Διυλιστήριο: 02/03/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Παραίτηση Σαμαρά και συνέδριο ζητεί ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Ανοιχτά αμφισβητεί πλέον τον Α. Σαμαρά ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκης, εντείνοντας το ήδη φορτισμένο από τη βαριά ήττα κλίμα στη Ν.Δ.. Ζητεί αλλαγή ηγεσίας και συνέδριο, απορρίπτοντας τη ρητορική Σαμαρά περί αριστερής παρένθεσης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, προτείνει τη διεξαγωγή "έκτακτου συνεδρίου αρχών και θέσεων" τονίζοντας ότι απαιτείται "γενναία αυτοκριτική και επιστροφή στις ριζοσπαστικές – κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες της παράταξης".

Όπως αναφέρει "κατά τις πρόσφατες εκλογές η κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα, ασύμβατη με την ιστορία της και δυσανάλογη με την προσφορά της, η οποία μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα".

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η πολιτική αυτή "είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση και τα βασικά κοινωνικά της ερείσματα".

Ο Ν. Κιουτσούκης ζητεί από τον Α. Σαμαρά "να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων αρχηγών, χωρίς να στερείται του δικαιώματος υποβολής εκ νέου υποψηφιότητας εφόσον το επιθυμεί" προκειμένου να επιτευχθεί όπως επισημαίνει "η ταχεία επανασυσπείρωση, ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Κροατία διαγράφει χρέη 317.000 πολιτών

Χιλιάδες φτωχές οικογένειες της Κροατίας θα επωφεληθούν από την απόφαση της κεντροαριστερής κυβέρνησης.
«Σεισάχθεια» σε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά της Κροατίας προσφέρει η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με μια χωρίς προηγούμενο στα χρονικά της Ε.Ε. απόφαση που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς. Το κυβερνητικό πρόγραμμα, που φέρει τον τίτλο «Καινούργιο ξεκίνημα», έχει στόχο να αποδεσμεύσει 317.000 πολίτες των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύτηκαν λόγω ανεξόφλητων χρεών στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Σε πρώτη φάση, αναμένεται να επωφεληθούν 60.000 άνθρωποι, οι οποίοι οφείλουν ποσά μέχρι και 4.500 ευρώ. Πρόκειται για υπολογίσιμο αριθμό νοικοκυριών, σε μια χώρα με 4,2 εκατ. κατοίκους. Βάσει του σχεδίου, στα νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν θα διαγραφούν τα χρέη προς την εφορία, τους δήμους, τις τράπεζες, τις εταιρείες ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, δημόσιες και ιδιωτικές.

«Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής πολιτικής, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε ο Μιλάνοβιτς. Eσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι το «Καινούργιο ξεκίνημα» είναι ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης, το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός είχε αποδυθεί σε μια εκστρατεία πειθούς προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των μεγάλων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, που θα επωμιστούν το κόστος του εν λόγω σχεδίου. Η κυβέρνηση δεν θα αποζημιώσει τις εταιρείες για τις απώλειές τους. Το δημοσιονομικό κόστος του σχεδίου υπολογίζεται σε 31 εκατ. ευρώ, ωστόσο η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το εν λόγω κόστος θα αντισταθμισθεί από την αύξηση των φορολογικών εσόδων λόγω τόνωσης της ζήτησης.

Η Κροατία εντάχθηκε στην Ε.Ε. το 2013, αλλά παραμένει, σε πείσμα των αρχικών προσδοκιών, ένα από τα πιο αδύναμα μέλη της. Ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται γύρω στα 737 ευρώ, ενώ η ανεργία αγγίζει το 20% και η οικονομική ανάπτυξη για το 2015 προβλέπεται να φτάσει μόλις το 0,5% του ΑΕΠ. Η θητεία της κεντροαριστερής κυβέρνησης εκπνέει σε ένα χρόνο και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Μιλάνοβιτς θα δώσει τη μάχη για την ανανέωση της λαϊκής εντολής με βασικό αντίπαλο το κεντροδεξιό κόμμα HDZ.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άναψε φωτιά η Ελλάδα: Η Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις πολέμου από τη Γερμανία

Με τίτλο «Η ιδέα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, δεν έχουν υποβληθεί για δημόσια συζήτηση στην Κρατική Δούμα» το ρωσικό δημοσίευμα του Ria Novosti, αναφέρεται σε πρόταση για τη ζημία που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.


Η ιδέα για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας της Κρατικής Δούμας για να προβεί σε απολογισμό της ζημίας που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο της συζήτησης στους βουλευτές που αναφέρονται σε αυτήν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον Γιούρι Σουβάλοφ, αναπληρωτή της Κρατικής Δούμας, προϊσταμένου του Τμήματος δημοσίεων Σχέσεων και συνεργασίας με τα ΜΜΕ.


Προηγουμένως, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Μιχαήλ Ντεγκτουάρεφ, δήλωσε στην εφημερίδα ‘Ισβέστια» ότι οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας, δημιούργησαν ομάδα εργασίας για να προβούν σε απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκε από τη Γερμανία στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.


Το ποσό που θα προκύψει αναμένεται να παρουσιασθεί στη Γερμανία ως υποχρεώσεις επανορθώσεων.

--
http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η λίστα ήταν τα μνημόνια(;)..

     Δύο πιθανότητες:
Είτε οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης (και του λαού), και τα διαλύουν όλα (σιγά τ' αυγά δηλαδή, και σιγά την ευρωπαϊκή ''Ένωση''!),

..είτε τις αποδέχονται, εν μέρει ή όλες δεν έχει σημασία,
..οπότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν όλοι αυτοί που εγκλημάτισαν εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας, με τους τάχα ''μονόδρομους'', και τα μνημόνια λιτότητας που αφορούσαν μόνον τους μικρούς και τους μεσαίους, (την συντριπτική πλειοψηφία αυτού του τόπου), γιατί το έκαναν.

Κι αν ακόμη δεχτούμε (που δεν δεχόμαστε) για τον Μεγάλο Ηλίθιο ως δικαιολογία την άκρατη ηλιθιότητα, ή την άγνοια των αποτελεσμάτων των πράξεών του με την εισαγωγή ΔΝΤ και τρόϊκας στην χώρα,
..ο μέγιστος των μνημονιακών δωσιλόγων πρώην ''πρωθυπουργός'' και τσικ-λεβέντης, θα πρέπει να μας εξηγήσει επακριβώς, για ποιόν λόγο:
..πρώτον δεν άφησε τον Ηλίθιο να κάνει εκέινο το περίφημο δημοψήφισμα,
..και δεύτερο και σπουδαιότερο, εμπόδισε να γίνουν εκλογές τον Δεκέμβριο του 2011, συμμετέχοντας στην δοτή και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου,
..εκλογές ή δημοψήφισμα που αν γίνονταν τότε θα είχαμε αποφύγει την λαίλαπα και τη καταστροφή που ακολούθησε.

Μπορούσε όμως;
Ή μήπως τον κράταγαν οι ''εταίροι'' και δη οι γερμανοί απ' τα (ανύπαρκτά του) α@@@δια;
Μήπως η ''διαρροή'' της περίφημης ''λίστας Λαγκάρντ'', δεν ήταν καθόλου διαρροή, αλλά ο γνωστός μαφιόζικος τρόπος προειδοποίησης του ενδιαφερόμενου για το τί μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση ανυπακοής;
Ξέρουμε ποιοί ενδεχομένως στενοί του συγγενείς ή και αυτός ο ίδιος, συμπεριλαμβάνονται στην λίστα;

Με αυτή την έννοια η λίστα Λαγκάρντ, όχι μόνο δεν στάλθηκε με σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες,
..αλλά υπήρξε και το εργαλείο πίεσης των έτσι κι αλλοιώς επίορκων πολιτικών για την αποδοχή, προώθηση και στήριξη των μνημονίων καταστροφής της χώρας!

Με αυτή την ερμηνεία, η θέση του αρχιδωσίλογου όχι απλώς δεν ελαφρύνεται παρά επιβαρύνεται διπλά και τριπλά,
..αφού καταδεικνύει πως για να σώσει το τομάρι του καταδίκασε έναν ολόκληρο λαό σε πίκρα, ανέχεια, ταπείνωση και οιονεί θάνατο!

Η νέα κυβέρνηση πρέπει παράλληλα και εξίσου σοβαρά με το οικονομικό πρόβλημα, ν' ασχοληθεί και με τις αιτίες που οδήγησαν τις πράξεις και τα έργα των πρωτεργατών της καταστροφής.
Δεν είναι κατά κανέναν τρόπο ρεβανσισμός! Είναι δικαιοσύνη!
Και επείγει το ίδιο αν όχι περισσότερο από την λύση των υπόλοιπων καυτών προβλημάτων.

Αν όχι και πολλοί άλλοι, αυτοί οι δύο ολετήρες τουλάχιστον, ο ένας χειρότερος απ' τον άλλο,
..πρέπει να δώσουν εξηγήσεις,
..καθισμένοι σ' ένα σκαμνί!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....