία γενοκτονία όπου κι αν εκτελείται στον πλανήτη,
..αφορά όλη την ανθρωπότητα.

Αν δεν υπάρξει απονομή δικαιοσύνης στο μέλλον και μάλιστα σκληρή, σκληρότατη και ετεροχρονισμένη, δεν πρόκειται ποτέ να επέλθει κοινωνική ισορροπία.
Τα δικαστήρια του συστήματος αθωώνουν έναν έναν όλους τους πρωτεργάτες και υπεύθυνους του Εθνικού εγκλήματος. Σήμερα τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, χθες τον πρώτο υπουργό οικονομικών που υπέγραψε μνημόνιο, αύριο όλους τους άλλους.
Είναι φυσικό και αυτονόητο πως οι αποφάσεις αυτές δεν δεσμεύουν κατά κανένα τρόπο τον λαό όταν αυτός αποφασίσει να πάρει τις τύχες και την ζωή του στα χέρια του.
Αν ποτέ το αποφασίσει.

Αν δεν το αποφασίσει, και μάλιστα σχετικά σύντομα,
..δεν θα υπάρχει πιά λαός, ούτε για να επαναστατήσει,
..αλλά ούτε για να εγκληματίσει κάποιος εις βάρος του.
Θα υπάρχουν μόνον νούμερα κολλημένα πάνω σε φόρμες εργασίας,
..κάποιων αναλώσιμων και ακαθόριστων όντων!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Yeni Şafak : ''Εκθειάζει την στάση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι - Στοχοποιεί όσους συμμετείχαν'''


Eνόχλησε πάρα πολύ τους Τούρκους η επίσκεψη του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στην ακριτική νησίδα Ρω, στη νησίδα Στρογγύλη και στο Καστελόριζο συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαϊκού Συνδέσμου και έτσι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Yeni Safak", που απηχεί τις απόψεις του ίδιου του προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν και διευθυντής της είναι ο εξ'απορρήτων σύμβουλός του ο Ιbrahim Karagül, με προσβλητικές εκφράσεις αναφέρθηκε σε «επικίνδυνο σόου των Ελλήνων» και ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ «δεν έχει αυτό το δικαίωμα» δηλαδή να παραστεί στο ελληνικό αυτό έδαφος!

Συν τοις άλλοις αναλαμβάνουν εργολαβικά να χτυπήσουν ένα ένα τα κόμματα που τολμούν να αντισταθούν στην τουρκική πολιτική προκλήσεων έτσι κατηγορούνται και το ΚΚΕ για τις έντονες, όπως τονίζεται αντιτουρκικές του θέσεις , αλλά και ο Λαϊκός Σύνδεσμος που χαρακτηρίζεται σαν φασιστικό κόμμα ενώ καταγγέλλεται ότι η ελληνική κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ συνεργάζεται με τους φασίστες, εναντίον της Τουρκίας.

«Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κοινοβουλίου που ανήκουν στο φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, ενεργούν από κοινού εναντίον της Τουρκίας από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην χώρα μας»

Αυτό που όμως προκαλεί όχι ευχάριστη εντύπωση είναι ότι εκθειάζει την στάση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναλαμβάνει τον «καλλωπισμό» για το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία κόμματα της αντιπολίτευσης «έδειξαν ισχυρή αντίδραση»!



«Η Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ καταδίκασαν αυτή την επικίνδυνη παράσταση και μαζί της και την κυβέρνηση και δεν έλαβαν μέρος σε αυτό το show», αναφέρει η "Yeni Safak".

Mάλιστα αναφέρει η εφημερίδα οτι αυτή κίνηση έγινε λόγω των δηλώσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης «δηλώσεις για τις οποίες ο Ερντογάν έδωσε εξηγήσεις»!

«Είναι σαφές» συνεχίζει η εφημερίδα «ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να έχει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία και προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση»!

Μάλιστα στις φωτογραφίες των τουρκικών ΜΜΕ φαίνονται όλοι οι βουλευτές που πήγαν με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο στα νησιά με τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους σαν να είναι «στοχοποιημένοι»



Το Καστελόριζο και τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκαν την 5η Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 9 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

το είδαμε στο pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τουρκία: Συζητήθηκε επιβολή capital controls για να σταματήσει η βουτιά της λίρας



Οι αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο πλήττονται, καθώς αναμένεται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που αισθάνονται περισσότερο το πλήγμα. Το νόμισμά της βυθίζεται μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ευνοεί τη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από τη διατήρηση των επιτοκίων σε πολύ χαμηλό επίπεδο και η άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων θεωρείται πλέον πολύ πιθανή την επόμενη εβδομάδα.

Αντιδρώντας στη συνεχή κατρακύλα της λίρας, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στον πατριωτισμό των Τούρκων, καλώντας τους να μετατρέψουν στο τουρκικό νόμισμα τις καταθέσεις σε δολάρια που έχουν στις τράπεζες. Ο Ερντογάν ζήτησε από τους πολίτες να σπάσουν την «τυραννία του δολαρίου» και να νικήσουν το «οικονομικό σαμποτάζ» που κάνουν εχθροί της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι συζητήθηκε και η επιβολή capital controls - αλλά το ενδεχόμενο αυτό έχει απορριφθεί έως τώρα – ως μέσου για την ανάσχεση της υποτίμησης της λίρας, η οποία έχει χάσει πάνω από το 10% της αξίας της μετά την εκλογή του Τραμπ.

«Όσο οι πολίτες μας δεν εγκαταλείπουν τη λίρα, θα είμαστε εντάξει», δήλωσε αξιωματούχος, αναφερόμενος στην ελπίδα ότι οι Τούρκοι θα ανταποκριθούν στις εκκλήσεις του Ερντογάν, μετατρέποντας σε λίρες μέρος των 140 δις. δολαρίων που έχουν σε καταθέσεις σε ξένο νόμισμα.

Η βασική ανησυχία για την τουρκική οικονομία, ωστόσο, είναι ότι οι επιχειρήσεις της χώρας έχουν δάνεια, ύψους σχεδόν 210 δις. δολαρίων σε ξένο νόμισμα, τα οποία θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εξυπηρετήσουν, ιδιαίτερα αν η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος υποχωρήσει κάτω από τις 3,70 λίρες ανά δολάριο. Χθες, υποχώρησε στις 3,59 λίρες, αλλά στη συνέχεια ενισχύθηκε στα 3,50 δολάρια.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίδομα από ΟΓΑ έως 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες


«Σήμα» για την έναρξη καταβολής του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους έως 360 ευρώ το μήνα σε ανασφάλιστους υπερήλικες, Έλληνες ή αλλοδαπούς, ακόμη και συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλότερο πόσο, δίνει ο ΟΓΑ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο διοικητής του Ταμείου Θ. Μπακαλέξης, η παροχή θα δίνεται την 1η του επόμενου της υποβολής της αίτησης μήνα, κατόπιν ελέγχου και με τις νέες αυστηρότερες προϋποθέσεις του νόμου Κατρούγκαλου, ακόμη και για αιτήσεις που ήταν εκκρεμείς μέχρι τις 12/5/2016 (ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ του Ν. 4387/16).

Οι έξι προϋποθέσεις

Για να λάβουν το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων οι υπερήλικες θα πρέπει αθροιστικά:

1. Να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
2. Να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που έιναι 360 ευρώ (η σύνταξη θα πρέπει να έχει εκδοθεί).

3. Να διαμένουν στην Ελλάδα έως 35 χρόνια. Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες για όσους έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα (1) έτος που υπολείπεται των τριάντα πέντε (35) ετών διαμονής στη χώρα. Σε περίπτωση που η σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, είναι μικρότερη από το επίδομα, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνουν από το επίδομα.

Αν το ποσό που προκύπτει είναι μικρότερο από είκοσι (20) ευρώ δεν καταβάλλεται το επίδομα. Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνουν από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, αντίστοιχα, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος. Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.

4. Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 συνεχόμενα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος, ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους, εκ των οποίων τα 10 συνεχόμενα πριν από την υποβολή της αίτησης και εξακολουθούν να διαμένουν στην Ελλάδα και μετά τη λήψη της παροχής.

5. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τα 4.320 ευρώ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 8. 640 ευρώ, αναφέρει η Ημερησία.
Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ές, οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή στερητικής της ελευθερίας. Εξαιρούνται επίσης οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και αυτοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφόσον ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από την παροχή.
Στο ετήσιο εισόδημα δεν υπολογίζονται: α. Οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρίες λόγω της αναπηρίας τους. β. Το διατροφικό επίδομα που χορηγείται στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους. γ. Το επίδομα ανεργίας. δ. Η διατροφή που καταβάλλεται σε ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο. Όταν τα παραπάνω επιδόματα δηλώνονται στη φορολογική δήλωση θα αφαιρούνται, από το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Δεν αφαιρούνται από το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, άλλα προνοιακά επιδόματα, όπως το στεγαστικό επίδομα, το επίδομα ομογενών, το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κλπ. Επισημαίνεται ότι, στο συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα θα συνυπολογίζεται και σύνταξη ή συντάξεις από το εξωτερικό, έστω και αν δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση που υποβλήθηκε στην Ελλάδα, αφού πρώτα το ποσό μετατραπεί σε ευρώ. Επίσης στο οικογενειακό εισόδημα θα συνυπολογίζεται και η σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα ή το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που λαμβάνει ο/η σύζυγος του αιτούντα ή της αιτούσας. Δεν υπολογίζεται επίσης το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

6. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τα 90.000 ευρώ και η κινητή τα 6.000 ευρώ.

Παραδείγματα

1) Έστω ότι δικαιούχος διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 34 χρόνια και έχει όλες τις προϋποθέσεις του άρθρου 93 του Ν. 4387/2016,θα λάβει επίδομα ίσο με 360,00 Χ 34/35 = 349,71 €.
2) Έστω ότι δικαιούχος λαμβάνει από τον αλβανικό φορέα 100 € σύνταξη και διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα 15 χρόνια θα λάβει επίδομα ίσο με 360,00 € Χ 15/35 = 154,29 € - 100,00 € = 54,29 €
3) Έστω ότι δικαιούχος λαμβάνει από τον ΟΑΕΕ σύνταξη 200,00 € και διαμένει στην Ελλάδα 35 χρόνια θα λάβει επίδομα ίσο με 360,00 € - 200,00 € = 160,00 €.
4) Έστω ότι δικαιούχος λαμβάνει σύνταξη από τη Γεωργία 140,00 € και διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα 15 χρόνια δεν θα λάβει επίδομα επειδή το ποσό που απομένει είναι κάτω των 20 € 360,00 Χ 15/35 = 154,29 € - 140,00 € = 14,29 €.

Χωρίς εισφορά


Το επίδομα δεν υπόκειται σε κράτηση για τον Κλάδο Υγείας. Όσοι λάβουν το επίδομα και δεν καλύπτονται για παροχές υγείας από τυχόν άλλη παροχή που λαμβάνουν, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη), με τη χρήση του ΑΜΚΑ, σύμφωνα με το Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ Α' / 21/21.2.2016).

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....