Διυλιστήριο: 08/25/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

VIDEO - Α. Παπανδρέου το 1989 : ''Θα παραδοθούμε, θέλουμε δεν θέλουμε, σε ξένα συμφέροντα''



Μια συγκλονιστική πρόβλεψη του Ανδρέα Παπανδρέου για τα όσα ζούμε σήμερα, εν μέσω κρίσης, μνημονίων και επιτήρησης - Το βίντεο που θα δείτε είναι από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1989 ο τότε Πρωθυπουργός στην κρατική τηλεόραση

Του Κώστα Τσιτούνα - Δημοσιογράφου

Τα προφητικά λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου για την μετέπειτα πορεία της Ελλάδας προκαλούν τρόμο:

«Εάν έχουμε νεοφιλελευθερη λυση στην Ελλάδα πορευόμενοι προς το 92 και μετά τοτε η ελληνικη οικονομια θα υποστεί πραγματικά μια βαρβαρότατη επίθεση από γίγαντες , θα παραδοθούμε θέλουμε δεν θέλουμε, εαν οι νόμοι της αγοράς και μόνον αυτοί ισχύσουν, σε ξενα συμφέροντα και πράγματι η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ενα ξενοδοχείο της Ευρώπης... είναι οι ώρες κρίσιμες».

Και βεβαίως προκαλούν τρόμο διότι η εκτίμησή του ήταν απολύτως εύστοχη.

Μετά το 1993 η χώρα οδηγήθηκε σε νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση (πρωθυπουργία Σημίτη και εκσυγχρονιστών), οι οποίοι έβαλαν τη χώρα στις ράγες του άκρατου και ανεξέλεγκτου νεοφιλελευθερισμού, με αποτέλεσμα οι «αγορές» να αποκτήσουν τον έλεγχο της οικονομίας και της πολιτικής.

Οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τα ξένα χρηματοοικονομικά funds έβαλαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ χωρίς καμία απολύτως δικλείδα ασφαλείας και έκτοτε η χώρα σέρνεται στους ρυθμούς που χτυπούν οι διεθνείς χρηματαγορές και τα γεράκια των κερδοσκόπων.

Κι όλα αυτά τα είχε προβλέψει ο Ανδρέας Παπανδρέου από το... 1989!!!

Θυμίζουμε για την Ιστορία, ότι τα ίδια είχε πει και το 1995 στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής που έλαβε μέρος και εις την οποία είχε προειδοποιήσει ότι οι χώρες της Ευρώπης θα υποταχθούν στο... Διευθυντήριο των Βρυξελλών, δηλαδή στις «αγορές» της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Το βίντεο που ακολουθεί αποτελεί σίγουρα απόδειξη ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας γνώριζε εδώ και δεκαετίες που βαδίζουμε και κανένας δεν έκανε το παραμικρό να αποτρέψει αυτή την κατρακύλα.

Χρήσιμο υλικό ιστορικής και πολιτικής αξίας.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αλήθειες που καίνε από την μητέρα του Πετρούνια: «Δεν δώσατε σημασία στους υπόλοιπους αθλητές επειδή δεν πήραν μετάλλιο»



Τον θυμό της εξέφρασε η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος , τονίζοντας ότι δεν δόθηκε σημασία στους υπόλοιπους ΄Ελληνες αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν ένα μετάλλιο.

«Πρέπει να συνεχισθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και αφού είσαστε ικανοί και έντιμοι μπορείτε να ενισχύσετε μέσα από τα μέσα μαζικής δικτύωσης όλο τον αθλητισμό. Είμαι περήφανη για το παιδί μου αλλά είμαι περήφανη για όλους τους έλληνες που πήγανε ολυμπιάδα. Όλοι δώσανε το αίμα τους, τώρα κάποιοι πήρανε μετάλλιο κάποιο δεν πήρανε. Ο Λεύτερης σήμερα είναι Ολυμπιονίκης , αύριο μπορεί να μην είναι. Αύριο εσείς θα κάνετε δεξιά και θα φύγετε και θα πάτε εκεί σε αυτόν που έχει κρεμασμένο το μετάλλιο. Δεν είναι έτσι. Έφυγε και ο Μάρας από την πίσω πόρτα, δεν τον είδατε», τόνισε.

Και συμπλήρωσε, εκφράζοντας το παράπονο της και για την συμμετοχή της Μιλούση, η οποία είναι και η σύντροφος του Λευτέρη Πετρούνια,και η οποία δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση,όπως είπε: «Δεν είμαι συγκινημένη ακριβώς, έχω και έναν θυμό μέσα μου για όλα τα παιδιά που δεν ανταμείφτηκαν, όχι από εκεί, από την Ελλάδα. Και για να είμαι και πιο σαφής το πρόγραμμα της Μιλούση δεν το έδειξε κανείς, απαράδεκτο. Επειδή έπεσε; Απαράδεκτο. Για μένα απαράδεκτο. Έπρεπε να παρουσιάσετε όλους τους Έλληνες αθλητές».

Για την συγκίνηση που υπήρξε και τις δηλώσεις ότι ο μπαμπάς του που έχει φύγει από τη ζωή τον βοήθησε, σχολίασε: «Ήταν η γιορτή του μπαμπά του, εντάξει και νιώσαμε εκείνη την ώρα φορτισμένοι και είπαμε αυτό που είπαμε και το εννοούμε.

Εγώ ξέρετε τι θέλω από το παιδί μου, να κρατάει χαμηλούς τόνους. Και αυτή την ιστορία που έγραψε να την χρησιμοποιήσει καλά για τον εαυτό του και για τους υπόλοιπους συνανθρώπους του. Πολλοί γράφουν ιστορία, το θέμα είναι μέχρι το τέλος τι γίνεται. Ιστορία δεν γράφεις για τέσσερα χρόνια».


Πηγή www.pronews.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηχητικό - Νότης Μαριάς : ''Αγωγή αποζημίωσης εκατοντάδων δισ. ευρώ κατά της τρόικας''


Καθώς το ΔΝΤ συνομολογεί τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Νότης Μαριάς δείχνει στην κυβέρνηση ποιο είναι το ελληνικό μπαζούκας και της ρίχνει το γάντι

του Μάκη Ανδρονόπουλου

Αφού το ανεξάρτητο Γραφείο Εσωτερικής Αξιολόγησης του ΔΝΤ παραδέχθηκε με την πρόσφατη έκθεσή του πως το Ταμείο, πρώτον, παραβίασε στην περίπτωση της Ελλάδας την καταστατική του αρχή που προϋποθέτει αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης και δεύτερον, έκανε λάθη που οδήγησαν στην πλήρη αποτυχία του 1ου ελληνικού προγράμματος και επειδή οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες, η Ελλάδα νομιμοποιείται και οφείλει να προχωρήσει σε αγωγή κατά της τρόικας και να ζητήσει αποζημίωση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.
Την θέση αυτή διατύπωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στον Real FM (8/8/2016), όπου επιπροσθέτως επεσήμανε πως τα λάθη του ΔΝΤ έγιναν εσκεμμένα. Το ΔΝΤ δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου:
α) να διασωθούν οι ευρωπαϊκές κυρίως τράπεζες, αλλά και τα ιδιωτικά funds που κρατούσαν το 80% του ελληνικού χρέους, το οποίο ανερχόταν στα 330 δισ. ευρώ και
β) να διασωθεί η ευρωζώνη και το ευρώ.
Οι τράπεζες ειδικά, σύμφωνα με την έκθεση 10/2/110-05.05.2010 του ΔΝΤ, είχαν γύρω στα 150 δισ. ευρώ και αν κουρευόταν κατά 50% το χρέος, όπως συνηθίζει το ΔΝΤ, θα έχαναν περί τα 75 δισ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα έχαναν οι ιδιώτες.
Το χειρότερο όμως κατά τον κ. Μαριά ήταν ότι η τρόικα μετέτρεψε ένα ιδιωτικό χρέος σε κρατικό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χρωστάει πλέον σε κράτη δανειστές, τα οποία απαιτούν και επιβάλουν την πολιτική τους βούληση στα κράτη οφειλέτες (πχ ψήφος για την συμφωνία ΤΤΙΡ).
Συνεπώς, καταλήγει ο κ. Μαριάς, υπάρχει μια τεράστια ζημιά εξαετίας που συνίσταται στα 47 δισ. ευρώ/χρόνο από τη δραματική μείωση του ΑΕΠ, 63 δισ. ευρώ/χρόνο από τις απώλειες σε μισθούς, συντάξεις, φόρους, από το 1,5 εκατ. ανέργους, από την διολίσθηση του 40% του πληθυσμού στη φτώχεια, από τις χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν. Επίσης το χρέος από 130% του ΑΕΠ οδεύει στο 200%! Η κυβέρνηση οφείλει να ετοιμάσει το φάκελο αυτής της ζημιάς, στην οποία πρέπει να συνυπολογισθεί και η ζημιά που έγινε στη φήμη της χώρας, αλλά και η ηθική βλάβη που υπέστη (10.000 αυτοκτονίες) και να καταθέσει αγωγή κατά της τρόικας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις σχετικές συμβάσεις για την επίλυση των διαφορών. Στη δικαστική επίλυση της διαφοράς ο κ. Μαριάς αποδίδει 80% πιθανότητες να κερδηθεί, ενώ εκτιμά πως με την κατάθεση της αγωγής θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις πολιτικού συμβιβασμού.


Ηχητικό http://www.real.gr/audiofiles/527861.mp3


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίχως «δανεικά» θα καταβάλει συντάξεις το ΙΚΑ – Πρώτη φορά από το 2010!



Το ΙΚΑ δεν χρειάζεται «δανεικά» για τις συντάξεις, λόγω αυξημένων εσόδων, λέει το υπουργείο Εργασίας! Κάτι τα καλύτερα έσοδα έναντι των προβλέψεων, κάτι η πρόβλεψη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού, ότι το ταμείο, έχει αρκετά για να καταβάλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), δεν θα λάβει δάνειο, για πρώτη φορά από το 2010!

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία αντιμετωπίζουν ένα ασήκωτο βάρος, ληξιπρόθεσμων οφειλών, που εκτιμάται πως φτάνει το αστρονομικό ποσό των 25 δις ευρώ! Μάλιστα, μόνο οι οφειλές που έχουν περάσεις στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), έχουν φτάσει τα 16,6 δις ευρώ.

Με τους δανειστές, να λένε πότε «νόου», πότε «νάιν» και πότε «νο», σε ένα νέο σύστημα δόσεων για την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι προβλέψεις για την πορεία των εσόδων στα Ταμεία, γίνονταν όλο και χειρότερες, με την πλειονότητα των αναλυτών να «βλέπουν» αυξητική τάση στο «βουνό» των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η αγορά, περιμένει μία θετική εξέλιξη και από την επικείμενη διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας,με το «κουαρτέτο», το Φθινόπωρο, και πληροφορίες κάνουν λόγο για μία πρώτη επίσκεψη των δανειστών στην Αθήνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά των πιστωτών και ειδικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι εκπρόσωποι τους, φέρονται να έχουν ξεκαθαρίσει στους συνομιλητές τους από την Αθήνα, ότι μετά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, στόχος είναι τα πράγματα να γίνουν αυστηρότερα.

Για πολλούς η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία τα αυξημένα έναντι του στόχου έσοδα, καλύπτουν τις ανάγκες του ΙΚΑ, ήρθε σαν έκπληξη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
Λόγω καλύτερης πορείας είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ, σε σχέση με τις προβλέψεις και τα έσοδα του 2015, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, ανακλήθηκε η αριθμ. 32475/1844/27.7.2016 Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση δανείου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου, τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ΤΑΠ-ΔΕΗ, ποσού 150.000.000 ευρώ, για την πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου.

Η ανάκληση του δανεισμού έγινε λαμβάνοντας υπόψη:

• Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα του επταμήνου 2016 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές, αυξήθηκαν κατά 241,20 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4% σε σχέση με τα έσοδα του επταμήνου 2015.

• Την πρόβλεψη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου, ότι η σημερινή ταμειακή κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζει πλήρως την καταβολή των συντάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΣΠΑ 2014-2020: Έργα σε χώρους και μνημεία - σύμβολα του Αιγαίου



Το ΥΠΠΟΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εντάξεις έργων του υπουργείου στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, που ξεκίνησαν από τα νησιά του Αιγαίου.

Πρώτη η Περιφερειάρχης και η Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου ενέταξαν τον Ιούλιο του 2016 έξι έργα Πολιτισμού στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με φορείς υλοποίησης τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της Λέσβου, της Χίου και την κεντρική Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων του υπουργείου, συνολικού προϋπολογισμού 7.247.112 ευρώ.

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε χώρους και μνημεία - σύμβολα για τα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και της Χίου, όπως:

- η πανάρχαια πόλη της Πολιόχνης στη Λήμνο (Έργο προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης),

- το ιερό των Καβείρων στη Λήμνο (Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου),

- το Κάστρο της Μυτιλήνης (Στερέωση - Αποκατάσταση ΒΑ περιβόλου),

- ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Συκούση στον οικισμό Αγ. Γεωργίου Συκούση στη Χίο (Στερέωση του Ι.Ν. και Συντήρηση τοιχογραφιών),

- η Νέα Μονή της Χίου (Συντήρηση μαρμαροθετημένων δαπέδων μνημείου εγγεγραμμένου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco) και

- το κάστρο της Χίου (Αποκατάσταση - Ανάδειξη χερσαίων τειχών).

Τα έργα αυτά, που στην πλειονότητά τους θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας από τις ίδιες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, θα τονώσουν την τοπική οικονομία των νησιών, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν απασχόληση σε ντόπιους επιστήμονες και εργατοτεχνίτες, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, καθώς, λόγω μεταναστευτικού, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου δοκιμάζονται.

Η χρηματοδότηση έργων στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας καλύπτονται από πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ ταυτόχρονα δρομολογούνται Προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Περίπου έναν μήνα αργότερα, στις αρχές Αυγούστου, και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή ενέταξαν άλλα τρία έργα Πολιτισμού, με φορείς υλοποίησης τις Εφορείες Αρχαιοτήτων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, επίσης με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 3.100.000 ευρώ και αφορά:

- τη στερέωση - αποκατάσταση του εμβληματικού ναού της Επισκοπής στη Σίκινο,

- την μετατροπή του παλαιού Σχολείου στη Χώρα Κύθνου σε Μουσείο και

- την ανάδειξη της αρχαίας ακρόπολης (Μόντε Σμιθ) της Ρόδου.
Όλα αυτά τα έργα στοχεύουν να αποδώσουν στο κοινό επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους με πολύπλευρο παιδευτικό-ερευνητικό-πολιτιστικό χαρακτήρα, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και θα δώσουν νέα πνοή και κίνητρο για την ενίσχυση του τουρισμού τόσο στα μικρά νησιά της «άγονης γραμμής», όπως η Σίκινος κι η Κύθνος, όσο και στα μεγαλύτερα νησιά όπως η Λέσβος και η Ρόδος.

Πάντα με βάση τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, όλες οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ είναι έτοιμες να εντάξουν και άλλα έργα στις τρέχουσες και μελλοντικές προσκλήσεις τόσο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, όσο και των Τομεακών, όπως το ΕΠΑΝΕΚ (μνημεία Unesco, αναβάθμιση προσφερόμενων υπηρεσιών σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία κ.ά.).

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες με 74 χρόνια φυλάκισης, ως υπεύθυνους για την οικονομική της κρίση!



Με μια κίνηση που θα έκανε το κεφάλι πολλών καπιταλιστών να εκραγεί αν συνέβαινε στις ΗΠΑ, η Ισλανδία μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη στη φυλακή για το ρόλο του στην οικονομική κατάρρευση του 2008.

Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις, του Ισλανδικού Αρείου Πάγου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ρέικιαβικ, πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από την Landsbankinn και την Kaupping – τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας – κρίθηκαν ένοχοι για τη χειραγώγηση της αγοράς, την υπεξαίρεση, καθώς και την παραβίαση των υποχρεώσεων πίστης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για δύο έως πέντε χρόνια. Η μέγιστη ποινή για οικονομικά εγκλήματα στην Ισλανδία είναι έξι χρόνια, παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριοαυτή τη στιγμή άκουσε επιχειρήματα για να εξετάσει την επέκταση ποινών πέραν της μέγιστης, σύμφωνα με το US uncut.

Μετά το κραχ του 2008, ενώ το Κογκρέσο έδινε στις αμερικανικές τράπεζες $ 700 δις ως TARP bailout («πρόγραμμα ανακούφισης προβληματικών στοιχείων») η Ισλανδία αποφάσισε να πάει σε μια διαφορετική κατεύθυνση και επέτρεψε στην κυβέρνησή της με μια οικονομική εποπτική αρχή να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών εξαιτίας του χάους που προέκυψε από την κατάρρευσή τους.

Το 2001, η Ισλανδία απελευθέρωσε τον χρηματοπιστωτικό της τομέα, ακολουθώντας την πορεία του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Σε λιγότερο από μια δεκαετία, η Ισλανδία είχε βυθιστεί σε τόσο μεγάλο εξωτερικό χρέος που δεν μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα και κατέρρευσε.

Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση της Ισλανδίας εξακολουθεί να διώκει και να βάζει στη φυλακή τους υπεύθυνους για τη χειραγώγηση της αγοράς που ακρωτηρίασε την οικονομία της. Ακόμα και τώρα, η Ισλανδία εξακολουθεί να πληρώνει τα δάνειά στο ΔΝΤ και σε άλλες χώρες οι οποίες χρειάστηκε να δανειστεί από αυτές προκειμένου να επιβιώσει.

Όταν ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, Olafur Ragnar Grimmson ρωτήθηκε πώς η χώρα κατόρθωσε να ανακάμψει από την παγκόσμια οικονομική καταστροφή, ο ίδιος περίφημα απάντησε,

"Ήμασταν αρκετά σοφοί ωστέ να μην ακολουθήσουμε τις παραδοσιακές επικρατούσες ορθοδοξίες του δυτικού οικονομικού κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια. Εισάγαμε ελέγχους συναλλάγματος, αφήσαμε τις τράπεζες να καταρρεύσουν, θα παρίχαμε στήριξη στους φτωχούς και δεν εισάγαμε μέτρα λιτότητας, όπως βλέπετε στην Ευρώπη"
Εν τω μεταξύ, στην Αμερική, ούτε ένα τραπεζικό στέλεχος δεν έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα που σχετίζονται με το κραχ του 2008.

Με τις αμερικανικές τράπεζες να συγκεντρώνουν πάνω από $ 160 δισεκατομμύρια σε ετήσια κέρδη χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις, δεν υπάρχουν τα μέτρα για να αποφευχθεί μια επόμενη οικονομική καταστροφή.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....