Διυλιστήριο: 06/17/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στον Στουρνάρα την έκθεσή του! (Βίντεο)

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι παρεμβαίνει για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.

Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια προέβη πριν από λίγο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επέστρεψε ως απαράδεκτη στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, την έκθεσή του για τη νομισματική πολιτική!

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι σκόπιμα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και παρέδωσε στην ίδια την έκθεσή του, όπου προειδοποιεί για πτώχευση της χώρας και έξοδο από την ευρωζώνη αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την παρουσίαση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μυστική» πρόταση συμφωνίας στην κυβέρνηση από τον Γιούνκερ - Τι περιλαμβάνει


Νέο κείμενο για την επίτευξη συμφωνίας φέρεται να έδωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στις Βρυξέλλες η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», το κείμενο αυτό της Κομισιόν θέτει αυστηρούς στόχους για να επιτευχθεί συμφωνία, όμως αφήνει ελευθερία κινήσεων στην ελληνική πλευρά.

Στο κείμενο του Γιούνκερ, που δόθηκε στην Αθήνα εν αγνοία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σημειώνεται ότι για τα πρωτογενή πλεονάσματα απαιτείται η συλλογή φόρων 1% του ΑΕΠ από το ΦΠΑ και ακόμη 1% από το ασφαλιστικό.

Αφήνει, όμως, στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει η ίδια πώς θα κινηθεί.

Με άλλα λόγια, δεν είχε μέσα περικοπή του ΕΚΑΣ, περικοπές στις συντάξεις και συγκεκριμένες αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ.

Βέβαια, ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τι νόημα έχει ένα σχέδιο της Κομισιόν, από τη στιγμή που δεν έχουν συμφωνήσει για αυτό ΔΝΤ και ΕΚΤ...

Πηγή


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Επιτροπή αλήθειας δημόσιου χρέους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Τι λένε στην ΝΔ ;


Οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι μία διαδικασία ογκώδους δουλειάς, αλλά και μία διαδικασία στην υπηρεσία του κεφαλαιώδους δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για το ποιοί μας έφεραν ως εδώ και πως, μέσα από ποιες συμβάσεις μιζών και διαπλοκής μέσα από ποιες υπόγειες διαδρομές διαφθοράς και ιδιοτελούς διαχείρισης, επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία θα δημοσιοποιηθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της, ενώ πρόσθεσε η επιτροπή εξακολουθεί να συλλέγει αποδεικτικό υλικό για το λογιστικό έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.

Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τα στοιχεία που παρέχει στην επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα και είχαν ως αποτέλεσμα να εισπραχθούν τεράστια ποσά μιζών να επιβαρυνθεί το δημόσιο και να διογκωθεί και εκτιναχθεί το δημόσιο χρέος.

Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Καμμένος παρουσίασε στοιχεία από μια εν εξελίξει έρευνα του υπουργείου και η επιτροπή αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της.

"Σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε, βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός", δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι "ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώρας".

Τέλος, σχολίασε ότι "είναι τεράστιο το θέμα των εξοπλισμών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες προμηθεύτριες χώρες. Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή", κατέληξε.



Τι λένε στην ΝΔ 

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα από την ομάδα υποστηρικτών του Κώστα Καραμανλή (μια ομάδα που αποτελείται από 12.000 άτομα περίπου) δημοσιοποιούν τα ακόλουθα


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπαδημούλης σε Γιούνκερ :«Να βάλει σε ένα χαρτί αυτά που είπε χθες»

Απαντώντας στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραποιεί τα λεγόμενά του σε σχέση με τις προτάσεις των θεσμών στη διαπραγμάτευση, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης τον κάλεσε να βάλει αυτά που είπε χθες σε ένα χαρτί, να εξασφαλίσει την υποστήριξη των θεσμών και να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσουν εκ νέου οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε: «Βγαίνει ο κ. Γιούνκερ και λεει "εγώ δεν πρότεινα τέτοια πράγματα, θέλω άλλα. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, λογικές προτάσεις, ποτέ δεν είπα να ακριβύνει ο ΦΠΑ στο ρεύμα, στα φάρμακα" κλπ. Εγώ δεν στέκομαι στο ότι το χαρτί που έδωσε εκ μέρους των θεσμών στον Τσίπρα έχει αυτές τις προτάσεις, τις οποίες χθες απέρριψε ο κ. Γιούνκερ.

»Λέω να βάλει ο κ. Γιούνκερ σήμερα στο χαρτί αυτά που είπε χθες με θετικές προτάσεις, να εξασφαλίσει τη στήριξη των θεσμών σε αυτή τη νέα προσέγγιση και να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ξαναρχίσουν να συζητούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων παραγωγικά.

»Γιατί την Κυριακή οι εκπρόσωποι των θεσμών είπαν στους δικούς μας "δεν έχουμε την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούμε". Και αύριο στο Eurogroup να μην χειροτερέψουν τα πράγματα».

Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση του Eurogroup αύριο, Πέμπτη, σημείωσε: «Δεν πιστεύω ότι το Eurogroup με την σημαντική παρουσία του Σόιμπλε είναι ο χώρος που θα βρεθεί η λύση. Και οι τεχνοκράτες να εργαστούν εντατικά, έτσι ώστε η λύση να δοθεί εκεί όπου εξαρχής διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας, στο επίπεδο των ηγετών».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τόνισε ακόμη: «Κορυφώνεται μια προσπάθεια, η οποία εμπεριέχει δυο στοιχεία. Το ένα είναι η προσπάθεια κάθε πλευράς να πετύχει το καλύτερο για την πλευρά της και το δεύτερο είναι ένας επικοινωνιακός πόλεμος με μέγα όπλο την προπαγάνδα, επιδιώκοντας την ταπείνωση του αντιπάλου.

»Ξέρετε ότι σε μια συμφωνία έχει σημασία μετά να κορδώνεται και κάποιος για το ότι νίκησε. Ορισμένοι για πολιτικούς λόγους θέλουν την ταπείνωση της ελληνικής πλευράς, για να δώσουν ένα σήμα στους άλλους λαούς να μην ψηφίζουν έτσι στις εκλογές που έρχονται. Αλλά αυτό δεν μπορούν να το παρακάνουν, γιατί δείτε με τους τσαμπουκάδες τους πόσο ανέβηκαν γρήγορα και νευρικά τα επιτόκια ομολόγων Ισπανίας και Πορτογαλίας, διαψεύδοντας τις θεωρίες ότι "οι Έλληνες θα καταστραφούν" και "εμείς είμαστε οχυρωμένοι και δεν τρέχει τίποτα"».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης επανέλαβε ότι η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν. «Χρειάζεται συμφωνία, γιατί η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν. Επείγει η συμφωνία, γιατί ο χρόνος τελειώνει. Η κυβέρνηση παλεύει και πολύ σωστά κάνει, για να επιδιώξει αυτή η συμφωνία να είναι η καλύτερη δυνατή στις δεδομένες συνθήκες και νομίζω ότι αυτή την ώρα, όσοι θέλουν τη συμφωνία, την καλύτερη δυνατή για τη χώρα, είναι τουλάχιστον το 70-80% του ελληνικού λαού και πρέπει να βλέπουν καθαρά τα πράγματα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ζουράρις για Γιούνκερ :'' Ήταν πρόεδρος της αποθήκης του βρώμικου χρήματος που είναι οι τράπεζες του Λουξεβούργου''

«Ο Γιούνκερ είναι ληστοσυμμορίτης», ''ήταν πρόεδρος της αποθήκης του βρώμικου χρήματος που είναι οι τράπεζες του Λουξεβούργου'', δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις σε πρωινή εκπομπή, σχολιάζοντας την αξιοπιστία του ρόλου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

His Master's Voice..

     Ποιός δεν θυμάται το περίφημο λογότυπο της μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με το σκυλάκι,
..που μπροστά στο χωνί του παλιού φωνογράφου άκουγε την ''φωνή του κυρίου του'' και κούναγε την ουρά του, και γαύγιζε;

Εκπαιδευμένο σκυλάκι, όπως όλα τα σκυλάκια των μεγάλων αφεντάδων.
Και κοπρίτης να είσαι, άμα εκπαιδευτείς γίνεσαι σκύλος πολυτελείας!

Έτσι και οι δικοί μας κοπρίτες (φυσικά και μεταφορικά) της δημοσιογραφίας, για να μην παραμείνουν κοπρίτες και ν' αξίζουν το φαϊ που τους πετάνε τ' αφεντικά,
..τους ανέλαβε το ΔΝΤ για εκπαίδευση, ώστε να στέκονται σούζα, να κουνάνε την ουρά και ν' ανοίγουν τα σκέλια ανάσκελοι,
..και να δαγκώνουν αποτελεσματικότερα τον εχθρό του αφεντικού, εν προκειμένω τον λαό!

Το ξέραμε βέβαια, το υποψιαζόμασταν πως υπάρχουν σχολές υπακοής για κοπρίτες,
..μιά και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε πως γεννιούνται όλα κακιασμένα, ύπουλα και δαγκανιάρικα,
..αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε και από την πιό έγκυρη πηγή: τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Βέβαια η φωτογραφία αδικεί τον συγκεκριμένο κοπρίτη, αφού δεν είναι ο μόνος. Είναι αγέλη ολόκληρη!
Αγέλη ολόκληρη από εκπαιδευμένα στην λύσσα βρωμόσκυλα,
..αμολυμένα στα κανάλια να αλυχτούν και να δαγκώνουν και να στάζουν σάλια και φαρμάκι.

Και όπως όλα τα εκπαιδευμένα σε άκριτη εγκληματική υπακοή,
..κι αφού δεν υπάρχει τρόπος αναίρεσης της δολοφονικής τους εκπαίδευσης,
..όταν γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα, και ανεξέλεγκτα,
..τα ίδια τους τα αφεντικά δίνουν την λύση, ταϊζοντάς τα μιά καλή φόλα.

Αρκεί να στριμωχτούν τ' αφεντικά,
..και να προειδοποιηθούν ότι έχουν την απόλυτη ευθύνη,
..για τα κοπρόσκυλά τους!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η λίστα με τα ονόματα των δημοσιογράφων που πληρώθηκαν από το ΔΝΤ


Αναδημοσιεύουμε άρθρο της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ που αναφέρει ποιοι ήταν οι δημοσιογράφοι που πληρώθηκαν από το ΔΝΤ για την χειραγώγηση της κοινής θέλησης του Ελληνικού λαού. Αν είναι αληθές το άρθρο αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα η ΕΣΗΕΕ να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και επίσης να κινηθεί ο εισαγγελέας.

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του καταλλήλως θα ζητήσει η Βουλή. Την σχετική καταγγελία έκανε χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. Αντίστοιχα «μαθήματα» γινόντουσαν και στην Ελλάδα, όπως απάντησε, ο κ. Ρουμελιώτης σε σχετική ερώτηση του μέλους της επιτροπής, Λεωνίδα Βατικιώτη.

Ο Ρουμελιώτης ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Επισήμανε δε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα. Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που επικοινωνούν με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται τέλος ότι μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή για να του… υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαδοχικές επισκέψεις Ν.Κοτζιά και Π.Καμμένου στο Ισραήλ - Προετοιμασία τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για ενέργεια και άμυνα

Επίσκεψη στο Ισραήλ (6-7 Ιουλίου) θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (λίγο αργότερα), προκειμένου να προετοιμάσουν μία τριμερή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο με αντικείμενο την περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της αμυντικής συνεργασίας.


Οι δύο αυτές επισκέψεις έρχονται να επιβεβαιώσουν, ως ένα βαθμό, τη θέληση της Αθήνας να προωθήσει τη συνεργασία με το Ισραήλ, αν και σε κεντρικό επίπεδο η βαθιά ενασχόληση με τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος της ενέργειας της χώρας.

Η θέληση για συνεργασία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη διαφαινόμενη προώθηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίσματος για την αναγνώριση παλαιστιανικού κράτους, κάτι που έχει την κατανόηση του Τελ Αβίβ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιμένει η αναγνώριση να γίνει από την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν, κυρίως στο επίπεδο του κ. Κοτζιά, είναι η προετοιμασία της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ. Ο σχεδιασμός είναι αυτή να πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο στην Αθήνα, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Το θέμα απασχόλησε τον Νίκο Κοτζιά και τον Ιωάννη Κασουλίδη κατά την πρόσφατη (σσ. την περασμένη Παρασκευή) επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην Αθήνα.

Παράλληλα, τηλεφωνική επαφή για το ίδιο θέμα είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Αναμφίβολα, ένα από τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αθήνα είναι το ενεργειακό. Στο πεδίο αυτό, η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ προχωρά με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς και μένει να φανεί με ποιο τρόπο μπορεί να συμμετάσχει η Ελλάδα.

Η επίσκεψη του κ. Καμμένου, που λογικά θα συνοδεύεται από στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, έχει επίσης τη σημασία της.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί μία σειρά από ασκήσεις μεταξύ των ισραηλινών και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τρίτων χωρών (όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες), με έμφαση στη θάλασσα και στον αέρα. Χαρακτηριστικές είναι οι αεροναυτικές ασκήσεις «Ηνίοχος 2015» και «Noble Dina». Κατά την επίσκεψη αυτή δεν αποκλείεται να συζητηθούν και θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος του Ισραήλ επί των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

72 ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Α.Τσίπρα με B.Πούτιν οι ΗΠΑ κάνουν απελπισμένη παρέμβαση

Λιγότερο από 72 ώρες πριν από τη συνάντηση του Β.Πούτιν με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρουπουλη, οι ΗΠΑ προσπαθούν να προλάβουν καταστάσεις με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Τ.Λιου, να "παρακαλεί πιεστικά", όπως ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου στο defencenet.gr, τον Έλληνα πρωθυπουργό να δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών "για να μην κλυδωνιστεί η παγκόσμια οικονομία"...

Ζήτησε έναν "ρεαλιστικό συμβιβασμό" με τους πιστωτές και υποσχέθηκε ότι "Θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί λύση με το χρέος σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα".

Μάλιστα, ο Τζακ Λιου- σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργού Οικονομικών- απείλησε ότι τυχόν "αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία θα προκαλούσε άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και ευρεία αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία".

Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι η απάντηση ήταν πως "Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και μάλιστα υπερβήκαμε τα όρια της λαϊκής εντολής για να μην οδηγηθούμε σε κρίση. Τώρα είναι θέμα των δανειστών".

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Τζακ Λιου, παραμένουν σε επικοινωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δεν έθιξε το θέμα της συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν, αλλά ειπώθηκε από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ότι "Καλό είναι η Ελλάδα να μείνει στη δυτική οικογένεια"...

Λίγο πριν, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι "όλες οι πλευρές θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ισχυρή οικονομική οδό με έναν τρόπο που δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές".

Υποστήριξε δε, ότι δεν είναι σαφές το πώς θα εξελιχθεί η ελληνική κρίση και κατέληξε: "Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η κατάσταση θα επιλυθεί προτού υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εντολή Λαγκάρντ : «Σκοτώστε την Ελλάδα»


Φανερά ενοχλημένη η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστιν Λαγκάρντ έχει δώσει «γραμμή» στα στελέχη που εκπροσωπούν το Ταμείο στους Θεσμούς αλλά στην ΕΚΤ, να σκληρύνουν την στάση τους καθώς η τακτική της Ελληνικής Κυβέρνησης να παίζει με ανοιχτά χαρτιά και όλα δημόσια χαλάει το προφίλ του καλού τεχνοκράτη που θέλει να έχει το ΔΝΤ.

Η εντολή είναι «σκοτώστε την Ελλάδα»

Η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος έχει πέσει σαν σεισμός στα θεμέλια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Έμπλεξαν με λάθος λαό, όταν νόμιζαν ότι οι Έλληνες θα κάτσουν πειθήνιοι και θα πουλούσαν το φιλότιμο για μερικά ΕΥΡΩ.
Όλες οι αρνήσεις των θεσμών να έρθουν σε συμφωνία δεν εμποδίζονται από καμία προταση που έχει κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Απλά δεν θέλουν συμφωνια.
Από την αρχή της κρίση, από την εποχή του Στρος Καν, το ΔΝΤ διατηρεί το προφίλ του «σωτήρα» τεχνοκράτη που έρχεται να βοηθήσει.
Ο Στρος Καν έλεγε στην Ελληνική Βουλή ότι είναι ο ιατρός που δίνει το πικρό χάπι, ο συντελεστής που έβαλε λουκέτο στην αγορά «ηταν λάθος» κι όχι πρόθεση, ενώ η Λαγκάρντ νόμιζε ότι κι αυτή κυβέρνηση θα δεχόταν αδιαμαρτύρητα κι άλλο «λαθος» να μειώσει τις συντάξεις «για το μακροπρόθεσμο» αλλά αδιευκρίνιστο «καλό»
Η κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ανοίξει την Επιτροπή για το Μνημόνιο έχει ξεγυμνώσει όλη τη μυθολογία γύρω από την Κρίση στην Ελλάδα και το «σωτήριο» Μνημόνιο, «που εμείς μόνοι μας ζητήσαμε» σαν βοήθεια από το «καλό» ΔΝΤ.
Η κατάθεση του πρωην στελέχους Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην εξεταστική, η ξαφνική «αδιαθεσία» του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ να καταθέσει, και οι αποκαλύψεις του συνταγματολόγου Κασιμάτη, οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι όχι μόνον δεν ζήτησε βοήθεια η Ελλάδα για την Κρίση που την βρήκε απροετοίμαστη, αλλά μεθοδευόταν για χρόνια και μάλιστα για να κερδοσκοπήσουν και οι Τράπεζες και οι Ευρωπαίοι «εταίροι».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζάρα Βάγκενκνεχτ προς Αθήνα : ''Να μην υποταχθείτε''


Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών με τη σημερινή τους μορφή, λέει το ηγετικό στέλεχος του κόμματος «Η Αριστερά» Ζάρα Βάγκενκνεχτ και συνιστά στην Αθήνα έξοδο από το ευρώ

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς έχει πάρει τον χαρακτήρα «παρτίδας πόκερ χωρίς προηγούμενο» όπου οι δανειστές τηρούν μια στάση του «όλα ή τίποτα». Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Η Αριστερά» σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Βερολίνο την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Θεσμών.

Κατά την άποψη της κ. Βάγκενκνεχτ, «με τα έως τώρα δεδομένα η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί το πρόγραμμα των δανειστών». Όχι μόνο επειδή δεν μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες θυσίες από τους έλληνες πολίτες. Οι περικοπές που ζητούνται θα σήμαιναν για την Ελλάδα βουτιά στην ύφεση. Σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα είχε ανάγκη από επιπλέον δάνεια για τα οποία θα πρέπει να εγγυηθούν οι χώρες της ευρωζώνης. Δεδομένου ότι το κόμμα «Η Αριστερά» εκπροσωπεί τους γερμανούς πολίτες δεν μπορεί να συμφωνήσει με προτάσεις που «συνιστούν κατάχρηση των χρημάτων των φορολογούμενων».

Παραδέχεται ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με σιγουριά τη σκληρή στάση των δανειστών στις διαπραγματεύσεις. Αν δηλαδή επιδιώκουν να οδηγήσουν σε αποτυχία ένα αριστερό εγχείρημα διακυβέρνησης ή αν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά στην Ελλάδα, θέλουν να επιβάλουν μια πολιτική λιτότητας. Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δείξουν διάθεση για συναίνεση η Ζάρα Βάγκενκνεχτ συνιστά στην ελληνική κυβέρνηση να μην προβεί σε συμβιβασμούς: «Μια υποταγή θα ήταν το χειρότερο δυνατό μήνυμα». Η ίδια πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί το πρόγραμμα των δανειστών με τη σημερινή του μορφή. Κατά την άποψη της μια λύση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει περικοπή του χρέους, καμία μείωση στις συντάξεις και ένα επενδυτικό πρόγραμμα. Η χρηματοδότηση του θα πρέπει να εξασφαλιστεί με έκτακτη εισφορά των 600 πιο πλουσίων οικογενειών της χώρας. Ως πρότυπο ανέφερε το γερμανικό παράδειγμα μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τον ειδικό νόμο για τον «επιμερισμό των βαρών» (Lastenausgleichsgesetz) οι πιο εύποροι γερμανοί έπρεπε να εισφέρουν το 50% της περιουσίας τους.

Υπέρ μιας συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Το ηγετικό στέλεχος του κόμματος «Η Αριστερά» δεν πιστεύει, πάντως, ότι οι δανειστές επιδιώκουν πράγματι έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όχι μόνο επειδή κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με σιγουριά τις επιπτώσεις ενός Grexit στη συνοχή της ευρωζώνης. Το βέβαιο είναι όμως ότι σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα επιστρέψει μόνο ένα κλάσμα του χρέους της. Για τη Γερμανία το Grexit θα σήμαινε σε μια πρώτη φάση απώλειες της τάξεως των 60 δισ. ευρώ. Η καγκελάριος θα έπρεπε να εξηγήσει στους Γερμανούς την αποτυχία της πολιτικής της. Πέραν αυτού υπάρχει και κάτι άλλο που εξηγεί τη στάση της καγκελαρίου: η Άγκελα Μέρκελ έχει κατά νου και την υστεροφημία της. Με κανένα τρόπο δεν θα ήθελε να μείνει στην ιστορία ως η πολιτικός που διέλυσε την ευρωζώνη. Αυτοί είναι, κατά την κ. Βάγκενκνεχτ, οι βασικοί λόγοι για τις προσπάθειες που καταβάλει η καγκελάριος ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και όχι κάποια «συμπάθεια με τον ΣΥΡΙΖΑ». Σε ότι αφορά τη σχέση Μέρκελ-Σόιμπλε, η πολιτικός του κόμματος «Η Αριστερά» πιστεύει ότι «πράγματι υπάρχουν διαφορές» και ότι οι δύο δεν παίζουν το παιχνίδι «καλός μπάτσος, κακός μπάτσος». Ο υπουργός Οικονομικών όντως ακολουθεί μια σκληρή πολιτική σε ό,τι αφορά την τήρηση αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων.

Η ίδια πάντως, είναι της άποψης ότι για την Ελλάδα «η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια λογική λύση». Προϋπόθεση όμως αυτής της εναλλακτικής είναι η στήριξη ενός νέου ελληνικού νομίσματος από την ΕΚΤ ώστε να μην υποτιμηθεί περισσότερο από 30%. Μεγαλύτερη υποτίμηση θα το καθιστούσε ασθενές νόμισμα, κάτι που θα ήταν ολότελα καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Στο ερώτημα κατά πόσο η ΕΚΤ θα θελήσει να συμβάλει στην επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος, η Ζάρα Βάγκενκνεχτ παραδέχεται ότι «αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο».

Η κ. Βάγκενκνεχτ που στην τελευταία ψηφοφορία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος είχε ψηφίσει λευκό, σε αντίθεση με τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής της ομάδας αφήνει ανοιχτό ποια θα είναι η στάση της όταν κατατεθεί μια συμφωνία Ελλάδας-Θεσμών στο κοινοβούλιο. Δεν αποκλείει όμως να την υπερψηφίσει όπως και ένα τρίτο δανειακό πακέτο σε περίπτωση που «πρόκειται πράγματι για βοήθεια».

Σας παραθέτουμε μια παλιότερη ομιλία της Ζάρα Βάγκενκνεχτ  όπου εξηγεί όλη την αλήθεια για τα δάνεια τα μνημόνια και το χρέος





Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιούνκερ: «Δεν υποστηρίζω αυξήσεις στον ΦΠΑ, τα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα και ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό» - ΒΙΝΤΕΟ


«Κατηγορώ τους Έλληνες ότι λένε στο λαό πράγματα αναντίστοιχα με ότι είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε:

«Είναι αλήθεια, τους πρότεινα να αντικαταστήσουν τα μέτρα για το ΦΠΑ, με άλλα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι μία ήπια περικοπή των αμυντικών δαπανών».

«Νομίζω ότι η διαβούλευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε τι προτείνουν η Επιτροπή και οι θεσμοί πραγματικά» σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δε νοιάζομαι για την ελληνική κυβέρνηση, νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό. Περισσότερο για τα φτωχότερα στρώματα του ελληνικού λαού που υποφέρουν περισσότερο από άλλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Δεν υποστηρίζω αυξήσεις στον ΦΠΑ, τα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα και ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό».

«Δεν είχα επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από το βράδυ της Κυριακής όταν αποφάσισα να σταματήσω τις διαπραγματεύσεις, γιατί οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές θέσεις, δεν οδήγησαν πουθενά», επεσήμανε.



Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR




Η απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης στον Γιούνκερ δια στόματος Σακελλαρίδη

«Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ», αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης και προσθέτει:

«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών», υπογραμμίζει.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....