Διυλιστήριο: 01/13/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

VIDEO - Συγκλονιστική ερμηνεία 9χρονης στο αραβικό The Voice: Τραγουδά για την ειρήνη και ξεσπά σε κλάματα



Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική ερμηνεία ενός εννιάχρονου κοριτσιού από τη Συρία, το οποίο ξέσπασε σε δάκρυα την ώρα που τραγουδούσε ένα τραγούδι για την ειρήνη στη χώρα του, στην αραβική έκδοση του παιδικού The Voice.

«Δώστε μας πίσω την παιδική ηλικία, δώστε μας πίσω την ειρήνη» λέει ο τίτλος του τραγουδιού που ερμήνευσε η Τζίνα Μπου Αμαντάν, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης όχι μόνο στην οικογένειά της, αλλά και στο ακροατήριο.

Η μικρή σκέπασε το πρόσωπό της με τα χέρια της και έτρεξε να την ενθαρρύνει για να συνεχίσει, η τραγουδίστρια Nancy Ajram, που είναι στην κριτική επιτροπή.




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016


Θετική για τους πολίτες αλλά και για τα δημόσια έσοδα αποδείχθηκε η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, προμηθεύτηκαν τέλη κυκλοφορίας επιπλέον (ως προς το 2014) 100.578 οχήματα και εισπράχθηκαν επιπλέον 8,283 εκατομμύρια ευρώ. 

Αντιθέτως, τα οχήματα που προμηθεύτηκαν τέλη κυκλοφορίας για το 2014 (σε σχέση με το 2013), ήταν κατά 59.874 λιγότερα και υπήρξε μείωση στα δημόσια έσοδα κατά 17,227 εκατομμύρια ευρώ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το euribor «ρίχνει» τις δόσεις των δανείων



Ανακούφιση για χιλιάδες δανειολήπτες καθώς το αρνητικό επιτόκιο euribor ρίχνει σημαντικά τις δόσεις των δανείων τους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 1.100.000 δανειολήπτες στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίουωφελούνται σημαντικά καθώς το euribor τριμήνου έφτασε στο -0.13%.

Αυτό συνεπάγεται με σημαντική πτώση των δόσεων στα δάνεια ενώ τραπεζικοί αναλυτές σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται το euribor να πέσει από το -0.13% στο -1% μέχρι το τέλος του χρόνου.


Βάσει της σημερινής κατάστασης του euribor πάντως, ένα δάνειο που είχε επιτόκιο 2.5%, έχει σήμερα επιτόκιο 2.37% ενώ τον Ιανουάριο του 2011 είχε 3.5%.

Υπολογίζεται ότι 700.00 στεγαστικά και 400.000 καταναλωτικά δάνεια έχουν χορηγηθεί με βάση το euribor τριμήνου.

Οι δανειολήπτες πάντως θα πρέπει να ελέγχουν τις δόσεις καθώς αν και το euribor κινείται αρνητικά από τον περασμένο Απρίλιο, οι δόσεις των δανείων υπολογίζονταν ως να ήταν 0% καθώς τα μηχανογραφικά συστήματα δεν μπορούσαν να «διαβάσουν» το αρνητικό επιτόκιο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτη πρόταση από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Δίδακτρα €600 στα δημόσια σχολεία

"Από τη θεωρία στην πράξη" λέγεται το κείμενο δημοσιεύτηκε στην "Αυγή" στις 9/01, το οποίο υπογράφει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. 

 Ο βουλευτής καταθέτει λεπτομερώς την πρόταση και εξηγεί τους λόγους που αν κάθε οικογένεια πλήρωνε 60 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) κάθε τμήμα θα απέδιδε 15.000 ευρώ τον χρόνο. 

 Το επίμαχο απόσπασμα της πρότασης που καταθέτει στο άρθρο: 

 Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο 

Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. 

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων. 

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση. 

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ. 

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.
Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

EKBIAΣΜΟΣ με 1.100 θέσεις εργασίας

• Με πρόστιμο 1.700.000 απαντάει η κυβέρνηση
• Η Eldorado Gold απειλεί να «παγώσει» την επένδυση στις Σκουριές και το έργο Ολυμπιάδα
• «Υπάρχει εισαγγελέας; Δεν πρέπει να παρέμβει;» ξεσπαθώνει ο «Παπαφλέσσας» αρχιμανδρίτης
• Τα μεταλλεία χρυσού πωλήθηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη αντί πινακίου φακής, χωρίς δικαιώματα για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ φόρος
• Η Κομισιόν διεκδικεί (από το 2011) 15.340.000 ευρώ από την καναδική εταιρία, και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα









Από άλλο site, δημοσιεύουμε τα επίσημα έγγραφα 

To παραμύθι με τους «χιλιάδες εργαζόμενους» της Ελληνικός Χρυσός καλά κρατεί

Δημοσιεύσαμε τους ακριβείς αριθμούς που τελικά θα απασχολήσει η Ελληνικός Χρυσός στην πλήρη ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο Επενδυτικό Σχέδιο και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως αυτή έχει εγκριθεί με την ΚΥΑ 201745/2011. 



Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα (σελ. 7.8-9 της ΜΠΕ) οι θέσεις εργασίας στη «χρυσή επένδυση» θα είναι 1.300 συνολικά, στην πλήρη ανάπτυξη όλων των έργων και δραστηριοτήτων (Σκουριές, Ολυμπιάδα, Μαύρες Πέτρες, μεταλλουργία, λιμάνι στο Στρατώνι κλπ). Ούτε δύο, ούτε τρείς, ούτε πέντε χιλιάδες! .

Είναι αυτονόητο ότι στο ευαίσθητο θέμα των θέσεων απασχόλησης η εταιρεία υπερβάλλει για λόγους επικοινωνιακούς και άσκησης πίεσης, ακόμα και στις μελέτες που κατέθεσε. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των 40 ατόμων τα οποία η εταιρεία οργάνωσε σε «Σωματείο Δασεργατών» με την επωνυμία «Σκουριές 2012″ για να αποψιλώσουν τα δάση των Σκουριών, όταν οι ντόπιοι Συνεταιρισμοί Δασεργατών περιφρόνησαν τις επιταγές που τους προσέφερε χουβαρντάδικα η εταιρεία. Και οι 40 αυτοί προσμετρώνται ως «εργαζόμενοι» της Ελληνικός Χρυσός, μαζί με το προσωπικό του ΑΚΤΩΡΑ που εκτελεί εργολαβικά όλα τα έργα υποδομής, όπως επίσης και των υπεργολάβων της. Και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κούνδουρος δηλώνει μόνιμος στην Ελληνικός Χρυσός και διεύθυνση κατοικίας «Σκουριές».

Στήθηκε λοιπόν έξυπνα η απάτη και όλοι αυτοί βαφτίστηκαν «μεταλλωρύχοι». Ο αριθμός των «μεταλλωρύχων» σκαρφάλωσε κατά την εταιρεία και τα σωματεία της στα 2.000 άτομα!

Κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Θεοδωρακόπουλο, «με την έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, θα προσληφθούν άλλα 500 άτομα». Ο αριθμός φουσκώνει όσο αυξάνονται τα ζόρια που αντιμετωπίζει η εταιρεία:
Πριν τις εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης, η ίδια εταιρεία δήλωνε ότι«μόλις χορηγηθεί αυτή η άδεια θα γίνουν άμεσες προσλήψεις 350 εργαζομένων»(δείτε εδώ).
Σε άρθρο δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στις 29.1.2015, αμέσως μετά τις εκλογές, η ίδια πάλι εταιρεία δηλώνει ότι «στην κατασκευαστική φάση της επένδυσης στις Σκουριές, θα προκύψουν επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας» (εδώ)!

Δείτε τον παρακάτω πίνακα με τη χρονική κατανομή του προσωπικού στο κάθε υποέργο (σελ. 5.9-3 της ΜΠΕ):



O αριθμός των εργαζομένων σε κάθε υποέργο αυξάνεται σταδιακά μέχρι τη φάση της πλήρους λειτουργίας, η έναρξη της οποίας τοποθετείται χρονικά στο 9ο έτος (το 2020). Έτσι, στην πλήρη ανάπτυξη φτάνουμε τα 580 άτομα στις Σκουριές και 560 στην Ολυμπιάδα. Εξαίρεση αποτελούν οι Μαύρες Πέτρες όπου ο αριθμός των εργάζομένων σταδιακά μειώνεται από τους αρχικούς 357 μέχρι μηδενισμού. Είναι σημαντικό ότι αυτός ο πίνακας περιλαμβάνει και αυτούς που θα απασχοληθούν από τους εργολάβους στην κατασκευαστική φάση της επένδυσης, διότι κατά τα πρώτα χρόνια ούτε στις Σκουριές ούτε στην Ολυμπιάδα έχουμε μεταλλευτική δραστηριότητα, έχουμε μόνο κατασκευαστική και τον εμπλουτισμό των παλαιών τελμάτων Ολυμπιάδας. Επίσης πρέπει να πούμε ότι ο τελικός συνολικός αριθμός εργαζομένων δεν θα φτάσει ούτε τους 1.300, διότι η εταιρεία αφαίρεσε από μόνη της τη ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ από την «επένδυση» (135 άτομα), ενώ δε φαίνεται να είναι στα σχέδιά της ούτε το νέο λιμάνι στο Στρατώνι ούτε το νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο.

Κάντε σύγκριση τώρα με τους αριθμούς που δίνει η εταιρεία και τα Σωματεία των Εργαζομένων για τον σημερινό αριθμό των εργαζομένων:
600 στις Σκουριές (380 λέει ο πίνακας και πολλοί είναι διότι η κατασκευαστική φάση έχει καθυστερήσει σημαντικά)
600 στην Ολυμπιάδα (340 λέει ο πίνακας)
550 στο Στρατώνι και τις Μαύρες Πέτρες (347 λέει ο πίνακας και πολλοί είναι διότι το μεταλλείο δεν δουλεύει στη δυναμικότητα που προέβλεπε η ΜΠΕ)
140 στις διοικητικές υπηρεσίες

Δηλαδή στους αριθμούς που δίνει η ΜΠΕ έχουν προστεθεί από 180 έως 260 άτομα σε κάθε υποέργο και συνολικά 597 άτομα! Όλη η περιοχή γνωρίζει οτι τα άτομα αυτά δεν έχουν πραγματικό αντικείμενο εργασίας αλλά έχουν «προσληφθεί» με μοναδικό στόχο να χρησιμοποιηθούν σαν μοχλός πίεσης στην κοινωνία και στο Υπουργείο. Το αποδεικνύει ο πίνακας που μας λέει καθαρά πόσα άτομα θα έπρεπε να απασχολεί σήμερα η Ελληνικός Χρυσός σύμφωνα με το ΔΙΚΟ ΤΗΣ Επενδυτικό Σχέδιο: 1092. Όχι 2.000!


Και η επικοινωνιακή προπαγάνδα συνεχίζεται: Όταν όλα τα έργα λειτουργήσουν, θα προσληφθούν άλλα 2.500 άτομα – σύμφωνα με αυτά που λένε τώρα, γιατί άμα ζοριστούν λίγο ακόμα μπορεί και να υπόσχονται άλλες 5.000 προσλήψεις!

Είναι προφανές ότι τίποτα από αυτά δεν είναι πραγματικό και ότι η εταιρεία παραμυθιάζει αγρίως τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία, το Υπουργείο και την κοινή γνώμη. Οι υποσχέσεις είναι εύκολες και η μισθοδοσία του πλεονάζοντος προσωπικού είναι για την εταιρεία ψίχουλα μπροστά στα κέρδη που αναμένει να έχει από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που όπως έχουμε υπολογίσει (εδώ) θα ξεπερνούν τα 13 δις ευρώ. Φυσικά με την ίδια δόση υγιούς σκεπτικισμού πρέπει να διαβαστούν και οι υπόλοιπες υποσχέσεις της Ελληνικός Χρυσός: «επενδύσεις», «φορολογία» κ.λ.π.

Ανάλογα λοιπόν με τα νούμερα που θα επιλέξει κανείς να πιστέψει, θα έχουμε τελικά: 2.000 εργαζόμενους σήμερα σύν 500 που θα προσληφθούν μόλις ληφθεί η άδεια δόμησης συν άλλους 2.500 που δήθεν θα προσληφθούν μετά – συνολο 5.000 «μεταλλωρύχοι», προσωπικό άμεσα απασχολούμενο από την εταιρεία. Και μαζί με τους έμμεσα απασχολούμενους ο αριθμός θα φτάσει κάπου μεταξύ 5.000 και 8.000, διαλέγετε και παίρνετε. Το 90% αυτών υποτίθεται ότι θα είναι από το Δήμο Αριστοτέλη, αν και οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία σε Στρατώνι, Αρναία, Σταυρό έχουν γεμίσει από υπαλλήλους που έχει κουβαλήσει ο εργολάβος των έργων ΑΚΤΩΡ από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Κατά την ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 ο πληθυσμός του Δήμου Αριστοτέλη είναι 18.294 άτομα και οι απασχολούμενοι περίπου 5.700 άτομα. Η Ελληνικός Χρυσός προσπαθεί να μας πείσει ότι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη που δουλεύουν θα δουλεύουν στην εταιρεία – και είναι μάλλον αμφίβολο αν θα επαρκέσει ο τοπικός πληθυσμός – και ότι θα χρειαστεί να φέρουμε κι άλλους ανθρώπους επιπλέον στο Δήμο, γιατί φυσικά μια κοινωνία χρειάζεται κι άλλα επαγγέλματα εκτός από μεταλλωρύχους!

Η Ελληνικός Χρυσός εκμεταλλεύεται στεγνά την αγωνία των ανθρώπων για δουλειά για να τους χρησιμοποιήσει για τους δικούς της ιδιοτελείς σκοπούς, ενάντια στον τόπο και την κοινωνία.

Ντροπή, κ. Θεοδωρακόπουλε.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι εργοδότες επιτρέπεται να παρακολουθούν τις online συνομιλίες των υπαλλήλων τους


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε νόμιμη την διαδικτυακή παρακολούθηση των εργαζομένων

Οι υπάλληλοι στην Ευρώπη πλέον θα πρέπει να το σκέφτονται πολύ σοβαρά πριν χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ για να στείλουν προσωπικά μηνύματα κατά τις ώρες εργασίας, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε πως οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν τις online συνομιλίες των εργαζομένων τους. 

 Η απόφαση του δικαστηρίου πως ένας εργοδότης έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τις διαδικτυακές επικοινωνίες των υπαλλήλων του εν ώρα εργασίας ήρθε μετά την προσφυγή ενός Ρουμάνου μηχανικού που απολύθηκε επειδή συνομιλούσε διαδικτυακά. 

 Ο συγκεκριμένος υποστήριζε ότι καταπατήθηκε το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του, καθώς απολύθηκε τον Αύγουστο του 2007, όταν ο εργοδότης του αντιλήφθηκε ότι χρησιμοποιούσε το Yahoo Messenger για να συζητά όχι μόνο με τους συναδέλφους του, αλλά και με τον αδελφό του και την αρραβωνιαστικιά του. 

 Σύμφωνα με το Δικαστήριο, ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρείας "απαγόρευε τη χρήση τέτοιων εφαρμογών για προσωπικούς σκοπούς". 

Ο απολυμένος μηχανικός είχε προσφύγει στα ρουμανικά δικαστήρια, χωρίς όμως να δικαιωθεί. 

 Όπως και η ρουμανική δικαιοσύνη, οι Ευρωπαίοι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι ο πρώην εργοδότης του παραβίαζε την ιδιωτική ζωή του και το απόρρητο της αλληλογραφίας του. Δεν είναι καταχρηστικό "ένας εργοδότης να θέλει να επαληθεύσει ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους εν ώρα εργασίας", σημειώνεται στην απόφαση. Επιπλέον, ο εργοδότης έλεγξε τον λογαριασμό του νεαρού μηχανικού "πιστεύοντας ότι περιείχε τις επικοινωνίες του με πελάτες".

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα δύο πρόσωπα που έκαναν αίσθηση στους πανηγυρισμούς για τον Κυριάκο


Δύο πρόσωπα ήταν μαζί με τον Κυριάκο, χθες στην Χαλκοκονδύλη, που προκάλεσαν αίσθηση με την παρουσία τους. Ο ένας ήταν ο Πέτρος Μαντούβαλος, γνωστός δικηγόρος, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πέτρος Μαντούβαλος απασχόλησε τη δικαιοσύνη για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα και έχει καταδικασθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Πέρυσι τον Ιούνιο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση δωροδοκίας του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση το 2000. Ο ίδιος είναι και συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πριν τις εσωκομματικές της ΝΔ είχε δηλώσει την υποστήριξή του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, δημοσίως, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τάχθηκε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μάχη της διαδοχής. Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει πολλά ερίσματα τόσο στον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μάνη.


-Επίσης, το άλλο πρόσωπο ήταν ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ιδιοκτήτης της GPO είναι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, που επελέγη πριν από δύο δεκαετίες από τους αριστερούς κύκλους του πολιτικού σκηνικού να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη». Ελέγχει μέσω των τριών παιδιών του, τον Ιωάννη, την Ηλέκτρα και την Κωνσταντίνα το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GPO.
Ο Γιάννης Θεοδωρικάκος, που είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι πρώην Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχειρίστηκε και την Μεγάλη διάσπαση 1991-1992. Πολύ αργότερα και όταν ο Κώστας Λαλιώτης αναλαμβάνει Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Είναι προφανές πως η γνωριμία Καλογρίτσα- Θεοδωρικάκου υφίσταται από τα χρόνια μιας κοινής πορείας στα μονοπάτια της Αριστεράς.


Πριν από κάποιους μήνες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το «ξαναμοίρασμα» της τράπουλας στον κατασκευαστικό κλάδο. Μάλιστα έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βγάζει στην «επιφάνεια» τον δικό του εργολάβο «καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις του εν λόγω κατασκευαστή, με υπουργό της κυβέρνησης.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο δρόμος της ''ανανέωσης''..

 Επιστήθιος φίλος του blog τού τηλεφώνησε προχθές και του ζήτησε να γράψει κάτι για όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες, όπως τους χαρακτήρισε, που έχουν ταράξει τον κόσμο στην μπαρούφα της ''νέας αρχής'', και της ''ανανέωσης'', και του ''φρέσκου'' και του ''καινούργιου'', και της
''αναδιάρθρωσης'', και πάει λέγοντας.

Το blog, αφού ενδόμυχα συγχώρεσε τον φίλο του για την μέχρι βλακείας αγαθοσύνη του, και την απέδωσε στον ψηλό πυρετό που για κάτι μέρες τώρα τον βασάνισε,
..καταπιάστηκε να σκέφτεται την ουσία αυτών που ο φίλος του του είχε υποδείξει.
Συμπέρασμα: Θοδωρή κάνεις λάθος!

Όλοι αυτοί που εσύ αβασάνιστα ονόμασες καραγκιόζηδες, αλλά που είναι μόνον αισχροί προδότες,
..όχι μόνον ευαγγελίστηκαν το ''νέο'', την ''καινούργια αρχή'', την ''αναδιάρθρωση'', μιά ''άλλη ζωή'', αλλά και τα έκαναν πράξη!

Φανταζόταν κανείς π.Μ. (προ μνημονίων) ότι θα ψάχνει ο κόσμος στα σκουπίδια; Πώς θ' αυτοκτονούν από απελπισία κάθε μέρα;
Πως θα μειωθούν οι συντάξεις έντεκα φορές, ώστε όπως είπε και ο κυβερνητικός ογκόλιθος Μουνιός (ή κάπως έτσι) ''τί πειράζει να μειωθεί κι αλλη μία'';
Ή όπως είπε ο έτερος κοπρόλιθος Συννεφούδης (ή κάπως έτσι) ''τί είναι 50 ευρώ λιγότερα στην σύνταξη των 870 ευρώ'';
Περίμενες εσύ Θοδωρή ποτέ, πως τα παιδιά σου θα φύγουν μετανάστες στην χώρα των ναζί;
Πώς καρκινοπαθείς θα πεθαίνουν μέσα στα νοσοκομεία από έλλειψη φαρμάκων;
Έλεγες ποτέ πως οι τράπεζες με την εντολή της πολιτείας θα αντικαθιστούσαν την Δικαιοσύνη και θα σε έκριναν ως ''συνεργάσιμο'' ή μή;
Πως δεν θα σου έδιναν όλο τον μσθό σου, παρά σταγόνα-σταγόνα, για να μη θιχτούν οι λαθρέμποροι καυσίμων, όπλων, και ιδεών;
Πως θα πούλαγαν μπιρ-παρά το δάνειό σου στους τοκογλύφους, μαζί με το ένα και μοναδικό σου σπίτι και τα όνειρά σου;
Περίμενες άραγε πως θα δουλεύεις ως τα 67 επειδή οι ορδές των πασόκων έπαιρναν σύνταξη απ' τα 40 (μαζί με την κυρία Φώφη);
Έλπιζες πως έξη στους δέκα νέους θα περιφέρονται άνεργοι κοπρίζοντας απ' την καφετέρια στον καναπέ; Πως αυτοί δεν θάχουν ποτέ την ευκαιρία και την δυνατότητα να αποκτήσουν οικογένεια και παιδιά, και θα ψοφήσουν σαν το σκυλί στ' αμπέλι μόνοι κι έρημοι;
Φοιτητάκια να πεθαίνουν από μαγκάλια επειδή το εγκληματικό Στουρνάρι είναι ανίκανο και βρωμερό;
Ονειρεύτηκες ποτέ να μην έχεις όνειρα κι ελπίδα;
Να είσαι κατηφής και θλιμμένος μέχρι να πεθάνεις;

Δεν είναι όλα αυτά μιά καινούργια ζωή;
Γιατί είσαι τόσο αχάριστος; Τόσα καινούργια πράγματα έφεραν όλοι αυτοί! Τόσες αναδιαρθρώσεις στην ζωή μας.
Ήρθε το ''νέο'' το ''καινούργιο'' και το ''φρέσκο''.

Και γιατί τους λές καραγκιόζηδες; Ο καραγκιόζης ήταν ένας φτωχοπρόδρομος που απ' την πείνα και την ανέχεια αναγκαζόταν να κάνει και καμιά πονηριά.
Τούτοι είναι πλούσιοι χαραμοφάηδες,
..απατεώνες και αλήτες,
..που την βρωμιά και την απληστία και την αγυρτεία την έχουν στο αίμα τους,
..και που τον βόθρο της ψυχής τους τον έχουν διάπλατα ανοικτό,
..να δώσει τα αρώματα και την ευωδία σ' όλη την κοινωνία, σ' όλη την χώρα.

Αν δεν μπορούμε εμείς να διακρίνουμε το ''νέο'', το ''καινούργιο'', και την ''ανανέωση'',
..πρόβλημά μας!
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θετική έκπληξη από τα κρατικά έσοδα: Υπέρβαση 1,9 δισ. ευρώ το 2015



Τα έσοδα του κρατικού υπολογισμού ξεπέρασαν τον ετήσιο στόχο κατά 1,9 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου οικονομικών για το 2015.

Ο ετήσιος στόχος για τα έσοδα είχε αναθεωρηθεί στα 53,09 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Ομως, στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που διακατέχει το ευρωσύστημα που εκτιμώνται σε 3,6 δισ. ευρώ περίπου.

Χωρίς τα κέρδη από τα ομόλογα, ο στόχος διαμορφώνεται σε 49,491 δισ. ευρώ περίπου ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 51,406 δισ. ευρώ περίπου, σημειώνοντας υπέρβαση 1,9 δισ..

Η υπέρβαση αποδίδεται στη καλή πορεία του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και στις αυξημένες προκαταβολές φόρου σε συνδυασμό με την μικρότερη ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις του περασμένου καλοκαιριού.

Η αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου λόγω των χαμηλότερων τιμών βοήθησε επίσης καθώς αυξήθηκαν τόσο τα έσοδα από τον ΦΠΑ όσο και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Στελέχη του υπουργείου οικονομικών εκτιμούν ότι η αυξητική τάση θα συνεχισθεί το 2016. Πολύ περισσότερο αν υπάρξει επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2015 να καταλήξει σε πρωτογενές πλεόνασμα έναντι του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα ίσο με 0,25% του ΑΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με 0,5% του ΑΕΠ το 2016.

Ομως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα στοιχεία για τα έσοδα είναι σε ταμειακή βάση ενώ οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας κρίνονται σε δεδουλευμένη λογιστική βάση.

Σε κάθε περίπτωση, η θετική έκπληξη από την πορεία των κρατικών εσόδων την προηγούμενη χρονιά αποτελεί καλό διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους δανειστές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύλληψη τριών Ρώσων για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τρεις Ρώσους υπηκόους ως ύποπτους για δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS , μετά από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίαςστην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε 10 τουρίστες, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan σήμερα.

Η αστυνομία στην μεσογειακή πόλη της Αττάλειας κατάσχεσαν έγγραφα και CD κατά τη διάρκεια έρευνας στους χώρους όπου οι ύποπτοι είχαν καταλύσει, σύμφωνα με το πρακτορείο. Δεν έγινε αμέσως σαφές πότε έλαβαν χώρα οι συλλήψεις.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, η Μόσχα επιβεβαιώνει την κράτηση των τριών Ρώσων από τις τουρκικές αρχές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πρόταση από τον Νότη Μαριά για την εξασφάλιση ρευστότητας στα δημόσια ταμεία


Ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό ζήτημα, που δίνει άμεση ρευστότητα στα Ταμεία, διασφαλίζει στο ακέραιο τις συντάξεις και αφήνει εξάμηνο περιθώριο για εκπόνηση προτάσεων και συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.


Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Τζακ Λιου. Ζητά από την ευρωζώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να φέρει στο προσκήνιο το θέμα του χρέους

Αμερικανικές συστάσεις προς την Ευρωζώνη να αναλάβει τις ευθύνες της.Τηλεφώνημα Λιου στον Τσακαλώτο. Εύσημα στον υπουργό Οικονομικών για την τήρηση του προγράμματος. Ζήτησε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Μαρίνα Φούντα
Ιανουάριος 12 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Tζακ Λιου, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται στο Άμστερνταμ, στην Πέμπτη ημέρα της εξαήμερης περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, ο κ. Λιου τηλεφώνησε στον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου να του μεταφέρει τα εύσημα της αμερικανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων που αυτό περιλαμβάνει.

Ταυτόχρονα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο την ανάγκη να έρθει στο προσκήνιο εκ νέου το ζήτημα του ελληνικού χρέους, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους πως πρέπει να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Λιου, ωστόσο, για να λάβει η Ελλάδα την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους της, θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο εφαρμογής του προγράμματός της.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ολλανδική πρωτεύουσα το κρίσιμο ραντεβού του κ. Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται η ελληνική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η πορεία του ελληνικού προγράμματος ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

21 Παραβάσεις από την εταιρεία ''Ελληνικός Χρυσός'' - Πρόστιμα πάνω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ



Εγκρίθηκαν, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, οι εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος) για την επιβολή στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» προστίμων συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014.

Οι παραβάσεις χωρίζονται σε αυτές που αφορούν στο Υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σε αυτές που σχετίζονται με το Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος, πρόκειται για τα αποτελέσματα ελέγχων που για χρόνια έμεναν «ξεχασμένα» σε συρτάρια με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των κυβερνήσεων οι οποίες είχαν την αρμοδιότητα, αλλά όπως φαίνεται όχι και τη βούληση, να επιβάλλουν την νομιμότητα, να προστατέψουν το περιβάλλον, να ελέγξουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και να προφυλάξουν τους κατοίκους της περιοχής και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως επίσης και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

«Η νέα κυβέρνηση χρειάστηκε να λάβει ειδικότερα μέτρα, ενώ δεν θα έπρεπε, για το αυτονόητο. Έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι συγκεκριμένες παραβάσεις και να επιβληθούν τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται. Γιατί είχε και την ευθύνη, αλλά και τη βούληση να το πράξει, παρ΄ότι έγινε αποδέκτης επικρίσεων για την προσπάθειά της να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον, από υποστηρικτές της άποψης ότι σε αυτή τη χώρα η νομιμότητα έρχεται σε κάθε περίπτωση σε αντίθεση με την ανάπτυξη, και ως εκ τούτου η ανομία είναι αυτή που προσελκύει τις επενδύσεις.

Αυτές είναι οι θέσεις και απόψεις που απέρριψε ο ελληνικός λαός με την επιμονή στην επιλογή του για μια άλλη πορεία της χώρας», σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η απόφαση για το Υποέργο Μαύρων Πετρών και Μαντέμ Λάκκου αφορά συνολικό πρόστιμο 994.500 ευρώ για δώδεκα (12) παραβάσεις. Πρόκειται για τις εξής παραβάσεις και πρόστιμα:

1. Διάθεση μη επαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

2. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 37.800 ευρώ.

3. Ελλιπής υποβολή στοιχείων για την επικινδυνότητα των προϊόντων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

4. Μη σύννομη διάθεση ιλύος σε υδαρή μορφή, ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων και επιβαρυμένων ομβρίων, πρόστιμο 100.800 ευρώ.

5. Αποθήκευση στερεών αποβλήτων και χημικών σε ακατάλληλους χώρους, πρόστιμο 100.800 ευρώ.

6. Παραλείψεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, πρόστιμο 75.600 ευρώ.

7. Ελλιπής χαρακτηρισμός επικινδυνότητας παραγόμενων αποβλήτων, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

8. Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων (φιλτρόπανων), πρόστιμο 43.200 ευρώ.

9. Παραλείψεις στην κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) Κοκκινόλακκα, πρόστιμο 145.800 ευρώ.

10. Παραλείψεις στη λειτουργία του παλαιού χώρου απόθεσης αποβλήτων, πρόστιμο 115.200 ευρώ.

11. Μη σύννομη διακίνηση των προϊόντων, πρόστιμο 13.500 ευρώ.

12. Μη λειτουργία συστήματος πλύσης τροχών, πρόστιμο 21.600 ευρώ.

Η Απόφαση για το Υποέργο Ολυμπιάδας αφορά συνολικό πρόστιμο 739.800 ευρώ για εννέα (9) παραβάσεις. Πρόκειται για τις εξής παραβάσεις και πρόστιμα:

1. Ελλιπής υποβολή στοιχείων σχετικά με την επικινδυνότητα του παραγόμενου προϊόντος (συμπύκνωμα πυριτών), πρόστιμο 113.400 ευρώ.

2. Μη τήρηση διατάξεων ασφαλούς θαλάσσιας μεταφοράς του προϊόντος Ολυμπιάδας, πρόστιμο 4.500 ευρώ.

3. Ελλιπής τήρηση όρων και απαιτήσεων για έργα αποκατάστασης στην Ολυμπιάδα, πρόστιμο 133.200 ευρώ.

4. Διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 94.500 ευρώ.

5. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων, πρόστιμο 37.800 ευρώ.

6. Ελλιπής χαρακτηρισμός παραγόμενου αποβλήτου ως προς την ιδιότητά του ως "αποβλήτου" και ελλιπής προσδιορισμός της επικινδυνότητάς του, πρόστιμο 113.400 ευρώ.

7. Αποθήκευση αποβλήτου (υπόλειμμα κατεργασίας) σε μη προβλεπόμενο χώρο, πρόστιμο 57.600 ευρώ.

8. Μη σύννομη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, πρόστιμο 142.200 ευρώ.

9. Ελλιπή μέτρα χειρισμού προϊόντος συμπυκνώματος σιδηροπυριτών, πρόστιμο 43.200 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξτρα επίδομα παιδιού 44 ευρώ το μήνα δίνουν οι δήμοι σε γονείς

Έξτρα επίδομα παιδιού 44 ευρώ το μήνα δίνουν οι δήμοι σε γονείς 

Οι Διευθύνσεις των δήμων, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων γονιών, καταβάλλουν μηνιαίο επίδομα 44 ευρώ σε ανήλικα παιδιά που στερούνται της πατρικής προστασίας μέχρι συμπληρώσεως του 16ου έτους της ηλικίας τους. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή τους εν λόγω επιδόματος είναι το εισόδημα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 235 ευρώ μηνιαίως, ενώ για κάθε ανήλικο επιπλέον μέλος της οικογένειας προσαυξάνετε κατά 20 ευρώ το ποσό του βοηθήματος. 

Οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα επιδοματικής πολιτικής των δήμων στους οποίους κατοικούν, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση προκειμένου να τους αποδοθεί το χρηματικό βοήθημα. 

Σχετικά με τα προαπαιτούμενα και τα απαραιτήτως προσκομιζόμενα στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία δικαιολογητικά ισχύουν τα ακόλουθα: 

Προϋποθέσεις: 

Το μηνιαίο επίδομα χορηγείται σε παιδιά έως 16 ετών εφόσον στερούνται πατρικής φροντίδας και προστασίας λόγω: 

1) Θανάτου 

2) Αναπηρίας 67% και άνω 

3) Εγκατάλειψης 

4) Φυλάκισης άνω των τριών μηνών 

5) Στράτευσης 

6) Τα εκτός γάμου τέκνα 

Δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση: 

1) Αίτηση του ενδιαφερόμενου στο αρμόδιο τμήμα του δήμου 

2) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με την οποία ο ενδιαφερόμενος γονέας βεβαιώνει τα μέλη, με πλήρη στοιχεία τους που αποτελούν την οικογένεια του, την διεύθυνση κατοικίας, καθώς και το σύνολο των λαμβανομένων εισοδημάτων αν τυχόν υπάρχουν 

3) Φωτοτυπίες ταυτοτήτων 

4) Ληξιαρχική πράξη θανάτου (του πατέρα) 

5) Βεβαίωση από τη στρατιωτική μονάδα όπου υπηρετεί, στην οποία θα αναγράφεται η πιθανή ημερομηνία απόλυσης. 

6) Ιατρική γνωμάτευση από γιατρό κρατικού νοσοκομείου ή απόφαση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ή απόφαση άλλου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία θα αναγράφονται το ποσοστό αναπηρίας του πατέρα και το χρονικό διάστημα της αναπηρίας. 

7) Βεβαίωση φυλακών (με πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης) 

8) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 

9) Πιστοποιητικό εγκατάλειψης: απόφαση διαζυγίου απόφαση επιμέλειας των παιδιών (επικυρωμένο αντίγραφο) απόφαση διατροφής 

 Μετά την υποβολή της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, το αρμόδιο τμήμα του δήμου στο οποίο κατατίθεται το αίτημα προβαίνει σε έλεγχο. 

Παράλληλα πραγματοποιείται έρευνα από κλιμάκιο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου ώστε να βεβαιωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια 

(οικονομικά, βιοποριστικά). 

Κατόπιν των προαπαιτούμενων ελέγχων και εφόσον ολοκληρωθούν, εκδίδεται απόφαση καταβολής της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης και η έναρξης παροχής του βοηθήματος είναι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ποιος είναι ο Νίκος Γεωργιάδης, ο ''νέος'' υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ ;



Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι το φαβορί για την τοποθέτησή του στη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος παραιτήθηκε χθες για να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Ν. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα και ήταν μέλος του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκστρατεία διεκδίκησης της ηγεσίας.

Άλλα ποιος είναι ο Νίκος Γεωργιάδης ; Είναι πράγματι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο ; Ποιες είναι οι θέσεις του για κάποια θέματα ;

1. «Μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» κατά τον Ν.Γεωργιάδη το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (παλιότερη ανάρτηση ΕΔΩ)

«Χαμένη υπόθεση» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «εμμένουμε σε αυτή τη μπούρδα» χάνοντας τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής επιρροής, ενώ συντάχθηκε και με τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, την Τετάρτη, ο βουλευτής Κέρκυρας υποστήριξε:

«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα όσο και αν δε μας αρέσει και εμένα με ενοχλεί κατάφορα να λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν είναι δυνατόν να έχω την απαίτηση να αποφασίζω εγώ πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα. Αντίθετα, χάνουμε τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής παρέμβασης και επιρροής λόγω του ότι εμμένουμε σε αυτή, την κατά την άποψή μου, μπούρδα».

Παράλληλα, ανέφερε: «Με το που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των ενταξιακών συνομιλιών θα αρχίσουμε να έχουμε το πρόβλημα της ονομασίας συνεχώς. Θα βρεθούμε σε αδιέξοδο και αυτό που είπε ο Μπερνς όσο και αν είναι αντιπαθητικό, είπε ότι είναι κρίμα η Ελλάδα να κόψει τη δυνατότητα μιας τέτοιας χώρας να προσεγγίσει την ΕΕ λόγω μιας εμμονής στην ονομασία. Αυτό αποδείχτηκε λάθος από μέρους μας εξ αρχής, αφού βλέπαμε ότι δεν περνούσε και χάναμε τη μάχη γιατί δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος που ρεαλιστικά μπορεί να το δει και να πει ότι έχουμε δίκαιο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει χώρα όλου του κόσμου που να μην αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως Μακεδονία. Δεν υπάρχει έντυπο διεθνές που να χαρτογραφεί την περιοχή και να μην γράφει Μακεδονία πάνω σε αυτή τη χώρα, είτε αυτό λέγεται Economist ή Financial Times».

«Με εξαίρεση μόνο ορισμένους από εμάς δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που αναφέρεται σε αυτή τη χώρας ως ΠΓΔΜ. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μέσω της εξωτερικής μας πολιτικής και εμμένοντας στα άρθρα της ενδιάμεσης συμφωνίας του 95 και να προσπαθούμε τώρα να πείσουμε ολόκληρο τον κόσμο ότι εμείς έχουμε δίκαιο και όλοι ότι άλλοι έχουν άδικο ως προς το αν πρέπει ή όχι να λέγεται μια χώρα με το συνταγματικό κατ αυτήν όνομά της» κατέληξε.

2. O νεοφιλελεύθερος Ν. Γεωργιάδης στήνει διαγωνισμό δημοσίου

Στις 4 Ιουλίου 1776 οι Αμερικανοί κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από την Βρετανία. Η ημερομηνία αυτή είναι η εθνική εορτή των ΗΠΑ.

Το 2007, στην Αθήνα, δύο Έλληνες πολίτες ο νεοφιλελεύθερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γεωργιάδης και ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης, κατά την επέτειο της 4ης Ιουλίου, ...αλληλοσυγχαίρονται και λένε «να ...ζήσουμε», ως Γραικύλοι.

Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, εντελώς παράνομα, παρέχει προνομιακή πληροφόρηση στον επιχειρηματία για έναν διαγωνισμό του δημοσίου, που θα του επιτρέψει να επικρατήσει των ανταγωνιστών του. Απεδείχθη μάλιστα ότι ο βουλευτής έπαιζε το ίδιο παιγνίδι και με ...άλλον επιχειρηματία.

Όλα αυτά μιλώντας σε ελληνο...αμερικάνικη διάλεκτο που θυμίζει ...Καλομοίρα

Και επειδή είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, αντίθετα αντιπροσωπεύει ορισμένες επιθετικές ομάδες που δρουν στην ελληνική κοινωνία, ας δούμε με ποιους συντάσσεται ο Νίκος Γεωργιάδης

-Ο κ. Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων «μπούρδες»,
-είχε εκφραστεί υπέρ του γάμου των ομοφιλοφύλων,
-υπέρ της μεταναστευτικής πολιτικής
-υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας
-υπέρ του βιβλίου ιστορίας της κ. Ρεπούση
-υπέρ του σχεδίου Ανάν
-υπέρ κάθε είδους μειονοτήτων
- είναι εκλεκτός του συγκροτήματος του κ. Λαμπράκη και Τεγόπουλου

Νέο-γενίτσαροι και Γιουσουφάκια, Παπαγαλάκια, Νεοοθωμανοί και Γραικύλοι, Χλέμπουρες του εκσυγχρονισμού και γαλαζοπράσινα Λαμόγια... όλη η πανίδα και χλωρίδα της Νεοαποικίας της Γραικυλίας γιορτάζει στις 4 Ιουλίου λοιπόν. Το γνωρίζαμε, αλλά τώρα φάνηκε, ότι αμερικανοδουλεία, διαπλοκή και διαφθορά πάνε μαζί.

Η Ελλάδα της διαφθοράς, της υποτέλειας και της παρακμής δεν είναι κάτι αόριστο και γενικό. Έχει πρόσωπο.



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....