Διυλιστήριο: 08/03/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Στην Αθήνα: ένας κερασμένος καφές περιμένει ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να τον πληρώσουν

 Έμαθα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα στην Ελλάδα, και ζήτησα απ' το περιοδικό δρόμου "σχεδία" (που βοηθάει έμπρακτα τους άστεγους/άπορους της Αθήνας) και την Μαρία Μανωλέλη να μου πουν περισσότερα πράγματα γι' αυτήν την πρωτοβουλία.       

Οι λεπτομέρειες και τα μικροπράγματα είναι αυτά που μπορούν να δώσουν χρώμα σε μια ημέρα και να φτιάξουν τη διάθεση. Ένα μικρό «κάτι». Όπως ένα καφεδάκι. Ένα κέρασμα. Μια απλή κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης. Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται –και ενισχύονται- μέσα από τη νέα πρωτοβουλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία»: «Ένας καφές σε περιμένει».

Ένα κίνημα που ξεκίνησε από τα εργατικά καφενεία της Νάπολι πριν από έναν αιώνα, «φούντωσε» μέσω του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια και εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη και –μέσω του περιοδικού δρόμου «σχεδία»- έφτασε πλέον και στην Ελλάδα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο «καφές που περιμένει» («suspended coffee» είναι ο όρος στα αγγλικά και «caffé sospeso» στα ιταλικά) είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος. Η ιδέα είναι απλή και ταυτόχρονα σπουδαία.

Ο πελάτης παραγγέλνει έναν καφέ της προτίμησής του, αλλά πληρώνει άλλον έναν. Ο καταστηματάρχης βάζει τα λεφτά από τον καφέ που πληρώθηκε, χωρίς να έχει σερβιριστεί, σε ένα ειδικό κουτί το οποίο απ' έξω γράφει «Καφές που περιμένει» ή σημειώνει σε έναν αναρτημένο πίνακα τον καφέ που προπληρώθηκε.

Το αληθινό σενάριο είναι ότι κάποια στιγμή θα μπει ένας άνθρωπος στο μαγαζί και θα ρωτήσει αν υπάρχει διαθέσιμος «καφές που περιμένει». Προορίζεται για έναν συνάνθρωπό μας που η ζωή τον πήγε σε δύσκολα μονοπάτια με αποτέλεσμα να είναι άπορος, άνεργος ή άστεγος και να μην έχει τη δυνατότητα ούτε για αυτή τη μικρή καθημερινή απόλαυση. Ο καταστηματάρχης σερβίρει τον καφέ που έχει ήδη προπληρωθεί. Είναι ένα κέρασμα σε έναν άγνωστο φίλο ή φίλη που δεν έχει «ούτε για καφέ».
   Είτε είναι μια ιδέα που στην πλήρη ανάπτυξη της και εφαρμογή της θα μπορεί να «κερνάει» καφέ και φαγητό άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες είτε είναι μια ουτοπία που έχει πιστέψει μια ομάδα ονειροπόλων (μια χαρά μας βρίσκω) είναι σίγουρα ένα σχέδιο που πρέπει να τρέξει! Να το στηρίξουμε και να το δούμε να αγκαλιάζει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πόσο συχνά σου δίνεται η ευκαιρία να δώσεις μια ευκαιρία; Πόσο συχνά έχεις τη διάθεση να αλλάξεις μια διάθεση; Ο καφές σε αναμονή δεν είναι απλά ένας καφές είναι ένα μεταδοτικό παιχνίδι με μαγικά αποτελέσματα.

 Το ακατόρθωτο γίνεται εφικτό, μια καλή αρχή που μαζί με άλλες ενέργειες και πρωτοβουλίες έρχονται να πείσουν πως ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν είναι μονόδρομος και πως η ανθρωπιά αν και δε βρίσκεται στην πιο δυνατή της έκφανση είναι εκεί. Συχνάζει σε μικρά καφέ, σε όμορφα μπαρ, συνοδεύεται από ωραίες μουσικές, από ήχους ποτηριών που τσουγκρίζονται και κουβέντες που δεν ειπώθηκαν ακόμα. Κεντρικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να λειτουργήσει ο «καφές που περιμένει» σε επίπεδο γειτονιάς. Να ανοίξουν οι πόρτες διαμερισμάτων που μοιάζουν στοιχειωμένα, χωρίς να είναι. Να βγουν οι άνθρωποι από τα διαμερίσματά τους, άνεργοι και στα όρια, κι ας μην έχουν «ούτε για καφέ».   

Να βγουν από το σπίτι, να πάνε –χωρίς καμία συστολή- στα καφέ της γειτονιάς. Να πουν μια «καλημέρα», να κάτσουν στο τραπέζι, να απολαύσουν το κερασμένο καφεδάκι που τους περιμένει. Να πουν μια κουβέντα. Να νιώσουν ενεργοί, ζωντανοί, ορατοί. Φίλοι.


  Ο «καφές που περιμένει» είναι μια ολόκληρη κοινωνική διαδικασία, στην πραγματικότητα. Μια άλλου τύπου απόλαυση που την έχουμε ανάγκη όλοι. 

  Ήδη αρκετά καφέ-μπαρ συμμετέχουν στο κίνημα του «καφέ που περιμένει» και σίγουρα έπεται μεγάλη συνέχεια, αφού το ενδιαφέρον είναι έντονο. Σύντομα δε το καφεδάκι θα επεκταθεί και σε άλλα ήδη (π.χ. γεύματα), ενώ -όπως μας λένε οι άνθρωποι της «σχεδίας»- μέσα στις επόμενες κιόλας μέρες η πρωτοβουλία θα αρχίσει «να τρέχει» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 Οσοι θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να εμπλακούν στον «καφέ που περιμένει» μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» στο 213 0231220. Ένα κερασματάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά.    
Πηγή: www.lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εφοπλιστές-ΜΜΕ-Χρυσή Αυγή Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, είναι ο ίδιος που είχε δηλώσει παλιότερα μετά την πρόταση της αριστεράς  στο να φορολογηθούν οι εφοπλιστές το “ελάτε να με πιάσετε”. Συγκεκριμένα κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εκατομμυρίων ευρώ από παράνομη δραστηριότητα. Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις κατηγορίες, εφόσον ξέρουμε καλά το αφορολόγητο των εφοπλιστών και πως το κράτος τους έχει στα ώπα ώπα, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί πολύ πιθανόν και από την εξέλιξη των γεγονότων, είναι το ποιος είναι ο Βίκτωρας Ρέστης και ποια η σχέση του με τα ΜΜΕ (Mega, Πρώτο Θέμα) και τους ναζιστές της Χ.Α. 

Ο Βίκτωρας Ρέστης κατέχει μερίδια σε ιδιωτικά ΜΜΕ όπως το Mega, Τα Νέα, Το Βήμα, Πρώτο Θέμα, MTV, Κανάλι 9, Nickelodeon, Το Ποντίκι. Ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης είναι δικός του σύμβουλος. Πριν διοριστεί γενικός διευθυντής της ΕΡΤ ήταν ειδικός στα χρηματοοικονομικά στην τράπεζα FBB, η οποία μέχρι πρότινος άνηκε στο Βίκτωρα Ρέστη. Η τρύπα στην FBB από την δανειοδότηση εταιρειών συμφερόντων του Ρέστη από τον ίδιο καλύφθηκε από την Εθνική μέσω δημόσιου χρήματος ανακεφαλαιοποίησης.  Τα ξεπλήρωσαν δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες.

Στη δράση του Ρέστη βλέπουμε γενικά την όψη της άρχουσας τάξης. Δεν πληρώνει φόρους, προκαλεί και πουλάει μούρη στο συγκεκριμένο θέμα, διαπλέκεται με κράτος-κυβέρνηση, διαπλέκεται με ΜΜΕ και ταυτόχρονα προωθεί και τους φασίστες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πολύωρη ξεδιάντροπη προβολή τους από το Πρώτο Θέμα ( σε συνεργασία με τον άλλον αρχιμαφιόζο Θέμο Αναστασιάδη) από τότε που έγινε μέτοχος ο Ρέστης, καθώς και τις φημολογίες για τις εμπλοκές των αυγών στις μπίζνες με τα real estate του Ρέστη σε περιοχές που γκετοποιούνται απ’ τη Χρυσή Αυγή όπως ο Άγιος Παντελεήμονας που αφού έριξε τις τιμές η δράση των αυγών έσπευσε να αγοράσει ακίνητα.
Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορεί να τα κάνει ανενόχλητος καθώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα τη γλιτώσει
Εφοπλιστές-ΜΜΕ-Χρυσή Αυγή Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν θέλουν να πιάσουν τους φίλους τους και διαλύουν την κοινωνία!


Ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ, αποδεικνύει με έγγραφο-ντοκουμέντο του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι σήμερα...

... Από όλους τους μεγαλο-φοροφυγάδες που έβγαλαν τα δισεκατομμύριά τους στο εξωτερικό, έχουν ψάξει μόνο 178!

Από όλα τα δισεκατομμύρια που ταξίδεψαν και έφυγαν από την Ελλάδα (μόνο την περίοδο 2003-2011 βγήκαν 207 «βρώμικα» δισ.), μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει ΜΟΝΟ 150.000 ευρώ.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αρκεί να συγκεκριμενοποιήσουμε για ποια φοροδιαφυγή μιλάμε. «Φοροφυγάς» θεωρείται και ο μικροεπιχειρηματίας που δεν κόβει αποδείξεις για να επιβιώσει και τον ξεσκίζουν με όλη την υπόλοιπη φορολογία.

«Φοροφυγάς» είναι και ο μεγαλο-επιχειρηματίας που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό και απολαμβάνει της πλήρους ασυλίας της κυβέρνησης.

Το έγγραφο που κρατά στα χέρια του ο Γιώργος Χριστοφορίδης δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες....Λόγιος Ερμής
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο επαγγελματισμός υπεράνω όλων;

Η Τράπεζα της Αγγλίας βοήθησε τους ναζιστές: το 1939 μετέφερε το απόθεμα χρυσού της Τσεχοσλοβακίας στο λογαριασμό της Ρέιχσμπανκ, και στη συνέχεια ρευστοποίησε ένα μέρος του πολύτιμου μετάλλου κατά παράκληση της. Η σκανδαλώδης αυτή πληροφορία κοινοποιήθηκε από την ίδια την Τράπεζα, και μάλιστα δημιουργείται η εντύπωση ότι το έκανε με κάποια υπερηφάνεια, σημειώνουν οι ειδικοί.

Στο τμήμα ελεύθερης πρόσβασης της επίσημης ιστοσελίδας της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκονται σελίδες της ιστορίας της, όπου με ακριβή παράθεση ημερομηνιών, ονομάτων, λογαριασμών και ποσών, αφηγείται το «περιστατικό με τον τσεχικό χρυσό» (Czech gold incident). Οι Τσέχοι φοβούνταν την επίθεση της Γερμανίας και ήθελαν να σώσουν ένα τουλάχιστον μέρος των αποθεματικών τους σε χρυσό (ύψους 5,6 εκατομμυρίων λιρών, ή 300 εκατομμυρίων λιρών με τη σημερινή ισοτιμία). Το 1938 αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στην Αγγλία. Οι Γερμανοί όμως έτσι κι αλλιώς κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το χρυσό, με τη βοήθεια του γραφειοκρατικού μηχανισμού. Η κατάληψη της τράπεζας ήταν πολύ πιο σύντομη απ’ ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις. Μέσω της Τράπεζας Διεθνών Συναλλαγών κατατέθηκε αίτηση για τη μεταφορά του τσεχικού χρυσού στο λογαριασμό της Ρέιχσμπανκ. Δέκα μέρες αργότερα η μεταφορά είχε ολοκληρωθεί. Ήταν αδύνατο να βρεθεί ψεγάδι στη δουλειά της Τράπεζας της Αγγλίας. Χωρίς καν να ληφθεί υπόψη το ηθικό μέρος της υπόθεσης και της απλής ανθρώπινης πλευράς, ότι δε χρειάζεται να βοηθήσουν το ναζιστικό καθεστώς, όλη η εργασία έγινε σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, σημειώνει ο οικονομικός αναλυτής Ντέιβιντ Μπιούκ.

Ήταν μια απλή εμπορική συναλλαγή, μια παραγγελία του πελάτη και αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε να την αναλάβει και να τη διεκπεραιώσει οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Η Μεγάλη Βρετανία δεν πολεμούσε με τη Γερμανία, δεν υπήρχαν αφορμές ώστε να αρνηθούν στους Γερμανούς, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είχαν διαρραγεί.

Το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι η ηγεσία της Τράπεζας της Αγγλίας και τότε, και σήμερα αναγνωρίζει ότι λειτούργησε, κλείνοντας τα μάτια στην πολιτική κατάσταση της Ευρώπης, δήλωσε ο τραπεζικός αναλυτής Πάτρικ Τζένκινς στην εφημερίδα The Financial Times.

Το κυριότερο είναι ότι όλα έγιναν χωρίς τη γνώση της βρετανικής κυβέρνησης. Η οποία, τη στιγμή εκείνη ήταν στα πρόθυρα του πολέμου και δεν μπορούσε επ’ ουδενί να βοηθήσει τους ναζιστές: ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά. Και εδώ είναι προφανές ότι η βρετανική τράπεζα λειτούργησε ανεξάρτητα, χωρίς να κοιτάξει τίποτα.

Μια σειρά εμπειρογνώμων κάνουν παραλληλισμούς ανάμεσα σε αυτό το «προηγούμενο» και τη λειτουργία των σύγχρονων τραπεζών. Ο κόσμος, εξακολουθεί να μη γνωρίζει τι συμβαίνει στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το σκάνδαλο με τον τσεχικό χρυσό αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για τη σκληρότητα των τραπεζικών μηχανισμών και την ιδιαίτερη τραπεζική ψυχολογία – για τη λατρεία του επαγγελματισμού, για τη λατρεία της δουλειάς με τον πελάτη, για τον οποίο θυσιάζονται όλες οι εξωτερικές συνθήκες, για τη λατρεία του συνεργάτη σου – αφού το 50% των αμοιβών όλων των τραπεζών είναι τα μπόνους των ανώτατων στελεχών.Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν μια προφητεία προ 2000 ετών τείνει να επαληθευθεί με τρομακτική ακρίβεια, θα πρέπει να ανησυχούμε!

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση ότι το επόμενο βήμα της Google είναι η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού , της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στο Ιντερνέτ, τηρούν σιγή ιχθύος για το νέο εγχείρημα , ωστόσο, η είδηση που κυκλοφορεί κάνει λόγο για ένα τσιπ τελευταίας τεχνολογίας που θα εισβάλει στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου διαβάζοντας την σκέψη ακόμα και τα όνειρα μας.

Η Google προσέχει τα... νώτα της καθώς δεν έχει κοπάσει ακόμα η "θύελλα" από το σκάνδαλο Prism στις ΗΠΑ όπου εμπλέκεται και η αμερικανική εταιρεία ανάμεσα σε αυτές που συνεργάζονται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς πολίτες και όχι μόνο.
Η ίδια, πάντως, η εταιρεία είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις ανακοινώσεις της. Μεγαλοστέλεχος τη Google περιορίστηκε να πει ότι πράγματι η εταιρεία θα δοκιμάσει ένα εμφυτεύσιμο τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο , θα το κάνει όμως για ιατρικούς λόγους.

Το τσιπ αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα εμφυτεύεται σε παραπληγικούς οι οποίοι με την δύναμη της σκέψης θα μπορούν να κινούν την αναπηρική καρέκλα τους.

O Μπιν Γκόμος, αντιπρόεδρος της Google στον τομέα της Έρευνας, επιβεβαίωσε τις φήμες σε συνέντευξή του στον βρετανικό "Independent" δηλώνοντας ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στην τελειοποίηση προϊόντων επιστημονικής φαντασίας, προς το παρόν όμως πρόκειται να δοκιμάσει ένα ηλεκτρονικό τσιπ στον εγκέφαλο ασθενών με κινητικά προβλήματα.

«Οι παραπληγικοί θα έχουν συναίσθηση της κατεύθυνσης που θα λαμβάνει η αναπηρική καρέκλα με την βοήθεια του τσιπ. Θα πρέπει όμως να εξελιχθεί η τεχνολογία για ένα τέλειο αποτέλεσμα», επισημαίνει το στέλεχος της Google.

Αν κανείς δει τον προϊόν αυτό από... άλλη οπτική γωνία, τότε συνειδητοποιεί ότι το τσιπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες , το ανθρώπινα δικαιώματα.
Και μάλιστα, σε μία περίοδο που η Google ενοχοποιείται ότι έχει «συνωμοτήσει» με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) ανοίγοντας την «πίσω πόρτα» στα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών της .

Τυχόν... εισβολή της Google στον ανθρώπινο εγκέφαλο της της δίνει αυτομάτως την δυνατότητα να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στον εγκέφαλο των χρηστών της και να κατευθύνει όχι μόνο τις καρέκλες τους αλλά και τις προτιμήσεις τους.

" κα να μή τις δύνηται γοράσαι πωλσαι ε μ χων τ χάραγμα, τ νομα το θηρίου τν ριθμν το νόματος ατο. Ωδε σοφία στίν· χων νον ψηφισάτω τν ριθμν το θηρίου· ριθμς γρ νθρώπου στί· κα ριθμς ατο χξς´. "

Θα γίνουμε κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι, πιστοί, άθεοι, αρχαιοελληνιστές, άπαντες. Όταν μια προφητεία προ 2000 ετών τείνει να επαληθευθεί με τρομακτική ακρίβεια, θα πρέπει να ανησυχούμε. Είτε προφητεία, είτε σχέδιο αρχαίων αδελφοτήτων, η ουσία είναι ότι πραγματοποείται, και πρέπει να εμποδιστεί. Δεν μπορεί ο καθείς νακρύβεται στην μικροκοσμάρα του, ενώ οι κοσμοεξουσιαστές ετοιμάζουν για αυτόν την τέλεια φυλακή, από την οποία δεν θα μπορεί να δραπετεύσει κανείς, ούτε στα όνειρά του, ούτε στις σκέψεις του.

Και του λόγου το αληθές πάρτε και μια μόλις 250 χρόνων προφητεία του Πατροκοσμά για αυτό που ετοιμάζει η GOOGLE.
"Θα'ρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά.Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν" τάδε έφη Πατροκοσμάς.

defencenet


Διαβάστε περισσότερα.... »
....