Διυλιστήριο: 04/07/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Βενιζέλος για Λίστα Λαγκάρντ : Δεν ήταν η σημαντικότερη υπόθεση φοροδιαφυγής που απασχόλησε το ΣΔΟΕ

Να υποβαθμίσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επιχείρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταθέτοντας ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν η σημαντικότερη υπόθεση φοροδιαφυγής τέτοιου τύπου που απασχολούσε το ΣΔΟΕ το διάστημα εκείνο, καθώς υπήρχαν "πιο βαρβάτες" όπως είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτές ήταν "νόμιμα αποκτηθείσες" και δεν θα έβαζαν φρένο στη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη λήψη στοιχείων Ελλήνων καταθετών, αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Λιχνενστάιν.

Μάλιστα πίσω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είδε πολιτικές σκοπιμότητες που στόχο είχαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένα δόλος από την πλευρά του "έγκριτου εισαγγελικού λειτουργού", όπως τον χαρακτήρισε, γύρω από τα όσα φέρεται να είχε αποκρύψει αρχικά για τον αριθμό των αντιγράφων της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε ότι ο ίδιος έλαβε "ένα αντίγραφο του αντιγράφου", ενώ στις ερωτήσεις γύρω από τα πιθανά αίτια της απόκρυψης του περιβόητου στικ, που οδήγησε τον Ιωάννη Διώτη στο εδώλιο, έδωσε τις εξής εξηγήσεις:

Μάρτυρας: Μπορώ να εκτιμήσω ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει το δημόσιο συμφέρον. Σημασία για μένα έχει το ότι ο κ. Διώτης απεχώρησε από τη θέση του, δεν ενημέρωσε το διάδοχό του, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κράτησε κανέναν αντίγραφο. Αυτό εκτιμώ οφείλεται σε δύο λόγους: Δεν ήθελε να έχει εμπλοκή γιατί έκρινε πως η επεξεργασία των στοιχείων είναι παράνομη, αφού και το υλικό ήταν παρανόμως αποκτηθέν, και δεύτερον ήθελε να διαμαρτυρεί για τη λήξη της θητείας του και την μη ανανέωσή του.

Πρόεδρος: Και μετά μου λέτε ότι δεν είχε δόλο;

Μάρτυρας: Λέω ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ και να αποδεχθώ με βάση τη διαδρομή του ότι είχε δόλο να βοηθήσει τους καταγεγραμμένους στη λίστα.

Εισαγγελέας: Αφού το θεωρούσε παράνομο αποδεικτικό υλικό, τότε γιατί το κράτησε;

Μάρτυρας: Συμβαίνει αυτό. Αυτό γίνεται από κρατική σκοπιμότητα, όχι κρατική νομιμότητα όμως.

Εισαγγελέας: Σας εξήγησε γιατί το κράτησε, έστω εκ των υστέρων;

Μάρτυρας: Όχι. Παράνομο υλικό φτάνει κατά κόρον στο ΣΔΟΕ. Έχω την άποψη ότι δέχθηκα πολιτική επίθεση από την αντιπολίτευση, γιατί ειπώθηκαν ψευδείς ισχυρισμοί από τον κ. Διώτη. Πολιτικά και εγώ θέλω να μάθω γιατί με ενέπλεξε. Ευθύνες απεδόθησαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου και αυτό έγινε από το Ειδικό Δικαστήριο. Θέλω να καταλάβω τις πολιτικές ευθύνες...

Εισαγγελέας: δεν το καταλαβαίνω, τί σημαίνει πολιτικές ευθύνες;

Πρόεδρος: Ούτε κι εγώ το αντιλαμβάνομαι...

Μάρτυρας: Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ανανέωσε τη θητεία του κ. Διώτη υπήρξαν πολιτικές διαμαρτυρίες...

Πρόεδρος: Εδώ δικάζουμε ποινικές ευθύνες. Ο κ. Διώτης ήταν πολιτικός. Για εμένα ένα και ένα κάνουν δύο, για εσάς μπορεί να κάνουν 2,5...

Μάρτυρας: Δεν μιλάτε σε έναν πολιτικό απλώς, αλλά σε έναν καθηγητή. Καταλαβαίνω τις έννοιες του ποινικού δικαίου. Δεν έχει νομική λογική το να θέλει να μετακυλήσεις την ευθύνη σε υπουργό. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο κ. Διώτης δεν μπορούσε να προστατευτεί ποινικώς γιατί διαχωρίζεται η υπόθεση ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέλειψε ωστόσο να ρίξει τα βέλη του προς το διάδοχό του Γ. Παπακωνσνταντίνου λέγοντας ότι δεν είχε ενημερώσει τον Διώτη πως το υλικό είχε ληφθεί επίσημα από τις γαλλικές αρχές με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να μην μπορεί κατά την κρίση του να αξιοποιήσει το στικ.

Το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ, όση φέρεται να είναι η ζημία κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλιμάκιο Eλλήνων εισαγγελέων στη Χάγη για τα Panama papers



Στη Χάγη μετέβη την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Παν. Αθανασίου που εποπτεύει τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα, για συναντήσεις με την Γενική Εισαγγελέα του Παναμά στην οποία και υπέβαλαν αιτήματα για το άνοιγμα λογαριασμών από τα λεγόμενα Panama papers σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς που βρίσκονται σε έρευνα από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι έλληνες εισαγγελείς, εκτός του κ. Αθανασίου, στη Χάγη μετέβησαν η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ντζούρας, είχαν σημαντικές συναντήσεις με την Γενική Εισαγγελέα του Παναμά, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία για ανοίγματα λογαριασμών για έλληνες που είναι στις λίστες των Panama Papers και κυρίως εταιριών και ιδρυμάτων προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών για τα οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει έρευνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, γνωστοποίηση στην ελληνική εισαγγελική αποστολή, ότι μόνον σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς θα συνεργαστεί ο Παναμάς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής καθώς στην εν λόγω χώρα δεν υπάρχει αδίκημα φοροδιαφυγής.

Ο έλληνες εισαγγελείς μετείχαν κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Χάγη, την περασμένη εβδομάδα σε σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από την Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Eνωσης και των ΗΠΑ με αντικείμενο τα Panama Papers, με βασικό στόχο την παροχή στοιχείων από τον Παναμά προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμοί και να εντοπιστούν οι δικαιούχοι μαύρου, ενδεχομένως και πολιτικού χρήματος.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, πέραν της χώρας μας, επιδεικνύουν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας που έχουν πολλούς λογαριασμούς στα Panama Papers για πολίτες τους η εταιρείες δικών τους συμφερόντων, όπως επίσης και οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν στις έρευνες κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιος είναι ο παππάς κομάντο των Τεμπών : Συνταγματάρχης, ανεβαίνει σε τανκς, πετά με Απάτσι


Όταν η εκκλησία έρχεται κοντά με την… ακροαριστερά ή όταν ένας παππάς συνάντησε τον Τσίπρα.

Το παραπάνω ευτράπελο σκηνικό έγινε στην τελετή εγκαινίων της σήραγγας των Τεμπών, όπου με το πέρας της δοξολογίας, ένας εκ των ιερέων που χοροστατούσε στην τελετή πλησίασε τον πρωθυπουργό και του είπε τα εξής: Οι δρόμοι γεφυρώνουν αποστάσεις και η πίστη χάσματα. Να είστε πάντα καλά, και να διατηρήσετε αυτό το χαμόγελο. Απλώς θα ήθελα μια φωτογραφία, να έχω ένα αναμνηστικό με έναν ακροαριστερό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε το περιστατικό με χαμόγελο ενώ προθυμοποιήθηκε αμέσως να φωτογραφηθεί με τον αριστερό ιερέα, ο οποίος μάλιστα ύψωσε τη γροθιά του.Ασφαλώς θέλει.. τσαγανό να πλησιάσεις τον Πρωθυπουργό και μπροστά στις κάμερες να του ζητήσεις κάτι τέτοιο. Ομως ο ιερέας δεν είναι τυχαίος. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Τσιμενίδη, που φέρει το βαθμό του Συνταγματάρχη καθώς ανήκει στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων.



Ο ιερέας Τσιμενίδης έχει πετάξει με ελικόπτερα Απάτσι, έχει ανέβει σε άρματα μάχης, έχει κάνει «σκηνάκια», συμμετέχει στις αποστολές των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο.

«Μου αρέσουν τα οχυρά και έχω επισκεφθεί όλα τα οχυρά από τον Καναδά μέχρι τη Νότια Κορέα. Τα οχυρά τα υπερασπίζεσαι και με τον Σταυρό και με το ξίφος» έχει δηλώσει ο «μάχιμος» παπάς.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωνε: «Εμείς σαν στρατιωτικοί ιερείς πάμε παντού, στον Στρατό, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία.Εγώ τα τελευταία χρόνια είμαι στο ΑΤΑ και την Αεροπορία την αγαπώ γιατί τη θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στον Θεό και στον θάνατο. Και βέβαια έχω συμμετάσχει παντού, και σε σκηνάκια κοιμήθηκα, και πέταξα και με αεροπλάνα, και σε άρματα μάχης ανέβηκα.Τώρα για τα υπόλοιπα, σε πληροφορώ ότι οι στρατιωτικοί ιερείς συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες του Έθνους από το 1821 μέχρι σήμερα».

Ο Αθανάσιος Τσιμενίδης – κάποιοι τον αποκαλούν και «σύγχρονο Παπαφλέσσα» διαθέτει πτυχία Θεολογίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας.

Είναι διευθυντής του Θρησκευτικού Γραφείου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται νέες ποινικές διώξεις για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου



Της Άννας Κανδύλη

Την άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα που δεν εμπίπτουν στην παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να ζητήσει τις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Πρόκειται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σε πρώτη φάση αφορούν στην υπόθεση της προμήθειας των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι η κ.Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου που χειρίζονται κι άλλες δικογραφίες της περιόδου Παπαντωνίου θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε έλεγχο συγκεκριμένων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων όχι μόνο του πρώην υπουργού αλλά και συγγενικών του προσώπων ή άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης που θα αφορά στην περίοδο μετά το 2002 ελήφθη μεταξύ άλλων, λόγω:

- των στοιχείων που παρέλαβαν πριν από λίγο καιρό από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση των φρεγατών καθώς και καταθέσεις μαρτύρων για την ίδια υπόθεση.

-την μαρτυρική κατάθεση την περασμένη Τετάρτη , του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη, που πρώτος μίλησε στη Βουλή για τρείς νέους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου για τους οποίους ενημέρωσαν οι Ελβετικές αρχές την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο δικαστικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει και πάλι τα στοιχεία από την έρευνα για τους λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου που έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία μέσω της λίστας Λαγκάρντ.Όπως σημειώνεται, οι ισχυρισμοί Κουράκου ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν το 2000 στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία αφορούσαν καταπίστευμα για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο, δεν έχουν ως σήμερα αποδειχθεί και ως εκ τούτου οι έρευνες των δικαστικών αρχών συνεχίζονται.

Πηγή: enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσακαλώτος: Αυτά είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας



"Yπάρχει συμφωνία για όλους τους βασικούς πυλώνες είπε ο Ευκλείδης Τσακαλωτος "
προσθέτοντας, ότι όπως όλες οι συμφωνίες υπάρχει συμβιβασμός αλλά και πράγματα που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό.
H συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε 1% του ΑΕΠ θετικά μέτρα και αρνητικά μέτρα το 2019 και 1% του ΑΕΠ επίσης θετικά και αρνητικά το 2020.

Τόσο τα περιοριστικά μέτρα όσο και το πακέτο των θετικών μέτρων θα νομοθετηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε,στα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν το 2019 με την προϋπόθεση ότι είμαστε εντός των στόχων ,περιλαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας,της στέγασης,της απασχόλησης των νέων,μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για τους συνταξιούχους.Το 2020 θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος.Επίσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση μετά το 2018.Ως προς τα εργασιακά,ο κ.Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ομαδικές απολύσεις και λοκ άουτ ενώ επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις του 2018.Ο κ.Τσακαλώτος μίλησε για επαναφορά της επεκτασιμότητας και της αρχής της εύνοιας.



Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μάλτα γιοκ!..

     Πάμε στοίχημα πως από σήμερα το βράδυ και όλη την περίοδο του Πάσχα το τσίρκο-κυβέρνηση θα θριαμβολογεί για την επιστροφή των "θεσμών" της στην Αθήνα,
..για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ( πλύσιμο, μπιντέ, κλύσμα κλπ) για το κλείσιμο της
πέντε φορές "κλεισμένης" απ΄ τον προηγούμενο Νοέμβριο αξιολόγησης;

Διότι το blog κάνει την πρόβλεψη πως το μόνο που θα πετύχουν στο σημερινό eurogroup στην Βαλέτα, θα είναι αυτό: Η επιστροφή των υπαλλήλων της τρόϊκας.
Άλλωστε το δήλωσε το πρωί και ο Ντάισελκάπως. Είπε ότι αισθάνεται μιά θετική αύρα για απόψε. Φαίνεται πως πέρασε το προηγούμενο σαββατοκύριακο γυαλίζοντας τα πόμολα στο σπίτι του, και η διάθεσή του βελτιώθηκε απ' το ικανοποιητικό αποτέλεσμα του γυαλίσματος.
Δεν εξηγείται αλλιώς. Ή αυτό, ή έβαλε το χεράκι της η υπουργός μας του Πολιτισμού να του αφαιρέσει όλη την αρνητική αύρα, αν κι ο Γερούν δύσκολα ανέχεται χέρι γυναικείο απάνω του. Τόση αντρίλα και βαρβατίλα σε ευρωπαίο αξιωματούχο, πρώτη φορά!

Εν πάση περιπτώσει η ξεφτίλα των ξεφτιλισμένων δεν μπορεί να πάει παραπέρα.
Έχει βαρέσει ταβάνι, έχει πλαφονάρει, πώς το λένε;
Αν, παρ' ελπίδα τού Ντάϊσελκάπως τελειώσουν όλα σήμερα, εκτός του ότι το blog θα χριστεί απ' ευθείας καρδινάλιος χωρίς να περάσει απ' τα προηγούμενα στάδια,
..ετοιμαστείτε την Μεγάλη Παρασκευή μετά τον επιτάφιο να παρακολουθήσετε απ' ευθείας απ' την Βουλή την συνεδρίαση για την ψήφιση των νέων μέτρων.
Κι απ' την Δευτέρα του Πάσχα -στην Ευρώπη είναι εργάσιμη, όχι αργίες και αηδίες όπως εδώ- θα μας τα εφαρμοστούν, όπως θα έχουμε εφαρμόσει εμείς την προηγούμενη την σούβλα στο αρνάκι.

Πάσχα έρχεται. Οι περισσότεροι βουλευτές, μικροσυνταξιούχοι και μη, θα αποτολμήσουν μιά έξοδο σε καμιά επαρχία σε κανα καφενείο, σε τίποτα εκκλησίες κλπ.
Φτύστε τους όπου τους βρείτε. Χοντρά. Στην μούρη.
Το αυτόφωρο που θα σας σύρουν θα τόχετε τιμή σας και καμάρι σας για όλη την υπόλοιπη ζωή.

Σήμερα Μάλτα γιόκ.
Γενικά, Ελλάδα γιοκ.
Καλά περνάμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....