Διυλιστήριο: 12/16/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

VIDEO - Συγκλονίζει η αποκάλυψη του διαλόγου Πούτιν - Σαρκοζί: «Αν ξαναμιλήσεις έτσι θα τσακίσω και εσένα και τη Γαλλία»



Μια σημαντική συνομιλία μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτινβ και του Νικολά Σαρκοζί το 2007, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης για τον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, το 2007 ο νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος Σαρκοζί, που είχε ασκήσει πολλές φορές κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Ρωσία για να τον συναντήσει.

Στη συνάντηση ο Σαρκοζί, με το γνωστό υπεροπτικό του ύφος έχει την πρόθεση να δώσει ένα «μάθημα» στον Πούτιν και απευθύνεται στον Ρώσο πρόεδρο με απαξιωτικό τόνο και τρόπο.

Ο Πούτιν αφήνει τον Σαρκοζί να μιλάει. Όταν ολοκληρώνει αυτά που έχει να πει, ο Ρώσος πρόεδρος με ψυχρό ύφος προειδοποιεί τον Σαρκοζί πως αν του ξαναμιλήσει κατά αυτόν τον τρόπο θα τσακίσει και αυτόν και την χώρα του!

«Οι φραστικές προσβολές προς τον Νικολά Σαρκοζί από τον Πούτιν είναι άκρως ταπεινωτικές», δηλώνει στην γαλλική τηλεόραση δημοσιογράφος που συνόδευε τον Γάλλο πρόεδρο σε αυτό το ταξίδι.

Στη συνέχεια ο Σαρκοζί, εμφανώς σοκαρισμένος δίνει συνέντευξη τύπου όπου υπογραμμίζει ότι συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς καμία επιθετικότητα!

Αναλυτές και δημοσιογράφοι ερμήνευσαν τότε την περίεργη συμπεριφορά του Σαρκοζί ως «μέθη» όμως ξέχασαν μια λεπτομέρεια: o Σαρκοζί δεν πίνει ποτέ…!




Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

2 ελληνικές στις 10 κορυφαίες ανακαλύψεις για το 2016



Το περιοδικό Archaeology δημοσιεύει την λίστα με τις 10 κορυφαίες ανακαλύψεις για το 2016. Οι συντάκτες επιλέγουν τις ανακαλύψεις που είχαν τον σημαντικότερο αντίκτυπο την χρονιά που μας πέρασε. Στις συνολικά 10 ανακαλύψεις, οι 2 είναι ελληνικές. Πρόκειται για την ομαδική ταφή 80 δεσμωτών στο Φαληρικό Δέλτα και για τον σκελετό που βρέθηκε στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το περιοδικό δημοσιεύει τη συγκεκριμένη λίστα κάθε χρόνο.

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1. Η αρχαιότερη γραφή του Λονδίνου – Λονδίνο


2.Αστικό δίκτυο Angkor – Καμπότζη



3.Δεσμώτες του Φαλήρου – Αθήνα



Οι ανασκαφείς στη νεκρόπολη του Φαληρικού Δέλτα, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, αποκάλυψαν φέτος τα υπολείμματα 80 ανδρών, αλυσοδεμένων μεταξύ τους στους καρπούς, σε ομαδικό τάφο. Όπως αναφέρει το περιοδικό, οι πιο πρόσφατες οστεολογικές εξετάσεις διαπίστωσαν ότι η πλειονότητά τους είναι άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών (οι τέσσερις από αυτούς ακόμα πιο νέοι) και ότι όλοι σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο: με ένα μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι. Η ανακάλυψη δυο μικρών αγγείων θαμμένων μαζί τους επέτρεψε τη χρονολόγηση της ταφής στα μέσα με τέλη του 7ου αι. π.Χ., γεγονός που, σύμφωνα με την επικεφαλής των ερευνών, προϊσταμένη της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη, υποδηλώνει ότι οι άνδρες αυτοί εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να αποκτήσουν την πολιτική πρωτοκαθεδρία.

4.Το αρχαιότερο φόρεμα στον κόσμο – Αίγυπτος


5.Σπήλαιο Μπρουνικέλ- Γαλλία



6.Η περουβιανή γυναίκα – Περού



7. Εμπόλεμη ζώνη 10.000 ετών – Κένυα



8.Πνευματικό σημείο συνάντησης – Νησί Μόνα, Πουέρτο Ρίκο



9.Ο σκελετός των Αντικυθήρων – Αντικύθηρα


Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων (περίπου 65 π.Χ.) είναι το μεγαλύτερο, πλουσιότερο και ίσως το πιο διάσημο αρχαίο ναυάγιο του κόσμου. Ανακαλύφθηκε το 1900 στα ανοιχτά των Αντικυθήρων, φέρνοντας στην επιφάνεια εκατοντάδες θησαυρούς, μεταξύ των οποίων χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, καθώς και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που συχνά αναφέρεται ως ο παλαιότερος υπολογιστής παγκοσμίως. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, έγινε άλλη μια σημαντική ανακάλυψη στο ναυάγιο: Η εύρεση ενός ανθρώπινου σκελετού. Τα υπολείμματα, που περιλαμβάνουν τμήμα κρανίου, γνάθου, δόντια, μακρά και μικρότερα οστά χεριών και ποδιών, υποδηλώνουν ότι πιθανότατα ανήκε σε νεαρό άνδρα.
Βέβαια, οστά από τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα είχαν ήδη εντοπιστεί στο ναυάγιο κατά τις έρευνες των ετών 1900-1901 και 1976, αλλά η νέα ανακάλυψη ανθρώπινων υπολειμμάτων είναι η πρώτη μετά από 40 χρόνια, εποχή που η ανάλυση του DNA είναι εφικτή. Σύμφωνα μάλιστα με τον ειδικό στο αρχαίο DNA, Χάνες Σρέντερ η ανακάλυψη παρέχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εξεταστεί το γενετικό υλικό ενός αρχαίου ναυτικού.

10.Salem’s Lost Gallows – Σάλεμ, Μασσαχουσέτη


Πηγή www.ellines.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για «εκτόξευση» της ελληνικής οικονομίας από το 2017 μιλάει η Τράπεζα της Ελλάδος



Για «εκτόξευση» της ελληνικής οικονομίας μιλάει η ΤτΕ η οποία βλέπει ανάπτυξη για το 2017 και μάλιστα της τάξης του 2,5% που θα επιταχνυθεί στο 3% το 2018 και το 2019 φέρνοντας χαρμόσυνα μηνύματα στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.

Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας η οποία ξεκινά από το β ’ εξάμηνο του 2016 και συνεχίζεται, επιταχυνόμενη, στα έτη 2017, 2018 και 2019. Συγκεκριμένα, το 2016 αναμένεται οριακή αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 0,1%. Για το 2017 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,5%, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί στο 3% τα έτη 2018 και 2019, βασιζόμενος στην άνοδο των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών

Στο κείμενο της έκθεσης η ΤτΕ σημειώνει επίσης πως η απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 είναι ένα μικρό βήμα σε θετική κατεύθυνση στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος. αφού με την απόφαση αυτή υλοποιούνται οι δεσμεύσεις των εταίρων για μερική ελάφρυνση του χρέους μέσω της εφαρμογής των λεγόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων, όπως είχε συμφωνηθεί. Μάλιστα σημειώνει πως τα μέτρα αυτά αναμένεται να μειώσουν, σε βάθος χρόνου, το δημόσιο χρέος κατά 20 περίπου ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, καθώς και τις ετήσιες ακαθάριστες δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου. Από την άλλη πλευρά όμως, υπογραμμίζει πως δεν επήλθε συμφωνία όσον αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Προειδοποιεί πως «ο χρόνος που απομένει δεν είναι μεγάλος, εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών σε αρκετές χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Προκειμένου να μη χαθεί η θετική δυναμική που έχει αρχίσει να διαφαίνεται στην ελληνική οικονομία, η Τράπεζα της Ελλάδος προτρέπει τόσο τους εταίρους και τους θεσμούς όσο και την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξουν ρεαλισμό και ευελιξία, να θέσουν στο περιθώριο ζητήματα που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προγράμματος και να τα επανεκτιμήσουν αφού οι διαφορές έχουν εξομαλυνθεί, με τελικό στόχο να μην παρεκκλίνουν από τα συμφωνηθέντα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθεί απόσπασμα με τα κύρια σημεία της ενδιάμεσης έκθεσης της ΤτΕ:

Η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος και στην ελληνική οικονομία δεν πρέπει να ανακοπεί

Η παρούσα ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική υποβάλλεται σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Η μέχρι τώρα πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος είχε θετική επίδραση στη ρευστότητα και στο κλίμα εμπιστοσύνης και αντανακλάται στη θετική εξέλιξη του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο του έτους, τις θετικές δημοσιονομικές εξελίξεις αλλά και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και οριστικής εξόδου από την κρίση, όπως είχε επισημάνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής τον Ιούνιο του 2016. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αλλά και επιτακτικό, σε μία περίοδο έντονων εξωτερικών κλυδωνισμών και ενδεχόμενων κινδύνων. Η πρόοδος αυτή δεν πρέπει να ανακοπεί επ’ ουδενί λόγω.

Η θετική δυναμική που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία πρέπει να στηριχθεί και να παγιωθεί με την προσήλωση στους στόχους του προγράμματος και την επιτάχυνση στο ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί. Οι όποιες διαφορές πρέπει να εξομαλυνθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους θεσμούς και τους εταίρους.

Η, με επιμονή και συνέπεια, εφαρμογή του προγράμματος διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Κάτι τέτοιο θα προλειάνει το έδαφος για την πλήρη επάνοδο του Ελληνικού Δημοσίου και των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Ισχυροποίηση της ανάπτυξης προβλέπεται το 2017

Στη διάρκεια των πρώτων μηνών του 2016 η οικονομία συνέχισε να επηρεάζεται από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά και από το αβέβαιο οικονομικό κλίμα των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων. Στην αρνητική εξέλιξη του ΑΕΠ το α’ εξάμηνο του 2016 συνέβαλαν κυρίως η υποχώρηση της κατανάλωσης (ιδιωτικής και δημόσιας) και η κάμψη του εξωτερικού τομέα της οικονομίας, ενώ αντίθετα σε θετική κατεύθυνση κινήθηκαν οι επενδύσεις. Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο, έθεσε τις βάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης και την ανάκαμψη της οικονομίας. Ταυτόχρονα, η επίλυση εκκρεμοτήτων που εντάχθηκαν στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση -όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού- βοήθησε στη σταδιακή ενίσχυση του οικονομικού κλίματος.

Παρά τη μικτή εικόνα που παρουσιάζουν οι βραχυχρόνιοι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το γ’ τρίμηνο του 2016 καταγράφουν σημαντική άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,8% έναντι του β’ τριμήνου και κατά 1,8% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2015, εξέλιξη που σηματοδοτεί την επάνοδο της οικονομίας σε ανοδική τροχιά, καθώς στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Η αύξηση του ΑΕΠ το εν λόγω εννεάμηνο οφείλεται στην αύξηση των ακαθάριστων επενδύσεων και την ανάκαμψη της κατανάλωσης, ενώ αρνητικά επέδρασαν οι καθαρές εξαγωγές.

Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας η οποία ξεκινά από το β’ εξάμηνο του 2016 και συνεχίζεται, επιταχυνόμενη, στα έτη 2017, 2018 και 2019. Συγκεκριμένα, το 2016 αναμένεται οριακή αύξηση του ΑΕΠ της τάξεως του 0,1%. Για το 2017 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,5%, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί στο 3% τα έτη 2018 και 2019, βασιζόμενος στην άνοδο των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών.

Σε τροχιά προς ένα νέο, εξωστρεφές αναπτυξιακό πρότυπο


Εξετάζοντας την πορεία της οικονομίας από μια πιο μακρόπνοη σκοπιά, προκύπτει σαφώς ότι από την αρχή της κρίσης η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη διόρθωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών της που την οδήγησαν στην κρίση.
Ειδικότερα, επιτεύχθηκαν:

• αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς η βελτίωση του «διαρθρωτικού» πρωτογενούς δημοσιονομικού αποτελέσματος την περίοδο 2009-2015 κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες του δυνητικού ΑΕΠ ήταν διπλάσια από την προσαρμογή που πέτυχαν άλλα κράτη-μέλη τα οποία εφάρμοσαν προγράμματα της ΕΕ-ΔΝΤ,

• πλήρης ανάκτηση της απώλειας διεθνούς ανταγωνιστικότητας σε όρους κόστους εργασίας που είχε καταγραφεί μεταξύ 2000 και 2009,

• εξάλειψη του ελλείμματος στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, με τη συνολική βελτίωση την περίοδο 2008-2015 να ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ,

• ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην κρίση και τη φυγή των καταθέσεων,

• σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, καθώς και στη δημόσια διοίκηση.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναμένεται να ενισχυθεί το αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας μακροπρόθεσμα μέσω της ταχύτερης ανόδου της παραγωγικότητας της εργασίας και της αύξησης της απασχόλησης.

Οι αλλαγές που έχουν έως τώρα εφαρμοστεί έχουν συντελέσει στη διαφαινόμενη αναδιάρθρωση της οικονομίας προς ένα νέο, εξωστρεφές αναπτυξιακό πρότυπο, που βασίζεται στους τομείς των διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών και στην αύξηση του μεριδίου των εξαγωγών στο ΑΕΠ. Οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ήδη βάσιμες και επιτρέπουν την εκτίμηση ότι η πορεία αναδιάρθρωσης θα επιταχυνθεί, αν εφαρμοστούν και όσες μεταρρυθμίσεις απομένουν.

Πηγή www.naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σας αφορά: Δωρεάν νερό για χιλιάδες νοικοκυριά από την ΕΥΔΑΠ



Όλα όσα πρέπει να ξέρετε...

Ανάσα σε χιλιάδες πολίτες δίνει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και το Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ.

Σχεδόν 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Ειδικό Έκτακτο Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο προβλέπει την δωρεάν παροχή τουλάχιστον 6 κυβικών μέτρων νερού ανά τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό. Παράλληλα, περισσότερα από 33.000 νοικοκυριά διακανόνισαν τις οφειλές τους, επωφελούμενοι των ρυθμίσεων του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών.

Η διαγραφή προσαυξήσεων λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος άγγιξε το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι οφειλές που έχουν διακανονιστεί, φτάνουν συνολικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ποσό, σχεδόν το ήμισυ αφορά σε οφειλές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο και το Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών, έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι η οικονομική κρίση, δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη χωρίς νερό.

Δίνει τη δυνατότητα απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα στους οφειλέτες της

Τη δυνατότητα να απαλλαχθούν από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα δίνει στους οφειλέτες της η ΕΥΔΑΠ με την Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών.

Από τις επιβαρύνσεις μπορούν να απαλλαγούν όσοι καταβάλλουν εφάπαξ το οφειλόμενο ποσό, αλλά και όσοι υπάγονται στον Νόμο 4320/2015 και προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους έως και σε 36 άτοκες δόσεις.

Παράλληλα, η δυνατότητα απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα προσφέρεται και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ έως και σε 12 άτοκες δόσεις.

Επίσης, οι καταναλωτές που θα προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών μέχρι και σε 6 άτοκες δόσεις, θα απαλλάσσονται από το 50% του συνόλου των μη βεβαιωμένων προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων.

Η στρατηγική της ΕΥΔΑΠ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος οδηγούν οι στοχευμένες διαδικασίες που έχει εντάξει στην επιχειρηματική της δραστηριότητα η ΕΥΔΑΠ.
Η στρατηγική της εταιρίας για την εξοικονόμηση ενέργειας υλοποιείται με ανάλογες πρακτικές που οδηγούν στον περιορισμό της παραγωγής ρύπων αλλά και των ενεργειακών δαπανών.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων μπορούν να παράγουν βιοαέριο, το οποίο αξιοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.

Η στρατηγική περιλαμβάνει ακόμα την εκμετάλλευση της παραγόμενης υδραυλικής ενέργειας κατά μήκος των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, η οποία μετατρέπεται σε ηλεκτρική, με την παράλληλη λειτουργία μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών.

Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται και από τις επενδύσεις που γίνονται για την αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ που οδηγούν σε αποδοτικότερη λειτουργία και συνεπώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Πηγή www.newsbomb.gr και www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Α.Τσίπρας συναντά την Α.Μέρκελ έχοντας καταφέρει να διασπάσει το μέτωπο των δανειστών - Σε δύσκολη θέση η καγκελάριος



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ για να επιδιώξει από αυτήν μια πολιτική λύση.

Η Α.Μέρκελ δεν θέλει επ'ουδενί να φανεί ότι υποχωρεί μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό παγιδευμένη και αυτή από την αδιαλλαξία και τις εμμονές του Β.Σόιμπλε, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι πλέον μετά την στήριξη των ελληνικών θέσεων από Κομισιόν, Φ.Ολάντ και ευρωκοινοβούλιο αλλά και το «ξεβράκωμα»-«άδειασμα» (όπως θέλει το ερμηνεύει κανείς) του Γ.Ντάισεμπλουμ από την Κομισιόν η οποία χαρακτήρισε την δήλωση του πρόεδρου του Eurogroup, «βιαστική» και «ανακριβής» και ουσιαστικά δικαίωσε την Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Μια θέση που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο καθώς ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται που σημαίνει νέους πρόσφυγες και η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία οδηγούνται το 2017 στις κάλπες με τους ευρωσκεπτικιστές και αντιπαγκοσμιοποιητές να έχουν την δύναμη ακόμα και να τις κερδίσουν. Συνεπώς η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει τώρα.

Η Ανγκελα Μέρκελ έχει ήδη δηλώσει πως θα μιλήσει με τον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά δεν θα είναι αυτή που θα διαπραγματευτεί μαζί του αλλά οι Θεσμοί.

Όλοι ομω ξέρουν ότι η Γερμανία έχει άμεση σχέση με τους Θεσμούς και τις αποφάσεις τους.

Ο Α.Τσίπρας θα τηςπαρουσιάσει τα πράγματα ως έχουν:

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα για το 2019, όπως ζητά το ΔΝΤ και τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθούν κάτι που άλλωστε ζητάει και η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο διαμέσου Μοσκοβισί και Σουλτς.

Οι παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δεν εκτροχιάζουν το πρόγραμμα.

Και θα εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά και για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αφού άλλωστε δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαιρείται των ευρωπαϊκών κεκτημένων και να ζει σε έναν εργασιακό «μεσαίωνα»


Σε περίπτωση που υπάρξει πάντως πολιτική λύση και ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση το ενδεχόμενο εκλογών απμακρύνεται τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2017 και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν.

Μόλς χθες εσπασε το μέτωπο που επιχειρούσε να στήσει το ΔΝΤ με τους σκληρούς των Βρυξελλών κατά της Ελλάδας: Αλληλεγγύη στις ελληνικές θέσεις δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής είπε πως υποστηρίζει τις αποφάσεις του Eurogroup και πως «δεν μπορεί να υπάρχει απαίτηση να κάνει η Ελλάδα περισσότερες προσπάθειες ή να τους αποτρέψουν να πάρουν κάποιες αποφάσεις».

«Πρέπει να βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας στις Βρυξέλλες», συμπλήρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος κτυπώντας το καμπανάκι για πιθανή διάλυση της ΕΕ και τασσόμενος υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και επίτευξης μίας λύσης για το χρέος η οποία «θα οδηγήσει στην επιστροφή της σταθερότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ετσι, μετά τον Πιερ Μοσκοβισί, τον Μάρτιν Σουλτς και ο Γάλλος πρόεδρος, με ασύγκριτα μεγαλύτερο ειδικό βάρος, λαμβάνει θέση υπέρ της Ελλάδας!
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις και χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να προκληθεί πρόβλημα στη διαπραγμάτευση λόγω παροχών του Αλέξη Τσίπρας δείχνοντας έτσι ότι υπάρχει εσωτερική σύγκρουση και όχι κοινό μέτωπο κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης ενώ πρόσθεσε ότι τίθεται σε κίνδνο όλη η Ευρώπη.

Η δήλωση ήρθε λιγο μετά το άρθρο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος είπε ότι «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα» ενώ ταυτόχρονα ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιεί και το Βερολίνο λέγοντας πως δεν πρέπει να υπάρχουν «πολιτικά αδύνατες» απαιτήσεις από την Αθήνα.

Ο Μ.Σουλτς τόνισε, ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.

Ο Α.Τσίπρας κατάφερε κάτι που φαίνονταν ακατόρθωτο: Δίχασε τους δανειστές. Βέβαια οι Γάλλοι αντιδρούν και για έναν άλλο λόγο. Η Ελλάδα είναι βολική για να μη στραφεί η προσοχή της Γερμανίας και στα προβλήματα της γαλλικής οικονομίας.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Λεβέντης τα μέτρα ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών!



Δεν ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων, το πακέτο ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων και της αναστολής επιβολής αυξημένου ΦΠΑ στους νησιώτες.

Συγκεκριμένα "Παρών" ψήφισαν 61 βουλευτές της ΝΔ, ενώ απείχαν της ψηφοφορίας, οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.

Υπερψηφίστηκε όμως από 196 βουλευτές και έτσι θα ισχύσει κανονικά, αφού η κυβέρνηση πήρε αυτό που ήθελε.

Υπέρ της τροπολογίας, που είχε κατατεθεί από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, και τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία από το κυβερνών κόμμα, τάχθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χρυσής Αυγής και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές οι κ.κ. Παναγούλης, Καρράς και Νικολόπουλος.

Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (λόγω ασθένειας), η Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (απουσιάζει σε ταξίδι) και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (φήμες λένε πώς θεωρούσε ότι έπρεπε να ψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση.

Ψήφισαν συνολικά βουλευτές 257 βουλευτές.

Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2017 και 2018 αν και όπως υποδεικνύεται υπάρχει «ανησυχία» για τους αντίστοιχους του 2016.

Αυτό αναφέρεται στην πρώτη αξιολόγηση που προετοίμασαν οι δανειστές για τα μέτρα της κυβένρησης και που κοινοποιήθηκε σήμερα στα μέλη του ESΜ.

Όπως σημειώνεται «Μολονότι τα μέτρα αυτά μειώνουν το όριο ασφαλείας για τον δημοσιονομικό στόχο του 2016, δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2017 και 2018, παρότι δημιουργούν κινδύνους σε ό,τι αφορά τους στόχους, εάν τα συγκεκριμένα μέτρα επεκταθούν και στο μέλλον, αναφέρεται.

Τα μέλη της Ευρωζώνης, σημειώνεται, θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κ.Καραμανλής: «Μέγα σφάλμα το παρών του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή για 13η σύνταξη και ΦΠΑ νησιών Α.Αιγαίου»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ως «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής την επιλογή του Κ.Μητσοτάκη να δηλώσει «παρών» στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τον Φ.Π.Α στα νησιά.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συνεργάτες του σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» εκδήλωσε μεγάλη δυσαρέσκεια για την επιλογή αυτή της ηγεσίας της παράταξης και θεωρεί ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι».

Όμως, στη συνέχεια άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έμαθε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε διαφωνεί.

Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ φάνηκε ότι σύρεται πίσω από τους δανειστές και δείχνει να περιμένει τα «νεύματα» του Β.Σόιμπλε.

Συν τοις άλλοις από τη στιγμή που δεν υπερψήφισε αυτό αυτόματα σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στους κατοίκους του Α.Αιγαίου και στους συνταξιούχους που περιμένουν πως και πως να κάνουν κάπως... Χριστούγεννα ενώ την ίδια στιγμή κατάφεραν να ταυτιστούν στα μάτια του ελληνικού λαού με τους δανειστές. Δείχνουν ότι επέλεξαν «όχθη» και είναι αυτή των συμφερόντων των δανειστών!

Μπορεί να μην είναι πολύ τα «δώρα» της κυβέρνησης αλλά μετά από ότι έχει γίνει 6 ολόκληρα χρόνια, ακόμα και αυτό φαντάζει σαν «μάνα εξ'ουρανού» διότι κανείς απλούστατα δεν το είχε προϋπολογίσει.

Τι θα τους πει σε μια προεκλογική περίοδο η αντιπολίτευση όλων αυτων: «Δεν τα ψήφισα για το καλό σας»;

Άλλωστε η ΝΔ είχε πει ότι θα τα ψηφίσει. Ανασκεύασε αργότερα με δηλωση του Α.Γεωργιάδη «όταν είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε την τροπολογία το είχαμε πει καλή τη πίστει πιστεύοντας ότι είχε υπάρξει κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση. Οι συνθήκες προφανώς έχουν ουσιωδώς μεταβληθεί».

Δεν ειναι όμως τόσο απλό.Πλέον όλα καταγράφονται στην συνείδηση των πολιτών λόγω «σφιξίματος» του στομαχιού.

Αν μάλιστα ο Α.Τσίπρας καταφέρει και περάσει το «δικό» του τότε η ΝΔ δεν θα «ξεπλένεται» με τίποτα και ο Κ.Καραμνλής ως έμπειρος πολιτικός με πολύχρονη πρωθυπουργική εμπειρία αυτό το αντιλαμβάνεται.

Για πολιτικό ατόπημα και γκάφα ολκής της αξιωματικής αντιπολίτευση έκανε λόγο και κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφορικά με τη στάση της δεξιάς παράταξης.

Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», ενώ προέβλεψε ότι η στάση της είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Π" for Προδότης..

     Λένε πως η πρώτη φορά είναι δύσκολη.
Όχι μόνο σ' αυτό που όλοι μόλις σκεφτήκαμε,
..αλλά και στην προδοσία.
Μετά την πρώτη φορά, λένε, γλυκαίνεσαι και το αποζητάς συνέχεια, σ' αρέσει, το λιγουρεύεσαι, πώς το λένε;
Μ' αυτή φαίνεται την
γλύκα, την λιγούρα, και την προσμονή της επόμενης φοράς, ζουν εδώ και δυό χρόνια οι αρχιπροδότες της προηγούμενης κυβέρνησης.
Δεν δικαιολογείται αλλιώς.

Εξανέστησαν λοιπόν στο Eurogroup, κατ' εντολή, αλλά και για λογαριασμό του φον-σακάτη: "Μα να μη ρωτήσουν το αφεντικό! Τσ, τσ. Πού πάει ο κόσμος! Κάντε τους λιγάκι "μπου" με την τάχα ελάφρυνση του χρέους να χ@στούν απάνω τους."
Εξανέστησαν όμως και στην πρώην συγκυβέρνηση ΝΔ-Μπένι: "Εμείς δεν ψηφίζουμε υπέρ του βοηθήματος γιατί δεν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν οι τοκογλύφοι και ο Σόϊμπλε!" (ΚΑΙ ο Μπένι. Λείπει ο προδότης απ΄την σαρακοστή;)
Ναι, αλλά δεν ψήφισαν "όχι". Είπαν "παρών", θα πουν πολλοί -κάπως λιγότερο ούγκανοι απ' τα ορίτζιναλ ούγκανα- οπαδοί τους.
Ακριβώς!
Το "όχι" σημαίνει "έχω το θάρρος της γνώμης μου".
Το "παρών" σημαίνει "είμαι π@ύστης".
Και προδότες λοιπόν και π@ύστηδες.
Να το θυμούνται αυτό οι ούγκανοι που θα τους ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές (που δεν αργούν), για να μας γλυτώσουν τάχα απ' τους σημερινούς απατεώνες. Μη λένε μετά "δεν ξέραμε", και "δεν κάναμε".

Κανείς λογικός έλληνας μπορεί να αρνηθεί πως το βοήθημα των 617 εκατομμυρίων καλά κάνει και μοιράζεται.
Άσχετο με το τί επιδιώκει η κυβέρνηση με αυτό,
..άσχετο με το αν τα λεφτά θα μπορούσαν να πάνε σε ανθρώπους που τα έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη απ' αυτούς που θα τα πάρουν (ας ελπίσουμε τελικά),
..είναι χίλιες φορές προτιμότερο να βρεθούν σε ελληνικές τσέπες, παρά στις τσέπες των τοκογλύφων.
Προς το παρόν τουλάχιστον. Γιατί είναι σίγουρο πως είτε τούτοι οι δωσίλογοι, είτε οι επόμενοι, θα βρουν τρόπους να τα ξαναπάρουν και με τόκο, για να τα δώσουν στ' αφεντικά τους τους "εταίρους" τοκογλύφους.

Έτσι λοιπόν "ΝΑΙ" ακράδαντα στο εφ' άπαξ βοήθημα, αν είσαι λιγουλάκι λογικός και κατ' ελάχιστο ΕΛΛΗΝΑΣ.
Πλην "λακεδαιμονίων" της ΝΔ που ψήφισαν "παρών",
..και λαμογίων Ποταμίσιων και Λεβεντομ@λάκων, που την έκαναν με ελαφρά για να μη ξεφτιλιστούν οι ξεφτιλισμένοι συμφωνώντας με Eurogroup και σακάτηδες.

Όχι. Δεν ξεπλένονται οι δωσίλογοι που κυβερνούν με ένα ψωροβοήθημα των 300 ευρώ,
..και μάλιστα βγαλμένο απ' το δικό μας αίμα.
Αλλά μιά και πλησιάζουν εκλογές,
..και για να μη νομίζουν πως μπορούν να μας κοροϊδεύουν συνέχεια,
..είπαμε να υπενθυμίσουμε πόσο εξ ίσου προδότες είναι και οι επίδοξοι να μας (ξανα)κυβερνήσουν.

Η ευθύνη, όπως πάντα στην κάλπη,
..θα είναι εξ ολοκλήρου δική μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....