Διυλιστήριο: 06/14/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

VIDEO - Πατσογιάννη (Ν.Δ.): Με την επταήμερη εργασία θα… απελευθερώσουμε τους εργαζομένους



Να νιώθουν… απελευθερωμένοι οι εργαζόμενοι θέλει η Νέα Δημοκρατία δίνοντας την δυνατότητα στους ίδιους να αποφασίσουν αν θέλουν να δουλεύουν επτά ημέρες.

Όπως είπε αρχικά η υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. Κατερίνα Πατσογιάννη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, «ποτέ δεν αναφερθήκαμε σε 7ήμερη εργασία, μιλάμε για 7ήμερη λειτουργία μιας επιχείρησης».

Τότε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος έσπευσε να της επισημάνει ότι η λειτουργία δεν είναι κάτι καινούργιο, ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Εκείνη ωστόσο, συνέχισε λέγοντας:

«Μιλάμε για τη δυνατότητα όπου και ο εργαζόμενος θελήσει να εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα».

Μάταια ο κ. Θηβαίος εξηγεί πως «είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα επιβίωσης, είναι θέμα παιδείας, είναι κατακτημένα πράγματα αυτά».

Η κυρία Πατσογιάννη επέμεινε λέγοντας:

«Επειδή ούτως ή άλλως αυτό συμβαίνει, αν αυτό το δεχθεί οποιοσδήποτε θέλει να μπει σε αυτή την λογική εργασίας, γιατί να του το απαγορεύουμε;

»Θέλουμε να αφήσουμε λίγο πιο ελεύθερους τους ανθρώπους, να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα».

Πάντως να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα της επταήμερης εργασίας ενώ στην πρόσφατη ομιλία του με τους επιχειρηματίες στην Κω μίλησε για «οδοστρωτήρα» που θα σαρώσει όλα τα εμπόδια στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Η θέση της κ. Πατσογιάννη κάνει συνειρμό με την επιγραφή «Η Εργασία Απελευθερώνει» (Arbeit macht frei) στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Νταχάου.
Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε η Κατερίνα Πατσογιάννη


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μηλιώνης της Energa αγόρασε βίλα 10 εκατ, ευρώ



ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ Μ@Λ@ΚΕΣ….:p

Τον θυμάστε τον Βασίλη Μηλιώνη;
Ο Μηλιώνης είναι αυτός που «άλλαξε» τα φώτα στην ΔΕΗ.
Όντας ιδιοκτήτης της Hellas Power -και σε συνεργασία με τον Άρη Φλώρο της Energa- έκλεψε από το Ελληνικό Δημόσιο 256 εκατομμύρια ευρώ.
Πώς το κατάφερε αυτό;
Ενώ η εταιρία του εισέπραττε κανονικά το «χαράτσι» από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος χιλιάδων πολιτών, εκείνος, αντί να το αποδίδει στο κράτος ως όφειλε, το έστελνε σε προσωπικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Και δώστου διαμερίσματα στην Ηρώδου Αττικού με 8.000 ευρώ ενοίκιο, και δώστου εμφανίσεις με Aston Martin και Porsche Cayenne για καφέ στο Κολωνάκι, και δώστου ταξίδια με ιδιωτικό lear jet από το Μαϊάμι στη βίλα του στις Μπαχάμες.
Μια μέρα, λέει, επειδή βαριότανε στη Μύκονο, έκλεισε τελευταία στιγμή εισιτήρια Α θέσης για τέσσερα άτομα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ξοδεύοντας μέσα σε ένα τριήμερο 7.000 ευρώ.
Λεφτά υπήρχαν και ας μην ήταν δικά του, αλλά του ελληνικού δημοσίου, οπότε κανένα πρόβλημα.
Το Σεπτέμβρη του 2012, συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
Οχτώ μήνες αργότερα ήταν έξω και τα «έσπαγε» στον Μαζωνάκη, περιστοιχισμένος από βίζιτες και γλείφτες, κάνοντας 80.000 ευρώ λογαριασμό σε λουλούδια και ποτά.
Το 2014 προφυλακίστηκε -πάλι για την ίδια υπόθεση- αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφού πρώτα κατέβαλλε εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ.
Το ίδιο καλοκαίρι πετάχτηκε μέχρι τη Μύκονο, όπου είχε νοικιάσει luxury βίλες για τον ίδιο και τους φίλους του, «για τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του». Το πάρτι τού κόστισε 100.000 ευρώ. (Περισσότερο και από τη χρηματική εγγύηση που κατέβαλλε για να αφεθεί ελεύθερος.)
Το κακόγουστο αστείο με τα δικαστήρια τελείωσε τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε και ο άνθρωπος που έκανε «ζωάρα» με το ματωμένο «χαράτσι» των πολιτών καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης αλλά με αναστολή -«λόγω πρότερου εντίμου βίου»- και αφέθηκε οριστικά ελεύθερος.
Πού Βρίσκεται σήμερα ο «άριστος» Μηλιώνης; «Γιολάρει» κάπου στην Ελλάδα. Ελεύθερος. Εννοείται.
(Πριν λίγες μέρες, αγόρασε τη βίλα Σαραντόπουλου στο Πόρτο Χέλι -με τα 13 δωμάτια και τα 15 μπάνια- έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.)


Υ.Γ. 1 Εκτός των άλλων πρωταγωνιστικών προσώπων που εμφανίζονται στην υπόθεση, από τη γένεσή της, το 2011 έως σήμερα, υπάρχει και η περίεργη «εμπλοκή» του υπουργείου Οικονομικών και του Δήμου Αθηναίων, το 2014, κατά την πρωτόδικη διαδικασία, καθώς δεν έστειλαν εκπροσώπους, ώστε να παραστούν στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή. Κι αυτό παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούσαν οι δύο εταιρίες στο Δημόσιο, από φόρους ακινήτων και στον Δήμο, από δημοτικά τέλη.

Εκείνη την εποχή, «τσάρος» της οικονομίας ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας και «πρώτος δημότης» της πρωτεύουσας ο Γιώργος Καμίνης. Ο πρώτος «δικαιολογήθηκε» ότι την υπόθεση χειριζόταν το Γραφείο Νομικού Συμβούλου Φορολογίας και «υποσχέθηκε» ότι στις επόμενες φάσεις της δίκης (προφανώς εννοούσε σε δεύτερο βαθμό) το Δημόσιο θα παρίστατο ως πολιτική αγωγή.

Την ίδια «υπόσχεση» έδωσε τότε και ο Δήμος Αθηναίων, αλλά χρησιμοποίησε ένα… ατράνταχτο επιχείρημα για την απουσία του, από το δικαστήριο, σε πρώτο βαθμό: Ούτε οι άλλοι Δήμοι της χώρας παρέστησαν για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα!

Εκείνη την περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει τη στάση του υπουργείου και του Δήμου, δια του τότε Τομεάρχη Ενέργειας Θανάση Πετράκου, ο οποίος μάλιστα εγκαλούσε και τη Νέα Δημοκρατία για τη σιωπή της, σχετικά με την παρουσία του Μάκη Βορίδη ως συνήγορος των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το αποτέλεσμα που είχε, αν και η μεθόδευση για να πέσει τα… μαλακά ο Βασίλης Μηλιώνης είχε γίνει από τα πρώτα στάδια έρευνας για το σκάνδαλο και με βασικούς «ενορχηστρωτές» τους νομικούς συμβούλους των δύο πρωταγωνιστών.

Υ.Γ. 2 Για την κρίση φταίω εγώ και κείνο το εισιτήριο που δεν χτύπησα πριν 4 χρόνια.

Πηγή www.ignomisou.gr

https://diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το κράτος δεν πρέπει να στέλνει το ΣΔΟΕ για ελέγχους




Το Διυλιστήριο λέει : ''... Πολιτικοποιημένος ήμουν μια ζωή, κομματόσκυλο ΠΟΤΕ!

Ποτέ μου δεν τους ψήφισα,ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ, ούτε τον Σύριζα στις τελευταίες εκλογές γιατί δεν πίστεψα λέξη από όσα είχε πει ότι θα κάνει. Και ποτέ μου δεν τους ζήτησα ούτε χάρη ούτε ρουσφέτι.
Οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Τώρα όμως δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος σ'αυτό που πάει να γίνει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα ξανακυβερνήσει ένα κόμμα που συμμετείχε ενεργά στην οικονομική και κυρίως πνευματική καταστροφή της χώρας, με έναν αρχηγό κόμματος τελείως ηλίθιο και κατά επέκταση επικίνδυνο.''


Είναι γεγονός ότι για μερίδα επιχειρηματιών οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι περίπου ο εχθρός του λαού (τους)…

Διότι, μεταξύ άλλων, φέρνουν στο φως οικονομικά εγκλήματα, ατασθαλίες, ανασφάλιστους εργαζόμενους και όλα αυτά που θεωρούνται για κάποιους ως «ελεύθερη αγορά» και «επενδυτικές ευκαιρίες»…

Αποκαλυπτικός για τις διαθέσεις της ΝΔ ήταν ο διάλογος που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχειρηματία του Καστελόριζου, ο οποίος –στον απόηχο του επιχειρηματία που ζητούσε επταήμερη εργασία- του παραπονέθηκε διότι… πήγε ο ΣΔΟΕ να ελέγξει…

Όπως προκύπτει από το βίντεο που κατέγραψε το Open, κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Καστελόριζο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ίδιος δεν στέλνει το ΣΔΟΕ, αλλά και το κράτος δε θα έπρεπε να το στέλνει, αντιθέτως θα πρέπει να δείχνει κατανόηση στους επαγγελματίες…

Συγκεκριμένα, ο διάλογος έχει ως εξής:

Επιχειρηματίας: «Ο Τσίπρας όταν έφυγε από εδώ μας έστειλε 8 φορές τον ΣΔΟΕ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Επιχειρηματίας: «Ναι, για τον γαλάζιο ουρανό που μας έλεγε και τη γαλάζια θάλασσα. Να πω κι ένα αστείο. Εσείς πόσες φορές θα μας τον στείλετε;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω. Και το Κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά πρέπει να δείχνει μια μεγάλη κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με πολύ αυξημένο κόστος».

Προφανώς για κάποιους το ΣΔΟΕ είναι κώλυμα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ίσως θα έπρεπε κι αυτό να μπει κάτω από τον οδοστρωτήρα…

Διαβάστε περισσότερα.... »
....