Διυλιστήριο: 05/12/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το Στρασβούργο καταδίκασε την Τουρκία για αγνοούμενους στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε σήμερα την Τουρκία να πληρώσει ενενήντα (90) εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που προκλήθηκε σε συγγενείς των Ελλήνων Κυπρίων, που αγνοούνται από την τουρκική στρατιωτική εισβολή του 1974 καθώς και στις οικογένειες που εκδιώχθηκαν από το βόρειο τμήμα του νησιού.

Συγκεκριμένα , όπως επισημαίνει το AFP, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Τουρκία πρέπει να καταβάλλει 30 εκατομμύρια ευρώ, στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα του νησιού και το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ, η Άγκυρα πρέπει να πληρώσει σε Ελληνοκύπριους που βρίσκονταν στη χερσόνησο της Καρπασίας και κακοποιήθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
The Hellenic Information Team
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις κάλτσες αδέλφια μου, στις κάλτσες!..

    ..αναφώνησε πριν λίγα χρόνια ο ανελλήνιστος καταστροφέας της Ελλάδας!
Το ίδιο λέμε κι εμείς σήμερα: Στις κάλπες!
Όλοι! Με θυμό! Με απόφαση!

Ας καταλάβουμε ότι η αποχή είναι αυτό που βολεύει, κι αυτό που επιδιώκει το ''σύστημα''.
Γι αυτό και οι ευρωεκλογές ορίστηκαν να συμπέσουν όχι με την ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως θα γινότανε αν πράγματι τους ενδιέφερε η οικονομία των κρατικών εξόδων, αλλά με την ''δεύτερη''.
Έτσι ώστε να έχει επέλθει κόπωση στο εκλογικό σώμα, αλλά κυρίως για να μην μπορέσουν λόγω οικονομικής στενότητας οι ψηφοφόροι που πρέπει να μετακινηθούν για να ψηφίσουν, να επαναλάβουν μία ''κάθοδο'' τους στην επαρχία.

Θέλουν αποχή. Ελπίζουν στην αποχή! Στηρίζονται στην αποχή.
Το σόφισμα ότι ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές νομιμοποιούμε την Ε.Ε. , την Κομισιόν,τις πρακτικές και την εξουσία τους, παραμένει σόφισμα.
Κι αυτό γιατί η στυγνή πραγματικότητα είναι πως είτε προσέλθουμε να ψηφίσουμε, είτε όχι,
..συμμετέχουμε (ακόμη τουλάχιστον) έτσι κι αλλοιώς στην Ε.Ε. ,
..υπακούμε σαν σκυλάκια (ελέω μνημονιακο-δωσιλογικών κυβερνήσεων) στις εντολές τους,
..εξαρτόμαστε (μέσω του ευρώ) από τις νόρμες και τις αποφάσεις τους.

Αν απέχουμε, αν αφήσουμε να έχουν φωνή μόνον οι δυνάμεις του μνημονιακού τόξου, τότε επιβαρύνουμε την κατάσταση.
Είναι σαν να τους δίνουμε την συγκατάθεσή μας να δρουν και να ''χορεύουν'' όπως θέλουν!

Αυτοί θέλουν να μας κάνουν να μην συμμετέχουμε ως λαός.
Να γίνουμε άφωνοι παθητικοί δέκτες της προπαγάνδας και των εντολών τους.

Εμείς όμως θέλουμε να δράσουμε. Θέλουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Ένα πρώτο, και ανάλογα και με τα αποτελέσματα που ΕΜΕΙΣ θα καθορίσουμε, καθοριστικό βήμα δράσης είναι οι εκλογές.
Ας μην αδρανήσουμε. Μην το αφήσουμε να πάει χαμένο.

Μετά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μαργέλλος με το καλαμπόκι πίσω από το Ποτάμι του Θεοδωράκη !!! Φυσικά αυτό δεν θα το ακούσετε στα MEGAλα κανάλια !!!

Ένα άγριο παρασκηνιακό παιχνίδι με τους επιφανέστερους εκπροσώπους της διαπλοκής εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στις όχθες του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο γνωστός από την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, Ντόρης Μαργέλλος που είχε απαλλαγεί με βούλευμα είναι ο νέος χρηματοδότης του Θεοδωράκη. Για όσους δεν τον θυμούνται ο Μαργέλλος ήταν πρόσωπο κλειδί στην κομπίνα της πώλησης από την κρατική εταιρεία ITCO σε χώρα της τότε ΕΟΚγιουγκοσλαβικού καλαμποκιού το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ελληνικό με στόχο να εισπραχτούν κοινοτικές επιδοτήσεις. Η Κομισιόν είχε ανακαλύψει το κόλπο και είχε παραπέμψει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ζητώντας επιστροφές ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο κολλητός μεταξύ άλλων του Γιωργάκη Παπανδρέου, είχε την τιμητική του, τη περασμένη Τετάρτη σε κλειστή σύναξη συστημικών επιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων στο εστιατόριο «Αλάτσι». Εκεί είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τις θέσεις και τις απόψεις του Θεοδωράκη για μια σειρά πολιτικών αλλά και οικονομικών ζητημάτων.

Ωστόσο ο νέος χρηματοδότης του Σταύρου, κατηγορείται ανοιχτά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ΠάνοΚαμμένο ότι μαζί με τον Παπανδρέου τζόγαρε εις βάρος της χώρας μας, στην υπόθεση των περιβόητων CDS. Άνθρωπος του παρασκηνίου, φέρεται μάλιστα να είναι και συνεργάτης του Φικουέρες, πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα, που έχει εκδιωχθεί από τη χώρα του κατηγορούμενος για απάτη σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες.

Όπως δήλωσε στη Kontra News ο κ. Καμμένος, αποκαλύπτεται πλέον ο περίεργος ρόλος που παίζει ο Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Μαργέλλος φέρεται να είναι χρηματοδότης γνωστού εκδότη φρι- πρες εντύπου, ο οποίος εσχάτως συνέπλευσε με τη ΝΔ. Έτσι, ο Θεοδωράκης κρατά ανοιχτές πόρτες με τις ΝΔ προκειμένου να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενη αποτυχία τουΠΑΣΟΚ και να γίνει «δεύτερη πατερίτσα της κυβέρνησης».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλο και περισσότεροι Πομάκοι, κόβουν τον «γόρδιο δεσμό» με το Προξενείο της Κομοτηνής

Σε πείσμα εκείνων που ισχυρίζονται πως η μειονότητα στην Θράκη είναι «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», όπως ο τουρκόφιλος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρης Χριστόπουλος, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πομάκοι και ρομά της μειονότητας, που κλείνουν επιδεικτικά τα αυτιά τους στον φανατισμό και στη μισαλλοδοξία των τουρκοφρόνων και βέβαια του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, που αυθαίρετα και καταχρηστικά επιχειρεί να «βαφτίσει» κάθε μουσουλμάνο της Θράκης ως Τούρκο.


Το ΘΕΜΑ βρέθηκε στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και συνάντησε Πομάκους και Ρομά, που δίνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα, για να αποδείξουν το αυτονόητο. Το δικαίωμα τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την ταυτότητά τους και πως θέλουν να ζήσουν, διεκδικώντας καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Στα χνάρια που έχει χαράξει η ρομά ακτιβίστρια κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν, από το Δροσερό Ξάνθης, που έδωσε μαθήματα συμπεριφοράς στους απείρως πιο καλλιεργημένους επικριτές της.


Δελτίο Ειδήσεων στα ... πομακικά


Ο κ.Σεμπαιδήν Καραχότζα, κατάγεται από το πομακοχώρι Προσήλιο, στην ορεινή Ροδόπη. Σπούδασε νομική, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε την πομακική σε δελτίο ειδήσεων σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Ροδόπης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τουρκόφρονες. «Στην άρχη ήταν παράξενο για τους Πομάκους να ακούν και αν βλέπουν ένα δελτίο ειδήσεων στη γλώσσα τους. Μετά όλο και περισσοτεροι το παρακολουθύσαν. Είχε γίνει μια «αγαπημένη» συνήθεια για αυτούς, προκαλώντας όμως αντδράσεις από τους τουρκόφρονες». Ο κ.Καραχότζα είναι από τους ανθρώπους που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν χαϊδεύει αυτιά. «Είμαι Ελληνας, Πομάκος, μουσουλμάνος και για μένα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» λέει στο ΘΕΜΑ, ζητώντας απο την πολιτεία να σταθεί με ενδιαφέρον στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του, με σημαντικότερο αυτό της ανεργίας αλλά και της εκπαίδευσης στην Ορεινή Ροδόπη, επαναφέροντας το αίτημα για περισσότερα δημόσια ελληνόφωνα σχολία.


Η πρώτη Πομάκα υποψήφια

Η κυρία Φατμέ Μολλάογλου, είναι η πρώτη Πομάκα που ασχολείται με τα κοινά, θέτοντας υποχηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό των ΑΝ.Ελ του κ.Τέρενς Κουϊκ. Η ίδια «γράφει ιστορία», αφού πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για τις γυναίκες της ορεινής Ροδόπης. «Πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα, προκειμένου να ακουστεί και η δική μας ξεχασμένη φωνή. Είμαστε Έλληνες, πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας και τα χαράτσια μας και θέλουμε να ενδιαφερθεί και για εμάς η πατρίδα μας, εξασφαλίζοντας σε εμάς και τα παιδιά μας τα βασικά, όπως η σωστή εκπαίδευση». Στο πλευρό της, έχει τον συζυγό της κ.Χουσεϊν Μολλάογλου, ο οποίος συμφωνεί απόλυτα με τα λεγομενά της. «Ο σύζυγός μου με στηρίζει απόλυτα. Οι γυναίκες Πομάκες, πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Η κυρία Σουλεϊμάν Σαμπιχά μας δείχνει το δρόμο. Θέλει οργάνωση και θέληση. Αν δεν αγωνιστούμε εμείς, δεν πρόκειται να μας βοηθήσει κανείς» καταλήγει με νόημα.




Στις ... φαβέλες της Κομοτηνής


Ο πρόεδρος του οικισμού Αλάν Κουγιού ή Τενεκέ Μαχαλά, κυριολεκτικά, της Κομοτηνής κ.Αχμέτ Μουφίτ, έχει βάλει ως στόχο ζωής τη μετεγκατάσταση των ομοφύλων του σε έκταση που τους έχει παραχωρηθεί αλλά εδώ και χρόνια έχει «κολλήσει» στη γραφειοκρατία. Ο οικισμός, που θυμίζει φαβέλα της Βραζιλίας, απέχει μόλις μισό χλμ από το κέντρο της πόλης. Σπίτια από λαμαρίνες, χωρίς αποχέτευση και πόσιμο νερό, με στενά λασπωμένα δρομάκια. «Δεν μπορούμε να στήσουμε τα καινούργια σπιτικά μας στην έκταση που μας παραχωρήθηκε, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από τουρκογενείς μειομοτικούς που μένουν δίπλα» λέει ο κ.Αχμέτ συμπληρώνοντας με νόημα «Το προξενείο, όταν θέλει να «μεγαλώσει» τον αριθμό της μειονότητας μας συμπεριλαμβάνει και εμάς μέσα. Την ίδια στιγμή βέβαιαι μας αποκαλούν υποτιμητικά «τσιγγανέ». Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμόδιους να δώσουν άμεσα λύση για να φύγουμε απο τον οικισμό αυτό, που οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες για εμάς και τα παιδιά μας».




Πολιτευτής άνευ «ευλογίας» 

Στις εκλογές του 2012, ο Ιρφάν Μεχμέτ Αλή ήταν ο μοναδικός μουσουλμάνος υποψήφιος, που δεν είχε την «ευλογία» του Τουρκικού Προξενείου. Πολιτευτής και στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ με έντονη δράση. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου, είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ.Τέρενς Κουίκ. Η προεκλογική του αφίσα με τον χάρτη της Θράκης και το σύνθημα «Δεν πωλείται» προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε. «Όλο και περισσότεροι Πομάκοι, κόβουν τον «γόρδιο δεσμό» με το Προξενείο της Κομοτηνής. Που μας θεωρεί Τούρκους» λέει. Μιλάει με πάθος για τα Πομακοχώρια και τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους, που κινδυνεύει να χαθεί. «Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την παράδοση μας, για να φέρουμε τουρίστες στα χωριά μας. Αν υπάρξει ανάπτυξη θα μείνει ο κόσμος στην περιοχή και θα αποδυναμωθούν αυτοί που μοιράζουν επιταγές για να αγοράσουν συνειδήσεις» λέει. Στα άμεσα σχεδιά του είναι, η λειτουργία μιας παραδοσιακής πομαμικής ταβέρνας στο χωριό του, αλλά και η δημιουργία ενός μικρού πομακικού λαογραφικού μουσείου.




"Όταν τους συμφέρει, μας λένε «Τούρκους»"


Αγωνίζεται για να εξασφαλίσει στα παιδιά του, καλύτερες συνθήκες ζωής και ίσες ευκαιρίες. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαίου, ο 27χρονος κ.Αχμέτ Τζέμ από τον οικισμό του Αλάν Κουγιού της Κομοτηνής, θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Σπάρτακος». Όπως λέει : «και το 2010 και σήμερα, συμμετέχω στις εκλογές με μοναδικό στόχο να ακουστούν δημόσια κάποιες αλήθειες για τους μουσουλμάνους Ρομά, που όλοι μας θυμούνται μόνο στις εκλογές ή όταν προκύπτει κάποιο θέμα με τη μειονότητα, όπως πρόσφατα με την περίπτωση της κ.Σουλεϊμάν απο την Ξάνθη, την οποία θαυμάζω για το έργο και την προσφορά της». Ο 27χρονος ρομά, φαντάζεται καλύτερο το μέλλον των παιδιών του. «Θα πάνε στρατιώτες για την Ελλάδα» λέει με καμάρι. «Οι τουρκογενείς μειονοτικοί απαξιούν «καλημέρα» να μας πουν. Αν ψάχνουν εργάτες, μόλις ακούν πως είμαστε ρομά μας διώχνουν. Κατα τα άλλα όταν τους συμφέρει μας εμφανίζουν ως «Τούρκους» για ευνόητους λόγους και για να κάνουν πολιτική» καταλήγει.




Τραγουδάει την παράδοση των Πομάκων





Η κυρία Εμινέ Μπουρουντζή, είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης και ασχολείται με τη διάσωση και διάδοση της πομακικής μουσικής παράδοσης. Το 2006 κυκλοφόρησε τον πρώτο της CD με τα ιδιαίτερα τραγούδια των Πομάκων της ορεινής Ροδόπης. «Είμαι περήφανη για τον πολιτισμό και την παράδοση των προγόνων μας, που σαφώς δεν έχει καμία σχέση με τους Τούρκους και την Τουρκία» λέει, καυτηριάζοντας την προσπάθεια τουρκόφρονων της περιοχής, να παρουσιάσουν παραδοσιακά πομακικά πανηγύρια, που η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, ως τουρκικά. «Ξέρετε πως και οι Πομάκοι στην ιστορία μας έχουμε το δικό μας Ζάλογγο. Λίγοι ξέρουν για το Μόμτσκι Κάμεν (Βράχο των κοριστιών) και τις Πομακοπούλες που έπεσαν στο γκρεμό για να μην τουρκέψουν. Η πολιτεία δείχνει να έχει αποδεχτεί τον εκτουρκισμό των Πομάκων. Κάποτε έκανε λάθος με τις μπάρες που είχε βάλει στα χωριά μας. Ας μη συνεχίσει το ίδιο λάθος, με «μπάρες» στις ψυχές μας αυτή τη φορά» κατέληξε

protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....