Διυλιστήριο: 05/30/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

VIDEO - Η Σαββαίδου χρωστούσε λεφτά στο κύκλωμα εκβιαστών

Η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (επί Σαμαρά), Κατερίνα Σαββαΐδου, ακούγεται να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών, Τάκη Μουσσά.
Κ. Σαββαΐδου: Στο μεταξύ, όχι τίποτα άλλο δηλαδή, θα πεις στο τέλος ότι δεν θέλω να σε δω επειδή σου χρωστάω λεφτά
Τ. Μουσσάς: Σαββαΐδου, δεν μας γ@@@ας;
Κ. Σαββαΐδου: Χα χα χα. Λοιπόν, καλά. οκ.
Τ. Μουσσάς: Αντε. Αντε τώρα μη σε βρίσω μεσημεριάτικα. Αντε.
Κ. Σαββαΐδου: Ελα μωρέ, εντάξει. Πλάκα κάνω. Αμάν, μην το παίρνεις...
Τ. Μουσσάς: Καταρχήν, σου χρωστάω ένα σορό λεφτά, γιατί δεν με έχεις όσες φορές σε έβλεπα (γέλια)
Κ. Σαββαΐδου: Τώρα που το λες, μμμμ... Δεν είναι κακή ιδέα.
Τ. Μουσσάς: Είδες; Σου δίνω ιδέες...
Κ. Σαββαΐδου:... να αρχίσω να χρεώνω για τις ώρες που με βλέπουν (γέλια). Τακούλη, έχει καλές ιδέες...
Τ. Μουσσάς: Είμαι καλός, παιδί μου, επιχειρηματίας εγώ...https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Janna Jihad: Αυτή είναι η 10χρονη μάχιμη ρεπόρτερ από τη Δυτική όχθη της Παλαιστίνης

Janna Jihad Ayyad, πιστεύει ότι είναι καθήκον της να καταγράφει τις ισραηλινές αδικίες σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης!

Πρόκειται για μία από τις νεότερες δημοσιογράφους στον κόσμο. Είναι κάτοικος του χωριού Nabi Saleh στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και μαζί με πολλά άλλα παιδιά της περιοχής αυτής, συμμετέχει τακτικά σε διαδηλώσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Ξεκίνησε στην ηλικία των 7 ετών, να καταγράφει τι γίνεται στην περιοχή της και έκτοτε δημοσιεύει βίντεο με ειδήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Πολλοί δημοσιογράφοι δεν μεταφέρουν τα μηνύματά μας από την Παλαιστίνη, στον υπόλοιπο κόσμο και έτσι σκέφτηκα "Γιατί να μην μπορώ να στείλω εγώ το δικό μου μήνυμα.... και να δείξω στον κόσμο τι συμβαίνει στο χωριό μου"», είπε η Janna στο Al Jazeera.

Αν και δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στην οικογένειά της, ο θείος της, Bilal Tamimi, είναι ένας φωτογράφος που έχει απαθανατίσει στο φακό του, τη βία των Ισραηλινών στρατιωτών στη Nabi Saleh. Η Janna εν μέρει εμπνεύστηκε από εκείνον.

Οι θάνατοι δύο ανδρών στο χωριό της - του ξάδελφού της, Mustafa Tamimi και και του θείου της Rushdie Tamimi - ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει να καταγράφει ό, τι συνέβαινε στο Nabi Saleh. Ο ξάδερφός της σκοτώθηκε από ένα κάνιστρο αερίου και ο θείος της πυροβολήθηκε θανάσιμα στο νεφρό του.

Από τότε, η Janna έχει επεκτείνει το έργο της, ταξιδεύοντας με την οικογένεια της και χρησιμοποιώντας το iPhone της μητέρας της για να καταγράψει τα βίντεο στην Ιερουσαλήμ, τη Χεβρώνα, στη Ναμπλούς και την Ιορδανία. Τα βίντεό της, δείχνουν ανθρώπους που κρατούνται στα σημεία ελέγχου, πορείες διαμαρτυρίας και πορείες κατά της βίας εις βάρος των Παλαιστίνιων παιδιών.Σαν παιδί, νιώθει ότι έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των ενηλίκων δημοσιογράφων: «Οι στρατιώτες πιάνουν τους μεγάλους δημοσιογράφους και τους παίρνουν τις φωτογραφικές μηχανές τους».

Στο Facebook, η 10χρονη ρεπόρτερ, περιγράφει τον εαυτό της ως μια προσωπικότητα ειδήσεων, και την ακολουθούν περισσότεροι από 51.000 οπαδοί. Η σελίδα της περιλαμβάνει διάφορα βίντεο και εικόνες από τη δουλειά της στις πορείες.

«Η μηχανή μου είναι το όπλο μου. Η φωτογραφική μου μηχανή είναι ισχυρότερη από ό, τι το όπλο... με αυτή μπορώ να στείλω το μήνυμα μου σε όλους!».

Η μητέρα της, Nawal Tamimi, είναι συνάμα φοβισμένη και περήφανη για την κόρη της. «Είμαι περήφανη για την κόρη μου, γιατί ως παιδί, λέει το μήνυμά της στον κόσμο. Μοιράζεται τους φόβους της και αυτό που πραγματικά αισθάνεται», δήλωσε η μητέρα της στο Al Jazeera και συνέχισε, «Αλλά φοβάμαι γι 'αυτήν, όταν ο στρατός έρχεται στη μέση της νύχτας και πετά δακρυγόνα αέρια σπίτι μας... Χτυπούν τους ανθρώπους μας, οι οποίοι διαδηλώνουν εναντίον των εποίκων και την ισραηλινής κατοχής».

Όταν μεγαλώσει, η Janna λέει ότι θα ήθελε να εργαστεί για το CNN ή το Fox News ενώ όταν τη ρωτούν πώς πιστεύει ότι θα ήταν ο ιδανικός κόσμος εκείνη απαντά, όπως ένα οποιοδήποτε άλλο 10χρονο κορίτσι. «Θέλω να είναι ροζ!».


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έτσι θα γίνει το «κούρεμα» στα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που ανέρχονται στα περίπου 60 δισ. ευρώ αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη Βουλή στις αρχές του φθινοπώρου.

Κεντρικοί άξονές του είναι το ταυτόχρονο «κούρεμα» μέρους ληξιπρόθεσμων δανείων αλλά και οφειλών (προσαυξήσεις και πρόστιμα) προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με διαδικασίες που μπορούν να κρατούν από δύο έως και τέσσερις μήνες.

Διαγραφές τις οποίες θα πετυχαίνουν μόνο βιώσιμες επιχειρήσεις με σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα επικυρώνεται από τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, το σχέδιο νόμου που έχει έτοιμο το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης ανάμεσα στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τους Θεσμούς θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

1. Συγκροτείται ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των πιστωτών (τράπεζες), του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και ενδεχομένως και του υπουργείου Οικονομίας.

2. Συστήνεται Μητρώο Ειδικών Εμπειρογνωμόνων που θα ερευνούν και θα υποβάλλουν μελέτη βιωσιμότητας μίας επιχείρησης με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο.

3. Ειδικά δικαστήρια (ειρηνοδικεία) που θα επικυρώνουν το σχέδιο διαγραφής χρεών.

Θεσπίζεται, όπως, αναφέρουν πληροφορίες ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εξωδικαστικών επιλύσεων με τυποποιημένες διαδικασίες οι οποίες θα επιτρέπουν σε σχετικά γρήγορους χρόνους (ανάλογα και με το ύψος των χρεών και την πολυπλοκότητα του δανεισμού) το «κούρεμα» των οφειλών. Όριο για την υπαγωγή στο νέο σύστημα, δηλαδή μέγεθος επιχείρησης ύψος χρέους δεν θα υπάρχει. Θα μπορούν να διεκδικούν αναδιάρθρωση μικρές, μεσσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με χρέη προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικούς φορείς.

Οι επιχειρήσεις λοιπόν εφόσον λάβουν τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών θα ακολουθούν τα εξής βήματα:

1. Θα εκπονείται μελέτη βιωσιμότητας από ειδικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα επιλέγεται από το μητρώο.

2. Η μελέτη θα υποβάλλεται στην αρμόδια επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους πιστωτές.

3. Η επιτροπή θα αποφασίζει για το αν το σχέδιο είναι βιώσιμο ή όχι και θα συμφωνείται η διαγραφή οφειλών αλλά προφανώς και η επιχείρηση θα συνεισφέρει στην αναδιάρθρωση της. Πληροφορίες θέλουν ότι θα αναλαμβάνουν για παράδειγμα ένα μέρος της οφειλής να το αποπληρώνουν με συγκεκριμένους όρους και αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

4. Αν αποφασίζεται ότι το σχέδιο διάσωσης είναι βιώσιμο θα επικυρώνεται από τα ειρηνοδικεία και θα προχωρεί η επόμενη φάση της αναδιάρθρωσης των οφειλών. Τα χρέη προς τους δημόσιους φορείς δεν θα διαγράφονται ως προς το ύψος του κεφαλαίου αλλά ως προς τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Επιπλέον, ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης είναι κατάλληλα δομημένος, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ώστε να αποκλείει επιχειρήσεις που δεν αποπληρώνουν χρέη κατ’ επιλογή τους (κακοπληρωτές) και να επικεντρώνεται στη διάσωση κατά τα άλλα υγιών επιχειρήσεων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των θεσμών υπάρχει απόσταση ως προς την τύχη των επιχειρήσεων για τις οποίες κρίνεται ότι δεν είναι βιώσιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο και ιδίως το ΔΝΤ απαιτεί για αυτές να κινούνται άμεσα οι διαδικασίες εκκαθάρισης, δηλαδή πτώχευσης.

Η ελληνική πλευρά διεκδικεί τη δυνατότητα προσφυγής του επιχειρηματία στη Δικαιοσύνη.

Το ύψος των «προβληματικών» επιχειρηματικών δανείων υπολογίζεται σε περίπου 60 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 11 δισ. ευρώ οφείλουν 800 μεγάλες επιχειρήσεις, τα 28,5 δισ. ευρώ 6.000 μεσαίες επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 120.000 μικρομεσαίες. Συνολικά οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν 40 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια και 20 δισ. ευρώ, οι μικρομεσαίες. Οι κλάδοι με τα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η κλωστοϋφαντουργία με 71%, η βιομηχανία χαρτιού και ξύλου με 63%, ο αγροτικός κλάδος με 61%, το εμπόριο με 54%, οι κατασκευές με 49% και η μεταποίηση με 48%.

Οι διαπραγματεύσεις, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εντείνονται και ως προς το ύψος της διαγραφής οφειλών. Στο θέμα αυτό φαίνεται να πιέζουν και τράπεζες οι οποίες ζητούν ισόποσο «κούρεμα» και για «κόκκινα» δάνεια, αλλά και για μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Το προαναφερθέν πλαίσιο ουσιαστικά τροποποιεί το νόμο Δένδια, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ.

Ο νόμος Δένδια που είχε ψηφιστεί το 2014 είχε ως βασικό πυρήνα του τη διαγραφή τραπεζικών «κόκκινων» δανείων έως και 500.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με κύκλο εργασιών μέχρι τα 2,5 εκατ. ευρώ. Το μπόνους για την προσέλκυση των επιχειρήσεων ήταν όσες είχαν και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να μπαίνουν στο πρόγραμμα ρύθμισης των τότε 100 δόσεων με προσαύξηση κατά 20%, σε σχέση με τα τότε ισχύοντα, των διαγραφών προστίμων.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι κρύβεται πίσω από τη νομιμοποίηση των «πολιτικών offshore»;Η υπόθεση με τη νομιμοποίηση των «πολιτικών offshore» δεν είναι απλή. Δεν είναι μόνο ένα δημοσίευμα που προκαλεί πάταγο, βγαίνουν διαψεύσεις και την άλλη μέρα ξεχνιέται.

Είναι μια υπόθεση από αυτές που μπορούν να ρίξουν κυβερνήσεις ή στην καλύτερη περίπτωση να υπάρξουν παραιτήσεις. Σκεφτείτε να περνούσε μια τέτοια διάταξη επί Νέας Δημοκρατίας. Θα είχαν σηκώσει από τον τάφο μέχρι και τον Άρη Βελουχιώτη για να τον βγάλουν να κάνει διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Όμως τώρα μια τέτοια διάταξη πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη φορά Αριστερά ή κάποιο ανεξέλεγκτο κομμάτι της επιχειρεί εν κρυπτώ, μέσα σε ένα κείμενο 7.500 σελίδων να νομιμοποιήσει εξωχώριες εταιρείες που ιδρύουν πολιτικά πρόσωπα.

Τα ερωτήματα πολλά και δεν απαντήθηκαν από την μπουρδουκλωμένη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ποια είναι η σκοπιμότητα για να ψηφιστεί μια τέτοια διάταξη; Εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον; Έχει μια διάσταση που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε;

Ψηφίστηκε μέσα σε ένα νομοσχέδιο το οποίο υποτίθεται ότι ήταν προαπαιτούμενο για να πάρουμε τη δόση; Αν είναι έτσι ποιος ο λόγος να μπει μέσα; Το ζήτησαν οι δανειστές; Αμφιβάλλουμε. Ποιος το ζήτησε τότε;

Η επόμενη ερώτηση είναι ποιοι θα «βολευτούν» από την ψηφισθείσα πλέον διάταξη. Έχει αναδρομική ισχύ; Νομιμοποιούνται εξωχώριες εταιρείες συγκεκριμένων προσώπων; Έγινε με λίγα λόγια για να καλυφθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί κι αν ναι ποιοι;

Κάποιος είπε ότι το έκαναν για γνωστό πολιτικό που κάποτε είχε offshore. Άλλος είπε ότι ενδεχομένως να πέρασε η διάταξη για κάποιον άλλον πολιτικό για τον οποίο δεν γνωρίζαμε ότι έχει τέτοια δραστηριότητα. Τέλος υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι κρύβεται κάτι πολύ σημαντικότερο. Κι αυτό έχει να κάνει με το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται. Η πιάτσα λέει ότι για κάθε δουλειά που γίνεται, για κάθε πώληση, για κάθε συμφωνία η «μίζα» είναι ακόμη και 10% του τελικού τιμήματος. Ποιος θα τα πάρει όλα αυτά τα λεφτά και πώς θα τα κρύψει; Μήπως με κάποια off shore σε κάποια… φορολογικά συνεργάσιμη χώρα; Δηλαδή νόμιμη μπίζνα που θα κρυφτεί πίσω από μια εταιρεία με το πρόσχημα ότι είναι ελεγχόμενη;

Είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση γιατί στην πιάτσα ακούγονται πολλά. Επειδή το ηθικό πλεονέκτημα είναι ένας ακόμη αριστερός μύθος δε θα σταθούμε σ’ αυτό. Λαμογιές κάνει και αυτή η κυβέρνηση όπως έκαναν και οι άλλες. Όμως, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει τι παίζεται στην πλάτη του. Δεν θα πάει αύριο να πληρώσει υψηλότερο ΦΠΑ επειδή κάποιος υπουργός πέρασε μέσα σε χιλιάδες σελίδες μια τόσο περίεργη διάταξη. Κι εν πάση περιπτώσει οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι λαμόγια. Μπορεί να είναι παραπλανημένοι ή αδιάβαστοι. Μπορεί να μην έχουν πάρει χαμπάρι τι ψήφισαν και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Δεν οφείλουν να μάθουν την αλήθεια ή απλά θα φωνάζουν για τον Παπασταύρου ή όποιον άλλον τους συμφέρει προκειμένου να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα;

Είναι τίμιοι πολλοί από αυτούς; Ας το αποδείξουν, αλλιώς θα φέρουν το στίγμα του «πλυντηρίου» σκοτεινών κύκλων. Θα είναι και οι ίδιοι συνένοχοι σε ένα οικονομικό, ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοκ και δέος στον ευρωπαϊκό Τύπο από την επίσκεψη Β.Πούτιν στην Ελλάδα: «Τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανησυχία προκλήθηκε στους Γερμανούς καθώς «στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος ο Β.Πούτιν έτυχε υποδοχής σούπερσταρ» και οι μοναχοί του Αγίου Όρους, οι Φύλακες της Ορθοδοξίας τον θεωρούν «τον μοναδικό αληθινό ηγέτη στον κόσμο» γνωρίζοντας ότι εκφράζουν και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών 

 Έκτενώς αναφέρθηκε ο γερμανικό Τύπος στην υποδοχή που επιφύλαξαν οι αγιορείτες μοναχοί τον Ρώσο ηγέτη Β.Πούτιν αφού όπως αναφέρει σήμερα το γερμανικό Spiegel «πουθενά στην Ελλάδα δεν αγαπούν την Ρωσία και τον Πρόεδρο Β.Πούτιν όσο στην ορθόδοξη μοναστική κοινότητα του Ιερού Βουνού του Άθου» 

Στο τέλος της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Ρώσος ηγέτης απέτισε φόρο τιμής στο ιερό μέρος όπου και τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και θαυμασμό. 

 «Καθώς ο Β.Πούτιν, ολοκλήρωσε την συνάντησή του στην Ελλάδα και έφτασε στον Άθω το Σάββατο, οι μοναχοί τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ και ακόμα περισσότερο σαν υπερασπιστή της Πίστεως και ως πιστό σύμμαχο της Ελλάδας».

Οι ντόπιοι διαμένοντες ήταν πολύ ευυχισμένοι που καλωσόρισαν τον Ρώσο πρόεδρο ακόμα και εάν η άφιξή του αννακάτωσε για λίγο την ειδάλλως ήσυχη και ειρηνική ζωή τους. 

Καθώς το Λιμενικό περιπολούσε στην θάλασσα, πράκτορες της ρωσικής Ασφάλειας του Προέδρου που φορούσαν μαύρα γυαλιά και κοστούμια προσεκτικά παρακολουθούσαν κάθε οδό της περιοχής.

«Ο Πούτιν είναι ο μοναδικός αληθινός ηγέτης στον κόσμο» έλεγαν οι μοναχοί και πρόσθεταν «με ποιον να συγκριθεί; Με τον Ομπάμα;Με την Μέρκελ; Απλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση». 

Το Spiegel αναφέρθηκε και στο γεγονός της παρουσίας ενός μόνο θρόνου στην εκκλησία όπου έλαβε χώρα η λειτουργία που παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος και δόθηκε μόνο σε αυτόν ως επίτιμος καλεσμένος που ήταν παρά το γεγονός και της παρουσίας τους Έλληνα ΠτΔ Π.Παυλόπουλου. 

 «Ο Έλληνας πρόεδρος έκατσε δίπλα στους θνητούς» αναφέρει το Spiegel «αν και ζητήθηκε να τοποθετηθεί και ένας δεύτερος θρόνονς δίπλα στον Β.Πούτιν αλλά μάταια: Στην αυτοδιοικούμενη περιοχή του Όρους Άθως οι μοναχοί αποφασίζουν και ξεκαθάρισαν ποιον θεωρούν τον αγαπημένο τους επισκέπτη» 

 Ο Ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε τον Άθω για δευτερη φορά, αυτή την φορά ήταν για να τιμήσει την χιλιόχρονη ρωσική παρουσία το Ιερό Βουνό. 

 Το περιοδικό με έκδηλη ανησυχία αναφέρει «ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ μπροστά σε όρους δημοφιλίας στα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες»

Eνοχλημένη ήταν και η γαλλική Le Figaro καθώς αναφέρει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος έκανε θρησκευτική διπλωματία για να σπάσει η ευρωπαϊκή ενότητα εναντίον της Μόσχας καθώς η Ελλάδα από την αρχή αντιτίθεται στις αντιρωσικές κυρώσεις λόγω των κοινών της ορθόδοξων αξιών με την Ρωσία» 

 Μετά από όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Ελλάδα προωθείται με κάθε τρόπο και μέσον η αθεϊα ώστε να σπάσει ο δεσμός του ελληνικού λαού με τον ρωσικό. Η Ορθοδοξία ενοχλεί και τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

 Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο μόνος ηγέτης ο οποίος αποκαλεί το Άγιον Όρος «Περιβόλη της Παναγίας».


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχίζει το μάτς..

     ''Αρχίζει το ματς αδειάσαν οι δρόμοι
Η ώρα ζυγώνει αρχίζει το μάτς
Αρχίζει το ματς ερήμωσε η πόλη
Τρεχάτε κι αρχίζει το ματς..''


Επειδή όμως από 'δω και πέρα το παιχνίδι αγριεύει πολύ,
..κι επειδή όταν το παιχνίδι αγριεύει είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο,
είτε για πόλο, είτε για την κυβερνητική-καθεστωτική αλητεία,
..υπάρχει περίπτωση κάποιοι απ΄τους ''παίκτες'' να χτυπήσουν, να πληγωθούν, να ''κάνουν βαβά'' βρε αδελφέ,
..σας υπενθυμίζουμε εδώ στην φωτογραφία την σύνθεση της αντίπαλης ομάδας.
Λείπει βέβαια ο Πάκης, αλλά αυτός και να λείψει σε κανέναν δεν θα λείψει.

Όταν θα μας έρχονται βροχή τα ραβασάκια απ' την εφορία,
..όταν θα μας μειώνουν κι άλλο τους μισθούς,
..όταν θα μας απολύουν με συνοπτικές ή και καθόλου διαδικασίες απ' την δουλειά μας,
..όταν θα μας πετούν τα ΜΑΤ την οικοσκευή στον δρόμο γιατί η πρώτη μας κατοικία εκπλειστηριάστηκε σιωπηρά μέσω ίντερνετ, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι τίποτα,
..όταν δούμε την κοινωνία να μετατρέπεται σε κανίβαλους για ένα κομμάτι ψωμί, ή άστεγους έτοιμους να σκοτωθούν μεταξύ τους για μιά θέση στο παγκάκι,
..αυτούς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και στα μάτια μας.

Δεν υπάρχουν πιά περιθώρια.
Αν κάποιος από εμάς θέλει να ευχαριστήσει κάποιον για τον ''καλό αγώνα'',
..ας ευχαριστήσει έναν απ' αυτούς.
Δεν έχει σημασία ποιόν. Οποιονδήποτε.
Άμα ευχαριστείς έναν, είναι σαν να ευχαριστείς ολόκληρη την ομάδα.
Πάντα οι ευχαριστίες πιάνουν τόπο. Κι η ευγένεια υποχρεώνει.

Μπορούμε όμως αντί γι αυτούς να ευχαριστήσουμε και οποιονδήποτε άλλο απ' τους 153 που στηρίζουν τον αγώνα αυτής της ομάδας.
Το ίδιο είναι. Θα μεταφέρουν τις ευχαριστίες μας στους παίχτες με πολύ χαρά.

Εφ' όσον λοιπόν οι γάλλοι ''δεν είναι έλληνες'',
..κι εφ' όσον δυστυχώς κι εμείς δεν είμαστε γάλλοι,
..ας περιμένουμε ο καθένας από μόνος του να του πέσει η κεραμίδα στο κεφάλι για ν' αρχίσει να τρέχει.
Απλώς ως τώρα είμαστε κι εμείς τόσο τομάρια, που ελπίζουμε πως ο καθένας μας θα την γλυτώσει και όλα θα συμβούν σε κάποιον διπλανό.

Αφού λοιπόν μας συμβεί αυτό που θα μας συμβεί,
..κι αφού ευχαριστήσουμε τους άμεσα υπεύθυνους,
..υπάρχει περίπτωση ν' αρχίσουμε,
..να ευχαριστιόμαστε και μεταξύ μας!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξανανοίγει ο φάκελος του ήρωα Ηλιάκη
Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, ύστερα από επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξανανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης, που είχε κλείσει ως «ατύχημα».

Την εκδοχή του ατυχήματος είχε επικυρώσει με απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε επιβάλει -ερήμην- στον Τούρκο πιλότο, που καταδικάστηκε το 2008 για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φυλάκιση τεσσάρων ετών, αφού επισήμως ο θάνατος του Ελληνα σμηναγού αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα χρόνια μετά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξανανοίγει την υπόθεση του θανάτου του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που ήταν 36 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 5 και 2 ετών.

Η αφορμή
Αφορμή για την επαναδιερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε καταγγελία που είχε κάνει στη Βουλή πτέραρχος ε.α., ο οποίος είχε μιλήσει για κατάρριψη του ελληνικού μαχητικού από το τουρκικό αεροσκάφος και είχε ζητήσει να γίνει έρευνα.


Η Εισαγγελία της Αθήνας ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης και ξεκίνησε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο Ελληνας πιλότος δέχθηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό, το οποίο καταδίωκε. Ο εισαγγελέας, που ανέλαβε την υπόθεση, θα διερευνήσει εάν ο Τούρκος πιλότος, που έχει καταδικαστεί ερήμην -είχε ζητηθεί η έκδοσή του από τις τούρκικες αρχές, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε- για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πήρε εντολή από το τουρκικό επιτελείο να καταρρίψει το ελληνικό αεροσκάφος και επομένως έπρεπε να έχει δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η εισαγγελική έρευνα όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στη διερεύνηση των ευθυνών του Τούρκου κυβερνήτη, αλλά θα επεκταθεί και στο ενδεχόμενο να έχουν ποινικές ευθύνες και μέλη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Τα αδικήματα που θα διερευνήσει ο εισαγγελέας αφορούν το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση οι ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα εάν έπρεπε να αφήσουν ελεύθερο τον Τούρκο κυβερνήτη ή έπρεπε να τον έχουν συλλάβει τότε, όταν πρόλαβε να εκτιναχτεί από το μαχητικό του αεροσκάφος και βρέθηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος φέρεται ότι είχε τραβήξει πιστόλι εναντίον των Ελλήνων πιλότων του Super Puma, όταν επιχείρησαν να τον περισυλλέξουν.

Η επίσημη εκδοχή
Η επίσημη εκδοχή των επιτελείων Ελλάδος και Τουρκίας τότε είχε κάνει λόγο για σύγκρουση των δύο αεροσκαφών ύστερα από επαφή των πτερυγίων τους.

Η εκδοχή, την οποία θα διερευνήσει η Εισαγγελία της Αθήνας, δίνει άλλη εικόνα στα γεγονότα, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ χτυπώντας με το δεξί φτερό του RF-4 την καλύπτρα του αεροσκάφους του Ηλιάκη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, στέλνοντας τον στον θάνατο, ενώ θα διερευνηθεί και η περίπτωση ο Τούρκος να εξαπέλυσε πύραυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο στοιχεία από το υπουργείο Αμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και κατασκοπεία για τον Τούρκο πιλότο και κατάχρηση εξουσίας για την τότε στρατιωτική ηγεσία.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Τι προκύπτει από τα δημοσιεύματα του «Εθνους»

Μήνες πριν από την κίνηση της Τουρκίας να ζητήσει τα... ρέστα από την Ελλάδα για το αεροπορικό δυστύχημα του 1996 νοτίως της Χίου -έπειτα από αερομαχία μεταξύ τουρκικών F-16 και ελληνικών Μιράζ 2000-5 είχε καταπέσει ένα τουρκικό μαχητικό και χάθηκε ο ένας εκ των δυο Τούρκων πιλότων- ο εισαγγελέας Παύλος Γεώργιος είχε ξεκινήσει συμπληρωματική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης. Η Εισαγγελία Αθηνών ξεκίνησε την αναψηλάφηση της υπόθεσης Ηλιάκη έπειτα από καταγγελίες στη Βουλή του πτεράρχου Νταβρή ότι πρόκειται για σχεδιασμένη δολοφονία.

Πριν από έναν μήνα ο εισαγγελέας κάλεσε για κατάθεση τον υπογράφοντα σχετικά με δύο δημοσιεύματα του «Εθνους» στις 18 και 19 Απριλίου 2007, μέσω των οποίων διαφαίνεται ότι έναν χρόνο μετά την απώλεια του Κώστα Ηλιάκη, επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μπουγιούκανιτ, σε σχετική ερώτηση του «Εθνους», ομολογεί ότι το προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πειθαρχεί και δρα βάσει των δικών του εντολών καθώς και της υπόλοιπης ηγεσίας.

Από τις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα προς τον υπογράφοντα στη μαραθώνια κατάθεσή του προκύπτει με σαφήνεια ότι επιχειρεί να ρίξει φως και να απαντήσει στο μέγα ερώτημα εάν πρόκειται για ατύχημα ρουτίνας που οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος -όπως αρχικά αποφάνθηκε το Αεροδικείο- ή αν πρόκειται σε προσχεδιασμένο έγκλημα. Ο εν λόγω εισαγγελέας έχει ήδη πάρει καταθέσεις από αεροπόρους που εκείνη την εποχή ήταν σε ολόκληρη τη βαθμίδα της ιεραρχίας, ενώ ο Π. Καμμένος έδωσε τη σχετική άδεια, ώστε η Εισαγγελία Αθηνών να λάβει γνώση του απόρρητου φακέλου.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε σε βίντεο πώς οι Τούρκοι γιόρτσαν προκλητικά την άλωση της ΠόληςΤην Κυριακή 29 Μαΐου οι Τούρκοι γιόρτασαν με νεο-οθωμανικό υπερθέαμα την 563η επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Οι εορτασμοί έγιναν υπό το βλέμμα του «σουλτάνου» της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του μεγάλου βεζίρη του (πρωθυπουργού) Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συνολικά υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο οι θεατές που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς στην παράκτια πλατεία του Γενίκαπί.

Για την ασφαλή τέλεση της επετείου επιστρατεύθηκαν 9.000 αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, τρία σκάφη της ακτοφυλακής και 27 αστυνομικά σκυλιά.

Ουδείς έχει καταλάβει τι φοβόταν ο Ερντογάν και είχε βγάλει υποβρύχιο και φρεγάτα να «φυλάνε» τον εορτασμό της επετείου, αλλά στην τουρκική αμετροέπεια είναι περιττό κάποιος να ψάχνει για λογική εξήγηση.

Οι θεατές εισήλθαν στον χώρο του εορτασμού περνώντας από 150 πύλες ασφαλείας που είχαν στηθεί γύρω από την πλατεία.

Σε μια τρισδιάστατη σκηνή οι Τούρκοι παρουσίασαν την αναπαράσταση της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή στις 29 Μαΐου 1453.

Για μια ακόμη χρονιά η Τουρκία υπενθύμισε παγκοσμίως με τους εορτασμούς της ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν μια ξένη πόλη που οι Τούρκοι ως εισβολείς και κατακτητές την άλωσαν.

Δείτε σε βίντεο τους εορτασμούς:Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απόλυτος κυρίαρχος ο Λευτέρης ΠετρούνιαςΟ Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βέρνης και διατήρησε τον τίτλο του γράφοντας ιστορία.

Συνεχίζει να γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής διατήρησε τα σκήπτρα του επί ευρωπαϊκού εδάφους και έγινε ο πρώτος αθλητής που το καταφέρνει μετά από 20 χρόνια.


Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη είχε καλύτερη έξοδο σε σχέση με τον προκριματικό και ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο στον τελικό.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε δεύτερος συγκέντρωσε 15.866 βαθμούς και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου από νωρίς. Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια μετά το χάλκινο το 2011 και το χρυσό το 2015. Μάλιστα, κατάφερε να σπάσει και μία κατά που κρατούσε 20 χρόνια.

Από το 1996, όταν ο Ιταλός θρύλος Γιούρι Κέκι στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη συνεχόμενη φορά, κανείς άλλος σπεσιαλίστας των κρίκων δεν κατάφερε να φτάσει σ’ ένα «ριπίτ» στο θεσμό. Τελικά το κατάφερε και αυτό ο Λευτέρης Πετρούνιας δίνοντας το στίγμα του για το τι θα δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Ντένις Αμπλιάζιν από τη Ρωσία και ο Βαχάν Νταβτιάν από την Αρμενία με 15.633 βαθμούς.

Η τελική κατάταξη στον τελικό των κρίκων:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,866

2. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 15,633

2. Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,633

4. Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 15,566

4. Λαμπέρτους Φαν Χέλντερ (Ολλανδία) 15,566

6. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15,533

7. Ντένις Χούσενς (Βέλγιο) 15,233

7. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 15,233

Δείτε τη χρυσή προσπάθεια του Έλληνα γυμναστή


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....