Διυλιστήριο: 08/24/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

VIDEO - Το ΠΑΣΟΚ και το ΣΚΑΙ υπέρ της παρέμβασης της Κομισιόν στην Ελληνική δικαιοσύνη !!!


Ποιοι άλλοι εκτός από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΚΑΙ θα μπορούσαν σε χρόνο μηδενικό να υποστηρίξουν την παρέμβαση της Κομισιόν στην δικαιοσύνη ενός αυτόνομου κράτους - μέλους. Φυσικά και περιμένουμε και την ίδια αντίδραση και από την Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, καθώς και των άλλων συστημικών καναλιών STAR, ANT1 κτλ

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ :

«Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί σκληρή και αποστομωτική απάντηση απέναντι στις άθλιες μεθοδεύσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όσο και διαχρονικά της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Μεθοδεύσεις οι οποίες για μια ακόμη φορά δυστυχώς βρήκαν «ευήκοα ώτα» με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αναπομπή της υπόθεσηςΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι:

«Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαλύει τους μύθους, τα ψέματα και τα συνωμοσιολογικά παραμύθια και αποκαλύπτει τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή της περιόδου 2004-2009, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας.

Οι νέες εξελίξεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα, πολιτικά, ηθικά και θεσμικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθώς και την Νέα Δημοκρατία και κυρίως τα στελέχη εκείνα που πρωτοστάτησαν στην επικίνδυνη αυτή μεθόδευση».

«Πια κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια εις βάρος της χώρας, του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικονομίας και όλων όσοι στάθηκαν αποφασιστικά στις κρίσιμες ώρες για την αποτροπή καταστροφικών εξελίξεων» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Είναι φανερό ότι εδώ δεν υπήρξαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας, με σκοπιμότητες και συνειδητά ψέματα που αποκαλύφθηκαν…»

Δείτε το video από το ΣΚΑΙ



“Πληρωμένη” απάντηση της κυβέρνησης 



“Αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (Γεωργίου), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της”

Την βασική αντίφαση στην στάση της Κομισιόν απέναντι σε υποθέσεις που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επιστολή που απέστειλαν οι Βρυξέλλες για την για την εκ νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Σημειώνεται ότι την επιστολή της Κομισιόν που φέρει τις υπογραφές των Ντομπρόφσκις και Μοσχοβισί και γνωστοποίησε η εκπρόσωπος Μαρία Τίσεν, υιοθέτησαν και αναπαρήγαγαν αμέσα με μεγάλη ανακούφιση σύσσωμα τα γνωστά Μέσα του ελληνικού Τύπου καθώς και το σύνολο των οικονομικών ιστοσελίδων…

“Στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση.Εντούτοις, παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα” σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών στην απαντητική του επιστολή “εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη” και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά “αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο Υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.”


Εκπληκτος ο Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.

Ο υπουργός Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα την ΕΛΣΤΑΤ, όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του».

ΥΓ: Είναι τόσο κακά υπαγορευμένη από τα γνωστά κέντρα των “κακομοίρηδων” στην Ελλάδα αυτή η “επιστολή-ρουσφέτι”, στους “πληροφοριοδότες τους στην Ελλάδα και πρώην υπαλλήλους τους”, από το αρχινούμερο της Κομισιόν τον Ντομπρόφσκις, που γελάνε και τα μάρμαρα του Αρείου Πάγου. Αλλά και καλά ρε νούμερα της διαπλοκής ( και μετά λύπης μου αναφέρομαι και σε οικονομικές ιστοσελίδες που έσπευσαν με ανακούφιση να υιοθετήσουν Αρμαγεδονικούς, πάλι, υπέρτιτλους για το τι μας περιμένει αν δεν αφήσουμε στην άκρη την εθνική προδοσία της ΕΛΣΤΑΤ ), πέστε ότι αυτός ο … Λιθουανός τσέλιγκας, δεν χαμπαριάζει και πολλά-πολλά από τη διακριση εξουσιών. Έτσι κι αλλιώς μεχρι πριν από μια δεκαετία, μια εξουσία ήξερε. Την ρώσικη μπότα. Και την ήξερε καλά. “Εσείς” που του υπαγορέψατε τι να γράψει, τόση κ…πιλάλα έχετε από τους “σκελετούς του Γεωργίου”, που του είπατε να την απευθύνει απευθέιας στην κυβέρνηση, αντί της Δικαιοσύνης; Έτσι τις κάνατε εσείς τις δουλειές ,,, νούμερα, ε;;;; Τηλέφωνο στον Εισαγγελέα και τα σκυλιά δεμένα… Εθελόδουλοι, προσκυνημένοι, ραγιάδες !!!!

Πηγή www.enikos.gr και www.thefaq.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Reuters: Η Κομισιόν ετοιμάζει παρέμβαση υπέρ του Γεωργίου


Βρυξέλλες

Θέση υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να λάβει με παρέμβασή της η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ανδρέας Γεωργίου, βετεράνος του ΔΝΤ, έχει συσπειρώσει αρκετούς ανώτερους οικονομολόγους και στατιστικολόγους από όλο τον κόσμο γύρω του. Ορισμένοι μάλιστα βοηθούν ώστε να πληρώσει τα έξοδα υπεράσπισής του.

Η περίπτωση φάνηκε να εξασθενεί, αλλά στις αρχές του μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, ασκώντας νέα πίεση στον ίδιο.

Πηγή της ΕΕ ανέφερε στο Reuters ότι η Κομισιόν, της οποίας η στατιστική υπηρεσία Eurostat έχει επιβεβαιώσει τα δεδομένα που παρείχε η ΕΛΣΤΑΤ, θα προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Βρυξέλλες ήταν ευρέως υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ στο παρελθόν, εν μέσω επικρίσεων για το έργο της υπηρεσίας από Έλληνες πολιτικούς.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ είναι γενικώς απρόθυμο να παρεμβαίνει σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες, καθιστώντας έτσι σημαντική οποιαδήποτε δημόσια στάση στην εν λόγω διαμάχη στην Ελλάδα.

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Deutsche Welle : Ένα ελληνικό success story στη Γερμανία



Η ελληνική επιχείρηση παρασκευής αναψυκτικών Green Cola διεισδύει στη γερμανική αγορά. Μια ιστορία εμπορικής επιτυχίας, παρά το πλήθος δυσχερειών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρείες.

Οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκαν φέτος κατά 8% το πρώτο εξάμηνο. Η έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική αγορά και ο σκόπελος των κεφαλαιακών ελέγχων προκαλούν σοβαρές δυσχέρειες. Όμως, κάποιοι αντιστέκονται δημιουργικά, όπως η εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών της Green Cola.

Το ξεκίνημα και η είσοδος στη γερμανική αγορά

Μπήκε στην ελληνική αγορά το 2012, όταν η ύφεση στην ελληνική οικονομία άρχισε να δείχνει έντονα τα σημάδια της. Γρήγορα κατέκτησε το ελληνικό κοινό και θέλησε να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό. Στην αρχή με τη βοήθεια της εταιρείας “Greekys”, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων προϊόντων στις γερμανόφωνες χώρες, πραγματοποιεί τις πρώτες εξαγωγές στη Γερμανία και εν συνεχεία δημιουργεί ξεχωριστά μια αμιγώς γερμανική εταιρεία για τη διανομή της Green Cola στη γερμανική αγορά.

«Μέσω της εταιρείας “Greekys” θελήσαμε να χτίσουμε μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας κι ένα κλίμα εμπιστοσύνης», αναφέρει ο Λεωνίδας Στόικoς, διευθυντής της Green Cola Germany GmbH. Μπαίνοντας πρώτα στα 24ωρα μίνι μάρκετ, το ελληνικό αναψυκτικό πλέον πρωταγωνιστεί στα ράφια των γνωστών γερμανικών αλυσίδων σούπερ-μάρκετ αλλά και στα καταστήματα γαστρονομίας.

Πέρα από τη δημιουργία της εταιρείας στη Γερμανία, η δραστηριότητα της Green Cola παρουσιάζει και ένα άλλο αξιοσημείωτο: η πρώτη ύλη παράγεται στην Ελλάδα αλλά η τελική εμφιάλωση γίνεται στη Γερμανία. Δυσκολίες; «Οι πολλές εργατοώρες και η ιδιαιτερότητα του προϊόντος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στόικος. Το φετινό καλοκαίρι δεν είχε ιδιαίτερες διακοπές γι’αυτόν, μιας και «’ξεκλειδώνουν” και άλλες περιοχές για την πώληση του προϊόντος».

Θετικότατες εντυπώσεις

Η γερμανική αγορά υποδέχθηκε ένθερμα το ελληνικό προϊόν. Οι λόγοι; Η πρωτοτυπία και τα συστατικά του. Όπως επισημαίνει ο κ. Ούλριχ Λοσλ, συνεργάτης της Green Cola για τη διανομή του προϊόντος στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης, «δεν υπάρχει κάποιο άλλο παρόμοιο προϊόν στην κατηγορία του στη Γερμανία. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η ίδια του η συνταγή: οι σχεδόν μηδενικές θερμίδες, οι φυσικές γλυκαντικές ύλες, όπως η στέβια, που όμως δίνουν μία γευστική και δροσιστική εμπειρία στον καταναλωτή».

Παρ” όλες τις δυσκολίες τα ελληνικά προϊόντα συνεχίζουν να χαίρουν υψηλής εκτίμησης στο γερμανικό καταναλωτικό κοινό. Κατά τον κύριο Λοσλ, δεν παρατηρούνται αρνητικές στερεοτυπικές συμπεριφορές για κάποιο προϊόν λόγω της ελληνικής του προέλευσης: «Προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο, εκτιμώνται ιδιαίτερα. Αποφασιστικό ρόλο για την πετυχημένη πορεία τους στη γερμανική αγορά παίζει η αυθεντικότητα της προέλευσής τους».

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο κ. Στόικος: «Δεν υπάρχει κάποια διάθεση διάκρισης ή υποτίμησης για τα ελληνικά προϊόντα στη Γερμανία. Όπου αυτό συμβαίνει, πιστεύω γίνεται δικαίως για λόγους χαμηλής ποιότητας ή υψηλών τιμών». Ο ίδιος πιστεύει πως οι Έλληνες εξαγωγείς πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και ότι η γερμανική αγορά αποτελεί εύφορο έδαφος. «Αρκεί να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς και να κινούνται με επαγγελματισμό», όπως επισημαίνει, σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους δράσης, από την παραγωγή ως το ράφι. Όπως τονίζει, κλειδί της επιτυχίας «είναι η συνέργεια μεταξύ μικρών και μεγαλύτερων παραγωγών αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού», όπως και «η συνεργασία με το δυναμικό της δεύτερης και τρίτης γενιάς των Ελλήνων του εξωτερικού, που μπορεί να τους ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό».

Πηγή:DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - Αυξάνονται οι θάνατοι, μειώνονται οι γεννήσεις



Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ των θανάτων και των γεννήσεων από τη αρχή του 2016, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταγράφονται στα ληξιαρχεία όλης της Ελλάδας.

Μέχρι τις 22 Αυγούστου 2016 οι θάνατοι είχαν υπερβεί τις γεννήσεις κατά 19.394. Συγκεκριμένα, από την αρχή του 2016 απεβίωσαν 77.160 άτομα και γεννήθηκαν 57.766.

Περίπου όμοια ήταν η εικόνα και τα δύο προηγούμενα έτη, δεδομένου ότι η διαφορά μεταξύ των θανάτων και των γεννήσεων ήταν 28.801 το 2015 και 20.659 το 2014.

Η οικονομική κρίση αναδεικνύεται ως ο καθοριστικότερος λόγος της υπογεννητικότητας. Η πιο σοβαρή πτυχή της σχετίζεται με την οικονομική μετανάστευση των νέων, αλλά και με την φοβία των ήδη παντρεμένων ζευγαριών να διευρύνουν την οικογένειά τους σε περιβάλλον οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας.

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό με ποσοστό αύξησης 21,4%, έναντι 17,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών στην Ελλάδα αναλογούν σήμερα στο 14% του πληθυσμού, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2020 θα είναι άνω του 20%, και το 2030 θα προσεγγίζουν το 30%.

Αυτό είναι πολύ αρνητικό και από οικονομικής πλευράς. Το ΔΝΤ σε έκθεση που δημοσίευσε προ ημερών αναφέρει πως η δημογραφική γήρανση στη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση της παραγωγικότητας κατά τα επόμενα έτη και αύξηση των προκλήσεων για τις κυβερνήσεις όπως η ελληνική που ήδη ασχολούνται με τα κληροδοτήματα της κρίσης, όπως η υψηλή ανεργία και το χρέος.





Το ΔΝΤ προειδοποιεί πως έως το 2036 ο αριθμός των συνταξιούχων στη ζώνη του ευρώ θα αυξηθεί σε σύγκριση με τα άτομα ηλικίας 15-64 ετών, ενώ το ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα τρίτο, από 15% στο 20% κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες. Αναλύοντας στοιχεία της περιόδου 1950-2014 το ΔΝΤ κατέληξε στο ότι κάθε ποσοστιαία αύξηση 5% στο ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών οδηγεί σε μείωση της συνολικής παραγωγικότητας μεταξύ 2% και 4%.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιες νέες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν έως και στο 100% από το νέο ΕΣΠΑ



Έως και το 100% των δαπανών αγοράς «βασικής έρευνας»,μπορούν να ανακτήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Η προκήρυξη του πρώτου εκ των τριών κύκλων, αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας η οποία θα διαχειριστεί τη δράση, οι επόμενοι κύκλοι προγραμματίζονται για το Σεπτέμβριο του 2017 και το Σεπτέμβριο του 2018.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη), από τα οποία, τα 126 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου. Οι προτάσεις που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της δράσης μπορούν να υποβάλλονται είτε από μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε από ομάδες επιχειρήσεων, είτε από συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Βασικός στόχος της ενιαίας δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι ησύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την άμεση και αποτελεσματική διοχέτευση των διαθέσιμων πόρων για την προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή καινοτομιών στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω μίας σειράς παρεμβάσεων

Για την υλοποίηση των σχεδίων τους, οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο για την περίπτωσή τους μίγμα ενεργειών, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα ενισχυόμενων δαπανών από τις ακόλουθες κατηγορίες:
– Κλασικές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης (π.χ. βασική έρευνα, βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη, μελέτες σκοπιμότητας).
– Δράσεις προώθησης της καινοτομίας (π.χ. απόκτηση/ επικύρωση/ προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, απόσπαση προσωπικού από οργανισμούς έρευνας και διάδοσης γνώσεων).
– Υποστηρικτικές ενέργειες (π.χ. συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες).

Οι προτάσεις που υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται σε μία από τις ακόλουθες τρεις παρεμβάσεις:

I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Βασικός στόχος της παρέμβασης αυτής, είναι η υποστήριξη της έρευνας, η προώθηση της καινοτομίας και η ενίσχυση της δικτύωσης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς. Στόχος της παρέμβασης αυτής, είναι η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των ερευνητικών οργανισμών.

III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων. Η παρέμβαση αυτή, έχει ως στόχο την προώθηση της έρευνας σε επόμενο επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας, έχοντας ως βάση αποτελέσματα που έχουν παραχθεί σε προηγούμενα ερευνητικά έργα.
Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί. Συγκριμένα, για κάθε μια από τις τρεις παρεμβάσεις:

Ι. Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Η παρέμβαση απευθύνεται σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ίδρυσής τους. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι είτε μια Μικρομεσαία Επιχείρηση είτε Ομάδες Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ανεξάρτητων μεταξύ τους.

II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά συμπράξεις επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και χρόνου λειτουργίας, με ερευνητικούς οργανισμούς, με κύριους αποδέκτες τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της παρέμβασης, σε συμπράξεις δύο ή τριών ή τεσσάρων εταίρων – φορέων ο ένας θα πρέπει απαραίτητα να είναι επιχείρηση, ενώ σε συμπράξεις περισσοτέρων των τεσσάρων εταίρων – φορέων οι δύο θα πρέπει απαραίτητα να είναι επιχειρήσεις.

III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής, μεγέθους και ημερομηνίας ίδρυσης.
Επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας

Οι υποβαλλόμενες προτάσεις ερευνητικών έργων αφορούν όλους τους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ). Οι τομείς αυτοί είναι:
1. Υλικά – Κατασκευές
2. Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες
3. Αγροδιατροφή & Βιομηχανία τροφίμων
4. Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη
5. Υγεία & Φάρμακα
6. Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα
7. Ενέργεια
8. Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
9. Αναδυόμενες Τεχνολογίες
Ο ανώτερος συνολικός προϋπολογισμός ανά παρέμβαση

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά έργο και ανά παρέμβαση έχει ως εξής:

I. Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

– 200.000 ευρώ εάν πρόκειται για μία επιχείρηση
– 350.000 ευρώ εάν πρόκειται για δύο επιχειρήσεις
– 450.000 ευρώ εάν πρόκειται για τρείς επιχειρήσεις
– 500.000 εάν πρόκειται για περισσότερες των τριών επιχειρήσεων

II. Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

Στις συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός διαμορφώνεται στο 1 εκατ. ευρώ.

III. Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

Στην παρέμβαση αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει στα 2 εκατ. ευρώ.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των υποβαλλομένων προτάσεων έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 36 μήνες. Προτάσεις με διάρκεια υλοποίησης μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη θα απορρίπτονται κατά τον προκαταρκτικό έλεγχο.

Η ένταση της ενίσχυσης ανά επιλέξιμη δραστηριότητα εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και από τον χαρακτηρισμό των ενοτήτων εργασίας ως προς την κατηγορία δραστηριότητας.

Παρέμβαση I: Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το ενισχυόμενο έργο πρέπει να εμπίπτει σε μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη και μελέτες σκοπιμότητας.

Για δράσεις βιομηχανικής έρευνας, το ποσοστό της ενίσχυσης μπορεί να ανέλθει στο 60% για τις μεσαίες και στο 70% για τις μικρές επιχειρήσεις. Για δράσεις βιομηχανικής έρευνας υπό προϋποθέσεις, το ύψος της ενίσχυσης μπορείς να ανέλθει στο 75% για τις μεσαίες και 80% για τις μικρές επιχειρήσεις. Για δράσεις πειραματικής ανάπτυξης το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται στο 35% και 45% αντίστοιχα. Για την πειραματική ανάπτυξη υπό προϋποθέσεις το ποσοστό της επιδότησης ορίζεται σε 50% για τις μεσαίες και στο 60% για τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ για τις μελέτες σκοπιμότητας, στο 50%, τόσο για τις μεσαίες, όσο και για τις μικρές επιχειρήσεις. Ομοίως, 50% είναι το ποσοστό των ενισχύσεων για την καινοτομία των ΜΜΕ, αλλά και τη συμμετοχή των ΜΜΕ σε εμπορικές εκθέσεις.

Παρέμβαση II: Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς

Το ενισχυόμενο συνεργατικό έργο πρέπει να εμπίπτει σε μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες βασική έρευνα, βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη και μελέτες σκοπιμότητας.

Στην παρέμβαση αυτή, οι δαπάνες για βασική έρευνα επιδοτούνται στο 100% τόσο για τις μεγάλες, όσο και για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις γιαδράσεις βιομηχανικής έρευνας, το ποσοστό ανέρχεται στο 50%, για τη βιομηχανική έρευνα υπό προϋποθέσεις στο 65%, για πειραματική ανάπτυξη στο 25% για πειραματική ανάπτυξη υπό προϋποθέσεις στο 40% και για τη μελέτη σκοπιμότητας στο 50%. Για τιςμεγάλες επιχειρήσεις δεν προβλέπεται επιδότηση για συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις. Για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που θα υπαχθούν σ’ αυτή την παρέμβαση, τα ποσοστά της ενίσχυσης για τις υπόλοιπες δραστηριότητες πλην τηβασικής έρευνας που ανέρχεται στο 100%, είναι όμοια με αυτά που αναφέρονται στην Παρέμβαση Ι.

Παρέμβαση III: Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

Στην εν λόγω παρέμβαση, το ενισχυόμενο έργο πρέπει να εμπίπτει σε μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες πειραματική ανάπτυξη και μελέτες σκοπιμότητας.

Στις δαπάνες για πειραματική ανάπτυξη το ποσοστό ενίσχυσης είναι 25% για τις μεγάλες, στο 35% για τις μεσαίες και στο 45% για τις μικρές επιχειρήσεις. Για τη μελέτη σκοπιμότητας, το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% για τις μεγάλες, 60% για τις μεσαίες και 70% για τις μικρές επιχειρήσεις.

Πηγή koinsep.org

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Οδός Πειραιώς” : 33 βουλευτές της ΝΔ στρέφονται κατά του Μιλτ Βαρβιτσιώτη, για την ανανέωση της άδειας του χειριστή του ταχύπλοου της Αίγινας!!!



“Δεν υπάρχουν” εκεί στην … ” Οδό Πειραιώς” ( μάθαμε ότι δεν τους αρέσει να λένε οι δημοσιογράφοι “κύκλοι της Πειραιώς”, κατά το “κύκλοι της Συγγρού”, για να μήν … οδηγεί σε συνειρμούς με τον γνωστό τραπεζικό όμιλο, μέχρι πρότινος του κ Σάλλα…)! Στην προσπάθειά τους να βρουν κάπου να πιαστούν, μετά το επικοινωνιακό κάζο της υπόθεσης του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των 3 υπουργών της κυβέρνησης για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα συγκεκριμένων ιστότοπων, η ” ομάδα καταστροφής ” που έχει αναλάβει την “Επικοινωνία” του προέδρου Κυριάκου, υπέπεσε σε νέα γκάφα. Εγκαλεί , με ερώτησή της στη Βουλή, τον … Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ήταν ο υπουργός Εμπ Ναυτιλίας, το 2014, όταν ανανεώθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου το δίπλωμα του 77χρονου ( 74 τότε ) χειριστή του ταχύπλοου, Θρασύβουλου Λυκουρέζου !!!

Δείτε την ερώτηση και τους … υπογράφοντες:

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί υπήρξε ουσιαστική απουσία του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τη σύλληψη του δράστη ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, καθώς και τη διασφάλιση των καταθέσεων άμεσα από τους συνεπιβαίνοντες αυτόπτες μάρτυρες;
Πώς ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου χειριστή προ διετίας, ενώ ο ίδιος καταθέτει, ότι εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας; Ποιά διαδικασία ακολουθήθηκε;
Συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας-και μάλιστα με ταχύτητα εντυπωσιακή σε σχέση με την παρέμβαση του Λιμενικού; Νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή;
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Σίμος Κεδίκογλου, Βουλευτής Ευβοίας
Όλγα Κεφαλογιάννη Α΄Αθήνας
Άδωνις Γεωργιάδης Β΄Αθήνας
Λεύτέρης Αυγενάκης Βουλευτής Ηρακλείου
Κων/νος Τσιάρας Βουλευτής Καρδίτσας
Χρήστος Κέλλας Βουλευτής Λάρισας
Σάββας Αναστασιάδης Β΄Θεσ/νίκης
Μαρία Αντωνίου Βουλευτής Καστοριάς
Χαράλαμπος Αθανασίου Βουλευτής Λέσβου
Θέοδωρος Καράογλου Β΄Θεσ/νίκης
Αναστάσιος Δημοσχάκης Βουλευτής Έβρου
Αθανάσιος Μπούρας Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής
Ασημακοπούλου Άννα – Μισέλ Β΄Αθήνας
Γεώργιος Γεωργαντάς Βουλευτής Κιλκίς
Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου
Κων/νος Σκρέκας Βουλευτής Τρικάλων
Βασίλης Κικίλιας Α΄Αθηνών
Δημήτρης Κυριαζίδης Βουλευτής Δράμας
Κων/νος Τζαβάρας Βουλευτής Ηλείας
Γεράσιμος Γιακουμάτος Β΄Αθήνας
Βασίλης Οικονόμου Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής
Σοφία Βούλτεψη Β΄Αθήνας
Άννα Καραμανλή Β΄Αθήνας
Ελένα Ράπτη Α΄Θες/νικής
Στήλιος Γεώργιος Βουλευτής Άρτας
Φωτεινή Αραπατζή Βουλευτής Σερρών
Γιάννης Ανδριανός Βουλευτής Αργολίδας
Απόστολος Βεσυρόπουλος Βουλευτής Ημαθίας
Κων/νος Βλάσης Βουλευτής Αρκαδίας
Ανδρέας Κατσανιώτης Βουλευτής Αχαίας
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλευτής Λάρισας
Νίκος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Καβάλας
Νότης Μηταράκης Βουλευτής Χίου

Πηγή: periodista.gr
https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Σε 11 αθλήματα, τα περισσότερα μετά το 2004 στην Αθήνα και με συνολικά 41 άνδρες και 13 γυναίκες, θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως έγινε επίσημα γνωστό.

Με 41 άνδρες και 13 γυναίκες θα παραταχθεί η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (20/7). Τα αθλήματα που θα έχουν ελληνική εκπροσώπηση είναι Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Άρση βαρών σε πάγκο, Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβος, Τζούντο και Τοξοβολία. Η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση σε περισσότερα από 11 αθλήματα μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως "οικοδέσποινα" της διοργάνωσης.

Αρχηγός Αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης και υπαρχηγός το μέλος της ΕΠΕ, Αναστασία Γκούφα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡIΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Στέφανος Διαμαντής

AΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Παύλος Μάμαλος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Νικόλαος Γκουντάνης

Κώστας Δήμου

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Βασίλειος Χριστοφόρου

Θεόδωρος Αλεξάς

Αργύρης Νοτάρογλου

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χρυσούλα Αντωνιάδου

Σεμιχά Ριζάογλου

Αλεξάνδρα Αλκιστης Γκιάτη-Σταματοπούλου

Μαρία Καλπακίδου

Αντώνης Τσαπατάκης

Δημοσθένης Μιχαλετζάκης

Αριστείδης Μακροδημήτρης

Δημήτριος Καρυπίδης

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης

Χρήστος Αλέξανδρος Ταμπαξής

Ιωάννης Κωστάκης

Γιώργος Σφαλτός

Παναγιώτης Χριστάκης

Γιώργος Καπελλάκης

Κωνσταντίνος Καραούζας

ΜΠΟΤΣΙΑ

Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Αθλητής Συνοδός - Director: Αικατερίνη Πατρώνη

Νικόλαος Πανανός

Αθλητής Συνοδός - Director: Ανδρέας Κεραμιδάς

Άννα Ντέντα

Αθλητής Συνοδός - Director: Χριστίνα Ντέντα

Παναγιώτης Προκόπης Σουλάνης

Αθλητής Συνοδός - Director: Ελένη Καλογεροπούλου

Χρυσή Μόρφη-Μέτζου

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος

Παναγιώτης Τριανταφύλλου

Βασίλης Ντούνης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Αδαμαντία Χαλκιαδάκη

Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Αργυρώ Μηλάκη

Αθανάσιος Μπαράκας

Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Κώστας Τρουλινός

Παρασκευή (Βούλα) Καντζά

Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Βασιλική Βούτζαλη

ΣΤΙΒΟΣ

Δήμητρα Κοροκίδα

Ανθή Λιάγκου

Βαλασία Κυργιοβανάκη

Ζωή Μαντούδη

Εμμανουήλ Στεφανουδάκης

Σε Τζον Φερνάντες

Δημήτρης Σενικίδης

Δημήτρης Ζησίδης

Ευστράτιος Νικολαΐδης

Νικόλαος Γονιός

Ευάγγελος Καναβός

Αθανάσιος Κωνσταντινίδης

Μιχάλης Σεΐτης

Χρήστος Καπέλλας

Γεώργιος Κωστάκης

Χρήστος Κουτούλιας

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Βαγγέλης Κακοσαίος

ΤΖΟΥΝΤΟ

Θεόκλητος (Κλήμης) Παπαχρήστος

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Δωροθέα Ποιμενίδου


Πηγή www.sport24.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....