Διυλιστήριο: 09/14/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλος ο Ντογιάκος – Ποινή έκπτωσης από το αξίωμα


Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που όμως οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και στον αποκλεισμό του από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπως προβλέπει ο νόμος, τιμωρήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το koutipandoras.gr.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών», ενώ η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επί της ουσίας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατηγορούσε τον Ντογιάκο ότι είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών». Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Μετά την επιβολή της ποινής, ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα πρέπει αυτεπάγγελτα να μετατεθεί από την περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα πειθαρχικά αδικήματα, πράγμα το οποίο, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, καλό θα ήταν να γίνει ακόμη κι αν δεν τον προέβλεπε ο νόμος.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ότι για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να μην έχει συγκαλυπτική διάθεση, ενώ παράλληλα θέτουν το ερώτημα αν ο ίδιος ο Ντογιάκος, όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης ο οποίος τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του, έχουν υπηρετήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη Εισαγγελία πλην αυτής της Αθήνας.

Η απομάκρυνση του Ντογιάκου, σημειώνουν πάντως, θα σημάνει την εξασφάλιση μη επέμβασης στις εκλογές και μάλιστα σε με περίοδο που η Δικαιοσύνη είναι ανάστατη κι έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη διαφάνεια και τη νηνεμία.

Πηγή: koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το λιμάνι Θεσσαλονίκης, το ελληνικό λιμάνι της εξωστρέφειας



Επισκευαστική ζώνη για σκάφη του Λιμενικού Σώματος ιδρύεται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ


Επισκευαστική ζώνη, στην οποία θα συντηρούνται και θα επισκευάζονται όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών του Σώματος και θα αναβαθμίζει το ρόλο του ΟΛΘ.

Μέχρι σήμερα η συντήρηση και η επισκευή των πλωτών και χερσαίων μέσων που διαθέτουν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, από τον Έβρο μέχρι το νομό Μαγνησίας, και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιούνταν στις επισκευαστικές εγκαταστάσεις του Πειραιά και της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δημιουργούνται προβλήματα, κυρίως λόγω της γεωγραφικής απόστασης.

Η Επισκευαστική Βάση Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσει στο χώρο της ?Αποθήκης 20? του ΟΛΘ και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής των μηχανών περιπολικών και γενικά όλων των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, που παρουσιάζουν βλάβες και θα γίνεται από έμπειρο προσωπικό.

?Για πρώτη φορά στα χρονικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποκτά τη δική του επισκευαστική βάση, γεγονός που θα συμβάλλει στην άμεση εξυπηρέτηση όλων των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος?, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ του ΟΛΘ, Πάνπς Καρδαράς, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του ΟΛΘ για τη δημιουργία της επισκευαστικής ζώνης ήταν επιλογή και στοχευμένη δράση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι θέσεις του Λεβέντη στην ΔΕΘ


Για μια ακόμη φορά ο κύριος Λεβέντης μας αποκάλυψε τις θέσεις του για :
1. Τις γερμανικές αποζημιώσεις
2. Την μείωση του χρέους
3. Την μεγαλοψυχία των δανειστών
4. Τα τηλεοπτικά κανάλια
5. Και φυσικά η πάγια θέση ότι δεν πρέπει να κυνηγάμε τις ξένες εταιρείες



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμπλοκή πρώην υπουργού σε σκάνδαλο με υπερτιμολόγηση 650% ιατρικών εξετάσεων και ληστεία των Ταμείων



Ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται πρώην υπουργός ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καυτό υλικό που τεκμηριώνει με αδιάσειστα στοιχεία την εμπλοκή του πρώην υπουργού, o οποίος με τις ενέργειές του ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ παραβίασε και τον νόμο περί μεσαζόντων φτάνοντας σε σημείο να εξελιχτεί σε αντιπρόσωπο ενός προϊόντος που ο ίδιος επέβαλε στο νευραλγικό τομέα της υγείας.

Πώς στήθηκε η απάτη

Το σκάνδαλο αρχίζει από το 2015, όταν εταιρεία συνδεδεμένη με τον πρώην υπουργό πήρε βεβαίωση λειτουργίας Ιδιωτικού Διαγνωστικού Κέντρου.

Η εταιρεία αυτή όλως περιέργως απέκτησε άδεια λειτουργίας και συνακόλουθα όλως παρανόμως συνήψε σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γιατί σύμφωνα με τον νόμο οι εταιρείες που έχουν δικαίωμα να υπογράψουν συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστικούς φορείς είναι μόνο τα διαγνωστικά εργαστήρια βιολογικών υλικών, όπου γίνονται δεκτοί οι ασθενείς από γιατρό με ειδικότητα βιοπαθολογίας ή κυτταρολογίας ή παθολογοανατομικής.

Όπως επίσης απεικονίσεων από γιατρό με ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής και πυρηνικής ιατρικής με γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας.

Υπερτιμολόγηση 650%

Το K.E.Σ.Υ. κοστολόγησε τη μέθοδο της «διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο» με το ίδιο Κ.Ε.Ν. της χειρουργικής αρθροσκόπησης (1.500 ευρώ), και όχι ως διαγνωστική ιατρική πράξη, παρότι στην περίπτωση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο ουδεμία χρήση και υπηρεσίες χειρουργείου απαιτούνται, ούτε αναισθησία, ούτε νοσήλια ελάχιστης διάρκειας 2 ημερών. Ειδικότερα, τελείως αυθαίρετα και παραβιάζοντας τις κείμενες διατάξεις που προβλέπουν μετά από εκτίμηση των Δ/νσεων Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, η κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στα ιατρεία πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και να κοστολογηθεί σαν ιατρική πράξη και όχι ως Κ.Ε.Ν. με κωδικό M22A της χειρουργικής αρθροσκόπησης, το Κ.Ε.Σ.Υ. έσπευσε να γνωμοδοτήσει ότι «δεν πρόκειται για νέα ιατρική μέθοδο αλλά για την ήδη υπάρχουσα διαγνωστική μέθοδο της αρθροσκόπησης, με μόνη διαφορά της εξέλιξης των αναλωσίμων και εργαλείων που καθιστούν την πράξη απολύτως ιδίας επιστημονικής διαδικασίας, ιδίων επιστημονικών ενδείξεων, ιδίας επιστημονικής ακρίβειας και αξιοπιστίας με τη μέχρι σήμερα διαγνωστική αρθροσκόπηση, με τη μόνη διαφορά ότι γίνεται στο εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου ή σε νόμιμο ιατρείο και είναι ασφαλής.

Ως προς την κοστολόγηση, εφόσον παραμένει διαγνωστική αρθροσκόπηση, ισχύει ό,τι και στα Κ.Ε.Ν. των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων».

Λήστευαν τα Ταμεία


Το αποτέλεσμα είναι μια ιατρική πράξη κόστους 200 ευρώ (ως εναλλακτική διαγνωστική μέθοδος της μαγνητικής τομογραφίας) να εξομοιωθεί αυθαίρετα με Κ.Ε.Ν. και να κοστολογηθεί 1.500 ευρώ σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου και με απόλυτο όφελος του ιδιώτη ιατρού που εισπράττει σχεδόν ακέραιο το εν λόγω κονδύλι, αφαιρουμένου του μικρού κόστους των αναλωσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι: Η ιατρική πράξη της «διαγνωστικής αρθροσκόπησης εντός του ιατρείου» κοστολογείται στις ΗΠΑ από το Medicare/2013 δηλ. τον αντίστοιχο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μόνο 479 δολάρια (354 ευρώ) για τον ώμο (CPT 29805) και 603 δολάρια (446 ευρώ) για το γόνατο (CPT 29870), όταν για την ίδια ακριβώς πράξη η συγκεκριμένη εταιρεία κατάφερε σκανδαλωδώς να αμείβεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με 1.500 ευρώ ανά πράξη!!!

Επίσης να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ το μηχάνημα της διαγνωστικής αρθροσκόπησης Vision Scope, το οποίο αποκλειστικά έχει φέρει η εταιρεία που συστεγάζεται στο γραφείο του πρώην υπουργού, έχει κόστος σήμερα μόνο 32.000 δολάρια (30.000 ευρώ) και τα αναλώσιμα (βελόνες) ανά ιατρική πράξη μόνο 400 δολάρια (370 ευρώ). Δηλαδή, η συγκεκριμένη επένδυση με το Κ.Ε.Ν. στα 1.500 ευρώ αποσβένονται σε μόλις… 26 επισκέψεις. Να σημειωθεί ότι ο Ε.Ο.Π.Π.Υ. κοστολογεί αντίστοιχες διαγνωστικές ενδοσκοπικές εξετάσεις με θεραπευτική παρέμβαση με αμοιβές μέσου όρου 100 ευρώ. Π.χ.: ενδοσκόπηση παχέος εντέρου με βιοψία και αφαίρεση πολυπόδων κοστολογείται 105 ευρώ, ενώ η μαγνητική τομογραφία π.χ. γόνατος κοστολογείται 180 ευρώ με μηχανήματα που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Προφανώς, κανείς άλλος γιατρός δεν μπορεί να φέρει το μηχάνημα της διαγνωστικής αρθροσκόπησης στο ιατρείο (Vision Scope) από τις ΗΠΑ, αλλά μόνο μέσω του εδώ… τοπικού αντιπροσώπου. Αλλά και να το φέρει ή αν χρησιμοποιήσει παρόμοιο άλλης εταιρείας δεν θα μπορεί, έχοντας ιατρείο και όχι «διαγνωστικό εργαστήριο», να αμείβεται όπως ο γιατρός από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Από τα παραπάνω εγείρονται πολλά ζητήματα νομιμότητος ως προς την κοστολόγηση της πράξης κ.λ.π., και για τον λόγο αυτόν ήδη από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Υγείας διερευνάται η υπόθεση αυτή με στόχο την επαναφορά της νομιμότητας όπου αυτή παραβιάζεται.

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ποντιακός χορός ομάλ’ υποψήφιος για ρεκόρ Γκίνες στη ΔΕΘ!




Μια πρωτόγνωρη ποντιακή λαοθάλασσα πλημμύρισε χθες βράδυ τη ΔΕΘ και μέρος του κέντρου της Θεσσαλονίκης γύρω από αυτήν, την ώρα που οι αδελφοί Τσαχουρίδη έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα, για να ξεκινήσει η αναμέτρησή τους με το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χορό ομάλ’ που έχει χορευτεί ποτέ.


Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και υπό τους ήχους της λύρας χόρεψαν, δημιουργώντας ένα παλίμψηστο χρωμάτων με ενωτικό στοιχείο τον Πόντο της καρδιάς τους.

Τις εικόνες των εθελοντών χορευτές που ένωσαν τα χέρια και χάρηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα, θα θυμούνται για πολλά χρόνια όχι μόνον οι ίδιοι αλλά και οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας και οι διοργανωτές αυτής της γιορτής.



Πηγή www.pontos-news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ και κινεζικής CMEC



Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική εταιρεία CMEC, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Επιχείρησης.

Το μνημόνιο αφορά την κατασκευή της 2ης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) και θα προβλέπει τη σύσταση κοινής εταιρείας στην οποία θα μετέχουν, η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων, από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός (project Μελίτη).

Η επένδυση για την κατασκευή της μονάδας εκτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή news.in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tα αντισταθμιστικά μέτρα κατάργησης του ΕΚΑΣ



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου 2016 και μέχρι και την 31-12-2019, σε συνταξιούχους που στερούνται την παροχή του ΕΚΑΣ, εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα, προκειμένου να αντισταθμιστεί η σχετική απώλεια:

● Σε περιπτώσεις συζύγων συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται ως έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα το ισόποσο της παροχής που αντιστοιχεί στο εισόδημα αυτό, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε έτος για την χορήγηση του ΕΚΑΣ. Ως ατομικό εισόδημα θεωρείται το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

● Στις περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που στερήθηκαν πλήρως και οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή που καταργήθηκε.

● Από 1-8-2016 έως 31-12-2016, σε όλους όσοι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του Ν. 4387/2016, όπως ισχύει, απώλεσαν παροχή ΕΚΑΣ ποσού από 115 ευρώ και άνω, μηνιαίως, χορηγείται μηνιαία προπληρωμένη κάρτα ισόποση με το ποσό που αντιστοιχεί στο 30% της απώλειας.

Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης υλοποιείται με την ακόλουθη διαδικασία:
Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, που κατέβαλαν την παροχή ΕΚΑΣ, εντοπίζουν και κατατάσσουν τους δικαιούχους που στερήθηκαν οριστικά την παροχή ΕΚΑΣ και παράγουν σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο.
Στην περίπτωση συζύγων συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως και οριστικά την παροχή ΕΚΑΣ, οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στο φορέα που κατέβαλε τη μικρότερη κύρια σύνταξη, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ιδίως εκκαθαριστικό σημείωμα του αντίστοιχου φορολογικού έτους, βεβαίωση του άλλου φορέα ότι ο άλλος σύζυγος απώλεσε οριστικά το ΕΚΑΣ και δεν εκκρεμεί έλεγχος για την επαναχορήγησή του, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί μη αλλαγής της οικογενειακής τους κατάστασης.
Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων στους οικείους τραπεζικούς λογαριασμούς γίνεται για τους μεν δικαιούχους του Δημοσίου με ειδική εντολή του υπουργού Οικονομικών ή του εξουσιοδοτημένου προς τούτο όργανο για τους δε δικαιούχους των ασφαλιστικών οργανισμών με εντολή του αρμόδιου οργάνου.
Η ανωτέρω ειδική εντολή του υπουργείου Οικονομικών με συνημμένη αναλυτική κατάσταση, που περιλαμβάνει τα ποσά ανά δικαιούχο που πρέπει να μεταφερθούν στις τράπεζες ή τα αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα και το σύνολο αυτών, ολογράφως ή αριθμητικώς, αποστέλλεται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ειδική εντολή των οργανισμών ασφάλισης εκδίδεται, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
Ταυτόχρονα, με την έκδοση της ειδικής εντολής, ο αρμόδιος φορέας αποστέλλει στην πληρώτρια τράπεζα ή το πιστωτικό ίδρυμα τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία. Σε περίπτωση λανθασμένων λογαριασμών, τα ποσά μεταφέρονται σε άτοκους μεταβατικούς λογαριασμούς.
Σε περίπτωση λάθους, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και το Δημόσιο διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή χρηματικών ποσών που έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς δικαιούχων.

Διαδικασία χορήγησης της μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας

Η έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης χορηγείται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας.
Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι αρμόδιος για την έκδοση των πράξεων έγκρισης και διακοπής καταβολής του αντισταθμιστικού μέτρου της προπληρωμένης κάρτας.
Η διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της γενικής γραμματείας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι αρμόδια για τα ακόλουθα:

α. Συντονισμό της δράσης.

β. Έκδοση κάθε μήνα πράξης έγκρισης σκοπιμότητας για την καταβολή των πιστώσεων για την προπληρωμένη κάρτα, βάσει του τελικού πίνακα δικαιούχων που συντάσσει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

γ. Διαβίβαση της ανωτέρω πράξης έγκρισης στην διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών του ως άνω υπουργείου έως την όγδοη ημέρα κάθε μήνα, προκειμένου να προβεί στις ενέργειες καταβολής της παροχής.

δ. Έκδοση πράξεων αναστολής ή διακοπής της παροχής.

ε. Έκδοση εγκυκλίων για κάθε σχετικό θέμα με την υλοποίηση του μέτρου.

Η Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι αρμόδια για τα ακόλουθα:

α. Παραλαβή από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ του τελικού, εγκεκριμένου από την διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης πίνακα δικαιούχων.

β. Παραλαβή από τη διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της σχετικής πράξης έγκρισης της παροχής.

γ. Έκδοση και αποστολή της πράξης έγκρισης πίστωσης στη Δ24 διεύθυνση Λογαριασμών του Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), η οποία εκδίδει ειδική εντολή πληρωμής προς την Τράπεζα της Ελλάδος για χρέωση του λογαριασμού του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο Συγκέντρωση Εισπράξεων Πληρωμών». Η ειδική εντολή της παρούσας παραγράφου επέχει θέση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

δ. Διασφάλιση επάρκειας των πιστώσεων για την κάλυψη των δαπανών και εγγραφή αυτών στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ειδικό Φορέα Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας 33 - 220, ΚΑΕ 2759), σε συνεργασία με τη διεύθυνση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ε. Εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στη δημόσια ληψοδοσία με την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί Γραφείου Συμψηφισμών του ΓΛΚ.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Πληροφοριακών Συστημάτων ΑΕ (Η.ΔΙ.ΚΑ. ΑΕ) έχει την ευθύνη για τα ακόλουθα:
α. Δημιουργία βάσης δεδομένων των δικαιούχων του αντισταθμιστικού μέτρου, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 31, παράγραφος 2, περίπτωση β του Ν. 4411/2016 (Α΄ 142).

β. Ηλεκτρονική διασταύρωση πληροφοριών με τις βάσεις δεδομένων της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου.

γ. Κατάρτιση μηνιαίως έως την 6η κάθε μήνα του πίνακα των δικαιούχων για την χορήγηση της μηνιαίας προπληρωμένης κάρτας και προώθηση προς έγκριση του σχετικού πίνακα στην διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

δ. Προώθηση, μετά την εγκριτική πράξη της διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης, του τελικού πίνακα των δικαιούχων προς το σύστημα «ΔΙΑΣ» για την καταβολή των πιστώσεων στα εμπλεκόμενα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου αυτά να προβούν στην έκδοση και φόρτιση των σχετικών καρτών.

ε. Προώθηση του τελικού εγκεκριμένου πίνακα δικαιούχων στην διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Υπηρεσιών, προκειμένου να προβεί στις ενέργειες καταβολής της παροχής.
Τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στη δράση και ορίζονται αυτά όπου τηρούσαν λογαριασμό για την καταβολή του ΕΚΑΣ οι δικαιούχοι του αντισταθμιστικού μέτρου του άρθρου 31, της παρ. 2, περίπτωση β του Ν. 4411/2016 (Α΄ 142):

α. Παραλαμβάνουν από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ τους τελικούς πίνακες δικαιούχων προπληρωμένης κάρτας.

β. Εκτυπώνουν τις κάρτες στο όνομα του δικαιούχου ή των συνδικαιούχων του λογαριασμού όπου καταβαλλόταν το ΕΚΑΣ και εκδίδουν τους αριθμούς προσωπικής ταυτοποίησης (PIN).

γ. Φροντίζουν για την έγκαιρη παράδοση των καρτών και των αριθμών προσωπικής ταυτοποίησης (PIN) με τρόπο που κάθε πιστωτικό ίδρυμα επιλέγει στους δικαιούχους και τους ενημερώνουν για τη χρήση της κάρτας.

δ. Μεριμνούν για την εν γένει διαχείριση των προπληρωμένων καρτών κατά το διάστημα εφαρμογής της ρύθμισης.

ε. Φροντίζουν για την έγκαιρη πίστωση των αναλογούντων ανά δικαιούχο ποσών στις αντίστοιχες κάρτες σε μηνιαία βάση.

στ. Παρέχουν στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ περιοδικά αναλυτικά ηλεκτρονικά αρχεία των συναλλαγών.

Χρόνος και τρόπος καταβολής των αντισταθμιστικών μέτρων

1. Η έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση, των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης, χορηγείται, μηνιαίως, από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου την ίδια ημέρα με την καταβολή της κύριας σύνταξης.

2. Η προπληρωμένη κάρτα πιστώνεται, μηνιαίως, εντός των πρώτων 20 ημερολογιακών ημερών κάθε μήνα. Η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το δικαιούχο ή τους συνδικαιούχους του λογαριασμού καταβολής του ΕΚΑΣ, χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάληψης μετρητών από την προπληρωμένη κάρτα. Τα έξοδα της ΔΙΑΣ ΑΕ βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διακοπή καταβολής των αντισταθμιστικών μέτρων

Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου, διακόπτεται η χορήγηση του οικείου αντισταθμιστικού μέτρου.

Αχρεωστήτως καταβληθέντα

Τα τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος όσων έλαβαν την παροχή, χωρίς να την δικαιούνται και εισπράττονται, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις των ασφαλιστικών οργανισμών και τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και νέες βόμβες για το έλλειμμα του 2009



Η γνωμοδότηση σοκ του εκσυγχρονιστή συνταγματολόγου, η κατάρριψη των ισχυρισμών του Γ. Παπακωνσταντίνου από τον ίδιο τον (υπόδικο) Γεωργίου και η ωμή παρέμβαση του Γιούνκερ σε Σαμαρά και Βενιζέλο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, που φωτίζουν ακόμη περισσότερο το έγκλημα της σκόπιμης διόγκωσης του ελλείματος του 2009, αποκαλύπτει σήμερα η«δημοκρατία». Ο κορυφαίος εκσυγχρονιστής συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ξεσκεπάζει τον Γεωργίου με γνωμοδότηση-βόμβα αναφορικά με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που προστέθηκαν στον Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης ως ελλειμματικά (ενώ ήταν πλεονασματικά). Επίσης: Αποκαλύπτουμε έγγραφο του ιδίου του κυρίου Γεωργίου, που διαβίβασε στη Βουλή το 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή για το θέμα της ένταξης ΝΠΙΔ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης. Και -ω του θαύματος- ο ίδιος ο πρώην διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι δήθεν το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανήκει στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ενωσης και ότι το Συμβούλιο Εφετών πρέπει, προτού ασκήσει δίωξη, να απευθύνει προηγουμένως προδικαστικό ερώτημα στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ο Γεωργίου -στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε - παραδέχεται ότι το έργο της ένταξης δημόσιων οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης (προκειμένου να μετρώνται στο έλλειμμα) αποτελεί «εθνική αρμοδιότητα» και κατά τούτο απορρίπτει τις θεωρίες Παπακωνσταντίνου (και άλλων...) ότι λόγο για το σκάνδαλο έχει το Δικαστήριο της Ε.Ε. και όχι η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Και τέλος: Με το σημερινό σημείωμα ρίχνουμε φως στην ωμή παρέμβαση που έκανε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αφιέρωσε τον μισό χρόνο μιας επίσημης συνάντησης που είχε μαζί τους στο Μαξίμου (επί διακυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) για να απαιτεί από τους συνομιλητές του «κλείστε την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τώρα!». Αυτό όμως δεν συνέβη, γιατί οι δύο άνδρες δεν ζήτησαν από τους δικαστές να απευθύνουν προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ε.Ε.!

Ξεκινώ από τη γνωμοδότηση Αλιβιζάτου, η οποία συντάχθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 2013 κατόπιν ερωτήματος του Σωματείου Εγαζομένων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αν το συγκεκριμένο ΝΠΙΔ «υπάγεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης». Στον γνωστό συνταγματολόγο δόθηκε έγγραφο με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τριών ετών του ΚΑΠΕ (2009 - 2010 - 2011) από τα οποία προέκυπτε σαφώς ότι «οι πωλήσεις του φορέα που λειτουργεί με τη μορφή μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι περισσότερες από το 50% του κόστους παραγωγής».
Ο γνωστός συνταγματολόγος μελέτησε το νομικό πλαίσιο για τα κριτήρια ένταξης ενός ΝΠΙΔ στη Γενική Κυβέρνηση και στάθηκε στη ρύθμιση Παπακωνσταντίνου (ν. 3871/2010), o οποίος όρισε ότι «στη Γενική Κυβέρνηση περιλαμβάνονται πλέον εκτός από τις κρατικές υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ, τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται κυρίως από την κεντρική διοίκηση». Ο διακεκριμένος συνταγματολόγος διαπίστωσε ότι από τα πέντε μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου ο υπουργός διορίζει μόνο τα δύο (τα άλλα υποδεικνύονται από ΣΕΒ, ΕΒΕΑ κ.ά.). Αντιπαρέβαλε επίσης τα οικονομικά στοιχεία με το νομικό πλαίσιο και διαπίστωσε ότι το ΚΑΠΕ, λόγω των ερευνητικών προγραμμάτων που κέρδιζε με την επιχειρηματική δραστηριότητά του, δεν χρηματοδοτείται

«κυρίως» από την Κεντρική Διοίκηση. Η κρατική επιχορήγηση αποτελούσε το 29%-43% των εσόδων του. Κατόπιν αυτού γνωμοδότησε: «Φρονώ ότι το ΚΑΠΕ, μη "ελεγχόμενο" και "μη χρηματοδοτούμενο κυρίως από το κράτος", δεν υπάγεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης» (άρα δεν πρέπει να υπολογίζεται στο έλλειμμα). Ποια αλχημεία είχε κάνει ο Γεωργίου για να εντάξει το ΚΑΠΕ και άλλα ΝΠΙΔ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης ως ελλειμματικά; Το ομολογεί ο ίδιος στην απάντηση που έδωσε στην πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή μέσω Στουρνάρα στις 30 Ιανουαρίου του 2014. Αντί να ακολουθήσει τον ελληνικό νόμο, ακολούθησε οδηγία της Eurostat που «βάφτιζε» ως χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση «δωρεές ιδιωτών, πωλήσεις και επιχορηγήσεις από την Ε.Ε.»!

Το καταπληκτικό με την περίπτωση Γεωργίου είναι ότι στην ίδια απάντηση προς τη Μακρή παραδεχόταν ρητώς ότι «η ευθύνη και η ορθή οριοθέτηση του τομέα της Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΣΛ95 ανήκουν στις εθνικές στατιστικές αρχές». Εν προκειμένω λοιπόν ο πρώην διοικητής με βάση τα δικά του λεγόμενα έχει παραβιάσει εθνική αρμοδιότητα αποδεχόμενος χωρίς αντίσταση ντιρεκτίβα της Eurostat να θεωρούνται κρατικό έσοδο οι δωρεές ιδιωτών (!) σε ένα ΝΠΙΔ! Σωστά ασχολείται η ελληνική Δικαιοσύνη λοιπόν με το θέμα, δεν υπάρχει θέμα «ερμηνείας» αλλά υποταγής.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον: Σύμφωνα με πηγή που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ο κ. Βενιζέλος εξομολογήθηκε πρόσφατα σε πρώην υπουργό της Ν.Δ. ότι σε μια από τις επισκέψεις Γιούνκερ στην Αθήνα το 2013 ο ισχυρός άνδρας της Κομισιόν αφιέρωσε μία από τις δύο ώρες γεύματος εργασίας προκειμένου να πείσει τον Αντώνη Σαμαρά και τον ίδιο να κλείσουν την υπόθεση Γεωργίου που εκκρεμούσε στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Από τη μια δεσμευόταν από τη θέση που είχε διατυπώσει στη ΔΕΘ του 2010 για «τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 με δημιουργική λογιστική κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ», από την άλλη βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Τελικά, σύμφωνα με τα διάθεσιμα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει ότι παρενέβησαν στη Δικαιοσύνη ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Βενιζέλος, αγνοώντας την ωμή παρέμβαση Γιούνκερ.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καθένας τον αγώνα του!..

     Δηλαδή το ζήτημα έχει μεταφερθεί στο αν χαιρόμαστε ή όχι για την μελλοντική ανεργία των δημοσιογράφων και τεχνικών στα κανάλια που θα κλείσουν;
Και βέβαια ΔΕΝ χαιρόμαστε. Πώς θα ήταν δυνατόν;
Μόνον για τους "πρωτοκλασσάτους" δημοσιογράφους και παρουσιαστές, αυτούς που
τόσα χρόνια αποτέλεσαν με την θέλησή τους την αιχμή του δόρατος του συστήματος εναντίον μας,
..γι αυτούς πράγματι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου.

Για όλους όμως τους υπόλοιπους καθώς και για εμάς, έχει ανοίξει ένα θέμα κοινωνικού αυτοματισμού, τον οποίο πολύ έντεχνα υποδαυλίζει η τάχα αριστερή κυβέρνηση των δωσιλόγων.
Η "σαλαμοποίηση" της κοινωνίας όπως την εφάρμοσε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων το ΠαΣοΚ, και κατόπιν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ με ολίγη από γελοίο,
..καλά κρατεί.

Η παγίδα είναι εκεί, καλά ανοιχτή, κι εμείς ζαλισμένοι απ' το απέραντο γαλάζιο των τηλεοπτικών κουτιών πάμε και πέφτουμε απ' ευθείας μέσα.
Κανείς σε τούτη τη συγκυρία δεν εύχεται το κακό του διπλανού του.
Ο εχθρός δεν είναι δίπλα μας.
Ο εχθρός είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η διαπλοκή.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει σε ορισμένους απ' τους διπλανούς μας να τους υπενθυμίσουμε την στάση που κράτησαν εκείνοι όταν θεωρούσαν τον εαυτό τους άτρωτο γιατί δούλευαν κάτω από την σκέπη του κατακτητή, ή έστω των τσιρακιών του κατακτητή.
Δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τους εγκαλέσουμε για κείνη τη στάση τους,
..και να τους ζητήσουμε να αναθεωρήσουν την σκοπιά τους, αφού βέβαια πρώτα την συνειδητοποιήσουν και την παραδεχτούν.
Συμπονούμε, συμπάσχουμε, θα αγωνιστούμε στο πλάϊ τους για τα κοινά μας δικαιώματα,
..αλλά συχωροχάρτι τόσο εύκολα δεν μπορούμε να δώσουμε.
Πονάει βλέπετε η αναλγησία -για να μην πούμε η κακεντρέχεια- του διπλανού,
..όταν εκείνος δεν κατανοεί πως είναι διπλανός και όχι κάτι περισσότερο, όπως ο ίδιος φαντάζεται.

Πόσο μάλλον όταν υποψιαζόμαστε πως πολλοί -εκνευριστικά πολλοί- από 'μάς δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την κρίση και την προδοσία,
..και αν γινόταν με κάποιο μαγικό τρόπο να ξαναγυρίσουμε στα πριν της χρεοκοπίας χρόνια,
..πάλι τα ίδια θα έκαναν.

Προς το παρόν όμως είμαστε όλοι μαζί,
..και οι τύχες μας είναι κοινές.
Καλωσήρθατε καινούργιοι διπλανοί,
..στην δική μας μεριά, και στον δικό μας αγώνα.
Καλό κουράγιο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Ρώσοι χάκερς αποκαλύπτουν: Ντοπέ στους Ολυμπιακούς οι αδελφές Γουίλιαμς - Το ήξερε η WADA


Μία ομάδα ακτιβιστών χάκερ «χτύπησε» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) αποκαλύπτοντας ότι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών με τις ευλογίες της WADA

Είδηση «βόμβα» που εάν επιβεβαιωθεί θα φέρει τα πάνω-κάτω σε όσα γνωρίζαμε για το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προέκυψε μέσω Ρώσων χάκερς, οι οποίοι υπέκλεψαν έγγραφα από τoν WADA. Σύμφωνα με τους «Fancy Bear», κορυφαία ονόματα του Αμερικανικού αθλητισμού βρίσκονται στη λίστα με τους «ντοπαρισμένους», αλλά για άγνωστους λόγους, δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

H κάτοχος 4 χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου στην ενόργανη γυμναστική, Σιμόνε Μπάιλς, οι αδελφές Γουίλιαμς και άλλοι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σύμφωνα με τους «Fancy Bear», με την απόλυτη κάλυψη της WADA.

Η Μπάιλς φέρεται να έκανε χρήση μεθυλφενιδάτης και η Σερένα Γουίλιαμς: οξικοδίνης, υδρομομορφίνης, πρεδνισόνης και μεθυλπρεδνιζολόνης, το 2010, 2014 και 2015 τα οποία φυσικά ήταν στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA. Μάλιστα, η τελευταία φέρεται σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι Ρώσοι να τα έκανε με ειδική άδεια του Δρ. Στούαρτ Μίλερ, μέλους της ITF.

Η αδελφή της, Βένους Γουίλιαμς, από την πλευρά της, ήταν θετική σε: πρεδνιζόνη, πρεδνιζολόνη, τριαμκινολόνη και φορμοτερόλ. Στην περίπτωση της τελευταίας είναι γνωστό ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα, το σύνδρομο Sjögren, για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του οποίου χορηγούνται κορτιζονούχα σκευάσματα, τα οποία έχει δικαίωμα ο αθλητής φυσικά δύναται να χρησιμοποιήσει για ιατρικούς λόγους.

Οι ισχυρισμοί δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα των Fancy Bear, η οποία περιγράφει τους ισχυρισμούς ως «την κορυφή του παγόβουνου».

Η WADA επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για προσπάθεια από την Ρωσία να πλήξει την αξιοπιστία της, στο πλαίσιο του πολέμου, που έχει ξεσπάσει μετά τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Δεν έκανε όμως σχόλιο για το αν τα στοιχεία είναι αληθινά ή όχι.

Προφανώς, η κίνηση αυτή είναι η ανεπίσημη απάντηση των Ρώσων για την αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.





 


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....