Διυλιστήριο: 07/14/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

“Παράγκα” ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Μαυρίκου λειτουργούσε στην Attica Bank!!! Τι έβγαλε στο “φως” η ΕξεταστικήΌπως προκύπτει από τις ερωτήσεις προς τον μάρτυρα (Αντωνόπουλος) , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδιναν ψευδείς βεβαιώσεις στην Attica Bank ότι δεν έχουν εκχωρήσει την τακτική επιχορήγηση για τις ανάγκες άλλων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν από άλλες τράπεζες (το 2013 και το 2014). Η ΝΔ είχε δάνεια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ το 2011 από τα οποία δεν έχει αποπληρώσει τίποτα, ενώ το ΠΑΣΟΚ 5 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, από τα οποία αποπλήρωσε 204.000 ευρώ το μακρινό 2011 (αναλυτικά παρακάτω).

Στην έκθεση της ΤτΕ αναφέρεται ότι έως την 29η Φεβρουαρίου 2012 είχαν δοθεί συνολικά 198.723.000€ στα δύο κόμματα. Από τη μέχρι τώρα διαδικασία έχει προκύψει ότι το αρχικό ποσό έχει αυξηθεί κατά πολύ λόγω μη εξυπηρετήσεων των δανείων. Σημειώνεται επίσης στην ίδια έκθεση ότι θεωρείται «σχετικά ανέφικτη» η αποπληρωμή των υπέρογκων αυτών δανείων καθ’όσον ήδη από το 2009, τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ ήταν ελλειμματικό. Εν τούτοις, η τράπεζα Αττικής δανειοδοτεί το ΠΑΣΟΚ το έτος 2012 δύο φορές. Η πρώτη βάσει δανειακής σύμβασης που φέρεται να έχει υπογραφεί την τελευταία ημέρα του 2011 και την άλλη το Δεκέμβριο 2012. Το έτος 2012, όμως, γίνονται δύο φορές εκλογές, Μάιο και Ιούνιο όπου το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στα χαμηλότερα ποσοστά από την ίδρυσή του. Ένα παράδοξο είναι πως η τεράστια απώλεια εκλογικής δύναμης δεν φαίνεται να επηρεάζει την απόφαση της Attica Bank να δώσει και νέο δάνειο. Συνολικά δηλαδή 5 εκατομμύρια δόθηκαν εκείνο το χρόνο της εκλογικής συντριβής – του ΠΑΣΟΚ – (άραγε με βάση ποια κριτήρια;).

Λίγες μέρες πριν την υπογραφή του δανείου των 5,000,000€ προς το ΠΑΣΟΚ του έτους 2012 η Διοίκηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εξηγήσει στη διεύθυνση της Attica Bank τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει ένα προγενέστερο δάνειο του κόμματος. Αναφέρει λοιπόν ότι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί την 3η και 4η δόση της επιχορήγησης του 2011. Οι εξηγήσεις γίνονται δεκτές και χορηγείται το νέο δάνειο. Όμως ολόκληρη η επιχορήγηση του 2011 είχε ήδη εκχωρηθεί στην ΑΤΕ! Εκείνος, λοιπόν από το ΠΑΣΟΚ, που υπογράφει την επιστολή διαπράττει καταφανώς το αδίκημα της απάτης, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μπαλωμενάκης.

Το δάνειο προς το ΠΑΣΟΚ που περιέχεται στη σύμβαση 803 / Δεκεμβρίου 2010 ποσόν 5,000,000 ευρώ δόθηκε με ασφάλεια την επιχορήγηση του έτους 2015. Η ίδια επιχορήγηση είχε αποδεδειγμένα δοθεί και σε άλλες τρεις τράπεζες. Αυτό προκύπτει από την «έκθεση ευρημάτων» των ελεγκτών του ΠΑΣΟΚ. Κάθε μία μάλιστα τράπεζα «αποκτούσε» δικαίωμα ολόκληρης της επιχορήγησης. Το επιλήψιμο είναι ότι στη σύμβαση εκχώρησης υπάρχει διαβεβαίωση ότι η επιχορήγηση αυτή δεν έχει εκχωρηθεί αλλού! Υπάρχουν δύο στελέχη της τράπεζας που, ερωτώμενοι στα πλαίσια εισαγγελικής έρευνας, καταθέτουν ότι είχαν προφορικά δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι η επιχορήγηση του συγκεκριμένου έτους δεν είχε δοθεί ως ασφάλεια σε άλλη Τράπεζα.

Στις 20.10.2011 το τμήμα «έγκρισης και αξιολόγησης πιστοδοτήσεων» της τράπεζας εισηγείται αρνητικά για τη χορήγηση δανείων 5 εκατομμυρίων στη ΝΔ. Εντούτοις το «ανώτερο εγκριτικό συμβούλιο πιστοδοτήσεων» το εγκρίνει. Η ασφάλεια που δίδεται από τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή η κρατική επιχορήγηση, είναι χωρίς αντίκρυσμα, ωστόσο, επειδή προηγείται (και σε αυτήν την περίπτωση) επί της ίδιας επιχορήγησης η ΑΤΕ.

Όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος, η Νέα Δημοκρατία έχει κριθεί μη συνεργάσιμος δανειολήπτης με βάση τον νέο κώδικα δεοντολογίας, και η τράπεζα έχει στείλει τέσσερεις εξώδικες επιστολές το 2012, δύο το 2013 και μία το 2014 και έχει προβεί και σε έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο για περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, πρακτική της τράπεζας είναι να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες συνεννόησης με τον δανειολήπτη έτσι ωστε να βρεθεί μια λύση επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών. Μη πειστικές, ωστόσο ήταν οι απαντήσεις του κ. Αντωνόπουλου, στις επίμονες ερωτήσεις, κυρίως από την πλευρά του Δημήτρη Καμμένου, για το αν με την ίδια ανοχή θα αντιμετωπιζόταν οποιοσδήποτε απλός πολίτης που θα έκανε 5 χρόνια να αποπληρώσει δόσεις δανείου. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έθεσε στην επιτροπή ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, στην περίπτωση που ένας δανειολήπτης χρωστάει επί 5 χρόνια και δεν υφίσταται συνέπειες.

«Η τράπεζα ήταν διασφαλισμένη από τους κινδύνους μη αποπληρωμής των δανείων. Το αποτέλεσμα των πρακτικών θα κριθεί το επόμενο διάστημα» αρκέστηκε να σχολιάσει ο κ. Αντωνόπουλος, σε σχετική ερώτηση προς το τέλος της συνεδρίασης. Όπως τόνισε ο Σ. Φάμελλος, κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής, ένα από τα δάνεια που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική είχε εμπράγματη εγγύηση, σε αντίθεση με τα δάνεια προς τα 2 πρώην μεγάλα κόμματα. «Είτε ως αντανάκλαση της λαϊκής απαίτησης, είτε υπό τον φόβο των ελέγχων από την ΤτΕ, οι κανόνες έχουν γίνει περισσότερο αυστηροί τα 2 τελευταία χρόνια», παρατήρησε επίσης ο Σ. Φάμελλος.

Στη διαφημιστική δαπάνη της Attica Banlk Bank, όπως τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπαλής, το μόνο που μπορεί να επισημανθεί είναι η μεγάλη προτίμηση της τράπεζας προς τον (εκλιπόντα πλέον) Π. Μαυρίκο της Ακρόπολης. Το 2014 του έδωσε ως διαφήμιση 63.000 ευρώ όταν πχ. την ίδια χρονιά στο Έθνος έδωσε για διαφήμιση 38.000 ευρώ και στο Πρώτο Θέμα 59.000 ευρώ. Μόνο στον ΔΟΛ έδωσε περισσότερα η εν λόγω τράπεζα (72.000 ευρώ) εκείνη τη χρονιά Το 2015 η διαφήμιση της Attica Bank προς τις εκδόσεις Μαυρίκου είναι 131.500 ευρώ ξεπερνώντας αυτή τη φορά ακόμα τον ΔΟΛ (93.000 ευρώ). Δηλαδή, τα δυο τελευταία χρόνια η τράπεζα χρησιμοποιεί τις εκδόσεις Μαυρίκου ως νούμερο 2 (το 2014) και νούμερο 1 (το 2015) μέσο διαφημιστικής προβολής, πολύ πάνω από ΜΜΕ με υψηλή κυκλοφορία.

Σχετικά με τη διαφημισιτκή δαπάνη στο διαδίκτυο, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 δίνονται από την τράπεζα τα ίδια ποσά, στα ίδια sites με το 2013. Εντύπωση προκαλεί η δαπάνη για διαφήμιση σε ιστοσελίδες που είτε δεν λειτουργούν είτε απλά παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες, είτε είναι «υπό κατασκευή». Η απάντηση του κ. Αντωνόπουλου ήταν ασαφής καθώς ελέχθη ότι μερικά ποσά απλά μεταφέρονται για λογιστικούς λόγους στο επόμενο έτος!!!

Πηγή: left.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα χέρια των ιταλικών σιδηροδρόμων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ


Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε την προσφορά του μοναδικού υποψηφίου στον τελευταίο διαγωνισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχτηκε την προσφορά ύψους 45 εκατ. ευρώ της ιταλικής εταιρείας σιδηροδρόμων «Ferrovie Dello Stato Italiane» για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη, δεσμευτική προσφορά ήταν και η μοναδική στον τελευταίο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

 Επίσης, υπενθυμίζεται πως ο ελληνικός σιδηρόδρομος βαρύνεται με 750 εκατ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις που έχουν κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα «σβηστούν» με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίνεται στην κυκλοφορία τμήμα της Κορίνθου - ΠατρώνΈως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στις κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα, τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνοντας επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την κατασκευή παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο, που θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, για την αποσυμφόρηση της παλαιάς εθνικής οδού, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Κορινθίας, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός το Μάρτιο του 2017 και τον προσεχή Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την περιμετρική της Καλαμάτας, ενώ μεθαύριο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα δώσει στην κυκλοφορία τον κόμβο και την συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης.

«Είναι πια ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο σ' αυτόν τον κρίσιμο αυτοκινητόδρομο. Υπάρχει μια εντατικοποίηση και επιτάχυνση των εργασιών σε όλο το μέτωπο του οδικού άξονα Κόρινθος - Πάτρα, που μας επιτρέπει να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίηση κατά την επίσκεψή μας στο έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Πρόσθεσε ότι «για τον αυτοκινητόδρομο το κρίσιμο ορόσημο του Μαρτίου του 2017 θα κρατηθεί και το στοίχημα της ολοκλήρωσης του έργου θα κερδηθεί για τους έλληνες πολίτες που από το υστέρημά τους χρηματοδοτούν αυτό το σημαντικό έργο υποδομής». Ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε ότι τηρείται με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου και εντός του Ιουλίου θα παραδοθεί το αυτοτελές τμήμα από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως τα διόδια του Κιάτου, μήκους 19 χιλιομέτρων και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου θα γίνει η παράδοση στην κυκλοφορία και των δύο σηράγγων του Δερβενίου. Σημειώνοντας, «αυτό σημαίνει ότι και το χρονοδιάγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα, αλλά και η συμφωνία που μας οδηγεί στην κατάκτηση ολοκλήρωσης του δρόμου το Μάρτιο του 2017 είναι εφαρμόσιμη και υλοποιήσιμη και μέρα με τη μέρα την κατακτάμε».

Ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε ακόμη την κατασκευή παράπλευρου δρόμου από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως το Κιάτο, μήκους 20 χιλιομέτρων και υπογράμμισε, «πρόκειται για έργο σημαντικό για τα δεδομένα του νομού Κορινθίας, που δέχτηκαν οι κατασκευαστές, αν και στην αρχική σύμβαση δεν προβλεπόταν. Η κατασκευή ενός service road, από την Κόρινθο έως το Κιάτο, παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο, θα αποσυμφορήσει την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου η οποία είναι από τους πλέον κορεσμένους δρόμους του οδικού δικτύου, χωρίς οδική ασφάλεια και με τεράστια προβλήματα συντήρησης».

Εξήγησε ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή του παράπλευρου αυτού δρόμου και θα μπορούσε να συνεχιστεί είπε, με πολύ πιο έντονους ρυθμούς, αλλά έχουν αποδεχτεί το αίτημα των καλλιεργητών της περιοχής ειδικά αυτή την περίοδο που ‘'δένει'' ο καρπός του σταφυλιού να μην υπάρχει μεγάλη σκόνη που επιβαρύνει και θα καταστρέψει τις καλλιέργειες. Επεσήμανε πως γίνεται διακριτικά η εκτέλεση του έργου αυτό το διάστημα, αλλά ο στόχος να ολοκληρωθεί και ο παράπλευρος δρόμος ως το τέλος του χρόνου θα επιτευχθεί.

Ταυτόχρονα ο γενικός γραμματέας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίησή του, γιατί τόσο στο χρονοδιάγραμμα όσο και σε επίπεδο συμφωνηθέντων οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες έχουν ανταποκριθεί πλήρως στο σύνολό τους και ρυθμοί είπε, που έχουν σήμερα τα έργα είναι κάτι δυσθεώρητο και απίστευτο για τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα ο κ. Δέδες ανέφερε ότι στις αρχές του 2015 που πήγε στο υπουργείο ο κ. Σπίρτζης και ο ίδιος ανέλαβε την Γενική Γραμματεία Υποδομών, οι ρυθμοί απορρόφησης ήταν τέτοιοι που αντιστοιχούσαν σε οικονομικές καταβολές 4 με 6 εκατ. ευρώ το μήνα και σήμερα, τον τελευταίο μήνα, οι καταβολές άγγιξαν τα 30 εκατ. ευρώ. Επανέλαβε ότι το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίου του 2017 θα κατακτηθεί και όλα τα ενδιάμεσα χρονικά ορόσημα θα υλοποιηθούν στο έπακρο.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι, «τα χρονοδιαγράμματα όχι απλά έχουν τηρηθεί πλήρως, αλλά πολλές φορές είμαστε πιο μπροστά και πιο έγκαιρα έτοιμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει». Προσθέτοντας, «είχαμε πει ότι εντός του Ιουλίου θα παραδοθεί ο κόμβος της Μεγαλόπολης και πράγματι μεθαύριο Πέμπτη δίνουμε στην κυκλοφορία αυτό το σημαντικό για την Μεγαλόπολη δρόμο και το ίδιο θα ισχύσει σε όλο το Μορέα και για την περιμετρική της Καλαμάτας».

Επιπλέον για την περιμετρική της Καλαμάτας ο κ. Δέδες τόνισε ότι, «να μην ξεχνάμε ότι πολλές πρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες έγιναν σε αυτό το κομμάτι του οδικού άξονα του Μορέα, ακριβώς για να ικανοποιηθούν τοπικά αιτήματα, που αφορούσαν είτε τον πλήρη κόμβο Καρέλια, είτε τον πλήρη κόμβο Λέικων, είτε προσβάσεις και τρόπους εισόδου - εξόδου, που απέκτησαν δικαιολογημένα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών».

Κλείνοντας τόνισε ότι, «και με τις πρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες έχει κατακτηθεί μια μεγάλη συνέπεια στην τήρηση των συμφωνηθέντων και τον Οκτώβριο θα ολοκληρώσουμε τον πρώτο εθνικό αυτοκινητόδρομο παραχώρησης πλήρως, παραδίδοντας και την περιμετρική της Καλαμάτας».

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνδικαλισμός στο στρατό:πως άρχισε,πως "πάγωσε",που θα καταλήξει.


"Σκοποί του συνδικαλισμού είναι η βελτίωση της θέσης των αξιωματικών, η προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της σκέψης, της αξιοκρατίας, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών".Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα των αξιωματικών που το 2005 αποφάσισαν να ιδρύσουν την "Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων". Είχαν ξεχάσει ότι "εδώ είναι Βαλκάνια" κι όχι Σουηδία όπου ακόμα και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι γραμμένος σε συνδικάτο!

Η ιστορία της επιχείρησης "Συνδικαλισμός στις ΕΔ" έχει ως εξής:
*14 Ιανουαρίου 2005 . Είκοσι νέοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων υπογράφουν την ιδρυτική πράξη στρατιωτικού συνδικαλιστικού οργάνου πανελλήνιας εμβέλειας και το βαφτίζουν Ενωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το καταστατικό, μέλη της Ενωσης θα είναι μόνον εν ενεργεία αξιωματικοί.


Συγκροτείται επίσης επταμελής προσωρινή διοικητική επιτροπή της Ενωσης με πρόεδρο τον Ανέστη Τσουκαράκη, λοχαγό του Σώματος Δικαστικών Γραμματέων, και γραμματέα το σμηναγό (τότε υποσμηναγό) Ευστάθιο Καρβουνιάρη.

*21 Ιανουαρίου 2005 κατατίθεται αίτηση αναγνώρισης του συνδικαλιστικού σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Συζητείται στις 14 Φεβρουαρίου 2005 και αρχικά απορρίπτεται με την απόφαση 2822/05.

* Στις 22 Φεβρουαρίου 2005, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Ματζαπετάκης καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας (Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο), ζητώντας την «καθαρή και σαφή θέση του υπουργείου» για την Ενωση.

*2 Μαρτίου 2005, στην απάντηση αναφέρονται τα εξής: «...το υπόψη ζήτημα είναι παλαιότερο και έχει εξεταστεί και στο πλαίσιο των άρθρων 5 και 6 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (δικαίωμα συλλογικής οργάνωσης και διαπραγμάτευσης), πλην όμως ακόμα μελετάται από το ΥΠΕΘΑ σε όλες του τις διαστάσεις και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση επ' αυτού. Κατά συνέπεια, στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα περαιτέρω επί του θέματος...».

*12 Απριλίου 2005 σημείωμα που υπογράφει ο στρατιωτικός δικαστής γ' Βασίλειος Μακρής, προς το Β΄υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ εισηγείται: «Δεν μπορεί -γράφει- πλέον να υποστηριχθεί σοβαρά ότι οι στρατιωτικοί (τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι στρατευμένοι θητείας) δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι το δικαίωμα προς συνδικαλισμό δεν σημαίνει αυτόματα και δικαίωμα απεργίας...».

* 18 Ιουλίου 2005 το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την απόφαση 5265/05 νομιμοποιεί ως απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα την ύπαρξη της Ενωσης.

* 4 Οκτωβρίου 2005 ο στρατιωτικός δικαστής β' , Βασίλειος Μακρής, επιμένει: «...Οπως έχουμε ήδη επισημάνει σε άτυπο σημείωμά μας της 12-04-05 προς την ιεραρχία, είναι πλέον δεδομένο και αδιαμφισβήτητο ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (επαγγελματίες και στρατευμένοι) έχουν το ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα να συστήσουν και να συμμετάσχουν ενεργώς σε οργανώσεις προστασίας των επαγγελματικών τους συμφερόντων, στο πλαίσιο των δημοκρατικών θεσμών (χωρίς παράλληλο δικαίωμα απεργίας).

* 2 Σεπτεμβρίου 2005, οι πρωτοδίκως νομιμοποιημένοι πλέον στρατιωτικοί συνδικαλιστές στέλνουν επιστολή στους στρατιωτικούς αρχηγούς όλων των επιτελείων ζητώντας συνάντηση γνωριμίας μαζί τους, εν όψει της έναρξης συνδικαλιστικής δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Απάντηση καμμία.

*29 Νοεμβρίου 2005, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Διώτης ασκεί έφεση υπέρ του νόμου κατά της νομιμοποιητικής της Ενωσης απόφασης 5265/2005 του Πρωτοδικείου, θεωρώντας ότι έγινε εσφαλμένη ερμηνεία του Συντάγματος και των νόμων. Ταχύτατα προσδιορίζεται η εκδίκασή της για τις 16 Μαρτίου 2006.


*12 Δεκεμβρίου 2005 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης απευθύνεται εγγράφως προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών: «...παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα άσκησης αίτησης αναστολής των εννόμων συνεπειών της υπ' αριθμόν 5265/2005 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι την εκδίκαση της έφεσής σας κατ' αυτής...».


*29 Δεκεμβρίου 2005 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την αναστολή των πρωτοδίκως νομιμοποιημένων δραστηριοτήτων των στρατιωτικών συνδικαλιστών μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του και η εκδίκαση της συγκεκριμένης αγωγής προσδιορίζεται για τις 13 Φεβρουαρίου 2006.

*9 Ιανουαρίου 2006, με προσωρινή διαταγή της προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών αναστέλλεται προσωρινά η εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την αναγνώριση του στρατιωτικού συνδικαλιστικού σωματείου. Την επομένη κιόλας, επείγουσα διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού που φέρει την υπογραφή του ταξίαρχου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευθυντή του 1ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ, αποστέλλεται στους διοικητές των μονάδων ανά την επικράτεια με την υπόμνηση «παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των στελεχών των μονάδων -υπηρεσιών σας».


* 16 Φεβρουαρίου 2006 εκδικάστηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων και την 1η Μαρτίου 2006 κοινοποιείται η απόφαση που ορίζει την αναστολή της ισχύος της πρωτόδικης, νομιμοποιητικής της Ενωσης, απόφασης, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

* 16 Μαρτίου 2006, εκδικάστηκε η έφεση Διώτη. Με την απόφαση 7666/06 το Εφετείο δέχτηκε το συλλογισμό του εφεσιβάλλοντος εισαγγελέα Πρωτοδικών και κατήργησε την πρωτόδικη απόφαση, αφαιρώντας από την Ενωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων το δικαίωμα ύπαρξής της.

*17 Φεβρουαρίου 2011. Θα δοθεί μία ακόμη μάχη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Κι αν αυτή χαθεί ,τότε θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιτήσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων της Siemens υπέβαλε ο ΠαρασκευόπουλοςΣτην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens.

"Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βάρυτητα και γι' αυτό δικαιολογείται και μία κατ' εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά στην ταχύτητα.
Είναι μια υπόθεση η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητηματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ" δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος μετά τη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
"Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπιζουμε από εδώ και πέρα να φανεί" πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αθωότητα δεν μένει πιά εδώ..

     Το τεκμήριο της αθωότητας,
..και άρα το δικαίωμα στην συμπαράσταση και στον οίκτο,
..έχει τελειώσει για όλους μας εδώ και καιρό.

Δεν βρίσκεται ούτε στη ναυαρχίδα της μνημονιακής προπαγάνδας, που πλέον
κλείνει,
..ούτε στους εργαζόμενούς της,
..ούτε σε κανέναν άλλον από εμάς, εργαζόμενο ή μή.
Χάθηκε όταν εδώ κι έξι χρόνια προδοσίας, βίαιης φτωχοποίησης του ενός κλάδου μετά τον άλλο, και της μίας κοινωνικής ομάδας μετά την άλλη,
..δεν αντιδράσαμε σαν ένα σώμα,
..δεν βάλαμε τα κορμιά μας να προστατέψουμε ο ένας τον άλλο,
..δεν διαμαρτυρηθήκαμε σαν να χάναμε την δική μας δουλειά,
..δεν πονέσαμε στον πόνο του άλλου.

Άκουγαν οι εργαζόμενοι στο ΜOUGA τόσο καιρό τον Πρωκτεντέρη, εκείνη που Τρέμει, και τα υπόλοιπα καθάρματα της "ενημέρωσης" να λασπολογούν και να βρίζουν κάθε κοινωνική τάξη που έχανε τα κεκτημένα της,
..να γελοιοποιούν και να μέμφονται αυτούς που έμεναν άνεργοι σαν να έφταιγαν οι ίδιοι,
..να βγάζουν λάδι τους πολιτικούς απατεώνες και τ' αφεντικά τους, τους νταβατζήδες της διαπλοκής,
..τα άκουγαν όλα αυτά, αλλά εκείνοι ήταν ήσυχοι γιατί δούλευαν στην φωλιά του θηρίου.
Τώρα, εν τω Άδη ουκ εστί μετάνοια,
..ου συμπαράσταση,
..ου λύπηση.
Welcome to the Machine.

Όμοια βέβαια, με τον ίδιο τρόπο έχει χαθεί κι η αθωότητα σε όλο τον "πολιτισμένο" δυτικό κόσμο.
Δεν υπήρχε ούτε στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης δεκαπέντε χρόνια πίσω,
..ούτε στο Μπατακλάν του Παρισιού πριν λίγους μήνες.
Και δεν θα ξαναϋπάρξει ποτέ σε καμιά άλλη παρόμοια περίπτωση.
Γιατί όλοι πιά πρέπει, είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε, τί ακριβώς γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, με όχημα την δική μας ανοχή.
Για ό,τι κάνουν οι οικονομικοί και στρατιωτικοί δολοφόνοι των λαών ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Για ό,τι γίνεται στον τόπο μας φταίμε εμείς.
Και όχι βέβαια για τους λόγους που το MOUGA, και τα υπόλοιπα παραμάγαζα των τοκογλύφων λένε.

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ
ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΓΝΟΙΑ.

Η αθωότητα πέθανε.
Μαζί και οι δικαιολογίες μας.

Δεν μένει παρά να πεθάνουμε κι εμείς.
Ιδανικοί και ηλίθιοι αυτόχειρες,
..στην ποδιά του θηρίου!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαγκάρντ: Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αποτύχαμε στην ΕλλάδαΠρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε. Η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι απλά ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα, ιδιαίτερα καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Στη συνέντευξη που έδωσε, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης θητείας της αυτό τον μήνα ως επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι θέλει το Ταμείο να πάει «βαθύτερα» και «πιο μακριά» στην εργασία του σε θέματα, όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας. H αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υποστήριξε η Λαγκάρντ, είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπων από τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο στις πλούσιες οικονομίες, όπου δεν έγιναν αρκετά πράγματα για να βοηθηθούν όσοι έμειναν πίσω. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και πειθαρχημένοι. Κατά περίπτωση, εξακολουθούμε να κάνουμε συστάσεις που δεν είναι ευχάριστες για τους πολίτες, επειδή είναι σκληρές», σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Αλλά… θα ήθελα το ΔΝΤ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι δεν έχουν πεισθεί όλοι ότι ένας Οργανισμός, που εξακολουθεί να θεωρείται ως ο μπαμπούλας που εμφανίζεται μόνο για να δώσει σκληρή θεραπεία σε περιόδους κρίσης σε πολλά μέρη του κόσμου μπορεί να γίνει πιο ήπιος και καλοσυνάτος.

Εάν οι επικριτές βλέπουν την Ελλάδα ως την αποτυχία των ορθόδοξων οικονομικών και την ψήφο της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ ως ένδειξη αποτυχίας της παγκοσμιοποίησης, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η εναλλακτική είναι χειρότερη, αναφέρει η εφημερίδα. Το είδος των προστατευτικών πολιτικών που υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, θα ήταν «καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε η Λαγκάρντ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 16 της και μαθήτρια του 19,5 η Κομοτηναία Αθηνά Γιαγτζόγλου!!!


Χαμογελαστή και ήρεμη, ευγενική και καλοσυνάτη η Αθηνά Γιαγτζόγλου από την Κομοτηνή αυτόν τον καιρό διαβάζει για τις εξετάσεις της. Μαθήτρια της Α’ τάξης του Λυκείου, ηχεί ακόμη στα αυτιά της ο Εθνικός Ύμνος της χώρας μας που άκουσε να παίζεται προς τιμήν της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, που διεξήχθη στην Κροατία.
Πού και πού η Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 50 κιλά ρίχνει μια ματιά στο μετάλλιο που έχει ήδη πάρει τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα στο παιδικό της δωμάτιο και συνεχίζει την προσπάθειά της.
Η αρχή έγινε όταν είχε πάει να παρακολουθήσει έναν φίλο της στο Τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημόκριτος, της άρεσε η πειθαρχία, όπως λέει, και έμεινε. «Πρόκειται για ένα Τμήμα που έχει φέρει πάρα πολλές διακρίσεις στην Κομοτηνή και στην χώρα μας»δηλώνει ο πατέρας της, ο Πέτρος Γιαγτζόγλου μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και σημειώνει «Είναι μεγάλος προπονητής ο κος Καρυπίδης, βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά. Αφιλοκερδώς βρίσκεται στο πλευρό τους, του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», προσθέτει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Η Αθηνά φιλοξενήθηκε μαζί με τον πατέρα της από την Μαρία Νικολάου στο στούντιο του κρατικού ραδιοφώνου. Γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τις στιγμές που έζησε στην Κροατία. «Πήγα εκεί με ένα στόχο, να βγω πρώτη. Με το που έβγαινα στην παλαίστρα ήξερα ότι θα κερδίσω, ότι δεν θα δώσω ούτε ένα πόντο, ήθελα να δείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω κάτι παραπάνω. Οι αθλήτριες ήταν πιο βαριές, πάλεψα τεχνικά, όχι τόσο με δύναμη, η πάλη είναι το σκάκι του σώματος, θέλει μυαλό, δύναμη κι υπομονή» δηλώνει με πάθος η ταλαντούχα αθλήτρια που από το μπαλέτο βρέθηκε στην Πάλη να εντυπωσιάζει τους πάντες.
« Έκανα ό,τι μου έλεγε ο προπονητής μου κι έφτασα σε επίπεδο που άλλοι κάνουν χρόνια να φτάσουν» εξηγεί. Μαθήτρια του 19,5 (!!!), η Αθηνά βάζει πλώρη για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σουηδία, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και υπόσχεται ότι «Θα γυρίσω πάλι με το χρυσό». Όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια; «Θα ασχοληθώ με την Ιατρική, την ορθοπαιδική, ίσως να γίνω αθλίατρος για να είμαι κοντά στους αθλητές και σε έναν χώρο που αγαπώ».

thrakisports.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατέλαβαν τον χώρο που προορίζεται για τζαμί στον Βοτανικό για να δημιουργήσουν “Hot Spot για Έλληνες'' (Φωτογραφίες)


Κάτοικοι της περιοχής του Βοτανικού, ο πολιτιστικός σύλλογος «Αθηνά», ο σύλλογος εφέδρων «Πολίτες Οπλίτες» και η «Αναγέννηση Ελλήνων» κατέθεσαν αίτηση στην εισαγγελία με την οποία ζητούν να τους δοθεί ο χώρος που προορίζεται για τζαμί ώστε να δημιουργήσουν hot spot για Έλληνες άστεγους, βασιζόμενοι σε έναν νόμο του 2002 που λέει ότι όποια δημόσια κτήρια παραμένουν χωρίς χρήση επί μακρόν χρονικό διάστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάποιους σκοπούς, όχι με τον τρόπο των αναρχικών, δηλαδή με καταλήψεις αλλά πάντα σε συνεννόηση με τους φορείς.


Αυτήν την στιγμή κάτοικοι και φορείς βρίσκονται στον χώρο των παλαιών εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού και εκεί υπάρχει και ένα περιπολικό της αστυνομίας για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Οι συνέλληνες που βρίσκονται νύχτα, μέρα στον Βοτανικό ( Ιερά οδός 114, 100 μέτρα απο την στάση μετρό Ελαιώνας) , χρειάζονται την βοήθεια και την στήριξη όλων μας. Χρειάζονται φαγητό, νερό και βοήθεια για τις εργασίες. Ας προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας μας έστω και την παρουσία μας για ψυχολογική στήριξη.
Πηγή

https://diulistirio.blogspot.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί ο Ντογιάκος δεν φρόντισε να υπάρχει αναπληρωτής του Προέδρου στην δίκη Μαντέλη ;

Σε ηλικία μόλις 58 ετών πέθανε ο εφέτης Αγγελής Τριαντόπουλος, ο οποίος προήδρευε της υπόθεσης της δίκης της Siemens με κατηγορούμενο τον μοναδικό πολιτικό που έχει παταπεμφθεί για μίζα από τη γερμανική εταιρεία τον Αναστάσιο Μαντέλη. Ο εφέτης, δικαστής τυπικός και έντιμος ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες.


Το τραγικό γεγονός φέρνει στο προσκήνιο αυτό που πρόσφατα επισημάναμε: Και αυτή η δίκη που είχε ως αντικείμενο τη σύμβαση 8002 /97του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία που εξετάζεται και από τη μεγάλη δίκη που αναβλήθηκε την Τρίτη επ' αόριστον λόγω μη μετάφρασης του βουλεύματος, κινδυνεύει με παραγραφή των αδικημάτων. Όμως και η δίκη Μαντέλη μετά τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου πρέπει να επαναληφθεί, διότι κάποιοι δεν φρόντισαν να διοριστεί αναπληρωτής του Προέδρου, σε περίπτωση κωλύματός του.

Ο Τάσος Μαντέλης είχε παραπεμφθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού η κυρία πράξη της παθητικής δωροδοκίας είχε παραγραφεί. Η δίκη του είχε αρχίσει τον Νοέμβριο του 2013 και οι κατηγορούμενοι ήταν πέντε. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε ομολογήσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ότι πήρε χορηγία ύψους 250.000 ευρώ από τη Siemens αλλά το κατηγορητήριο τον παρέπεμπε για 450.000 ευρώ! Τα χρήματα τα πήρε από το πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Ηλία Γεωργίου επίσης κστηγορούμενο για ενεργητική δωροδοκία από τα μαύρα ταμεία... Ο λογαριασμός ήταν της τρίτης κατηγορουμένης Αντωνίας Μάρκου.


Μετά το τραγικό συμβάν η υπόθεση θα συσχετιστεί με τη μεγάλη δίκη.


https://diulistirio.blogspot.g


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη γωνία ο Ντογιάκος: Έγγραφα δείχνουν πως οδηγείται σε παραγραφή η SiemensΈκθετη είναι η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, της οποίας προΐσταται ο Ισίδωρος Ντογιάκος, καθώς με πράξεις ή/και παραλείψεις της φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της πολύκροτης υπόθεσης Siemens, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που επρόκειτο να δικάσει την υπόθεση οδηγήθηκε χθες σε αυτή την απόφαση – μονόδρομο, καθώς δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους στη μητρική τους γλώσσα. Κι ενώ «κύκλοι» του Εφετείου έσπευσαν να κατηγορήσουν για ολιγωρία και καθυστερήσεις τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, από έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα η «Αυγή» προκύπτει ότι οι μεταφράσεις παραδόθηκαν εγκαίρως, αλλά το βούλευμα δεν είχε δοθεί στο σύνολό του από την Εισαγγελία, αλλά μόνο αποσπασματικά!

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοελβετού κατηγορούμενου Ζαν Κλοντ Όσβλαντεπικαλούμενος τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα. Όπως είπε, η μη μετάφραση του βουλεύματος θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση μόνο εφόσον η κατηγορία δεν έχει υποστεί μεταβολή, κάτι που δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, αφού η αρχική κατηγορία σε πολλούς εκ των κατηγορουμένων έχει διαφοροποιηθεί.

Μία εβδομάδα μετά την πρώτη αναβολή, αιχμές της Εισαγγελίας στον… πρόεδρο!


Ωστόσο, όπως προκύπτει από έγγραφα που δημοσιεύει σήμερα η «Αυγή», το βούλευμα αριθμούσε πάνω από 4.000 σελίδες από τις οποίες εστάλησαν για μετάφραση μόλις οι 1.087. Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τον Ισ. Ντογιάκο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κάλυψε τον εισαγγελέα Προβατάρη που χειρίστηκε τη διαβίβαση των εγγράφων, λέγοντας ότι «Η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου, για να κερδηθεί χρόνος»…

«Κάποιοι είχαν πεθάνει, κάποιοι δεν είχαν πλέον από το βούλευμα κατηγορίες» είπε ο Ισ. Ντογιάκος, προκαλώντας εύλογες απορίες πώς είναι δυνατόν από μία δικογραφία 4.000 και πλέον σελίδων, η συντριπτική πλειονότητα να αφορά… πεθαμένους και απαλλαχθέντες.

Κι ενώ η υπόθεση βοά ήδη από τις 6 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η δίκη, με τον εισαγγελέα Χαρ. Τζώνη να αγωνιά για το γεγονός ότι «κάθε λεπτό που περνάει παραγράφονται τα αδικήματα», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ασχολήθηκε με το θέμα μόλις σήμερα, ενώ άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο του δικαστηρίου, εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση περί επ’ αόριστον αναβολής που «ανέτρεψε τη νομολογία και τις εφετειακές αποφάσεις»…

ΥΠΕΞ: Μεταφράσαμε εγκαίρως ό,τι έστειλε η Εισαγγελία


Σύμφωνα με «κύκλους» του Εφετείου, έγιναν κατ’ επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μετάφραση του βουλεύματος, ωστόσο καμία από αυτές τις υπομνήσεις δεν ευοδώθηκε.Πράγματι, η αλληλογραφία ανάμεσα σε Εισαγγελία και ΥΠΕΞ ήταν πυκνή τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες με την ανταλλαγή δώδεκα εγγράφων, ωστόσο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η μεταφραστική υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε στο έργο της. Αντιθέτως, κατόρθωσε να είναι όχι μόνο εντός των προθεσμιών, αλλά να παραδίδει το έργο της ακόμα νωρίτερα. Εκείνο που «ξέχασαν» να αναφέρουν οι «κύκλοι» είναι ότι ουδέποτε το βούλευμα παραδόθηκε στο σύνολό του ως όφειλε, έτσι ώστε να μην ενέχει πλήρη ακυρότητα η διαδικασία.

Η Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ αντέδρασε με μια οργισμένη ανακοίνωση,στην οποία αναφέρει ότι, «παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών. Συγκεκριμένα, οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 2.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.5.2016». Επίσης, χαρακτήρισε «ανυπόστατες πληροφορίες περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών» και κάλεσε τις αρμόδιες δικαστικές αρχές «να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες».

Τα έγγραφα «μιλάνε»…

Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών ενισχύουν και τα σχετικά έγγραφα, καθώς το υπ’ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικό βούλευμα, που αριθμούσε πάνω από 4.000 σελίδες, όπως παραδέχθηκε και ο Ισ. Ντογιάκος, εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου 2015. Στις 8 Απριλίου, η Εισαγγελία στέλνει στο ΥΠΕΞ έγγραφο με το οποίο ζητεί τη μετάφραση από την ελληνική στη γερμανική γλώσσα:

«Α) Φύλλο 1ο έως και 5ο

Β) Φύλλο 622ο έως και 1.088ο και

Γ) Φύλλο 1.687ο έως και 2.296ο, ήτοι σύνολο χίλια ογδόντα επτά (1.087) φύλλα».

Από το έγγραφο προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Εισαγγελία ήδη από την πρώτη επικοινωνία που είχε με το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι δεν έχει σταλεί το σύνολο του βουλεύματος, αλλά προφανώς μόνο το μέρος που αφορούσε τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, γεγονός που σημαίνει απόλυτη ακυρότητα κατά την ακροαματική διαδικασία!

Στις 27 Μαΐου η Μεταφραστική Υπηρεσία ενημερώνει την Εισαγγελία ότι «λόγω του μεγάλου όγκου σελίδων, το χρονικό περιθώριο ολοκληρώσεως του μεταφραστικού έργου για το πρώτο βούλευμα (φύλλα 1-5 και φύλλα 622-1.088)προσδιορίζεται περί τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου τ.ε. με την διαδικασία του επείγοντος». Επιπλέον, ενημερώνει ότι θα υπάρξει νέο έγγραφο για την πορεία της μετάφρασης του δεύτερου μέρους του βουλεύματος, δηλαδή από τα φύλλα 1.687 -2.296.

Στο μεταξύ, η δίκη για τη σκανδαλώδη σύμβαση 8002/1997 που προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο άνω των 65 εκατομμυρίων ευρώ και έφερνε στο εδώλιο 64 κατηγορούμενους, είχε προσδιοριστεί για τις 27 Νοεμβρίου 2015. Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κακουργηματικές κατηγορίες, ωστόσο για τους μισούς είχε ήδη παύσει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, καθώς είχαν ήδη περάσει δεκαεννέα χρόνια από την τέλεση του αδικήματος και δέκα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση…

Η Μεταφραστική Υπηρεσία, ωστόσο, είχε εκπληρώσει την υποχρέωσή της για τη μετάφραση των πρώτων 700 σελίδων από τα έγγραφα που της είχαν σταλεί ήδη από τις 2 Νοεμβρίου και είχαν παραδοθεί κανονικά στην αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας, όπως προκύπτει από έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.092.22/2406/ΑΣ 7374. Με άλλο έγγραφο, εξάλλου, στις 5 Νοεμβρίου (αριθμός πρωτοκόλλου Φ.092.22/2406/ΑΣ 7397) υπόσχονταν ότι τα υπόλοιπα φύλλα από το μέρος του βουλεύματος που παρέλαβε θα ήταν παραδίδονταν στα τέλη Ιουνίου, ενώ δινόταν η διαβεβαίωση ότι «η Υπηρεσία μας δέχεται περί τα 1.200 αιτήματα ετησίως για μετάφραση στη γερμανική γλώσσα και οι 6 συνεργαζόμενοι ιδιώτες μεταφραστές της γερμανικής γλώσσας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση όλων των αρχών».

Η προγραμματισμένη για τις 27 Νοεμβρίου δίκη διακόπηκε πριν καν ξεκινήσει, αφού ήταν αδύνατον να προχωρήσει η διαδικασία σε μια εξαιρετικά μικρή αίθουσα, με τους μισούς από τους δικηγόρους να είναι όρθιοι λόγω έλλειψης χώρου… Νέα δικάσιμος προσδιορίστηκε για τις 15 Δεκεμβρίου, η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, καθώς «σκόνταψε» στην αποχή των δικηγόρων, που εκείνο το διάστημα είχε προσδιοριστεί από τις 9 έως τις 15 του μήνα.

Ακολούθησε η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων, ωστόσο η Μεταφραστική Υπηρεσία ήταν μέσα στους χρόνους της και με το παραπάνω. Έτσι, το δεύτερο μέρος του βουλεύματος που ολοκλήρωνε τα φύλλα που είχε παραλάβει από την Εισαγγελία παραδόθηκε, αντί τον Ιούνιο, όπως ήταν η αρχική δέσμευση, στις 13 Μαΐου 2016, όπως προκύπτει από έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.092.22/2406-2015/ΑΣ 3742.

Ήδη δηλαδή πολύ πριν από τις 6 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η υπόθεση, το βούλευμα βρίσκονταν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Εφετείου, ωστόσο η αποσπασματική μετάφρασή του με ευθύνη της Εισαγγελίας αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» των συνηγόρων υπεράσπισης…

Ακούστε ακριβώς τι έγινε και πόσο έκθετος είναι ο Ντογιάκος από την δημοσιόγραφο Παπαδάκου στο δελτίο ειδήσεων του Alpha από το 13.28 έως  19.30  ΕΔΩ


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....