Διυλιστήριο: 12/01/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο συνεργάτης του ΤραμπΣτο συνέδριο της ΚΕΔΕ βρέθηκε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι συνεργάτης του νέου προέδρου των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπ.

Από το βήμα του συνεδρίου είπε ότι '' οι ΗΠΑ προβλέπουν στενή συνεργασία με την Ελλάδα και το ευρώ. Ο ελληνισμός μεγαλούργησε περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι στηριζόμενο σε αυτές τις αξίες. Η Ελλάδα και ΗΠΑ είναι και θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι''.

Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας η οποία θα αποτελέσει μια «γέφυρα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον ελληνισμό της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο ελληνισμός μεγαλούργησε στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Η ελεύθερη οικονομία και η δημοκρατία, επιτρέπουν στους Έλληνες να προοδεύσουν. Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι λαμπρό, στηριζόμενο σε αυτές τις αξίες».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΑΕΔ: Ξεκινάνε σήμερα (1/12) οι αιτήσεις για 23.000 προσλήψεις για ανέργους 29 - 64 ετώνΑρχίζει σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ανέργους ηλικίας 29 - 64 ετών, που ενδιαφέρονται να καλύψουν τις 23.000 θέσεις απασχόλησης που προκύπτουν από το πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας,

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για το voucher 29-64, τονίζεται ότι «δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr.Μέσω της ιστοσελίδας οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους όρους συμμετοχής που ορίζει η σχετική πρόσκληση, θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση, αλλά και για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

Τονίζεται ότι η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης συμβουλευτικής συνεδρίας. Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί. Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος. Επισημαίνεται ότι μετά τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23.000 άνεργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν αρχικώς.

Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες. Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων, ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα θα γίνει στην Κρήτη !Η σχετική πρόταση, πρόκειται να υποβληθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017

Σε έκταση 60 στρεμμάτων στον βυθό του Ομπρόσγυαλου στον Κεφαλά του Δήμου Αποκόρωνα, σχεδιάζεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα, με τρεις διαδρομές για τους δύτες που θα περνούν μέσα από δύο παροπλισμένα πλοία του πολεμικού ναυτικού και 38 τεχνητούς υφάλους που πρόκειται να ποντιστούν στην περιοχή.

Οι σχετικές μελέτες παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του ΤΕΕ τμήματος Δυτικής Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν ο Χανιώτης Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης και ο Ρεθεμνιώτης αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης που δώρισαν τα πλοία στον Δήμο για τις ανάγκες του πάρκου.

Καταδυτικός τουρισμός
«Στοχεύουμε αφενός στο να αυξήσουμε το τουριστικό προϊόν του Αποκόρωνα μέσα από μία εναλλακτική δράση και αφετέρου να αυξήσουμε τα αλιεύματα της περιοχής που έχουν εκλείψει σχεδόν από την υπεραλίευση», τόνισε σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος της περιοχής, Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Το σχέδιο αυτό «έρχεται να «κουμπώσει» σε μια σειρά δράσεων και ενεργειών όπως ο βιολογικός της Γεωργιούπολης, ξεκινά ο βιολογικός των Καλυβών, ωριμάζει ο βιολογικός της Αλμυρίδας αλλά και με το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Καλύβες. Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, στοχεύουμε και στην προστασία του θαλάσσιου στοιχείου αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής» προσέθεσε.

Χρηματοδότηση

Η σχετική πρόταση, πρόκειται να υποβληθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Μάλιστα, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του πάρκου δεν ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ, η χρηματοδότηση θεωρείται πως θα μπορεί να εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. «Είναι από τις μελέτες που θέλουμε να έχουμε

Πρόγραμμα – πιλότος

«Η πρωτοβουλία του Δήμου επικροτείται από όλους μας. Είναι άξια συγχαρητηρίων είναι μαι κίνηση που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό του τόπου και στην τοπική κοινωνία. Εμείς σαν Πολεμικό Ναυτικό συμπαραστεκόμαστε σε τέτοιες πρωτοβουλίες και εδώ και πολύ καιρό προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλη αυτή την υπόθεση» τόνισε από την πλευρά του ο αντιναύαρχος, κ. Γιακουμάκης και προσέθεσε ότι η δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Αποκόρωνα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν «πρόγραμμα – πιλότος» και από άλλους Δήμους, στους οποίους το πολεμικό ναυτικό έχει δώσει πλοία. Ο καταδυτικός τουρισμός σε όλον τον κόσμο είναι περίπου το 20% του συνολικού τουρισμού, την ώρα που στην Ελλάδα είναι μόνο στο 1%.


Πηγή www.cretalive.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προληπτικής Ιατρικής τού Πολεμικού Ναυτικού στα νησιά του Αιγαίου


Μια φωτογραφία ....χίλιες λέξεις. Συγχαρητήρια στο Πολεμικό μας Ναυτικό

Φωτογραφίες από την συμμετοχή τού Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και της επιβαίνουσας διευρυμένης Διακλαδικής Υγειονομικής Ομάδας στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητος για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών τού Αιγαίου, πού πραγματοποιήθηκε από Δευτέρα 21 έως Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο στήριξης των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδος.
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Χιλιάδες απολύσεις για εξοικονόμηση 1,5 δισ. € από την κυβέρνηση Μητσοτάκη" προαναγγέλλει ο Λ. Αυγενάκης!Ακόμα δεν έγιναν κυβέρνηση και ονειρεύονται να "σώσουν" τον τόπο με απολύσεις! Και το ομολογεί ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συναντήσεις κομματικών στελεχών. Όπως αυτή που έγινε προ ημερών στα Ανώγεια, με κλιμάκιο του αγροτικού τομέα της ΝΔ. Όταν στέλεχος του κόμματός του τον ρώτησε, ενώπιον μάλιστα δεκάδων άλλων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, πώς θα αντιμετωπίσουν το χρέος της χώρας, πώς θα εξοικονομήσουν χρήματα για να κάνουν όσα έλεγε, εκείνος απάντησε ότι θα γίνουν μερικές χιλιάδες απολύσεις από "μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα" κι έτσι θα εξασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ!

Και την απάντηση έδωσε όταν ρωτήθηκε από στέλεχος της ΝΔ.

Η αναφορά του προκάλεσε αντιδράσεις

Η αναφορά του βέβαια προκάλεσε αντιδράσεις και ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, αλλά και άλλους που τον άκουσαν, καθώς η συνεδρίαση ήταν ανοικτή. Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, φούντωσε και υπήρξαν πολλοί μάρτυρες – κομματικά στελέχη και μη – που άκουσαν με τα ίδια τους, τα αυτιά, το σχέδιο της ΝΔ για την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.Και επειδή ήταν δημόσια η συζήτηση, με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες - κομματικούς και μη- ας μην αμφισβητηθεί η αναφορά. Η οποία άλλωστε δε νομίζω ότι έγινε μόνο στη συγκεκριμένη συνάντηση...


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καβγάς με τους ΑΝΕΛ στη Βουλή για τους ομοφυλόφιλουςΠαραμένει το χάσμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Κατσίκης μιλώντας στην βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν πιστοί στις χριστιανικές αξίες και καταψηφίζουν τα άρθρα του νομοσχεδίου τα οποία θεωρούν ότι επεκτείνουν το σύμφωνο συμβίωσης.

«Φανταστείτε ένας δάσκαλος να κάνει αλλαγή φύλλου» είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη από την ΕΚ που τον κατηγόρησε για Μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Άποψη του κόμματος, όπως την εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης σε παρέμβασή του είναι πως συμπληρώνονται οι διατάξεις του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, δίνοντας τους το δικαίωμα της υιοθεσίας.

«Ακόμη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις», σχολίασε και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος, «μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός;», ήταν το ερώτημα που έθεσε.

«Έχω το δικαίωμα να κάνω τις εκτιμήσεις μου…», απάντησε στους βουλευτές που αντέδρασαν. Οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Σώματος Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε, «ο καθένας έχει IQ και μπορεί να κρίνει».

Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές, κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου, στα οποία διαφωνούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ράικου ο φάκελος της “ΜΚΟ Καλογιάννη” HUMANET

Τρέχουν για να προλάβουν παραγραφές - Για την περίοδο 2000-2010 χρηματοδοτήθηκε σύμφωνα με έκθεση ορκωτού λογιστή με 2.471.030,14 € - Τα αλιευτικά σκάφη στη Σρι Λάνκα

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” που αναγράφεται στη συνέχεια, πριν από 20 μήνες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επανέφερε και τοποθέτησε επικεφαλής στην ΥΔΑΣ τον πρέσβη ε.τ. Νικόλαο Βαμβουνάκη.
Κατά την εφημερίδα, η ΥΔΑΣ ανέδειξε μέχρι σήμερα 46 υποθέσεις διαφθοράς, που σχετίζονται με προγράμματα της περιόδου 2000-2010 και διασπάθιση δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η ΥΔΑΣ ερευνά...ακόμη 198 προγράμματα, για τα οποία είχαν εκταμιευτεί κάποιες δόσεις, αλλά δεν είχαν κλείσει δημοσιονομικά και έμεναν σε εκκρεμότητα. Αφορούν χρηματοδοτήσεις 36.636.405 ευρώ και από τις ελεγμένες υποθέσεις, το υπουργείο Εξωτερικών ζητάει τώρα πίσω από τις ΜΚΟ 7.774.244 ευρώ, μη επιλέξιμων δαπανών.

Τρέχουν για να προλάβουν παραγραφές

Όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” Στο κτίριο που στεγάζει την Εισαγγελία Διαφθοράς, τα φώτα μένουν συχνά ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
Η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και οι τέσσερις εισαγγελείς συνεργάτες της ξενυχτούν για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις που φτάνουν με καταιγιστικό ρυθμό στο γραφείο τους.
Οι αμαρτωλές ΜΚΟ είναι μόνον ένα μικρό μέρος της δουλειάς και το έργο τους είναι τιτάνιο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την έλλειψη εμπειρογνωμόνων (ελάχιστες από τις 42 θέσεις που προβλέπονται έχουν καλυφθεί) και την πίεση του χρόνου, καθώς «τρέχουν» παραγραφές, λόγω της αβελτηρίας των ελεγκτικών μηχανισμών των περασμένων χρόνων που δεν φρόντισαν να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία.
Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσουν οι υποθέσεις, όλοι γνωρίζουν πως πολλοί ένοχοι θα μείνουν στο απυρόβλητο, καθώς οι υποθέσεις τους έχουν ήδη παραγραφεί.

Η Humanet, οι πολιτικοί φίλοι και η ανθρωπιστική ανάπτυξη made in Γιάννενα

Στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς βρίσκεται –όπως αναφέρει πάντα η «Εφ.Συν.»- ο φάκελος της υπόθεσης «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης» Humanet, με έδρα τα Γιάννινα, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται άτομα από τα Γιάννενα.
Πρόκειται για την αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ, που έλαβε χρηματοδοτήσεις ύψους 1.752.724,52 ευρώ από την ΥΔΑΣ.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, στην οποία συνιδρυτής ήταν ο σύζυγός της, εισέπραξε το συγκεκριμένο ποσό για προγράμματα αναπτυξιακής συνεργασίας στην Αλβανία, τη Μολδαβία και την Κούβα. Συνολικά για την περίοδο 2000-2010 χρηματοδοτήθηκε σύμφωνα με έκθεση ορκωτού λογιστή με το συνολικό ποσό των 2.471.030,14 ευρώ.


Αλβανία και Μολδαβία

Στη Μολδαβία και στην Αλβανία το έργο αφορούσε υποδομές τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής σε Πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στον εισαγγελέα, παρατηρήθηκε ανάθεση προμήθειας εξοπλισμού ποσού 489.127,66 ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία Fiber Link ΕΠΕ, με έδρα τα Γιάννενα.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε συνεργάτες (ΦΕΚ & φωτό πιο κάτω) της γνωστής στα Γιάννενα εταιρείας Veritek ΑΕ. Στη Veritek μετείχαν η νυν αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου και ο σύζυγός της (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της), οι οποίοι ταυτόχρονα ήταν μέλη του Δ.Σ. της Humanet, η οποία κάνει την ανάθεση.

Κατάτμηση

Επιπλέον καταγράφεται κατάτμηση των προμηθειών ώστε να υπάρξουν πρόχειροι (και όχι ανοιχτοί) διαγωνισμοί. Κατά τη διεξαγωγή του πρόχειρου διαγωνισμού υπήρξε αποστολή πρόσκλησης ενδιαφέροντος και στην εταιρεία Veritek Α.Ε. συμφερόντων μελών Δ.Σ. της ΜΚΟ.
Στην Αλβανία η συγκεκριμένη οργάνωση ανέλαβε στις αρχές του 2000 το έργο της τεχνικής σχολής Demir Pogri στην Κορυτσά και τη χορήγηση μικροπιστώσεων σε μικρές επιχειρήσεις της περιοχής.
Το έργο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΔΑΣ, βρίθει σοβαρών ζητημάτων: η χρηματοδότηση που πήρε η Humanet υπερέβη το προβλεπόμενο μέγιστο όριο χρηματοδότησης του 75%.
Το ποσό εκταμιεύτηκε σε μια μόνο δόση κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων για τα προγράμματα αναπτυξιακής συνεργασίας. Επιπλέον καταγράφεται πρόβλημα με την προσκόμιση των αλβανικών παραστατικών δαπανών.

Κούβα και Σρι Λάνκα

Το πρόγραμμα στην Κούβα φέρεται να πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός της μη έγκρισής του από την Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης ΜΚΟ και αποπληρώθηκε παρά την εισήγηση τόσο της πρεσβείας της Αβάνας όσο και συγκεκριμένης διεύθυνσης της ΥΔΑΣ.
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα («Ελευθεροτυπία», 8.2.2010, σελ. 1 & 16, «ΜΚΟ, το χρώμα του χρήματος»), η Humanet το 2007 έχει αναλάβει μεταξύ άλλων έργο για την «κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα και ενδυνάμωση των συντεχνιών των φτωχών αλιέων» με σημαντική χρηματοδότηση.
Ήδη για τη Σρι Λάνκα αναφέρει από το 2006 η HellenicAid (εδω ΣΕΛ. 22) στην ετήσια έκθεσή της, ενώ εκτενή αναφορά έχει και η εφημερίδα “Daily News” της περιοχής (ΕΔΩ)
Με τα σκάφη στη Σρι Λάνκα είχε ασχοληθεί ακόμη και η γνωστή χιουμοριστική εκπομπή 😂 “Ράδιο Αρβύλα” 

Σε παρόμοιο γενικά πνεύμα κινούνταν ήδη από το 2006 για τη HUMANET και άρθρο στο “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” αναφερόμενο ειρωνικά στον …ανθρωπισμό της αδερφής του κ. Στ. Καλογιάννη!

Επιβεβαιώνει το ποσό το Υπουργείο Εξωτερικών Σε απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών (4/3/2014) στην υπ΄ αριθμ. 6365/18-2-2014 ερώτηση βουλευτή, αναφέρεται ρητά ότι η χρηματοδότηση της HUMANET (με Α/Α μητρώου 27 στην απάντηση) για τα έτη 2000-2010 ήταν συνεχής και συνολικού ποσού 2.471.030,14 €.

Για το άρθρο της "Ε" υπήρξε και η άποψη του συζύγου της κ. Καλογιάννη, του κ. Κων/νου Σταύρου ότι «η εταιρεία επιτέλεσε σημαντικό έργο στον τομέα της αναπτυξιακής και κοινωνικής βοήθειας».
Μέλη του Δ.Σ. της Humanet δήλωσαν στην «Εφ.Συν.» πως «για όλα τα έργα που αναλάβαμε, ελεγχθήκαμε εξονυχιστικά. Πραγματοποιήθηκε τακτικός φορολογικός έλεγχος επί 9 μήνες την περίοδο 2013-2014 και δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο. Όχι απλά παραδώσαμε όλα τα έργα, αλλά λάβαμε και συγχαρητήρια για πολλά από αυτά. Η Humanet σταμάτησε κάθε δραστηριότητά της το 2009 και έχουμε έγγραφη βεβαίωση από πρώην γεν. διευθυντή της ΥΔΑΣ ότι δεν είχαμε καμία οικονομική εκκρεμότητα».Πηγή epirusin.blogspot.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος - Η απάντηση της Ελλάδας


Η άποψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κατατέθηκε γραπτώς σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή για το καθεστώς νησιών του Αιγαίου - Θέσεις σαν αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο, απαντά η Αθήνα

Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κιλιτσντάρογλου ότι δήθεν η Ελλάδα έχει... καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως τα Ίμια (σαν Καρντάκ τα αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών) είναι δήθεν τουρκικό έδαφος είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς -δεν είναι δηλαδή απλώς μια λεκτική... υπερβολή- σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.

Θέσεις σαν αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο, απαντά η Αθήνα.


Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Τσαβούσογλου: Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα Ίμια

Η Αθήνα κατηγορεί τον Τσαβούσογλου ότι υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας - «Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα» επισημαίνει το ΥΠΕΞΣκληρή απάντηση στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου ανεύθυνους και κατηγορεί τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ότι υπονομεύει τους κανόνες καλής γειτονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου «συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο» καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς Τούρκων πολιτικών ότι δήθεν η Ελλάδα έχει... καταλάβει νησιά που ανήκουν στην Τουρκία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις απόψεις Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία:

«Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Ανεύθυνες αναφορές περί του αντιθέτου είναι προκλητικές, καθότι το νομικό καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων του Αιγαίου είναι σαφές και έχει ρητώς καθοριστεί από σειρά Διεθνών Συμφωνιών του προηγούμενου αιώνα.

Όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην εμπέδωση κανόνων καλής γειτονίας, αντίθετα τους υπονομεύει».https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είναι φίλοι μας οι ΔΝΤ (και οι γερμανοί)!..

    Κι αφού αντριευτήκαμε: "α 'σαπέρα ρε που θα μας κάνετε εσείς κουμάντο", μετά το ξανασκεφτήκαμε, μετά πέσαμε στα γόνατα, και μετά φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές,
..αλλά η περήφανη οικονομική μας πολιτική έπιασε τόπο:
Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο "ελληνικό πρόγραμμα" (πλιάτσικο της Ελλάδας) με χρήματα για την επόμενη διετία.

Ακούμε όλοι; Με
χρήματα. Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει μόνο με κλ@νιές και διαταγές.
Αν δεν είναι αυτό επιτυχία του κομαντάτε πινόκιο, τότε τί είναι;
Αλλά ας περιμένουμε να μας τα πει ο ίδιος, τώρα που θα γυρίσει απ' τις διακοπές.
Έχουμε να φάμε πιπίλα και διαγγέλματα τώρα με τις γιορτές και τον καινούργιο χρόνο, που θα γονατίσουμε.
Και νά που πήραμε την αξιολόγηση από 'κει, και νά που θα μας ελαφρύνουν το χρέος απ' την άλλη, θα μας κάτσουν τα μελομακάρονα στο στομάχι.

Διθύραμβοι που μας αξιολόγησαν (πήδηξαν) σωστά οι "εταίροι" και οι τοκογλύφοι, και που θα φάμε στη μάπα την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και τις ομαδικές απολύσεις,
..την κατάργηση της έκπτωσης για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος σε μισθωτούς και συνταξιούχους,
..πλεόνασμα (περισσότερο λαϊκό αίμα) 3,5% (!) του ΑΕΠ για το 2019 και 2020,
..μείωση κατά 50% του κονδυλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης (περισσότεροι θάνατοι από μαγκάλια τους ερχόμενους χειμώνες),
..και άλλα λιανά που θα τα μαθαίνουμε σιγά-σιγά κατά την είσοδό τους στην οικονομική ζωή (και τον κ@λο μας).

Ωδές και έπη για κάποιες θολές "ελαφρύνσεις" του χρέους του ύψους των 21 μονάδων του ΑΕΠ (;) μέχρι το 2060 (αμ, έτσι λέγε!),
..πράγμα που θα σημάνει την ντε φάκτο αναγνώριση του συνόλου του χρέους, και βεβαίως την παραδοχή της βιωσιμότητας του "υπολοίπου",
..που κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει "σκάσε, δούλευε και πλήρωνε μέχρι να πεθάνεις".

Με όλες αυτές τις αριστερές επιτυχίες,
..και με τις δικαιολογημένες θριαμβολογίες που θα κρατήσουν όλον τον Δεκέμβρη,
..θα κλείσει αισιόδοξα η χρονιά.

Για να περάσουμε ακόμη πιό αισιόδοξα στην άλλη,
..για ακόμα αριστερότερες μέρες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτέλους! Αρχίζει η άντληση πετρελαίου από το Κατάκολο – Πότε βάζουν μπροστά τα γεωτρύπαναΣτο στάδιο της εκμετάλλευσης από την Energean Oil & Gas εισέρχεται το διαπιστωμένο υπεράκτιο κοίτασμα του δυτικού Κατάκολου, στον νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Η Περιοχή Εκμετάλλευσης ορίζεται σε έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έναντι συνόλου 545 τετραγωνικών χιλιομέτρων της περιοχής παραχώρησης του Κατακόλου.

Στην Περιοχή Εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται και χερσαία έκταση (περιοχή Βιολογικού Καθαρισμού του Πύργου Ηλείας) για την δημιουργία εγκαταστάσεων και τη διενέργεια γεωτρήσεων (οριζόντιων) μέσω των οποίων θα προχωρήσει η ανάπτυξη και εκμετάλλευση του υπεράκτιου κοιτάσματος.

Στην Περιοχή Εκμετάλλευσης δεν εντάχθηκε η περιοχή του Λιμένος Κατακόλου και η προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Κυπαρισσίας (Ακρωτήρι Κατακόλου – Κυπαρισσία) όπως αυτή έχει προσδιορισθεί με την Υπουργική Απόφαση 25794/16

Η Energean Oil & Gas εκτιμά ότι το κοίτασμα είναι της τάξης των 35 – 40 εκατ. βαρελιών πετρελαίου σε θέση (Stock Tank Oil In Place), ενώ στα επίπεδα του 30% εκτιμάται η αποληψιμότητα.

Με αφορμή την έναρξη της 25ετούς περιόδου εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, μιλώντας από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε τα εξής:

«Ο όμιλος της Energean ανοίγει και πάλι ένα νέο δρόμο για την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων, αυτήν την φορά στη Δυτική Ελλάδα. Μετά το κοίτασμα πετρελαίου στον Πρίνο και το κοίτασμα φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας, σε φάση εκμετάλλευσης περνά το κοίτασμα υδρογονανθράκων στο Δυτικό Κατάκολο.

»Η Energean δρομολογεί μία επένδυση η οποία, είναι της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων και η οποία θα δώσει δεκάδες δουλειές στην τοπική κοινωνία θέτοντας, όπως έχει συμβεί και στην Καβάλα, τα θεμέλια της δημιουργίας ενός νέου αναπτυξιακού πόλου γενικότερα για την περιοχή της Ηλείας, η οποία είναι από τις ωραιότερες, τις πλέον προνομιακές αλλά και τις περισσότερο αδικημένες στην χώρα.

»Η τεχνογνωσία της Energean και το παράδειγμα της 35ετούς παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Πρίνο της Καβάλας, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς την οποιαδήποτε περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε ένα νομό με κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως είναι η Θάσος, και με περιοχές ιδιαίτερου κάλλους, όπως είναι το Δέλτα του Νέστου, εγγυώνται ότι το Κατάκολο θα καταστεί ένα νέο παράδειγμα διεθνούς αναφοράς, καθώς θα συνδυάζει την αρμονική συνύπαρξη του τουρισμού, του φυσικού περιβάλλοντος και της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου. Και, βεβαίως, το παράδειγμα του Πρίνου εγγυάται και έχει ήδη δρομολογήσει την αρμονική συνεργασία της Energean με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις αρχές του Πύργου και την τοπική κοινωνία του Κατακόλου σε μία βάση σταθερής και διαφανούς ενημέρωσης και συνεννόησης».

Η Energean, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται να υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για το κοίτασμα του Δυτικού Κατακόλου, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2017.

Ο νέος προγραμματισμός παραπέμπει στο 2018 την εκτέλεση της πρώτης γεώτρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την στεριά προς την θάλασσα (οριζόντια γεώτρηση) και θα προχωρήσει σε μήκος περίπου 4,5 χιλιομέτρων, κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας, φθάνοντας στο κοίτασμα σε βάθος περίπου 2,5 χιλιομέτρων.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ESM: Σχέδιο για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 21,8% έως το 2060


Εμπιστευτική πρόταση που έχει συγκροτήσει ο ESM θα μπορούσε να ελαφρύνει το φορτίο χρέους της Ελλάδας κατά περίπου 20% ως το 2060, μεταδίδει η WSJ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που διέρρευσε, ο ESM προτείνει σταθερό επιτόκιο για ορισμένα ομόλογα, όπως και επέκταση της ωρίμανσης.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο 6σέλιδο έγγραφο του ESM με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, προτείνονται μέτρα που μπορούν να μειώσουν το φορτίο του χρέους της Ελλάδας, κατά περίπου ένα πέμπτο έως το 2060.
Το έγγραφο προτείνει να διευκολυνθεί το φορτίο χρέους της Ελλάδας, επεκτείνοντας κάποιες διάρκειες ομολόγων και κλειδώνοντας σταθερό επιτόκιο σε ορισμένα από τα δάνεια, προκειμένου η χώρα να προστατευτεί από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.
Οι σωρευτικές επιπτώσεις των μέτρων αυτών, θα μειώσουν το 2060 την αναλογία του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν ως το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2018.

Το έγγραφο του ESM προτείνει τρεις ομάδες βραχυπρόθεσμων μέτρων, με τα πιο αποτελεσματικά να είναι αυτά που «κλειδώνουν» τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα από μερικά από τα υφιστάμενα και μελλοντικά δάνεια.

Το έγγραφο περιλαμβάνει επίσης και μέτρα για την επιμήκυνση της ωρίμανσης ορισμένων δανείων στα 32,5 έτη από 28,3.

Ένα άλλο μέτρο θα είναι η άρση του προστίμου στα επιτόκια που θα πλήρωνε η Ελλάδα σε κάποια από τα δάνειά της το 2017, σχετικά με στόχους ιδιωτικοποιήσεων. Η κατάργηση του προστίμου από το 2018 και έπειτα θα εξεταστεί στο πλαίσιο των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Handelsblatt: Σύμφωνος ο Σόιμπλε με την πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος


Κατά με την Handelsblatt, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επιδιώκει να απαλλάξει τον Ελλάδα από τον κίνδυνο των υψηλών επιτοκίων. «Τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Από το (γερμανικό) υπουργείο Οικονομικών διαφαίνεται συγκατάθεση στις βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις για το χρέος» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Και προσθέτει τα εξής: «Στο έγγραφο περιέχονται τρία διαφορετικά μέτρα.

Η περίοδος αποπληρωμής δανείων από τον παλαιό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) παρατείνεται κατά τέσσερα έτη, κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να διαγραφούν κάποια τέλη για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 220 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι να προστατευθεί η Αθήνα από τον κίνδυνο των αυξανόμενων επιτοκίων.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο ESM θα μπορούσε να εκδώσει δάνεια με προθεσμία εξόφλησης 30 ετών ή να αξιοποιήσει τα λεγόμενα swaps επιτοκίων».

Σύμφωνα πάντα με την Handelsblatt, όλα αυτά τα μέτρα «θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ESM, να μειώσουν το χρέος κατά 21,8 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2060». Μία τέτοια εξέλιξη «είναι σημαντική για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την παραμονή του οποίου στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμούν οι Ευρωπαίοι.

Κυβερνητικές πηγές (στο Βερολίνο) αναφέρουν ότι τώρα πλέον το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμπεριλάβει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στην ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ωστόσο το ΔΝΤ επιμένει σε περαιτέρω διευκολύνσεις, κάτι που απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι, το Σαββατοκύριακο, υπάρχει πιθανότητα τηλεφωνικής συνδιάσκεψης για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πυρά τουρκικής αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν : Δώσατε νησιά στους Έλληνες

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Πυρά στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση για «εθνική προδοσία», του καταλογίζουν ότι με την συμφωνία «έδωσε πίσω 18 νησιά στην Ελλάδα».
Τα ντόπια ΜΜΕ φυσικά απέκρυψαν αυτή την μέγιστη εθνική επιτυχία, την οποία είχαμε εξηγήσει από την πρώτη στιγμή. Το ΝΑΤΟ βάσει της συμφωνίας, επιχειρεί ως προέκταση της…Frontex. Η Frontex όμως, βάσει καταστατικού, επιχειρεί στα Ευρωπαϊκά σύνορα, τα οποία όμως βάσει του συμφώνου μετανάστευσης του 2008, την μέγιστη επιτυχία του Προκόπη Παυλόπουλου ως ΥΠΕΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ! Έτσι, αυτή την στιγμή το ΝΑΤΟ, παρά τα επεισόδια και τις αντιδράσεις της τουρκίας, επιχειρεί στις «γκρίζες ζώνες» του Σημίτη (λ.χ. τα Ίμια) ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ! Όπως επίσης, βάσει συμφωνίας συνθλίβεται η προδοτική «νέα δομή του ΝΑΤΟ» που είχε υπογράψει το 1997 ο Σημίτης. Σύμφωνα με την οποία, τα τουρκικά πλοία μπορούσαν να σουλατσάρουν στο Αιγαίο ως «νατοϊκά»!
Με τη νέα συμφωνία, ο Καμμένος πέτυχε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η όποια διέλευση τουρκικών πλοίων στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, έστω και ως Νατοϊκά. Καταργώντας έτσι την προδοτική συμφωνία Σημίτη για την οποία πανηγύριζαν οι Τούρκοι.
Αυτή ακριβώς την συμφωνία επικρίνει ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτηρίζοντας «προδότη» τον Ερντογάν που την δέχθηκε.
Ο Τούρκος νεοναζί αρχηγός του CHP είπε ότι 18 νησιά της Ελλάδας, τα οποία σταμάτησαν να αποτελούν «γκρίζα ζώνη» για πρώτη φορά μετά το 1997, ανήκουν στην Άγκυρα. Ειδικότερα δήλωσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει πλέον η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάννη, τα εδάφη μας μειώθηκαν. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»

Πηγή dynati-ellada.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....