Διυλιστήριο: 02/13/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τρόικα έδρασε σαν χασάπης»

Η έκθεση είναι καταπέλτης και κάνει λόγο για Eυρώπη- «κλαμπ πιστωτών» .
Σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, μαζική εξαφάνιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.

 Αυτές είναι οι τρείς σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής που επέβαλε η Τρόικα από τις χώρες που πέρασε, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.
 
Η έκθεση εγκρίθηκε σήμερα Πέμπτη, με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας και την κατηγόρησε ότι μαζί με το Eurogroup περιφρόνησαν την κοινωνική διάσταση της πολιτικής που εφάρμοσαν, «σάν η Ευρώπη να ήταν ένα κλαμπ πιστωτών». 

 Η έκθεση κάνει λόγο, εκτός των άλλων, για νέες μορφές φτώχειας που προέκυψαν από τη «δράση» της Τρόικα και υπογραμμίζει ότι έγιναν μεγάλα λάθη όσον αφορά τον εργασιακό τομέα και το συνταξιοδοτικό. «Η τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης, παρά ως χειρουργός που γνωρίζει την ανατομία ενός σώματος», σχολίασε ο εισηγητής της έκθεσης Αλ. Σέρκας. 

 Η έκθεση καλεί τα κράτη- μέλη και την ΕΕ να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάκαμψης για τις χώρες του μνημονίου και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Στρασβούργο. 

Πηγή: www.lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βύρων Πολύδωρας στον ΣΚΑΪ για το νέο του κόμμα (βίντεο)

Ο Βύρων Πολύδωρας με την παρουσία του στον ΣΚΑΙ και τον Νίκο Ευαγγελάτο έθεσε το περίγραμμα της νέας του πολιτικής παρουσίας με το κόμμα Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο για την κοινωνία η οποία...

έχει επάνω της μία ταφόπλακα. Εξήγησε τη στάση του απέναντι στη ΝΔ και θύμισε πως δεν έφυγε αλλά διαγράφηκε γιατί δεν ψήφισε τον καταστροφικό νόμο για τα ακίνητα.

Υπερασπίστηκε εν ολίγοις την προ μνημονίου θέση της ΝΔ, δηλαδή των Ζαππείων τότε που το πρώην κόμμα του έλεγε πως αυτή η συνταγή σκοτώνει τον ασθενή.

Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η δήλωσή του πως εαν χρειαστεί θα καταγγείλει διεθνώς το μνημόνιο για γενοκτονία. Σε συνέχεια αναφοράς του για διεθνείς κατακτήσεις όπως αυτές της μεταπολεμικής εποχής που έγιναν μέσω διεθνών δικαστηρίων.

Δείτε την:

Πληροφορίες από news4all
Βίντεο από διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το success story συνεχίζεται .... Αναστέλλει την παραγωγή της Χαλυβουργικής ως τον Απρίλιο ο Κ. Αγγελόπουλος - Μαζικές διαθεσιμότητες

Στοπ στην παραγωγή της Χαλυβουργικής μέχρι τον Απρίλιο αποφάσισε να βάλει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπό το βάρος της οικονομικής "αιμορραγίας". Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία θέτει σε διαθεσιμότητα σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της (95%) από την ερχόμενη Δευτέρα και για 6 εβδομάδες μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014. Κάτι που σημαίνει ότι θα καταβάλλεται το 50% του μισθού τους και 10% θα εισπράττεται το επίδομα ανεργίας.

Ήδη τους τελευταίους μήνες απ' την επιχείρηση αποχώρησαν 148 εργαζόμενοι μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, ενώ όσοι παρέμειναν είχαν υποστεί μείωση μισθού κατά 20%.

Η κάμψη των πωλήσεων, οι ζημιογόνες "αναγκαστικές" εξαγωγές και το μεγάλο κόστος ενέργειας προκαλούν ένα τεράστιο πλήγμα στον κλάδο της χαλυβουργίας. Ως αποτέλεσμα έχει ανασταλεί ήδη η λειτουργία της μονάδας της Sovel, θυγατρική της Σιδενόρ, στον Αλμυρό Μαγνησίας και η μονάδα της Χαλυβουργίας της οικογένειας Μάνεση στον Ασπρόπυργο. Τώρα σειρά έχει η μονάδα της Χαλυβουργικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού της εταιρείας ο κύκλος εργασιών για το 2012 ήταν μειωμένος κατά 70,62% και διαμορφώθηκε στα 57,23 εκατ. ευρώ έναντι 194,77 εκατ. ευρώ το 2011. Η μεικτή ζημία της εταιρείας για το 2012 παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 21,19%και διαμορφώθηκε στα 18,35 εκατ. ευρώ έναντι μεικτής ζημίας 15,14 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Οι ζημίες προ φόρων ανέρχονται στα 56,84 εκατ. ευρώ για το 2012 παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 2,06% σε σχέση με τις ζημίες προ φόρων το 2011. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας για το 2012 παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το 2011 και ανέρχεται στα 273,44 εκατ. ευρώ. Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων της επιχείρησης για το 2012 ανήλθε στα 66,63 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 442,66 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Χαλυβουργικής

Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ εφαρμόζει πάντα στις σχέσεις με το προσωπικό της διαφανείς διαδικασίες και συνεχή διάλογο, με αποτέλεσμα την κατά το δυνατόν άριστη επικοινωνία και άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων για την πορεία της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό με το παρόν δελτίο τύπου η εταιρεία κοινοποιεί στο ευρύτερο κοινό τα παρακάτω στοιχεία, που έχουν ήδη γίνει αντικείμενο πολύμηνων διαβουλεύσεων με το προσωπικό της και το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής ΑΕ.

Από την αρχή της κρίσης, το 2008 μέχρι σήμερα η ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά. Συγκεκριμένα από 2.500.000 τόνους ετησίως προ κρίσης, η ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί στο επίπεδο των 300.000 τόνων ήτοι οκτώ φορές λιγότερο. Αντίστοιχα μειώνονται η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας, οι πωλήσει και ο τζίρος της ενώ οι ζημιές έχουν αυξηθεί και ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα η εξαγωγική δραστηριότητα καθίσταται ολοένα και πιο ζημιογόνος, εξαιτίας πολλών παραγόντων ιδιαίτερα δε λόγω του ενεργειακού κόστους.

Παρά τη δραματική μείωση της κατανάλωσης από το 2008 και τη συσσώρευση έκτοτε μεγάλων ζημιών, η Χαλυβουργική δεν έθιξε στο ελάχιστο το εισόδημα και τις παροχές των εργαζομένων της, κι ήταν η μόνη εταιρία του κλάδου που δεν προέβη σε καμιά απόλυση ή διαθεσιμότητα εργαζομένων. Η εταιρεία εξάντλησε όλα τα οικονομικά της όρια προκειμένου να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων της στην καλλίτερη κατάσταση στην ελληνική βιομηχανία. Ακόμα και με καταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ζημιών το 2013 ανακοίνωσε κίνητρα και εφήρμοσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημιουργώντας έτσι κατά το δυνατόν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο κοινωνικό δίχτυ για όσους από τους εργαζόμενούς μας αποφάσισαν οικειοθελώς να αποχωρήσουν. Επίσης η εταιρεία προχώρησε σε υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντίθετα από το κλίμα της εποχής, που γενικότερα και ειδικά στη βιομηχανία, η συλλογική διαπραγμάτευση δεν αποτελεί πρακτική συνεννόησης μεταξύ διοικήσεων και εργαζομένων.

Το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής διαθέτει τεχνολογία αιχμής και χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στον κόσμο. Παρά ταύτα και πέραν από την παραπάνω δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, το υψηλό ενεργειακό κόστος (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο), με το οποίο ως βιομηχανία εντάσεως ενέργειας, επιβαρύνεται η χαλυβουργία στη χώρα μας, ακυρώνει τα παραπάνω πλεονεκτήματα της εταιρείας και την καθιστά κατ’ εξοχήν μη ανταγωνιστική ιδιαίτερα στην αγορά εκτός Ελλάδος, όπου θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε με εξαγωγική πολιτική.

Μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και εν αναμονή θετικότερων εξελίξεων, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε., μετά από έξι χρόνια συνεχούς κρίσης, επέλεξε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, αντί αυτού των απολύσεων, ως το λιγότερο επώδυνο για τους εργαζόμενούς της, έχοντας στόχο τη βιωσιμότητα και διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας.

Με ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ), τονίζει:

«Η Διοίκηση της Χαλυβουργικής Α.Ε. στην Ελευσίνα ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο σύνολο του προσωπικού της παραγωγής (200 άτομα) σε σύνολο 263 εργαζομένων από τις 17/2/2014 έως τις 31/3/2014. Διατηρεί σε απασχόληση μόνο την εμπορία σιδήρου και την φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Η εργοδοσία της Χαλυβουργικής, δυστυχώς χρησιμοποιεί και πάλι, όπως και το 2013, ως καύσιμη ύλη την κινητήρια δύναμη της παραγωγής, τους εργαζόμενους χαλυβουργούς, ασκώντας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, πίεση στην Κυβέρνηση για επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αφορά το κόστος της ενέργειας.

Για άλλη μια φορά οι εργοδότες Βιομήχανοι επιχειρούν, με λαθεμένες και σπασμωδικές κινήσεις που καταγγέλλουμε, να μετακυλήσουν στους βιομηχανικούς εργάτες τις συνέπειες της κρίσης και την αδιαφορία της άτολμης κυβέρνησης να εφαρμόσει ότι δηλ. νομοθετεί, συγκεκριμένα το Ν.4231/1-11-2013 (σχετικά με τη διακοψιμότητα).

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια, πριν τρεις μήνες, ψήφισε. Καλούμε τον υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του. ΄Εως σήμερα ,αδιαφορεί προκλητικά, παρά τις εκκλήσεις μας για στήριξη της καταρρέουσας Βιομηχανίας της χώρας, της τρίτης μεγαλύτερης εξαγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας. Ζητούμε άμεση συνάντηση για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.

Να προκαλέσει επίσης ο Υπουργός, εντός των επόμενων ημερών, τριμερή συνάντηση με εργοδότες, εκπροσώπους εργαζομένων, και του ιδίου, για αποτροπή του εφιαλτικού μέτρου της διαθεσιμότητας. Τέλος, καλούμε την Διοίκηση της Χαλυβουργικής να ανακαλέσει άμεσα τις διαθεσιμότητες και στα πλαίσια της έως σήμερα υπεύθυνης στάσης των εργαζομένων, να επικρατήσει η κοινή λογική και ο διάλογος. Δεν είναι δυνατόν τα θύματα και πάλι να είναι οι εργάτες. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για κάθε νόμιμη – αγωνιστική αντίδραση».

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τη δίωξη της Πόπης Χριστοδουλίδου !!!

«Βαρύτατο πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών, αποτελεί η σύλληψη και η δίωξη της δημοσιογράφου, Πόπης Χριστοδουλίδου, με την κατηγορία της δημοσίευσης διαβαθμισμένων εγγράφων, την ίδια στιγμή που το δημοσίευμά της ήταν από πριν σε ‘κοινή θέα’ από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Η κ. Χριστοδουλίδου, ‘διατάχθηκε’ να αποσύρει την επίμαχη ανάρτηση, από ειδησεογραφικό-ενημερωτικό μπλογκ, σε διαφορετική περίπτωση, θα επακολουθήσει άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή της, στα Ποινικά Δικαστήρια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Οργάνωσης, ‘Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα’, η Ελλάδα ‘κατρακύλησε’ στην 99η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στην τελευταία της Ευρώπης, αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, λόγω των πιο πάνω πρακτικών, αλλά κυρίως με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα, κάθε είδους φίμωση της ελευθερίας του λόγου, αλλά και εκβιαστικές μορφές διακυβέρνησης, συμπαραστέκεται αμέριστα στη δημοσιογράφο, Πόπη Χριστοδουλίδου, και δηλώνει ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε αυταρχικής μορφής εξουσία» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιάσε μιά Καμεράτα, μάστορα!..

Εμείς κερνάμε!..
Εμείς, ο κιμπάρης λαός!
Ο large και μεγαλόκαρδος.

Τί κι αν μας κατάσχουν τα σπίτια για 300 και 500 ευρώ, τί κι αν μας τρέχουν στα αυτόφωρα για το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ..
..εμείς γουστάρουμε να φορτωθούμε (αφού κάθε βάρος του Δημοσίου είναι δικό μας βάρος) και τα χρέη του Μεγάρου της Μουσικής!
Σβήστε ρε τα χρέη του, και ρίχτε τα επάνω μας. Αντέχουμε!

Εδώ αντέξαμε τόσα χρόνια να εξουσιάζει την Ελλάδα και ν' ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις με τις εφημερίδες του το συγκρότημα του εκλιπόντος διοικητή του Μεγάρου, στον οποίο το Κράτος το είχε ''παραχωρήσει'' για να παίζει με τα λεφτά, τις επιδοτήσεις, τις εγγυήσεις και τα δάνεια του Δημοσίου,
..και του οποίου διοικητή δεν της έφτανε τόση εξουσία και τόση ασυδοσία, αλλά ήθελε να το παίξει και ''Ηγερία'' των τεχνών και των γραμμάτων στην χώρα μας!

Με την ίδια λογική και το ίδιο κιμπαριλίκι φέρτε να φορτωθούμε στις πλάτες μας (με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, που εκείνες πήραν τα χρήματα αλλά το κράτος, δηλαδή εμείς, τα χρεώθηκε) και τα 270 εκατομμύρια ευρώ δάνεια του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, που τα κόμματα αυτά σταμάτησαν να ''εξυπηρετούν''.
Φρόντισαν μάλιστα από πριν με νόμο να μην διώκονται αστικά και ποινικά εκείνοι που χορήγησαν κατά καιρούς αυτά τα δάνεια!
Όμορφος κόσμος, ηθικός, κυβερνητικά πλασμένος!..

Εμείς όμως είμαστε κιμπάρης λαός, μεγαλόκαρδος..
Όλα τ' αντέχουμε κι όλα τα συγχωρούμε!
Ή μήπως όχι;..
Ή μήπως θάρθει η ώρα που θα αναφωνήσουμε:
Όξω π@ύστηδες (και οι άλλοι), απ' την παράγκα (και τα Μέγαρα)!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Κυβέρνηση δεν επιτρέπει την εκτέλεση απόφασης για το Δίστoμο!

Την άμεση εκτέλεση της υπ' αριθμ. 137/1997 αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς με την οποία επιδικάστηκαν αποζημιώσεις για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944, ζήτησε σήμερα 12/02/2014 από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «αν και παρήλθαν 14 χρόνια από την ιστορική απόφαση 11/2000 του Αρείου Πάγου, η Ελληνική Πολιτεία δια του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου δεν δίνει έγκριση για την εκτέλεση της υπ' αριθμ. 137/1997 αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς κατά του γερμανικού δημοσίου».

Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση διότι «στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων (γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις θυμάτων κλπ) πετά τη μπάλα στην εξέδρα και δεν προχωρά στην άμεση διεκδίκηση τους. Μάλιστα, η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το οποίο αναμένει δήθεν την περίφημη γνωμοδότηση του για τη στοιχειοθέτηση από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου των αξιώσεων του για το κεφαλαιώδες αυτό εθνικό θέμα για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα».

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΟΚ !!! VIDEO - Νταλάρας : Συμφωνώ με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας !!!

Σας παραθέτουμε συνέντευξη του από το Φεβρουάριο του 2012 που μέσα στο καταιγισμό των ειδήσεων και των ανακοινώσεων νέων φόρων, μας διέφυγε. Θαυμάστε κύριοι τον αγωνιστή της Κύπρου, τον τραγουδιστή των εξαθλιωμένων, τον ψευτοκουλτουριάρη των αδυνάτων, τον αριστερό των αριστερών, τον προβοκάτορα του Ελληνισμού. Συμφωνεί με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας λόγω μνημονίου. Τα μνημόνια δεν υποστήριξε η γυναίκα του με όλο της το σθένος ;;;
Σε αυτό που έρχεται πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να καταλάβουμε όλοι μας που έχουμε στην καρδιά την Ελλάδα, από όποιον χώρο και αν προερχόμαστε, ότι μοναδική ασπίδα της Πατρίδας μας ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Μην ακούτε πια τους αριστερούς του Κολωνακίου.
    


Μετά μην ψάχνει να βρει γιατί τον κυνηγάνε, αυτοί για τους οποίους τραγουδούσε .....

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ για ίδρυμα της Βουλής !!!

Εγκρίθηκε σήμερα στην ετήσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ο Απολογισμός του 2013 και ο Προγραμματισμός για το 2014. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδρυμα αυτό κοστίζει περισσότερο από 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως στον Έλληνα φορολογούμενο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ποσό το οποίο είναι ...επιπλέον του ετήσιου προϋπολογισμού της Βουλής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΟΔΩΝ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013

1. ΕΚΔΟΣΕΙΣ 347.000,00 136.550,98

2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 415.000,00 286.592,92

3. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ 125.000,00 67.660,13

4. ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΡΕΥΝΕΣ 5.000,00 0,00

5α. ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 480.000,00 436.001,86

5β. ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 132.000,00 121.349,88

6. ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 10.000,00 7.532,82

7. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ 12.000,00 5.428,12

8. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 0,00 0,00

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ 10.000,00 0,00

10. ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 170.000,00 148.941,19

11. ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ 0,00 0,00

12. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 10.000,00 0,00

13. Φ.Π.Α. ΕΙΣΡΟΩΝ 45.000,00 35.185,97

14 ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 95.000,00 0,00

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ 1.856.000,00 1.245.243,87
Για το 2014 συμφωνήθηκε ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος της Βουλής να είναι 1.698.000 εκατ. ευρώ έναντι 1.856.000 που ήταν το 2013, έτος κατά το οποίο εξοικονομήθηκαν περίπου 600.000 ευρώ, μιας και τα χρήματα που τελικά δαπανήθηκαν ήταν 1.245.243 ευρώ.

Στον προγραμματισμό για το 2014 περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η έκδοση σειράς με βιογραφίες πολιτικών, έκδοση των Πρακτικών των συνεδρίων και ημερίδων που διοργανώθηκαν το 2013, διεξαγωγή νέων συνεδρίων, ιστορικές εκθέσεις για τη Μεταπολίτευση και τη Δικτατορία αλλά και στήριξη και προβολή των έργων ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων (όπως η Βουλή των Εφήβων), η φιλοξενία μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές, όπως και η λειτουργία Θερινού Σχολείου Δημοκρατίας, που θα ενημερώνει μαθητές Γυμνασίου, για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, στοιχεία από την ιστορία του κοινοβουλευτισμού.

Παράλληλα, προβλέπεται και η φιλοξενία διακεκριμένων επιστημόνων στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο - που είχε αποτελέσει έμπνευση και δημιουργία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου – και η παρουσίαση ειδικών, ιστορικών θεμάτων.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....