Διυλιστήριο: 07/13/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

VIDEO - Ντόρα αδειάζει ΝΔ: Συμφωνώ με σύνθετη ονομασία και τον όρο Μακεδονία



«Συμφωνώ με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία» δήλωσε η βουλετής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΙ.

«Δεν έχω πει ποτέ κάτι διαφορετικό» ξεκαθάρισε η κ. Μπακογιάννη τη θέση της για το Σκοπιανό.

«Πάντα έλεγα «σύνθετη ονομασία erga omnes» με τον όρο Μακεδονία» επανέλαβε την πάγια θέση της για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Επιπλέον είπε ότι τα Σκόπια είτε ως πΓΔΜ, είτε ως Βόρεια Μακεδονία θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ δεν θα κάνει πίσω.

Κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ για την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή ότι δεν διάβασε σωστά τα έγγραφα στη Βουλή που έλεγαν τη θέση της, ενώ όπως ανέφερε έχει «όλα τα διαβαθμισμένα χαρτιά» της εποχής της για ιστορικούς λόγους.


Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι έχει στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη με αφοπλιστική ειλικρίνεια και τη γνωστή της άνεση, δήλωσε ότι έχει «όλα τα διαβαθμισμένα χαρτιά» της εποχής της για ιστορικούς λόγους.

Προφανώς και όσοι άκουσαν αυτή τη δήλωση πάγωσαν, διότι κανείς δεν επιτρέπεται να έχει στο σπίτι ή στο γραφείο του απόρρητα έγγραφα, είτε για ιστορικούς, είτε για συλλεκτικούς, είτε για συναισθηματικούς λόγους.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Ο κ. Κοτζιάς όταν έδωσε τα χαρτιά, τα οποία έκανε φέιγ βολάν στη Βουλή, δεν τα είχε διαβάσει καλά. Εγώ μεν δεν έδωσα χαρτιά τα οποία ήταν διαβαθμισμένα, γιατί σέβομαι τον εαυτό μου… βεβαίως τα έχω, αλίμονό μου εάν δεν είχα, έχω όλα τα χαρτιά τα διαβαθμισμένα της εποχής μου, αυτά που διαχειρίστηκα εγώ, ακριβώς για την ιστορία».

Προβλέπεται η κ. Μπακογιάννη να έχει στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα;



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύσταση εταιρείας σε λίγα μόλις λεπτά μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης



Η έναρξη επιχείρησης σε λίγα μόλις λεπτά από την οθόνη του υπολογιστή θα είναι εφικτή μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) που παρουσιάστηκε σήμερα παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η πλατφόρμα που παρουσιάστηκε σήμερα παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρη Αυλωνίτη αποτελεί το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιριών απλοποιεί, επεκτείνει κι επιταχύνει τις διαδικασίες μέσω των υφιστάμενων Υπηρεσιών Μιας Στάσης, με στόχο να καταστήσει φιλικότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας, για πρώτη φορά γίνεται εφικτή στη χώρα μας η σύσταση επιχείρησης από την οθόνη του υπολογιστή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία σταδιακά ανάλογα με τη μορφή της εταιρείας, αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου 2018 οπότε θα είναι διαθέσιμη η σύσταση ΙΚΕ.

«Η διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα έχει προχωρήσει σημαντικά με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΓΕΜΗ και του συνόλου των υπηρεσιών που αφορούν τις σχέσεις των εταιριών με το Δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ηλεκτρονική σύσταση επιχειρήσεων» δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σημειώνεται ότι για όσους επιλέξουν την e-ΥΜΣ, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της, η σύσταση επιχείρησης θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στην συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη δηλαδή παρουσία.

Στις καινοτομίες της e-ΥΜΣ εντάσσεται η απόδοση κλειδάριθμου TAXISNET κατά τη στιγμή της σύστασης, μέσω διαδικασίας που γίνεται χωρίς μεσολάβηση της ΥΜΣ για λόγους εξασφάλισης του απορρήτου. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα απαιτείται να απευθύνονται στην αρμόδια ΔΟΥ μετά τη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Επίσης, θα γίνεται αυτόματη ενημέρωση του ΕΦΚΑ για θέματα εγγραφής στο οικείο ασφαλιστικό ταμείο.

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί παράδειγμα πλήρους ιδιοκτησίας των μεταρρυθμίσεων από τη Δημόσια Διοίκηση. Από τον σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίησή του ο ρόλος των δημόσιων υπηρεσιών ήταν κομβικός. Για αυτό και τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική μείωσης των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα» είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης.

Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....