Διυλιστήριο: 11/13/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ήταν κάποτε… ολόκληρο το εφάπαξ

Κουρεμένα έως και 50% θα είναι αυτά που θα χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων από το 2015.

Μειωμένα έως και 50% θα είναι τα νέα εφάπαξ που θα χορηγεί το 2015 το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την 1η Σεπτέμβρη του 2013.
Η μείωση προκύπτει μετά την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Για τα εφάπαξ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε χθες ότι το κράτος θα σταματήσει πλέον να χρηματοδοτεί κατά 100% τα εφάπαξ κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων και το σύστημα θα γίνει ανταποδοτικό.

Με αυτό το δεδομένο, στελέχη του Ταμείου τόνιζαν ότι ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβάλλονται, οι περικοπές μπορεί να κυμανθούν από 20% έως 50%. Κι αυτό γιατί το Ταμείο θα απονέμει ποσά εφάπαξ που θα αναλογούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι.

Δηλαδή με βάση τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος (σ.σ έσοδα ίσον με έξοδα) ου ισχύει από φέτος, το ΤΠΔΥ, όπως και κάθε άλλο ταμείο πρόνοιας (π.χ Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα –ΤΑΠΙΤ), θα πρέπει να παρέχει εφάπαξ σε άμεση συνάρτηση με τις εισφορές που έχει μαζέψει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση στελεχών του Ταμείου Πρόνοιας, ένας υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που σε 35 χρόνια πληρώνει 18.500 ευρώ εισφορές και με τα σημερινά δεδομένα παίρνει 38.000 ευρώ εφάπαξ, με τον νέο υπολογισμό θα πάρει 19.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι χωρίς νέες μειώσεις θα υπολογιστεί το ποσό του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν (εκδόθηκε πράξη συνταξιοδότησης) έως και τον Αύγουστο του 2013. Αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 34.000 αιτήσεις για την καταβολή του βοηθήματος από τον φορέα του Δημοσίου, με τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τους 15 μήνες.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

In Θρασίμια we trust!..

  
 Οι αμερικανοί αφήνουν τις τύχες τους στον Θεό.
Το γράφουν και στο δολάριό τους: ''In God We Trust'' .

Εμείς πάλι, εδώ που φτάσαμε, εμπιστευόμαστε κι αφήνουμε τις τύχες μας στα ''θρασίμια''.

Μόνον αυτά είναι ικανά να διώξουν τα πολιτικά ψοφίμια, τους σάπιους νεκροζώντανους που μας κυβερνούν.
Αυτά, που θίγονται άμεσα και που ξεπουλιέται το δικό τους μέλλον.
Αυτά, που ένα τους χθες, μία δεκαεπτάχρονη μαθήτρια λιποθύμησε μέσα στο σχολείο της στην Πάτρα από ασιτία. Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, και όπως ανακοινώθηκε είχε να φάει μέρες, καθώς η οικογένειά της στερείται ακόμη και τα στοιχειώδη.

Εμείς, οι χειροκροτητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, από το ΠαΣοΚ μέχρι την σημερινή εγκληματική συγκυβέρνηση,
..είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε σε ο,τιδήποτε.
Ανίκανοι να αντιδράσουμε στην ανεργία, στις πτωχεύσεις, στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.
Ανίκανοι να αντιδράσουμε στην κοροϊδία των μνημονίων της ''ευτυχίας'',
..και στην ''έξοδο'' από αυτά, για να παραμείνουμε όμως αιώνια.
Ανίκανοι και ηλίθιοι μπροστά στο ήξεις-αφήξεις των 100 δόσεων: ''ναι μπορούμε, όχι δεν μπορούμε, ναι αν συμφωνήσει η τρόϊκα αλλά όχι για όλους, για όλες τις οφειλές, όχι για όλες τις οφειλές, εκατό δόσεις αλλά τις λέμε εικοσιτέσσερεις'',
..φτάσαμε να κρεμόμαστε απ΄τα π@π@ρια του κάθε κυβερνητικού μ@λ@κα, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΔΟΣΕΙΣ, Ή ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ!
Ανίκανοι, ανίκανοι, ανίκανοι!

Μόνον τα ''θρασίμια'' μπορούν!
Σήμερα, αναταραχές έχουμε στην Νομική και συγκρούσεις ΜΑΤ και φοιτητών.
Έτσι,
..εκεί,
..από την Νομική πριν 41 χρόνια άρχισε το ξήλωμα της προηγούμενης χούντας.

Μόνον τα ''θρασίμια'' μπορούν να διώξουν χούντες.
Όχι εμείς, οι ανίκανοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς. Να τον χαιρόμαστε. Απολαύστε το video !!!


Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού ορκίστηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 13 11 2014, ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς.

Αλλά για να θυμηθούμε τι έλεγε ο υφυπουργός σε ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Βασικά παραδέχεται ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ επωφελήθηκαν, σαν να μην άξιζαν κάποιοι, stage, εργολαβίες κτλ, που ξέρουν ποιοι είναι, και τώρα πρέπει να τους προσεγγίσουν για να τους ''εκβιάσουν'' να ψηφίσουν ΝΔ.

Κύριε υφυπουργέ, αυτή είναι η Παιδεία που οραματίζεστε; Με αυτή την ιδεολογία θέλετε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας ; Συμφωνείτε να διατηρηθεί το πελατειακό σύστημα στην δημοκρατία μας ; Πιστεύετε ότι δεν πρέπει να επέμβει εισαγγελέας να ελέγξει τους διορισμούς, που εσείς ξέρετε ;


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η εισπρακτική εταιρεία των Υιών Σιούφα ''πετάνε'' στο δρόμο τους Έλληνες από τα σπίτια τους !!!


Το περιστατικό συνέβη χθες. Για να διαβάσουμε , ακριβώς πως το έζησαν μέλη των κινημάτων που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δεν αντέχουν να ακούν το κύριο Γεωργιάδη να λέει ότι ''δεν μπορεί να υπάρχει πάντα προστασία στην πρώτη κατοικία'' και ας το ορίζει το Σύνταγμά μας .  

14:33 σήμερα το μεσημέρι,
ο Παναγιώτης, ένας διαδικτυακός φίλος και ιδρυτικό μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μου στέλνει μήνυμα στο κινητό:
"ΑΓΡΙΝΙΟΥ 54 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Κ.ΜΑΙΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΥ,
ΠΗΓΑΝ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ,
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΣΤΕΙΛΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΟΝΤΑ."
Τον καλώ απευθείας: "σε παρακαλώ μάθετε για τηλέφωνο,για να εξακριβώσουμε τι συμβαίνει",και ταυτόχρονα ειδοποιούμε και την κινητοποίηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,και την Συντονιστική Ιλίου Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ιλίου και την Ανεξάρτητη Αντιμνημονιακή Κίνηση πολιτών Ιλίου η οποία,  ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ κι αφού είχαν καταφέρει, να αποτρέψουν ΞΑΝΑ και αυτήν την Τετάρτη, πλειστηριασμούς κατοικιών στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, όπου δεν τόλμησε αυτή τη φορά, να παρουσιασθεί μπροστά τους, κανείς συμβολαιογράφος πιά !!! 
Έπειτα κατευθύνθηκαν τάχιστα (ομάδα 100 ατόμων Ανεξάρτητοι Έλληνες, Α.Α.Κ.Π.Ι.,  ΕΠΑΜ, Δεν Πληρώνω, κινήματα και δημότες) προς την Αγρινίου 54 κι εμπόδισαν τ'αρπακτικά, να ολοκληρώσουν την δράση τους, μαζί με την ξεσηκωμένη γειτονιά και με άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι έλαβαν το διαδικτυακό κάλεσμα κι ΕΤΡΕΞΑΝ χωρίς δισταγμό, να βοηθήσουν!


(Στην φωτογραφία βλέπουμε το Γ.Γ. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ιωάννη Μοίρα και τον Πρόεδρο της δημοτικής κίνησης Ιλίου Α.Α.Κ.Π.Ι Νίκο Ξενάκη)


Αφού απομακρύνεται,προσωρινά, ο ''κίνδυνος'',-κι εμείς στα Βόρεια , έχουμε τρέξει , σε δύο ειρηνοδικεία της περιοχής μας (Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνία)-
κατά τις 17:00 λαμβάνω μήνυμα, πάλι από το μέλος μας, ότι:
"ΣΤΙΣ 7 Η ΩΡΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΕΚΕΙ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ! ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΟΣΜΟ."

Ο Τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Ρένος Βασιάδης επικοινωνεί απευθείας με τους δικηγόρους και με τον Γενικό Γραμματέα του κινήματος Ιωάννη Μοίρα ο οποίος προς τιμήν του, έχοντας ήδη ακούσει για το περιστατικό, φροντίζει να ενημερωθεί και παρευρίσκεται τάχιστα μαζί μας, στις 7 ώρα το απόγευμα, στην οικία της κ.Ορφανού, με την οποία συζητούν, και η γυναίκα, τους μεταφέρει τα γεγονότα στο σύνολό τους. Να σημειώσουμε ότι στην κατοικία παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος Περιστερίου κύριος Παχατουρίδης.

Η γυναίκα αυτή, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση στης Συντονιστικής Επιτροπής Ιλίου, Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
"εκβιάστηκε σήμερα να πεταχτεί στο δρόμο από την τράπεζα Eurobank, από εντεταλμένους της Εισπρακτικής Εταιρείας Υιών Σιούφα & όργανα της Τάξης σε εφαρμογή των Μνημονιακών συμφωνηθέντων της κατάπτιστης συγκυβέρνησης με την Τρόϊκα."

Αυτό ακριβώς, είναι το τοπικό Πατριωτικό Δίκτυο Αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, που οραματιζόμουν, από την ώρα που παρακολουθήσαμε την παράδοση της χώρας στις 23/4/2010, σε απευθείας μετάδοση, από το Καστελλόριζο, από τον Γεώργιο Τζέφρυ Παπανδρέου.

Αυτό το δίκτυο σε κάθε γειτονιά, που όλοι γνωρίζαμε, πως θα έρθει η μαύρη ώρα, που θα το χρειαστούμε, την στιγμή που τα όργανα των πραξικοπιματιών, θα ερχόντουσαν να κλέψουν τις ζωές μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου, προς όλους σας,
που αναρωτηθήκατε, σαν άξιοι συνάνθρωποί μας:
"Αν όχι εγώ, τότε ΠΟΙΟΣ ;;;"

(Οι φωτογραφίες είναι από την είσοδο της εισπρακτικής εταιρείας των Υιών Σιούφα στην Καλλιθέα. Στην πρώτη φωτογραφία είναι στην είσοδο της εταιρείας, στο τζάμι της .
Στην δεύτερη φωτογραφία το περίεργο είναι ότι τα νούμερα της οδού παρόλο που αριθμούνται κανονικά (2,4,6 κτλ) στο σημείο αυτό το νούμερο είναι που βλέπετε.)  


Γράφει ''Μία Ελληνίς''

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....