Διυλιστήριο: 12/29/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος της Ξάνθης ζητάει να απαγορευτεί .........ο Άγιος Βασίλης - ΕΓΓΡΑΦΟ


Δε θέλει επαφή των μουσουλμάνων με τον Άη Βασίλη, ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης Τζεμήλ Καπζά και έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, καταγγέλλοντας τη διοργάνωση γιορτών σε νηπιαγωγεία του Δήμου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής: «Τις τελευταίες ημέρες και πριν από τις διακοπές των σχολείων για την Πρωτοχρονιά, πληροφορηθήκαμε από γονείς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σε νηπιαγωγεία εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου Μύκης διοργανώθηκαν από κάποιους νηπιαγωγούς γιορτές για τους μαθητές, ενόψει των Χριστουγέννων με «εμφάνιση» και του Άη Βασίλη. Όπως καλά γνωρίζετε ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια. Σεβόμαστε τις θρησκευτικές γιορτές των συμπολιτών μας χωρίς όμως να συμμετέχουμε σε αυτές. Επίσης η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή μας με τον Άη Βασίλη.

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτικής μας ελευθερία, δεν συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και σας ζητάμε όπως ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου μας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έρχονται να επιβεβαιώσουν την αναγκαιότητα του πάγιου αιτήματος της μειονότητας για την εφαρμογή της δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία.

Το αίτημά μας αυτό έχει κατατεθεί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία έχουμε αποστείλει στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ελπίζουμε ότι θα παρέμβετε άμεσα για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με σκοπό να μην επαναληφθεί και προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων από τους συνδημότες μας», καταλήγει η επιστολή.

Η επιστολή κοινοποιείται στο υπουργείο παιδείας, στους βουλευτές Ξάνθης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι μαχητές του ISIS συζητούν τις τιμές των ανθρωπίνων οργάνων στα social media -ΕΓΓΡΑΦΑ


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων, βάσει μιας άγνωστης μέχρι σήμερα γνωμοδότησης των λογίων της, γεγονός που εγείρει φόβους ότι οι τζιχαντιστές ενδέχεται να επιδίδονται σε λαθρεμπόριο οργάνων.

Η γνωμοδότηση αυτή, που περιέχεται σε ένα έγγραφο με ημερομηνία 31η Ιανουαρίου 2015, το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, αναφέρει πως η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη, επιτρέπεται. Δείτε ΕΔΩ μια επίσημη μετάφραση του εγγράφου από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί από το πρακτορείο στο Διαδίκτυο.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου. Στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ λένε ότι βρισκόταν ανάμεσα σε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων και πληροφοριών που απέσπασαν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του αμερικάνικου στρατού σε επιδρομή που έκαναν τον Μάιο στην ανατολική Συρία.

«Η ζωή και τα όργανα του αποστάτη δεν απαιτείται να τυγχάνουν σεβασμού και μπορούν να αφαιρούνται ατιμωρητί», αναφέρει το έγγραφο, που είναι γραμμένο με τη μορφή φετφά, επίσημης γνωμοδότησης ή ερμηνείας από μουφτή ή από ιμάμη σχετικής με θρησκευτικά ή νομικά ζητήματα του ιερού μουσουλμανικού δικαίου. Το κείμενο έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους.

«Όργανα που τερματίζουν τη ζωή του αιχμαλώτου εάν αφαιρεθούν: Η αφαίρεση τους επίσης δεν απαγορεύεται», αναφέρει ο Φετφάς Αρ. 68, σύμφωνα με την επίσημη μετάφρασή του.

Αφ' εαυτού το κείμενο δεν αποτελεί απόδειξη πως το ΙΚ πράγματι επιδίδεται σε συγκομιδή και λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό δίνει από θρησκευτική άποψη την έγκριση για μια τέτοια δραστηριότητα, με βάση την ακραία ερμηνεία του ισλαμικού νόμου από μέρους της οργάνωσης — την οποία απορρίπτουν οι περισσότεροι μουσουλμάνοι.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το ΙΚ ότι αφαιρεί και συγκεντρώνει ανθρώπινα όργανα τα οποία στη συνέχεια εμπορεύεται για να εξασφαλίζει έσοδα.

Στο έγγραφο δεν προσδιορίζεται ποιος θεωρείται «αποστάτης» από το ΙΚ, το οποίο δολοφονεί και φυλακίζει τόσο πιστούς άλλων θρησκειών, όπως χριστιανούς, όσο και σιίτες μουσουλμάνους, όπως και σουνίτες που δεν ακολουθούν τη δική του, ακραιφνή ερμηνεία του κορανικού νόμου.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα αρχεία που αποσπάστηκαν προσέφεραν στην Ουάσινγκτον βαθύτερη γνώση για τον τρόπο που το Ισλαμικό Κράτος οργανώνεται, συγκεντρώνει κεφάλαια και καταρτίζει νόμους και κανόνες για τους οπαδούς της και τους ανθρώπους που ζουν στα εδάφη που κατέχει.

Ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως τα έγγραφα αυτά πρέπει να εξεταστούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρίνοντας πως αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ότι το ΙΚ ενδέχεται να επιδίδεται σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων για τη συγκέντρωση ρευστού.

Η έφοδος του Μαΐου στη Συρία, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί το κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των τζιχαντιστών, ο Αμπού Σαγιάφ, να συλληφθεί η σύζυγός του και να αποσπαστούν επτά τεραμπάιτ δεδομένων—σκληροί δίσκοι, φορητοί δίσκοι USB, CD, DVD και έγγραφα, όπως ανέφερε ο Μπρετ Μακγκέρκ, ειδικός επιτετραμμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον παγκόσμιο συνασπισμό για την αντιμετώπιση του ΙΚ, σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς. Ο Αμπού Σαγιάφ, Τυνήσιος υπήκοος, ονομαζόταν στην πραγματικότητα Φάθι μπεν Αούν μπεν Τζίλντι Μουράντ αλ Τουνίζι.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην έφοδο με στόχο τον Αμπού Σαγιάφ και στα έγγραφα που είχαν κατασχεθεί. Αλλά μέχρι τώρα κανένα από τα έγγραφα αυτά δεν είχε δημοσιοποιηθεί, πέρα από υλικά που απεδείκνυαν το γεγονός πως το ΙΚ κάνει λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, τα οποία είχαν παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (MOMA) της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει ορισμένα από τα έγγραφα που αποσπάστηκαν στην επιδρομή με στόχο τον Αμπού Σαγιάφ σε κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να κατανοήσουν καλύτερα το ΙΚ, καθώς η Ουάσινγκτον εντείνει τις προσπάθειές της για την κλιμάκωση της δράσης εναντίον της οργάνωσης.

Ένα πακέτο εγγράφων το οποίο περιήλθε σε γνώση του Ρόιτερς, υπό τον τίτλο —που προφανώς έβαλε η αμερικάνικη κυβέρνηση— «Μαθήματα που αντλήθηκαν από την επιδρομή εναντίον του Αμπού Σαγιάφ» δείχνει πώς οι τζιχαντιστές δικαιολογούν διάφορες πρακτικές που εφαρμόζουν.

Για παράδειγμα, ο Φετφάς Αρ. 64, με ημερομηνία 29η Ιανουαρίου 2015 καταγράφει λεπτομερώς τους κανόνες για τους βιασμούς, περιγράφοντας πότε και πώς τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να συνευρίσκονται με σεξουαλικές σκλάβες.

Ο φετφάς που εγκρίνει τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων δικαιολογεί αυτή την πρακτική παραλληλίζοντάς την με τον κανιβαλισμό σε ακραίες περιστάσεις, που όπως αναφέρει επιτρεπόταν παλαιότερα από ισλαμιστές λόγιους. «Μια ομάδα ισλαμιστών λογίων είχε επιτρέψει, εάν είναι απαραίτητο, σε κάποιον να σκοτώσει τον αποστάτη και να φάει τη σάρκα του, που είναι μέρος του οφέλους από το σώμα του», αναφέρει το κείμενο.

Σύμφωνα με τον Μπρετ Μακγκέρκ, η Επιτροπή Έρευνας και Φετφάδων του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται απευθείας στον ηγέτη της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η κρίση αυτή για τη συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων επικαλείται ισλαμικά κείμενα, πρακτικές και νόμους που αναφέρεται ότι τεκμηριώνουν πως «η ιδέα της μεταμόσχευσης υγιών οργάνων στο σώμα ενός μουσουλμάνου για να σωθεί η ζωή του τελευταίου ή να αντικατασταθεί ένα όργανο που έχει υποστεί βλάβη» είναι κάτι «που επιτρέπεται».

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Μακγκέρκ, παραδέχονται ότι δεν έχουν μπορέσει να επαληθεύσουν εάν το εφάρμοσε τον φετφά αυτό, προχωρώντας σε συστηματική συγκομιδή ανθρωπίνων οργάνων.

Πάντως το έγγραφο δίνει «θρησκευτική δικαιολογία για την αφαίρεση οργάνων από αυτούς που [οι τζιχαντιστές του ΙΚ] αποκαλούν άπιστους», επισήμανε ο Μακγκέρκ.

Ο Ουίλιαμ Μακάντς, ερευνητής στο Brookings Institution, συγγραφέας του βιβλίου Η αποκάλυψη του ΙΚ, εκτίμησε ότι «οι γνωμοδοτήσεις της οργάνωσης όσον αφορά τη δουλεία και τα ανθρώπινα όργανα δεν συνάδουν με τις σύγχρονες ερμηνείες» του ισλαμικού νόμου.

Τον Φεβρουάριο ο Αλχακίμ είχε καλέσει το ΣΑ του ΟΗΕ να διεξαγάγει έρευνα για τους θανάτους 12 γιατρών στη Μοσούλη, πόλη που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, οι δολοφονίες τους διαπράχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να αφαιρέσουν ανθρώπινα όργανα.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ Νικολάι Μλαντένοφ είχε δηλώσει τότε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό. Ο ΟΗΕ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο έκτοτε για την έρευνα που είχε υποσχεθεί να διεξαγάγει. Ο Αλχακίμ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να επανέλθει στο θέμα αυτό.

Στα social media 

Ερευνητές από το αντι-εξτρεμισμού think tank έχουν αναλύσει αρκετές απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS) αγωνιστές και τους υποστηρικτές τους. Ένας από αυτούς έθιξαν το θέμα του «κόστους και το χειρισμό των γυναικών σκλάβων."

"Η συνέχιση αυτής της ανταλλαγής μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει τις εικασίες ότι ISIS διενεργεί εμπορία ανθρωπίνων οργάνων», δήλωσε στην ομάδα, προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές μπορεί «περιστασιακά να συζητούν τις τιμές και την πρακτική της λήψης ανθρώπων ως σκλάβοι."


Ένας από τους τρομοκράτες ή οι υποστηρικτές ρωτά έναν άλλο για την τιμή των οργάνων, την οποία αποκαλεί «ανταλλακτικά». Ζητάει να ελέγξετε αν μπορεί να "πάρει τα νεφρά ή το συκώτι» από τις σκλάβες του σεξ. Η συνομιλία φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο Σεπτέμβριο του 2014.

Τον Φεβρουάριο, πρεσβευτής του Ιράκ στην Μοχάμεντ Alhakim κάλεσε τον ΟΗΕ να διερευνήσει την υπόθεση γιατί μετά χειρουργικές τομές σε μαζικούς τάφους βρέθηκε ότι λείπουν οι νεφροί.

"Έχουμε σώματα. Ελάτε να τα εξετάσετε . Είναι σαφές ότι λείπουν ορισμένα ανθρώπινα όργανα", είπε, 


Χιλιάδες γυναίκες του Ιράκ έχουν ήδη αναγκαστεί σε σεξουαλική δουλεία, και περίπου 3.000 γυναίκες και κορίτσια έχουν ληφθεί σε αιχμαλωσία από τη φυλή Yazidi στο Ιράκ κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε ολόκληρη την περιοχή. Οι μαχητές κατάφεραν επίσης να συλλάβουν και να υποδουλώσουν και άλλες μειονότητες στο έδαφος που ελέγχουν. Στο τέλος του περασμένου έτους, κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο σχετικά με τους κανόνες για το πώς θα γίνονται σκλάβες οι γυναίκες και τα παιδιά και το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους μαχητές της.

Οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι η σύλληψη γυναικών επειδή είναι άπιστες στο Ισλάμ είναι δικαιολογημένη. Σύμφωνα με το φυλλάδιο τα μέλη επιτρέπεται να κάνουν σεξ με τις γυναίκες, εάν αυτή είναι μια παρθένα. Αν δεν είναι, το εγχειρίδιο γράφει ότι η "μήτρα της πρέπει να καθαριστούν" πριν από τη σεξουαλική επαφή.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες π@υστιές''..

     Αυτό θα έπρεπε να είναι κανονικά το όνομα του νέου νόμου που υπερψηφίστηκε προ ημερών.
Και μην κατηγορηθούμε για ομοφοβία.
Η λέξη ''π@υστιές'' αντί της λέξης ''διατάξεις'' δεν έχει καμία σχέση με την συμβίωση των ομοφυλόφιλων,
..παρά με την π@υστιά της κυβέρνησης να περάσει στα μουλωχτά το
άρθρο 27 του νομοσχεδίου που στην ουσία αφορά την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων,
..αφού πρώτα φρόντισε επικοινωνιακά να ρίξει όλο το βάρος στα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, συσκοτίζοντας ο,τιδήποτε άλλο περιείχε το νομοσχέδιο.

Κι αν δεν είναι αυτό π@υστιά, τότε τί είναι;
Αν και βέβαια, ένας γνήσιος ομοφοβικός θα έλεγε πως αν δεν περνούσε μιά τέτοια π@υστιά σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, πού θα περνούσε;
Αλλά αυτά αποτελούν ομοφοβικές κακίες.
Ο γνήσιος έλληνας, ο ελληνάρας, αυτός που μεγάλωσε μέσα στην π@υστιά (της κοινωνίας και της πολιτικής) είναι δυνατόν να φοβάται τέτοιους νόμους;

Επίσης, για να μην παρεξηγηθούμε μέρες που είναι, η φωτογραφία που ακολουθεί το σημερινό σχόλιο δεν έχει να κάνει με gay-parade όπως πολλοί θα νομίσουν,
..παρά με την (ποινικοποιμένη πιά) διαδήλωση μιάς πρώην κόκκινης κυβέρνησης ''προς τα κάπου'', που απ΄ την πολλή τριβή της με τα μνημόνια έγινε ροζ, εναντίον των νόμων που η ίδια ψηφίζει!
Αυτή η τελευταία π@υστιά έχει γίνει πολύ cool και trendy τώρα τελευταία,
..και αναμένεται να την ακολουθήσουν και οι επόμενες κυβερνήσεις πολιτικών π@ύστηδων:
Πρώτα ψηφίζεις κάτι, και μετά (ή συγχρόνως για πιό προχωρημένους) διαδηλώνεις εναντίον του.

Όχι, και ειλικρινά: Το blog δεν έχει τίποτε εναντίον όλων αυτών των ομοφυλόφιλων και των γκέι γραφικών και μη,
..που όταν γίνονται γραφικοί γίνονται γιατί οι ίδιοι το θέλουν και το προκαλούν.
Είναι συνάνθρωποι και συμπολίτες μας με ίσα δικαιώματα, ίδιες ανάγκες, με δικές τους όμως ιδιαιτερότητες, προσωπικές,
..που όσο δεν γίνονται προκλητικές, και εν πάση περιπτώσει όσο δεν προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη ως εξ ίσου φυσιολογικές με το φυσιολογικό,
..δεν μπορούν παρά να γίνουν αποδεκτές από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε και να αισθανθούμε το ίδιο,
..και για τους όχι ομοφυλόφιλους αλλά πολιτικούς π@ύστηδες που μας κυβέρνησαν,
..και κυβερνούν ακόμη!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Έλληνας επιστήμονας που θα βραβεύσει ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα τιμήσει τον ομογενή καθηγητή Χημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, Πωλ Αλιβιζάτο, σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο, όπου θα του απονείμει το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών, το ανώτατο βραβείο για τους κορυφαίους επιστήμονες των ΗΠΑ, το οποίο απονέμεται για την μακροχρόνια προώθηση των επιστημών και της τεχνολογίας στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Δρ. Αλιβιζάτος, που κατέχει την θέση του διευθυντή του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ, θα τιμηθεί μαζί με άλλους τέσσερις επιστήμονες μετά το Νέο Έτος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι άλλοι βραβευθέντες είναι ο Δρ. Μάικλ Άρτιν από το MIT, ο Δρ. ‘Αλμπερτ Μπαντούρα από το Στάνφορντ, ο Δρ. Στάνλεϊ Φάλκο από την Ιατρική Σχολή Στάνφορντ και η Δρ. Σίρλεϊ Ανν Τζάκσον από το Πολυτεχνείο Rensselaer.

Ποιος είναι ο Δρ Αλιβιζάτος

Ο Παύλος Αλιβιζάτος είναι διακεκριμένος καθηγητής των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και διευθυντής του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab). Επίσης, διευθύνει το Ινστιτούτο Kavli Energy Nanosciences (ENSI), και κατέχει έδρες στα τμήματα της Επιστήμης Υλικών και Χημείας. Επιπλέον, είναι ένας από τους ιδρυτές δύο εξεχουσών εταιρειών νανοτεχνολογίας, των Nanosys και Quantum Dot Corp. Ήταν ένας από τους βασικούς διεκδικητές του Νόμπελ Χημείας για το 2013.

Γεννήθηκε το 1959 στο Σικάγο των ΗΠΑ, αλλά σε ηλικία 10 ετών έχασε τη μητέρα του και πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στην Ελλάδα, στην οικογένεια ενός θείου του. Φοίτησε σε ελληνικά σχολεία και, αφού τελείωσε το λύκειο, επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου πήρε πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο το 1981 και Διδακτορικό στη Φυσική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ το 1986.

Η αλματώδης πρόοδός του, τον οδήγησε στην πρώτη πεντάδα των 100 κορυφαίων χημικών της περασμένης δεκαετίας στη λίστα που έχει καταρτίσει η βιβλιομετρική εταιρεία Τόμσον-Ρόιτερς. Ειδικότητα του καθηγητή Αλιβιζάτου είναι οι νανοκρύσταλλοι, δηλαδή μικροί κρύσταλλοι διάφορων υλικών με διαστάσεις μερικά νανόμετρα, όπου ένα νανόμετρο, ισοδυναμεί με 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Οι νανοκρύσταλλοι έχουν πολλές και σημαντικές εφαρμογές στην τεχνολογία, οι σημαντικότερες ίσως από τις οποίες είναι η κατασκευή φωτοβολταϊκών στοιχείων χαμηλού κόστους και συσκευών τεχνητής φωτοσύνθεσης.

Το 2014 βραβεύθηκε ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από την Ελλάδα για τη συνεισφορά του στην Επιστήμη. Στην τελετή που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος επαίνεσε τη δουλεία και τις διακρίσεις του ελληνοαμερικανού επιστήμονα, που έχει χαρακτηριστεί μάλιστα ως «ένας από τους πατέρες της Νανοεπιστήμης».

«Είναι τιμή μου να λαμβάνω αυτό το βραβείο από την γενέτειρά μου, Ελλάδα. Μορφώθηκα στην Ελλάδα και τα χρόνια που πέρασα εκεί, άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα» τόνισε ο καθηγητής Αλιβιζάτος.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισπανία: Καμία κυβέρνηση στον ορίζοντα -Κανένα κόμμα δεν θέλει συνεργασία

Οι κάλπες της 20ής Δεκεμβρίου δεν έβγαλαν πλειοψηφία στην Ισπανία, όπου η δημιουργία συμμαχικής κυβέρνησης μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη πριν από τις 13 Ιανουαρίου.

Ο νέος μονάρχης Φίλιππος VI επέλεξε χαμηλούς τόνους στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς τους Ισπανούς και έκανε λόγο για «ομόνοια» και «ενότητα όλων των Ισπανών». Ωστόσο ο σχηματισμός κυβέρνησης μοιάζει άπιαστο όνειρο για τη χώρα.

Το συντηρητικό κόμμα του Μαριάνο Ραχόι πήρε 123 έδρες, ενώ απαιτούνται 176 για την απόλυτη πλειοψηφία. Η Ισπανία για πρώτη φορά βρίσκεται χωρίς πλειοψηφικό κόμμα στην εξουσία και οι συζητήσεις για συμμαχικά σχήματα έχουν αποτύχει ως αυτή τη στιγμή, ενώ όλοι εκτιμούν ότι οι νέες εκλογές την άνοιξη δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, τα 4 βασικά κόμματα της χώρας (το ΡΡ του Ραχόι, οι Σοσιαλιστές, οι «Αγανακτισμένοι» των Podemos και οι φιλελεύθεροι των Ciudadanos) μελετούν τις δυνατότητες που θα επέτρεπαν τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα: όλοι θέτουν όρους και κόκκινες γραμμές και προβάλλουν απαιτήσεις. Κανένα πεδίο συνεννόησης δεν μοιάζει ορατό και όλα δείχνουν ότι αυτή η κατάσταση των ανταγωνισμών και των διαξιφισμών μπορεί να κρατήσει... αιώνια, προκαλώντας οικονομική και κοινωνική αστάθεια στην Ισπανία.

Προβλέψεις

Τις τελευταίες ημέρες, η Τράπεζα της Ισπανίας προέβλεψε πτώση της ανάπτυξης για το 2016 (σήμερα βρίσκεται στο 3,2%). Το χρηματιστήριο σημειώνει μεγάλη πτώση και οι Βρυξέλλες ανησυχούν ότι αυτή η αβεβαιότητα θα έχει ως αποτέλεσμα καμία επόμενη κυβέρνηση να μην μπορεί να κατεβάσει το δημόσιο χρέος στο 3% ως το τέλος του 2016.

Μια δημοσκόπηση του ιδιωτικού καναλιού La Sexta απέδειξε ότι το 60% των Ισπανών θα προτιμούσε τον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης και όχι νέες εκλογές. Αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκύψει μια μεγάλη ένωση από το Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές εξανεμίστηκε σε μια σύντομη συνάντηση μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του Πέντρο Σάντσεζ.

Οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι είχαν ανταλλάξει «γαλλικά» στο προεκλογικό debate, δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ο σοσιαλιστής ηγέτης απαίτησε την κεφαλή επί πίνακι του Ραχόι («είναι η προσωποποίηση της διαφθοράς και ο δούρειος ίππος της λιτότητας», είπε) και απέκλεισε κάθε συμμαχία με τη Δεξιά. Ωστόσο η ισπανική Δεξιά δεν διαθέτει άλλη εναλλακτική λύση, εκτός από το να κυβερνήσει με τους κεντρώους Ciudadanos, οι οποίοι έχουν 40 έδρες.

Ρυθμιστές οι Σοσιαλιστές

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών Πέντρο Σάντσεζ είναι η μόνη προσωπικότητα της Ισπανίας που θα μπορούσε, παρ' όλα αυτά, να δώσει κάποια λύση. Διαφωνεί με το σενάριο συμμαχίας με τη Δεξιά και προτείνει «μια πλειοψηφία αλλαγής γιατί αυτό ψήφισαν οι Ισπανοί». Θα μπορούσε να στηριχθεί στις ψήφους των Ciudadanos. Σε αυτό το σενάριο θα χρειαζόταν, όμως, και τη σύμφωνη γνώμη του ηγέτη των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας και των 69 βουλευτών του.

Αυτά τα δύο κόμματα της Αριστεράς (Σοσιαλιστές και Podemos) συμφωνούν σε πολλά σημεία, ειδικά στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και της ισχυροποίησης του προϋπολογισμού για την παιδεία και την υγεία, αλλά σκοντάφτουν σε ένα κρίσιμο πρόβλημα: οι Podemos θέλουν να γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Στο θέμα αυτό ο σοσιαλιστής Σάντσεζ ευθυγραμμίζεται με τον Μαριάνο Ραχόι και απορρίπτει κάθε ιδέα για δημοψήφισμα που θα ανακινούσε το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Ετσι, προς το παρόν, η κατάσταση δείχνει να έχει μπλοκάρει εντελώς και τα κόμματα έχουν περιθώριο ως τις 13 Ιανουρίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Στην Ισπανία, η συμμαχική κυβέρνηση θεωρείται ήττα και υποχώρηση στον αντίπαλο. Θεωρείται κάτι απαράδεκτο. Δεν έχουμε πείρα από συμμαχικές κυβερνήσεις, όπως αλλού στην Ευρώπη», δηλώνει ο κοινωνιολόγος Fernando Vallespin στη Liberation.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Deutsche Bank πουλά θυγατρικές της



Το μετοχικό κεφάλαιο που διαθέτει στην κινεζική τράπεζα Hua Xia αποφάσισε να πωλήσει η Deutsche Bank, με στόχο να εισπράξει αμέσως έως και 25,7 δισ. γουάν.

Η Deutsche αγόρασε μετοχές της Hua Xia το 2006, ενώ το 2008 και το 2011 αύξησε το μερίδιο της στο 19,99%. Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε τη μεταβίβαση του 19,99% της Hua Xia στην PICC Property and Casualty έναντι 23 – 25,7 δισ. γουάν- ανάλογα με την συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ- γουάν.

Εάν η συναλλαγή γίνει αποδεκτή από τις εποπτικές αρχές, η Deutsche Bank εκτιμά ότι θα έχει θετικό χρηματοδοτικό αντίκτυπο, καθώς θα βελτιώσει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 30- 40 μονάδες βάσης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....