Διυλιστήριο: 09/26/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο κεφάλαιο προπαγάνδας τα φερέφωνα των νεοταξιτών: Οι βλακώδεις "θεωρίες" συνωμοσίας!

Άρχισαν σιγά σιγά να καλλιεργούν το νέο κεφάλαιο προπαγάνδας τα φερέφωνα των νεοταξιτών:
Οι βλακώδεις "θεωρίες" συνωμοσίας!
Ότι δηλαδή δεν υπάρχουν συνωμοσίες, όλα είναι απλά και...άγια και πως ο Έλληνας είναι επιρρεπής στις θεωρίες αυτές  επειδή είναι άχρηστος και ψάχνει άλλοθι για τα αμαρτήματά του!

Στράτευσαν προς αυτή την κατεύθυνση την γνωστή και εξαγορασμένη από καιρό "διανόηση" και μας αράδιασαν ένα βουνό μπάζα υπέρ της ύπαρξης του ανίκανου Έλληνα.

Τα λόγια του Κένεντι, του Λίνκολν , του Γκάρφιλντ, του Τσάκσον, του Γουίλσον, όλοι πρόεδροι των ΗΠΑ (οι τρεις πρώτοι δολοφονημένοι) και ένας σωρός άλλων υψηλά  ιστάμενων ανθρώπων, ήταν μπούρδες και φυσικά δεν πήραν μέρος στη συζήτηση.....

Δείτε λοιπόν τι είπε ο "συνωμοσιολόγος" J.F Kennedy ο οποίος λίγο αργότερα δολοφονήθηκε (από συνωμοσιολογία) :

Βασίλης Σ.Λιάτσος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλοι 6 πλειστηριασμοί αποτράπηκαν μετά από πολλά επεισόδια από τους αγωνιστικούς Ρεθυμνιώτες.


Για άλλη μια φορά το αγωνιστικό Ρέθυμνο νίκησε με αντίσταση και σθένος κατά των κατακτητών και τον προδοτών τραπεζών τοκογλύφων... απέτρεψε 6 πλειστηριασμούς με πολλά επεισόδια και αγωνιστική αντίσταση παρόλο που η eyrobank είχε δυο δικηγόρους (κοράκια) από Αθήνα με μπράβους για συνοδεία και προστασία τους... ευχαριστούμε τους ρεθυμνιώτες και ρεθυμνιώτισες για την παρουσία τους στον μεγάλο αγώνα της πόλης μας κατά όλον των αρπακτικών δοσίλογων που θέλουν να αρπάξουν την περιουσία του ΕΛΛΗΝΑ. παρόλα αυτά,με τη συμπλοκή στο δικαστικό μέγαρο,2 συμπολίτες μας συνελήφθησαν και κρατούντες στην αστυνομία.. φεύγουμε όλοι για εκεί.. είμαστε μια γροθιά για να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας.. κανένα ακίνητο,καμιά περιουσία του Ρεθύμνου δεν θα δοθεί στα κοράκια της νέας εποχής. από αύριο μαζική απόσυρση τον καταθέσεων από eurobank στην πόλη μας... ντροπή τους.
Giorgos Ermis

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φοροελαφρυνθήκαμε!..

    Ή: ξαλαφρώσαμε!..
Ή: χ@σε ψηλά κι αγνάντευε!..

Πριν καλά-καλά κρυώσει η μηχανή του πρωθυπουργικού τζετ που πηγαινοφέρνει τον λεβεντόπουλο ανά τον κόσμο, ζήτουλα και επαίτη,
..η τρόϊκα διαμήνυσε ότι αποδέχεται μόνο τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη νέα ρύθμιση με τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

''Και οι άλλες φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργούλης στην ΔΕΘ; Γιατί κυρία;''

Επίσης η τρόϊκα δεν δέχεται το ελληνικό αίτημα για αναβολή της συζήτησης του ασφαλιστικού και των εργασιακών.
Ζητάει αντιθέτως τους άμεσους πλειστηριασμούς και την απόλυση 5.500 εργαζόμενων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014!

Έλεγε το blog στο σχόλιο της 5ης Σεπτεμβρίου ως άλλος προφήτης (που δεν είναι!):
''Άσε που ό,τι κι αν πεί απ' το στομάχι του θα τόχει βγάλει! Χωρίς την άδεια της τρόϊκας! Χωρίς την έγκριση των αφεντικών του.
Είπα, ξείπα δηλαδή!
Αύριο θα τα πεί,
..μέχρι το τέλος του μήνα θα τάχει κάνει γαργάρα!
Και μέχρι τον άλλο μήνα θα έχει πάρει και το πανευρωπαϊκό στις κωλοτούμπες!''

Εκτός απ' αυτά το ΔΝΤ διαψεύδει την κυβέρνηση ότι έχει κάνει αίτηση αποχώρησής του από την χώρα,
..και για να γίνει αυτό ζητάει ενεργοποίηση της ρήτρας που λέει πως για να αποχωρήσει το ΔΝΤ πρέπει να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός όπου μέχρι το 2020 θα πρέπει να πιστωθούν 60-65 δις (!!!), σαν εγγύηση για την μελλοντική αποπληρωμή του χρέους!
Πρόκειται για μία απ' τις ποιός ξέρει πόσες ρήτρες υπέγραψαν ως τώρα οι δωσιλογικές κυβερνήσεις, προκειμένου να ρίξουν την χώρα στα νύχια των τοκογλύφων.

Και για όλα αυτά, και για όσα ακόμα μας κρύβουν και θα τα μάθουμε στο μέλλον,
..ο ''πρωθυπουργός'', ο αντιπρόεδρός του, οι βουλευτές που τα ψήφισαν κι οι υπουργοί που τα εφάρμοσαν, αλλά κι ο Πρόεδρος της (ντεμέκ) Δημοκρατίας,
..ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ!

Για όλα αυτά που θα έπρεπε να καταισχύνονται, να σκύβουν το κεφάλι κάτω απ' το βάρος της συνεχώς αποκαλυπτόμενης προδοσίας τους,
..και που φτάνουν να τους οδηγήσουν σε δύο και τρείς φορές ισόβια για καταπάτηση του Συντάγματος, αλλοίωση του πολιτεύματος, καταδολίευση της πίστης του λαού, και υπαγωγή της χώρας στην αρμοδιότητα ξένου Δικαίου,
..με αποτέλεσμα την μετατροπή της χώρας κυριολεκτικά σε αποικία,
..και τους πολίτες σε δουλοπάροικους!

Αν αυτά τα αδικήματα δεν εξιλεωθούν,
..τούτος ο τόπος και τούτος ο λαός,
..δεν έχουν μέλλον!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανδρέας Λυκουρέτζος : ''Θα με διαγράψει το κόμμα αν δεν ψηφίσω τα νομοσχέδια που έρχονται στην Βουλή''

Μία είδηση που άλλες εποχές θα γινόταν μεγάλος ''ντόρος'', τώρα πέρασε στα ψιλά. Ο κύριος Λυκουρέτζος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός της ΝΔ, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο real fm με τον Μάκη Γεωργίου και Τάκη Χατζή στις 22/09/2014 ανέφερε τα εξής (εδώ από το 2:28 και μετά) :
Λυκουρέτζος : Αυτά που μας δίνει ως δυνατότητες το κοινοβούλιο, το εξαντλούμε. Και στον κοινοβουλευτισμό να προσθέσω, ότι δεν είναι νοητές οι ακραίες ενέργειες του τύπου φώναξε ο βουλευτής, τον διαγράφουμε. Πριν τον διαγράψουμε θα πρέπει να πάρουμε υπόψιν τι είναι αυτό που μεταφέρει.
Δημοσιογράφος : Ναι σωστά
Λυκουρέτζος : Και που πρέπει να το συζητήσουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε, γιατί αν εγώ, αύριο το πρωί, εμφανιστώ στο κοινοβούλιο και δεν ψηφίσω κάτι από όλα αυτά, την τύχη μου ... την ξέρετε.
Δημοσιογράφος : Ναι εντάξει
Λυκουρέτζος : Πριν καν προλάβει να τελειώσει η συνεδρίαση θα έχω βρεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας 
Δημοσιογράφος : χαχαχχα αυτό και αν είναι είδηση
Λυκουρέτζος : Το ζήτημα είναι ..ας τεθεί και κανείς εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά να έφερνε αποτέλεσμα.
Δημοσιογράφος : Κύριε Λυκουρέτζο, για να οριοθετήσουμε αυτό δηλαδή, εάν ψηφίσετε όχι, ενώ θα έπρεπε να ψηφίσετε ναι σε ένα νομοσχέδιο, πιστεύετε ότι το κόμμα θα σας διαγράψει;
Λυκουρέτζος :κοιτάξτε τα νομοσχέδια που έρχονται στην βουλή ....
Δημοσιογράφος : Όχι ευθέως θέλω να μου πείτε, θα σας διαγράψει ;
Λυκουρέτζος : Βεβαίως .....

  Δηλαδή με λίγα λόγια έχουμε χάσει την αρχή της δημοκρατίας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι δεν ψηφίζουμε τον βουλευτή για να κάνει ότι του λέει ο αρχηγός του. Αν ήταν έτσι δεν θα χρειαζόταν να ψηφίζουμε βουλευτές. Θα εκλέγαμε έναν αρχηγό με το ποσοστό του, θα του δίναμε και αντίστοιχα πρόβατα και θα ξέραμε ότι έχει τόσους ψήφους. Ο λαός εκλέγει βουλευτές για να μπορούν να ψηφίζουν όχι ή ναι για το καλό της πατρίδας, και όχι της θέσούλας τους.
  Και φυσικά δεν μιλάμε για τις γενικές γραμμές που έχει ένα κόμμα. Αν ο εκλεγμένος βουλευτής π.χ. εκλέχτηκε από τον λαό να τον εκπροσωπήσει για καταγγελία του μνημονίου και αυτός κάνει το αντίθετο τότε φυσιολογικά έχει αποκλίνει από την επίσημη θέση του κόμματος και πρέπει να παραδώσει την έδρα.
  Αλλά εδώ βλέπουμε κόμματα ολόκληρα να εκλέγονται με διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που πραγματικά εφαρμόζουν.
Δυστυχώς η δημοκρατία έχει καταλυθεί !!!


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

SOS για τη φτωχοποίηση στην Ελλάδα από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής !!!

Στο όριο της φτώχειας βρίσκονται 6,3 εκατ. Έλληνες, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών:
2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%)
3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας.

Η Ελλάδα (πηγή:Eurostat) βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά τις Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η φτώχεια, σημειώνεται σχετικά, μπορεί να εκτιμηθεί με τη βοήθεια τριών δεικτών.
Σχετική φτώχεια
- Μετρά το ποσοστό του πληθυσμού με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του διάμεσου ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος. Όταν το διάμεσο εισόδημα αυξάνεται ή μειώνεται τότε και το όριο της φτώχειας αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
Σταθερό όριο σχετικής φτώχειας
- Το ποσοστό του πληθυσμού που είχε το 2013 εισόδημα χαμηλότερο του 60% του διάμεσου ισοδύναμου εισοδήματος του 2009.
Το σταθερό όριο φτώχειας για το 2013 ήταν 665 ευρώ για ένα άτομο και 1.397 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Όριο της ακραίας φτώχειας
- Μπορεί να καθοριστεί από το κόστος του βασικού καλαθιού αγαθών για ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ένα τέτοιο καλάθι για την Αττική (για το έτος 2013), για ένα νοικοκυριό χωρίς έξοδα στεγαστικού δανείου και ενοικίου είναι 233 ευρώ για ένα άτομο και 684 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία.

Μια άλλη σημαντική διάσταση της φτώχειας, αφορά την παιδική φτώχεια (26,5% το 2012), ταμονογονεϊκά νοικοκυριά, τα πολυμελή νοικοκυριά, οι μη οικονομικά ενεργοί και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.
Επιτακτική η ανάγκη για καταπολέμηση των ανισοτήτων

Αντίθετα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, βραδυπορεί. Η ζήτηση για κοινωνική μέριμνα από την πλευρά των πολιτών είναι έντονη ενώ η προσφορά από το κράτος χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες. Έτσι το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον.
Το Μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ήρθε στην Ελλάδα καθυστερημένα, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να θεσμοθετηθεί το 2000 αλλά και το 2005, σημειώνει μεταξύ άλλων η έκθεση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Συντονιστική επιτροπή Ιλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέτρεψε τέσσερις πλειστηριασμούς !!!

 
Μία αποκλειστική είδηση που δεν έδειξε κανένα κανάλι (γιατί άραγε ;), όπως τότε που δείχνανε να μοιράζει η Χρυσή Αυγή τρόφιμα μόνο για Έλληνες.
  Μια ακόμα δράση αποτροπής πλειστηριασμού στο ειρηνοδικείο Ιλίου, την Τετάρτη 24 9 2014 στις 16:00. Μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων της περιοχής σε συνεργασία με το νομικό τμήμα του κόμματος και τον Αντιπρόεδρο των γιατρών Χωρίς Σύνορα Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατάφεραν να αποτρέψουν τέσσερις δημοπρασίες που αφορούσαν οικογένειες της περιοχής. Ο εκπρόσωπος του κινήματος Χάρης Καλογεράκης ανέλυσε και κατέθεσε στην Πρόεδρο του ειρηνοδικείου τα νομικά επιχειρήματα που απαγορεύουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας από το Σύνταγμα, αναγκάζοντας τους εκπροσώπους των Τραπεζών να τραπούν σε φυγή και να αναβληθούν οι πλειστηριασμοί. Το σύνθημά τους : '' ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ''.


  Στην δράση αυτή συμμετείχαν και μέλη του κινήματος ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'', μέλη του ΕΠΑΜ Ιλίου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
  Εμείς με την σειρά μας να επικροτήσουμε τέτοιες ενέργειες που δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θα δεχτούν την δήμευση της ιδιωτικής και δημόσιας περιούσιας, και να ελπίσουμε το παράδειγμα της Συντονιστικής να το ακολουθήσουν και άλλες συντονιστικές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και οργανώσεις των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων.

http://diulistirio.blogspot.gr/  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάπας Φραγκίσκος: Συνάντησα τον Τσίπρα ως ακτιβιστή

Μία εβδομάδα σχεδόν μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου Α΄ εξέδωσε ανακοίνωση αδειάζοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο και το κλίμα της συνάντησής τους.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα να αναφέρθηκε στα πολιτικά μηνύματα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να μετέφερε ένα θετικό κλίμα, όμως ο εκπρόσωπος του Πάπα, Λομπάρντι αρκέστηκε να δηλώσει το εξής:

«Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ηγέτη του ελληνικού Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και τον Αυστριακό Βάλτερ Μπάϊερ είχε ιδιωτικό χαρακτήρα και καθόλου πολιτικό, κατ' αυτήν έγινε διάλογος επί θεμάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών και εντάσσεται στις επαφές των δύο ηγετών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το Κίνημα των Φοκολάρι, σε επίπεδο διαλόγου».

Ενδεικτικό επίσης ότι επρόκειτο για μια άτυπη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σ’ αυτήν στο επίσημο πρόγραμμα του Πάπα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι στην συνάντηση αυτή δεν ήταν μόνος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραβρέθηκε επίσης ο πρώην επικεφαλής του ΚΚ Αυστρίας και σημερινός επικεφαλής του think tank «Ευρώπη Μετασχηματισμός», Βάλτερ Μπάιερ, αλλά και ο Φραντς Κονρέιφ, ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Φοκολάρι.

Το Κίνημα των Φοκολάρι είναι μια οργάνωση που έχει άμεση εξάρτηση από το Βατικανό και στοχεύει στο άνοιγμά του σε άλλες θρησκείες και ειδικά στους άθεους. Μάλιστα για όσους γνωρίζουν τα του Βατικανού, λειτουργεί ως αντίβαρο της οργάνωσης Opus Dei.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....