Διυλιστήριο: 04/12/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Σκόπια: «Φασιστική και Ρατσιστική η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ»

Οι Σλάβοι ‘μακεδονιστές’ απορρίπτουν τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 8 και 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία, με μηνύματα για τα μελλοντικά μέλη του ΝΑΤΟ και την εποικοδομητική συνεργσία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Ο Γενς Στόλτενμπεργ δήλωσε ότι «μέχρι να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να λυθεί το ζήτημα της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ» και αυτή η δήλωση θεωρείται ρατσιστική και φασιστική!

Υπενθυμίζουμε – συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι η πλειοψηφία των «Μακεδόνων» (Σλάβων δηλαδή των Σκοπίων) γνωρίζει ότι η απόρριψη της ένταξης του κράτους της FYROM στο ΝΑΤΟ, είναι λόγω του «αντι-μακεδονισμού» της Ελλάδας, λόγω της γενοκτονίας των «Μακεδόνων» από τους Έλληνες και του ναζιστικού αιτήματος της Ελλάδας να αλλάξει το όνομα της κράτους μας, έχοντας, μάλιστα, αλληλέγγυους σε αυτό τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!

Επαναλαμβάνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν αξίζουν για την αλλαγή της ονομασίας του κράτους μας ως «Μακεδονία» και την ταυτότητα του «μακεδονικού» έθνους!

Πιστεύουμε ότι η χώρα μας πρέπει να αποσύρει τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε όλον τον κόσμο για να αποδιώξει τη μόνιμη πίεση προς την κυβέρνησή μας για να αποποιηθεί το όνομα και την ταυτότητα του έθνους μας! (σημειώνει το δημοσίευμα)΄

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σόρος κάνει έκκληση να πληρώσουμε 30δις για το προσφυγικό και για να υπονομεύσουμε την αντιπολίτευση που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και την πολιτικό-οικονομική ελίτ.Ο δισεκατομμυριούχος « φιλάνθρωπος » Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει πως η ΕΕ βρίσκεται σε «θανάσιμο κίνδυνο» και απειλείται με κατάρρευση αν δεν δοθούν τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί προσφυγικό ζήτημα.

"Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αγκαλιάσουν την ιδέα ότι αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης θα απαιτήσει χρηματοδότηση. Ένα μεγάλο ποσό από την αρχή, θα επιτρέψει στην ΕΕ να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της κρίσης των προσφύγων "
Εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ από τα κράτη μέλη, ο Σόρος καλεί τα κράτη να δανείστούν χρήματα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενισχύοντας έτσι το χρέος που έχει πλημμυρίσει την ήπειρο και παράγει την λεγόμενη "κρίση της ευρωζώνης " και είναι υπεύθυνο για την αναιμική οικονομική ανάπτυξη και την ανεργία.

"Η ΕΕ απολαμβάνει σήμερα ένα τριπλό-A αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που δεν αξιοποιείται επαρκώς και ότι της επιτρέπει να δανείζεται στις κεφαλαιαγορές με πολύ ελκυστικούς όρους. Και με τα παγκόσμια επιτόκια κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τώρα είναι μια ιδιαίτερα ευνοϊκή στιγμή για να πάρει ένα τέτοιο δάνειο", γράφει.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Ευρώπη μπορεί να απορροφήσει 300.000 με 500.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

"Τριάντα δισεκατομμύρια μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά δεν είναι. Κατ ‘αρχάς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η μη παροχή των αναγκαίων κονδυλίων θα κοστίσει στην ΕΕ ακόμη περισσότερα. Υπάρχει μια πραγματική απειλή ότι η κρίση των προσφύγων θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της Σένγκεν μεταξύ των είκοσι έξι ευρωπαϊκών κρατών".

Ο Σόρος όμως συμβουλεύει επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ να δανειστούν τα χρήματα "πολύ γρήγορα" κυρίως για να αποφευχθεί η αντιπολίτευση.Τα αντίθετα πολιτικά κόμματα με το παλιρροιακό κύμα των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν αποκτήσει εξουσία στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ,όπως και πολλά από τα πολιτικά κόμματα είναι ευθυγραμμισμένα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής-οικονομικής ελίτ.


Ο Σόρος δηλαδή μας κάνει έκκληση να πληρώσουμε για να υπονομεύσουμε την αντιπολίτευση που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση και την πολιτικό-οικονομική ελίτ.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα στην βιομηχανία γάλακτος - Η Δέλτα απειλεί να κλείσει όλα της τα εργοστάσια, πλην ενός

Όταν μία Ελληνική βιομηχανία έχει να ανταγωνιστεί άλλες που χρησιμοποιούν εισαγόμενο γάλα «φρέσκο»...14 ημερών ... το λουκέτο δεν είναι απλά αναπόφευκτο ...αλλά πολύ καλά προσχεδιασμένο. Αυτά τα μέτρα πέρασαν μέσα στην κρίση προκειμένου να διαλύσουν την εγχώρια παραγωγή και να «παγκοσμιοποιηθούμε» πίνοντας γάλα με διοξίνες ,αντιβιωτικά κι ορμόνες από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μεταλλαγμένα. 


H Δέλτα απορροφά κάθε χρόνο περισσότερο από το 25% της συνολικής ελληνικής παραγωγής γάλακτος, ποσοστό που την καθιστά τον μεγαλύτερο αγοραστή αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα.

Η Δέλτα, leader της αγοράς γάλακτος (κατέχει μερίδιο 26% στην αγορά φρέσκου ελληνικού γάλακτος) απειλεί να κλείσει τα εργοστάσια της, πλην ενός, αυτό που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.
Σήμερα η Δέλτα έχει πέντε εργοστάσια, στο Ταύρο, στον Άγιο Στέφανο, στο Πλατύ Ημαθείας, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στη Βίγλα Ολύμπου και είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο στα τέσσερα εξ αυτών λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γάλακτος και με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στην αγορά γάλακτος επικρατεί μια απίστευτη αναρχία, ενώ ο έλληνας κτηνοτρόφος καταδικάζεται από τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η Δέλτα είναι η εταιρία γάλακτος που χρησιμοποιεί σε συντριπτικό ποσοστό ελληνικό φρέσκο γάλα όταν άλλες εταιρίες του ανταγωνισμού είτε χρησιμοποιούν μερικώς ελληνικό γάλα είτε το εισάγουν από Βαλκανικές χώρες.
Η Δέλτα η οποία προμηθεύεται αποκλειστικά το γάλα της από έλληνες παραγωγούς, βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν περιορίσει αισθητά τις ποσότητες του γάλακτος που προμηθεύονται από την εσωτερική αγορά και έχουν στραφεί στις εισαγωγές, αφού το κόστος είναι πολύ μικρότερο. 

Υπολογίζεται πως σήμερα η τιμή παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα υπερβαίνει τα 0,40 ευρώ το λίτρο όταν το εισαγόμενο από την Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0,25 ευρώ και 0,30 ευρώ το λίτρο.

Υπό τα δεδομένα αυτά, η διοίκηση της Δέλτα φέρεται έτοιμη να κατεβάσει ρολά στα εργοστάσια της, πλην αυτό του Αγίου Στεφάνου, γεγονός που αναμένεται να έχει τραγικές οικονομικές επιπτώσεις στην αγορά, αφού εκατοντάδες παραγωγοί γάλακτος θα βρεθούν στον αέρα, όπως επίσης και δεκάδες εργαζόμενοι (απασχολεί 1.400 εργαζομένους).

Και αυτό γιατί η Δέλτα απορροφά κάθε χρόνο περισσότερο από το 25%-26% της συνολικής ελληνικής παραγωγής γάλακτος, ποσοστό που την καθιστά τον μεγαλύτερο αγοραστή αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, ενώ σε ορισμένες περιοχές απορροφά το 80% του φρέσκου γάλακτος. 
 
Μόνο τα τελευταία 5 χρόνια, η εταιρεία διέθεσε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς για την αγορά γάλακτος.
Μάλιστα το 2015, συνεργάστηκε με 1.800 επιλεγμένους παραγωγούς γάλακτος από όλες τις περιοχές της χώρας, κίνηση που αποδεικνύει έμπρακτα πως η Δέλτα στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία, πως στηρίζει την πραγματική οικονομία.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι κτηνοτρόφοι


Τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσα συμβαίνουν στην αγορά γάλακτος, έκρουσε προ ημερών και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δ. Καμπούρης ο οποίος τόνισε ότι ορισμένες γαλακτοβιομηχανίες βρίσκοντας εισαγόμενο φτηνό γάλα εγκαταλείπουν την εγχώρια παραγωγή και μεγάλες μονάδες κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή. 

Περισσότεροι από 39.000 τόνοι φρέσκου γάλακτος εισήχθησαν στη χώρα μας το 2015.

Κάποιες γαλακτοβιομηχανίες αρχίσαν να προμηθεύονται εισαγόμενο συμπυκνωμένο γάλα στα 20 με 23 λεπτά το λίτρο και νωπό στα 28 με 30 λεπτά, όταν το εγχώριο το αγοράζουν 39 με 42 λεπτά το λίτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σίμος με πληροφορίες από http://www.bankingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσαγωγές ύποπτων «αλληλέγγυων» στην Ειδομένη

Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν σήμερα από τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει από την ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία επεισόδια και τα όσα έχουν αναφερθεί για συγκεκριμένα άτομα που φέρονται ότι παρακινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν στην γέφυρα του Αξιού, απ' όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στη χώρα από την ΠΓΔΜ, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

Προσαχθέντες είναι 5 Γερμανοί υπήκοοι, 2 Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, 2 Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες. Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.

Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων. Από τους δεκαπέντε προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιούΣτα 3 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), ορίζεται στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 ευρώ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένου ότι πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, το οποίο αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού, ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης. Η Deloitte έλαβε υπόψη της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Πλέον των ελληνικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμή εκκίνησης είναι η τελευταία από τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει ο ν.4339/15 πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο υπουργικές αποφάσεις, η πρώτη αφορά στην απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και η δεύτερη, είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια, τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επόμενο βήμα είναι η -εντός των ημερών- δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού προς δημόσια διαβούλευση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

DIW : Αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του ελληνικού χρέους για προσέλκυση επενδύσεωνΟ διευθυντής Ερευνών του έγκριτου «Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομίας» (DIW) Αλέξανδρος Κρητικός δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung ότι απουσιάζουν κάθε είδους κίνητρα για τους επενδυτές, ώστε να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και αυτό φράσσει το δρόμο της Αθήνας προς την οικονομική ανεξαρτησία.

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος τάσσεται υπέρ σημαντικών ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Τουλάχιστον το 30% του συνολικού χρέους θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, κατά τον Αλέξανδρο Κρητικό, και ο χρόνος αποπληρωμής πρέπει να επιμηκυνθεί σε 50 χρόνια.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του γερμανικού Ινστιτούτου, εάν η εξυπηρέτηση του χρέους ανασταλεί για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, οι επενδυτές δεν θα φοβούνται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αυξήσει σε μερικά χρόνια ξανά τους φόρους και τις εισφορές.

Μεταξύ των διεθνών πιστωτών αυξάνεται η ανησυχία ότι, χωρίς επενδύσεις, κάθε προσπάθεια της Ελλάδας θα είναι άνευ αποτελέσματος και ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οικονομολόγοι πιέζουν να ελαφρυνθεί σαφώς το βάρος του χρέους, οι Ευρωπαίοι πιστωτές σκέφτονται άλλα μέτρα, συνεχίζει η ίδια εφημερίδα. «Για να ξαναμπεί μπροστά η ελληνική οικονομία πρέπει να χαλαρώσουν και τα capital controls. Mόνο τότε το τραπεζικό σύστημα θα αποκτήσει μια σχετική σταθερότητα και θα υπάρξει ξανά η πιθανότητα να γίνουν οι επείγουσες αναγκαίες επενδύσεις», είπε στην S?ddeutsche Zeitung υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ανάλυση του «Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομίας» (DIW), στους κλάδους της οικονομίας οι οποίοι δεινοπαθούν, συμπεριλαμβάνονται η υγεία και οι κατασκευές, οι οποίες έχουν καταρρεύσει κατά 95% σε σχέση με την προ κρίσεως περίοδο. Δεν αγοράζονται ούτε πωλούνται κατοικίες. Επισημαίνει δε ότι, ναι μεν η ελληνική αγορά εργασίας είναι εν τω μεταξύ μια από τις πιο ευέλικτες στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν έχει κανένα νόημα αφού κανείς δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Πηγή ΑΜΕ - ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σουλτς: Η Ευρώπη έχει πάρει τον κατήφοροΓια υπαρκτό κίνδυνο «κατάρρευσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ο κ. Σουλτς υποστηρίζει ότι Ευρώπη έχει πάρει έναν κατηφορικό δρόμο εδώ και καιρό και η εμπιστοσύνη πολλών ανθρώπων στους θεσμούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, έχει χαθεί.

«Εάν οι Βρετανοί εγκαταλείψουν την ΕΕ., θα υπάρξει απαίτηση και για άλλα δημοψηφίσματα για αποχώρηση», εκτιμά ο κ. Σουλτς, ενώ δεν αποκλείει την άνοδο στην εξουσία κρατών-μελών δεξιών ή αριστερών λαϊκιστών. «Βέβαια οι ευρωφοβικοί είναι ακόμα μειοψηφία και η σιωπηρή πλειοψηφία βασίζεται στην πλάνη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά» διευκρινίζει ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Το πρόσφατο «όχι» των Ολλανδών για την εμπορική σύνδεση ΕΕ-Ουκρανίας αποδεικνύει σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς ότι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε μια τέτοια πλάνη, προσθέτει.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθιστά τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ε.Ε. συνυπεύθυνους για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτήν: «Κανένας αρχηγός κράτους δεν αγωνίζεται πραγματικά για να κατακτήσει την καρδιά των πολιτών», αναφέρει και προσθέτει πως στις απλουστευτικές απαντήσεις τις οποίες δίνουν οι εχθροί της Ευρώπης θα έπρεπε οι κυβερνώντες να απαντήσουν με μια καθαρή ομολογία πίστης προς την Ε.Ε. «Σε εποχές πόλωσης πρέπει να έχει κανείς το θάρρος να αποστασιοποιείται με σαφήνεια. Χρειαζόμαστε καθαρά μηνύματα, δεν επιτρέπεται να χανόμαστε σε λεπτομέρειες», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα.

Τέλος ο Ευρωπαίους αξιωματούχος αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε να καταστεί η ΕΕ περισσότερο λειτουργική και λιγότερο γραφειοκρατική. «Η ΕΕ δημιουργήθηκε ως εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων, αλλά πολλοί έχουν την εντύπωση ότι είναι μάλλον μέρος του προβλήματος», σημειώνει και κατηγορεί τους αρχηγούς των κρατών-μελών, για το ότι μεταθέτουν σοβαρά θέματα σε διακυβερνητικό επίπεδο όπου υπάρχει η αρχή της ομοφωνίας, αλλά συχνά οι αρχηγοί δεν συμφωνούν. Γι' αυτό, όπως λέει, και «εγκλωβίζεται κανείς από σύνοδο κορυφής σε σύνοδο κορυφής».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Αλληλέγγυοι" απείλουν πρόσφυγες που δεν συμμετείχαν στα επεισόδια.

Την Ειδομένη εγκαταλείπουν οι Ιρακινοί πρόσφυγες Κουρδικής καταγωγής καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκαν απειλές από αλληλέγγυους καθώς δεν συμμετείχαν στη χθεσινά επεισόδια.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.


Δείξτε επιτέλους ότι είστε κράτος και κάντε το ελάχιστο που μπορείτε για να προστατέψετε την χώρα και τους πραγματικούς πρόσφυγες. Πετάξτε "αλληλεγγυους" και ΜΚΟ έξω με τις κλωτσιές.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαός αξιοπρέπειας - Νίκος Λυγερός

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου.

Η αξιοπρέπεια δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας, δεν μετριέται με δείκτες. Και η μούτζα μας στην κατοχή χρησιμοποιούσε όλα τα δάκτυλα του χεριού.

Πολλές φορές τα πράγματα ήταν δύσκολα για το λαό μας, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ακόμα και ηττημένοι. Ούτε στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν σκύβαμε. Δεν υπήρχε λόγος, η γη μας θα ήταν ο τάφος μας.

Μπορεί να ξερίζωσαν ακόμα και τα θεμέλια των σπιτιών μας όταν αντισταθήκαμε αλλά το αντέξαμε και χτίσαμε καινούργια πάνω στην ίδια γη, ενώ οι κατακτητές μας έφτυσαν αίμα και φύγαν.

Είμαστε ακραίοι, υπερβολικοί και φωνακλάδες γιατί είμαστε ακρίτες, δεν μας αρέσει η μετριότητα και αγαπάμε δυνατά. Παίζουμε θέατρο ναι, αλλά από την αρχή για ν' αντέχουμε τις τραγωδίες και να πεθαίνουμε με κωμωδίες. Χαζεύουμε τον ουρανό, αγναντεύουμε τη θάλασσα, είναι αλήθεια.

Έτσι δημιουργήσαμε την αστρονομία και κατασκευάσαμε το ναυτικό. Μας αρέσει να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο, έτσι πλάσαμε τα μαθηματικά. Κι όπως νιώθουμε πάντα αδύναμοι επινοήσαμε τη στρατηγική.

Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά κάνουμε τη διαφορά. Ζούμε αιώνες μ' ένα κομμάτι γης γιατί έχουμε τον ουρανό και τη θάλασσα. Κι αν είμαστε μόνο σκιές για τους άλλους είναι γιατί έχουμε ήλιο. Ο λαός μας έτρωγε πέτρες αλλά σκάλιζε μάρμαρο.

Πολλές φορές μας έκαψαν αλλά δεν μας κατέστρεψαν γιατί το φως δεν καίγεται. Μας πήραν πολλές φορές το χώρο μας αλλά πάντα είχαμε το χρόνο. Μοιάζουμε με τη θάλασσά μας. Ποιος μπόρεσε να την αρπάξει; Κι αν την μαστίγωσαν δεν έπαθε τίποτα. Αυτή είναι το αίμα μας γιατί δεν μας έδωσαν άλλο γαλάζιο. Είναι το δώρο μας, το μοναδικό. Αυτός είναι και ο μόνος μας πλούτος. Αλλιώς θα μας είχαν κατακλέψει.

Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη γι' αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ. Ποιος να σκοτώσει ένα σύμβολο; Κι όταν πεθαίνει ένας δικός μας κι έχει αφήσει έργο, δεν είναι τυχαίο που η κραυγή μας βγάζει τη λέξη: άξιος! Και ζούμε για να τον θυμόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι θέμα ανάγκης.


Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος. Αυτή είναι η μοναχική μας πορεία. Έτσι γεννήθηκε ο ελληνισμός και παραμένει μια αξία για όλη την ανθρωπότητα ενώ έπεσαν τόσες ιδεολογίες που θεωρούσαμε αθάνατες. Ενώ εμείς ξέρουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει αθανασία.

Το έχουμε μέσα μας με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμα και αν είχαμε χάσει τις πινακίδες μας, τις μυκηναϊκές. Τίποτα δεν ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν χάσαμε τις αξίες μας.


Κι αν δίνουμε τόση σημασία στην ελευθερία, είναι γιατί συνδυάζεται με τη σκέψη. Δίχως ελεύθερη σκέψη, δεν είσαι άνθρωπος. Κι εμείς παραμείναμε άνθρωποι ακόμα και σκλαβωμένοι. Μόνον έτσι δεν γίναμε σκλάβοι. Πολιορκημένοι ναι, αλλά πάντα ελεύθεροι, διότι δεν ξέραμε να ζήσουμε αλλιώς.

Αυτό λέει ακόμα και η σημαία μας με τις γαλανόλευκες συλλαβές της: Ελευθερία ή Θάνατος.

Γιατί λοιπόν να γονατίσουμε τώρα; Μετά από τόσους αιώνες, να παραδοθούμε για ποιο λόγο; Επειδή θεωρούν ότι μας έπεισε η ρητορική της κρίσης; Εμείς έχουμε κρίση από τον Σωκράτη χάρη στη μαιευτική. Δεν θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας για τόσο λίγο!

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Wikileaks: Η Αμερικανική κυβέρνηση και ο Σόρος χρηματοδότησαν την αποκάλυψη των “Panama Papers”Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις offshore γνωστές ως “Panama Papers”, υποστήριξε το WikiLeaks, λέγοντας ότι η επίθεση «παράχθηκε» με στόχο τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν.

Την Τετάρτη, η διεθνής καταγγελτική οργάνωση δήλωσε στο Twitter ότι η διαρροή των δεδομένων για τα έγγραφα του Παναμά παρήχθη από το Πρότζεκτ Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (OCCRP), “το οποίο στοχεύει τη Ρωσία και [την] πρώην ΕΣΣΔ.” Η “επίθεση Πούτιν” χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, πρόσθεσε το WikiLeaks, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση μιας τέτοιας επίθεσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ακεραιότητά της.

Οι οργανώσεις που ανήκουν στον Σόρος έχουν ανακηρυχθεί ως «ανεπιθύμητες» στη Ρωσία. Πέρυσι, το Γραφείο του Ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος και το Ίδρυμα Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας ως ανεπιθύμητες ομάδες, απαγοδεύοντας Ρώσους πολίτες και οργανώσεις από τη συμμετοχή σε κάποιο από τα έργα τους.

Εισαγγελείς στη συνέχεια είπαν ότι οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου και του Ιδρύματος βοήθειας ήταν μια απειλή για την βάση της Ρωσικής συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν είναι “όχι σύμμαχος” των ΗΠΑ και των ηγετών της ΕΕ, και ότι ο ίδιος έχει ως στόχο “να κερδίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη διαίρεση της Ευρώπης.”

“Η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο, και αυτή [η διαρροή] εξυπηρετεί επίσης το σκοπό της αποσταθεροποίησης. Προκαλούν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά και πολλά χρήματα για να βρουν το δρόμο τους μέσα στους [νέους] φορολογικούς παραδείσους στην Αμερική. Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια εξαιρετικά μεγάλη οικονομική κρίση, και θέλουν όλα αυτά τα χρήματα στα δικά τους χρηματοκιβώτια και όχι στα θησαυροφυλάκια των άλλων χωρών”, είπε στο RT ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Κοινοπραξίας των Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ), η οποία ασχολήθηκε με τα έγγραφα του Παναμά, είπε ότι ο Πούτιν δεν είναι ο στόχος της διαρροής, αλλά μάλλον ότι οι αποκαλύψεις έχουν στόχο να ρίξουν φως στις σκοτεινές offshore πρακτικές διεθνώς. “Δεν ήταν μια ιστορία για τη Ρωσία. Ήταν μια ιστορία για τον υπεράκτιο κόσμο”, είπε ο επικεφαλής του ICIJ Gerard Ryle στο TASS.

Η δήλωσή του ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης της “μεγαλύτερης διαρροής στην υπεράκτια ιστορία”. Παρά το γεγονός ότι ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε τα μέλη της οικογένειάς του αναφέρονται άμεσα στα χαρτιά, πολλά κύρια μέσα ενημέρωσης επέλεξαν την φωτογραφία του Ρώσου προέδρου όταν έβγαλαν την ιστορία.

Τα Panama Papers δεν είναι “υπεύθυνη δημοσιογραφία”, θα πρέπει να δημοσιευθούν πλήρη

Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks και Ισλανδός ερευνητής δημοσιογράφος Kristinn Hrafnsson ζήτησε τα αρχεία που διέρρευσαν να μπουν online στο διαδίκτυο, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα ψάξει.Είπε ότι η παρακράτηση των εγγράφων δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «υπεύθυνη δημοσιογραφία».

“Όταν λένε ότι αυτή είναι υπεύθυνη δημοσιογραφία, διαφωνώ απόλυτα με αυτό το γενικό ύφος”, είπε ο συν-ιδρυτής του Ισλανδικοϋ Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στον Afshin Rattansi του RT στο Going Underground, όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του επικεφαλής της ICIJ που είπε ότι η κοινοπραξία δεν είναι WikiLeaks, και προσπαθεί να δείξει ότι η δημοσιογραφία μπορεί να γίνει υπεύθυνα με το να μην απελευθερώνει τα έγγραφα στο ακέραιο.

“Θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλοι, όχι μόνο η ομάδα των δημοσιογράφων που εργάζονται άμεσα με τα δεδομένα, να μπορούν να τα ψάξουν”, δήλωσε ο Hrafnsson.

Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks δήλωσε επίσης στο RT ότι δεν εξεπλάγη από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν μεγάλα Αμερικανικά ονόματα στα 11,5 εκατ. έγγραφα της εταιρίας του Παναμά που διέρρευσαν.

“Φαίνεται να είναι ασύμμετρα τουλάχιστον κατά ένα τρόπο από αμερικανικά συμφέροντα. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι δεν είναι μια δημοσιογραφική προκατάληψη, αλλά απλά μια προκατάληψη στα ίδια τα έγγραφα”, δήλωσε ο Hrafnsson, προσθέτοντας ότι η Mossack Fonseca “είναι απλά μια νομική εταιρεία στον Παναμά που εξυπηρετεί και παρέχει στις εταιρείες φορολογικό παράδεισο ως επί το πλείστον στο BVI [Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι].”

“Δεν δίνει καν ολόκληρη την εικόνα”, κατέληξε.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ποιοι είναι οι «αλληλέγγυοι» που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγεςΣτο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο ύποπτος ρόλος που παίζουν κι έπαιξαν οι «αλληλέγγυοι» στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Εντατικοί είναι σήμερα οι έλεγχοι από έλληνες αστυνομικούς στην Ειδομένη, καθώς ζητούν στοιχεία από όποιους επιχειρούν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό των προσφύγων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αρχές κι όπως μετέδωσε ο Alpha, οι «αλληλέγγυοι» είναι:

Ευρωπαίοι, μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων με δράση σε αντιευρωπαϊκά καλέσματα της Γηραιάς Ηπείρου κι οικολογικές δράσεις. Πρόκειται κυρίως για Ισπανούς, Γερμανούς και Βρετανούς. Ανεξάρτητοι αμερικανοί ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα με δράση σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν και Τουρκία. Μέλη βαλκανικών ΜΚΟ Έλληνες αντιεξουσιαστές με δράση σε Ειδομένη, Λέσβο, Χίο και Πειραιά

Πρόσφυγες υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι οι «αλληλέγγυοι» έγραψαν στα Αραβικά το κάλεσμα που προκάλεσε τα επεισόδια την Κυριακή, στην Ειδομένη.

Επιπλέον, «αλληλέγγυοι» διαμένουν στα Σκόπια ή χωριά γύρω από την Ειδομένη. Χρηματοδοτούνται από «φιλανθρωπικά ιδρύματα» που ελάχιστοι γνωρίζουν και υποκινούν εφόδους στα σύνορα, παραμονή των προσφύγων σε Ειδομένη και Πειραιά και αποκλεισμό των δρόμων.

Ενδεικτικά, η αστυνομία αναζητά τι ρόλο παίζει ένας Ευρωπαίος ο οποίος μένει στην Γευγελή και πηγαινοέρχεται στην Ειδομένη κι αν είναι υποκινητής των επεισοδίων της Κυριακής και στο μοίρασμα των φυλλαδίων.Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Je suis FYROMis!..

   Μήπως η λύση,
..για όλα τα προβλήματά μας, είναι να επιτρέψουμε να μετονομαστεί όλη η Ελλάδα σαν Μακεδονία;

Νομίζουμε πως η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας (εδώ ταιριάζει το
λαϊκό ρητό: ξύπνησαν τ' @@@ίδια και γ@μούν από μόνα τους!),
..είναι πολύ πιό αποτελεσματική όσον αφορά την διαφύλαξη των
δικών τους συμφερόντων, από ό,τι η δική μας.
Προχθές τα δικά τους ΜΑΤ άνοιξαν τρύπα στον φράχτη και μπούκαραν να κυνηγήσουν τους πρόσφυγες μέσα στο ελληνικό έδαφος.

Βγήκαν όμως τα νεοπασόκια-τσυριζαίοι και τσίριζαν πως τα γειτονικά ΜΑΤ δεν πάτησαν το μακεδονοσκοπιανό τους πόδι στην Ελλάδα,
..διότι το δικό τους, λέει, έδαφος επεκτείνεται στην ιλιγγιώδη απόσταση των δύο μέτρων από τον φράχτη!
Και τους παρακολουθούσαν, λέει, και δεν πέρασαν το όριο αυτό!
Πάλι τέτοια ακρίβεια, σαν την καταμέτρηση των προσφύγων-μεταναστών και λαθραίων!

Ρε πασόκια στην ψυχή, ακούτε τί λέτε;
Κι αν ακόμη αυτή η γελοία δικαιολογία σας είναι πραγματική, και πάλι,
..τα δακρυγόνα οι ''κρότου-λάμψης'', και οι πλαστικές σφαίρες που έριχναν,
..σε ποιό έδαφος έπεφταν;
ΗΤΑΝ Ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ;

Φαίνεται πως αυτό που όλοι φοβόμασταν και το ξορκίζαμε μή συζητώντας για αυτό (νέα μέθοδος, λέγεται και στρουθοκαμηλική), έφτασε.
Η άμεση απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας,
..απότοκος της κατασκευασμένης και έντεχνα συντηρούμενης οικονομικής κρίσης, καθώς και της μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων και γερμανών,
..είναι πλέον ένα ορατό γεγονός.

Κι αν ακόμα δεν το είδαμε και δεν το νοιώσαμε όταν παραχωρήσαμε την φύλαξη του Αιγαίου (όχι του μισού. Ολόκληρου!) στο ΝΑΤΟ, υπό ξένη ηγεσία,
..κι αν ακόμα κάναμε πως δεν καταλάβαμε όταν τούρκοι αξιωματούχοι στα νησιά μας αποφασίζουν ποιοί πρόσφυγες θα επιστραφούν και ποιοί όχι,
..και όταν γαλλικές ''ειδικές'' μονάδες κλήθηκαν να φυλάξουν την τάξη και πάλι στα νησιά μας,
..τώρα,
..με τις προχθεσινές φωτογραφίες,
..είδαμε όλοι με τα μάτια μας την κατάλυση του ελληνικού κράτους,
..όχι μόνον αδιαμαρτύρητα (οι όποιες διαμαρτυρίες ήταν για το ότι χτυπήσανε τους μετανάστες, όχι για την εισβολή στο ελληνικό έδαφος),
..αλλά και με δικαιολογίες που ούτε ο Εφιάλτης, ούτε ο Πηλιογούσης, ούτε καν ο Τσολάκογλου θα επέτρεπαν για τον εαυτό τους.

Λυπούμαστε που το διαπιστώνουμε άλλη μία φορά, αλλά τούτη η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιό επικίνδυνη από όλες των προηγούμενων προδοτών.
Εκείνες ξέραμε τί είναι και τί να περιμένουμε από αυτές.
Ετούτη πρόκειται για την ίδια την Νέα Τάξη αυτοπροσώπως με επίχρισμα αριστεροσύνης.

Όπως και στα φτηνιάρικα προϊόντα όμως: ''η επικάλυψη δεν είναι αληθινή σοκολάτα'',
..έτσι και στην φτηνιάρικη κυβέρνηση η αριστεροσύνη δεν είναι ούτε λαϊκή συνείδηση, και πολύ περισσότερο δεν είναι αγάπη για την πατρίδα, φιλότιμο και εθνική περηφάνια.

Το άρθρο 120 του Συντάγματος στέκει εκεί και μας κοιτάει.
Αλλά εμείς,
..κοιτάμε τηλεόραση!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....