Διυλιστήριο: 03/07/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα έσοδα από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού


Διαβιβάστηκαν στη Βουλή στοιχεία, έως την 31.12.2017, αναφορικά με τους ελέγχους στις λίστες μεγαλοκαταθετών και εμβασμάτων του εξωτερικού, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό με έγγραφο της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα συστήματα ELENXIS και TAXIS έως 31.12.2017, προκύπτει ότι από τη λίστα Λαγκάρντ ξεκίνησε έλεγχος σε 701 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 445 υποθέσεις, τα βεβαιωθέντα ποσά (σ.σ.: ποσά αρχικής βεβαίωσης) ανήλθαν σε 323.060.126,23 ευρώ, τα εισπραχθέντα ποσά ανήλθαν σε 44.622.731,89 ευρώ.

Από τη λίστα Μπόργιανς, ξεκίνησε έλεγχος σε 333 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε για 135 υποθέσεις, βεβαιώθηκαν 115.318.651,96 ευρώ, εισπράχθηκαν 16.895.210,18. Στο σκέλος του ελέγχου εμβασμάτων, ξεκίνησε έρευνα για 2.400 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε για 1.354 υποθέσεις, βεβαιώθηκαν 480.657.380,49 ευρώ και εισπράχθηκαν 45.788.234,18 ευρώ. Συνολικά για τις δύο λίστες και τα εμβάσματα, ξεκίνησε έλεγχος σε 3.433 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε σε 1.934 υποθέσεις, βεβαιώθηκαν 919.036.158,68 ευρώ και εισπράχθηκαν 107.306.176,25 ευρώ.

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Αμυράς ζητούσε στοιχεία, διότι, όπως ανέφερε, χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος ετών 2006-2011 που αφορούν φορολογουμένους με ιδιαίτερα μεγάλα εισοδήματα που ερευνώνται για φοροδιαφυγή, καθώς και υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ θεωρούνται οριστικά παραγεγραμμένες, βάσει δύο αποφάσεων που εξέδωσε το ΣτΕ το 2017 και τριών γνωμοδοτήσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με τα απαντητικά έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή γίνεται γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των χρήσεων που παραγράφονταν στις 31.12.2017 και συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις μη παραγεγραμμένες υποθέσεις.Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

WSJ: Προβλήματα στην ΕΚΤ – Δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Στουρνάρα ;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύρεται σε εθνικές διενέξεις για ζητήματα που ποικίλουν από τραπεζικά σκάνδαλα μέχρι δωροδοκίες, γεγονός που υποδηλώνει τις πολιτικές πιέσεις που υφίσταται η δεύτερη ισχυρότερη κεντρική τράπεζα στον κόσμο, την ώρα ακριβώς που αναλαμβάνει έναν εξαιρετικά διευρυμένο ρόλο, γράφει η αμερικανική Wall Street Journal.

«Τρία από τα 25 μέλη του διοικητικού συμβουλίου τελούν υπό δικαστική διερεύνηση σε Λετονία, Σλοβενία και Ελλάδα. Οι εθνικές κυβερνήσεις εμποδίζονται να απολύσουν τους κεντρικούς τραπεζίτες λόγω των κανονισμών της ΕΕ, ωστόσο η ΕΚΤ δεν μπορεί να αποτρέψει έρευνες που προβλέπονται από τις εθνικές νομοθεσίες», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

Όπως γράφει «στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκεται σε συνεχή διένεξη με μέλη της κυβέρνησης, που τον θεωρούν πολιτικό εχθρό.

Τον Φεβρουάριο συστάθηκε προανακριτική κοινοβουλευτική επιτροπή για να διερευνήσει αν ο κ. Στουρνάρας δωροδοκήθηκε για να χειραγωγηθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Στην ομιλία του της 21ης Φεβρουαρίου στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας κατήγγειλε ότι ανώνυμοι μάρτυρες επινόησαν ιστορίες για το πρόσωπό του.

Πάντως, οι κρίσεις στις τρεις αυτές χώρες, αν και διαφορετικές μεταξύ τους, ενέχουν τον κίνδυνο να ταλανίσουν την ΕΚΤ και να αποσπάσουν την προσοχή από σημαντικά ζητήματα, την ώρα που αυτή έχει αναδυθεί ενισχυμένη από την πρόσφατη κρίση χρέους της ευρωζώνης», εκτιμά η WSJ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις τελευταίες ώρες έγινε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του.

Πηγή m.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Νταηλίκια… τέλος! Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, φρεγάτες και πεζοναύτες στην Κυπριακή ΑΟΖ


Σε πανικό η Τουρκία - Πανίσχυρη αμερικανική δύναμη ανοιχτά της Μεγαλονήσου – Ήδη φρεγάτες των ΗΠΑ πλέουν δυτικά της Κρήτης

Αγωνία για τα μελλούμενα αν ο Ερντογάν προκαλέσει τον 6ο αμερικανικό Στόλο

Η ανατολική Μεσόγειος παίρνει φωτιά… Η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, οι απειλές απέναντι σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και στις «μεγάλες» δυνάμεις οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και δημιουργούν μια βραδυφλεγή βόμβα στη γειτονιά μας.

Ο Ερντογάν έχει απασφαλίσει εδώ και καιρό. Βλέποντας να χάνει το παιχνίδι στο μέτωπο της Συρίας, έχει στραφεί προς την Κύπρο και την Ελλάδα, απειλώντας και προκαλώντας από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τους λεονταρισμούς και το «μπλόκο» στην ιταλική ΕΝΙ να πραγματοποιήσει έρευνες στο οικόπεδο 3 της Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης της Μεγαλονήσου, η Δύση φαίνεται να θορυβήθηκε και πλέον δείχνει διατεθειμένη να… κόψει τον τσαμπουκά του «σουλτάνου».

Εν πλω για Κύπρο ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Τουρκία η στρατηγική κίνηση των ΗΠΑ να ενισχύσουν την στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με σαφή στόχο να στείλουν αποτρεπτικό μήνυμα στον Ερντογάν εάν προτίθεται να επαναλάβει τα «νταηλίκια» που έλαβαν χώρα μερικές εβδομάδες πριν αναφορικά με το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια ημέρα, πλοία τόσο από το Ναυτικό των ΗΠΑ όσο και από το βορειοαμερικανικό Ναυτικό Σώμα, αλλά και ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, έφθασαν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Διόλου τυχαία στις 21 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στην περιοχή τέσσερα πολεμικά πλοία της ομάδας “Iwo Jima”, η οποία περιλαμβάνει τρία αμφίβια πολεμικά πλοία και ένα ακόμη που μεταφέρει την 26η θαλάσσια μονάδα δύναμης 2,500 πεζοναυτών, ενισχύοντας τη δύναμη του έκτου στόλου του αμερικανικού ναυτικού που αποτελείται από πέντε ακόμη πολεμικά πλοία. Η ναυαρχίδα του ομίλου, το αεροπλανοφόρο USS Iwo Jima, είναι εφοδιασμένη με ελικόπτερα επίθεσης Cobra, αεροσκάφη εδάφους AV-8 Harrier και αεροσκάφη MV-22 Osprey.

Δύο ερευνητικά πλοία της ExxonMobil έφθασαν επίσης στη Μεσόγειο σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα με κατεύθυνση την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου, της ExxonMobil και του Qatar Petroleum.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:


Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνική αντεπίθεση – Η Αθήνα έκλεισε με ΝΟΤΑΜ ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Ανατολικού ΑιγαίουΗ Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Θα είναι ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου και… βλέπουμε!

Παρά το γεγονός ότι είναι ΝΟΤΑΜ και όχι NAVTEX, το Πολεμικό Ναυτικό εμπλέκεται ενεργά αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις αεράμυνας και βολές αντιαεροπορικών όπλων του Στόλου.

Aνώτατη στρατιωτική πηγή του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο pronews.gr ανέφερε ότι «Κάνουμε αυτό που έχουμε δικαίωμα να κάνουμε από τις διεθνείς συνθήκες. Οποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα δεν έχει παρά να το επιχειρήσει και θα λάβει την απάντηση που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες περί μη σεβασμού τους»!

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς. Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Η ελληνική κίνηση ήρθε την επομένη την ανακοίνωσης της Αγκυρας ότι θεωρεί «τουρκικό έδαφος» το Καστελόριζο και θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση έρευνας διάσωσης με επίκεντρο το νησί! Που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη τουρκική «λογική», μπορούν να προσγειώσουν στο νησί ελικόπτερα, αεροσκάφη ή και να στείλουν να κάνουν απόβαση ομάδες «έρευνας διάσωσης».Πηγή  www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τουριστικό πρακτορείο : Καμία εκδρομή στην Τουρκία μέχρι να επιστρέψουν τα δυο παιδιά


Ο Γιώργος Κιλούδης ιδιοκτήτης του πρακτορείου Alpino Tours στην Ορεστιάδα, ακύρωσε τα προγραμματισμένα ταξίδια προς την Αδριανούπολη

Πολλαπλές προεκτάσεις λαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών πρακτορείων ξεκινούν εμπάργκο, μέχρι οι δύο Έλληνες ένστολοι να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Την αρχή έκανε ο Γιώργος Κιλούδης ιδιοκτήτης του πρακτορείου Alpino Tours στην Ορεστιάδα, ο οποίος ακύρωσε τα προγραμματισμένα ταξίδια προς την Αδριανούπολη.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε: "Ήταν μια κίνηση την οποία αποφάσισα μετά από ώριμη σκέψη, για να βοηθήσω όσο μπορώ τα δύο παιδιά να επιστρέψουν στην πατρίδα και τα σπίτια τους. Δεν θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στην Τουρκία μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τους δύο στρατιωτικούς".

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ένας από τους δύο είναι φίλος του γιου του, ενώ και ο ίδιος είχε υπηρετήσει σε εκείνα τα φυλάκια του Έβρου. "Ήξερα το νεαρό, είναι φίλος με το γιο μου, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ίδια μονάδα και θα μπορούσε να είναι εκείνος στη θέση του. Κι εγώ σε εκείνα τα φυλάκια υπηρέτησα, την γνωρίζω την περιοχή" είπε ο κ. Κιλούδης.

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι τέτοιου είδους περιστατικά είναι συνηθισμένα και πάντα τα έλυναν σε τοπικό επίπεδο οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων.

Αναφερόμενος στην πανελληνια ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία του να προχωρήσει σε αυτό το οικονομικό εμπάργκο, χάνοντας και ο ίδιος χρήματα, δήλωσε ότι του τηλεφώνησαν αρκετοί συνάδελφοί του, ενώ και η ανάρτηση του στο Facebook είχε χιλιάδες like.

"Μου τηλεφώνησε συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι ούτε κι εκείνοι θα κάνουν εκδρομές προς την Τουρκία. Δέχτηκα πολλά συγχαρητήρια -ακόμα και από την Πελοπόννησο με κάλεσαν. Εμείς αποφασίσαμε ότι ούτε το Πάσχα θα γίνουν οι εκδρομές στην Τουρκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και αλλού που έχουν προγραμματιστεί, αν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τους δύο στρατιωτικούς" είπε ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου Alpino Tours στην Ορεστιάδα, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....