Διυλιστήριο: 04/11/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Αγνοείται δικογραφία κατά Μιχελάκη για χρηματισμό»

Δικογραφία που σχηματίστηκε κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφορά σε χρηματισμό του νυν υπ. Εσωτερικών από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη αγνοείται σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC.

Σύμφωνα με το HOT DOC, η εισαγγελία της Αθήνας, μετά από έρευνα στο γραφείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη*, κατέσχεσε έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε κάποιες από αυτές τις σημειώσεις, ο επιχειρηματίας περιγράφει πώς χρημάτισε τον τότε βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για να καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χτυπώντας τον αντίπαλό του, ο οποίος φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης. Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ως βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης πράγματι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τίτλο «Κανένας μεγαλοοφειλέτης στο απυρόβλητο» και θέμα τη διερεύνηση οφειλών του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.

Όσα βρέθηκαν στα κατασχεμένα έγγραφα, τα επιβεβαίωσαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του HOT DOC, και μάρτυρες με τις καταθέσεις τους. Τα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελία να σχηματίσει δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη και να την στείλει, όπως ορίζει ο νόμος στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας του αφού φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα όταν ήταν βουλευτής και όχι υπουργός.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η δικογραφία φαίνεται να φεύγει το Δεκέμβριο για τον Άρειο Πάγο αλλά χάνεται καθώς τέσσερις μήνες μετά - και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή - η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν έχει φτάσει στη Βουλή, τουλάχιστον έως τις τρεις Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του κοινοβουλίου. Ο δε διευθυντής του υπ. Δικαιοσύνης υποστήριξε μιλώντας στο περιοδικό ότι δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.

Πάντως στα χειρόγραφα αρχεία του Αναστάσιου Πάλλη φέρεται να εμφανίζονται εκτός από το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη κι άλλα ονόματα άλλων πολιτικών και υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο.

* Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη, συνελήφθη και προφυλακίστηκε μετά από ένταλμα σε βάρος του για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση εκταμίευσης δανείου 5,8 εκατομμυρίων ευρώ από την FBΒ την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο εφοπλιστής. Τον Οκτώβριο είχαν βρεθεί σε έπαυλη ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη -μετόχου και της εφημερίδας Πρώτο Θέμα -οπλοστάσιο καθώς κι ένα ναζιστικό μουσείο.Επιπλέον, ο Πάλλης καταζητούνταν για την κακουργηματική αρπαγή του Έντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του και πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την περιουσία του μισού πληθυσμού έχουν οι 67 πλουσιότεροι


Οι 67 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν περιουσία ίση με αυτήν που διαθέτει ο μισός, φτωχότερος πληθυσμός του πλανήτη, αποκάλυψε την Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, καλώντας το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να λάβουν δράση απέναντι σε αυτές τις ακραίες ανισότητες και να προχωρήσουν από τη θεωρία στην πράξη.


Η οργάνωση που μάχεται κατά της φτώχειας, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι το «κλαμπ» των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη αριθμεί σήμερα 85 μέλη.

«Οι ακραίες ανισότητες έχουν επιδεινωθεί» σημειώνει η Oxfam, τονίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη προκειμένου να κλείσει αυτό το χάσμα.

«Ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχουν μιλήσει πολύ για τους κινδύνους που θέτουν οι ανισότητες. Αυτήν την εβδομάδα πρέπει να δούμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα στηρίζουν αυτή τη ρητορική», δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Oxfam στην Αμερική. Ρέιμοντ Οφενχάιζερ,

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ έχουν προγραμματίσει τη γενική συνέλευσή τους για αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.

Πρόσφατα το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα δύο εκθέσεις στις οποίες επισημαίνονται οι δυσμενείς επιπτώσεις των ανισοτήτων για την οικονομία. Η Παγκόσμια Τράπεζα από την πλευρά της έχει θέσει ως στόχο να αυξηθεί το εισόδημα του 40% των φτωχότερων σε όλο τον πλανήτη. Αυτά στη θεωρία.

Οι δύο οικονομικοί οργανισμοί, επισημαίνει η Oxfam, θα πρέπει πλέον να αλλάξουν τις συστάσεις τους και την πολιτική του δανεισμού των χωρών-μελών τους και να ταχθούν υπέρ των επενδύσεων στην υγεία και την εκπαίδευση. «Η λιτότητα επιδεινώνει τις ανισότητες και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα το ξέρουν καλά», υπογραμμίζει η οργάνωση.

Μάλιστα, καλεί το ΔΝΤ να παραδεχτεί ότι οι στρατηγικές φοροαποφυγής των πολυεθνικών είναι μία από τις «κινητήριες δυνάμεις» των ανισοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα θύματα του Διστόμου, που αν και έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο δεν προχωράει η υποθεσή τους;;Το επαίσχυντο άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.


Το κράτος διαθέτει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Και τα χρησιμοποιεί όπως και όποτε επιθυμεί. Έτσι μπορεί να ενεργοποιήσει και το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.


Τι αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο: «Αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης».


Παρόλο δηλαδή που τα ελληνικά δικαστήρια θα δικαιώσουν κάποιον πολίτη εναντίον ξένου κράτους, εντούτοις ο πολίτης αυτός δεν μπορεί να εκτελέσει την απόφαση κατά της περιουσίας του κράτους αυτού, αν δεν του δώσει άδεια η κυβέρνηση.


Γιατί κάνουμε αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο; Επειδή είναι άμεσα συνδεδεμένο με το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων. Παράδειγμα, τα θύματα του Διστόμου, που αν και έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο, δεν έχουν πάρει την άδεια από το κράτος για τα περαιτέρω.


Το κράτος διαθέτει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Και τα χρησιμοποιεί όπως και όποτε επιθυμεί. Και στα θέματα που αφορούν τους Γερμανούς δεν το επιθυμεί, ούτε πριν, ούτε τώρα, ούτε μετά….






πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αθώωση του Πάνου Καμμένου για το σκάφος του πατέρα του απο την καταγγελία Γεωργιάδη

Σας θυμίζουμε την ιστορία της υπόθεσης για το σκάφος που ισχυρίζονταν ο Γεωργιάδης ότι ανήκει στον Πάνο Καμμένο και πως αυτή αποδόθηκε από το site του megaλιου καναλιού. Εμείς αναρωτιόμαστε τώρα θα βγουν να φανερώσουν στον κόσμο ότι όλα ήταν ψέμματα ;;;;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι διατηρεί σκάφος αναψυχής, που είναι δηλωμένο σε offshore εταιρεία ώστε με αυτό τον τρόπο να μην καταβάλλει φόρους.

Η κόντρα ξεκίνησε στη Βουλή όταν στο βήμα βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος, καθώς στην αίθουσα ακούστηκαν γέλια με αποτέλεσμα εκείνος να διακόψει την ομιλία του και να αποχωρήσει μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γεωργιάδη αλλά και βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Γεωργιάδης λίγο αργότερα δήλωσε για το θέμα: "Στο χέρι μου κρατάω όλα τα αποδεικτικά έγγραφα ότι το σκάφος 'Ηλιάτορας', με το οποίο ο Πάνος Καμμένος, όργωνε τις θάλασσες του Αιγαίου για 20 χρόνια ανήκει σε off shore εταιρεία με έδρα τα 'Νησιά του Ανθρώπου', τα νησιά της Μάγχης. Δηλαδή είναι μια εξωχώρια εταιρεία, ο ιδιοκτήτης του σκάφους της οικογένειας Καμμένου. Οφείλει λοιπόν ο κ. Καμμένος ή να παρουσιάσει τα αποδεικτικά έγγραφα ότι το σκάφος ανήκε στον πατέρα του και ήταν σε ελληνικού Δικαίου εταιρεία ή να μας εξηγήσει εάν για τον Γ. Βουλγαράκη ο,τι νόμιμο ήταν και ηθικό, εάν και για τον Π. Καμμένο ισχύει ακριβώς το ίδιο πράγμα που είπε ο Γ. Βουλγαράκης. Τα υπόλοιπα περί απειλών ας τα πει σε άλλους".

Ο Π. Καμμένος μίλησε για συκοφαντίες και απείλησε με προσφυγή στα δικαστήρια αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: "Πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία 'Ευρωπαϊκή Ένωση' που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος από το 1993 δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα. Οι συκοφάντες των Παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα Μέσα που αναπαράγουν μετά την διάψευσή μου τη λάσπη, θα οδηγηθούν στην ποινική και αστική δικαιοσύνη".

"Νομίζαμε ότι ήταν το πιο αξιοπρεπές να σηκωθούμε να φύγουμε. Εφόσον δηλαδή γελάνε, έχει κάνει τρεις – τέσσερις συστάσεις ο πρόεδρος και δεν τον ακούει κανείς και γελάνε κάποιοι βουλευτές μπροστά, στα πρώτα έδρανα της ΝΔ, από εκεί και πέρα λες τι νόημα θα έχει να συνεχίσουμε; για να γίνεται πανηγύρι;", είπε για το θέμα στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε: "Αν έχει off shore ο κ. Καμμένος και έχει σκάφος ο πατέρας του, θα κριθεί ο καθένας γιατί έχει ήδη πει πάρα πολλά ο κ. Καμμένος για τους άλλους".


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - Η ΑΘΩΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Με την υπ’ αριθ. 1465/2014 απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικάζοντας την αγωγή του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αφορούσε τις δηλώσεις του τελευταίου, για σκάφοςπου δήθεν είχε στην κυριότητα του ο Πάνος Καμμένος, δηλωμένο δήθεν σε off shore εταιρεία, με σκοπό να φοροδιαφεύγει, έκρινε ότι οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν συκοφαντικές και εξυβριστικές, καθώς αποδείχθηκε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ιδιοκτήτης σκάφους που ανήκει σε off shore εταιρεία και δεν φοροδιαφεύγει.

Το δικαστήριο επιδίκασε στον Πάνο Καμμένο, λόγω της ηθικής του βλάβης, το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ η Πρόεδρος του Δικαστηρίου είχε την γνώμη ότι πρέπει να του επιδικασθεί το ποσό των 100.000 ευρώ.

Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά και με Δικαστική απόφαση, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι κοινός συκοφάντης και υβριστής, αλλά και με τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter ότι είναι επίσης ψεύτης, αφού δεν διστάζει να παραποιεί δικαστική απόφαση.








Επειδή όμως γνωρίζει ότι το σύστημα θα τον υποστηρίξει διαβάστε τι έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κλέφτης

Καταλάβατε πως λειτουργεί η λάσπη ;;;

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το λιγουρεύεσαι; Το ζαχαρώνεις;..

     Ε, τώρα εδώ που τα λέμε άδικο έχει η στερημένη απ' την φύση;
Δυό μέτρα παλικάρι είναι ο δικός μας!
Τσίλικο και καλαματιανό!

Κάτι άλλες γερμανίδες σαν τα κρύα τα νερά, τότε, στις δεκαετίες του '70 και του '80, κάνανε αιματηρές οικονομίες όλο τον χρόνο,
..για να 'ρθουνε ένα μήνα το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να ξεδώσουνε με κάτι δασύτριχους γιδιβοσκούς!..
Κι αυτή! Που την πληρώνουνε κι από πάνω;!! Και για τέτοιο τεφαρίκι;!!

Μη βλέπετε τον Αντωνάκη που άσπρισε απ' τις στενοχώριες, και ψιλοκαμπούριασε απ' τα βάσανα! Έχει και μιάν ολόκληρη χώρα να σώσει! Έναν λαό!
Μέσα του, κρατάει ακόμα εκείνο το τσαγανό, την βαρβατίλα, που έκανε το greek kamaki διάσημο σ' όλον τον κόσμο!
Πώς νομίζετε βγήκαμε στις αγορές και πήραμε τόσα δάνεια;

Γιατί νομίζετε ότι έρχεται τόσο δρόμο, κοτζάμ καγκελάριος, για τρεις-τέσσερεις ώρες; Για να δεί τ' αρχαία; (παρακαλούμε, όχι πρόστυχες σκέψεις!)
Όχι βέβαια!

Έρχεται για να ζήσει λίγο τον ''δικό της μύθο'' στην Ελλάδα!
Να μυρίσει λίγο ελληνικό ''success story''!
Να περπατήσει για λίγο στην Πλάκα, κάτω απ' την Ακρόπολη (έστω και χωρίς την σβάστικα στον Ιερό Βράχο),
..πλάϊ-πλάϊ με την φαντασίωση και την ονείρωξη που αντιπροσωπεύει ο λεβέντης μας για κάθε γνήσια βορειοευρωπαία!
Να φάνε μαζί μιά χωριάτικη κι έναν μουσακά, και να επικοινωνήσουν με τα μάτια!

Να δώσει, τέλος, κι ένα χέρι βοήθειας (έτσι νομίζει, τρομάρα της!), στον νότιο εκλεκτό της, στον διαχρονικό ''greek lover'' (κατά άλλους greek malaka!),
..μπας και δεν τον φάει το σκοτάδι στις εκλογές που έρχονται!..

Τζάμπα κόπος όμως! Τζάμπα δρόμος!
Αν τον λιγουρεύεσαι δυστυχισμένη έτσι που είσαι, αν θέλεις να τον διασώσεις..
Πάρ' τον μαζί σου στην Γερμανία! Έτσι κάνανε και πολλές συμπατριώτισσές σου εκείνα τα χρόνια..

Κι εμείς θα γλυτώσουμε μιάν ώρα αρχίτερα..
Κι αυτός θα γλυτώσει τον διασυρμό και την ξεφτίλα..
Κι εσύ θα πάρεις ''δουλειά για το σπίτι''!

Γιατί απ' την Ελλάδα στο τέλος, μόνον αυτό θα πάρεις!
Τα ''άλλα'' που ονειρεύεσαι, ούτε να τα σκέφτεσαι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Υπουργείο Υγείας στέλνει τους ασθενείς για φάρμακα .... στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού !!!

Μεταφέρουμε την εμπειρία του Καρδιολόγου Γεώργιου Βήχα που εργάζεται στο κοινωνικό ιατρείο εθελοντικά για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και τι ζούμε καθημερινά. Θέλω μετά να μου πείτε για την έξοδο στις αγορές !!!

''Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μεταφέρω αυτό που έζησα πρίν από λίγο στο ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικό κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού), δεν ξέρω πως να μεταφέρω την φόρτιση και το μεγαλείο μιας στιγμής, μιας στιγμής που είναι ικανή να σταματήσει τον χρόνο, να σε κάνει να αισθανθείς για λίγο την ανάσα του Θεού!
Το πρωί με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Γεωργιάδη  και μου είπαν πως έδωσαν το τηλέφωνο μου στους γονείς ενός νεαρού 31 ετών ο οποίος έχει μια πάθηση στο γαστεντερικό του σύστημα, σοβαρή και χρειάζεται επειγόντως ένα φάρμακο αξίας 2000 ευρώ (
Στέλνει το υπουργείο υγείας τους ασθενείς στο κοινωνικό φαρμακείο ;;;). Ναι σωστά καταλάβατε έδωσαν το τηλέφωνο μου από το γραφείο του Γεωργιάδη ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο Υπουργός Υγείας(;) στην χώρα μας. Παρεπιπτόντως είναι το δεύτερο περιστατικό σήμερα, που δίνουν δηλαδή το τηλέφωνο μου σε ανασφάλιστο ασθενή από το γραφείο του υπουργού.
Πράγματι μου τηλεφώνησαν οι γονείς του παιδιού και πρίν από λίγο συναντήθηκα μαζί τους στο ΜΚΙΕ. Το παιδί τους είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση σωματική και ψυχολογική, οι γονείς επίσης είναι σε ασχημη ψυχολογική κατάσταση και επιπλέον έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια τους από τις κλειστές πόρτες της πολιτείας.
Άρχισα αμέσως τις προσπάθειες για να βρώ το φάρμακο, δυστυχώς εμείς δεν το έχουμε και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είναι πολύ δύσκολη η εύρεση του.
Ενώ είμαι με τους γονείς απέναντι μου οι οποίοι έχουν ''κρεμαστεί'' στην κυριολεξία από πάνω μου, εγώ μέσα αισθάνομαι ανήμπορος να βοηθήσω προσπαθώ όμως να τους παρηγορήσω και να τους κάνω να νιώσουν αν μη τι άλλο αξιοπρέπεια και ελπίδα πως το φάρμακο θα βρεθεί, πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαζί τους σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια. ''Δεν έιστε μόνοι σας'' προσπαθούσα να τους πω και να τους πείσω με πολλούς τρόπους. Και τότε έγινε...Με φώναξαν από την γραμματεία πως κάποια κυρία με ήθελε επειγόντως στο τηλέφωνο. Πήγα αμέσως, ρωτάω τι θέλει και ακούω το εξής¨: '' είμαι από μια εθελοντική οργάνωση τάδε και μόλις μας πήρε τηλέφωνο ένας κύριος ο οποίος δεν μας είπε το όνομα του αλλά θέλει να βοηθήσει σε οποιοδήποτε ιατρικό θέμα του ιατρείου σας, να καλύψει αν υπάρχει κάποια ανάγκη στο ιατρείο σας τώρα και μου είπε να σας πάρουμε τηλέφωνο. Έχετε κάποια ανάγκη; '' Το ερώτημα της έμεινε μετέωρο προσμένοντας την απάντηση μου για αρκετά δευτερόλεπτα. Μόλις τα κατάφερα ψέλλισα ''ναι'' και της περιέγραψα την περίπτωση του νεαρού Σχεδόν αμέσως δρομολογήθηκε η αγορά του φαρμάκου από τον άγνωστο κύριο. Πρίν από λίγο έφυγαν από το ιατρείο οι γονείς του παιδιού, με δάκρυα στα μάτια αλλά αυτά τα δάκρυα ήταν δάκρυα συγκίνησης, χαράς, ασιοδοξίας, δάκρυα που μόνο το μεγαλείο της αλληλεγγύης μπορεί να γεννήσει. Και η τελευταία φράση της μάνας φεύγοντας: '' σήμερα δεν σώθηκε η ζωή του παιδιού μου, σήμερα κατάλαβα πως υπάρχει Ελλάδα, κατάλαβα γιατί δεν θα γονατίσουμε, σήμερα γεννήθηκε και πάλι η Ελπίδα μέσα μου. Σας ευχαριστώ!''
Γίωργος Βήχας''

Για να ξέρετε το τέλος της ιστορίας που έζησε ο γιατρός σας αναρτούμε αυτό που έγραψε ο ίδιος χθες σε site κοινωνικής δικτύωσης.
''Μόλις παρέλαβαν οι γονείς του παιδιού 5 ΜΠΟΥΚΑΛΆΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ τα οποία τα έφερε μια κυρία πρίν από μία ώρα στο ιατρείο! Η κυρία δεν έχει καμία σχέση με τον ανώνυμο κύριο που είχε προσφερθεί να τα αγοράσει! Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απίστευτο!! Τα φωτεινά και γελαστά πρόσωπα των γονιών θα με συνοδεύουν σε όλη μου την ζωή!''
Για την ιστορία και μόνο, να σας ενθυμίσουμε ότι στις 24 10 2013 έγινε έφοδο από την ΕΛ.ΑΣ. ψάχνοντας για ναρκωτικές ουσίες μαζί με έλεγχο από ΣΔΟΕ (εδώ), χωρίς να καταλήξουν πουθενά.
 http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί θέλουμε Ελληνικές εταιρείες και όχι πολυεθνικές ;

Το ερώτημα που συχνά πυκνά τίθεται μετά από μεγάλη συζήτηση είναι, γιατί θέλουμε Ελληνικές εταιρείες και όχι πολυεθνικές ; Ποια η διαφορά για σένα καταναλωτή, να μην θέλεις να ψωνίσεις ή ακόμα να μην πρέπει να ψωνίσεις από μία πολυεθνική τύπου Mall, Lidl κτλ που τα προιόντα είναι και πιο φθηνά ;; Τι σε πειράζει εσένα αν τα έσοδα από τα προιόντα που αγοράζεις πηγαίνουν σε μία πολυεθνική και όχι σε κάποια Ελληνική εταιρεία;

Οι απαντήσεις είναι απλές.

Πρώτον, η Ελληνική εταιρεία μένει στην Ελλάδα,πληρώνει φόρους, καταναλώνουν εδώ . Άρα τα λεφτά που δίνεις ''ανακυκλώνονται'' στην Ελλάδα.

Δεύτερον, έχουμε δει πολλές ξένες πολυεθνικές να μην πληρώνουν ούτε καν το ΦΠΑ (Siemens, Hochtieff, Lidl, κτλ το περίεργο είναι πως οι περισσότερες είναι γερμανικές).

Τρίτον, οι Ελληνικές εταιρείες κατά βάσει έχουν Έλληνες υπαλλήλους (διευθυντές, υποδιευθυντές, υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό), άρα ενισχύεις στο να παραμείνουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Τέταρτον, οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες συνεργάζονται και δομούνται από άλλες ελληνικές εταιρείες, συνεργάζονται και αλληλοπροωθούνται.

Πέμπτον και το πιο σημαντικό, οι Ελληνικές εταιρείες δεν δουλεύουν βάσει συντελεστών και στατιστικών στοιχείων. Καταλαβαίνουν πιο είναι το πιο σωστό για την ελληνική κοινωνία και αυτό πράττουν ανεξάρτητα από κάποιους νόμους που τους(μας) φέρνουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υποταγμένοι βουλεψάκιδες.
Για αυτό ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Αθέατος Πόνος στα κέντρα κράτησης μεταναστών. - VIDEO

Ο αθέατος πόνος στα κέντρα κράτησης μεταναστών
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν τις Αρχές:
"Βάλτε τέλος στην εξευτελιστική πραγματικότητα των κέντρων κράτησης"

Η εμπειρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κέντρα κράτησης μεταναστών τα τελευταία έξι χρόνια καταδεικνύει τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της κράτησης στην υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούμε τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αρχές να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και να βάλουν τέλος στη συστηματική και παρατεταμένη κράτηση μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε εξευτελιστικές συνθήκες.



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....