Διυλιστήριο: 09/29/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Και όσο εμείς ασχολούμαστε με την χρυση αυγή .... Συνάντηση Γκρούεφσκι-Μουν για την ονομασία των Σκοπίων


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ζήτησε ενεργότερη ενασχόληση καθώς και ουσιαστικές δράσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία αναζήτησης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας.
Ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη για τακτικότερες συναντήσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δύο χωρών και ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΗΕ για την πρόταση του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, για απευθείας συναντήσεις, προκειμένου οι συνομιλίες να αρθούν σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και να επιταχυνθεί έτσι η επίλυση της διαφοράς. 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες και διαδικασίες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διένεξης μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε τον κ. Γκρούεφσκι ότι είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναντήσεων, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για τη διευθέτηση της διαφοράς.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάμπλο Πινέδα, ο δάσκαλος με σύνδρομο Down στην Ελλάδα: Να μην βάζετε όρια στον εαυτό σας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, αλλά και πρωταγωνιστής της βραβευμένης ταινίας «εμείς οι δυο» (Me Too – Yo Tambien) ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κορυφογραμμή». 

Το αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης είχε γεμίσει από νωρίς. Έκατσα σε μια άκρη παρατηρώντας το θορυβώδες κοινό που έπαιρνε τις θέσεις του σιγά σιγά. Λαμπερά δημόσια πρόσωπα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνήθεις θαμώνες φιλανθρωπικών εκδηλώσεων αλλά και νεανικές παρέες 20άρηδων.  Ανάμεσά τους σαστισμένα παιδιά με το «φοβερό στίγμα» του συνδρόμου να πιάνουν το χέρι της μαμάς και να χαζεύουν τις κάμερες. Η μικρή καθυστέρηση της έναρξης μου έδωσε το χρόνο να κοιτάξω τα πρόσωπα γύρω μου προσπαθώντας να καταλάβω γιατί μαζευτήκαμε όλοι εκεί. Και η δική μου φάτσα ίσως έκανε τους άλλους να αναρωτιούνται τι κάνω εκεί, μιας και μια μικρή ξινίλα που πήγαζε από την επιφυλακτικότητά μου απέναντι στις μη κερδοσκοπικές και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις ήταν μάλλον εμφανής. Βρέθηκα εκεί χάρη στην επιμονή ενός φίλου γιατρού που ασχολείται χρόνια με τα «καταραμένα» και «δύσκολα» παιδιά. 

Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι αν έκανα καλά που πήγα, ένας μικροσκοπικός παχουλός τύπος διέσχισε την αίθουσα με μικρά βήματα και έκατσε στην πρώτη σειρά λίγα μέτρα μακριά μου. Ηταν ο Πάμπλο Πινέδα, ο «star» της βραδιάς. Όσο τον κοιτούσα δυσπιστία άρχισε να με κυριεύει. Παρατηρούσα τις κινήσεις του, τη μύτη, τα μάτια, τα γυαλιά του, τα χέρια του, και το μυαλό μου γύρισε στο «μογγολάκι» της γειτονιάς  που καθόταν μόνο και σιωπηλό στα σκαλιά του διπλανού σπιτιού με μόνη παρέα τη μαυροφορεμένη μάνα του όταν τον έβγαζε καμιά βόλτα μέχρι την εκκλησία στον εσπερινό. Και σκέφτηκα ξαφνικά πως έχω χρόνια να το δω, μάλλον θα είχε «φύγει» χωρίς να το προσέξω, άλλωστε δεν το είχα προσέξει και ποτέ, μόνο φευγαλέα περνούσα από μπροστά του για να πάω να παίξω με τους φίλους μου. 

Αυτός λοιπόν ήταν ο μεγάλος Πινέδα που ανέτρεψε  όλα τα στερεότυπα και τους μύθους τόσων χρόνων; Σα να μου φάνηκε σαστισμένος όταν άρχισαν να τον τραβολογάνε από δω και από κει για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Δεν είχε ακόμα συνηθίσει να ποζάρει δίπλα στις όμορφες κοπέλες και τους  χαμογελαστούς κουστουμαρισμένους; Τον κοιτούσα να τον στήνουν δίπλα τους οι κυρίες με τα δωδεκάποντα και στο πρόσωπό του έβλεπα το μοναχικό παιδί της γειτονιάς μου. 

Η ώρα πέρασε με τις βραβεύσεις των άλλων καλεσμένων του Σωκράτη Αλαφούζου, της Μαριέττας Φαφούτη και του Παναγιώτη Κοτρωνάρου αλλά ούτε που πρόσεχα. Το βλέμμα μου ήταν εκεί στον σχεδόν σαραντάρη με το σύνδρομο Down που άκουγε προσεκτικά τη μεταφράστριά του. Όταν ήρθε η δική του σειρά να μιλήσει, εντελώς μαγικά στο βήμα δεν ήταν το μικροκαμωμένο παιδί της γειτονιάς μου, ήταν ένας γίγαντας που μιλούσε δυνατά, με χειρονομίες και πάθος. Τον παρακολουθούσα απορροφημένος από την ομιλία του για αρκετά λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσω πως δεν ξέρω γρι ισπανικά και οι περισσότεροι στην αίθουσα δεν είχαμε ακουστικά για τη μετάφραση. Τι διάολο, όλοι αυτοί ξέρουν ισπανικά και δεν διαμαρτύρονται; Κι όμως ήταν σα να καταλαβαίνεις κάθε λέξη από όσα έλεγε. Ευτυχώς κάποιοι έβγαλαν τα ακουστικά, τα δυνάμωσαν και στην απόλυτη ησυχία μετά από κάθε φράση του ακούγαμε τη μετάφραση. Κοίταξα δυο παιδιά με σύνδρομο Down που κάθονταν πιο κει και ανατρίχιασα. Είδα στην έκφρασή τους κάτι που δεν είχα ξαναδεί, υπερηφάνεια για τον  δικό τους άνθρωπο αλλά και ελπίδα. 

Δεν νομίζω πως είναι εφικτό να κατανοήσουμε εύκολα τι είναι αυτά που έχει κατακτήσει ο Πινέδα. Κάποιος ίσως αναρωτηθεί αν έχει και νόημα να μιλάμε για τον Πινέδα σε μια χώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι γοητευμένοι από θεωρίες για αναβίωση του Καιάδα. Αλλά όπως έχει πει και ο ίδιος:  Όταν όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν την ίδια εμφάνιση, είναι όλοι ομοιόμορφοι, αυτό είναι ο Φασισμός. 

Ο Πάμπλο Πινέδα γεννήθηκε στην Ισπανία το 1974. Είναι ο πρώτος πτυχιούχος δάσκαλος στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, έχει αποκτήσει Bachelor στην εκπαιδευτική ψυχολογία ενώ είναι και βραβευμένος στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών του San Sebastian για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία  Yo Tambien.  Ζει στη Μάλαγα αλλά κάνει πολύ συχνά ταξίδια σε όλο τον κόσμο για διαλέξεις, σεμινάρια και ομιλίες. 

Ο Πινέδα έκανε πράξη αυτό που είπε και στην εκδήλωση: Να μην βάζετε όρια στον εαυτό σας. Κατάφερε να πετύχει όμως αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Να πάει σχολείο,  να σπουδάσει και να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δεν ξέρω αν εμείς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν ή να ντρεπόμαστε για εμάς και τις «πολιτισμένες» κοινωνίες μας. Ο άθλος του δεν είναι μόνο πως κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς της «ιδιαιτερότητάς» του αλλά και πως ξεπέρασε τα εμπόδια που του βάλαμε εμείς οι «φυσιολογικοί». 

Κατεβαίνοντας από το μουσείο σκεφτόμουν πόσο  τρομακτικό είναι το ότι το 2013 η κατάκτηση του αυτονόητου από έναν άνθρωπο με σύνδρομο Down είναι εντυπωσιακότερη από την κατάκτηση του Έβερεστ από τον άλλο βραβευμένο της βραδιάς.  Και πόσο ακόμα πιο τρομακτικό είναι πως ελάχιστες οικογένειες με «ιδιαίτερα» παιδιά και ακόμα πιο ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έκαναν τον κόπο να ανηφορίσουν προς την Ακρόπολη.

Θα κλείσω με αυτό που μου είπε ο Πάμπλο Πινέδα: Τα παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται να τους μιλάνε συνεχώς και να τους συμπεριφέρονται σα να είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, γιατί αυτό ακριβώς είναι. 

Παρά τις επιφυλάξεις μου γενικά για τις ΜΚΟ, συγχαρητήρια στην «Κορυφογραμμή» για την πρωτοβουλία της και την ευκαιρία που μας έδωσε να τον γνωρίσουμε.  Δείτε σε λίγες μέρες στον Alpha την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον γιατρό Δημήτρη Δημητρίου.
Πριν όμως κλείσετε αυτή τη σελίδα κάντε τον κόπο να ψάξετε λίγο στο Google τι είναι το σύνδρομο Down. Μάλλον θα εκπλαγείτε όταν καταλάβετε πως δεν γνωρίζετε απολύτως  τίποτα.

Δείτε το trailer της ταινίας Yo Tambien όπου πρωταγωνιστεί ο Pablo Pineda

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ανεξάρτητη, τυφλή δικαιοσύνη.....μας έκλεισε το μάτι.

Τελικά η ηλιθιότητα των πολιτικών δεν μπορεί να περιγραφεί. Είναι τόσο ηλίθιοι που καρφώνουν τους ίδιους τους τους εαύτους.
Όλες αυτές τις μέρες ακούμε την κυβέρνηση να κομπάζει ότι έδωσε εντολή για να συλληφθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, και την αξιωματική αντιπολίτευση να τους κατηγορεί ότι άργησαν γιατί προϋπήρχαν στοιχεία για την δίωξη της, ο λόγος λένε, που το έκαναν τώρα, ήταν καθαρά από την πίεση της κοινωνίας και για λόγους ψηφοθηρικούς.

Ρε παιδία.... εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από κυβερνήσεις και κόμματα και ότι δρα αυτοβούλως;

Μάλλον η ανεξάρτητη τυφλή δικαιοσύνη γι άλλη μια φορά μας κλείνει πονηρά το μάτι.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβες τρόικας την ώρα που η κοινή γνώμη ασχολείται με την υπόθεση της Χ.Α: "Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα"

Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.

Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την ύφεση και την πήγε από το 3,8% που ήθελε το οικονομικό επιτελείο στο 4% για το 2013, όπως και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση έλεγε πώς θα φτάσει στα τέλη του έτους στα 2-2,5 δις ευρώ, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εντελώς άλλη άποψη.

Το πολύ να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,3%, που ισούται με 300-500 εκατ. ευρώ.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν “πτωχεύει” εντέλει φέτος η Αμερική. Ένα χρόνο παράταση για το νομοσχέδιο Ομπάμα…

Ένα χρόνο παράταση για την εφαρμογή του νόμου Ομπάμα για το πρόγραμμα που πλέον έχει το παρατσούκλι Obamacare έδωσε πριν από λίγο η βουλη των αντιπροσώπων, ακολουθώντας την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων και αγνοώντας την απειλή του βετο απο τον Λευκό Οίκο. Δεν πτωχεύει φέτος η Αμερική λοιπόν, για έναν ακομα χρόνο απλώς θα πεθαίνουν άποροι Αμερικανοί.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Συνομωσία του Μονάχου»: το πρώτο βήμα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

«Συνομωσία του Μονάχου» - έτσι ονόμασαν οι ιστορικοί τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε 75 χρόνια πριν στη Γερμανία. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου του 1938 στη πρωτεύουσα της Βαυαρίας συναντήθηκαν οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας. Τους εκπροσώπους της Τσεχοσλοβακίας, η τύχη της οποίας αποφασιζόταν στις συνομιλίες, και την ΕΣΣΔ, δεν κάλεσαν στο Μόναχο. Η συνεδρίαση ήταν στην πραγματικότητα ένα από τα πρώτα βήματα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ερμηνείες της ιστορίας, ιδιαίτερα των γεγονότων που συνέβησαν πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τις τελευταίες δεκαετίες εμφανίζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Μια από τις πιο δημοφιλής θεωρίες μεταξύ των δυτικών, και ακόμη και Ρώσων επιστημόνων αφορά το «Σύμφωνο Μόλοτοφ-Ρίμπεντροπ», μιας συμφωνίας μη επίθεσης μεταξύ της Γερμανίας και της ΕΣΣΔ του 1939. Η δημοτικότητά της είναι εύκολο να εξηγηθεί, διότι η ευθύνη για την έναρξη του πολέμου αναθέτεται στη Σοβιετική Ένωση. Έχει μάλιστα φτάσει στο σημείο που την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας, την 23η Αυγούστου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ανακοίνωσε ως «ημέρα μνήμης των θυμάτων σταλινισμού και ναζισμού».

Η άνετη για τους σύγχρονους ρωσοφόβους θεωρεία αποσιωπεί το γεγονός ότι το Σύμφωνο ήταν για τη Μόσχα μία αναγκαστική ενέργεια. Ή μάλλον μια απάντηση για τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί με το Βερολίνο από τις κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Η Ευρώπη πρόλαβε να αξιολογήσει την απειλή από την Γερμανία, και ήθελε να κατευθύνει την επιθετικότητα του Χίτλερ προς την ανατολή. Όμως το παιχνίδι αποδείχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο ακόμα για τους έμπειρους πολιτικούς.

Όπως είναι γνωστό, ο Χίτλερ ξεκίνησε την πορεία του για την «παγκόσμια κυριαρχία» με την προσάρτηση της Αυστρίας το 1938. Το κατάφερε εύκολα και αμέσως μετά βρήκε τον επόμενο στόχο. Η Τσεχοσλοβακία μετά τη διάσπαση της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας έγινε μια από τις πιο ευημερούσες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Στο έδαφός της βρίσκονταν οι σημαντικότερες βιομηχανικές επιχειρήσεις, επίσης από τους 14 εκατομμύρια κατοίκους περίπου τα 3 εκατομμύρια ήταν Γερμανοί ως προς την εθνότητα, οι οποίοι κατοικούσαν στη Σουδητία.

Στις αρχές του 1938 ο Χίτλερ μετακίνησε τα γερμανικά στρατεύματα προς τα σύνορα με τη Τσεχοσλοβακία. Η Σοβιετική Ένωση και η Γαλλία προειδοποίησαν τη Γερμανία ότι θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την Πράγα. Ενώ το Λονδίνο δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη στήριξη της Μεγάλης Βρετανίας σε περίπτωση γερμανικής επίθεσης κατά της Τσεχοσλοβακίας. Ο Χίτλερ, εμπνευσμένος από την αναποφασιστικότητα της βρετανικής κυβέρνησης, αποφάσισε να στηρίξει τα σχέδιά του πάνω στην «πέμπτη φάλαγγα», η οποία αποτελούταν από Γερμανούς της Σουδητίας και το προ-ναζιστικό Σουδητικό γερμανικό κόμμα. Ο Γκενλέιν, ηγέτης του κόμματος αυτού, απαίτησε στην ουσία από την Τσεχοσλοβακία να απαρνηθεί την κυριαρχία της για την περιοχή της Σουδητίας (24 Απριλίου). Στις 30 Απριλίου ο Χίτλερ έδωσε μια κρυφή διαταγή για τη διεξαγωγή της επιχείρησης «Γκριουν» έως τη 1η Οκτωβρίου του 1938.

Το Παρίσι, παρεμπιπτόντως, σύντομα σταμάτησε να το παίζει ως ένας ιδεολογικός ειρηνοποιός. Οι Γάλλοι διπλωμάτες μαζί με τους Άγγλους εταίρους τους ξεκίνησαν μια μεγάλη εκστρατεία, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για μια μελλοντική συμφωνία με τον Χίτλερ. Και στις 18 Σεπτεμβρίου ακολούθησε το άγγλο-γαλλικό τελεσίγραφο προς την Πράγα για την παραχώρηση στη Γερμανία μέρους των εδαφών της. Ο Χίτλερ διαβεβαίωσε τον Τσάμπερλεν: εάν λυθεί το πρόβλημα των Γερμανών της Σουδητίας, τότε ο ίδιος δεν θα έχει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ευρώπη. Οι ηγέτες των τριών χωρών – Τσάμπερλεν, Νταλαντιέ και Μουσολίνι, συναντήθηκαν Στο Μόναχο στις 29 Σεπτεμβρίου. Και στις 30 υπέγραψαν τη συμφωνία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσάμπερλεν, επιστρέφοντας στο Λονδίνο μετά τη διάσκεψη του Μονάχου, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Κύριοι, έχω φέρει την ειρήνη στη γενιά σας». Όμως αντί για ειρήνη έφερε τον πόλεμο. Η «Συνομωσία του Μονάχου» έλυσε τα χέρια του Χίτλερ. Ενώ η ΕΣΣΔ, ουσιαστικά δεν είχε συμμάχους και θα ήταν στα πρόθυρα της ήττας εάν η Γερμανία χτυπούσε το 39 είτε στις αρχές του 40. Με αυτό τον τρόπο το Σύμφωνο Μόλοτοφ-Ρίμπεντροπ, η ένταξη των κρατών της Βαλτικής θάλασσας στην ΕΣΣΔ, αποτέλεσαν ένα αναγκαίο μέτρο. Η Σοβιετική Ένωση ωθούσε τη γραμμή ασφαλείας προς τη Δύση.

www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ!

Όταν τα πολιτικά κατακάθια της συγκυβέρνησης κατάλαβαν πλέον ότι παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες της ακροδεξιάς Σαμαρικής καμαρίλας, της πάντα πρόθυμης πατσαβουροδημοσιογραφίας και τις συγκινητικές παρεμβάσεις του κυρίου Μπάμπη, το «μέγα» σχέδιο «σοβαροποίησης» της Χρυσής Αυγής ναυάγησε, το γύρισαν στο καλαματιανό.

Επί τρία ολόκληρα χρόνια τα χρυσαύγουλα στην κυριολεξία γαμούσαν και έδερναν. Τρομοκρατούσαν, έδερναν, σκότωναν, προκαλούσαν, φτύνανε κατάμουτρα τη Δημοκρατία... 

Τρία ολόκληρα χρόνια ύπνος βαθύς της συγκυβέρνησης των δωσίλογων και της ναρκωμένης από καιρό Δικαιοσύνης!
Τρία χρόνια ρεεε...
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κι αν δε έφευγε το παλικάρι, ο Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του φονιά, η Χρυσή Αυγή που είχε ήδη είχε αλώσει το σώμα της αστυνομίας και έβαλε πόδι και στο στρατό, θα ήταν το κρατικό και το παρακρατικό κουμάντοσε σε μια χώρα φάντασμα, σ’ ένα θλιβερό προτεκτοράτο, σε μια αποικία χρέους.

Με το πιστόλι στον κρόταφο η συγκυβέρνηση των «δύο άκρων» βλέποντας να εξανεμίζονται ελπίδες  και όνειρα για παραμονή στην εξουσία, αποφάσισε να στείλει στην καθεύδουσα Δικαιοσύνη τα κλειδαμπαρωμένα (γιατί άραγε;) στοιχεία εκείνα που όλη Ελλάδα γνώριζε, αλλά κανένα από τους διοικούντες δεν ενοχλούσαν, επιδιώκοντας την καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ελπίζοντας έτσι στην επιστροφή στις τάξεις των ψηφοφόρων της ΝΔ των πεπλανημένων και απογοητευμένων νεοδημοκρατών που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή.

Σχέδιο αντιμετώπισης της ναζιστικής συμμορίας στο γόνατο, που φανερώνει ξεκάθαρα την έλλειψη πολιτικής φαντασίας, την ανικανότητα του κράτους και των κρατικών μηχανισμών. 
Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν πολεμιέται μ’ αυτόν τον αφελή και λίαν επικίνδυνο για τη Δημοκρατία τρόπο. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι γέννημα και θρέμμα της ανυπαρξίας του κράτους, της ανείπωτης φτώχειας και της εξαθλίωσης...

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να εξαλείψουν την ασθένεια χωρίς θεραπεύσουν τις αιτίες που την γεννούν , πλανώνται πλάνην οικτράν...

Ίσως, λέω ίσως, να τεθεί νοκ άουτ η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. 

Η φτώχεια και η εξαθλίωση  δεν πρόκειται να εξαφανιστούν... και στη θέση της ξεδοντιασμένης Χρυσής Αυγής θα ξεπηδήσουν εκατοντάδες ένοπλες συμμορίες σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία...

Βασίλης Ν.Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)


Διαβάστε περισσότερα.... »
....