Διυλιστήριο: 07/06/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

VIDEO - Παραδικαστικό νο2: Στο εδώλιο 104 κατηγορούμενοι, ως μέλη του κυκλώματος

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για 104 κατηγορούμενους στην υπόθεση του αποκαλούμενου «Παραδικαστικού Νο 2» για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1143/2016 βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη επιχειρηματίες, δικηγόρους, γνωστό κληρικό, συμβολαιογράφους και άλλους για κατά περίσταση αδικήματα, που αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το βούλευμα, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα -φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας μελών του κυκλώματος με στόχο να τα ιδιοποιηθούν. Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από έρευνα εφετών ειδικών ανακριτών, φέρονται να εξαπατούσαν δικαστήρια και να υπόσχονταν έναντι αμοιβής ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων επικαλούμενοι «καλές διασυνδέσεις» στη Δικαιοσύνη.

Στην δικογραφία καταγράφονται επίσης περιπτώσεις που τέτοιου είδους ακίνητα τέθηκαν παρανόμως σε διαδικασίες πλειστηριασμών. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε «εξυπηρέτηση» σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ «ανά φάκελο».

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, είναι δικηγόρος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης, ο οποίος συμμετείχε στην δράση της οργάνωσης και το 2009 αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος συνολικά 36 ενταλμάτων σύλληψης για εμπλεκόμενους που παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι σήμερα, καθώς και την σύλληψη ενός ακόμη κατηγορούμενου και την προσωρινή του κράτηση έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.

πηγή: ΑΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε δίκη παραπέμπονται δύο πρώην διευθυντές κλινικών του ΙπποκράτειουΣτο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν δύο πρώην διευθυντές Κλινικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για την υπόθεση των παράνομων προμηθειών υλικών που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη, με τη ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο να προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ.

Με βούλευμα που εκδόθηκε, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπει σε δίκη τους δύο γιατρούς, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην υπηρεσιακή απιστία, που τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως 5-6-2009, διάστημα κατά το οποίο ο πρώτος ήταν διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής κι ο δεύτερος διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε ήδη, με προηγούμενο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ο τότε διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στον οποίο αποδίδεται η πράξη της υπηρεσιακής απιστίας κατ' εξακολούθηση.

Η υπόθεση συνδέεται με παραγγελίες υγειονομικών υλικών -όπως μοσχεύματα και άλλα υλικά ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών επεμβάσεων, διεγέρτες νεύρων, αιμοστατικά, κ.ά.- που, κατά το κατηγορητήριο, έγιναν από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών εταιριών. Η ζημιά που φέρεται ότι προκλήθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ανέρχεται σε 2.677.145,03 ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες. Εξάλλου, στο κατηγορητήριο περιγράφονται «αυθαίρετες» πρακτικές σχετικά με περιστατικά ασθενών, που ενώ ήταν τακτικά χαρακτηρίζονταν ως «επείγοντα», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ενεργώντας ο καθένας από κοινού με τον συγκατηγορούμενό τους, διοικητή του Ιπποκράτειου, και με κοινό δόλο, με καταμερισμό ενεργειών και αποδεχόμενος ο ένας τις ενέργειες του άλλου, λόγω της θέσης τους, προέβαιναν για τις ανάγκες των κλινικών τους, εν γνώσει του διοικητή του νοσοκομείου, σε παραγγελίες υγειονομικών υλικών από εξωσυμβατικές προμηθεύτριες εταιρίες, σε τιμές υψηλότερες των συμβατικών, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τις ισχύουσες 37 συμβάσεις που είχε συνάψει η 3η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για λογαριασμό όλων των νοσοκομείων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βούλευμα.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης υιοθέτησε την πρόταση που είχε υποβάλλει προηγουμένως ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Παπαγεωργίου. Είχε προηγηθεί απαλλακτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ως προς τους δύο κατηγορούμενους πρώην διευθυντές. Στη συνέχεια όμως ασκήθηκε αναίρεση κατά του βουλεύματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η αναίρεση έγινε δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με συνέπεια να ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση, μόνο ως προς το σκέλος των δύο πρώην διευθυντών, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο με τους Εφέτες να την υιοθετούν στο σύνολό της. Με το ίδιο βούλευμα, αποφασίστηκε να διατηρηθεί ο περιοριστικός όρος της χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι στο «κάδρο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχαν βρεθεί αρχικά συνολικά 19 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων γιατροί της Ορθοπεδικής και Νευροχειρουργικής Κλινικής, αλλά, εκτός από τον τότε διοικητή του νοσοκομείου και τους δύο διευθυντές, όλοι απηλλάγησαν στην πορεία της δικαστικής έρευνας.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επενδύσεις 5.000.000€ σε εργοστάσιο στο Βόλο - Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πλάνου


Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού πλάνου για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο ανακοίνωσε ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω βιομηχανική μονάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 5 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου στην εσωτερική αγορά και δίνει ώθηση στην εξαγωγική του δραστηριότητα προσφέροντας νέες προοπτικές. Με επίκεντρο τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων, την αναβάθμιση της λειτουργικότητάς του, και τη βιώσιμη ανάπτυξη του εργοστασίου, μέσα στο 2016, ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής προχώρησε στον εκσυγχρονισμό ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Στόχος αυτών των εργασιών αναβάθμισης, πέρα από την ενίσχυση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού, είναι η περαιτέρω ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κίνδυνο των ανθρώπων που εκτελούν ηλεκτρολογικές εργασίες.

Επιπρόσθετα, μετεγκατέστησε έναν από τους κύριους ανεμιστήρες με ταυτόχρονη ανέγερση μίας νέας καμινάδας, ενώ παράλληλα αναβάθμισε την περιστροφική κάμινο του εργοστασίου για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητάς της και την αύξηση του ποσοστού υποκατάστασης των ορυκτών καυσίμων από εναλλακτικά.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, σε χαιρετισμό που απηύθηνε δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα, καθώς μία μεγάλη επιχείρηση νοιάζεται, επενδύει στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει ότι παραμένει και πιστεύει στη χώρα μας. Θεωρούμε ευθύνη της Πολιτείας να στηρίζει το υγιές επιχειρείν και ανάλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Εμείς συνεργαζόμαστε με τις επιχειρήσεις με στόχο να προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας και το περιβάλλον. Ευελπιστούμε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα και να συνεχίσει να λειτουργεί προσφέροντας οφέλη για όλους».

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"..γραβατωμένα λαμόγια του απόλυτου τίποτα.."

    Για γραβατωμένα λαμόγια του απόλυτου τίποτα, μίλησε χθες (έγραψε στο facebook) ο τραμπούκος του υπουργείου Υγείας.
Κι εδώ πιά θαυμάζεις: Άλα του! Γνώστης και του internet ο ουρακοτάγκος!

Τώρα, αν είχε κάποιους συγκεκριμένους στο μυαλό του όταν το έγραφε (άλα του, γραφή κι ανάγνωση ο νεάντερταλ!), πολύ
πιθανόν.
Εμάς όμως κάπου πάει το μυαλό μας: Στην Βουλή.
Εκεί θα βρεις τα περισσότερα λαμόγια με γραβάτα.
Ακολουθούν οι τράπεζες, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ο χώρος των μεγάλων επιχειρήσεων, τα κόμματα βεβαίως-βεβαίως,
..κι ακολουθεί ο "ο πνευματικός κόσμος" του συστήματος, όχι γιατί υπολείπεται σε επιδόσεις,
..αλλά γιατί εκεί, για το "ξεκάρφωμα", φοράνε λιγότερο γραβάτα.

Και βέβαια είναι γνωστό πως οι πάσης φύσεως απατεώνες προτιμούν την γραβάτα για να δείχνουν σοβαροί και αξιόπιστοι,
..όπως ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί, που είναι οι πιό επαγγελματίες απατεώνες στον ελληνικό χώρο.
Όμως εδώ, είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο παράδοξο:
Καταγγέλουν και αφορίζουν την γραβάτα σημειολογικά, για να δείξουν πως ξεχωρίζουν, αυτοί που είναι ακόμα χειρότεροι: Οι πρώτη φορά προδότες, οι συνέχεια ψεύτες, οι γεννημένοι τραμπούκοι.
Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια εκτός εξουσίας ονειρεύονταν την στιγμή που θα γίνουν κι αυτοί επίσημα λαμόγια του κράτους, με καρέκλες και παρατρεχάμενους,
..με εξουσία, θράσος και σταρχιδισμό χιλίων πιθήκων, την καταγωγή τους απ' τους οποίους δεν γίνεται βέβαια να κρύψουν.

Όσο για το "απόλυτο τίποτα", το πέτυχε διάνα ο τραμπούκος νεάντερταλ ο επιτετραμμένος να φυλάει την Υγεία μας.
Άλλωστε τόσα χρόνια κοιτώντας στον καθρέφτη έμαθε πιά ν' αναγνωρίζει με την πρώτη ματιά τα λαμόγια του απόλυτου τίποτα, είτε γραβατωμένα είτε ξεγραβάτωτα, είτε με τα σώβρακα.

Εμείς;
..μάθαμε πιά να τα αναγνωρίζουμε;


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τζ.Γκάλμπρεϊθ: «Αυτό ήταν το plan Β του 2015 - Προέβλεπε δραχμή, εθνικοποίηση της ΤτΕ και επιστράτευση υπαλλήλων»


Το λεγόμενο "plan B" ή "plan X" πού είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Μάρτιο του 2015, πρίν συνθηκολογήσει και υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, περιλάμβανε μεταξύ άλλων την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την άμεση εθνικοποιηση της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επαναπροσδιορισμο των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή.

Αυτά αποκαλύπτει ο συντονιστής του σχεδίου Τζέιμς Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του με τίτλο «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα». Ο Αμερικανός καθηγητής περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του «πολεμικού συμβουλίου» που είχε συγκροτηθει΄με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη υποστηρίζοντας οτι συνεδρίαζε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας –που περιελάμβανε ασφαλείς επικοινωνίες, ακόμη και τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων σε ψυγεία ξενοδοχείων.

Από τον Μάρτιο του 2015 με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη είχε ξεκινήσει να καταστρώνεται το "σχέδιο" που προέβλεπε: κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή,μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων ακόμη και διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Η προετοιμασία του "plan B" ή "plan X" γινόταν υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με τον Γκάλμπρεϊθ η ομάδα Βαρουφάκη που κατάστρωνε το... εναλλακτικό σχέδιο είχε επιστρατεύσει ασφαλείς επικοινωνίες ακόμη και με την τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων σε... ψυγεία ξενοδοχείων. Βασικός συντονιστής του «πολεμικού συμβουλίου» Βαρουφάκη ήταν ο ίδιος ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ!

Όπως υποστηρίζει το βιβλίο του ο Αμερικανός καθηγητής, οι εμπνευστές του σχεδίου είχαν προβλέψει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκεια της οποίας η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να εθνικοποιηθεί είτε μέσω προεδρικού διατάγματος, είτε μέσω Γενικής Συνέλευσης. Για την εισαγωγή νέου νομίσματος, όμως, θα έπρεπε να τροποποιηθεί και το καταστατικό της ΤτΕ.


Με βάση το σενάριο του "plan Β", για την αποτροπή συμψηφισμού των καταθέσεων με τον ELA, οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν αμέσως, θα ανακεφαλαιοποιούνταν σε Νέα Δραχμή και θα έμεναν κλειστές για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι τη μετατροπή του νομίσματος. Για την κάλυψη μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να εκτυπωθούν άμεσα υποσχετικές.

Κατά τη διαδικασία μετάβασης στο νέο νόμισμα, υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη, τηνασφάλεια και τις προμήθειες θα ήταν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών. Θα ήταν αναγκαίο να υπάρξει έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων, γράφει ο Γκάλμπρεϊθ, ενώ οι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν.

Στη συνέχεια, θα έπρεπε να ακολουθήσει διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε τη μετάβαση στο νέο νόμισμα και εντολή για εκτύπωση νέων χαρτονομισμάτων.

Ο Γκάλμπρέιθ δεν κρύβει την... απογοήτευσή του για το γεγονός πως τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω δεν εφαρμόστηκε. «Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ενημέρωση από μας και η εργασία επί του θέματος τερματίστηκε με την υποβολή ενός εκτενούς υπομνήματος στις αρχές Μαΐου», γράφει.


Στο βιβλίο του, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τέξας αποθεώνει τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο περιγράφει ως μια «πρωτεϊκή φωνή που μιλούσε με μοναδική δύναμη και σαφήνεια γι’ αυτά που συνέβαιναν στην πατρίδα του».

Αναφορά, που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, γίνεται και στην επικοινωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται ως βασικός δίαυλος της κυβέρνησης με Αμερικανούς αξιωματούχους. «Υπάρχει η αίσθηση εδώ ότι οι ΗΠΑ είναι οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι της Ελλάδας λόγω σύγκλισης συμφερόντων και ότι το ΔΝΤ είναι ενδεχομένως ο δεύτερος πολυτιμότερος σύμμαχος εν μέρει λόγω της επιρροής που ασκούν σ’ αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο», έγραφε σε e-mail του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σάρα Ράσκιν στις 8 Φεβρουαρίου του 2015.

Στο ίδιο μήνυμα, ο συγγραφέας εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την αποστολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ διαμαρτυρόταν για τη συνεργασία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, επικρίνοντάς τον ως «εχθρικό και τελείως εκτός γραμμής σε σχέση με τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

SOS για την υπόθεση της Siemens

Ενστάσεις κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των Γερμανών κατηγορουμένων. "Κάθε λεπτό που περνάει, παραγράφονται τα αδικήματα" υπογράμμισε ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Τζώνης
Αντωνία Ξυνού

"Καμπανάκι" για το μέλλον μίας από τις σημαντικότερες δίκες της ελληνικής ιστορίας, αυτής για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, χτύπησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Τζώνης, υπογραμμίζοντας ότι ήδη τα αδικήματα έχουν ξεκινήσει να παραγράφονται.


"Από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος ήδη έχει παύσει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για μισούς από τους κατηγορούμενους. Κάθε λεπτό που περνάει το αδίκημα παραγράφεται, ενώ η πράξη της δωροδοκίας έχει χρόνο τέλεσης το διάστημα 1997 - 1998 και ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει ούτε η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Πρόκειται για εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση" επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την απορριπτική αγόρευσή του για τις ενστάσεις απόλυτης ακυρότητας που υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης των 13 Γερμανών υπηκόων.

Κατά την πρώτη -μετά από οκτώ μήνες- συνεδρίαση για την υπόθεση Siemens, και συγκεκριμένα για τη σύμβαση 8002/97 με το ελληνικό Δημόσιο για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, υπερασπιστές προχώρησαν σε ενστάσεις απόλυτης ακυρότητας κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος. Όπως υποστήριξαν, το βούλευμα επιδόθηκε μόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ είναι απαραίτητη η μετάφραση στα γερμανικά τόσο του βουλεύματος όσο και του καταλόγου των αναγνωστέων εγγράφων - για να κρίνουν αν χρειάζεται μετάφραση και άλλων εγγράφων- γιατί σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας. "Τα ουσιώδη έγγραφα πρέπει να παρέχονται μεταφρασμένα στην μητρική γλώσσα των κατηγορουμένων διαφορετικά θίγονται τα συνταγματικά τους δικαιώματα και παραβιάζεται η αρχή της δίκαιης δίκης" είπαν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι και πρόσθεσαν: "Είναι αδιανόητο ο αγνοών τη γλώσσα να περιέρχεται σε μειονεκτική θέση. Πρέπει να έχει τις αυτές δυνατότητες σε σχέση με αυτόν που έχει τις απαραίτητες γλωσσικές γνώσεις".

Αντίστοιχο αίτημα -για ακυρότητα του κλητηρίου θεσπίσματος- υπέβαλε και η υπεράσπιση του ελληνο- ελβετού τραπεζικού Φάνη Λυγινού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε νόμιμη επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος. Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, "δεν έχουμε λάβει γνώση ούτε ενός έγγραφου της δικογραφίας για τη Siemens. Πρέπει να εφοδιαστούμε με τα έγγραφα προκειμένου να προετοιμάσουμε την υπεράσπιση του. Το παραπεμπτικό βούλευμα επιδόθηκε σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο ήδη είχε αυτοκαταργηθεί από την υπεράσπιση Λυγινού".

Την απόρριψη των ενστάσεων ζήτησε από το δικαστήριο ο εισαγγελέας Εφετών, Χαρ. Τζώνης, υποστηρίζοντας πως η μη συνεπίδοση της μετάφρασης δεν προκαλεί ακυρότητα, παρά μόνο αν υπάρχει βλάβη των υπερασπιστικών ισχυρισμών κατηγορουμένου, πράγμα που δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Πρόσθεσε δε, πως οι Γερμανοί κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με διερμηνέα στο στάδιο της ανάκρισης και κατ'επέκταση είναι ενήμεροι.

Όπως εξήγησε, το δικαστήριο μπορεί να δώσει το χρονικό περιθώριο για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους οι Γερμανοί κατηγορούμενοι, ενώ αναφορικά με τον Ζαν Κλωντ Όσβαλντ επεσήμανε ότι υπάρχει διερμηνέας κατά τη διαδικασία.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως, το γεγονός ότι εδώ και μήνες μεταφράζεται στα γερμανικά το χιλιάδων σελίδων παραπεμπτικό βούλευμα και μέχρι σήμερα φαίνεται πως έχει μεταφραστεί μόλις το μισό. "Να ανατρέξουν οι συνήγοροι στη γραμματεία να το βρουν" είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Αναφορικά με την ένσταση του Φ. Λυγινό, ζήτησε επίσης την απόρριψή της, υποστηρίζοντας πως το βούλευμα επιδόθηκε κανονικά στο δικηγόρο που ο κατηγορούμενος είχε διορίσει στο στάδιο της ανάκρισης και συνέχισε: "Τώρα το τι έκανε μετά ο κατηγορούμενος δεν αφορά το δικαστήριο".

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων στις 12 Ιουλίου, οπότε και θα συνεδρίαση εκ νέου.

Αλαλούμ είχε προκληθεί κατά την έναρξη της διαδικασίας, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για την παρουσία διερμηνέα της γαλλικής γλώσσας για τον Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, με αποτέλεσμα την πολύωρη διακοπή της δίκης. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στο ακροατήριο ζητώντας τη βοήθεια του... κοινού . "Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος από το ακροατήριο ο οποίος δεν σχετίζεται με την υπόθεση και μιλάει τη γαλλική γλώσσα να μας βοηθήσει", είπε ο πρόεδρος.

Για την υπόθεση ΜΙΖΩΝ-SIEMENS του ΟΤΕ στο εδώλιο παραπέμπονται:

– 19 κατηγορούμενοι για ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ποινική ισόβιας κάθειρξης καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


– 14 κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη του ΟΤΕ για παθητική δωροδοκία, επίσης με το νόμο 1608/50 και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

– 8 κατηγορούμενοι υπάλληλοι εταιρίας συμβούλων για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία

– 14 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

– 8 κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τέλος

– 1 κατηγορούμενη -σύζυγος του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα- για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων. Υπόλογος, επίσης, είναι ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ , Ράινχαρτ Σίκατσεκ ,Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κ.α, όπως και οι καταζητούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας.

Επίσης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας κ.α. Οι ιδιώτες , χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος,Βασίλειος Τυρογαλάς κ.α. Κατηγορούμενοι είναι επίσης τα δύο τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι αερολέσχες ρίχνονται στη μάχη κατά των πυρκαγιών«Οι δυνατότητες κατάρτισης σχεδίων πτήσεων που θα γίνονται σε συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδιαίτερα τις ημέρες υψηλού κινδύνου, θα μπορούν, όπως τόνισε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,Πάνος Καμμένος, να καλύψουν όλη την επικράτεια. Θα μπορούν να καλύψουν τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και να προλάβουν αρκετές πυρκαγιές εν τη γενέσει τους».

Τα 4000 μέλη της γίνονται οι άγρυπνοι φρουροί στην ελληνική επικράτεια ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Η πολεμική αεροπορία αναλαμβάνει την τροφοδοσία καυσίμων στις ημέρες πτήσεις των μέσων των ελληνικών αερολεσχών και τα μέλη της το νευραλγικό ρόλο της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια.

Η συμφωνία ενδέχεται να εφαρμοστεί και κατά την χειμερινή περίοδο, ενώ είναι υπό επεξεργασία η επέκτασή της στην έρευνα και διάσωση.

Το μνημόνιο συνεργασίας δεν περιορίζεται μόνο στους ελέγχους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά θα συνδράμει το έργο της έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η συνεργασία αυτή να επεκταθεί και κατά τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να γίνουν αποστολές ιατρικού προσωπικού στα μικρά νησιά, το οποίο θα διαθέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με τις αερολέσχες.

Ρεπορτάζ:Γιώργος Σιδέρης
Αίθουσα σύνταξης ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Κομισιόν ετοιμάζει μέτρα κατά Ισπανίας και ΠορτογαλίαςΤην υπέρβαση του ορίου ελλείμματος 3% επί του ΑΕΠ τους από την Ισπανία και την Πορτογαλία την περίοδο 2013-2015, συζήτησε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 το κολλέγιο των Ευρωπαίων Επιτρόπων, αναζητώντας τρόπους να «τιμωρήσει» τις δύο χώρες για την παραβίαση των κανόνων της ευρωζώνης.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να λάβει τις αποφάσεις της σύντομα για μέτρα κατά των δύο χωρών.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία παραβίασαν τους κανόνες που διέπουν τους προϋπολογισμούς των χωρών-μελών της ευρωζώνης, ευρισκόμενες σε δημοσιονομική αδυναμία λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ ανακοίνωσε η CoscoΠρόσθετες επενδύσεις, άνω των 500 εκατ.ευρώ, πρόκειται να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ, ανακοίνωσε σήμερα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Σαγκάη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Cosco στον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της εταιρείας στη Σαγκάη, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ήδη η Cosco έχει επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας που δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά βάση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο πρόεδρος της Cosco, θα γίνει αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού, ώστε να δέχεται και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου με 4.000 επιβάτες. Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων. Με την επένδυση αυτή, πρόσθεσε ο Χου Λιρόνγκ, θα μπορούν στην προβλήτα να αποθηκευτούν 7 εκατ. κοντέινερς κα στο μέλλον 10 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς στη Μεσόγειο. Επίσης, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάρκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα της Cosco και τόνισε πως πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Οι σχέσεις αυτές των δύο χωρών ανεβαίνουν επίπεδο. Περνάμε σε ένα νέο επίπεδο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Cosco. Τα στρατηγικά σχέδια Ελλάδας και Κίνας συμπίπτουν. Η Ελλάδα, ως πρώτος σταθμός στην ΕΕ του κινεζικού δρόμου, μπορεί να μετατραπεί σε μια γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και τον δυτικό κόσμο, ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη.

Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε τη νέα φάση συνεργασίας των δύο χωρών. Σχεδιάζουμε μια σειρά από επενδύσεις και θα θέλαμε να προσελκύσουμε και άλλες κινεζικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Παραδείγματος χάρη, στο Θριάσιο μπορεί να γίνει logistic center, μαζί με μια γραμμή συναρμολόγησης προϊόντων. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος Τα ελληνικά ναυπηγεία έχουν υψηλή τεχνογνωσία ανθρώπινου δυναμικού και θα μπορούσαν να προσελκύσουν κινεζικά πλοία για ναυπηγοεπισκευή. Θα ήταν σημαντικό, επίσης, τα κινεζικά ναυπηγεία να περιλάβουν και τα ελληνικά προϊόντα στις λίστες εξοπλισμού».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, ότι στα επενδυτικά σχέδια είναι η αναβάθμιση του σιδηροδρόμου ώστε τα προϊόντα από το λιμάνι του Πειραιά να μεταφέρονται στις αγορές της Ευρώπης. Με τις επενδύσεις αυτές το λιμάνι του Πειραιά, όπως επισήμανε, μπορεί να βρεθεί σύντομα από την 3η θέση στην 1η των λιμανιών της Μεσογείου.

«Το πολύ φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο που παρουσιάσατε» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Cosco, επιβεβαιώνει την επιλογή μας να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Cosco θα συμμορφωθεί πλήρως με την ελληνική νομοθεσία, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι ικανοποιημένοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παραμονή του στη Σαγκάη, συναντάται, επίσης, με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, τον πρόεδρο του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ΖΤΕ, τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κίνα.

Ο πρωθυπουργός πριν από την αναχώρησή του θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, και θα επισκεφθεί το μουσείο της πόλης.

Η Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμένας της Κίνας. Θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της χώρας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εμπόριο οργάνων με θύματα φτωχούς πρόσφυγες αποκαλύπτει διακινητήςΣοκ προκαλεί η αποκάλυψη ενός διακινητή προσφύγων, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρόσφυγες πωλούνται έναντι 15.000 ευρώ σε κυκλώματα εμπορίας οργάνων. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα χάνουν τη ζωή τους.

Ο Nuredin Wehabrebi Atta ο οποίος συνελήφθη ως διακινητής προσφύγων το 2014 έκανε την αποκάλυψη στις ιταλικές αρχές, κι έκτοτε έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με τις καταγγελίες του να έχουν οδηγήσει στη σύλληψη πολλών μελών ενός μεγάλου δικτύου διακίνησης προσφύγων, ναρκωτικών και όπλων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph, ο Atta έχει καταθέσει ότι πρόσφυγες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ταξίδι της φυγής πέφτουν θύματα διακινητών που τους «πωλούν» έναντι 15.000 ευρώ, σε αιγυπτιακά κυρίως κυκλώματα εμπορίας οργάνων.

«Μου είπαν ότι εκείνοι που δεν μπορούσαν να πληρώσουν παραδόθηκαν σε Αιγύπτιους που τους σκότωσαν για να πάρουν τα όργανά τους. Οι Αιγύπτιοι έφτασαν στη συνάντηση με εξοπλισμό για την εξαγωγή των οργάνων και για τη μεταφορά τους» είπε.

Η κατάθεσή του βοήθησε στην εξάρθρωση ενός διακρατικού δικτύου διακίνησης μεταναστών, με την ιταλική αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι έχουν συλληφθεί και κρατούνται 38 άτομα ύποπτα για συμμετοχή - 25 από την Ερυθραία, 12 Αιθίοπες και ένας Ιταλός.

Δείτε το βίντεο της ιταλικής αστυνομίαςΟ υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταφέρει «ένα σκληρό πλήγμα» στο εγκληματικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούσε τη Ρώμη για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές του.

Η αστυνομία στο Παλέρμο εξέδωσε δήλωση σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας από την Ερυθραία, ο οποίος συνελήφθη το 2014, συνεργάστηκε με τις αρχές, παρέχοντας για πρώτη φορά «μια πλήρη αναφορά για τις εγκληματικές δραστηριότητες» της διακίνησης μεταναστών που αφορούν επιχειρήσεις τόσο στη Βόρεια Αφρική όσο και στην Ιταλία.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. ΆμυναςΕνοποίηση των σχολών υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, σύσταση μονάδας μελετών και κατασκευών και υπηρεσίας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, και θητεία για τους αρχηγούς των γενικών Επιτελείων, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, με το νομοσχέδιο:

- Ενοποιούνται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 οι τρεις ανώτερες στρατιωτικές σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων και Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητών) σε Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Οι σχολές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι την αποφοίτηση όλων των μέχρι τότε υφισταμένων σπουδαστών.

- Συγκροτείται η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) για την εκπόνηση μελετών και κατασκευή έργων τοπικού ενδιαφέροντος.

- Δημιουργείται η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αξιοποίηση των ακινήτων των Ταμείων του Στρατεύματος, αποκλειόμενης της μεταβίβασης της κυριότητας των αξιοποιούμενων ακινήτων. Το αντάλλαγμα αποτελεί έσοδο των οικείων ταμείων απαλλαγμένο από φόρο, εισφορά ή τέλος, αλλά παρέχεται η δυνατότητα στον υπουργό να διαθέσει μέρος αυτού στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ.

- Ορίζεται τριετής η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και διετής των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, με τη δυνατότητα παράτασης κατά ένα ακόμη έτος αντίστοιχα. Η θητεία των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων μπορεί να λήξει πριν από τον προσδιοριζόμενο χρόνο.

- Στο σώμα των αξιωματικών υπάγονται οι προερχόμενοι από ανθυπασπιστές και μονίμους υπαξιωματικούς που μετατάσσονται στο σώμα ως απόφοιτοι ανωτέρων στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών και πτυχιούχοι ΑΕΙ, καθώς και οι προερχόμενοι ανθυπασπιστές (προέλευσης ΕΜΘ - ΕΠΟΠ) που μετατάσσονται στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών.

- Καταργείται η κρίση "κατ' απόλυτο εκλογή".

- Καθιερώνεται όμοιο χρονικό όριο για την προαγωγή όλων των αξιωματικών από τον βαθμό του συνταγματάρχη σε ανώτατο βαθμό.

- Παρέχεται η δυνατότητα οι μάχιμοι αξιωματικοί του πολεμικού Ναυτικού να κρίνονται για προαγωγή χωρίς τη συμπλήρωση του απαιτουμένου χρόνου, υπό προϋποθέσεις.

- Η σειρά αρχαιότητας για τους αποφοίτους της Σχολής Ικάρων θα συντελείται με την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σταδίων και όχι με την αποφοίτηση τους.

- Οι αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΣΥ των τάξεων 1991-92 (καταταγέντες 1989-90) και συμπλήρωσαν 25 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι την 31-12-2014, υπάγονται στις διατάξεις των νόμων που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπλήρωσαν 25ετία στις 31-12-2012.

- Καθορίζεται ως χρόνος παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους αξιωματικους ειδικής μονιμότητας του ν.324/1976 η 27ετία, αντί της 18ετίας που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Παρέχεται η δυνατότητα μετάταξης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων.

- Παρέχεται η δυνατότητα σε ιπταμένους ανθυποσμηναγούς που κρίνονται ακατάλληλοι για πτήση, κατά το αρχικό στάδιο της πτητικής εκπαίδευσης, να μετατάσσονται σε συγκείμενες ειδικότητες-σώματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

- Παρέχεται η ευχέρεια μονιμοποίησης υπό προϋποθέσεις ορισμένης κατηγορίας επαγγελματιών οπλιτών του Πολεμικού Ναυτικού με ήπιες λειτουργικές διαταραχές.

- Οι δικαστικοί του δικαστικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων αντικαθίστανται σε διοικητικά καθήκοντα από αξιωματικούς του κοινού νομικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Επεκτείνεται το δικαίωμα χρήσης βρεφονηπιακών σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσωπικό των κοινών σωμάτων και στους δικαστικούς του δικαστικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Καθορίζεται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας σύναψης προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού η αναθέτουσα αρχή υποχρεούται να συνάψει ταυτόχρονα με αυτή και σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης του προς προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού με τον ίδιο ή άλλο οικονομικό φορέα.

- Τα Γενικά Επιτελεία ορίζονται αρμόδια για τη διενέργεια όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών και υπηρεσιών των οποίων η εκτιμώμενη αξία εκτός ΦΠΑ είναι κατώτερη του ποσού του κατώτατου ορίου από το οποίο εφαρμόζεται η νομοθεσία της ΕΕ.

- Ανατίθεται στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων η λήψη απόφασης ενεργοποίησης των ενταγμένων στο τριετές κυλιόμενο πρόγραμμα προμηθειών αμυντικού υλικού, υποπρογραμμάτων των οποίων η εκτιμώμενη αξία εκτός ΦΠΑ είναι κατώτερη από τα χρηματικά όρια του άρθρου 8 της οδηγίας 2009/81/ΕΚ. Για τα εν λόγω υποπρογράμματα ενημερώνεται ανά εξάμηνο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

- Το δικαίωμα λήψης του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγούν οι ειδικοί λογαριασμοί αλληλοβοηθείας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση στην 20ετούς, αντί 10ετούς τουλάχιστον μετοχικής σχέσης. Μικρό χρονικό προβάδισμα δίνεται στα άτομα με μεγαλύτερη ανάγκη, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ειδικών λογαριασμών.

- Για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που τέθηκε σε δυνητική ή αυτοδίκαια αργία θα ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στις σχετικές ρυθμίσεις για τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, όσον αφορά στην επιστροφή των παραιτηθεισών αποδοχών τους.

- Εξαιρείται από το πεδίο αρμοδιοτήτων του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η παρακολούθηση των πειθαρχικών διαδικασιών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

- Δίνεται η δυνατότητα στους στρατεύσιμους πτυχιούχους χειριστές αεροπλάνων και ελικοπτέρων της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας ή άλλης σχολής εσωτερικού/εξωτερικού εγκεκριμένης ή αναγνωρισμένης μεταφοράς τους από την ΥΠΑ στην πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού, εφόσον δεν έχουν επιλεγεί.

- Απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, πέραν των μοναχών ή δοκίμων μοναχών που μονάζουν σε μονή στο Άγιο Όρος και οι μοναχοί ή δόκιμοι μοναχοί που μονάζουν με μονή του πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

- Αναβαθμίζεται η Σχολή Αεροπορίας Στρατού σε Σχολή Εκπαίδευσης Αξιωματικών Όπλου, κατά αντιστοιχία με τις λοιπές σχολές εκπαίδευσης των υπολοίπων όπλων και σωμάτων του Στρατού, και, τέλος,

- Στον τόπο παραμονής τους θα υπηρετούν υποχρεωτικά, μετά από αναφορά τους, στελέχη που τελούν σε χηρεία και έχουν ένα τουλάχιστον τέκνο, καθώς και στελέχη που είτε έχουν σύζυγο με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση τους έχει ανατεθεί η επιμέλεια ατόμου με αναπηρία, είτε με δικαστική απόφαση έχουν οριστεί ανάδοχοι γονείς ανήλικου με αναπηρία για όσο χρόνο ισχύει η αναδοχή. Το ποσοστό αναπηρίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 67%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δασκαλόπουλος-Τσάκος: Δεσμεύθηκε η περιουσία τουςΤον Δ. Δασκαλόπουλο και τον Π. Τσάκο φαίνεται ότι εννοούσε το κυριακάτικο «Βήμα» με τις καταγγελίες του περί «φορολογικών εκβιασμών πληθώρας φορολογούμενων επιχειρηματιών» από την κυβέρνηση. «Φορολογικός εκβιασμός» η εφαρμογή του νόμου.


Γράφουν οι: Νίκος Μανεσιώτης, Γιώργος Παλαιτσάκης

Το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) «τσίμπησε» τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ και τον μεγαλοεφοπλιστή για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Μετά από τον έλεγχο του, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς δέσμευσαν τις καταθέσεις, τα χρεόγραφα και τα ακίνητα των δύο ανδρών. Και οι δύο εντοπίστηκαν στις λίστες με τα ονόματα 1.364.069 καταθετών μεγάλων ποσών που περιλαμβάνονται σε 65 ψηφιακούς δίσκους (CD).

Στις λίστες αυτές καταγράφονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από την 01.01.2000 έως και την 08.06.2012 πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός λογαριασμών όψεως) μέσω των οποίων είχαν διενεργηθεί, τουλάχιστον σε ένα έτος, συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ ή εμβάσματα προς το εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....