Διυλιστήριο: 10/03/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η είδηση που δεν θα παίξει στα κανάλια - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι για τρίτη φορά η Σταυρούλα Τσολακίδου


Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που έγινε από 22 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας η 16χρονη Καβαλιώτισσα σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την 1η θέση με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και αναδείχθηκε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ. Δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες, φέτος αγωνίσθηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία Νεανίδων μέχρι 18 ετών όπου συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 χώρες. Έτσι μετά το 2013 και το 2015 στέφεται και το 2016 για τρίτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας μια ακόμη πολύ σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα και το ελληνικό σκάκι.




https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένταση και χημικά στην πορεία των συνταξιούχων στο Μαξίμου



Ένταση δημιουργήθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Στην πορεία που πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι δημιουργήθηκαν επεισόδια στο Μαξίμου με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Οι συνταξιούχοι, όπως φαίνεται και στα βίντεο, επιχείρησαν να ανατρέψουν την κλούβα των ΜΑΤ.






Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στήριξη στους αδυνάτους για ψώνια στις λαϊκές αγορές



Πρόγραμμα ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για αγορά προϊόντων μέσω κουπονιών στις λαϊκές αγορές, ξεκίνησε από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η δράση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφορά το ποσό του 1.000.000 ευρώ, σε κουπόνια του ενός ευρώ και όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της η ομοσπονδίας, τα κουπόνια αυτά θα συγκεντρώνει ο κάθε πωλητής μαζί με την απόδειξη και θα τα δίνει στον υπάλληλο του συλλόγου του.

Τα χρήματα θα αποδίδονται στους συλλόγους, μέσω των ομοσπονδιών, από τον ειδικό λογαριασμό των λαϊκών αγορών της περιφέρειας Αττικής.

«Όλοι μαζί ας ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια με συνέπεια ώστε να υπάρξει συνέχεια και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κάνοντας πραγματικότητα αυτή την ενέργεια στήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό και αλληλέγγυο έργο των λαϊκών αγορών» επισημαίνει σχετικά η ομοσπονδία.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Δώστε στους έλληνες τις κατοχικές αποζημιώσεις



Την ανάγκη να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς («Die Linke») στη Γερμανία, η κυρία Τσίμερ σημειώνει μάλιστα ότι το κόμμα της «έχει κινητοποιηθεί για να τεθεί σοβαρά το θέμα των δεινών από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και να ρυθμισθεί σε συνδυασμό με το ελληνικό χρέος».

«Από την αρχή το «Die Linke» είχε συνδέσει το θέμα του ελληνικού χρέους με τη γερμανική κατοχή και τα όσα είχαν διαπραχθεί από τους ναζί. Ένα μέρος από το κόμμα, βέβαια, είχε λάβει αποστάσεις από την κεντρική αυτή γραμμή. Η δική μας η θέση είναι πως από ηθικής απόψεως η Γερμανία οφείλει να καταβάλει τις παλιές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο» σημειώνει η Πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Σημειώνει ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσθέτει: «Στο τέλος, όμως, το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και της Κατοχής θα έχει αίσιο τέλος και θα βρεθεί μία δίκαιη λύση και τελικά οι μελλοντικές κυβερνήσεις, όσο και ο κόσμος στην Ελλάδα, θα έχουν αυτό που επιθυμούν».

Σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν συχνά την εντύπωση πως το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία δεν τηρεί μία θετική στάση στο Κοινοβούλιο απέναντι στην Ελλάδα, η κυρία Τσίμερ τονίζει: «Όχι, όχι, το κόμμα μου έχει μία πολύ συγκεκριμένη σχέση αλληλεγγύης ως προς τον ελληνικό λαό. Έχει εναντιωθεί στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική κρίση, αντιτείνοντας πως οι χειρισμοί αυτοί είναι αντιπαραγωγικοί, δεν βοηθούν, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Δική μας εκτίμηση είναι πως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της βοήθειας δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν διατίθενται προς την σωστή κατεύθυνση και στο τέλος καταλήγουν στις τράπεζες και δεν έρχονται στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό κινείται η κριτική μας».

Αναφορικά με τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, διατυπώνει την ελπίδα πως -εφόσον αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές- «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τις απαντήσεις που όλοι περιμένουν και θα αγωνιστεί, ώστε να δοθούν αυτές οι απαντήσεις. Να μην είναι, για παράδειγμα, ένα κόμμα όπως τα άλλα, που έχουν δημιουργήσει τη λιτότητα και μία περίπλοκη κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουν τροφοδοτήσει οι άλλες κυβερνήσεις και η διεθνής οικονομική κατάσταση. Δεν θα πρέπει μετά τη νίκη του να χαλαρώσει, αλλά να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού έργου. Να προχωρήσει σε ρήξεις και να αποτελέσει την απαρχή για μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία».

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κορδακίζοντας με τα μνημόνια..

     Ο "Χορεύοντας με τους Λύκους" πρωταγωνιστής της επικής ταινίας, ξαναζωντανεύει στο πρόσωπο της πρίμα οικονομικής μπαλαρίνας "Κορδακίζοντας με τα Μνημόνια",
..όπου απαρνείται την φυλή του -τους ανθρώπους- για να αφιερωθεί στους
τοκογλύφους, στους "εταίρους" και τα μνημόνια,
..στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζει τα φυσικά του αδέλφια.

Ο κόρδακας, (για να υπενθυμίσουμε στους φίλους μας αχαιοπρεπείς πλην ημιαγράμματους),
..ήταν χορός που παρουσιάζονταν ενίοτε στην αρχαία κωμωδία, οργιαστικός και χιουμοριστικός έως χυδαίος. Η εκτέλεσή του λεγόταν κορδακισμός και χρησιμοποιούνταν με την σημασία του άσεμνου χορού.

Βγαίνει λοιπόν ο "Κορδακίζοντας με τα Μνημόνια" και σε άπταιστα κορακίστικα,
..με "την κανόνα" και "τις κανόνες" του, με τα όλα "στον κουβάς" του, και με τα όλα του,
..και δίνει γραμμή από βήματος Βουλής προς τους απανταχού ΤΣΥΡΙΖαίους ταλιμπάν,
..πως πρέπει να είναι περήφανοι που συμβιβάστηκαν με τους δολοφόνους της πατρίδας και του λαού,
..και πως δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι στους "λαϊκιστές" που τους αποκαλούν προδότες και πουλημένα τομάρια.

Και δεν ντρέπεται ο χυδαίος, ο αριστερούλης του γλυκού νερού, ο θρασύτατος αλλόγλωσσος, που θέλει να είναι και υπουργός μιάς χώρας που ούτε την γλώσσα της δεν γνωρίζει.
Και μην επιχειρηματολογήσουν μερικοί "και τί να κάνει ο κακομοίρης αφού είναι ομογενής".
Να κόψει τον λαιμό του να μάθει ελληνικά.
Για να τιμήσει την χώρα και τον λαό που τον ανέχονται σαν υπουργό, σαν δημόσιο πρόσωπο γενικότερα.
Εδώ ρωσίδες και ουκρανές οικιακοί βοηθοί έμαθαν γρηγορότερα και καλύτερα ελληνικά από δαύτον.
Αυτός βέβαια δεν έχει ανάγκη να μάθει ελληνικά για να ζήσει.
Αυτός ζει κλέβοντας τον κόπο, τον ιδρώτα και τις περιουσίες των ελλήνων,
..και δημιουργώντας κομματικό στρατό "υπερήφανων" ΤΣΥΡΙΖαίων, πεσμένων στα τέσσερα γεμάτοι εθνική ανάταση.
Γεμάτοι εθνική υπερηφάνια που ξεπουλούν νερά, εναέριους χώρους, κυριαρχία στις θάλασσές μας, ορυκτό πλούτο, και ψυχές.

Γιατί αφού πρώτα ξεπούλησαν τις δικές τους ψυχές στον διάολο της εξουσίας, και του προσωπικού κέρδους,
..θέλουν τώρα να ξεπουλήσουν και τις ψυχές των ηλιθίων που τους ξαναψήφισαν,
..καλώντας τους να είναι περήφανοι για την προδοσία.
Για νάχουν παρέα στην κόλαση που αργά ή γρήγορα θα τους στείλει ο πραγματικός λαός,
..όχι ο ενταγμένος σε κομματικούς στρατούς,
..αλλά ο συνειδητοποιημένος λαός, που μετά από έξη χρόνια φανερής προδοσίας, κοροϊδίας, βίας και προπηλακισμού,
..θα κάνει κάποια στιγμή την τρομερή του επανάσταση.

Ή θα πρέπει να την κάνει.
Το blog δεν είναι σίγουρο.
Δηλώνει εδώ και πολύ καιρό απογοητευμένο.
Από θεούς και ανθρώπους.
Κυρίως από ανθρώπους!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δήλωση βόμβα από τον Γκάμπριελ για τη Deutsche Bank: Είναι κερδοσκόποι



Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας επέκρινε έντονα χθες Κυριακή τη Deutsche Bank, η οποία κατηγόρησε κερδοσκόπους για τη βουτιά της τιμής της μετοχής της την περασμένη εβδομάδα, διότι όπως τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ η ίδια η τράπεζα έθεσε στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την κερδοσκοπία.

«Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω όταν η τράπεζα η οποία μετέτρεψε την κερδοσκοπία στο επιχειρηματικό της μοντέλο ανέφερε πως έπεσε θύμα κερδοσκόπων», είπε ο Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους εν πτήσει προς το Ιράν, το οποίο επισκέπτεται επίσημα συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία κορυφαίων στελεχών του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.

Η Ντόιτσε Μπανκ—το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, με περίπου 100.000 υπαλλήλους—είναι αντιμέτωπη με μια κρίση εμπιστοσύνης αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απαίτησε από τη διοίκησή της να καταβάλει πρόστιμο ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει η έρευνα σχετικά με την πώληση με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων, πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός τόσο μεγάλου προστίμου έστειλε τις μετοχές της Ντόιτσε Μπανκ σε ελεύθερη πτώση και ιστορικό χαμηλό και τώρα αναμένεται να γίνει διαπραγμάτευση για ένα αρκετά χαμηλότερο πρόστιμο, προκειμένου να αναστραφεί η τάση της μαζικής ρευστοποίησης των μετοχών της και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόιτσε Μπανκ προσπάθησε να καθησυχάσει τα στελέχη της τράπεζας για την κατάσταση. Ο Τζον Κράιαν προειδοποίησε ωστόσο ότι «νέες φήμες» προκαλούν την πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας και υπάρχουν «δυνάμεις» που θέλουν να τρωθεί η εμπιστοσύνη προς το πιστωτικό ίδρυμα.

Ο Γκάμπριελ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του ήσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την ανησυχία του για τους εργαζόμενους στην τράπεζα.

Τα προβλήματα της Ντόιτσε Μπανκ φέρνουν σε αμηχανία το Βερολίνο, το οποίο κανοναρχούσε πολλές άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης για την κακοδιαχείριση της οικονομίας και τηρεί ανυποχώρητη στάση εναντίον των κρατικών ενισχύσεων προς προβληματικές τράπεζες στην ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι μελετάται η διάσωση της Ντόιτσε Μπανκ από το κράτος σε περίπτωση που η τράπεζα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή κεφάλαια για να διευθετήσει διώξεις σε βάρος της, που αφορούν υποθέσεις πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης.

Με τις εκλογές της επόμενης χρονιάς ενόψει, ελάχιστη διάθεση μοιάζει να υπάρχει στο Βερολίνο να προσφερθεί βοήθεια σε μια τράπεζα που επικρίνουν πολλοί στη Γερμανία λόγω της δραστηριότητας του επενδυτικού της βραχίονα στο εξωτερικό, που είχε συνέπεια να της επιβληθούν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προκλητικός ο δήμαρχος Άγκυρας – Ο χάρτης του φτάνει ως τον Σαρωνικό



Αξιώσεις ακόμα και για… την Αίγινα και την Ύδρα εγείρει ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:

«Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα... Και υπάρχουν κάποιοι που ξεδιάντροπα λένε πως επρόκειτο για επιτυχία...» γράφει ο γνωστός για τις κατά καιρούς προκλητικές θέσεις του, Τούρκος δήμαρχος.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάνε δώρο το ρεύμα σε όποιον έχει ανάγκη - Η πρωτοποριακή εφαρμογή Ελληνα επιστήμονα



Να γίνουμε δωρητές ηλεκτρικής ενέργειας μας καλεί μέσα από την καινοτόμα εφαρμογή του, ένας νέος Έλληνας επιστήμονας ο Γιώργος Κουτίτας.

«Η Gridmates είναι μία εφαρμογή για δωρεές ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που ενώνει τους δωρητές ενέργειας με τους ευαίσθητους(μη έχοντες) καταναλωτές», μας εξηγεί ο κ. Κουτίτας μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Οποιοσδήποτε και από όλον τον κόσμο, μπορεί να είναι δωρητής ενέργειας, καθώς η Gridmates μετατρέπει το ποσό της δωρεάς από την πιστωτική/χρεωστική κάρτα του δωρητή σε ενεργειακές μονάδες στο λογαριασμό του παραλήπτη. Δηλαδή, ο δωρητής πληρώνει ένα μικρό ποσοστό του λογαριασμού του ευαίσθητου καταναλωτή κι έτσι, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ο καθένας να δωρίσει ενέργεια για να παρέχει φωτισμό, ζεστασιά, ζεστό νερό και φαγητό στα παιδιά».

Στην ουσία η Gridmates αποτελεί το πρώτο σύστημα στον κόσμου που στοχεύει στο να θέσει τέρμα στην ενεργειακή φτώχεια με ένα σύστημα πληρωμής, ένα «Paypal της ηλεκτρικής ενέργειας», που επιτρέπει σε οποιονδήποτε επιθυμεί, να δώσει ένα μέρος της ενέργειάς του σε οποιονδήποτε άλλον έχει ανάγκη.


Όπως επισημαίνει ο κ. Κουτίτας, παραλήπτες ενέργειας μπορούν να είναι ΜΚΟ ή ευαίσθητοι καταναλωτές. α)ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), οι οποίες θα λάβουν τις δωρεές και θα τις χρησιμοποιήσουν για κάλυψη ηλεκτρικών εξόδων τους ή θα πληρώσουν λογαριασμούς για άπορες οικογένειας β) Ευαίσθητοι καταναλωτέςπου είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικά προγράμματα των παρόχων ενέργειας. Η Gridmates στοχεύει να συνεργάζεται επίσημα με τον πάροχο, ώστε να επιτρέψει την δωρεά απευθείας σε ευαίσθητο καταναλωτή.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να παράγουν ενέργεια από φωτοβολταϊκά, να διαχειριστούν ενέργεια, αλλά και να «αποθηκεύσουν» ενέργεια. Ταυτόχρονα, δυστυχώς, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι (ευαίσθητοι καταναλωτές) που δεν μπορούν να πληρώσουν για την κατανάλωση ενέργειάς τους», αναφέρει ο κ. Κουτίτας και εξηγεί ότι «η Gridmates προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες που επιτρέπουν τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια στο σπίτι τους και να την δωρίσουν σε κάποιον που έχει ανάγκη. Προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της κοινότητας μαζί».

Οι σπουδές του κ. Κουτίτα, όπως λέει χαρακτηριστικά, τον βοήθησαν στην υλοποίηση του project του, καθώς είναι «απόφοιτος Φυσικού του ΑΠΘ και Διδακτορικός σε Electrical Engineering, University of Surrey», αλλά και ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Δηλώνει ότι «το 70% της ομάδας της Gridmates είναι στην Ελλάδα όπου και γίνεται η ανάπτυξη του λογισμικού. Είμαστε μικροί αλλά μεγαλώνουμε. Έχουμε τέσσερις προγραμματιστές σε Θεσσαλονίκη και Διδυμότειχο. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει δωρητής ενέργειας και να βοηθήσει την Ελλάδα. Στην παρούσα φάση συνεργαζόμαστε με την Μετάδραση και παρέχουμε δωρεές ενέργειας για το κτίριο που φιλοξενεί ασυνόδευτα παιδιά», και συμπληρώνει ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει χρήση της μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

«Η θετική κοινωνική αλλαγή είναι στο χέρι μας»
Για τους «επιχειρηματίες της αλλαγής» μίλησε και η Χριστίνα Φίλη, εκπρόσωπος τη μη κυβερνητικής οργάνωσης Ashoka στην Ελλάδα και συνοδιοργανώτρια στην εκδήλωση σχετικά με την περιβαλλοντική καινοτομία: «Η νεολαία που καινοτομεί» στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

«Στόχος μας», όπως τονίζει η κ. Φίλη, «είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι η θετική κοινωνική αλλαγή είναι στο χέρι μας και είναι υπόθεση όλων μας. Για αυτόν το λόγο, συνεργαζόμαστε και συμπράττουμε με φορείς του δημόσιου, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου αφενός να διαδώσουμε το μήνυμα, αφετέρου να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ευνοϊκού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών».

Η κ. Φίλη, λέει, χαρακτηριστικά ότι «ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων αλλαγών. Για παράδειγμα, ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία ο ρυθμός της τεχνολογικής ανάπτυξης δεν ήταν τόσο ταχύς. Ταυτόχρονα, ζούμε σε μία εποχή έντονων κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων, όπως εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε καλύτερα, βιώνοντας την οικονομική και την προσφυγική κρίση», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να αναλάβουν δράση για τον επανασχεδιασμό μια κοινωνίας πιο συνεργατικής, πιο αλληλέγγυας και με σεβασμό στο περιβάλλον».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

9 Έλληνες ακαδημαϊκοί στους 3.000 με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο



Εννέα Έλληνες ακαδημαϊκοί περιλαμβάνονται στη λίστα των περίπου 3.000 ερευνητών με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, που συντάσσει κάθε χρόνο ο οργανισμός Thomson Reuters. Η λίστα, η οποία θα οριστικοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 3.266 ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή τους από την Thomson Reuters ήταν το εύρος των δημοσιεύσεών τους και η απήχηση που είχαν αυτές παγκοσμίως μέσα στην επιστημονική κοινότητα.

Η λίστα περιλαμβάνει εννέα Έλληνες ακαδημαϊκούς, δύο περισσότερους σε σχέση με το 2015. Από αυτούς, δύο είναι από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, τέσσερις από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δύο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Πρόκειται για τους:

* Ευάγγελο Γιακουμή / Engineering / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

* Δήμητρα Δαφερέρα / Agricultural Sciences / Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

* Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο / Clinical Medicine / Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

* Γιώργο Καραγιαννίδη/ Computer Science / Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

* Μόσχο Πολυσίου / Agricultural Sciences / Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας

* Κωνσταντίνο Ρακόπουλο / Engineering / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

* Δημήτριο Ρακόπουλο / Engineering / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

* Γεράσιμο Φιλιππάτο / Clinical Medicine / Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

* Νικόλαο Χατζηαργυρίου / Engineering / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ερευνητών, παγκοσμίως, φτάνει τα εννέα εκατομμύρια, ενώ οι επιστημονικές δημοσιεύσεις ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ετησίως.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης πολλοί ακαδημαϊκοί ελληνικής καταγωγής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχεται μεγάλο «κούρεμα» για τη διάσωση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων



Συνολική λύση – πακέτο, η οποία μάλιστα φέρεται να έχει την σύμφωνη γνώμη των δανειστών, έρχεται για την οριστική διάσωση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, φέρνοντας μεγάλο «κούρεμα» στα χρέη τους.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» έχει συσταθεί ένα εξωδικαστικός μηχανισμός διακανονισμών για ελεύθερους επαγγελματίας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες εταιρείες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα έρχονται γενναίες ρυθμίσεις χρεών προς τράπεζες, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές, ενώ στο τραπέζι μπαίνουν και οφειλόμενοι μισθοί σε εργαζόμενους.

Από τον συγκεκριμένο μηχανισμό προβλέπονται:

Διαδικασίες – εξπρές: Υποχρεωτική διεκπεραίωση κάθε υπόθεσης εντός διμήνου.
Πλειοψηφία – κλειδί: Απαραίτητη η συμφωνία πιστωτών που έχουν το 60% του χρέους.
Τραπεζική ασυλία: Άρση των ποινικών ευθυνών των στελεχών που υπογράφουν τις συμφωνίες.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φίλης: Να μην επιστρέψουμε στην εποχή του Χριστόδουλου


Το ρόλο του σχολείου σπεύδει να ξεκαθαρίσει ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, μετά τον πόλεμο που φαίνεται να έχει ανοίξει με την Εκκλησία για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, «το σχολείο προετοιμάζει πολίτες και όχι πιστούς, αυτό είναι δουλειά του κατηχητικού» και προσθέτει πως ορισμένοι υποτιμούν «τη σημασία της επίδρασης του θρησκευτικού φαινομένου στο σύνολο της τέχνης και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά τις αλλαγές στα Θρησκευτικά, ο κ. Φίλης εκτιμά πως η κοινωνία δεν διχάζεται και δηλώνει πως «οσοι ακραίοι κύκλοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν αναστάτωση στα σχολεία για τα θρησκευτικά θα αντιληφθούν ότι δεν είμαστε στην εποχή των ταυτοτήτων. Η ίδια η βαθιά κρίση που ζούμε έχει διαφοροποιήσει τους πολίτες και τους θεσμούς».

Ο υπουργός, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους επισημαίνει πως δεν πρόκειται για μια σύγκρουση Πολιτείας-Εκκλησίας, καθώς υπουργείο και Εκκλησία συνεργάζονται «στο πλαίσιο των συνταγματικά διακριτών τους ρόλων αλλά ξεκαθαρίζει πως η ευθύνη για την Παιδεία ανήκει στο υπουργείο.

Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε από τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, λέει πως περιμένει τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την άλλη βδομάδα, προκειμένου «να αποδοκιμαστεί η αντιχριστιανική επίθεση» που έχει εξαπολύσει εναντίον του «ο θιασώτης της Χρυσής Αυγής μητροπολίτης Αμβρόσιος», ώστε «να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι η εκκλησιαστική διοίκηση καλύπτει τέτοιες ολοκληρωτικές συμπεριφορές».

Τέλος, κάνεις σαφές ότι «θα ήταν λάθος η Εκκλησία να εισβάλει και πάλι στην πολιτική, όπως συνέβη την εποχή του Χριστόδουλου, χωρίς τότε να ωφεληθεί ούτε η ίδια ούτε η κοινωνία» και τονίζει πως «η εποχή της δεξιάς του Κυρίου έχει παρέλθει» ενώ κληθείς να σχολιάσει τον ρόλο της Εκκλησίας στη χούντα και την κατοχή απαντά πως «προφανώς και δεν αφορά όλους τους ανθρώπους της Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μεγάλο μέρος του λαϊκού κλήρου σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των ιεραρχών, συμμετείχε στην Αντίσταση. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας η εκκλησιαστική διοίκηση συνεργάστηκε με τη χούντα, πολλοί έμειναν σιωπηλοί και ελάχιστοι αντιτάχθηκαν».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....