Διυλιστήριο: 10/20/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Μεθοδευμένες και κατασκευασμένες από καιρό οι κατηγορίες κατά των κατοίκων της Ιερισσού.

Ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν ένα μήνα πριν την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» αποκαλύπτει ο δικηγόρος κατηγορουμένων Ιωάννης Κανελλόπουλος.   
Ενοχοποιητικά στοιχεία που βρέθηκαν ένα μήνα πριν την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», copy-paste κατηγορητήρια, ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών και υπαλλήλων της εταιρίας περιλαμβάνονται στις χιλιάδες σελίδες των δικογραφιών αποκαλύπτει ο δικηγόρος κατηγορουμένων Ιωάννης Κανελλόπουλος.

Την συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια κατασκευής εγκληματιών προκειμένου να κατασταλεί ο αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καταγγέλλει σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε ο δικηγόρος Ι. Κανελλόπουλος. Πρόκειται για τον συνήγορο υπεράσπισης τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός, πέντε κατοίκων που εμπλέκονται στην δικογραφία για τα επεισόδια κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων έξω από το Δημαρχείο Ιερισσού στις 30 Μαρτίου του 2012 και ενός εμπλεκομένου στα γεγονότα στο «Ρέμα Καρατζά» στις 12 Μαίου του 2013.  Ταυτόχρονα είναι και ο συνήγορος του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και παράλληλα φερόμενου ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης των Σκουριών, Αποστόλη Παπαγεωργίου.

Η υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις 17 Φεβρουαρίου του 2013.


Τα ενοχοποιητικά αντικείμενα που μπήκαν στην έκθεση αυτοψίας ως δήθεν ευρεθέντα στον χώρο του εργοταξίου την ημέρα του εμπρησμού, απεδείχθη ότι βρέθηκαν ένα μήνα πριν την ημέρα του εμπρησμού και μάλιστα σε άλλη τοποθεσία, εκτός του χώρου του εργοταξίου καταγγέλλει ο Ι. Κανελλόπουλος. Την ίδια στιγμή τα κατηγορητήρια που εξέδιδε ο ανακριτής είναι copy-paste για όλους τους εμπλεκόμενος και στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία που δεν στηρίζονται από τα στοιχεία των δικογραφιών και κανένας μάρτυρας δεν φαίνεται να έχει καταθέσει.

«Από το σύνολο της αστυνομικής έρευνας και της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να στοιχειοθετείται η οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής στις έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο μεταλλείο στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής για τον Παπαγεωργίου Απόστολο…». Αυτό αναφέρεται ρητά στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών για την συγκεκριμένη υπόθεση σύμφωνα με τον Ι. Κανελλόπουλο. Υπάλληλοι της εταιρείας έχουν καταθέσει ενόρκως και υποδεικνύουν ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση τον κ. Παπαγεωργίου ενώ η υπεράσπιση έχει καταθέσει και μήνυση κατά του κεντρικού μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατηγορώντας τον για ψευδορκία.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση και τον τρόπο χειρισμού της από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να θυμίσουμε πως έχει παρέμβει και η Διεθνής Αμνηστία στις 26 Μαρτίου 2013 η οποία κάλεσε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν έγκαιρη αμερόληπτη και αποτελεσματική έρευνα των ισχυρισμών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία στην υπόθεση εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές.

Τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου επιβεβαιώνει και το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι οι  δύο προφυλακισμένοι επί έξι μήνες για την υπόθεση, χωρίς την επιβολή χρηματικού προστίμου και χωρίς να έχει γίνει κάποια αίτηση αποφυλάκισης από τους συνηγόρους τους. Το Συμβούλιο Πλημ/κων Θεσσαλονίκης αυτεπάγγελτα εξέτασε την περίπτωση και αποφάσισε να άρει την προσωρινή τους κράτηση.

Η υπόθεση του «Ρέματος Καρατζά» και της εγκληματικής οργάνωσης των 29 και η χορηγία της Ελληνικός Χρυσός στα σώματα ασφαλείας.

Μεθοδευμένη και κατασκευασμένη επί πέντε μήνες χαρακτηρίζει την δικογραφία 3.500 σελίδων ο Ι. Κανελλόπουλος. Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον δεκάδες dvd με απομαγνητοφωνήσεις και άλλο υλικό οι οποίες ήταν αδύνατο να διαβαστούν από τους συνηγόρους μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες. Ο δικηγόρος δηλώνει πως υπάρχει υλικό που αποδεικνύει ότι έχει γίνει πλήθος παράνομων ενεργειών των αστυνομικών οργάνων εις βάρος των κατοίκων με πρόφαση τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μείζον είναι το θέμα της χορηγίας της «Ελληνικός Χρυσός» προς τα σώματα ασφαλείας.  Προβληματικό είναι προφανώς το γεγονός ότι την συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζονται οι ανακριτικοί υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχουν οικονομικό χορηγό τους την εταιρεία. Η υπεράσπιση των εμπλεκομένων έχει ζητήσει δικαστική προστασία απο τον Εισαγγελέα Εφετων Θεσσαλονίκης, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου και τον άμεσο ορισμού Εφέτη ανακριτή για την υπόθεση. Ο κ. Κανελλόπουλος παράλληλα επιφυλάσσεται να ανακοινώσει στο μέλλον περισσότερα στοιχεία που αφορούν το περιεχόμενο της δικογραφίας «μέσα στην οποία έχουν συντελεσθεί θαύματα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.www.diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οικονομική κρισή στην Ελλάδα;...Όχι για όλους...

Οι μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης στην Ελλάδα: 505 δισεκατομμυριούχοι και 8.000 εκατομμυριούχοι.


Περιουσία που αγγίζει τα 60 δισ. ευρώ διαθέτουν μόλις 505 Έλληνες σύμφωνα με στοιχεία της Wealth-X που δημοσιεύει το 'Βήμα της Κυριακής".

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι οικονομική κρίση δεν πλήττει τον πλούτο...το αντίθετο μάλλον, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αύξησή του.

Στην Ελλάδα οι 505 Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία που έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Δηλαδή από τα 50 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 60 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν. Συνολικά στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται από τα τμήματα Private Banking των τραπεζών σε περίπου 8.000, καθώς μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.

Που επενδύουν


Οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα, 15% σε μετοχές, 15% σε εταιρικά ομόλογα ενώ διατηρούν ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα. Οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα φτάνουν το 8%, σε νομίσματα το 7% και σε χρυσό το 6%.


Διυλιστήριο: Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία φαίνεται κάθαρα από ποιούς δημιουργήθηκε η κρίση και ποιος ο σκοπός της. Και εμείς που νομίζαμε ότι την  κρίση την πάθαμε γιατί ειμαστε ανεπρόκοποι τεμπέληδες....

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Γάλλοι έφτιαξαν αρχαίο Ελληνικό πλοίο για να τιμήσουν τους Έλληνες που Ίδρυσαν την Μασσαλία

Μπροστά από το μαρμάρινο μνημείο που είναι αφιερωμένο από την Ελλάδα και που θυμίζει την ιστορία του Πρωτέα και της Γύπτις και κάτω από το επιβλητικό κάστρο του St. Nicolas στην είσοδο του λιμανιού της Μασσαλίας ,όπου το 600 π.Χ. οι Έλληνες Φωκαείς από τη Μικρά Ασία κατέπλευσαν με πλοίο και έφεραν το πολιτισμό στην Ευρώπη ιδρύοντας αποικία με το όνομα Μασσαλία, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η καθέλκυση αντιγράφου αρχαίου ελληνικού πλοίου.

Το ξύλινο πλοίο ναυπηγήθηκε στο παραδοσιακό καρνάγιο Bord, από ξύλο πεύκου Άλπεων, βελανιδιάς και ελιάς με σύνδεση λινάτσας ,επικάλυψη πίσσας ,όπως ακριβώς το ναυάγιο που βρέθηκε στις ανασκαφές στη πλατεία Jules Vernes το 1993. Ήταν μια συγκινητική τελετή για όσους ‘Ελληνες παρευρέθηκαν γιατί θύμισε σε όλους την αρχαία Ελληνική ιστορία δίνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο το κόσμο. Στη τελετή παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Στυλιανός Γαβιήλ, ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος Πλοίαρχος ΛΣ Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Μασσαλίας π. Δημήτριος Αρκαζού, ο αντιδήμαρχος Μασσαλίας Ρ. Mennucci κ.ά.

Μετά από τους χαιρετισμούς των παρευρισκομένων, οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας συμμετείχαν στη καθέλκυση του πλοίου στα νερά του παλιού λιμανιού και ακολούθησε δεξίωση στο χώρο μπροστά από το μνημείο. 

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

JPMorgan: 13 δισ. δολάρια για προσφυγές εναντίον της

Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase συνήψε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να πληρώσει το ποσό ρεκόρ των 13 δισεκ. δολαρίων και να βάλει έτσι τέλος σε μια σειρά διώξεων, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Επικαλούμενη πηγή που γνωρίζει το θέμα, η οικονομική εφημερίδα διευκρίνιζε χθες, Σάββατο, πως η συμφωνία αυτή, η οποία έχει στόχο τη διευθέτηση μιας σειράς διώξεων που συνδέονται με την κρίση των παραγώγων των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου (subprime), συνήφθη το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Τόνι Γουέστ και το νομικό σύμβολο της JPMorgan Στίβεν Κάτλερ.
Σύμφωνα με τους New York Times οι οποίοι αναφέρονται επίσης σ' αυτή την προκαταρκτική συμφωνία, ο χαρισματικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον συμμετείχε επίσης στις συνομιλίες.
Αν επιβεβαιωθεί το ποσό, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο που έχει καταβληθεί ποτέ από αμερικανική εταιρεία σε τέτοιου είδους συμφωνία με την κυβέρνηση. Θα είναι επίσης μεγαλύτερο από τα 11 δισεκ. δολάρια που είχαν αναφερθεί το καλοκαίρι από τον αμερικανικό Τύπο.
Η συμφωνία αυτή δεν αφορά μια ποινική έρευνα εναντίον της τράπεζας που διεξάγεται από δικαστήριο του Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ωστόσο με την εν λόγω συμφωνία θα διευθετηθούν οι προσφυγές στις οποίες έχει προχωρήσει η FHFA, μια κανονιστική αρχή για τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ που κατηγορεί την JPMorgan ότι εξαπάτησε τους οργανισμούς αναχρηματοδότησης Fannie Mae και Freddie Mac πουλώντας τους subprime πριν από την κρίση. Θα διευθετηθούν επίσης οι προσφυγές τις οποίες έχει ασκήσει η δικαιοσύνη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Εφορία βάζει «χέρι» σε μισθούς και συντάξεις

Έντονη ανησυχία σε χιλιάδες πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, προκαλούν οι οδηγίες που έχουν λάβει οι Εφορίες να προχωρούν σε κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις και λογαριασμούς μισθοδοσίας.
Η «δεξαμενή» των οφειλών υπερβαίνει τα 60 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος απ' αυτά τα χρέη θεωρούνται ανείσπρακτα. Την ίδια ώρα, ο όγκος των οφειλών αυξάνεται συνέχεια, καθώς οι περισσότεροι πολίτες αφήνουν τα χρέη του 2013 να γίνουν ληξιπρόθεσμα και πληρώνουν – όσο και όσοι μπορούν να πληρώσουν- τα χρέη από προηγούμενα χρόνια.
Τα δικαστικά τμήματα πιέζουν ασφυκτικά τους οφειλέτες να πληρώσουν ακόμα και με μικρά ποσά έναντι του συνολικού χρέους τους, ώστε να αποφύγουν τον «εφιάλτη» της κατάσχεσης.
Έτσι, η Εφορία μπορεί να εισπράττει μέρος των οφειλών από τους τρεχούμενους λογαριασμούς, τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και τις προθεσμιακές καταθέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει κατασχεθεί ακόμη και το επίδομα ανεργίας.
Το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ. Δηλαδή, μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν λίγα ευρώ στην τράπεζα για μία ώρα ανάγκης, κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα τους
Παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη
Τα περιστατικά αυθαίρετων και παράνομων κατασχέσεων προκάλεσαν την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη,
Όπως τονίζει, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει, κάθε φορά που δίνεται εντολή κατάσχεσης, να εφιστά την προσοχή περί ακατάσχετου στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και σύνταξης.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει τα αυτονόητα: Οι αρμόδιες υπηρεσίες, πριν δώσουν εντολή για κατάσχεση, θα πρέπει να έχουν εξετάσει προηγουμένως την οικονομική κατάσταση του πολίτη, ιδίως αν αυτός δεν έχει άλλες πηγές εισοδήματος.
Η ανεξάρτητη αρχή προτείνει να τηρείται το όριο του ακατάσχετου των 1.000 ευρώ και σε κάθε άλλο λογαριασμό, όταν τα ποσά αυτά αποτελούν αποδεδειγμένα το μοναδικό εισόδημα του πολίτη.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, ο αρμόδιος προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει διακριτική ευχέρεια όσον αφορά το μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης που θα επιλέξει, αλλά και το χρηματικό ποσό που θα κατασχέσει.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά κατάσχεσης, ακόμα σε πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....