Διυλιστήριο: 10/08/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το Κράτος Παρακράτησε (προσοχή στην αμφισημία)

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μεγάλο, οπότε όσοι καπνίζετε ανάψτε τσιγάρο.

Όσοι είστε ανυπόμονοι, στο κείμενο αυτό υποστηρίζω πως είναι πιθανό η δολοφονία Φύσσα να μην έγινε με εντολή της ΧΑ. Προσοχή, δεν εννοώ πως δεν υπήρξε καθόλου εντολή της ΧΑ να επέμβει ο Ρουπακιάς. Υπήρξε εντολή της ΧΑ, αλλά συνυπήρξε και μία άλλη εντολή, αυτή των εργοδοτών της ΧΑ, δηλαδή του ΠΑΣΟΚοΝΕοΔΗΜΟΚΡΑτικού παρακράτους, ως προβοκάτσια και αντιπερισπασμός ενάντια στις κινητοποιήσεις των αντιφρονούντων και της κοινωνικής επανάστασης που φοβούνται πως έρχεται.
Εκτός κι αν ο Ρουπακιάς είναι ένας παράφρων, που του είπανε να χέσει, κι αυτός πήγε και ξεκωλώθηκε.

Πρώτα αναφέρομαι σε ό,τι έχει ανακοινωθεί, από τις επίσημες αρχές της χώρας και μόνο, σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σχετικά με τη ΧΑ, με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Ελληνική Αστυνομία. Μετά θα θέσω μερικά πολύ εύλογα ερωτήματα.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα με εντολή της ΧΑ



Τι λένε οι δικαστικές αρχές:
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα έπειτα από εντολή στελεχών της ΧΑ, η οποία, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, είναι μια ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση. Που σημαίνει πως ο Ρουπακιάς δέχτηκε μια εντολή για δολοφονία, για την οποία είχαν γνώση -και ενέκριναν- μια σειρά όλο και ανώτερων μελών της οργάνωσης. Κρίνοντας από τις προφυλακίσεις, η εντολή πέρασε από τον "αρχηγό" Μιχαλολιάκο, τον "υπαρχηγό" Παππά, τον Λαγό και τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας Πατέλη, για να φτάσει στον Ρουπακιά, που σχετιζόταν με τον "πυρήνα" της Νίκαιας. Δεδομένου πως η εγκληματική οργάνωση λειτουργεί (εμπνεόμενη από τον Χίτλερ) με την "ενός ανδρός αρχή" ("Führerprinzip"), ο Μιχαλολιάκος αποφασίζει και δίνει και το τελικό "οκέι" για την εκτέλεση κάθε "αποστολής", άρα και της δολοφονίας του Φύσσα.

Τι λέει η ιατροδικαστής:
Μία μαχαιριά στον μηρό και δύο μαχαιριές στον θώρακα, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο.

Τί λένε οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στη δολοφονία:
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ λάβανε σήμα πως υπήρχε συμπλοκή μεταξύ μεγάλης ομάδας, περίπου πενήντα ατόμων, με ρούχα και διακριτικά της ΧΑ, και μιας ολιγομελούς ομάδας δέκα περίπου ατόμων (η παρέα του Φύσσα). Οι αστυνομικοί βρέθηκαν ανάμεσα στην ομάδα των ΧΑών και του Φύσσα όταν ο Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του, οδηγώντας ανάποδα στη λεωφόρο Λαμπράκη, όπου και το παράτησε. Βγήκε, μαχαίρωσε τον Φύσσα, κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του, όπου και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Το μαχαίρι το είχε πετάξει δίπλα στη μπροστινή ρόδα του αυτοκινήτου του.

Συνοψίζω τα προηγούμενα:

Ο αρχηγός της ΧΑ δίνει εντολή, που φτάνει μέσω των "ιεραρχημένων" σκαλοπατιών στον Ρουπακιά, να δολοφονήσει τον Φύσσα. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί τον Φύσσα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο κέντρο του Κερατσινίου, παρουσία κόσμου, και μπροστά στα μάτια αστυνομικών και μαρτύρων. Αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης.

Η σχέση ΕΥΠ και ΕΛΑΣ με τη ΧΑ


Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων δέχεται εντολή, μετά τη δολοφονία του Φύσσα, να εισβάλει σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, ενώ παραιτούνται Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές της περιφέρειας.

ΕΥΠ:
Αποπέμπεται ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμος Κούζηλος, ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών και των παρακολουθήσεων για τη δράση της ΧΑ. Ο Δήμος Κούζηλος είναι στενός συγγενής του βουλευτή της Α' Πειραιά της ΧΑ, Νίκου Κούζηλου.

ΕΛΑΣ:
Μετακινήθηκαν:
Ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου Γιώργος Νίτσας.
Ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Δημήτρης Σμυρλής.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Όπλων της Κρατικής Ασφάλειας Αντώνης Δουκάκης.
Ο διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας Δημήτρης Γιοβανίδης.
Ο διοικητής της ΕΚΑΜ Γιώργος Ψωμάς.
Ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ Γιάννης Μπουραντάς.
Ο διοικητής της ομάδας ΔΕΛΤΑ Ζάχος Καββαδίας.
Ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) στο Κερατσίνι.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως στις τελευταίες εκλογές, και με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (επίσημα κρατικά έγγραφα), στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, η Άμεση Δράση, η Ασφάλεια Αττικής, τα ΜΑΤ, και οι ομάδες ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, η ΧΑ πήρε ποσοστό γύρω στο 50%.

Συνοψίζω όλα τα προηγούμενα:

Μεγάλο μέρος των χαμηλόβαθμων αστυνομικών όλων των τμημάτων, αλλά και ανώτεροι και ανώτατοι αστυνομικοί, διοικητές και προϊστάμενοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, στηρίζουν, βοηθούν ή συμπράττουν με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, η οποία δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Φύσσας. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί τον Φύσσα παρουσία αστυνομικών και μαρτύρων, αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει.

Οι εχθροί της ΧΑ


Καταγγελίες που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ από το 1992:
Σε αυτό εδώ το κείμενο, με τίτλο Ένας αφελής ρωτάει για τη Χρυσή Αυγή, δείχνω, μέσα από τις επίσημες καταγγελίες που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ, ποιοι είναι οι εχθροί στους οποίους επιτίθεται η εγκληματική οργάνωση ΧΑ.
Τα θύματα των κακουργημάτων της ΧΑ, είναι οι μετανάστες, οι αριστεροί (κυρίως εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων), οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις.
Επίσης, στο ίδιο κείμενο, παρατηρώ ότι και για την ΕΛΑΣ αποτελούν στόχο οι μετανάστες, οι αριστεροί (κυρίως εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων), οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις.

Συνοψίζω, λοιπόν, και πάλι:

Μεγάλο μέρος της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, στηρίζουν, βοηθούν ή συμπράττουν με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, κατά των κοινών τους στόχων (μετανάστες, αριστεροί εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, καταλήψεις και διαδηλώσεις), η οποία ΧΑ δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Φύσσας. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί παρουσία αστυνομικών και μαρτύρων, αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει.

Η περίφημη "Θεωρία των Δύο Άκρων"


Τί έλεγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:
Μέχρι πριν τη δολοφονία του Φύσσα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και έμμεσα η ΔΗΜΑΡ (με τον "τρίτο πόλο"), καθώς και οι φιλελεύθεροι, υποστήριζαν τη "θεωρία των δύο άκρων". Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η άκρα Αριστερά και η άκρα Δεξιά ταυτίζονται, καθώς αποτελούν βίαιες εκφράσεις του ολοκληρωτισμού, δηλαδή του μαύρου και του κόκκινου φασισμού. Αυτό σήμαινε, πως η Κυβέρνηση, ως "Δημοκρατικό" ή "Συνταγματικό Τόξο" ήταν το "σοβαρό" "κέντρο", που κρατούσε ίσες αποστάσεις από τα εγκλήματα των "δύο άκρων".
Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, όμως, εν μία νυκτί, σύσσωμος ο πολιτικός (και δημοσιογραφικός) κόσμος (με την εξαίρεση κάποιων φαήλων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και του τρελοΤζίμερου) αποκηρύσσει τη "θεωρία των δύο άκρων", καθώς αυτή καταρρέει κάτω από το βάρος της δολοφονίας του Φύσσα. Δεν γίνεται πλέον να συγκριθεί η "βία" της απεργίας, της κατάληψης, της αφισοκόλλησης, του γιαουρτιού και της μούτζας, με τον φόνο ανένταχτου μουσικού που γράφει τραγούδια κατά του ναζισμού, με εντολή της ΧΑ.

Τι είπε ο Δένδιας:
Την επόμενη της δολοφονίας, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως η ΝΔ θα φέρει τροπολογία στη βουλή, με την οποία θα διευρύνεται η έννοια της "εγκληματικής οργάνωσης" και θα περιλαμβάνει και οργανώσεις χωρίς όπλα.

Τι είπε η ΕΛΑΣ:
Χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των πολιτών της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού "εγκληματική οργάνωση που έχει ως σκοπό, με έκνομες ενέργειες, να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την οποιαδήποτε μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξια αυτής".

Τι είπε ο Σαμαράς:
Πρότεινε, μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, να εξαρθρωθούν και οι οργανώσεις εκείνες που ζητάνε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ!

Συνοψίζω:

Μεγάλο μέρος της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, στηρίζουν, βοηθούν ή συμπράττουν με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, κατά των κοινών τους στόχων (μετανάστες, αριστεροί εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, καταλήψεις και διαδηλώσεις). Η ΧΑ δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Φύσσας. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί παρουσία αστυνομικών και μαρτύρων, αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει. Μετά τη δολοφονία και την αποκήρυξη της "Θεωρίας των Δύο Άκρων", η νέα ιδεολογική προπαγάνδα σχετίζεται με την έννοια "Εγκληματική Οργάνωση". Έννοια η οποία διευρύνεται και περιλαμβάνει πια όσους θεωρούν πως η πολιτική των μνημονίων δεν είναι λύση, όσους προτείνουν ως λύση την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, και όσους δεν συμφωνούν με τον τρόπο που γίνονται οι επενδυτικές δραστηριότητες που προωθεί η κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια, όσοι διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι εγκληματίες.

Και τώρα το εύλογο ερώτημα:

Ποιός ωφελείται τελικά από τη δολοφονία;

Σίγουρα όχι η ΧΑ, της οποίας αρκετά στελέχη και μέλη της είναι ήδη υπόδικα ή προφυλακισμένα, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά της πέφτουν δραματικά.
Όπως η ΝΔ εξαφάνισε τον ΛΑΟΣ πριν τις εκλογές του 2012 και καρπώθηκε τους ψηφοφόρους του, έτσι θα εξαφανίσει και τη ΧΑ και θα υφαρπάξει τους ψηφοφόρους της στις επικείμενες εκλογές. Βέβαια, το εναπομείναν κομμάτι της ΧΑ θα "σοβαρευτεί", όπως ζήτησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, θα μετονομαστεί, και θα συνεργαστεί και αυτό μετεκλογικά, με τη σειρά του, με τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση επίσης, κατάφερε να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση της απέναντι στους αντιφρονούντες, έχοντας ένα άλλοθι που λέει πως όπως κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός και εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, έτσι θα πράξει και με κάθε άλλη εγκληματική οργάνωση. Δίνοντας καινούρια καραμέλα στους προπαγανδιστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αφού τους άδειασε ξαφνικά, μετά τη δολοφονία, με την αποκήρυξη της καραμέλας της "θεωρίας των δύο άκρων".

Επίσης, πριν τη δολοφονία, η απεργία και οι πορείες των καθηγητών ήταν μεγαλειώδεις, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας η συμμετοχή των καθηγητών ήταν 70-75%, ενώ σύμφωνα με την ΟΛΜΕ 90%, με συνθήματα όπως "απεργία διαρκείας" και "απεργία γενική". Την ίδια ακριβώς περίοδο των απεργιών, ανακοίνωσαν και τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας την αναστολή της λειτουργίας τους επ' αόριστον. Αν συνεχιζόταν η απεργία, και αν συμμετείχαν και άλλοι κλάδοι στη συνέχεια, όπως γιατροί και νοσηλευτές, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση. Με τη δολοφονία, τις συλλήψεις ΧΑών και τις μη προφυλακίσεις, όλα αυτά πήγαν σε δεύτερη μοίρα. Ξεχάστηκαν οι καθηγητές, ξεχάστηκαν τα νοσοκομεία, ξεχάστηκαν και τα πανεπιστήμια. Επίσης, μεγάλωσε και ο φόβος. Δεν πρέπει να πολυμιλάμε, γιατί "είδες τί έπαθε ο Φύσσας".

Η κυβέρνηση, λοιπόν, δείχνει να είναι η μόνη ωφελημένη, και μάλιστα πολλαπλώς. Αυτό σημαίνει πως εμπλέκεται στη δολοφονία; Προφανώς και όχι. Αλλά σίγουρα της έκανε πολύ καλό.

Τέλος, θέλω να εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά τον δολοφόνο.

Η περίπτωση Ρουπακιά


Το σίγουρο είναι πως ο Ρουπακιάς παίρνει κάποια εντολή από τη ΧΑ.

Παίρνει εντολή απλώς να πάει να φοβερίσει ή να "χαρακώσει"; Αν ναι, τότε γιατί χτυπάει στον θώρακα; Και μάλιστα δύο φορές; Μήπως είναι ο Ρουπακιάς παράφρων και αντί να χτυπήσει και να φύγει, όπως του είπαν, θόλωσε και σκότωσε; Τότε όμως, γιατί τέτοια κινητοποίηση της ΧΑ για να πάει εκεί ο Ρουπακιάς; Για μία αψιμαχία που θα τελείωνε με γρατζουνιές; Δεν στέκει.

Ας δεχτούμε, λοιπόν, πως η ΧΑ έδωσε εντολή στον Ρουπακιά να σκοτώσει. Γιατί το έκανε ο Ρουπακιάς μπροστά στους αστυνομικούς; Όσο άτρωτος και να αισθάνεται, όσο και να έχει αποθρασυνθεί από την ατιμωρησία, δεν μπορεί να μην ήξερε πως αν σκοτώσει μπροστά σε αστυνομικούς και μπροστά σε μάρτυρες, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να τον συλλάβουν. Επίσης, παίρνει εντολή να σκοτώσει, φτάνει εκεί, και βλέπει αστυνομικούς. Δεν παίρνει τηλέφωνο; Δεν ζητάει να αναβληθεί η "αποστολή";

Αν πήρε τηλέφωνο, δεν του είπαν να "κάνει πίσω"; Δεν μπορεί να μην καταλάβαιναν τα "κεφάλια" της ΧΑ, όσο στόκοι και να παρουσιάζονται, τί θα σήμαινε να δολοφονήσει κάποιος δικός τους έναν Έλληνα μπροστά σε αστυνομικούς και μάρτυρες.

Αν δεν πήρε τηλέφωνο ή αν η ΧΑ του είπε να "προχωρήσει", γιατί τέτοια πρεμούρα να γίνει η δολοφονία εκείνη τη στιγμή; Ο Φύσσας δεν είχε μπράβους. Αν ήθελε ο Ρουπακιάς (ή η ΧΑ) να σκοτώσουν τον Φύσσα, θα μπορούσαν να το κάνουν κάποια άλλη στιγμή, σε κάποιο στενό, 3 μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς αστυνομικούς, χωρίς μάρτυρες, και να μην τους βρει κανείς.

Ο Ρουπακιάς είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Δεν μου φαίνεται πιθανό να αποφάσισε να πάει να σκοτώσει μπροστά σε αστυνομικούς και μάρτυρες, απλώς επειδή του είπε η ΧΑ να πάει.

Η ΧΑ μόνο να χάσει έχει από το όλο σκηνικό. Δεν μπορεί να διέταξε αυτή τη δολοφονία υπό αυτές τις συνθήκες. Τις δολοφονίες και τα πεσίματα η ΧΑ τα κάνει πάντα στα μουλωχτά.

Ή, λοιπόν, ο Ρουπακιάς είναι κάποιου είδους παράφρωνας, και, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, ήθελε να ηρωοποιηθεί, ή, είχε μεν εντολή από τη ΧΑ, αλλά είχε και από αλλού εντολή, από πιό ισχυρούς παράγοντες, να το φτάσει μέχρι τέρμα, με την υπόσχεση "προχώρα εσύ κι εδώ είμαστε εμείς".

"Μα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!"

Και θα πείτε, φυσικά: "Μα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα".

Και εγώ θα σας απαντήσω: Μα, έχουν ξαναγίνει: "Η επαναστατική έκρηξη του 1968 δεν περιορίστηκε στον Γαλλικό Μάη. Αγκάλιασε όλο τον κόσμο: Ιαπωνία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ και, φυσικά, τη γειτονική Ιταλία.
Το Ιταλικό κράτος και οι μυστικές του υπηρεσίες το 1969, και βλέποντας πως το κίνημα των πολιτών καταφέρεται ενάντια στην κυβέρνηση, στα γραφειοκρατικά συνδικάτα, και τα κόμματα, και φοβούμενο μια επανάσταση, παίζει το τελευταίο του χαρτί: Τοποθετεί βόμβες μέσα στο πλήθος, με αποκορύφωμα τη βόμβα που εκρήγνυται στην Αγροτική Τράπεζα του Μιλάνου, στην Πιάτσα Φοντάνα, με απολογισμό 9 νεκρούς και 100 τραυματίες.
Η κυβέρνηση κατηγορεί, δικάζει, "αυτοκτονεί" αναρχικούς, και μιλάει για τον "τρομοκρατικό" κίνδυνο, ενώ παράλληλα το Κομουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας μιλάει για τον "φασιστικό" κίνδυνο, και καταφέρνουν μέσω του εκφοβισμού των πολιτών να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις".

(το τελευταίο κείμενο, μέσα στα εισαγωγικά, αποτελεί σύμπτυξη του προλόγου του Βασίλη Τομανά στο έργο Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού. Συγγραφέας: Ντάριο Φό, μετάφραση: Βασίλης Τομανάς, εκδόσεις: Κατσάνος, Θεσσαλονίκη, 1987).


wwwdiulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θέλουν την Ελλάδα χωρίς Έλληνες.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος πρόεδρος Βετεράνων Κύπρου "1974". Κάνει ανάλυση του παγκομίου γίγνεσθαι, επικεντρώνεται κυρίως στην Ελλάδα και με πολύ απλό τρόπο ξεσκεπάζει τα σχέδια των μισανθρώπων ή εχθρών του ανθρώπου όπως πολύ εύστοχα αποκαλεί.
Είναι κρίμα που τέτοιες ομιλίες που λένε τόσες αλήθειες έχουν τόσο μικρό ακροατήριο, σε αντίθεση με τις προπαγανδίστηκες-πλυσης εγκεφάλου δηλώσεις της κάθε μαριονέτας.



www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ασφαλισμένοι που γλιτώνουν το ψαλίδι στο εφάπαξ. Το success story συνεχίζεται .....

Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μειώσεων

Περίπου 13.000 ασφαλισμένοι θα προλάβουν να πάρουν εφάπαξ μέχρι το τέλος του έτους και να αποφύγουν νέες παρεμβάσεις στο βοήθημα. Πρόκειται για ασφαλισμένους που είναι στην... αναμονή έως και δύο χρόνια για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης από τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 9.690 άτομα θα πάρουν εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι συνταξιοδοτικές πράξεις που έφτασαν στον ασφαλιστικό φορέα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Ιανουάριο έως και Αύγουστο του 2012. Περίπου 700 εφάπαξ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους σε ασφαλισμένους των ΔΕΚΟ και είναι στην αναμονή ακόμα και για 15 μήνες. Την ίδια στιγμή μέχρι και τους 17 μήνες φτάνει η καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ σε όσους καλύπτονται από τα Ταμεία Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).

Οι ασφαλισμένοι που θα πάρουν άμεσα το βοήθημα είναι τυχεροί, καθώς γλιτώνουν τις επερχόμενες περικοπές. Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μειώσεων (με την αρχή να γίνεται από τους δημοσίους υπαλλήλους).

Ενδεικτικά αναφέρεται πως με το νέο σύστημα θα λαμβάνεται υπόψη μία σειρά από παράγοντες για τον τελικό υπολογισμό του βοηθήματος. Μεταξύ άλλων θα υπολογίζεται η «προίκα» των Ταμείων, τα μηνιαία έσοδα από εισφορές ακόμα και το κύμα φυγής τη συγκεκριμένη χρονιά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ποσό δεν θα είναι σταθερό, αλλά κάθε χρόνο θα υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Για παράδειγμα, τα έτη που καταγράφεται μαζική έξοδος στη σύνταξη θα υπάρχει σημαντική μείωση του εφάπαξ. Παράλληλα οι ασφαλισμένοι θα αποκτήσουν «ατομικές μερίδες», όπου θα καταγράφεται η πορεία τους. Τα στοιχεία αυτά -σε συνδυασμό με τους παράγοντες που ήδη αναφέρθηκαν- θα οδηγούν στο τελικό ποσό του εφάπαξ.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά θα εξεταστούν από το 2014 και μετά.

Δηλαδή το κατά πόσο οι περικοπές θα αγγίξουν και περίπου 45.000 άτομα που είναι στην αναμονή για το βοήθημα.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά είναι τα «κρυφά μέτρα» του προϋπολογισμού για το 2014

-Καταργείται το αφορολόγητο και αλλάζει η κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. -Νέο μαχαίρι στις δαπάνες για Υγεία - Πρόνοια, και Παιδεία.

Νέες επιβαρύνσεις φέρνει το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014.

Έστω και αν ακόμα δεν έχουν καταλήξει οι συζητήσεις για τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό ύψους 1,5 δισ. ευρώ το 2014, το προσχέδιο φέρνει αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών τουλάχιστον 3,7 δισ. ευρώ.

Το προσχέδιο βέβαια αναμένεται να αλλάξει τελείως σε σχέση με το οριστικό σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο δίνει μια πρώτη εικόνα για τα νέα βάρη που θα κληθούν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι.

Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού το 2014 θα ανέλθουν στα 54,54 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση, στηριζόμενα από πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού περιλαμβάνει την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί αλλά ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί. Στόχος είναι αυτά τα μέτρα να φέρουν στα ταμεία 23,7 δισ. ευρώ από έμμεσους και 19,1 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους. Στο μέτωπο των άμεσων φόρων προβλέπεται αύξηση 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, εκ των οποίων το 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθει από τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που προβλέπει:

Κατάργηση της κλίμακας εισοδήματος που ισχύει έως σήμερα και θέσπιση νέας με μόνο τρία κλιμάκια για μισθωτούς και συνταξιούχους, με συντελεστή 22% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή έως 42.000 ευρώ εισόδημα συντελεστής 32% και συντελεστής 42% για εισόδημα 42.000 ευρώ και πάνω.

Κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και αντικατάστασή του με σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ, η οποία θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, ασφάλιστρα και δίδακτρα φροντιστηρίων.

Νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου εισοδήματος, ο οποίος θα υπολογίζεται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.

Αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ δεν προβλέπεται ούτε η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

Αυτοτελή φορολόγηση του εισοδήματος που προκύπτει από ακίνητα με συντελεστή 10% για το εισόδημα έως 12.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον ποσό.

Περικοπές σε… όλα!

Νέο μαχαίρι θα μπει και στις δαπάνες, που αναμένεται να ανέλθουν στα 40,3 δισ. ευρώ.

Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από περικοπές κονδυλίων όλων των κατηγοριών, όπως:

Τη δαπάνη για συντάξεις κατά 420 εκατ. ευρώ, εξ αιτίας της αύξησης κατά δύο έτη των ορίων συνταξιοδότησης.

Τη δαπάνη για την υγειονομική περίθαλψη κατά 620 εκατ. ευρώ, από περικοπές σε φαρμακευτική και νοσοκομειακή δαπάνη.

Τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. ευρώ.

Τη μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά 78 εκατ. ευρώ, κυρίως από την καταβολή ΕΚΑΣ μόνο σε αυτούς που υπερβαίνουν τα 65 έτη.

Τη δαπάνη αποδοχών κατά 260 εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τις απολύσεις και τη μείωση του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών.

Τη μείωση κατά 180 εκατ ευρώ της επιχορήγησης των ΔΕΚΟ.

Τη μείωση κατά 378 εκατ. ευρώ των δαπανών του δημόσιου τομέα μετά την αναδιάρθρωσή του.

Τη μείωση των επιχορηγήσεων κατά 33 εκατ. ευρώ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά από συγχωνεύσεις.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To ΔΝΤ ήξερε από το 2010 πως το ελληνικό πακέτο είναι «καταδικασμένο»

-Στο φως απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της απόφασης -Πώς οι Ευρωπαίοι έπεισαν το Ταμείο να υπογράψει

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «The Wall Street Journal» , η οποία δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν τις έντονες αντιδράσεις των μελών του ΔΝΤ και τις εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του Ταμείου αναφορικά με το επίμαχο πρόγραμμα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΔΝΤ πίστευε πως το πρόγραμμα που τελικώς εγκρίθηκε για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας το 2010 ήταν εκ προοιμίου «καταδικασμένο» να μην πετύχει και επιπρόσθετα θα βάραινε υπερβολικά τους Έλληνες πολίτες χωρίς ουσιαστικά οφέλη.  Ωστόσο το στήριξαν υποκύπτοντας στις πιέσεις των Ευρωπαίων και δη των Γερμανών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal τo 2010 προέκριναν μια νέα μείωση του χρέους της χώρας μας – με τη συμμετοχή του κρατικού, επίσημου φορέα, ήτοι κεντρικών τραπεζών και κυβερνητικών ταμείων. Αυτή η προοπτική απείλησε ακόμα και με ρήξη με τους Ευρωπαίους και πρωτίστως τους Γερμανούς που αντιδρούσαν σε μια τέτοια εξέλιξη ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι το τίμημα της σωτηρίας της Ελλάδας.

Tα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα είχαν χαρακτηριστεί το 2010 ως «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα» και δείχνουν πως σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερες από 40 χώρες εκτός Ευρώπης, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο.

Το δημοσίευμα γράφει χαρακτηριστικά:

«Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες, χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας»!

Η WSJ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την άποψη αρκετών αξιωματούχων του ΔΝΤ που είχαν λάβει μέρος στις συζητήσεις της επίμαχης περιόδου. Ο τότε εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ, Αργεντίνος κ. Αντρές Περέιρα, δηλώνει πως: «η εναλλακτική μιας εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος» και παραδέχεται πως υπό την πίεση της Ευρωζώνης εγκρίθηκε τελικώς ένα πακέτο που κατά τον ίδιο «ρίσκαρε απλώς την αναβολή και ίσως την επιδείνωση μιας αναπόφευκτης ελληνικής χρεοκοπίας».

Ενώ ένας άλλος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ευθέως πως: «η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη»!
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας: δεξαμενή καυσίμου στη μονάδα 4 της Φουκουσίμα. «Είναι ζήτημα επιβίωσης.»

Πριν από περίπου 2 μήνες είχαμε επισημάνει την ανυπολόγιστη καταστροφή στην τροφική αλυσίδα από την συνεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας στην Φουκοσίμα, επί διόμιση χρόνια στην θάλασσα (εδώ). Όμως τα πράγματα δείχνουν ακομά χειρότερα όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.
Η φώτο δείχνει την εξάπλωση ραδιενέργειας με τα θαλάσσια ρεύματα
 που παρασύρουν τους εκτεθειμένους σε ραδιενέργεια οργανισμούς
(φυτοπλαγκτόν, ζωοπλαγκτόν, προνύμφες ψαριών, φύκια). μέχρι τον Μάρτιο του 2012  

Το παραθέτω με επιφύλαξη:

Απέχουμε δύο μήνες από αυτό που μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας μετά από την κρίση των πυραύλων της Κούβας (1962).

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ενεργήσουμε . Όλοι οι πόροι τους οποίους μπορεί να συγκεντρώσει το είδος μας πρέπει να επικεντρωθούν στην δεξαμενή καυσίμου στην μονάδα 4 της Φουκουσίμα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Φουκουσίμα , η Tokyo Electric (Tepco), λέει ότι μέσα σε περίπου 60 ημέρες μπορεί να αρχίσει την προσπάθεια για την απομάκρυνση περισσότερων από 1300 χρησιμοποιημένων ράβδων καυσίμου από μια σοβαρά κατεστραμμένη δεξαμενή σκαρφαλωμένη 30 μέτρα στον αέρα. Η δεξαμενή βρίσκεται σε ένα σοβαρά κατεστραμμένο κτίριο που έχει γείρει, βυθίζεται και θα μπορούσε εύκολα να πέσει στον επόμενο σεισμό, αν όχι από μόνο του.

Περίπου 400 τόνοι καυσίμου μέσα σε αυτή την δεξαμενή θα μπορούσαν να διασπείρουν πάνω από 15.000 φορές περισσότερη ακτινοβολία από όση απελευθερώθηκε στη Χιροσίμα.

Το μοναδικό σίγουρο πράγμα σε αυτή την κρίση είναι ότι η Tepco δεν έχει τους επιστημονικούς, τεχνικούς ή οικονομικούς πόρους για να το χειριστεί. Ούτε η ιαπωνική κυβέρνηση. Η κατάσταση απαιτεί μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια από τους καλύτερους επιστήμονες και μηχανικούς που το είδος μας μπορεί να συγκεντρώσει.

Γιατί αυτό είναι τόσο σοβαρό;

Γνωρίζουμε ήδη ότι χιλιάδες τόνοι βαριά μολυσμένου νερού ρέουν μέσα από τον χώρο της Φουκουσίμα, νερό που μεταφέρει ένα διαβολικό μείγμα από μακρόβια δηλητηριώδη ισότοπα στον Ειρηνικό. Τόνοι οι οποίοι έχουν ακτινοβοληθεί με ακτινοβολία που εντοπίζεται στη Φουκουσίμα έχουν ήδη αλιευθεί στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας. Μπορούμε να περιμένουμε πολύ χειρότερα.

Η Tepco συνεχίζει να χύνει περισσότερο νερό πάνω στην περιοχή των τριών λιωμένων πυρήνων των αντιδραστήρων οι οποίοι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κρατηθούν ψυχροί.
Στήλες ατμού δείχνουν ότι η σχάση μπορεί ακόμα να εξακολουθεί να συμβαίνει κάπου υπόγεια. Αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν ξέρει που ακριβώς είναι οι πυρήνες.

Ένα μεγάλο μέρος από αυτό το ακτινοβολημένο νερό κάθεται τώρα σε περίπου χίλιες τεράστιες, αλλά εύθραυστες δεξαμενές που έχουν γρήγορα συναρμολογηθεί και σκορπιστεί γύρω από την περιοχή. Πολλές από αυτές είναι ήδη σε διαρροή. Όλες θα μπορούσαν να καταστραφούν στον επόμενο σεισμό, απελευθερώνοντας χιλιάδες τόνους από μόνιμα δηλητήρια στον Ειρηνικό.

Το νερό που ρέει μέσα στον χώρο υπονομεύει επίσης τις εναπομείνασες δομές στη Φουκουσίμα, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που στηρίζει την δεξαμενή καυσίμου στη μονάδα 4.

Περισσότεροι από 6.000 σωροί καυσίμου κάθονται τώρα σε μια κοινή δεξαμενή μόλις 50 μέτρα από την μονάδα 4. Μερικοί περιέχουν πλουτώνιο. Η δεξαμενή δεν έχει καμία κάλυψη από πάνω της. Είναι ευάλωτη στην απώλεια του ψυκτικού υγρού, στη κατάρρευση ενός κοντινού κτιρίου, σε έναν άλλο σεισμό, σε ένα άλλο τσουνάμι και πολλά άλλα.

Συνολικά , περισσότεροι από 11.000 σωροί καυσίμου είναι διάσπαρτοι γύρω από την περιοχή της Φουκουσίμα. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα και πρώην Υπουργό Ενέργειας Robert Alvarez, υπάρχει 85 φορές περισσότερο θανατηφόρο καίσιο στο χώρο, από όσο απελευθερώθηκε στο Τσερνομπίλ.

Ραδιενεργά καυτά σημεία εξακολουθούν να εμφανίζονται στην Ιαπωνία. Υπάρχουν ενδείξεις αυξημένων ποσοστών βλάβης του θυρεοειδούς στα παιδιά αυτών των περιοχών.

Η άμεση αναγκαιότητα είναι ότι οι ράβδοι καυσίμου πρέπει με κάποιο τρόπο να βγουν με ασφάλεια έξω από τη δεξαμενή καυσίμου της μονάδας 4 όσο το δυνατόν συντομότερα.

Λίγο πριν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 που κατέστρεψε την Φουκουσίμα, ο πυρήνας της μονάδας 4 είχε αφαιρεθεί για συντήρηση ρουτίνας και ανεφοδιασμό. Όπως περίπου είκοσι αντιδραστήρες στις ΗΠΑ και πάρα πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο, η σχεδιασμένη από την General Electric δεξαμενή στην οποία κάθεται τώρα ο πυρήνας είναι 30 μέτρα ψηλά στον αέρα.

Το καταναλωμένο καύσιμο πρέπει με κάποιο τρόπο να διατηρείται κάτω από το νερό. Είναι επενδυμένο σε κράμα ζιρκονίου το οποίο αυτόματα αναφλέγεται όταν εκτεθεί στον αέρα. Χρησιμοποιούμενο επί μακρόν στις λάμπες των φλας για φωτογραφικές μηχανές, το ζιρκόνιο φλέγεται με μια εξαιρετικά φωτεινή ζεστή φλόγα.

Κάθε ακάλυπτη ράβδος καυσίμου εκπέμπει αρκετή ακτινοβολία για να σκοτώσει κάποιον που στέκεται κοντά μέσα σε λίγα λεπτά. Μια πυρκαγιά θα μπορούσε να αναγκάσει όλο το προσωπικό να εγκαταλείψει το χώρο και να αχρηστέψει τα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον Arnie Gundersen, έναν πυρηνικό μηχανικό με σαράντα χρόνια σε μια βιομηχανία για την οποία κάποτε κατασκεύαζε ράβδους καυσίμου, αυτές στη μονάδα 4 του πυρήνα είναι λυγισμένες, κατεστραμμένες και εύθρυπτες σε σημείο θρυμματισμού. Κάμερες έχουν δείξει ανησυχητικές ποσότητες υπολειμμάτων στην δεξαμενή καυσίμων, τα οποία έχουν υποστεί ζημιά.

Τα τεχνικά και επιστημονικά εμπόδια για την εκκένωση της δεξαμενής καυσίμων της μονάδας 4 είναι μοναδικά και δύσκολα, λέει ο Gundersen. Αλλά πρέπει να γίνει με τελειότητα 100 %.

Σε περίπτωση που η προσπάθεια αποτύχει, οι ράβδοι θα μπορούσαν να εκτεθούν στον αέρα και να πάρουν φωτιά, απελευθερώνοντας τρομακτικές ποσότητες ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα. Η δεξαμενή θα μπορούσε να συντρίβεί στο έδαφος, ρίχνοντας τις ράβδους σε έναν σωρό ο οποίος θα μπορούσε να ξεκινήσει σχάση και πιθανόν να εκραγεί. Το ραδιενεργό νέφος θα απειλούσε την υγεία και την ασφάλεια όλων μας.

Η πρώτη διαρροή του Τσερνομπίλ το 1986 έφθασε στη Καλιφόρνια μέσα σε δέκα ημέρες.
Αυτή της Φουκουσίμα το 2011 έφτασε σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Μια νέα πυρκαγιά καυσίμου στη μονάδα 4 θα διαρρέει μια συνεχή ροή θανατηφόρων ραδιενεργών δηλητηρίων για αιώνες.

Ο πρώην πρέσβης Mitsuhei Murata λέει ότι οι μεγάλες διαρροές από τη Φουκουσίμα «θα καταστρέψουν το παγκόσμιο περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε, ούτε συνδέεσαι με την έντονα μαινόμενη συζήτηση για τους πυρηνικούς σταθμούς. Αυτό είναι θέμα ανθρώπινης επιβίωσης.»

Ούτε η Tokyo Electric ούτε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας μπορούν να τα καταφέρουν μόνες τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην συγκεντρώσουμε τίποτα λιγότερο από μια συντονισμένη ομάδα των καλύτερων επιστημόνων και μηχανικών του πλανήτη.

Έχουμε δύο μήνες ή λιγότερο για να δράσουμε.

Προς το παρόν, αιτούμαστε από τα Ηνωμένα Έθνη να κινητοποιήσουν την παγκόσμια επιστημονική και τεχνική κοινότητα να αναλάβει την ευθύνη στη Φουκουσίμα και το έργο της μετακίνησης αυτών των ράβδων καυσίμου σε ασφαλή θέση.

Εάν έχετε μια καλύτερη ιδέα, προωθήστε την. Αλλά ας κάνουμε κάτι και ας το κάνουμε τώρα.

Το ρολόι χτυπάει. Ο δείκτης της παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής είναι οδυνηρά κοντά στα μεσάνυχτα.

ΠΗΓΗ: freepress.org το είδαμε στο Αφύπνιση Συνείδησης

ΣΧΟΛΙΟ
Εφιστώ την προσοχή σας στο θέμα.
Παρουσιάζεται ως πάρα πολύ σοβαρό και αν όντως είναι όπως περιγράφεται σίγουρα είναι...
Ωστόσο παρακαλώ να το ψἀξετε αν ενδιαφέρεστε περισσότερο...
Υπάρχουν και αρνητικές αναφορές για τις εκτιμήσεις αυτές....

Σαν βοήθεια στην έρευνά σας σας προτείνω (αν γνωρίζετε αγγλικά) τους παρακάτω συνδέσμους που αφορούν:
α) τον αναφερόμενο στο κείμενο μηχανικό Arnie Gundersen.
Arnie Gundersen Caught on Video Lying AboutRisk of Radiation Released During Fukushima Event
και
ArnieGundersen on Wayne Brittenden’s Counterpoint, for Radio NewZealand
β) τον πρώην πρέσβη της Ιαπωνίας Mitsuhei Murata.
Mitsuhei Murata: Fukushima Plant "NotUnder Control at All"
το βίντεο
Fukushimamitsuhei murata addresses

και το άρθρο του BBC.
Fukushima leak is 'much worse than we were led tobelieve' 


www.diuilstirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....