Διυλιστήριο: 03/27/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

VIDEO - Ήχοι από πορνοταινία μεταδόθηκαν από τα μεγάφωνα δήμου της Τουρκίας αντί του Ιμάμη

Ήχοι από ταινία πορνό μεταδόθηκαν από ένα μεγάφωνο στο δήμο Κασταμονής, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της επαρχίας της Μαύρης Θάλασσας, ένα περιστατικό το οποίο ο τοπικός δήμαρχος περιέγραψε ως «ανήθικη πρόκληση».

Ένας ντόπιος στην γειτονιά Kuzeykent κατέγραψε 51 δευτερόλεπτα του βίντεο πορνό που μεταδόθηκε από το μεγάφωνο περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, με το κινητό του τηλέφωνο και το ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος Κασταμονής, Ταχσίν Μπάμπας έκανε μια δήλωση στο λογαριασμό του στο Facebook για το συμβάν, λέγοντας πως δεν είχε καμία σχέση με το δήμο.

«Η ανήθικη πρόκληση που πραγματοποιήθηκε παρεμβαίνοντας στο σύστημα ανακοινώσεων του Δήμου μας και ακούστηκε σε ορισμένα σημεία στη γειτονιά Kuzeykent, δεν έχει καμία σχέση με το θεσμό μας. Οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν, ενάντια σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για αυτή την ανήθικη πράξη και σας ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό» δήλωσε ο Μπάμπας.

Οι αξιωματούχοι της τοπικής ασφάλειας, εν τω μεταξύ, δήλωσαν πως υπάρχουν υποψίες ότι η συχνότητα του δήμου έπεσε θύμα χάκερ.

«Πιστεύουμε πως η συχνότητα του δήμου έπεσε θύμα χάκερ επειδή συνέβη σε μία μόνο περιοχή. Θα συνέβαινε παντού αν ήταν από το κεντρικό σύστημα ανακοινώσεων του δήμου. Κάποιος μπορεί να μεταδώσει ότι θέλει αν εντοπίσει το μήκος κύματος της συχνότητας» ανέφεραν οι αρχές, προσθέτοντας πως η έρευνα για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη.



Πηγή Hurriyet

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Βουλή η δικογραφία για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους πρώην υπουργούς Άδ. Γεωργιάδη, Π. Μηταράκη, Κ. Χατζηδάκη, Αν. Λυκουρέντζο και Μ. Βορίδη



Την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους πρώην υπουργούς Άδ. Γεωργιάδη, Π. Μηταράκη, Κ. Χατζηδάκη, Αν. Λυκουρέντζο και Μ. Βορίδη περιέχει δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή και αφορά στην υπόθεση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Πρόκειται για την υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος που σχετίζεται με τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, που αποκάλυψε πριν περίπου δύο μήνες η εφημερίδα Documento.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τη δικογραφία με Α.Β.Μ. ΕΔ 2014/338, που σχηματίστηκε για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν». Για την υπόθεση επισυνάπτεται πλήρης φάκελος από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην Υπουργών Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιες νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις ετοιμάζονται στην Κρήτη



Νέα επενδυτικά σχέδια για την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων εκπονούνται από επιχειρηματικούς ομίλους στην Κρήτη, που δείχνει να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο όμιλος Σπύρου Ράνη, ο οποίος ετοιμάζει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα στον ξενοδοχειακό χώρο. Διαθέτοντας ήδη το ξενοδοχείο 5 αστέρων Αstir Odysseus Resort and Spa στην Κω, έχει αποφασίσει την αξιοποίηση ιδιόκτητης παραλιακής έκτασης, περίπου 170 στρεμμάτων, στην περιοχή της Ελούντας για τη δημιουργία νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας έως 1.200 κλινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ιδιαιτερότητα της επένδυσης αφορά στη δυνατότητα που εξετάζει ο όμιλος προκειμένου, εφόσον εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες, να συμπεριλάβει στις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και ένα...αστεροσκοπείο. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του συγκροτήματος προγραμματίζεται να ξεκινήσει έως τα τέλη του έτους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 176 κλινών και ανοικτού θεάτρου σε έκταση 22,1 στρεμμάτων, της εταιρείας Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε., επίσης στην περιοχή της Ελούντας.

Την ίδια ώρα, στον ιστό της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, που διαθέτει κυρίως μικρές μονάδες, η εταιρεία Μπιρλιράκης Α.Ε. προγραμματίζει την επέκταση του μπουτίκ ξενοδοχείου Pepi Studios με τη δημιουργία επιπλέον 18 σουιτών. To υφιστάμενο κτίριο όπου λειτουργεί η μονάδα διαθέτει ιστορία άνω των 100 ετών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι αυτή είναι η τέταρτη χρήση του, διαφορετική κάθε φορά στην πορεία των χρόνων. Στις αρχές του 1900 λειτουργούσε ως ρωσικό καζίνο, στη συνέχεια λειτούργησε ως ιδιωτικό σχολείο, ακολούθησε η λειτουργία του ως πολυκατάστημα, ενώ τώρα φιλοξενεί επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα λειτουργήσει έως τον Ιούνιο και το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με την ξενοδοχειακή ταυτότητα ibis styles του ομίλου Accor Hotels.

Ο όμιλος που διαθέτει ήδη παρουσία στη χώρα με τα ξενοδοχειακά σήματα Sofitel και Νοvotel επέλεξε την Κρήτη για να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του, μέσω franchise, στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, λανσάροντας τη σειρά των ibis styles. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της επένδυσης αφορά στο γεγονός ότι το κτιριακό συγκρότημα θα έχει μεικτή χρήση, καθώς από το σύνολο των 8.000 τ.μ. του κτιρίου περί τα 3.000 τ.μ. θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου, ενώ τα υπόλοιπα τ.μ. θα αξιοποιηθούν για καταστήματα κ.ά. Παράλληλα, θα υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ 11.000 τ.μ. Η επένδυση θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η εταιρεία MEKAS L.V. Investments ΑΕΞΤΕ προχωρεί τις διαδικασίες για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή Πρίνος Ρεθύμνου και ο όμιλος Καράτζη κατασκευάζει δίπλα στο ξενοδοχείο του Nana Beach μία νέα πολυτελή μονάδα. Νέο ξενοδοχείο κατασκευάζει και ο όμιλος Καλουτσάκη, ενώ ο όμιλος Γενιατάκη, που έφερε πέρυσι στην Κρήτη την ξενοδοχειακή αλυσίδα Carlson Rezidor Hotel Group, προγραμματίζει την κατασκευή δεύτερης μονάδας στο Λασίθι.

Πηγή: Καθημερινή

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σούδα αντί Ιντσιρλίκ θέλουν οι Αμερικανοί: «Θα μπει τέρμα στους εκβιασμούς της Άγκυρας»



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια πλήρη αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ του Ν.Τραμπ με πρώτη προτεραιότητα να καταστεί η Σούδα το επίκεντρο των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Μέση Ανατολή υποκαθιστώντας (αντικαθιστώντας μερικώς) έτσι την τουρκική/ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ με την οποία η Άγκυρα επιχειρεί συνεχώς να εκβιάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Αυτό διαφάνηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς «Mad Dog» Ματίς στο Πεντάγωνο όπου συναντήθηκαν την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον όπως αναφέρει το mignatiou.com είναι ίσως η πλέον σημαντική βάση στον κόσμο για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Οι Αμερικανοί δεν θα εκβιάζονται πια από τους Τούρκους» λένε οι ίδιες πηγές

Αυτό καθίσταται σαφές διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μάτις εξέφρασε την εκτίμηση του για την φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στην βάση της Σούδας, που είναι ο μεγαλύτερος λιμένας βαθέων υδάτων στην Μεσόγειο»

«Ίσως υπάρχει μια ανάγκη να την επεκτείνουμε λίγο. Είναι κάτι που σίγουρα θα κοιτάξουμε. Αλλά είμαστε πολύ τυχεροί που Ο μεγαλύτερος ο λιμένας βαθέων υδάτων βρίσκεται σε μια ικανή χώρα της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Τ.Ματίς ο οποίος συνέχισε τα εγκώμιά του απέναντι στην Ελλάδα λέγοντας πως «είναι μια από τις πέντε χώρες του ΝΑΤΟ που επενδύει το 2% του προϋπολογισμού της στην άμυνα.»

Μια σαφέστατη αιχμή για την Γερμανία η οποία και σε αυτό επιβεβαιώνει την φήμη του μεγάλου «μπαταχτσή» που έχει.

Δεν είναι μόνο η χειραψία που αρνήθηκε να δώσει ο αμερικανός πρόεδρος στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά υπήρξε παρασκήνιο και μάλιστα έντονο.

Όπως έγινε γνωστό χθες από αμερικανικές πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος επέδωσε στην Α.Μέρκελ ένα φάκελο στον οποίο αναγραφόταν το ποσό που χρωστά η Γερμανία από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ και το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί σύντομα από το Βερολίνο, αφήνοντας την Γερμανίδα ηγέτη άφωνη.

Όπως έγινε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Α.Μέρκελ 350 δισ. € (!) ποσό που χρωστά η Γερμανία στο ΝΑΤΟ από το 2002 έως σήμερα.

Ο φάκελος με το «καυτό» νούμερο λέγεται ότι επιδόθηκε στην Α.Μέρκελ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον Ν.Τραμπ.

Αν και το νούμερο που παρουσιάστηκε στους Γερμανούς δεν αποκαλύφθηκε αρχικά από καμιά από τις δύο πλευρές, οι χώρες του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν το 2014 να διατηρήσουν ένα 2% του ΑΕΠ τους για τους εξοπλισμούς αλλά ελάχιστες χώρες το έπραξαν αυτό, όπως σημειώνει ο βρετανικός Τύπος.

Οι χώρες αυτές είναι η η Βρετανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, και η Εσθονία.

Αλλά ο λογαριασμός για την Γερμανία δεν ήταν από το 2014 αλλά από το 2002, όταν ο προκάτοχος της Μέρκελ ο Γκ. Σρέντερ είχε υποσχεθεί να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα.

Ο Ντ.Τραμπ έδωσε εντολή στο οικονομικό του επιτελείο να υπολογίσει πόσο ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 2% τα τελευταία 12 χρόνια και μάλιστα να βάλουν και τον τόκο!

Έτσι υπολογίστηκε πως τα ποσά που η Γερμανία δεν κατέβαλε ανέρχονταν στα 288 δισ.€ συν τους τόκους που ήταν 57 δισ. € διαμορφώνοντας ένα σύνολο 345 δισ. €!

Εάν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα χρέη των Γερμανών από τον Β΄ΠΠ τα οποία οφείλονταν ως πολεμικές αποζημιώσεις στους δεκάδες λαούς οι οποίοι υπέφεραν από την γερμανική «μπότα» (με την Ελλάδα να είναι στις πρώτες θέσεις για τις καταστροφές που υπέστη) τότε γίνεται κατανοητό που οφείλεται η γερμανική παντοδυναμία στο οικονομικό πεεδίο.

Εάν η Ελλάδα τύγχανε ανάλογης μεταχείρησης τώρα θα ήτανε μια άλλη... Ελβετία.

Η αμερικανική κυβέρνηση για πρώτη φορά αυτό το αναγνωρίζει δημόσια και ΕΠΙΣΗΜΑ. Και για το ηθικό έλλειμμα των Γερμανών αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα των Ελλήνων.

Και επειδή όλα στην ζωή ξεκινάνε από την ηθική αναγνώριση για να μετουσιωθούν σε πρακτικές εφαρμογές αυτό έχει την σημασία του.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ματίς και ο Έλληνας υπουργός συμφώνησαν πως η ασφάλεια στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλη την συμμαχία. Είπε σε κάποια στιγμή ο κ. Μάτις: «Πιστεύω (ότι μέσα σε) δύο χρόνια -και κοιτάμε για στήριξη επιπλέον επιχειρησιακών τοποθεσιών και είναι κάτι στο οποίο είμαστε πολύ ανοιχτοί».

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που ασχολούνται με την Ελλάδα, έχουν ξεκινήσει μία σχέση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, η οποία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ίδια την δήλωση του Έλληνα ΥΕΘΑ:

«Κάλεσα τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να επισκεφθεί την Ελλάδα, επισημαίνοντάς του ότι έχει 27 χρόνια να επισκεφθεί υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τη χώρα μας. Δέχθηκε την πρόσκληση και μάλιστα μου έδωσε το χέρι του εκείνη τη στιγμή. Του είπα ότι θα είναι τιμή μας να επισκεφθεί και τη Σούδα.


Για τη Σούδα κάναμε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επέκταση της Βάσης και τη σημασία της για τη Συμμαχία.

Μιλήσαμε για τα εξοπλιστικά, εξηγήσαμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και ζητήσαμε από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών να υπάρξει ένα πλάνο, ώστε από τη μία πλευρά να μπορέσει να εξοπλιστεί η Ελλάδα και από την άλλη χωρίς αυτό να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο.

Θεωρώ ότι αρχίζει μία καινούργια ημέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνα»
Το ότι ο «mad dog» αποδέχθηκε την πρόσκληση σημαίνει πάρα πολλά.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχει πολύ καλούς διαύλους με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ κατανοούν ότι πρέπει να εμπιστεύονται την Ελλάδα περισσότερο από την ασταθή Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ επίσης αποτελεί τον ορθόδοξο δίαυλο με την Ρωσία γιαν να τεθούν οι βάσεις συνεννόησης των δύο υπερδυνάμεων μόλις η κυβέρνηση Ν.Τραμπ έχει καταφέρει να «ξεδοντιάσει» αρκετά το «βαθύ» αμερικανικό κράτος ώστε να μπορεί να μιλήσει λογικά με τον Β.Πούτιν.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζισκάρ Ντ΄Εστέν: Ιδια φορολογία για όλους και κοινό χρέος η μόνη λύση για την ΕΕ


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει παρά βασιζόμενη σε πολιτικές υποδομές που ξεπερνούν τους παλαιομοδίτικους ανταγωνισμούς των κομμάτων», υπογραμμίζει «Φορολογική ισότητα στις χώρες της ευρωζώνης και αμοιβαιότητα στο χρέος» είναι για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Ζισκάρ ντ' Εστέν, η μοναδική λύση, για να μην καταλήξει η Ευρώπη «έρμαιο» της θέλησης των άλλων μεγάλων συνόλων.

Με αφορμή τη συνάντηση των 27 στη Ρώμη, όπου επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα της Κυριακής (Journal du Dimanche - JDD) ο Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εστέν υπογράμμισε τον πρωταρχικό ρόλο που έχει να παίξει η ευρωζώνη για το μέλλον της Ένωσης.

Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΕΕ από τις 6 χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία.
« Σήμερα στην Ευρώπη» πρόσθεσε, «έχουμε δύο διαφορετικές πραγματικότητες: την Ευρώπη των 19 της ευρωζώνης και την Ευρώπη των 28, που προέκυψε από τη μεγάλη διεύρυνση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Η διεύρυνση όμως δεν ήταν καλά προετοιμασμένη και έτσι προέκυψε μια Ένωση ανίκανη να πάρει αποφάσεις, όπως είδαμε για τη μεταναστευτική κρίση.
Εάν η Ευρώπη των 28 δεν μεταρρυθμισθεί δεν έχει μέλλον, και θα το δούμε κατά τις ερχόμενες ευρωεκλογές» υπογράμμισε.

Για τον πρώην πρόεδρο, «είναι η ευρωζώνη που φέρει στο εξής τη φλόγα του ευρωπαϊκού σχεδίου. Με εξαίρεση το ευρώ, ο απολογισμός των τελευταίων 5 ετών είναι άθλιος» τονίζει.

Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία αναφέρει το πόσο έχασε τη δύναμή της στην Ευρώπη, αφού δεν ασκεί πλέον καμία προεδρία.

«Πάει πολύς καιρός, από τότε που η χώρα μας είχε την προεδρία του ΕΚ με τη Σιμόν Βέιγ, της Κομισιόν με τον εξαιρετικό Ζακ Ντελόρ και της ΕΚΤ με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Σήμερα, απολύτως τίποτα, μόνο πολυλογία».

Σχετικά με την Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, που συζητείται από πολλούς, ο Βαλερί Ζισκαρ ντ'Εσταίν εκτιμά ότι έχουμε ήδη να κάνουμε με μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων: με τη ζώνη Σέγκεν και την ευρωζώνη.

Υπογραμμίζει ότι είναι στην ευρωζώνη που βρίσκεται το πνεύμα των ιδρυτών της Ευρώπης, και για να της ξαναδοθεί μια δυναμική «οι ηγέτες μπορούν να προτείνουν σε ορισμένους να προχωρήσουν για μια καλύτερη διάρθρωση, ώστε να γίνει η ευρωζώνη πιο αποτελεσματική και πιο δημοκρατική. Τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που δεν είναι στην ευρωζώνη, δεν θα έχουν λόγους να εναντιωθούν», υποστήριξε.

Στο ερώτημα σχετικά με μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα της ευρωζώνης, ο κ. Ντ' Εστέν εξήγησε:

«Στο σύγχρονο κόσμο των μεγάλων συνόλων (ενοτήτων) στον οποίο έχουμε πλέον περάσει, εάν η Ευρώπη δεν συνεχίσει την ολοκλήρωσή της, θα είναι καταδικασμένη να παραμείνει μια μεγάλη αγορά χωρίς πολιτική ταυτότητα, έρμαιο της ιδιοτροπίας των άλλων.

Ο Ντόναλντ Τράμπ μας έχει ήδη προειδοποιήσει. Ας οργανωθούμε για να γίνουμε μια πραγματική παγκόσμια οικονομική δύναμη, ικανή να αντιπαραταχθεί με την Κίνα, τις ΗΠΑ, ή άλλες μεγάλες δυνάμεις.

Και αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο με τον εξορθολογισμό της ευρωζώνης που σημαίνει: ίδια φορολογία για όλους και κοινό χρέος (αμοιβαιότητα).
Αυτή η φορολογική ισότητα, θα δημιουργήσει το αίσθημα της ελευθερίας στην επιχειρηματικότητα, τη διάθεση δημιουργίας και παραγωγής.

Εφ' όσον έχουμε το ίδιο νόμισμα και τους ίδιους φόρους στο Βερολίνο, στη Μαδρίτη, στη Ρώμη και αλλού στην ευρωζώνη, εφ' όσον η φορολογική ισότητα υλοποιηθεί, κάνεις δεν θα θελήσει να οπισθοχωρήσει (...).


Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει παρά βασιζόμενη σε πολιτικές υποδομές που ξεπερνούν τους παλαιομοδίτικους ανταγωνισμούς των κομμάτων. Μια ισχυρή Ευρώπη είναι ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε στους οικονομικούς γίγαντες που κυριαρχούν τον κόσμο», υπογραμμίζει ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ίδιο έργο, αλλά έγχρωμο..

     Επειδή κοντεύουν να πετύχουν τον στόχο τους να μας κάνουν να βαρεθούμε πιά να ασχολούμαστε μαζί τους,
..ώστε να κάνουν ανενόχλητοι το δωσιλογικό τους έργο,
..εμείς, σε πείσμα τους, περιγράφουμε σήμερα την βαριεστημάρα μας,
..την αγυρτεία τους, και
τις μεθόδους τους.

Βγήκε αυτές τις μέρες ένα απ' τα καθάρματα που θα έπρεπε ήδη να σαπίζουν στην φυλακή, πρώην δοτός πρωθυπουργός,
..και είπε πως είναι "ορατό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου".

Έτσι αρχίζουν πάντα όλα. Με μία δήλωση.
Μετά αρχίζουν οι "διευκρινίσεις": "ναι, όχι, τό 'πα αλλά εσείς δεν καταλάβατε", μπορεί να πέσει και καμιά ψιλοδιάψευση όταν το πρόσωπο είναι αρκούντως φαιδρό και ξεφωνημένο.
Μετά, "σοβαροί" καλεσμένοι παρέα με "σοβαρούς" δημοσιογράφους αρχίζουν να το συζητάνε στα κανάλια,
..στην αρχή κάτι πεντάλεπτα στα δελτία ειδήσεων, μετά ολόκληρες ενημερωτικές εκπομπές, όπου καλούνται και "αναλυτές", οικονομολόγοι,
..ανασύρονται σχετικά άρθρα του εξωτερικού, και κάνουν και μίνι γκάλοπ στους δρόμους και στις καφετέριες.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση διαρρυγνύει τα ιμάτιά της πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, και πως ούτε που της πέρασε απ' το μυαλό,
..ενώ η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές και σκίζει τα καλσόν της πως δεν θα ψηφίσει τίποτε άλλο εκτός απ' αυτά που τόσα χρόνια έχει ψηφίσει.
Μετά από λίγο καιρό ένας υπουργός επανέρχεται: "υπάρχουν σκέψεις, αλλά ακόμη τις επεξεργαζόμαστε, και θα υπάρξουν και αντίστοιχα μέτρα ελάφρυνσης των πιό αδύναμων".
Γίνεται ο σχετικός σάλος, βγαίνουν στον αέρα και κάτι "διαρροές" με προσχέδια, όλοι το συζητούν πιά ανοιχτά εκτός απ' την κυβέρνηση που τηρεί σιγή ασυρμάτου, μέχρι που:
..από κάποια χώρα του εξωτερικού, κάποιος κυβερνητικός επίσημος σκάει επίσημα το παραμύθι "είναι καινούργια απαίτηση των δανειστών, αλλά τους διαμηνύσαμε πως δεν θα το δεχτούμε".
Μετά τα πράγματα μπαίνουν τον δρόμο τους.
Οι "θεσμοί" πάνε, έρχονται, απειλούν, προειδοποιούν, χαμογελούν.
Παίρνουν σειρά οι μενουμευρώπηδες, οι καταστροφολόγοι, οι "λογικοί".
Η λάσπη και τα σκ@τά στον ανεμιστήρα, κι όποιον πάρει η μπάλα.
Μετά αρχίζει το κομματικό "μασάζ" απ' τις κομματικές π@υτάνες στους έγκαυλους κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς που απειλούν ανυπακοή.
Μετά τα πάντα ψηφίζονται και επανερχόμαστε στην αναμονή για νέα δήλωση, και φτού κι απ' την αρχή.

Και στο μεταξύ ο λαός απαθής και μοιραίος βλέπει και ξαναβλέπει το ίδιο έργο,
..κι όλο και ξανασαστίζει με τα ίδια πράγματα, σαν να βλέπει τον Ζήκο για χιλιοστή εξακοσιοστή όγδοη φορά και να ξαναγελάει με τις ίδιες ατάκες που έτσι κι αλλιώς τις έχει μάθει απ' έξω.

Παράσταση και σκηνικό θανάτου με οσμή σαπίλας και βαρεμάρας.
Η κόπια όμως είναι φτιαγμένη από ειδικό υλικό αθάνατο, να μη φθείρεται απ΄ την επανάληψη,
..σχεδιασμένη από τα χειρότερα καθάρματα,
..και παιγμένη απ΄τους φτηνότερους παλιάνθρωπους,
..για τα μάτια του πιό ξεπεσμένου λαού.

Ξέρουν πως δεν θα πεθάνουμε από βαρεμάρα.
Θα την προλάβουν τα νέα μνημόνια και τα νέα μέτρα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στήριξη για τα εργασιακά και τον Αλ. Τσίπρα στην Σύνοδο της Ρώμης - «Κοστούμι» για τον Γ. Ντάισελμπλουμ πίσω από κλειστές πόρτες

Και η χαιρέκακη δήλωση του μεγάλου δημοσιογράφου,  που η εξέλιξη τον διαψεύδει  



Σειρά υποστηρικτικών δηλώσεων για την διασφάλιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου ακολούθησε την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού από τους βασικούς αποδέκτες της.

Από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του προεδρεύοντος της Συνόδου, Ιταλού πρωθυπουργού, Πάολο Τζεντιλόνι, και του συμπροεδρεύοντος, Μαλτέζου πρωθυπουργού, Γιόζεφ Μουσκάτ, μέχρι την ομόφωνη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ελληνικό αίτημα για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για τις «βέλτιστες πρακτικές στις εργασιακές σχέσεις στη Σύνοδο της ΕΕ».

Πηγές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμιζαν στο Έθνος, πως ο πρόεδρος Τουσκ ήταν σε στενή επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του για υποστήριξη. Οι δύο πολιτικοί μίλησαν στο τηλέφωνο την Τρίτη, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον Ντόναλντ Τουσκ το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περί Νότου και Ελλάδας που σπαταλά «σε ποτά και γυναίκες» προκάλεσαν την οργή των Σοσιαλδημοκρατών της Ευρώπης για τα λεγόμενα του Ολλανδού πολιτικού, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Τον... χορό της επίθεσης άνοιξε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, ζητώντας από τους συντρόφους του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να βγάλουν... κόκκινη κάρτα, με το αίτημα της παραίτησής του από το αξίωμα του επικεφαλής του Eurogroup.

Ιδιαίτερα επιθετικός παίκτης αποδείχθηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Ολλανδού απερχόμενου υπουργού Οικονομικών. Ο Φρανς Τίμερμανς, αντιπρόεδρος της ΕΕ - από την Ολλανδία επίσης, όπως και ο κ. Ντάισελμπλουμ-, επιχείρησε να τον δικαιολογήσει, εκτιμώντας ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του, για να του απαντήσει ορθά-κοφτά η Ιταλίδα επίτροπος Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Ντρέπομαι για το γεγονός ότι αυτός που μπορεί να λέει τέτοια πράγματα ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες», φέρεται να είπε στη συνέχεια ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, Γιόζεφ Μούσκατ.

Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι προφανώς απαράδεκτες και ακραίες οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, για να επισημάνει κατόπιν: «Για σκεφτείτε, μήπως αργά συνειδητοποιούμε ότι ο τρόπος λήψης αποφάσεων και η εν γένει λειτουργία του Eurogroup πρέπει να είναι θεσμικά ορθή και χωρίς απαράδεκτες εκφάνσεις»...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για τυχόν απάτη ελέγχονται οι υπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δείτε τα ονόματα πολιτικών και τραπεζιτών



Της Κατερίνας Κατή 

Ώρα μηδέν για τους υψηλόβαθμους τραπεζίτες και τους υπευθύνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των κομμάτων, τους οποίους είχε αμνηστεύσει συλλήβδην εν μια νυκτί η περίφημη τροπολογία της ντροπής. Ελέγχονται όχι μόνο για απιστία αλλά και για απάτη

Επειτα από κοινό αίτημα τριών επίκουρων οικονομικών εισαγγελέων προς τον επικεφαλής οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ξεκινά η νέα έρευνα για την επίμαχη δικογραφία που αρχειοθετήθηκε εξαιτίας της φωτογραφικής τροπολογίας η οποία είχε εισαχθεί λάθρα το 2013 σε άσχετο νομοσχέδιο από το επιδέξιο χέρι τριών βουλευτών της ΝΔ και υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο ένας εκ των τριών εισαγγελέων που μελέτησαν ενδελεχώς τα νέα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο είναι ο Γιώργος Καλούδης. Είχε ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 50 τραπεζικών στελεχών και επτά πολιτικών προσώπων (από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία στην εγκληματική πράξη.

Οι άλλοι δύο εισαγγελείς που θα τρέξουν την έρευνα είναι οι Γιάννης Δραγάτσης και Χρήστος Τζούρας. Είχαν οριστεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Αθανασίου για να μελετήσουν ενδελεχώς τα στοιχεία του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων (και ΜΜΕ).

Είχε προηγηθεί παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προς τον κ. Αθανασίου για τη διενέργεια σχετικής έρευνας, στην οποία ανέφερε, εάν κριθεί αναγκαίο, να ανασυρθεί από το αρχείο το παλαιό πόρισμα Καλούδη που εξαφάνισε η (ν)τροπολογία αμνήστευσης των τραπεζιτών και κατ’ επέκταση και των πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη τροπολογία ψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους περίπου έναν μήνα αφότου ο κ. Καλούδης είχε υποβάλει το πόρισμά του στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Διπλοεγγυημένος λόγος

Τώρα οι τρεις εισαγγελείς, έχοντας στη φαρέτρα τους και τα στοιχεία του πορίσματος της εξεταστικής, αναμένεται να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, ερευνώντας αυτήν τη φορά και την τυχόν στοιχειοθέτηση όχι μόνο του αδικήματος της απιστίας αλλά και της απάτης από πλευράς κομμάτων. Πατούν και στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ δανειοδοτούνταν από μια τράπεζα υπογράφοντας σύμβαση για τη μη εκχώρηση υπέρ τρίτων των κρατικών χρηματοδοτήσεων και οικονομικών ενισχύσεων που θα λάμβαναν, στη συνέχεια έπαιρναν κι άλλο δάνεια από άλλη τράπεζα με την ίδια... εγγύηση, εκχωρώντας δηλαδή ως εξασφάλιση μέρος της ίδιας χρηματοδότησης. Θα διερευνηθεί επίσης εκ νέου και κατά πόσο τηρήθηκαν από τις τράπεζες οι κανονιστικές πράξεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ήδη από τον Απρίλιο του 2012 είχε ενημερώσει ότι τα δάνεια προς τα κόμματα δεν πρόκειται να αποπληρωθούν.

Σε ό,τι αφορά τον σκόπελο της περιβόητης τροπολογίας, δεν αποκλείεται να παραγγελθούν από την Οικονομική Εισαγγελία και νέες πραγματογνωμοσύνες. Σημειώνεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι δικογραφίες που αφορούν τα δάνεια των ΜΜΕ και ήδη καλούνται ή αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις μεγάλα ονόματα του εκδοτικού χώρου.

Πόρισμα με 60 ονόματα

Η πολυσέλιδη αναφορά Καλούδη, πολύτιμο πλέον εργαλείο της νέας έρευνας, είναι πραγματικά κόλαφος. Μάλιστα στο διά ταύτα, αφού εισηγούνταν την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος 37 στελεχών της ΑΤΕ και 13 στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, καθώς για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για τους υπευθύνους των κομμάτων και δη σε βάρος των Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Αννας Πολυχρόνη, Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, Μενέλαου Δασκαλάκη, Αθανασίου Σκορδά και Νικολάου Σοφιανού, έκανε λόγο για συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης «προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών και άλλων προσώπων σχετικά με δάνεια που χορηγήθηκαν και από τις τράπεζες (Attica Bank, EFG Eurobank, Marfin Egnatia Bank, Τράπεζα Πειραιώς) σε πολιτικά κόμματα».

Για τρεις πρώην βουλευτές (Κώστα Γείτονα, Τηλέμαχο Χυτήρη και Ανδρέα Μακρυπίδη) πρότεινε τότε διαβίβαση της δικογραφίας στον Αρειο Πάγο, καθώς «φέρεται να τέλεσαν τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους».

Οι τραπεζίτες

Η παραγγελία Καλούδη για άσκηση δίωξης για απιστία, από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση, ήταν κατά των τραπεζικών στελεχών:

* Της ΑΤΕ: Παναγιώτας Κοντοκώστα, Χρήστου Σικόλα, Κωνσταντίνας Λαζάρου, Ιωάννη Κυριαζόπουλου, Ιωάννη Πάτσιου, Γεωργίου Ζωγόπουλου, Νικολάου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, Ιωάννη Συμεωνίδη, Γεωργίου Κοψιά, Αδαμαντίνης Λάζαρη, Θεοδώρου Πανταλάκη, Κωνσταντίνου Χρήστου, Σαράντου Χριστοφίλη, Ανδρέα Δεϊρμεντζόγλου, Σταύρου Καζαζάκη, Εμμανουήλ Δραμουντάνη, Βασιλείου Δρούγκα, Ιωάννη Βαλάκα, Δημητρίου Μηλιάκου, Κωνσταντίνου Κιούκη, Παναγιώτη Βαράγκη, Χρήστου Στόκα, Κωνσταντίνου Ρολάκη, Ιωάννη Δημούλα, Παναγιώτη Σερμπίνη, Αθανασίου Τσεκούρα, Χαράλαμπου Σταυράκη, Μιχαήλ Μανθόπουλου, Κερασίνας Ραυτοπούλου, Διονυσίου Σωτηρόπουλου, Αθανασίου Ταμβακίδη, Ιωάννη Ζαχαρή, Διονυσίου Ζόμπολα, Ευφροσύνης Στρατοπούλου, Γεωργίου Περάκη, Μιχαήλ Πρωτονοτάριοu .

* Της ΕΤΕ: Μαίρης Γεροντάκη, Θεώνης Δημητροπούλοu, Αγγελικής Διαμαντή, Αν. Δουλίδη, Δημητρίου Καποτόπουλου, Δ. Μαυρέλη, Δήμητρας Μύρκου, Βασιλείου Τζαφαλια, Πέτρου Φουρτούνη, Δημητρίου Λεφάκη, Απόστολου Ταμβακάκη, Αλεξάνδρου Τουρκολιά (απεβίωσε) και Δημητρίου Φραγγέτη.

«Καθαρός» ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι μόνοι που έβγαιναν «λευκοί» από το πόρισμα ήταν τα στελέχη της ΕΤΕ που χορήγησαν δάνεια στον τότε Συνασπισμό (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) και οι υπεύθυνοι του κόμματος, για τους οποίους πρότεινε αρχειοθέτηση, καθώς ανέφερε: «Ως προς τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την ΕΤΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αλήθεια ότι κατά το χρονικό διάστημα που εγκρίθηκαν δεν δόθηκε οποιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, παρότι αφορούσαν σε ένα μικρό συνασπισμό κομματικών σχηματισμών με μικρά εκλογικά ποσοστά και αβέβαιο πολιτικό μέλλον.

Παρά ταύτα, μετά τις εκλογές της 17ης-6-2012, τα ποσοστά του εν λόγω κόμματος εκτοξεύθηκαν και το ποσό της εκλογικής χρηματοδότησης ανέρχεται ήδη, για το έτος 2013, σε 14,1 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να προκύπτει πλέον ζημία, αφού η αντιπαροχή είναι ισάξια. Κατά συνέπεια, λαμβανομένου υπόψη του ως άνω υψηλού ποσού κρατικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ και του γεγονότος ότι, για τα έτη 2011-2018, είχε αυτό εκχωρηθεί εξ ολοκλήρου στην Εθνική Τράπεζα, εξασφαλίζεται πλήρως η απαίτησή της από το εν λόγω δάνειο και δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά η πράξη της απιστίας».

Τα παράδοξα του πορίσματος Καλούδη

Εχει σημασία να υπενθυμιστούν κάποια από τα σημεία του πορίσματος Καλούδη (με βάσει πόρισμα της ΤτΕ για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων κατά την περίοδο 2000- 2011):

* Εξι κρατικά και ιδιωτικά πιστωτικά Ιδρύματα έχουν χορηγήσει δάνεια σε πολιτικούς σχηματισμούς με μοναδική διασφάλιση τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2020.

* Το μεγαλύτερο μέρος έλαβε η Νέα Δημοκρατία με 132,4 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με 120,7 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της δανειοδότησης (72,9%) προήλθε από την Αγροτική Τράπεζα.

* Το 98,1% των δανείων των κομμάτων (δηλαδή 269 εκατ. ευρώ) έχει συναφθεί με εγγύηση τις εν λόγω κρατικές χρηματοδοτήσεις μέχρι και το 2020, ενώ οι κίνδυνοι αυξάνονται λόγω «της μεγάλης χρονικής απόστασης».

* Εκτός από την περίπτωση της Αγροτικής, «επισφαλή» χαρακτηρίζονται και τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την ΕΤΕ.

* Τραπεζικό παράδοξο αποτελεί δάνειο 5.166.000 ευρώ που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ από τη Eurobank, για την απόδοση του οποίου δόθηκε μια υποσχετική επιστολή εξόφλησης μέσω της κρατικής επιχορήγησης του 2011, χωρίς να γίνει «νομότυπη εκχώρηση αυτής, αφού είχε ήδη εκχωρηθεί στην ΑΤΕ».

* Ενώ η ΝΔ είχε συμφωνήσει βάσει πρόσθετης σύμβασης με την ΑΤΕ (2010) τη μη εκχώρηση υπέρ τρίτων των κρατικών χρηματοδοτήσεων και οικονομικών ενισχύσεων που θα λάβει το κόμμα κατά τα έτη 2019 και 2020, εντούτοις χρηματοδοτήθηκε από την ΕΤΕ με εξασφάλιση ένα μέρος της ετήσιας κρατικής τακτικής επιχορήγησης των ετών 2019 και 2020.

* Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τριετία 2009- 2011 τα δύο αυτά κόμματα ήταν άκρως ελλειμματικά, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τόσο από την τακτική όσο και από την έκτακτη (εκλογική) χρηματοδότηση. Παρά την κατάσταση όμως αυτή, η οποία ήταν

γνωστή, οι τράπεζες συνέχιζαν τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

* Επιπλέον, οι εγγυήσεις τις οποίες έλαβαν τα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητα των κομματικών σχηματισμών δόθηκαν με την προϋπόθεση ότι σε βάθος οκταετίας το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα υπάρχουν, αλλά θα λαμβάνουν και αυξημένη κρατική επιχορήγηση, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις δανειοδοτικές συμβάσεις που σύναψαν. Ενδεικτική είναι η σύμβαση που έχει συνάψει η Νέα Δημοκρατία με την Εθνική Τράπεζα για δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται να αποπληρωθεί με μέρος της κρατικής επιχορήγησης του έτους 2019 και μέρος της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης του 2020. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με το δάνειο ύψους 106 εκατ. που έλαβε η ΝΔ από την Αγροτική Τράπεζα.

Με βάση όμως τα εκλογικά αποτελέσματα, το 2012 η κρατική επιδότηση για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε σημαντικά. Ετσι, ακόμη και τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα αναγκάστηκαν να αποδεχτούν ότι τα δάνεια τα οποία χορήγησαν δεν πρόκειται να εξοφληθούν εξ ολοκλήρου, προβαίνοντας στη διενέργεια προβλέψεων απομείωσής τους.

ΚΚΕ και Τυποεκδοτική

Ούτε η χρηματοδότηση που χορηγήθηκε στο ΚΚΕ από την ΕΤΕ είναι επαρκώς εξασφαλισμένη, παρότι η ετήσια κρατική επιχορήγηση των ετών 2011-15 δεν έχει εκχωρηθεί σε άλλη τράπεζα, αφού η οφειλή της συγγενούς του κόμματος εταιρείας Τυποεκδοτική ΑΕ, ύψους 10.683.000 ευρώ, προς την ίδια τράπεζα αποτελεί τροχοπέδη στην αποπληρωμή της συγκεκριμένης οφειλής. Ο δε ισχυρισμός του Ν. Σοφιανού (μέλος αρμόδιου οργάνου για τη διαχείριση των οικονομικών του ΚΚΕ) ότι Τυποεκδοτική και ΚΚΕ είναι διακριτά νομικά πρόσωπα και η φερεγγυότητα του ενός δεν επηρεάζει το άλλο δεν ευσταθεί, διότι όπως προκύπτει από το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης που θα ελάμβανε το ΚΚΕ ποσό 409.500 θα παρακρατούνταν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων τόκων α΄ εξαμήνου της Τυποεκδοτικής, ενώ το υπόλοιπο, ύψους 150.000, θα καταβληθεί έναντι των χρονικά ληξιπρόθεσμων δόσεων κεφαλαίου της ίδιας εταιρείας.

* Περαιτέρω, μέλη αρμόδιων οργάνων για τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων, ενεργώντας με πειθώ και φορτικότητα, προκάλεσαν στους ως άνω αναφερόμενους υπαλλήλους των τραπεζών ΑΤΕ και ΕΤΕ τις άδικες πράξεις της απιστίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας «συναλλαγής» κομμάτων και τραπεζών είναι το υπ' αριθ. πρωτ. ΑΠΓΔ 321/29.7.2010 έγγραφο του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή Ρ. Σπυρόπουλο και με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, εν μέσω της κρίσης και των επώδυνων μέτρων, αιτείται ανανέωση του πιστωτικού ορίου με βάση το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του έτους 2010, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την αναμενόμενη αύξηση του ποσού της κρατικής χρηματοδότησης λόγω της αύξησης των κρατικών εσόδων από την εφαρμογή των επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Ομοίως και το από 22.6.2010 αίτημα του Μεν. Δασκαλάκη, με την ιδιότητά του ως γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, για προσωρινή επαύξηση του πιστωτικού ορίου της δανειοδότησης κατά 5 εκατ. ευρώ. 
 
Πηγή documento
 
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντ.Τραμπ προς Α.Μέρκελ: «Χρωστάς 350 δισ. € από τη συμμετοχή σου στο ΝΑΤΟ»!



του Πάνου Σπαγόπουλου

Δεν είναι μόνο η χειραψία που αρνήθηκε να δώσει ο αμερικανός πρόεδρος στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά υπήρξε παρασκήνιο και μάλιστα έντονο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από αμερικανικές πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος επέδωσε στην Α.Μέρκελ ένα φάκελο στον οποίο αναγραφόταν το ποσό που χρωστά η Γερμανία από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ και το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί σύντομα από το Βερολίνο, αφήνοντας την Γερμανίδα ηγέτη άφωνη.

Όπως έγινε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Α.Μέρκελ 350 δισ. € (!) ποσό που χρωστά η Γερμανία στο ΝΑΤΟ από το 2002 έως σήμερα.

Ο φάκελος με το «καυτό» νούμερο λέγεται ότι επιδόθηκε στην Α.Μέρκελ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον Ν.Τραμπ.

Αν και το νούμερο που παρουσιάστηκε στους Γερμανούς δεν αποκαλύφθηκε αρχικά από καμιά από τις δύο πλευρές, οι χώρες του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν το 2014 να διατηρήσουν ένα 2% του ΑΕΠ τους για τους εξοπλισμούς αλλά ελάχιστες χώρες το έπραξαν αυτό, όπως σημειώνει ο βρετανικός Τύπος.

Οι χώρες αυτές είναι η η Βρετανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, και η Εσθονία.

Αλλά ο λογαριασμός για την Γερμανία δεν ήταν από το 2014 αλλά από το 2002, όταν ο προκάτοχος της Μέρκελ ο Γκ. Σρέντερ είχε υποσχεθεί να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα.

Ο Ντ.Τραμπ έδωσε εντολή στο οικονομικό του επιτελείο να υπολογίσει πόσο ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 2% τα τελευταία 12 χρόνια και μάλιστα να βάλουν και τον τόκο!

Έτσι υπολογίστηκε πως τα ποσά που η Γερμανία δεν κατέβαλε ανέρχονταν στα 288 δισ.€ συν τους τόκους που ήταν 57 δισ. € διαμορφώνοντας ένα σύνολο 345 δισ. €!

Την κίνηση αυτή του Τραμπ Γερμανός υπουργός που δεν κατονομάζεται χαρακτήρισε ως «εξοργιστική» μιλώντας στους Τimes.

Πιο συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός είπε: «Ο στόχος του να θέτεις τέτοιες απατήσεις είναι να εκφοβίσεις την άλλη πλευρά, αλλά η Καγκελάριος το πήρε ψύχραιμα και ήρεμα και δεν πρόκειται να απαντήσει σε τέτοιες προκλήσεις».

Δηλαδή δεν θα πληρώσει, σύμφωνα με τον μη κατονομαζόμενο Γερμανό υπουργό; Μήπως ήταν ο Β.Σόιμπλε αυτός;

Οι Τimes επικαλούμενοι πηγή κοντά στην Καγκελαρία λένε πως η Α.Μέρκελ «θα αγνοήσει την πρόκληση αυτή».

Μήπως με τον ίδιο τρόπο και η Ελλάδα πρέπει να αγνοήσει τα ποσά που ζητά ο Σόιμπλε;

Σημειώνεται ότι μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τη Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στη Γερμανία μέσω twitter, αφήνοντας μομφές κατά της Γερμανίας για «τεράστια» χρέη στο ΝΑΤΟ, χρέη το ύψος των οποίων όμως δεν είχε αποκαλύψει.

Σε δύο tweet το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ.

«Παρά τα όσα περιμένατε από την πλευρά των ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ», σχολίασε ο Τραμπ

Στη συνέχεια όμως εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας, σχολιάζοντας πως

«Παρ' όλα αυτά, η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!».



Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....