Διυλιστήριο: 12/07/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Handelsblatt: «Ο γιος του Ερντογάν είναι ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους»



Ο Μπιλάλ Ερντογάν και το βεβαρημένο παρελθόν του

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε σημερινό της δημοσίευμα εστιάζει στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος βάζοντας στο στόχαστρο τον γιο του Ερντογάν με το ποικιλοτρόπως βεβαρημένο παρελθόν του
«Αν και πολλές δυτικές χώρες αρνούνται να πιστέψουν (τουλάχιστον επίσημα) ότι η Τουρκία είναι ανακατεμένη στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, η φήμη και το παρελθόν του γιου του Ερντογάν μιλάει από μόνο του» γράφει σε σημερινό της άρθρο η μεγάλη εφημερίδα Handeslblatt.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Αν και στα χαρτιά ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει πολύ σημαντικές περγαμηνές, η πραγματική του βιογραφία έχει πολλά σκοτεινά σημεία» ενώ επισημαίνει ότι η Ρωσικές κατηγορίες έχουν δεν είναι χωρίς πραγματικά ερείσματα.

Το 2013 ο Μπιλάλ Ερντογάν είχε κατηγορηθεί ότι ξέπλενε χρήματα για τον πατέρα του σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολιτική ζωή της Τουρκίας. Το 2014 υπήρξε ένα ακόμα καταγεγραμμένο τηλεφώνημα με τον πατέρα του, που μιλούσε για μία πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκείνο τον καιρό δεν υπήρξαν ενδείξεις για τον σκοπό αυτής της πληρωμής, αλλά τα Μέσα έκαναν λόγο ότι αφορούσε χρήματα που θα πήγαιναν σε μίζες και πληρωμές για την κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου. Ο ίδιος ο Ερντογάν πάντως είχε δηλώσει ότι το ηχητικό ήταν ένα βρώμικο ψέμα.

Το Νοέμβριο, ο Σύριος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ-Ζούμπι έκανε δημόσια δήλωση ότι η μεταφορική εταιρία η οποία ανήκει στον Μπιλάλ Ερντογάν είχε παραλάβει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ενώ κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν τον Μπιλάλ ότι έκλεβε πετρέλαιο από περιοχές που ήταν υπό την κατοχή του ISIS στο Ιράκ και το έστελνε σε χώρες της Ασίας. Ως αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων, ο Μπιλάλ ανακυρήχτηκε από τους τοπικούς ως «ο υπουργός Πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι ένα μέλος της οικογένειάς του αποδειχτεί ότι έχει σχέσεις με την παράνομη διακίνηση πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Και η γερμανική εφημερίδα καταλήγει στο άρθρο της: «Ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του. Με τόσο κακά "χαρτιά" στα χέρια του, ο Ερντογάν είναι προφανές ότι παίζει σε ένα παιχνίδι με υψηλό ρίσκο».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tέλος των capital controls για το Χρηματιστήριο

Την άρση των capital controls για το ελληνικό χρηματιστήριο ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης, καθώς ήδη ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την απόφαση με την οποία αίρονται οι περιορισμοί. 

 Οπως γνωστοποίησε ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την απόφαση αυτή αίρονται οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. 

 Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την παράταση στην απαγόρευση του ''short selling'' για τις τραπεζικές μετοχές τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Θα εισβάλω στη Συρία με 15.000 στρατιώτες και τανκς!»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Κατάρ!

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ερντογάν απάντησε με μια βαρύγδουπη δήλωση πως η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει με 15.000 στρατό και με τεθωρακισμένα οχήματα στα εδάφη της Συρίας.

Η απάντηση που έδωσε ήταν για το ποια θα είναι μια πιθανή αντίδραση της Τουρκίας ενάντια στο σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD στη βόρεια Συρία, εάν αυτό κινούσε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε εδάφη που η Τουρκία δεν θέλει να περιέλθουν στον έλεγχο των Κούρδων.

Οι συγκεκριμένοι 15.000 Τούρκοι στρατιώτες που προορίζονται για να χτυπήσουν τους Κούρδους της Συρίας δεν είναι οι δυνάμεις που έχουν ήδη παραταχθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, αλλά βρίσκονται αλλού, σε συγκεκριμένη τοποθεσία και είναι έτοιμοι να επέμβουν στη Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις επιστρέφοντας από το Κατάρ το οποίο είχε πάει για να διαπραγματευτεί για παροχή φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ακόμα ότι η Τουρκία και οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού συμπολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΑΠΑΤΗ ΤΖΟΚΕΡ ΛΟΤΤΟ - Έδειξαν αριθμό πριν βγει από την κληρωτίδα στην Σερβία !! Στην Ελλάδα λέτε να μην γίνονται ;

Η απάτη των "τυχερών" παιχνιδιών τύπου τζόκερ - λόττο Στα πράσα πιάστηκαν οι υπεύθυνοι οργανισμού "τυχερών" παιχνιδιών στη Σερβία στην κλήρωση της 28ης Ιουλίου. Ενώ η παρουσιάστρια εκφωνούσε τους αριθμούς της κλήρωσης ακριβώς στον τρίτο αριθμό αντί του αριθμού 27 που βγήκε εμφανίστηκε το 21 στον πίνακα με τους αριθμούς.

Η παρουσιάστρια πανικοβλήθηκε προς στιγμή αλλά κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Και ω του θαύματος ο επόμενος αριθμός που εμφανίστηκε ήταν ακριβώς αυτός που εμφανίστηκε πριν στην κάρτα δηλαδή το 21. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του παιχνιδιού.

Αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής λόττο της Σερβίας, ενώ 6 άτομα έχουν προσαχθεί από την αστυνομία και διερευνάται ο ρόλος τους στην υπόθεση. Το γεγονός έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη στη Σερβία καθώς θεωρούσε την κλήρωση του λόττο ως διαφανή και μακριά από οποιαδήποτε στήσιμο. Οι υπεύθυνοι πάντως υποστηρίζουν ότι επρόκειτο περί σύμπτωσης.



Τι αποκαλύπτει ο Δημήτρης Καμμένος ;

Σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος (γνωστός ως πόρτα-πόρτα), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το μεγαλο κόλπο του ΟΠΑΠ με το Τζόκερ. (Πως τσεπώνεις 20 εκατομμυρια απλα και όμορφα)

Mε μία απλή μάτια στις κληρώσεις του Τζόκερ βλέπουμε κάτι πολύ περίεργο…

Δείτε τις κληρώσεις του 2014 με τα 14 συνεχόμενα Τζακ Ποτ και πείτε μου εάν βλέπετε κάτι πολύ περίεργο

Δεν νομίζω να παρατηρήσατε κάτι, πάρα μονό εάν κάνατε άπλες προσθέσεις.

Βλέπουμε ότι παίχτηκαν 82 εκατομμύρια στήλες σε σύνολο 14 κληρώσεων , με 0.50 η στήλη βγάζουμε το ποσό τον 41 εκατομμυρίων ευρώ.

41 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία μοιράστηκαν 3,590,000 στα 5άρια – 1,850,000 στα 4άρια – 665,000 στα 3+1 -1,000,000 στα 6αρια – 700,000 στα 2+1 και 2,500,000 στα 1+1

Ας προσθέσουμε όλα αυτά που απλόχερα μοίρασε ο οπαπ στον ελληνικό λαό ,είναι σύνολο 10,300,000 ευρώ.

Και στο τέλος έδωσε και τα 4,081,000 ευρώ σε 2 τυχερούς δηλαδή άλλα 8,162,000 ευρώ!

Δηλαδή έδωσε 18,462,000 ευρώ από τα 41.000.000 ευρώ, εάν βγάλουμε και το 8% των πρακτόρων που είναι άλλα 3,200,000 περίπου τότε το ποσό που μένει στον καημένο τον ΟΠΑΠ των Τσεχων…
—-> γιατί έπρεπε να κάνουμε αποκρατικοποίηση στις ζημιογονες δημοσιές επιχειρήσεις<—-
μένει ΥΠΕΡ ΚΕΡΔΟΣ μόνο 20.000.000 ευρώ μέσα σε 14 εβδομάδες.
Τα ποσοστά είναι δηλαδή 50-50.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ματέο Ρέντσι: "Να φτιάξουμε συμμαχία με την Ελλάδα κατά της λιτότητας και των πολιτικών του Βερολίνου στην Ευρώπη"

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας παίρνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζητώντας να δημιουργηθεί μαζί της μια συμμαχία κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, να αυξηθούν οι κρατικές δαπάνες και να περιοριστεί η ανεξαρτησία της ΕΚΤ. 

 Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρεσβεύει για την ΕΕ και την ευρωζώνη μία πολιτική που αντίκειται πλέον ανοιχτά στους στόχους της γερμανικής κυβέρνησης. 

 Το Σαββατοκύριακο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα υποστήριξης προς τον Ισπανό σοσιαλιστή ηγέτη Πέδρο Σάντσεθ ενόψει βουλευτικών εκλογών στη Μαδρίτη, ο Ρέντσι έκανε λόγο για μία πολιτική στροφή προς τα αριστερά στην Ευρώπη με υψηλότερες κρατικές δαπάνες και περιορισμό της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας. 

 «Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μία νέα γενιά και μία νέα δυναμική στην κορυφή της ΕΕ» 

 "Μία μελλοντική συμμαχία των αριστερών πολιτικών δυνάμεων κατά της λιτότητας στην Ευρώπη θα συμπεριελάμβανε προφανώς και την Ελλάδα." 

 Αυτό, όπως επισημαίνει, αποδεικνύεται από τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο ιταλός υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Σάντρο Γκότζι, μετά από συνάντησή του στη Ρώμη με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. 

 «Πρέπει να βρούμε μία εναλλακτική λύση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην ΕΕ. (…) Ήρθε η ώρα για μία εναλλακτική αφετηρία στην οικονομική πολιτική, η οποία θα στοχεύει περισσότερο στην ανάπτυξη, παρά στη λιτότητα» ανέφερε ο στενός συνεργάτης του ιταλού πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον Γκότζι, στόχος είναι, μεταξύ άλλων, μία μεταρρύθμιση των μηχανισμών ελέγχου του ευρώ, ώστε να αποκτήσουν «δημοκρατικό προσανατολισμό». 

 Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει αναλυτικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη. Σύμφωνα με την απόδοση της Frankfurter Allgemeine, ο Νίκος Παππάς ζήτησε να σταματήσουν τα «παραμύθια» για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι αποτελεί «καθήκον» των δανειστών να εφαρμόσουν τη συμφωνία για την Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην παρουσιαστούν νέα απρόοπτα. «Με την ιταλική κυβέρνηση έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα, τα οποία πρέπει να μεταφραστούν σε συγκεκριμένες πράξεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με την FAZ. 

 Στην ανταπόκρισή της η εφημερίδα εκτιμά ότι για τον προϋπολογισμό του 2016 η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα κατάφερε να διαπραγματευθεί πιο ήπιους δημοσιονομικούς στόχους από εκείνους που είχαν συμφωνηθεί παλαιότερα με την τρόικα, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά τίθεται πλέον στο 0,5% του ΑΕΠ, έναντι 4,5% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο προϋπολογισμός του 2016, που εγκρίθηκε με ισχνή πλειοψηφία το βράδυ του Σαββάτου από τη Βουλή, προβλέπει επίσης περικοπές και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πληρώνονται 106 εκατ. για κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα

Πληρώνονται 106 εκατ. για κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα 

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 

Προσλήψεις 400 εργαζόμενων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, προανήγγειλε η κα Θεανώ Φωτίου. Η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι οι προσλήψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αποτελούν μόνο ένα πρώτο βήμα των αλλαγών που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο σκέλος της προνοιακής πολιτικής. 

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα δοθούν άλλα 106 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας, για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η χρηματοδότηση αφορά το σκέλος της μηνιαίας δόσης της επιδότησης σίτισης, της επιδότησης ενοικίου και της δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Σύμφωνα με την κα Φωτίου, από το επόμενο έτος θα υπάρξει αλλαγή στο χορήγηση των επιδομάτων που αφορούν πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Προανήγγειλε τη δημιουργία δράσεων και ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με ενιαίους κανόνες, για να υλοποιηθούν, όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. 

«Το παλιό πελατειακό καθεστώς, το παλιό σύστημα τελειώνει μέσα στο 2016. Θα αντικατασταθεί από ένα απλό και σύγχρονο που θα συντρέχει όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη να στηριχθούν. Ξέρουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, θέλουμε όμως να βάλουμε το αποτύπωμά μας. Θα προχωρήσουμε με κοινωνική συναίνεση, και γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και γιατί μπορούμε» επισήμανε η κα Φωτίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιέζει για οικουμενική κυβέρνηση το Βερολίνο


«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ DIE WELT ΓΙΑ ΤΡΙΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΠΛΟΙΟ» - ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ REUTERS

Σοβαρούς τριγμούς προκαλεί ήδη στην Ελλάδα το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκούς διαπραγματευτικούς κύκλους αλλά και τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και κάνει λόγο για σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που οδηγεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το καλοκαίρι του 2016. Την ίδια στιγμή, και το Reuters σε άρθρο του κάνει λόγο για «πρόβλημα εμπιστοσύνης με την ελληνική κυβέρνηση».


Επί της ουσίας, η Γερμανία φαίνεται πλέον ότι πιέζει ανοικτά για το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης με τεχνοκρατική υπόσταση.

Γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Die Welt: «Σύμφωνα με τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη. Η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο, αναφερόταν (στην έκθεση) στο προοίμιο της συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα. Ο υπουργός Οικονομικών της Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι “φιλικός, ωστόσο γίνονται ελάχιστα”».

Παράλληλα, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως με τη στάση του «προκαλεί και πάλι αναστάτωση στην Ευρώπη». «Επί της ουσίας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την άδοξη παράδοση των προκατόχων της», τονίζει η Die Welt.

Ο συντάκτης του άρθρου δίνει, εξάλλου, έμφαση, και στο ζήτημα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων αλλά και σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση των ελληνικών τραπεζών. «Ειδικά στη σύσταση ενός Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει κάνει καμία πρόοδο. Το Ταμείο ήταν βασικός όρος της Γερμανίας για το τρίτο πακέτο διάσωσης. Η Αθήνα επρόκειτο να παρουσιάσει μέχρι τον Οκτώβριο προτάσεις για τη μορφή του Ταμείου, ώστε αυτό να μπορεί να αναλάβει δράση από τα τέλη του έτους. “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν σχέδιο”, σχολιάζουν, φανερά εκνευρισμένοι, διαπραγματευτικοί κύκλοι».

Οι Γερμανοί εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και υπογραμμίζουν με έμφαση: «Τουλάχιστον αυτή την φορά οι καθυστερήσεις δεν πρόκειται να οδηγήσουν την Αθήνα σε νέα οικονομική ασφυξία. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει μέχρι στιγμής τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, έχει κατά συνέπεια μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια».

Και το Reuters αμφισβητεί την αξιοπιστία της Αθήνας

Την ίδια στιγμή, ακόμη ένα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έρχεται να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας, εκφράζοντας μάλιστα την απορία «πώς εξακολουθεί να στέκεται όρθια η Ελλάδα, όπως ο Παρθενώνας δεσπόζει πάνω από την Αθήνα».

Συνεχίζει δε το άρθρο του Reuters: «Το ίδιο βαθύ συναίσθημα καχυποψίας, ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, υπάρχει και με την κρίση στο μεταναστευτικό, καθώς ορισμένοι εκτοξεύουν ευθέως την απειλή της αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα, προκειμένου να αποδεχθεί τη βοήθεια της Ε.Ε. στη διαχείριση των συνόρων της.

Η επιχειρηματική κοινότητα επίσης δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, λόγω των απρόβλεπτων φορολογικών αυξήσεων και των ρυθμιστικών νόμων που προκαλούν αβεβαιότητα στην αγορά, αλλά και επειδή το κράτος έχει οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα που ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Ο Τσίπρας μπορεί να κάνει εκκλήσεις για ξένες επενδύσεις μιλώντας στο Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, η κυβέρνησή του, όμως, είναι ακόμα διστακτική στις ιδιωτικοποιήσεις, και επιρρεπής στην αντικαπιταλιστική ρητορική και τις λαϊκιστικές κορώνες.

Επιπλέον, η Ελλάδα αποτρέπει τους επενδυτές από την ίδια την εικόνα της, μιας χώρας που συνθλίβεται από ένα βουνό χρέους και είναι θύμα της επιθετικής πολιτικής των πιστωτών της και όχι ως μιας γης των ευκαιριών για τις επιχειρήσεις».

Παράλληλα, το άρθρο αναφέρεται και στην εύθραυστη κυβερνητική ισορροπία που ενυπάρχει στους κόλπους του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η πλειοψηφία του κυβερνώντος συνασπισμού έχει ήδη συρρικνωθεί σε τρεις μόλις έδρες, καθιστώντας τον Τσίπρα ευάλωτο σε αποστασίες από τους αντιρρησίες, λόγω της επικείμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, η οποία είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μείωση των συντάξεων και αύξηση των εισφορών».

«Υπάρχει ελάχιστη εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται ως επί το πλείστον από ακαδημαϊκούς με μικρή εμπειρία στη διακυβέρνηση, και σε ένα διεφθαρμένο κομμάτι της κρατικής διοίκησης», καταλήγει το κείμενο του Reuters.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανυπακοή: αναρχία, ή το θεμέλιο της ελευθερίας;..

     Αν εξαιρέσουμε το παρακράτος, που κάνει την δουλειά του, θα πληρωθεί γι αυτήν, αλλά την κάνει σαν αγγαρεία,
..οι υπόλοιποι που επιδόθηκαν χθες στο ''ευγενές σπορ'' των μολότωφ, κάψιμο κάδων, κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, και κάποιους βανδαλισμούς,
..το έκαναν με την ψυχή τους, το ευχαριστήθηκαν, έκαναν Χριστούγεννα και
Πάσχα μαζί.

Και μπράβο τους! Μπράβο ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,
..αλλά γιατί βγαίνουν στους δρόμους να εκφράσουν αυτό που η συνείδησή τους (στραβή για μάς, σωστή γι αυτούς) τους επιβάλλει.
Γιατί δεν αρκούνται σε ατέρμονες θεωρητικολογίες του καφενείου και σε ιδιωτικές βλαστήμιες και φάσκελα, όπως κάνουμε εμείς,
..αλλά τολμούν και τα βάζουν (με αυτόν τον λάθος για εμάς τρόπο) με αυτούς που καταδυναστεύουν τα δικά τους ''πιστεύω'' και τις δικές τους αξίες.

Αυτοί βέβαια είναι ''αναρχικοί''.
Ενώ εμείς είμαστε κυριλέ!

Εξαγγέλει ο λελές με το μαντηλάκι της Εργασίας, πως η βασική σύνταξη θα χορηγείται με κριτήρια, δηλαδή δεν θα παίρνουν σύνταξη όσοι έχουν σημαντικά (ένα σπίτι; δυό σπίτια; ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο; γυναίκα και γκόμενα;) περιουσιακά στοιχεία,
..κι εμείς χασκογελούμε ''επί του καναπέως'' λες και μας καθαρίζουν αυγά.
Έρχεται εδώ ο κάθε αγ@μητος ή καλογ@μημένος Ολάντ για να μας περι-χύσει με το απαύγασμα της σκέψης του, ότι ενδεχομένως μπορεί η εργασία να επεκταθεί και μετά τα 67, ίσως και μέχρι τα 71 μας χρόνια,
..κι εμείς αντί να κάνουμε γιούργια στον ντορβά με τα κουλούρια,
..σαλιώνουμε το δάχτυλο για να πιάσουμε το λίγο σουσαμάκι που θα πέσει απ' το κουλούρι του συστήματος.

Αλλά εμείς είμαστε κυριλέ!
Και δημοκράτες.
Και καταδικάζουμε ακράδαντα την βία ''απ' όπου κι αν προέρχεται'',
..ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ' ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, μέσω του κάθε δωσίλογου πρωθυπουργού και της εγκληματικής του κλίκας που λέγεται κυβέρνηση.
Αυτή η βία είναι ''νόμιμη''. Και ''ηθική''!

Ηλίθιε λαέ.
Επάνω στον τάφο σου θα γράψουν αυτοί που σε ''προστατεύουν'':
''Ενθάδε κείτε ένας κυριλέ λαός,
..που δεν καταδέχτηκε να επαναστατήσει,
..να μην τον πούνε αναρχικό και εραστή της βίας,
..οι κατ' επάγγελμα φονιάδες''!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεκινούν από σήμερα οι κατασχέσεις για χρέη προς τα Ταμεία

Ξεκινάει τη Δευτέρα η διαδικασία κατάσχεσης καταθέσεων προς τους οφειλέτες των Ταμείων, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΑΟ, στη συγκεκριμένη κατηγορία των μεγαλοοφειλετών ανήκουν πάνω από 8.000 άτομα, τα οποία χρωστούν 6 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, άμεσο κίνδυνο κατασχέσεων διατρέχουν οι περίπου 147.000 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση χρεών, μιας και από τις 31 Οκτωβρίου έληξε η αναστολή λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Βάσει του σχεδιασμού θα μπορούν να αποσταλούν στα πιστωτικά ιδρύματα έως και 600 κατασχετήρια την ημέρα, ανά τράπεζα. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο σύστημα τα 4 περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α΄ και Β΄ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) καθώς και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν ήδη τμήματα ΚΕΑΟ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τίθενται σε εφαρμογή οι διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων που είχαν σταματήσει λόγω της επιβολής των capital controls.

Οι τράπεζες που εντάσσονται σε πρώτη φάση είναι οι Εθνική, Alpha Bank ,Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank, ενώ οι υπόλοιπες τράπεζες θα ενταχθούν στο σύστημα από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πώς θα γίνετε πρωταγωνιστές στην ενέργεια»



Στον Θανάση Τσίτσα


«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο Εϊμος Χόκσταϊν, ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής για διεθνή ενεργειακά θέματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Αθήνα, ο Ε. Χόκσταϊν, που συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς, τονίζει ότι η Ελλάδα «είναι μια από τις πιο βασικές πηγές εναλλακτικής ενέργειας», επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στον τομέα αυτό «θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξή της».

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, ένα στέλεχος με μεγάλη πείρα σε ενεργειακά θέματα, υπογραμμίζει επίσης τη γεωστρατηγική σημασία που έχει για την Ελλάδα ο Νότιος Διάδρομος (Southern Corridor), που περιλαμβάνει τον αγωγό TAP (TransAdriatic Pipeline) και τον IGB (Greece-Bulgaria Interconnector), ενώ προτρέπει την ελληνική πλευρά να επεκτείνει τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquefied Natural Gas - LNG).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....