Διυλιστήριο: 09/15/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Παπανδρέου.Εαν ο Ελληνισμός ήταν θέμα DNA θα αναρωτιόμουν πόσοι από εδώ θα μπορούσαν να είναι βουλευτές αυτής της αίθουσας.

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου γνωρίζοντας τις ρίζες του (Jefry), καθώς και πολλών άλλων βουλευτων. Μέσα από τον άπειρο χρόνο που έιχαν μιας και δεν κυβερνούσαν εκείνοι αλλά οι εντολοδόχοι τους, ανάμεσα λοιπόν στις αμπελοσοφίες που λέγανε στην βουλή, λέγανε και πολλές βλακίες.....αλλά καμιά φορά μέσα στις βλακείες κρύβονται μεγάλες αλήθειες....

Δείτε το βίνεο των μόλις 12 δευτερολέπτων που τα λέει όλα, και θα τα καταλάβετε όλα!


www.diulistirio.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα έξι σημεία της συμφωνίας ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία

Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία καλούν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ να συμμορφωθεί με οδικό χάρτη έξι σημείων για τα χημικά όπλα.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν πως πρώτο βήμα είναι ο καθορισμός του τύπου και της ποσότητας των φονικών όπλων και αμέσως μετά η επιβολή διεθνούς ελέγχου.

Το καθεστώς της Δαμασκού έχει περιθώριο μίας μόλις εβδομάδας για να προβεί σε πλήρη καταγραφή του χημικού οπλοστασίου.

Ουάσιγκτον και Μόσχα απαιτούν από τη Συρία να παραχωρήσει άμεσα πλήρη πρόσβαση στους επιθεωρητές του ΟΗΕ που θα διερευνήσουν τους αποθηκευτικούς χώρους.

Βασικό σημείο της συμφωνίας είναι πως τα χημικά όπλα πρέπει να καταστραφούν στο σύνολό τους, ακόμα κι αν χρειαστεί να μεταφερθούν εκτός Συρίας.

Όσο για το ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης του Άσαντ, η συμφωνία παραπέμπει στο Κεφάλαιο 7 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, που προβλέπει μεταξύ άλλων και προσφυγή στη βία.

Η επιλογή της καθεστωτικής τηλεόρασης της Συρίας να μεταδώσει απευθείας τις δηλώσεις Κέρι – Λαβρόφ, ερμηνεύτηκε από αναλυτές ως ένδειξη πως ο Άσαντ προτίθεται να συνεργαστεί.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΗΠΑ-Ρωσία: Συμφωνία για τον χημικό αφοπλισμό της Συρίας

Μετά από σχεδόν τρεις ημέρες διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή διεθνούς ελέγχου στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και κατόπιν την καταστροφή του.

Η διαδικασία του αφοπλισμού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2014.
Οι δύο δυνάμεις επιβεβαίωσαν την προσήλωση τους στην διπλωματική οδό για την επίλυση του συριακού ζητήματος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία αποφάσισαν ότι η επίλυση της συριακής σύγκρουσης δεν θα γίνει με στρατιωτική επέμβαση. Πρέπει να είναι πολιτική και να επιτευχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Τζον Κέρι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης, σε περίπτωση που η Δαμασκός δεν συμμορφωθεί.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο Σεργκέι Λαβρόφ:
«Προφανώς η συμφωνία μας δεν περιλαμβάνει τη χρήση βίας, ή κάποιες άλλες μορφές κυρώσεων. Όπως έχω ήδη πει, κάθε παραβίαση πρέπει να αποδειχθεί σαφώς και ξεκάθαρα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών πάντως, επισήμαναν ότι σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων το ζήτημα θα παραπεμφθεί στα Ηνωμένα Έθνη, για επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα, στο εβδομαδιαίο διάγγελμά προς το έθνος τόνισε ότι αν αποτύχει η διπλωματία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να δράσουν.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....