Διυλιστήριο: 08/22/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

''Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας''


Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ελένη Παπαδοπούλου

Μέσα στην μιζέρια, το κιτσαριό, την κακομοιριά, την επιβράβευση του ανόητου, του αγράμματου και του θρασύ ήρθαν οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους. Η επιτυχία είναι δική τους. Είναι η επιβράβευση των κόπων τους και της θυσίας τους.
Σε εμάς όμως και ειδικά στα νέα παιδιά δίνουν ένα πρότυπο. Μεταφέρουν ιδανικά και αξίες. 

Και πέραν αυτών επιτέλους ο εθνικός μας ύμνος, η σημαία μας έχουν, χάρη σε αυτούς, την θέση που τους αξίζει. Γιατί πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτά, όπως είναι όλοι οι λαοί του κόσμου, πλην του δικού μας. Που θεωρεί ότι η σημαία και ο ύμνος δεν είναι σύμβολο του έθνους και του Κράτους, αλλά απόδειξη εθνικισμού,ναζισμού, φασισμού, ρατσισμού και ότι άλλο -ισμό βάζει ο νους.

Δεν πρέπει να υπάρχει λαός που να ντρέπεται για αυτά τόσο πολύ. Που να ντρέπεται να αγαπήσει την σημαία του, να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Οι Γάλλοι μπορούν να τραγουδούν αυθόρμητα την Μασσαλιώτιδα εκκενώνοντας ένα στάδιο εν όψει τρομοκρατικής επίθεσης ή να το κάνει σύσσωμη η Βουλή τους εις μνήμη των θυμάτων. Εμείς δεν μπορούμε, γιατί θα υπάρχει η ταμπέλα του ναζιστή να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας. Γιατί αυτό εξυπηρετεί όσους ονειρεύονται κοινωνίες ζούγκλες, κοινωνίες ανθρωπάριων, ούτε καν μετρίων, κοινωνίες άνευρες, απολίτιστες και μεσαιωνικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα έλεγα ότι οι επιτυχίες των αθλητών μας σε αυτούς τους Ολυμπιακούς έχουν τον χαρακτήρα της Εθνικής Αντίστασης. Η Ελλάδα της αριστείας παλεύει ενάντια στην Ελλάδα της βλακείας, της τεμπελιάς, της κουτοπονηριάς και του μηδενισμού. Και αυτή σηκώνει την σημαία ψηλά. Για την δεύτερη δεν υπάρχει καν σημαία. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει και Ελλάδα.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τη ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ στη Ρωσία εάν το ζητήσει επίσημα


Η υποστήριξη των ΗΠΑ στο τουρκικό πραξικόπημα έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη γεωπολιτική γκάφα του 21ου αιώνα

Στις εντυπωσιακές ανατροπές που συντελούνται αυτό το διάστημα στις μέχρι σήμερα γεωπολιτικές ισορροπίες στην ανατολική περιφέρεια της Ελλάδας και καταδεικνύουν την επικινδυνότητα και το ασταθές του γεωπολιτικού περιβάλλοντος και για την χώρα μας, κάνει λόγο το ειδησεογραφικό portal, pro news.gr.
Όπως αναφέρει , η Τουρκία μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με το Ισραήλ στρέφεται προς τη Ρωσία με την οποία φαίνεται ότι σκοπεύει να αναπτύξει σημαντικές σχέσεις.
Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Yildirim ο οποίος ανακοίνωσε ότι « η ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ είναι στη διάθεση της Ρωσίας αν το ζητήσει επίσημα»!
Σε ανεπίσημο επίπεδο, έχουν γίνει οι επαφές, ενώ η τουρκική κυβέρνηση έχει αναρτήσει επιγραφή στην είσοδο της βάσης με την οποία καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ «να σεβαστεί την επιθυμία του τουρκικού λαού»!

Φωτογραφίζονται ευθέως οι ΗΠΑ ως υπεύθυνες για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Η Τουρκία πλέον στρέφεται ανοιχτά κατά των ΗΠΑ, ενώ έχει πάρει την άδεια της Ρωσίας και Συρίας να βομβαρδίσει τους Κούρδους στην Β Συρία και αυτή την στιγμή αυτό κάνει, όπως επίσης κτυπά και το ISIS στην Τζαραμπλούς!
H ένοπλη εξέγερση των Κούρδων τις τελευταίες ημέρες επιτάχυναν τις εξελίξεις καθώς η Άγκυρα κατάλαβε ότι οι ΗΠΑ "τρέχουν" την δημιουργία κουρδικού κράτους καθώς απαίτησαν να μην πετούν μαχητικά της Ρωσίας ή της Συρίας στην Β. Συρία απαιτώντας δηλαδή no-fly-zone!
Έτσι, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhail Bogdanov, είπε ότι Ιράν, Τουρκία και Ρωσία «έχουν ξεκινήσει συζητήσεις δημιουργίας συνασπισμού κρατών»!
«Οι τρεις χώρες που προανέφερα θα σχηματίσουν συνασπισμό με στόχο την επίλυση του πολέμου στην Συρία» τόνισε.
Η συνάντηση Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν θα γίνει Σεπτέμβριο και ο συνασπισμός θα σχηματιστεί σε τρεις φάσεις.
«Οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν σε δύο χρόνια αφού Τουρκία και Ρωσία διασφαλίσουν την γραμμή Jarabulus- Azaz» δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπονοώντας ότι η Τουρκία μπορεί να βομβαρδίσει με άδεια από τη Ρωσία τη Συρία.
Πληροφορίες θέλουν τουρκικά F-16 να έχουν βομβαρδίσει ήδη στόχους στο Συριακό έδαφος.

Μετά την επιστροφή των προσφύγων θα ενισχυθούν οι τοπικές κυβερνήσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος με τη σειρά του είπε πως «Ρωσία, Ιράν, Ιράκ και Τουρκία πρέπει να ενωθούν για την Συρία».
Ταυτόχρονα Τουρκία και Ιράν ανακοίνωσαν συμφωνία στις βασικές αρχές επίλυσης της συριακής κρίσης. Τις ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Yildirim σε ομιλία του στο AKP.
-Πρώτον διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.
"Κάποιος μπορεί να πει ότι θα δώσω την Δ. Συρία στον έναν και την Βόρεια στους Κούρδους. Αυτό δεν υπάρχει πλέον".
-Δεύτερον δημιουργία ενός συστήματος διακυβέρνησης που θα εκπροσωπούνται όλες οι εθνότητες και οι θρησκευτικές ομάδες.
-Τρίτον ο Assad θα παραμείνει στην εξουσία για μεταβατικό διάστημα και έπειτα το θέμα θα ξανασυζητηθεί.
-Τέταρτον δεν θα θέσουμε κανένα εμπόδιο στη συριακή επίλυση.
-Πέμπτον η Ρωσία μπορεί να πάρει την βάση του Ιντσιρλίκ αν το ζητήσει.
"Η Τουρκία άνοιξε την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για την καταπολέμηση κατά του ISIS.
Η βάση χρησιμοποιείται από ΗΠΑ και Κατάρ.
Και άλλα έθνη θέλουν να χρησιμοποιήσουν την βάση την οποία χρησιμοποιούν επίσης οι Γερμανοί τώρα" είπε ο Yildirim και πρόσθεσε "αν είναι απαραίτητο η βάση του Ιντσιρλίκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Ρωσία".
Ο Ιρανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Hossein Jaberi Ansari, είπε ότι "με βάση αυτά που συμφωνήσαμε θα λυθεί η συριακή σύγκρουση" και αποκαλύπτει τον κομβικό ρόλο της Ρωσίας στην συνεργασία. Λίγες ημέρες πριν ο αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΕΞ, Mikhail Bogdanov, ταξίδεψε στην Μ. Ανατολή για αν συναντηθεί με τον Τούρκο αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Ahmet Yildiz, για τέσσερις ώρες.
Μετά τη σύσκεψη ο Bogdanov ενημέρωσε τον Ιρανό ΥΠΕΞ,, Mohammad Javad Zarif, για τις ρωσοτουρκικές συζητήσεις πάνω στο συριακό.
Αυτό οδήγησε στην κρίσιμη επίσκεψη του Zarif στην Άγκυρα την προηγούμενη Παρασκευή ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Tayyip Erdogan όπου ο Ansari τόνισε ότι είναι απαραίτητο το "σχηματιστεί" το πλαίσιο συμφωνία που έχει συμφωνηθεί.
Έτσι ο Cavusoglou δήλωσε μετά: «Χωρίς την βοήθεια Ιράν και Ρωσίας όλα τα υπόλοιπα είναι αδύνατον»..
Την επόμενη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφτεί την Τεχεράνη και θα συναντηθεί με τους ηγέτες Ιράν και Ρωσίας για να αυξηθεί ο συντονισμός.
Ο Yildirim δήλωσε στο μεταξύ ότι «Τουρκία θα παίξει ένα πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή τους επόμενους έξι μήνες. Δεν θα επιτρέψουμε η Συρία να χωριστεί σε εθνοτικές γραμμές υπογραμμίζοντας ότι «θα εξολοθρεύσουμε το PKK-PYD-YPG ακόμη και μέσα στην Συρία».
Το Ιράν από την πλευρά του είπε για την Ρωσία ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει επ' αόριστον την αεροπορική βάση ενώ άνοιξε παράθυρο και για άλλες βάσεις αν τις χρειαστεί η Ρωσία!
Επιπλέον ο Ιρανός ΥΠΑΜ, Hossein Dehqan, είπε ότι το Ιράν παρέλαβε σήμερα το "πλήρες πακέτο" των α/α συστημάτων S-300.
Τέλος η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την Τουρκία «παραγωγικές και θετικές» και ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Lavrov θα επισκεφτεί την Τουρκία μέχρι τα τέλη του 2016.
Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δια στόματος του πρωθυπουργού Yildirim αποδέχεται την παραμονή του Assad στην εξουσία κατά την μεταβατική περίοδο, με το αιτιολογικό ότι προσέβαλλε στρατιωτικός τους Κούρδους στην Χασάκα.
Η Τουρκία έχει καταλάβει ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος σε ιρακινά και συριακά εδάφη και βέβαια αυτό θα το πολεμήσει με κάθε τρόπο.
Η ίδια η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί πλέον μια νέα ρητορική, χαρακτηρίζοντας τις δυνάμεις του YPG/PYD των συμμάχων της στον πόλεμο κατά του ISIS και των ισλαμιστών ως "τμήμα του ΡΚΚ"!
Ποια θα είναι τα επόμενα επιχειρησιακά σχέδια των Κούρδων;
Οι Αμερικανοί έστειλαν μέχρι και F-22 πάνω από την Χασάκα για να τους προστατέψουν από την συριακή Αεροπορία, αλλά χωρίς την ύπαρξη σοβαρών δυνάμεων στο έδαφος τι μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί;
Οι οποίοι στοχεύουν η Συρία να κατατμηθεί σε ζώνες, αλλά και να δημιουργηθεί κουρδικό κράτος, αλλά όλοι οι άλλοι αυτό δεν το θέλουν.
Και θα το πολεμήσουν με κάθε τρόπο.
Και χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκίας, αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Εν κατακλείδι:
Η υποστήριξη των ΗΠΑ στο τουρκικό πραξικόπημα έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη γεωπολιτική γκάφα του 21ου αιώνα...

Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Αντώναρος προαναγγέλλει το ξεγύμνωμα Σαμαρά για το Μνημόνιο



Με ένα «αθώο» συβιλλικό post στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναροςπροαναγγέλλει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια.

Ο «πόλεμος» στο εσωτερικό της ΝΔ καλά κρατεί, με το καραμανλικό στρατόπεδο να ακονίζει τα μαχαίρια του απέναντι από το σαμαρικό, την ώρα που η ηγεσία του κόμματος απομονωμένη αναζητά στήριγμα και προσπαθεί να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα.

Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος

Απο νεαρός δημοσιογράφος έχω αποκτήσει μια συνήθεια την οποία τηρώ απαρεγκλιτα μέχρι σήμερα. Να καταγράφω, και μάλιστα λεπτομερειακά, το περιέχομενο όλων των συνομιλιών που έχω. Επίσημων, ιδιωτικών κο εμπιστευτικών. Έχω γεμίσει εκατοντάδες από σημειωματάρια που τώρα βέβαια πια έχουν σκαναρισθεί κι έχουν μεταφερθεί σ ένα στικάκι. Για την ακρίβεια αε τέσσερα πανομοιοτυπα στικάκια. Το ένα είναι φυσικά στην κατοχή μου. Τα άλλα τρία σε χέρια τριων φίλων μου απο τους οποίους ο ενας στο εξωτερικό. Τα στοιχεία συναρπαστικά ιστορικά αλλά και αυχνά γελοία….Απο το τι μου ειπε ο Ερντογάν πριν εκλεγεί πρωθυπουργός…μέχρι τι ειπώθηκε στο γραφείο του τότε αρχηγού της αξιωμ. αντιπολίτευσης Σαμαρά τον Μάιο του 2010 τη βραδιά της ψήφισης του πρώτου μνημονίου. Ποιοι ηταν υπέρ και ποιοι κατά…Ενδιαφέροντα πράγματα σας λέω…Υλη για πέντε έξη βιβλία απο τα οποία έχω τελειώσει τα δυο και βρίσκονται σε χςρια φίλων. Σε στικακια φυσικά. θα εκδοθούν ατην …ωρα τους…



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία




Στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήριαΤο μάθημα της κολύμβησης θα μπει από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, η κολύμβηση θα διδαχθεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ' τάξης και της Δ' τάξης σε ειδικές περιπτώσεις.

Τι προβλέπει η απόφαση Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10-12 εντός της σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών, όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα.

Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου και το διδακτικό δίωρο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών/τριων από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικειμένου.

Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του τμήματος. Για την υλοποίηση του μαθήματος, υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή/και αδιόριστοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, προκειμένου να τηρηθεί η αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά καθηγητή/προπονητή. Επίσης, ο συνοδός εκπαιδευτικός θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα κολύμβησης και μαζί με τους διδάσκοντες καθηγητές-πτυχιούχους ΦΑ θα έχουν την εποπτεία των μαθητών/τριών στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων πριν και μετά το μάθημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και ειδικότερα: η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών».

Διαβάστε την εγκύκλιο


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νοσοκομείο Θήρας: 6.159 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν σε ένα μήνα λειτουργίας

Στοιχεία για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του δίνει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση εφημερεύει καθημερινά για το Νομό Κυκλάδων και απασχολεί 140 εργαζόμενους.

Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας κατά τη διάρκεια του οποίου αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά, εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 580 εργαστηριακές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό και 4 στο κεντρικό χειρουργείο. Σήμερα νοσηλεύονται 11 ασθενείς Έλληνες και Ξένοι, στους οποίους παρέχονται υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε πλήρη λειτουργία των ξενοδοχειακών υποδομών.

Οι 140 εργαζόμενοι, ιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που βρίσκεται σε καθημερινή ολοήμερη εφημερία, έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση των σημαντικών εγγενών αδυναμιών, που οφείλονται κυρίως στη 5ετή μη χρήση του χώρου και του εξοπλισμού του που διαπιστώθηκαν κατά τη λειτουργία της δομής.

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θρυμματίζεται η ΝΔ - Φεύγει και ο Μιχελάκης



Οριστικό «διαζύγιο» από τη Ν.Δ. αποφάσισε να πάρει ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr τα απανωτά «χτυπήματα» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν την πληροφορία που τον θέλει να σκέφτεται ακόμη και τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Στο Μοσχάτο αντιμετωπίζουν με συμπάθεια τα όσα γράφει ο πρώην υπουργός του Σαμαρά, επισημαίνοντας και μια μικρή πολιτική λεπτομέρεια:

Ότι ο Μιχελάκης, παρά τη δημοσιότητα που είχε, δεν κατάφερε να εκλεγεί καν βουλευτής.

Απανωτά τα ''χτυπήματα'' 

«Για εγκληματική αφωνία» έκανε λόγο μιλώντας στον «Στο Κόκκινο«, στο Νίκο Σβέρκο και στον Σπύρο Γεράρδη, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών με τη ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την συμπληρωματική δίωξη κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητη την σιωπή που έχει επιβληθεί από την λαλίστατη κατά τ’ άλλα ηγεσία της ΝΔ, που είναι εγκληματική». «Για κάποιο λόγο», είπε ο πρώην υπουργός «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει μια σκιά πάνω από τα γεγονότα του 2009, χωρίς να σέβεται την ιστορία του κόμματος, στον βωμό πολιτικών συμμαχιών με κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

«Δηλαδή, η επιλογή Μητσοτάκη να συνεργαστεί με το σύστημα Σημίτη, σκεπάζοντας την αλήθεια για τα ακριβή γεγονότα τα οποία μας οδήγησαν στα μνημόνια, παραγκωνίζει την εκλογική βάση της ΝΔ, μια βάση η οποία είναι από τις πιο ισχυρές πολιτικές βάσεις στην Ελληνική κοινωνία», ισχυρίστηκε ο κ. Μιχελάκης.

Κατακεραύνωσε, μάλιστα, τις επιλογές Μητσοτάκη με τις οποίες, όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, οδηγούν την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επικίνδυνα μονοπάτια. «Αφού θέλει να μετακομίσει στα νέα γραφεία, ας κάνει και νέο κόμμα», σχολίασε.

Για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Ο κ. Μιχελάκης κατέκρινε, μάλιστα το «εμμονικό» αίτημα της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρόωρες εκλογές. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι, «το αίτημα αυτό δεν έχει νόημα και δεν εξυπηρετεί κανέναν. Αντιθέτως αποτελεί πολιτική τακτική, παλαιάς κοπής, το οποίο δεν έχει δώσει αποτελέσματα», επεσήμανε.

Για τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ εδράζεται κυρίως πάνω στα θέματα της οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, «σίγουρα μια πηγή είναι και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, όμως τα προβλήματα που απασχολούν το μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι τα οικονομικά προβλήματα και πάνω σε αυτά εστιάζει τα βέλη της η ΝΔ».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός, τόνισε ότι η κρίση δεν προέρχεται μόνο από κακούς χειρισμούς στην οικονομία, αλλά κυρίως από την θεσμική παθογένεια. «Για να έχει η χώρα προοπτική να βγει από την κρίση θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει με την συνταγματική αναθεώρηση χωρίς μικροπολιτικούς εγωισμούς», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά τα μετάλλια δεν ''πουλάνε'' - Το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής


Μέ ένα ακόμα μετάλλιο επέστρεψε η Εθνική ομάδα πληροφορικής από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσικής ομοσπονδίας μεταξύ 12/08/2016 και 19/08/2016. Συγκεκριμένα ο μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης από το Κολλέγιο Αθηνών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο. Την εθνική ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησαν οι εξής μαθητές: Ροντογιάννης Αριστοφάνης (Κολλέγιο Αθηνών), Κετσετσίδης Ραφαήλ (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), Μιχαλαϊνας Εμμανουήλ (2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και Αγιάννης Κωνσταντίνος (10ο ΓΕΛ Λάρισας).

Πηγή www.infokids.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ήμουν κι εγώ στο ταχύπλοο..

     Διακόπτουμε τις διακοπές μας για λίγο, για να πούμε το εξής:
Έτσι κι αλλιώς μας κυβερνάει μιά πολιτική μαφία, παρέα με την επιχειρηματική μαφία και την μαφία των εργολάβων-καναλαρχών.

Οπότε ησυχάστε.
Δεν έχει και πολύ σημασία αν επέβαιναν ή όχι
στο ταχύπλοο-ΚΑΠΗ υπουργοί της "πρώτης φοράς με κότερο" κυβέρνησης.
Έτσι κι αλλιώς το δυστύχημα έγινε.
Σκοτώθηκαν-δολοφονήθηκαν τέσσερεις άνθρωποι.
Η μαφία όμως ως γνωστόν, σκοτώνει και δεν πληρώνει.
Είτε επιβαίνουν είτε δεν επιβαίνουν υπουργοί.
Όταν βέβαια επιβαίνουν υπουργοί είναι ακόμα καλύτερα: Δεν θα πληρώσουν στα σίγουρα!

Το μεγάλο δυστύχημα όμως είναι πως οι εν λόγω πιθανολογούμενα επιβαίνοντες υπουργοί,
..επιβαίνουν σίγουρα σε ένα άλλο ταχύπλοο-δολοφόνο,
..που λέγεται "Κυβέρνηση".
Σκοτώνουν καθημερινά χιλιάδες έλληνες με οικονομικό πνιγμό, με ασφυξία επιβίωσης, με την θρασύτητα της εξουσίας και την προσωπική τους θρασυδειλία.
Αυτό είναι το Μεγάλο Δυστύχημα.

Για να δούμε.
Για την ελληνοκτονία,
..θα πληρώσουν;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις


Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους και σε κάθε επίπεδο, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός - «Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, όπου βρίσκεται.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι τέλους και σε όλα τα επίπεδα. Όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, με επιμονή και υπομονή» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του από την περιοχή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας και το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής η οποία έχει βγάλει και σχετικό πόρισμα.

«Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί το ιστορικό χρέος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφίχθη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο μαρτυρικό χωριό όπου άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης.



Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Έλληνες αθλητές διαψεύδουν την Goldman Sachs - 3 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα.


Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τα μετάλλια στο Ρίο δεν ήταν και πολύ... κολακευτικές για τη χώρα μας. Δείτε όμως πώς η επενδυτική τράπεζα διαψεύστηκε παταγωδώς (Pics)

Χρήστος Δεμέτης
Αύγουστος 20 2016 14:24

Με άδεια χέρια θα έφευγε η χώρα μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που άρχισαν στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τις δυσοίωνες προβλέψεις της Goldman Sachs. Μιας Goldman Sachs που διαψεύστηκε όμως παταγωδώς από τα έξι μετάλλια που έχει πάρει η χώρα μας, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η Άννα Κορακάκη με τα δύο της μετάλλια, ο "άρχοντας των δαχτυλιδιών" Λευτέρης Πετρούνιας, ο "γερόλυκος" και τεράστιος Σπύρος Γιαννιώτης, το δίδυμο των Μάντη - Καγιαλή και η Κατερίνα Στεφανίδη, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες και έδωσαν μαθήματα ήθους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οι επιδόσεις τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και παρότι η στήριξη της Πολιτείας δεν ήταν η δέουσα λόγω οικονομικών συγκυριών, βασιζόμενοι κυρίως στους ελάχιστους ανθρώπους που τους βοήθησαν, στην πίστη και στη θέληση, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια αλλά και τις προβλέψεις επενδυτικών οίκων που "έβλεπαν" ελληνικό Βατερλό στο Ρίο.

Στις αρχές του Αυγούστου οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεση τους που συνυπολογίζοντας τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, ακτινογραφούσε τις πιθανότητες για συγκομιδή μεταλλίων.

Σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης, οι αποστολές που θα επέστρεφαν με τα περισσότερα μετάλλια στις βαλίτσες τους ήταν αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας.





Βάσει αποτελεσμάτων, έτσι όπως εξελίσσονται οι αγώνες, πράγματι προηγούνται οι ΗΠΑ στη συνολική κατάταξη με 105 μετάλλια, και ακολουθούν Μεγάλη Βρετανία, Κίνα και Γερμανία.

Η πρώτη δεκάδα:


Για τη χώρα μας η G.S. προέβλεπε πως οι αθλητές μας θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους με άδεια χέρια. "Το ότι ξεκίνησες κάτι δεν σημαίνει ότι θα έχεις και καλή κατάληξη", αναφέρεται σχετικά στην έκθεση. "Η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώνει φτωχότερες αθλητικές επιδόσεις σχετικά με αυτές που θα μπορούσε να επιτύχει αναλογικά με τους οικονομικούς της δείκτες".

Η πραγματική ζωή όμως και κυρίως ο αθλητισμός, δεν μπαίνουν σε δείκτες ανάλυσης και δεν ακολουθούν πάντα τις προβλέψεις. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών μας έχουν φέρει την Ελλάδα στην 23η θέση της συνολικής κατάταξης, ανάμεσα σε μεγαθήρια. Ο πίνακας:




Οι δε διοργανωτές, βρίσκονται στην 15η θέση την ώρα που η Goldman Sachs προέβλεπε (εύστοχα εδώ) πως θα βρίσκονται μέσα στην πρώτη εικοσάδα. Αναφερόταν επίσης πως η Βραζιλία δαπάνησε 10 δισεκατομμύρια δολάρια για νέες υποδομές λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα 1,8 τρισεκατομμύρια που είναι η συνολική οικονομία της Βραζιλίας.

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών και της απουσίας μεγάλων πόρων από την Πολιτεία για την προετοιμασία των αθλητών μας που έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, και κόντρα στα όσα προοιωνίζονταν, αντιλαμβάνεται κανείς για τί άθλο μιλάμε σε ό,τι αφορά πάντα τα έξι μετάλλια που έχουμε συγκεντρώσει ως εθνική αποστολή στο Ρίο. Γιατί ναι, βάσει ιστορικής συνθήκης θα έπρεπε εν έτει 2016 να "πατώσουμε".

Ωστόσο υπάρχει και η ψυχή και η ατσαλένια θέληση του αθλητή, κάθε χώρας, όχι μόνο της δικής μας (βλέπε υπόθεση Φαν Νίκερκ), η δίψα για νίκη και καταξίωση, η μάχη για την υπέρβαση, η προπόνηση που φέρνει αποτελέσματα εκτός λογικής, ακόμα κι αν ζούμε στην εποχή του "επιδοτούμενου" ντόπινγκ και των μεγάλων χρηματικών ανισοτήτων.

Υπήρξε πάντως και ένα Πρακτορείο που έπεσε πιο "κοντά" στην πραγματικότητα με τις προβλέψεις του, μάλλον γιατί οι συντάκτες του είχαν καλύτερη επίγνωση της αγωνιστικής κατάστασης των συμμετεχόντων. Πρόκειται για το Associated Press που έκανε λόγο για πέντε μετάλλια για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μετέδιδε πως η χώρα μας θα έπαιρνε δύο χρυσά με τους Πετρούνια και Γιαννιώτη και τρία χάλκινα με τις Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Κορακάκη.

Πηγή hnews247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί το Βερολίνο ζητεί από τους Γερμανούς να μαζέψουν νερό και τρόφιμα


Σύμφωνα με την εφημερίδα FAS το υπουργείο Εσωτερικών θα προετοιμάσει τους πολίτες για νέες επιθέσεις - Προβλέπεται ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και εκπαίδευση της αστυνομίας από το στρατό


Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν συγκλονίσει, μεταξύ άλλων, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει τους πολίτες για νέα «χτυπήματα» καλώντας τους να έχουν απόθεμα σε νερό και τρόφιμα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό στο ενδεχόμενο «επιθέσεων ή καταστροφής».

«Ο πληθυσμός θα υποχρεωθεί να έχει ατομικό απόθεμα τροφίμων για δέκα ημέρες», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες από σχετικό πλάνο που σχεδίασε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα, η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «Πλάνο για την Πολιτική Προστασία», το οποίο συντάχθηκε το 2012 από ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τη FAS, δήλωσε ότι το πλάνο πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και να παρουσιαστεί από τον υπουργό, ενώ αρνήθηκε να προχωρήσει σε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό του.

Εντούτοις, όπως τονίζει το έντυπο οι πολίτες θα κληθούν να αποθηκεύσουν μπουκάλια πόσιμου νερού για πέντε ημέρες στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ώστε ο κόσμος να «προετοιμαστεί καταλλήλως για μία εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον».

Την ίδια ώρα, στην 69σέλιδη έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται η αναγκαιότητα ενός αξιόπιστου «συστήματος συναγερμού», καθώς και καλύτερων μέτρων προστασίας κτιρίων και ικανότερη ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αν και αναφέρεται πως δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος.

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Αμύνης της Γερμανίας τις περασμένες εβδομάδες ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών, ασκώντας πίεση για εκπαίδευση της αστυνομίας από το στρατό ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο νέων επιθέσεων μεγάλης κλίμακας.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....