Διυλιστήριο: 06/19/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή;..

     Αν ζει μέχρι το 2060, ο σημερινός πρωθυπουργεύων θα είναι περίπου 85 ετών και θα έχει καταφέρει να τον σκ@τοψυχάνε εν ζωή περισσότεροι απ' όσοι το έκαναν για τον Επίτιμο.
Το λές και επιτυχία όλο αυτό.

Όπως επιτυχία είναι ένα πεπερασμένο κ@λοπαιδάκι να θέλει να δεσμεύσει τις επόμενες γενιές των ελλήνων μέχρι το 2060,
..με υποχρεωτικά πλεονάσματα πάνω από 2%,
..προκειμένου να τον αφήσουν στην καρέκλα του κανά δυό χρόνια ακόμα.
Το καλύτερο εδώ είναι ότι υπέγραψε πως αν
υπάρξει πλεόνασμα πάνω απ' το προβλεπόμενο,
..δεν θα πηγαίνει στην ανάπτυξη της χώρας, στις υποδομές, στο κοινωνικό κράτος κλπ,
..παρά θα αποπληρώνονται τα χρέη προς τους τοκογλύφους συντομότερα, δηλαδή με αυξημένες δόσεις.

Δηλαδή ο "αριστερός" υπέγραψε πως στην ουσία μέχρι το 2060 δεν θα υπάρξει καμία ανάκαμψη στην χώρα,
..αφού όλοι οι πόροι πλην εκείνων που θα αρκούν ίσα-ίσα για να φυτοζωεί η χώρα θα πηγαίνουν στις τσέπες των "εταίρων" νεοναζιστών τοκογλύφων.
Και πανηγυρίζει. Και όσοι από 'μας δεν χειροκροτούν, στέκουν και τον κοιτάνε. Λαμπρά.

Ο ελληνικός λαός φορτώθηκε συντονισμένα από τους εταίρους απατεώνες και απ' τους εγχώριους προδότες τις ζημιές και τα χρέη όχι μόνον των ελληνικών αλλά και των ξένων τραπεζών,
..τις "φούσκες" που οι κυβερνήσεις άφησαν να γιγαντωθούν προκειμένου να παρασύρουν τους λαούς σε μιά συνεχή κατανάλωση και μιά κούφια ευμάρεια.

Η ελληνική αριστερά, ή τέλος πάντων οι απατεώνες που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, κάνουν το μείζον έγκλημα να νομιμοποιούν την νεοφιλελεύθερη αγυρτεία,
..προκαλώντας αίσθημα ματαιότητας και ηττοπάθειας στον λαό, πως τάχα αφού δεν μπόρεσαν κι αυτοί που είναι "αριστεροί", τότε δεν υπήρχε άλλη λύση.
Πρόκειται για χειρότερους προδότες απ΄ τους νεοφιλελεύθερους δεξιούς δωσίλογους, αφού αυτοί οι τελευταίοι δεν κρύβονται τουλάχιστον, έχουν την ειλικρίνεια να λένε ποιοί είναι και τί πρεσβεύουν,
..σε πλήρη αντιδιαστολή με τους pride "τραβεστί της αριστεράς" που κυβερνούν ερήμην οποιασδήποτε τσίπας και ηθικής.

Υπάρχει λύση; Υπάρχει.
Αλλά αυτός ο λαός δεν είναι άξιος να την διεκδικήσει.
Είναι άξιος μόνον γι αυτούς που τον κυβερνούν!..


    (η εικόνα είναι απ' το  http://jodi.graphics )
    
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα δύο ονόματα που θα προτείνει η Ελλάδα στα ΣκόπιαΤα ονόματα «Μακεδονία του Βαρδάρη» και το «Δημοκρατία των Σκοπίων» προτείνει η Αθήνα στα Σκόπια σύμφωνα με την εφημερίδα Real News

Μακεδονία του Βαρδάρη ή Νότια Σερβία αναφέρεται στο κομμάτι της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας που κατέλαβε η Σερβία κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912 και που σήμερα συμπίπτει σχεδόν με την επικράτεια της ΠΓΔΜ.

«Από τη σημερινή συζήτηση δεν λύθηκε κανένα ζήτημα όσον αφορά το δύσκολο θέμα της ονοματολογίας της φίλης και γειτονικής χώρας», δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον σκοπιανό ομόλογό του. Και πρόσθεσε: «Θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια της γειτονικής χώρας για ένταξή της στον ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αφού όμως λυθεί πρώτα το ονοματολογικό. Ωστόσο, η Ελλάδα, είναι αταλάντευτα υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της γείτονος, τη σταθερότητά της και τη σαφή κυριαρχία της».

Η προηγούμενη, αλλά αποτυχημένη προσπάθεια που είχε κάνει η Κυβέρνηση των Σκοπίων με Πρωθυπουργό τον Ν. Γκρουέφσκι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ήταν το 2008. Κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008 τα μέλη της Συμμαχίας αποφάσισαν με συλλογική και ομόφωνη απόφαση, ότι θα απευθυνθεί πρόσκληση στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για ένταξή της στην Ατλαντική Συμμαχία, εφόσον λυθεί το ζήτημα του ονόματος, κατά τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό. Υπενθυμίζουμε ότι στο Βουκουρέστι, με την ισχυρή υποστήριξη του τότε Αμερικανού προέδρου Μπους, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, αλλά προσέκρουσε στην σθεναρή και τεκμηριωμένη ελληνική απορριπτική άποψη.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής , να τεθεί επιτακτικά θέμα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία FYROM και με την επισήμανση, ότι θα αλλάξει και θα αντικατασταθεί με το νέο όνομα, όταν θα βρεθεί λύση στο ονοματολογικό. Την ιδέα αυτή, προωθεί η Γερμανία, πιθανόν και η αμερικανική διπλωματία, καθώς και άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Αλβανία, η Κροατία και η Τουρκία.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραλήρημα από Σόιμπλε: «Εκανε καλό στην Αθήνα η γερμανική σκληρότητα»!«Μεθυσμένος» από την επικράτηση της σκληρής γραμμής του έναντι της χώρας μας, αλλά και στριμωγμένος από την κριτική της αντιπολίτευσης στη χώρα του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδόθηκε χθες σε ένα παραλήρημα, κληθείς να σχολιάσει την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα αποφάσισε τώρα βαθιές μεταρρυθμίσεις και, υπό αυτή την έννοια, επέδρασε θετικά η σκληρότητα την οποία επιδείξαμε και για την οποία κατηγορηθήκαμε από πολλούς. Ολα αυτά είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της» δήλωσε κυνικά ο δόκτωρ Σόιμπλε, κουνώντας για πολλοστή φορά το δάχτυλο προς την ελληνική πλευρά. Φυσικά, δεν παρέλειψε να προσθέσει την προσφιλή του επισήμανση-προειδοποίηση ότι «δεν πρέπει να δίνουμε στους Ελληνες την ψευδαίσθηση πως όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στον δρόμο της εξυγίανσης».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διεκδίκησε επίσης την πατρότητα της πρωτοβουλίας για «πρόσθετο πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης» και υποστήριξε ότι «στόχος είναι να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της από τα μέσα του επόμενου χρόνου». Εντούτοις, κάθε άλλο παρά βέβαιος εμφανίστηκε για την επίτευξη αυτού του στόχου, αφού είπε απλώς ότι «ελπίζω το τρέχον πρόγραμμα να είναι το τελευταίο» για τη χώρα μας.
Οπως προανήγγειλε ο δόκτωρ Σόιμπλε, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου θα κρίνει την Τετάρτη αν οι αποφάσεις του Eurogroup συνιστούν ουσιαστική αλλαγή του ελληνικού προγράμματος ή όχι.

Ανησυχία

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν συντρέχει λόγος να εκληφθούν ως ουσιαστική αλλαγή του προγράμματος. Πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το αίτημα βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να συζητηθεί στην Ολομέλεια του γερμανικού Κοινοβουλίου η τελευταία συμφωνία για την Ελλάδα. «Μια συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στην Ολομέλεια θα μπορούσε να επιφέρει αστάθεια στις αγορές» είπε.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν παραδέχθηκε ότι η απόφαση του Eurogroup «δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι η καλύτερη δυνατή υπό την πίεση χρόνου που δημιουργούσαν οι αποπληρωμές ομολόγων του Ιουλίου».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς «φούσκωσε» το έλλειμμα με οδηγίες της EurostatΣτο φως η επιστολή Radermacher προς τον Ανδρέα Γεωργίου για να εντάξει τα swaps του Σημίτη στο δημοσιονομικό χρέος και να εξουδετερώσει κάθε αντίδραση για την είσοδο της Ελλάδας στα καταστροφικά Μνημόνια

Τον τρόπο νομιμοποίησης του πρώτου Μνημονίου και τη δέσμευση της χώρας με τα υπόλοιπα που είχαν αναλάβει οι διεθνείς τοκογλύφοι υπό τις ευλογίες της Κομισιόν (σ.σ.: μέσω της Eurostat) και του ΔΝΤ αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία». Τα στάδια αποδόμησης της ελληνικής κυριαρχίας είναι πλέον ξεκάθαρα, όπως προκύπτουν από την αλληλογραφία που έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» μεταξύ του εκλεκτού των διεθνών δανειστών Ανδρέα Γεωργίου και του περίφημου Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, καθώς και του W. Radermacher, γενικού διευθυντή της Eurostat, η οποία είναι όργανο της Κομισιόν.

Το πρώτο στάδιο με τις υπόγειες συμφωνίες του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου γράφτηκε στο Καστελόριζο, όταν με δραματικούς τόνους αναφέρθηκε στην ανάγκη εισόδου σε επιτροπεία λόγω του (μέχρι τότε «υπολογισθέντος») υψηλού μεγέθους (13,6%) του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.
Παρέλειψε, όμως, τότε να πει ότι η τιμή του ελλείμματος που αναφέρθηκε ήταν ακόμη πρόβλεψη (δεν είχε καν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και όχι το επίσημο έλλειμμα. Το επίσημο έλλειμμα υποτίθεται ότι θα δημοσιευόταν τον Οκτώβριο του 2010, μετά από έγκριση του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Εν ολίγοις, μπήκαμε στο Μνημόνιο με ένα έλλειμμα που απλώς ο Παπανδρέου «το μάντεψε», χωρίς κανένα σχετικό επιστημονικό εύρημα!Ο τρόπος

Τον τρόπο για να φουσκώσει το έλλειμμα τον έδωσε... χαρτί και καλαμάρι στον Γεωργίου ο Walter Radermacher, επικεφαλής της Eurostat, στις 8 Οκτωβρίου 2010. Με αυτή, όπως αποκαλύπτουμε, υποδεικνύει στον Γεωργίου πώς να εντάξει τα swaps του Σημίτη με την Goldman Sachs το 2001 (με τη βοήθεια των οποίων μπήκαμε στο ευρώ) στο συνολικό δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας και στα ελλείμματα τεσσάρων ετών - κάτι που έγινε μόνο για την Ελλάδα και μόνο για εκείνη την εποχή, προφανώς παρανόμως, καθόσον το 2001 δεν υπήρχε ευρωπαϊκός κανονισμός που να το απαιτούσε αυτό. Ζητεί, μάλιστα, να έχει την έγκριση του Γεωργίου μέσα σε δύο μόνο μέρες από την ημερομηνία αποστολής της επιστολής! Η επιστολή του Radermacher δείχνει την προφανή συμμετοχή της Eurostat στη διόγκωση του συνολικού δημοσιονομικού χρέους κατά 21 δισ., αλλά και στη διόγκωση των ελλειμμάτων των ετών 2006, 2007, 2008 και του 2009 (μέσω καταμερισμού των 21 δισ. στα τέσσερα αυτά έτη) με την ένταξη των swaps του Σημίτη στο χρέος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο στόχος αυτής της επιστολής είναι να εξειδικεύσει την πρόταση της Eurostat για τη στατιστική καταγραφή των συμβάσεων ανταλλαγής επιτοκίων (Swaps) που εφαρμόστηκαν από το 2001 με βάση τα συμπεράσματα της ανάλυσης που διεξήγαγε η Eurostat». «Σχετικά με τα Goldman Sachs swaps, ως πρώτο βήμα που θα καταγραφεί το 2001 είναι ότι θα υπάρξει αύξηση του δημοσιονομικού χρέους για ένα ποσό ύψους 2,8 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική αγοραία αξία του swap που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2001 μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Goldman Sachs. Το δάνειο αυτό θα θεωρηθεί ως δάνειο με σταθερές ετήσιες καταθέσεις αποπληρωμής, στις οποίες η απόσβεση του κεφαλαίου αυξάνεται σταδιακά, ενώ το μερίδιο των τόκων μειώνεται προοδευτικά».Oπως αναφέρουν όμως παράγοντες της αγοράς, 2,8 δισ. ήταν η αρχική αξία του swap του Σημίτη που χρησιμοποιήθηκε ως δάνειο προς την Ελλάδα από την Goldman Sachs, εν κρυπτώ, ώστε να «ελαττωθεί» λογιστικά το έλλειμμα της εποχής και να μπούμε στο ευρώ. Μέχρι το 2010 αυτό το swap κατέληξε να κοστίζει θεωρητικά 21 δισ.! Ο Radermacher αποφάσισε να εφαρμόσει αναδρομικά, μόνο για την Ελλάδα, ευρωπαϊκούς κανονισμούς του 2008, ώστε να εντάξει τα 21 δισ. στο χρέος και στα ελλείμματα τεσσάρων ετών! Η επιστολή αναφέρει όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν και καταλήγει απαιτώντας απάντηση εντός διημέρου:

«Πιστεύω ότι θα μπορέσετε να επιβεβαιώσετε το συντομότερο δυνατό τη συγκατάθεσή σας για τις πρακτικές διατάξεις για πλήρη συμπερίληψη στα κοινοποιηθέντα δεδομένα, το αργότερο στις 10 Οκτωβρίου 2010, όπως συμφωνήθηκε κατά τη μεθοδολογική επίσκεψη του ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος)». Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την παρέμβαση ανώτατων στελεχών της Eurostat, της Κομισιόν και ενδεχομένως και του ΔΝΤ στην ελληνική νομοθεσία, με στόχο την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να φιμωθούν τα μέλη του Δ.Σ. που αντιδρούσαν. Σε αυτά, μάλιστα, είχε ενεργή συμμετοχή ο μόνιμος εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η. Snorrason, ο οποίος μάλιστα καλείται από τον Α. Γεωργίου ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του!

Ο ορισμός Γεωργίου και η εκτόξευση στο 15,8%

Η είσοδος της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο έγινε τον Μάιο του 2010. Τότε, όπως φαίνεται, αναζητήθηκε ο τρόπος νομιμοποίησής του αλλά και συνθηκολόγησης για να έρθουν τα επόμενα Μνημόνια.

Τον Αύγουστο του 2010 ορίστηκε ο υπάλληλος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο οποίος «σαν πρόθυμος από καιρό» θα επιβεβαίωνε το όποιο υψηλό έλλειμμα του Μαΐου του 2010. Αλλά δεν φαντάστηκαν οι τότε κυβερνώντες ότι κάποια μέλη του Δ.Σ. θα αμφισβητούσαν ακόμη και την πρόβλεψη του ελλείμματος του Μαΐου και αν υπολογιζόταν το πραγματικό έλλειμμα και αποδεικνυόταν χαμηλότερο (εικάζεται ότι είναι πολύ χαμηλότερο του 10%), θα μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει τον στραγγαλισμό. Ο Γεωργίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «κυριακάτικη δημοκρατία», φούσκωσε ακόμη περισσότερο το έλλειμμα από το 13,6% στο 15,8%, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να φιμώσει τα μέλη του Δ.Σ. που αντιδρούσαν. Ως αποτέλεσμα:
■ «Νομιμοποιήθηκε» το πρώτο Μνημόνιο.
■ Ανοιξε η πόρτα για το δεύτερο και χειρότερο Μνημόνιο και για το PSI που ακολούθησε.
■ Μπήκαν τα επαχθή φορολογικά μέτρα από τα οποία υποφέρουμε ως σήμερα.
■ Ακολούθησαν τα επόμενα Μνημόνια, καθόσον το χρέος κατέληξε μη βιώσιμο, τα έσοδα ανέφικτα και τα προηγούμενα Μνημόνια ουδόλως εφαρμόσιμα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επενδύσεις ύψους 800.000.000 από τον Ομιλο ΜυτιληναίοςΑπό τις 21 έως τις 23 Ιουνίου η δημόσια εγγραφή των επενδυτών για το μεγάλο ομολογιακό δάνειο των 300.000.000 ευρώ, που θα συμβάλει στην υλοποίηση των σχεδίων για την επόμενη πενταετία

Σημαντικές επενδύσεις, όχι μόνο για την επέκταση της μονάδας παραγωγής αλουμίνας, αλλά και στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ναυτιλίας, συνολικού ύψους περίπου 800.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει το σχέδιο του Ομίλου Μυτιληναίος για την περίοδο Ιουνίου 2017 - Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για το μεγάλο ομολογιακό δάνειο των 300.000.000 ευρώ. Το ενημερωτικό δελτίο εγκρίθηκε την Πέμπτη και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η δημόσια εγγραφή των επενδυτών θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου.

Τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου για την προσεχή πενταετία περιλαμβάνουν, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα, την επέκταση της μονάδας της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η Αλουμίνιον της Ελλάδος «εκπονεί μελέτη σκοπιμότητας για την επέκταση της μονάδας παραγωγής αλουμίνας, με σκοπό την επαύξηση της παραγωγής στους 1.800.000 τόνους (από 830.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας σήμερα). Το ύψος της σχετικής επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 400.000.000 ευρώ περίπου».

Αιολικά πάρκα

Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι επενδύσεις αφορούν δαπάνες για την κατασκευή αιολικών πάρκων, με το ύψος τους να προβλέπεται στα 73.900.000 ευρώ, ενώ πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια, επιχορηγήσεις και τραπεζικό δανεισμό. Για τις θερμικές μονάδες του ομίλου σχεδιάζεται να επενδυθούν περί τα 116.000.000 ευρώ για μεγάλες συντηρήσεις μηχανολογικού εξοπλισμού των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τα χρήματα να προέρχονται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Στον τομέα της ναυτιλίας θα αφορούν αγορές πλοίων και θα φτάσουν στα 64.700.000 ευρώ, ενώ θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια. Στον τομέα της μεταλλουργίας και μεταλλείων, οι πρόσθετες επενδύσεις θα αφορούν ανακατασκευή λεκανών, έργα διατήρησης, ασφάλειας και βελτιώσεων, και δαπάνες προσπέλασης. Το ύψος τους αναμένεται να ανέλθει στα 97.000.000 ευρώ.

Στο ενημερωτικό δελτίο επισημαίνεται ότι, μέσω του εταιρικού μετασχηματισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα απλοποιηθεί η δομή του ομίλου, ενώ, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, θα υπάρξουν επιχειρηματικές συνέργειες τόσο σε λειτουργικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, θα επωφεληθεί από μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, οικονομίες κλίμακας, βελτιστοποίηση των διαδικασιών προμήθειας, ομογενοποίηση και βελτίωση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των διάφορων τμημάτων της νέας οντότητας. Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι συγκεκριμένες συνέργειες θα επιτευχθούν εντός του 2018.

Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της έκδοσης του ομολογιακού δανείου θα ανέλθουν σε 300.000.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε έως 5.060.000 ευρώ και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.
Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια (μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης) θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρία στο σύνολό τους, εντός του 2017, ως εξής: Το 80%, δηλαδή περίπου 236.000.000 ευρώ, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου -εμπραγμάτως εξασφαλισμένου- τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας ή και των θυγατρικών της, το 10%, δηλαδή περίπου 29.500.000 ευρώ, για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης, και το 10%, δηλαδή περίπου 29.500.000 ευρώ, για την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας ή και των θυγατρικών της.

Στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται ότι ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης αλουμινίου αναμένεται να παραμείνει ισχυρός σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017, δρώντας υποστηρικτικά για τις τιμές του αλουμινίου και οδηγώντας σε αύξηση του κύκλου εργασιών και των εσόδων του ομίλου από τον εν λόγω τομέα. Το 2017 αναμένεται, επίσης, περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου του ομίλου στην ελληνική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η λειτουργία των θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2016. Το 2017 θα ενισχυθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος από μονάδες με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες τέθηκαν σε λειτουργία εντός του 2016.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαστούκι της Ελλάδας στις Βρυξέλλες: Τα «παιχνιδάκια» με την Κίνα εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων ξεχάστε τα!Στο πλαίσιο διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής θέσης δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των 28 κρατών – μελών, δήλωσαν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters βάσει του οποίου η Ελλάδα «μπλόκαρε» επικριτική δήλωση της Ε.Ε. στον ΟΗΕ, σε ό,τι αφορά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Κατά τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέση της Ελλάδας είναι ότι η άσκηση αντιπαραγωγικής και συχνά επιλεκτικής κριτικής έναντι συγκεκριμένων μόνο χωρών, δεν βοηθά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες αυτές ούτε στις σχέσεις τους με τη Ε.Ε..

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι και άλλες χώρες διατύπωσαν παρόμοιες επιφυλάξεις κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης της κοινής δήλωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, «ο τρόπος που στο σχέδιο της δήλωσης της Ε.Ε. διατυπωνόταν η ευρωπαϊκή θέση ουσιαστικά υπονόμευε ακόμα και την πραγματοποίηση του θεσμοθετημένου διαλόγου Ε.Ε. – Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος μετά από χρόνια και πολλές αναβολές προγραμματίζεται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα».

«Ο διάλογος Ε.Ε. – Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι, άλλωστε το καταλληλότερο πλαίσιο για τη συζήτηση των θεμάτων αυτών», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Reuters: «Μπλόκο» της Ελλάδας σε δήλωση της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα έβαλε «μπλόκο» σε κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επρόκειτο να κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη και το οποίο κατέκρινε την Κίνα για τις πρακτικές της σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, διπλωμάτες της Ε.Ε. εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστολής που επιχειρεί το Πεκίνο απέναντι σε ακτιβιστές και αντιφρονούντες.

Κατά το Reuters, η Ε.Ε. σκόπευε να καταθέσει το συγκεκριμένο σχέδιο δήλωσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν υπήρξε η απαιτούμενη ομοφωνία από τα 28 κράτη μέλη της.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε το «μπλόκο» της Αθήνας στη συγκεκριμένη δήλωση, ενώ έκανε λόγο για «μη εποικοδομητική κριτική στην Κίνα», εκτιμώντας πως θα ήταν πιο ουσιώδες να λάβουν χώρα ξεχωριστές συνομιλίες των Βρυξελλών με το Πεκίνο εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Τη «μπλόκο» από την πλευρά της Αθήνας επιβεβαίωσε και Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ενώ διπλωμάτης της Ε.Ε. εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της Ελλάδας, τη στιγμή που -όπως συμπλήρωσε- την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε η εκταμίευση κεφαλαίων προς την Αθήνα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

Εντάξει, δανεικά μας τα έδωσαν, δεν μας τα χάρισαν. Και επειδή μας δανείζουν δεν σημαίνει ότι θα μας λένε και τι θα κάνουμε. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν.

Έλληνας ειδικός αναλυτής που μίλησε στο TRIBUNE, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, επεσήμανε καυστικά:

«Οι Ευρωπαίοι στοχοποιούν όποιον θέλουν και έχουν την απαίτηση να ακουλουθούμε σαν άβουλα όντα. Αυτοί που διαμαρτύρονται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μόλις πάρουν πέντε συμβόλαια οι εταιρείες τους το «βουλώνουν». Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να παίζει σε τέτοιους βρόμικους εκβιασμούς που στρέφονται και ενάντια στα συμφέροντά της».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε δίκη Λιακουνάκος, Όσβαλντ, Λυγινός, Σμπώκος και άλλοι 17 για τα «ιπτάμενα ραντάρ»


Στο εδώλιο θα καθίσουν 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση

Να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας 21 συνολικά πρόσωπα για δωροδοκία στην υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ' αριθμόν (1115/2017) βούλευμά του.

Συνολικά, με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση. Ανάμεσα σε αυτούς που παραπέμπονται είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος οι τραπεζίτες, Ζαν Κλοντ Οσβαλντ και Φάνης Λυγινός, όπως και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Επίσης, στο εδώλιο παραπέμπεται και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, καθώς και στελέχη της εταιρείας Ericsson.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να δικαστούν για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ' εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τεράστια ποσά από την Ericsson διακινήθηκαν μέσω της εταιρείας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και είχαν, ως τελικούς αποδέκτες, επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ακόμη, με το βούλευμα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τις μερικότητες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρονται τελεσθείσες στην Αθήνα από το 1998 έως 3-6-1999 λόγω παραγραφής.

Πρόκειται για την υπόθεση, για την οποία είχε προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Της έκδοσης του βουλεύματος προηγήθηκε εισαγγελική πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Χρίστου Μπαρδάκη, με την οποία ζητείτο η παραπομπή σε δίκη 17 κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση που είχε κάνει προς το συμβούλιο περιέγραφε πως ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24,9 εκατ. κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι. Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και σε άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε λειτουργία οι μονάδες αφαλάτωσης σε Τέλενδο και ΨέριμοΜετά τα εγκαίνια της λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στη Λέρο και έχοντας ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί η αφαλάτωση στην Πάτμο, χθες, εγκαινιάστηκαν από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άλλες δυο φορητές μονάδες αφαλάτωσης σε Τέλενδο και Ψέριμο, φέρνοντας κοντά στην εκπλήρωση τον στόχο για πλήρη και ποιοτική υδροδότηση των άνυδρων νησιών του Αιγαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε με τις προσπάθειες της ΕΥΣΠΕΔ του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και της ΔΕΥΑ Καλύμνου.

Από την Κάλυμνο, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου ημερίδα δημοσιότητας του έργου της προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας των δύο Μονάδων Αφαλάτωσης για τα νησιά Τελένδου και Ψερίμου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογράμμισε την σημασία αυτών των έργων για την ανάπτυξη των ελληνικών νησιών. Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι να μπει ένα τέλος στην υδροδότηση των νησιών με το καραβάκι μεταφοράς νερού και τα νησιά μας να έχουν ποιοτικό νερό, σχολίασε.

Εκτός από την Λέρο, την Πάτμο, την Ψέριμο και την Τέλενδο, έργα που είναι σε λειτουργία, ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες και σε λίγο καιρό περιμένουμε θετικά αποτελέσματα για την έναρξη των έργων εγκατάστασης αντίστοιχων υποδομών σε Καστελόριζο, Λειψούς, Κίμωλο, Ηρακλειά, Κατάπολα Αμοργού, Αγαθονήσι και Μαράθι.

Τέλος, όπως τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πρέπει να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο, ότι αυτή η Κυβέρνηση, δια μέσου και του χαρτοφυλακίου του οποίου προΐσταμαι, είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε ευκαιρία, ώστε να επιλύσει προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν τα νησιά, όπως τα λύματα, τα απορρίμματα και η ελλιπής υδροδότηση, με σκοπό να αποκτήσουν τα νησιά τις υποδομές εκείνες που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν ισότιμα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....