Διυλιστήριο: 03/30/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Επένδυση 5 δισ. ευρώ από την Aegean για την αγορά 42 νέων αεροσκαφών!



Στη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 5 δισ. ευρώ, προχωρά η Aegean, η οποία ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου (Memorandum of Understanding) με την Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.

Το προσύμφωνο αφορά την παραγγελία καταρχάς 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo (Α320neo & A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη. Η παραγγελία περιλαμβάνει κατ' ελάχιστον 10 αεροσκάφη της μεγαλύτερης έκδοσης Α321neo, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού μέσω περαιτέρω μετατροπής μέρους της παραγγελίας από Α320neo σε Α321neo.

H ολοκλήρωση και η υπογραφή της τελικής συμφωνίας με την Airbus, που αναμένονται τον Ιούνιο του 2018, θα επιτρέψαν στην Aegean να συνεχίσει την επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική της, αυξάνοντας σημαντικά αλλά και ανανεώνοντας παράλληλα τον υπάρχοντα στόλο. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο στόλος της Aegean αριθμούσε 46 jet αεροσκάφη της οικογένειας A320, καθώς και 12 turboprop αεροσκάφη. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της εταιρίας, που αναμένεται να υλοποιηθεί μεταξύ των ετών 2020-2025.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Aegean, τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όμιλος ΟΤΕ: Φέρνει την οπτική ίνα σε ένα εκατ. σπίτια Επενδύσεις δύο δισ. εντός τετραετίας


Ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην Ελλάδα θα αποκτήσουν συνδέσεις ταχύτητας 1 Gigabit, στο πλαίσιο των επενδύσεων ποσού δύο δισ. εντός τετραετίας του ΟΤΕ ΟΤΕ-1,26% και της Deutsche Telecom για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (Fiber To The Home) και 5G.

Στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου περιλαμβάνεται επίσης η κάλυψη με οπτική ίνα εγκαταστάσεων μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτήρια.

Το πλάνο επενδύσεων του Ομίλου ΟΤΕ παρουσίασαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telecom Τίμοθι Χέτγκες και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός, η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Σε δήλωσή του μετά από τη συνάντηση, ο κ. Χέτγκες τόνισε πως «η επένδυση της Deutsche Telekom στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας. Επενδύουμε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας στο δρόμο για την Κοινωνία του Gigabit».

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα έχει πετύχει η διοικητική ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει το καλύτερο δίκτυο κινητής στην χώρα. Τώρα αυξάνει τις επενδύσεις του για να φτάσει η οπτική ίνα στο σπίτι. Μαζί θα συμβάλλουμε στην ταχύτερη μετάβαση της Ευρώπης στη νέα ψηφιακή εποχή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Τσαμάζ σχολίασε πως «είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες παντού. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, φέρνοντας την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύρια σπίτια. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι «είχαμε μία πάρα πολύ δημιουργική συνάντηση με τη διοίκηση της Deutsche Telekom. Με τους ανθρώπους, οι οποίοι μας ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα κάνει δύο δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις μέσα στην επόμενη τετραετία για να συνδεθούν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με οπτικές ίνες στο σπίτι, που σημαίνει ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν συνδεσιμότητα μέχρι και 1 GB».

«Είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Τα θετικά σημάδια πυκνώνουν και ειδικά για αυτού του τύπου την τεράστια επένδυση, θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμη, διότι βάζει την Ελλάδα στην εποχή των νέων τεχνολογιών. Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πυκνώσουν και θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις νέες τεχνολογίες και στις καταπληκτικές και εξαιρετικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν πάνω σε αυτές τις υποδομές», πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή  www.naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....