Διυλιστήριο: 09/20/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Εμπαιγμός των συνταξιούχων με την επιστροφή αναδρομικών



Ντροπή! H κυβέρνηση θα τα δώσει (;) σε δόσεις από τα μέσα του 2020 ή το 2021 και θα αφορούν διάστημα μόνο δέκα μηνών

Φρούδες μοιάζουν να είναι οι ελπίδες που έχουν εναποθέσει αρκετοί συνταξιούχοι στην κυβέρνηση για την έγκαιρη και δίκαιη διευθέτηση του -εκκρεμούς από το 2015- ζητήματος της επιστροφής των αναδρομικών από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των αρμόδιων στελεχών, μια -τύποις- λύση αναμένεται να δοθεί από τα μέσα του 2020 ή ακόμη και από το 2021 και μετά, ενώ τα ποσά που αναλογούν στους περίπου 2.000.000 δικαιούχους θα επιστραφούν σε δόσεις, σε βάθος τριετίας ή τετραετίας!

Ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης υφυπουργός Νότης Μηταράκης «ψαλίδισε» χθες τις ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί προεκλογικά σε ένα μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων, οι οποίοι από τον Ιούνιο του 2015 (οπότε θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί οι αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις και η κατάργηση των δώρων το 2012) αναμένουν να τους επιστραφούν τα «κλεμμένα».

Ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Παπαδάκη, στον ANT1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των αναδρομικών έμεινε στην πεπατημένη που είχαν ακολουθήσει η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι τα πάντα θα κριθούν όταν δοθεί από το ΣτΕ και η απόφαση για τον νόμο Κατρούγκαλου (Ν.4387/16).

Η απάντησή του προκάλεσε την αντίδραση του παρουσιαστή, ο οποίος του υπενθύμισε πως, βάσει έγκυρων εργατολόγων, τα αναδρομικά από τις περικοπές του 2012 είναι ανεξάρτητα από τον Ν.4387/16, αφού υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου από το 2015 (το θέμα έφερε στο προσκήνιο η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 15 Σεπτεμβρίου 2019).

Αναμονή

Ο κ. Μηταράκης αποδέχθηκε την «ένσταση» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για να έχει συνολική εικόνα των ποσών που πρέπει να επιστραφούν. «Είναι δεδομένο ότι θα αποπληρωθούν, πιθανότατα σε δόσεις, ανάλογα με τα ποσά» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι όποια λύση «δεν θα επηρεάσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ασφαλιστικού».

Θεωρείται, λοιπόν, δεδομένο ότι η επιστροφή των αναδρομικών θα αρχίσει από τα μέσα του 2020 ή ακόμη και από τις αρχές του 2021 και μετά! Η κυβέρνηση -μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου- θα επιδιώξει να επιστρέψει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας αναδρομικά μόνο 10 μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως τα μέσα Μαΐου του 2016, οπότε τέθηκε σε ισχύ ο Ν.4387/16) και όχι για τα περίπου τέσσερα χρόνια (από τον Ιούλιο του 2015 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε έγινε ο δήθεν επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων).

Όσον αφορά δε τη διόρθωση των επικουρικών από τη «σφαγή» που έγινε το 2016 (ειδικά του τ. ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ μειώθηκαν κατά 80%, αντί να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός του Ν.4387/16), ο κ. Μηταράκης, αν και ρωτήθηκε, δεν απάντησε, δίνοντας την αίσθηση ότι η διευθέτηση αυτού του ζητήματος δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξαφνικός έρωτας της Κεραμέως με τα τζαμιά της Αθήνας



Ξενάγηση... τουρκολαγνείας διοργανώνει ίδρυμα, που τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας

Ο θωμανολαγνεία και τουρκολαγνεία επί πληρωμή υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας! Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, ένας οργανισμός που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ξενάγηση στην Πλάκα για να «διαφημίσει» το οθωμανικό παρελθόν της πόλης.

Η πρόσκληση που απέστειλε ο οργανισμός τις προηγούμενες ημέρες προϊδέαζε: «Ποιο ήταν το σπίτι του κατή; Τι ήταν ο μεντρεσές; Πόσα τζαμιά υπήρχαν στην Πλάκα; Πού ήταν ο τεκές των Μεβλεβήδων; Πού βρισκόταν το ωραιότερο τζαμί; Ποιο είναι το παλαιότερο σπίτι που σώζεται; Είναι μεταξύ των θεμάτων που θα πραγματευτούν στην ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας».

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανασυνθέσουν «τις ψηφίδες της άγνωστης σχεδόν ιστορίας της περιόδου αυτής», καθώς και ότι ψάχνοντας τα κρυμμένα ίχνη θα ανακαλύψουν τα μυστικά της οθωμανικής Αθήνας στη γειτονιά της Πλάκας, την καθημερινότητα των Ελλήνων στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα και ποιο σημείο της Πλάκας ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Τούρκων.

Βέβαια, όσοι θελήσουν από περιέργεια να πάνε στον περίπατο αυτό πρέπει να βάλουν και το χέρι στην τσέπη, μια και η «λαγνεία» για το οθωμανικό παρελθόν της Αθήνας κοστίζει. Το κόστος της ξενάγησης οι διοργανωτές το έχουν ορίσει σε 10 ευρώ για τους ενηλίκους και στα παιδιά έως 15 ετών η τιμή είναι πέντε ευρώ το άτομο με υποχρεωτική τη συνοδεία ενηλίκου.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης λειτουργεί υπό το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΕΔΙΣΥ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

Σκοπός του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σύμφωνα και με το καταστατικό του, είναι η προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Οι σκοποί αυτοί επιτυγχάνονται μέσα από τις δράσεις, τις εκθέσεις και τα προγράμματά του. Ο περίπατος στην «οθωμανική» Αθήνα, ωστόσο, δεν μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα με τους σκοπούς του ΕΚΕΔΙΣΥ και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και προφανώς δεν εξυπηρετεί πραγματικά αυτούς τους σκοπούς.

Ερωτήματα προκύπτουν για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που έχουν οι διοργανωτές από αυτή την ξενάγηση. Τη στιγμή που ο Ερντογάν εδώ και χρόνια είχε εμμονή με την επαναλειτουργία του τζαμιού «Φατίχ» στη Ρωμαϊκή Αγορά, εγκαλώντας μάλιστα την Αθήνα σε κάθε ευκαιρία ότι δεν το επαναλειτουργεί, έρχεται τώρα ένας φορέας, που τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, να πλειοδοτήσει σε τουρκολαγνεία.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο αρχείο η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι



Στο αρχείο οδηγήθηκε η υπόθεση του ελλιπούς «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους, όπως γράφει το Documento, με την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να κουκουλώνει απροκάλυπτα το σκάνδαλο των «ορφανών» 725.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστεί το σπίτι του Βολταίρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με την πρόταση αρχειοθέτησης της υπόθεσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ τα λοιπά μέλη συνηγόρησαν η ελλειμματική δήλωση περιουσιακής κατάστασης να τεθεί στο αρχείο.

Από το μεσημέρι, το Documento είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της πλειοψηφίας να θάψει άρον – άρον το σκάνδαλο. Στην ελλειμματική δήλωση περιουσιακής της κατάστασης για το έτος χρήση 2015, η σύζυγος του πρωθυπουργού δήλωσε πως η εταιρία, SCI Personal Ventures, η οποία ανήκει κατά 95% στην Μαρέβα Μητσοτάκη, αγόρασε μόνο μέσω δανεισμού το σπίτι του Βολτέρου. Όπως αποκάλυψε το Documento όμως την Κυριακή, για το την εν λόγω αγορά χρησιμοποιήθηκαν ακόμα 725.000 ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν και αγνοείται η προέλευσή τους. Μάλιστα, το ζήτημα γίνει ακόμα πιο δύσοσμο αν συνυπολογιστεί ότι η έναρξη της συγκεκριμένης εταιρίας έγινε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ.

Στη μεθόδευση αρχειοθέτησης της υπόθεσης κομβικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, οι οποίοι εξαπάτησαν τους αρμόδιους εισαγγελείς, με αποτέλεσμα να μη διεξάγεται κανένας έλεγχος για το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Ειδικότερα, οι ελεγκτές δημιούργησαν μία επιτηδευμένη σύγχυση, εμφανίζοντας τη Μ. Γκραμπόφσκι να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου με τα εισοδήματά της, ενώ ο αγοραστής είναι η εταιρεία, η οποία δεν είχε καμία τέτοια δυνατότητα και εμφανίζεται ξαφνικά να δίνει ένα τεράστιο ποσό.

Πηγή: documentonews.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....