Διυλιστήριο: 01/08/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

VIDEO από τον ξυλοδαρμό του συνταξιούχου από τα ΜΑΤ

Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά στους διαδηλωτές - Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και αυτή την ώρα κατευθύνονται στο πρωθυπουργικό μέγαρο - Το πρωί περίπου 100 μέλη αιφνιδίασαν πλήρως την αστυνομία έξω από το Μαξίμου - «Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός» το μήνυμά τους
Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε σήμερα το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου λόγω των ραγδαίων αλλαγών που φέρνει στις συντάξεις το ασφαλιστικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιοι προσπαθούν να καλύψουν τον Σταύρο Παπασταύρου

Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από το εμφύλιο στη Δικαιοσύνη - Ποιοι προσπαθούν να θάψουν τα στοιχεία για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά;

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει το περιοδικό «Επίκαιρα» στοχοποιώντας τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κ. Σταύρο Παπασταύρου πίσω από τον εμφύλιο στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το περιοδικό, όλος αυτός ο σάλος που έχει προκληθεί για τις λίστες, για το αν δηλαδή είναι βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία ή όχι, οφείλεται σε προσπάθεια κύκλων της δικαιοσύνης να καλύψουν τον κ. Παπασταύρου.

«Αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κ. Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή;». Σε αυτήν την ερώτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο τέλος της σκληρής ανακοίνωσης του κατά των προέδρου και γενικού γραμματέα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, κρύβεται όλη η ουσία για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Δικαιοσύνη και που αφορά στην αξιοποίηση των λιστών που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές.

Κι όπως λένε εγκυρότατες πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης, ερμηνεύοντας τόσο την ερώτηση Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστροφή της ανακοίνωσης της Ένωσης – η νέα διάταξη εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem.

Συνακόλουθα, δεν αποφεύγει να δημιουργήσει την εντύπωση εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη ορισμένης πολιτικής ή στόχου - η κόντρα αφορά στην εμπλοκή του ονόματος του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις υπό εξέτασιν λίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», μέσα από τη συνεξέταση και την αντιπαραβολή στοιχείων ανάμεσα στις λίστες που έχουν στην κατοχή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς (Φαλτσιάνι, Μπόργιανς), προκύπτουν επιπλέον στοιχεία για τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί να καταθέσει το καλοκαίρι για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Τότε είχε προσκομίσει στον ανακριτή υπόμνημα και σχετικά έγγραφα για να αποδείξει ότι ήταν απλά διαχειριστής των χρημάτων του επιχειρηματία Σ. Μιονί, ως δικηγόρος και οικογενειακός φίλος του.

«Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος». Ειδικότερα, υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που είχε δώσει τότε ο κ. Παπασταύρου.

Ωστόσο, δημοσιεύματα ήθελαν τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού να συμμετέχει σε όμιλο διαχείρισης κεφαλαίων και να εμπλέκεται στη διακίνηση μεγάλων ποσών μέσω off shore ανάμεσα σε Ελλάδα, Ελβετία, Παρθένες Νήσους, νησιά Κέρνσεϊ, Βερμούδες και Κέιμαν. Σε σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Δημοκρατία σημείωνε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος είχε παραλάβει δια της υπηρεσιακής οδού σχετικό ογκώδη φάκελο από τον τότε υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οπότε αναμένεται η έναρξη της έρευνας ως προς το ποιοι και πώς, με επίκεντρο την τράπεζα HSBC Γενεύης, διακινούσαν τεράστια ποσά μεταξύ Ελλάδας, Ελβετίας και διεθνών φορολογικών παραδείσων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχε συνεχής ροή χρημάτων μέσω διαφόρων offshore εταιρειών σε διαφορετικές χώρες και με τη συμμετοχή διαφόρων προσώπων, που σε πρώτη ανάγνωση δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Τώρα οι πληροφορίες θέλουν με τις νέες λίστες να έχουν ταυτοποιηθεί λογαριασμοί και πρόσωπα, πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν.

(ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/)

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγγνώμη, λάθος (για την παραπληροφόρηση)



Μέσα από τη στήλη του στο "Έθνος», ο Δημήτρης Καμπουράκης ζήτησε συγγνώμη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τα λανθασμένα αριθμητικά δεδομένα που χρησιμοποίησε, αναφορικά με το Ασφαλιστικό, στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.

Κατά την διάρκεια της "επεισοδιακής» συνέντευξης, ο υπουργός Εργασίας, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, είπε: "Αν αυτά που γράφετε στο "Έθνος» είναι αλήθεια, εγώ παραιτούμαι. Αν όμως είναι ψεύδη και τερατολογίες, να ζητήσετε συγγνώμη» (δείτε το video).



Σήμερα, ο Δημήτρης Καμπουράκης παραδέχθηκε το λάθος του, γράφοντας: "Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δίκιο, οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Συνεπώς ζητώ συγνώμη».

Η απάντηση Κατρούγκαλου μέσω twitter:

Ο υπουργός Εργασίας επικρότησε τη στάση Καμπουράκη, αλλά ταυτόχρονα επέκρινε το "Πρώτο Θέμα», για τον πρώτο που χειρίζεται τα του Ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντας την ιστοσελίδα "ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης».


Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Entranet: Από τη Θεσσαλονίκη στη Νέα Υόρκη

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κάνοντας αίτηση για την εισαγωγή της στην Παράλληλη Αγορά του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου η εταιρεία ENTRANET από τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι οι καινοτόμες ιδέες δεν γνωρίζουν από σύνορα.

Μία ομάδα νέων επιχειρηματιών - υπό τον μηχανικό Λευτέρη Παπαγεωργίου - βρίσκονται πίσω από την εταιρεία, η οποία έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις για τις καινοτόμες ιδέες που λανσάρει στην αγορά και απευθύνονται κυρίως σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πριν από δύο χρόνια η ENTRANET έβγαλε στην αγορά το καινοτόμο σύστημα talk2lift, το πρώτο σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα, που επιτρέπει σε άτομα με περιορισμένη όραση ή που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ με εντελώς καινούργιο τρόπο. Για τις ιδέες της, η ENTRANET έχει λάβει τη διάκριση “National Champion” στην κατηγορία της Καινοτομίας από τα European Business Awards και την υψηλότερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Wider – η έξυπνη κατοικία του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους’’.

Μετά από το έξυπνο σύστημα για ανελκυστήρες talk2lift, η καινοτόμα εταιρεία της Θεσσαλονίκης τώρα φέρνει στην αγορά το μπαστούνι που... μιλάει και το σύστημα για έξυπνα σπίτια Housemate.

Τo νέο της προϊόν είναι ένα σύστημα για έξυπνα σπίτια Housemate, με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει διάφορες λειτουργίες της κατοικίας του αλλά ακόμη και να ζητήσει να ακούσει τα τελευταία νέα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το επόμενο βήμα θα είναι το Housemate+, που θα καταγράφει βιομετρικές παραμέτρους των κατοίκων και θα μπορεί ακόμη και να καλέσει βοήθεια, αν διαπιστώσει ότι κάποιος από αυτούς δεν αισθάνεται καλά ή έχει πέσει στο πάτωμα!

Παράλληλα, σε περίπου 2,5 χρόνια εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά το my cane, ένα μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης, ικανό να ...συνδιαλέγεται. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης αναζητά φαρμακείο, θα μπορεί να λέει «πήγαινέ με στο φαρμακείο!» και το μπαστούνι θα τον καθοδηγεί στο πλησιέστερο!

Μιλώντας με τον Λ. Παπαγεωργίου για τις προοπτικές που έχουν οι νέες ιδέες στη χώρα μας, ανέφερε ότι «Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικά προσκόμματα, όπως είναι: η έλλειψη χρηματοδότησης, το απαρχαιωμένο σύστημα και η γραφειοκρατία και η ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας». Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ η εταιρεία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις γίνονται από την Αμερική.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπουτάρης: Να μαθαίνουμε για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο... όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό



Την απόλυτη στήριξή του στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος ζήτησε μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για την υπογραφή του συμφώνου.

«Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν έχουμε νομοθετήσει ή θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι με την υπογραφή του συμφώνου «δεν ολοκληρώνεται το θέμα. Η ομοφυλοφιλία δημιουργεί φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων. Αυτό συνιστά ρατσιστικό στίγμα. Πρέπει το, τι εστί γάμος, υιοθεσία και ομοφυλοφιλία να περνούν στην εκπαίδευση», πρότεινε ο κ.Μπουτάρης προσθέτοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης.»

Παράλληλα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι προτάσεις του Δημάρχου να περάσει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία, είτε μέσα από την Αγωγή του Πολίτη ή το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. «Να μην μαθαίνουμε μόνο για το πότε ύψωσε την σημαία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός» σχολίασε ο μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ορμπάν: Η ΕΕ να βάλει νέα σύνορα στα Βόρεια της Ελλάδας



Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγείρει νέα σύνορα στα βόρεια της Ελλάδας, διότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να σταματήσει η εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών/προσφύγων προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν.

Σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας ο κ. Ορμπαν χαρακτήρισε ως την «επόμενη γραμμή άμυνας» μια τέτοια κίνηση, ενώ τόνισε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να ενταχθεί στην ζώνη Σένγκεν και η ΠΓΔΜ να λάβει οικονομική και άλλη βοήθεια για να ενισχύσει τις άμυνές της.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμφύλιος «Βορείων» και «Νοτίων» στην ΕΕ για το ελληνικό πρόγραμμα



Του Τάσου Δασόπουλου

Σε μια συμμαχία με τις χώρες του Νότου ελπίζει πλέον ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος από την περιοδεία σε έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που ξεκινά σήμερα αφού η προσπάθεια προσέγγισης με τις βόρειες χώρες ξεκίνησε χθες με «γκολ από τα αποδυτήρια».

Οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ (ο οποίος ως γνωστόν απηχεί και τη θέση του Βερολίνου) έδωσαν από το Άμστερνταμ το μήνυμα ότι κατά την πρώτη αξιολόγηση οι δανειστές θα ζητήσουν όλα όσα έχει υπογράψει η Ελλάδα χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις. Για τον λόγο αυτό μάλιστα μίλησε και για πολύμηνες διαπραγματεύσεις μέχρι και την επίτευξη συμφωνίας.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει αν δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η πρώτη αξιολόγηση όμως δεν σταματά εκεί. Στην ατζέντα της πρώτης αξιολόγησης περιλαμβάνονται και το εργασιακό και η φορολογία των αγροτών και η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων μέχρι και το 2019 που εγκυμονεί κινδύνους για νέα μέτρα. Όλα αυτά θα περιγραφούν αναλυτικά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής η σύνταξη του οποίου θα δώσει το σήμα ότι η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες θέλουν Γερμανία Ολλανδία και Φινλανδία να θεωρούν μονόδρομο τη συμμετοχή του ΔΝΤ και στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, δεδομένου ότι έχουν δεσμευθεί γι’ αυτό στα κοινοβούλιά τους και μάλιστα από το 2010 που εγκρίθηκε το πρώτο μνημόνιο.

Με δεδομένα όλα αυτά οι συναντήσεις με τον Φινλανδό ΥΠΟΙΚ κ. Αλεξάντερ Στουμπ στο Ελσίνκι και τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα περιοριστούν σε μια «ανταλλαγή απόψεων» χωρίς ελπίδα για σύγκλιση σε κάποια από τις ελληνικές θέσεις.

Συμμαχία του Νότου

Πλέον οι ελπίδες του οικονομικού επιτελείου στο οποίο επικεφαλής είναι ο κ. Τσακαλώτος περιορίζονται σε μια συμμαχία των χωρών του «Νότου» με την οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί η αδιαλλαξία των σκληρών του Βορρά και ειδικότερα της Γερμανίας που είναι σαφές ότι είναι απρόθυμη να κάνει οποιεσδήποτε υποχωρήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Αθήνα θέλει ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή με την συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν. Τη βάση για κάτι τέτοιο δίνει η αλλαγή στάσης του Ιταλού Πρωθυπουργού κ. Ματέο Ρέντσι ο οποίος πλέον δηλώνει αντίθετος με την πολιτική της λιτότητας, δίνοντας ελπίδες ότι το επόμενο διάστημα δίπλα στην Ελλάδα δεν θα βρίσκεται μόνο η Γαλλία όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Οι ίδιες ελπίδες υπάρχουν και για τον Πορτογάλο υπουργό οικονομικών Μάριο Σεντένο. Η πρόσφατη αλλαγή σκηνικού με την άνοδο της σοσιαλιστικής κατεύθυνσης κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα, ο οποίος υποσχέθηκε περιορισμό της λιτότητας και ψήφισε την αύξηση των κατώτερων μισθών, θεωρείται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσακαλώτος ελπίζει να βρει στη χώρα της Ιβηρικής συμμάχους που υποστηρίξουν τη χαλάρωση της λιτότητας και στην Ελλάδα.

Τέλος σε ότι αφορά την Γαλλία , μετά και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου κ. Φρανσουά Ολάντ στα τέλη Οκτωβρίου υπάρχουν εγγυήσεις για ακόμη μεγαλύτερη σύμπνοια σε βασικά θέματα όπως η ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και η ελάφρυνση του χρέους...


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Β. Κορκίδης: Προτιμούμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, παρά μείωση των συντάξεων



Σύμφωνη με την αύξηση κατά 1% (0,5 και 0,5%) των ασφαλιστικών εισφορών δηλώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και των προέδρων των τεσσάρων κοινωνικών εταίρων που εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό κόσμο με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ εκτιμά ως λιγότερο επώδυνη λύση και μικρότερη μετρήσιμη επιβάρυνση την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων, συνολικά κατά μία μονάδα με επιμερισμό σε εργοδότες και εργαζόμενους και με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018, αλλά ουσιαστικά μέχρι την 1/1/17 και την εφαρμογή του νέου νόμου.


Ο κ. Κορκίδης αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις για το ασφαλιστικό, αλλά περισσότερο και λιγότερο επώδυνες. «Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων. Η ΕΣΕΕ στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει 'το μη χείρον βέλτιστον'» σημείωσε.

Ζήτησε δε να γίνουν προσεκτικά εξειδικεύσεις και ερμηνείες και κυρίως να μην αποτελέσει ένα νέο φόρο για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την άποψη ότι η επιβολή τέλους 1‰ στις τραπεζικές συναλλαγές δεν θα συμβάλλει στη προσπάθεια για επανεκκίνηση της ανάπτυξης, άρση των συνεπειών των capital controls και εξοικείωση των επιχειρηματιών με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Σχετικά με τον ΟΑΕΕ, ο ίδιος ανέφερε ότι, η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα του ασφαλισμένου είναι καταρχήν θετική. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα για τις εισοδηματικές κατηγορίες μεταξύ 20.000 και 70.000 ευρώ καθώς εκεί αναμένεται να εμφανιστούν οι περισσότερες αδικίες.

Δήλωσε την ξεκάθαρη αντίθεση στον «αυθαίρετο» υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και προτείνει την ορθολογική κλιμάκωσή του από τον υπερβολικό δεκαπλασιασμό.

«Δεν κρύβουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι ασφαλισμένοι και οι νέοι συνταξιούχοι, αλλά προτεραιότητα όλων των κοινωνικών εταίρων πρέπει να είναι κάθε δυνατή διάσωση των συντάξεων και κυρίως ο σεβασμός στη διαδοχή των γενεών» σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

Απέρριψε δε τις υπερβολές στον υπολογισμό των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. «Σίγουρα απαιτούνται λεπτομερείς διευκρινίσεις και ερμηνείες στη πρακτική εφαρμογή ενός κυριολεκτικά νέου Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο πολύ λίγα κοινά έχει με το εν ισχύ εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και από όλα όσα γνωρίζουμε» τόνισε.

«Η συζήτηση για το Ασφαλιστικό είναι για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μια κορυφαία στιγμή ευθύνης. Για εμάς, τους Κοινωνικούς Εταίρους, αποτελεί ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα για το οποίο οφείλουμε όλοι να κάνουμε υπέρβαση και να μην εμπλακούμε σε άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις. Ειδικότερα, αναφορικά με το ρόλο των κομμάτων, ενώ έχουν συμφωνήσει πρόσφατα σε άλλα ήσσονος σημασίας θέματα, δεν είναι δυνατόν σε αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα να μην μετέχουν στη συζήτηση και να μην εισφέρουν σε αυτήν με προτάσεις» σημείωσε ο κ. Κορκίδης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γενική επισκόπηση..

    Οι ενδείξεις και τα γεγονότα που ερμηνεύουν πως παγκοσμίως βρισκόμαστε σε παραζάλη είναι εδώ και πολύ καιρό ορατά, και δεν τα βλέπουν μόνον όσοι δεν θέλουν να τα δουν.

Η Κίνα, αυτό το καμάρι του εφαρμοσμένου στα άκρα καπιταλισμού με
''αριστερή'' κυβέρνηση δικτατορικού τύπου (μας θυμίζει τίποτα αυτό;), βρίσκεται ήδη σε φάση φούσκας έτοιμης να σκάσει.
Περιφερειακές ''δυνάμεις'' απόκοσμου ή συγκεκαλυμμένου φασισμού κατέχουν όπλα μαζικής καταστροφής ικανά να διακόψουν τον ήρεμο ύπνο κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.
Η Ευρώπη δέχεται κυριολεκτικά εισβολή από αραβόφωνους και μουσουλμανικούς πληθυσμούς μπολιασμένους από ένα (ως ένα σημείο κατανοητό) μίσος για την Δύση που πάνω από έναν αιώνα τώρα λυμαίνεται τις χώρες τους και τον ορυκτό τους πλούτο,
..την ώρα που η ναζιστική ''άρια'' γερμανική φυλή προσπαθεί για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια να υποτάξει όλη την ήπειρο, με μεθόδους εξ ίσου κτηνώδεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε και πριν 75 χρόνια.
( Οσοι έχουμε συναναστραφεί έστω και με έναν γερμανό στα ''ειρηνικά'' αυτά χρόνια από τον Πόλεμο και μετά, έχουμε καταλάβει και διαισθανθεί πως αυτή η άθλια και ημιβάρβαρη ακόμα φυλή φέρει ενσωματωμένα μέσα της τα γονίδια του εθνικισμού, του ναζισμού, του μισανθρωπισμού, και μιάς κατ' επίφαση ''τάξης'', που δεν είναι παρά η εξωτερίκευση της πίστης της για την υπεροχή της ''Αρίας'' φυλής )
Και ο πλανήτης, ως οργανισμός, ως φυσικό περιβάλλον, πνέει τα λοίσθια.

Η ανθρωπότητα που για λίγο μόνο κατέβηκε απ' τα δέντρα,
..μετά από τον διαφωτισμό, κοινωνικούς αγώνες, την κατάκτηση ενός θνησιγενούς ουμανισμού λίγων χρόνων,
..φαίνεται να ξανανεβαίνει σε αυτά, για να ξανατραφεί με βελανίδια και να ξαναεπιβάλλει το δίκιο με τα ρόπαλα.
Ο τεχνολογικός τάχα πολιτισμός που ζούμε είναι ''μη πολιτισμός'', δεν είναι καν πολιτισμός.
Είναι η άκρατη εκμετάλλευση με τεχνολογικά μέσα ανθρώπου από άνθρωπο, και του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη συνολικά.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ''πολιτισμό'' όταν τα 2/3 της ανθρωπότητας λιμοκτονούν.
Για να παραφράσουμε τον μεγάλο Καζαντζάκη που είχε πεί πως: ''όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει!'',
..εμείς θα πρέπει να πούμε: ''όσο υπάρχουν παιδιά στον κόσμο που πεθαίνουν από πείνα, πολιτισμός δεν υπάρχει!''.
Και υπάρχουν χιλιάδες. Ένα κάθε δέκα λεπτά. 8.500 κάθε μέρα. 5.000.0000 περίπου τον χρόνο. Από πείνα μόνο. Χώρια οι ασθένειες, η έλλειψη νερού, συνθηκών υγιεινής, και άλλων παραμέτρων.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για τεχνολογία και τεχνολογικό πολιτισμό, όταν αυτός ο ''πολιτισμός'' συνεπάγεται ή βασίζεται στην φυσική καταστροφή του πλανήτη.
Άρκεσαν 200 ''πολιτισμού'', από την Βιομηχανική Επανάσταση και δώθε, για να καταστραφεί η ισορροπία και η αρμονία που η φύση δημιούργησε επί 4 δισεκατομμύρια χρόνια!

Ο λεγόμενος ''τεχνολογικός'' Δυτικού τύπου πολιτισμός, δεν αποτελεί παρά μία απίστευτη βαρβαρότητα,
..μία ψευδεπίγραφη δικαιολογία μιάς ολιγομελούς ομάδας οικονομικών παραφρόνων, που κατέχοντας την συντριπτική πλειοψηφία των παγκόσμιων πόρων και χρήματος, νομίζουν πως έχουν και την απόλυτη ισχύ και εξουσία.
Όμως δεν την έχουν.
Η παγκόσμια εξουσία ανήκει στους λαούς του πλανήτη και κάποια στιγμή θα ασκηθεί,
..η δε απόλυτη ισχύς ανήκει στην ίδια την φύση αυτού του πλανήτη, που ήδη έχει αρχίσει να μας αποκαλύπτει την πραγματική δύναμή της.

Εμείς, εδώ, στην μικρή γωνιά μας, ζούμε τα απόνερα των τελευταίων σπασμών ενός ψεύτικου πολιτισμού,
..που ο επιθανάτιος ρόγχος του μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, και να συμπαρασύρει στον θάνατο πολλούς λαούς.
Μπορούμε να γλυτώσουμε, ή έστω να αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή;
Έτσι όπως βαδίζουμε σαν ανθρωπότητα, όχι!
Μπορούμε να μην είμαστε οι πρώτοι που θα καταπιεί το θηρίο;
Μπορούμε!

Αλλά όχι έτσι σκυφτοί και άβουλοι,
..και όχι αφήνοντας να μας εξουσιάζουν απατεώνες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: «Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιο όρος !»


Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: «Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιο όρος !»

Ανάστατη είναι η ρωσική εκκλησία μετά την έκδοση της προκλητικότατης τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου...
Ανάστατη είναι η ρωσική εκκλησία μετά την έκδοση της προκλητικότατης τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και λόγω υπάρξεως ρωσικής Μονής, αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Το άρθρο αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Άγιο Όρος είναι υπό την «υψηλή προστασία» όλων των ορθοδόξων χωρών οι οποίες διαθέτουν Μονές και φυσικά της ρωσικής ομοσπονδίας.

Η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ η οποία δεσμεύει από την 01 Ιανουαρίου έως την 31 Δεκεμβρίου 2016 όλες τις πτήσεις αεροσκαφών και σκαφών στην περιοχή του Αγίου Όρους , και σε άλλα μέρη του Αιγαίου στην επικράτεια της Ελλάδος για την εκτέλεση «στρατιωτικών ασκήσεων’, αναφέρει ρωσική εκκλησιαστική σελίδα .

Οι περιοχές αυτές συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελούν τμήμα της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι η χερσόνησος του Άθω, το νησί της Λήμνου, η Σκύρος, η Πάτμος, η Τήνος, ή Μύκονος, και άλλα νησιά.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία « θεωρεί» την κίνηση της Τουρκίας ως πρόκληση προς την ορθοδοξία όχι μόνο για την ιερή περιοχή του Αγίου Όρους , αλλά και για τα νησί της Πάτμου , της Τήνου και άλλων .

Η θέση του ρωσικού Πατριαρχείου στην ιεραρχία της εξουσίας στην Ρωσία είναι σε πολύ υψηλό σημείο , και αυτό δύναται να «επηρεάσει» καταστάσεις και πράγματα, στον ίδιο το Ρώσο Πρόεδρο .

Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ότι αναμένεται επίσημη ρωσική αντίδραση προς την Άγκυρα για αυτή την κίνηση, την οποία ανεπίσημοι ρωσικοί κύκλοι την θεωρούν ως την μέγιστη «ιεροσυλία».

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι στην Ελλάδα, η ενέργεια της Άγκυρας εκτιμάται ως άκρως προκλητική θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην επικράτειά της.

Οι τουρκικές αρχές δέσμευσαν περιοχές που περιλαμβάνουν κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, ενώ το νησί της Σκύρου αποτελεί κεντρικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο Πέλαγος, διαθέτοντας αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC-3 , και πυραύλους και MM-40 Exocet.

Σε απάντηση, η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία εξέδωσε με την σειρά της τρεις ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ακυρώνει ως παράνομες τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ στα δύο τρίτα του Αιγαίου.

Η ελληνική πλευρά, τονίζει ότι μόνο οι ελληνικές αρχές είναι αρμόδιες για την έκδοση ανακοινώσεων που αφορούν την περιοχή πληροφοριών πτήσης Αθηνών (FIR Αθηνών).

Το ζήτημα των «Γκρίζων ζωνών» είναι ένα μακρόχρονο και άλυτο πρόβλημα των εκρηκτικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, που συχνά οδηγεί σε καταστάσεις κρίσης (οι πιο σοβαρές κρίσεις ήταν κατά τα τελευταία χρόνια ήταν 1987 και το 1996).

Συνδέεται με τις διαφορές στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, την υφαλοκρηπίδα, με αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφείς τις εδαφικές της διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας , γράφουν οι Ρώσοι (!!!!).

Το Άγιο Όρος που ανήκει στην χερσόνησο του Άθω , τον Νοέμβριο του 1912 απελευθερώθηκε από τα ελληνικά στρατεύματα που κατανίκησαν αυτά της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους .

Λόγω του γεγονότος ότι η ρωσική μονή του Αγίου Όρους ευρίσκονταν σε δυσχερή θέση, η κυβέρνηση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στα τέλη του 1916, αποφάσισε να αποστείλει στο Άγιο Όρος ρωσικά στρατεύματα για την προστασία της ρωσικής Μονής Svjatogorsk .

Η Ρωσική ομοσπονδία , υπερασπίζεται την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησο αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα υπό την προστασία όλων των ορθοδόξων κρατών, που διαθέτουν τα μοναστήρια τους στο Άγιον Όρος (Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία).

Το γεγονός ότι το νομικό καθεστώς είναι ελλιπές εδώ και τόσα χρόνια, έδωσε το έναυσμα στην Τουρκία να προσπαθήσει να βρει νομικό «πάτημα» για να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της εν λόγω μοναστικής κοινότητας περιοχής , η οποία αποτελεί μια » ιερή περιοχή για όλους τους ορθοδόξους.

Δεδομένης της πρόσφατης επιπλοκής των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και Ρωσίας, η οποία ενεργούσε πάντοτε υπέρ της ελληνικών θέσεων, η κλιμάκωση της ελληνικής-τουρκικής διαμάχης σχετικά με την «γκρίζες ζώνες» είναι μια άμεση απειλή για το Άθω, και ιδίως, για το ρωσικό μοναστήρι.

Η ρωσική Μονή σε περίπτωση επιδείνωσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ελλάδος και Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει την «κόψη του μαχαιριού», ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα (!!!!) .

Τώρα μέσα σε αυτά τα «ενδιαφέροντα» προστίθεται και το Άγιο Όρος ( Το περιβόλι της Παναγίας) , το οποίο οι Ρώσοι μας προειδοποιούν ότι οι Τούρκοι το έχουν βάλει στο « μάτι», αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση οι Οθωμανοί θα βρουν απέναντι τους ρωσικούς πυραύλους.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου στις τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Άγιο Όρος , θα είναι « καταιγιστικού χαρακτήρα» και θα σημάνουν ευθεία στρατιωτική σύγκρουση.

Η έκδοση τουρκικών ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνουν την Χερσόνησο του Άθω και φυσικά το Άγιο Όρος , φυσικά και δεν έγιναν τυχαία , όπως τυχαία δεν είναι η τουρκική «υπερδραστηριότητα» στην νότια Βουλγαρία.

Τα Οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας συμπεριλαμβάνουν την δημιουργία μια «ανεξάρτητης δυτικής Θράκης», την οποία δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν να υλοποιηθεί οι « Ρως».

Υπενθυμίζουμε μόνο την εγκατάσταση στην Κριμαία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Iskander-M με βαλλιστικούς πυραύλους και βεληνεκές άνω των 2000 χλμ, οι οποίοι εξαϋλώνουν τα πάντα σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Επίσης τυχαία από τουρκικής πλευράς δεν είναι και η ενίσχυση με νέα οπλικά συστήματα της τουρκικής στρατιάς της Ανατολικής Θράκης, η οποία όμως είναι στοχοποιημένη από ρωσικούς πυραύλους στο σύνολο της.

Ότι έχει προφητευθεί από τους Αγίους μας θα λάβει χώρα ρωσοτουρκικός πόλεμος και οι «Ισμαηλίτες» θα κατατροπωθούν ολοκληρωτικά. Άλλωστε η Μεγαλόχαρη προστάτευε και θα προστατεύει πάντα το μέρος αυτό. Για αυτό είμαστε απόλυτα σίγουροι.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Capital Controls: Έρχονται ανατροπές - Πόσα χρήματα θα μπορείτε να σηκώσετε

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα capital controls, που πρόκειται να κάνουν την ζωή χιλιάδων καταθετών ευκολότερη, καθώς έρχεται χαλάρωση στους τραπεζικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι δανειολήπτες θα μπορούν να αποπληρώσουν αποπληρώσουν το δάνειό τους, μερικώς ή ολικών με χρήματα που θα φέρουν από το εξωτερικό ή με τη χορήγηση νέου δανείου.

Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να εκταμιεύςσουν περισσότερα από 420 εάν θέλουν να πληρώσουν εισφορές. Επίσης θα μπορεί να αποπληρωθεί ένα στεγαστικό δάνειο αν ο σκοπός είναι να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο και ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει υποχρεωτικά το συμβόλαιο εντός ενός μήνα.

Μια από της πιο σημαντικές αλλαγές είναι ότι πλέον οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα χρήματα από τις τράπεζες αποκλειστικά για την αποπληρωμή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων που σχετίζονται με τα δικαστήρια.

Διαβάστε όλες τις αλλαγές που έρχονται στα capital controls:

1. Απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα με εξαίρεση:

α) την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,

β) την αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και

γ) την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο προς εξασφάλιση του δανείου βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου. Τυχόν απαιτούμενες λεπτομέρειες σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία και τους επιμέρους, ειδικότερους όρους εφαρμογής της παρούσας διάταξης δύναται να καθορίζει με απόφαση της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».

2. Η ανάληψη μετρητών αποκλειστικά και μόνον για πληρωμή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων, δικαστικών ενσήμων και τελών απογράφου, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή με την καταβολή πάσης φύσεων εγγυοδοσιών ή χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον οι ανωτέρω πληρωμές δεν

δύναται να διενεργηθούν με έκδοση τραπεζικής επιταγής ή με μεταφορά πίστωσης μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά μόνο με μετρητά.

Η αναγκαιότητα της ανάληψης του συγκεκριμένου ποσού μετρητών αποδεικνύεται με βεβαίωση του πληρεξουσίου δικηγόρου αναφορικά με την ενέργεια στην οποία θα προβεί, απόσπασμα απόφασης, διάταξη, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η αιτία καταβολής».

3. Η χωρίς περιορισμό ποσού ανάληψη μετρητών, καθώς και η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως από έναν, ανά δικαιούχο, τραπεζικό λογαριασμό από τα μέλη των διπλωματικών αποστολών και των έμμισθων προξενικών αρχών, καθώς και τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παρ. 16 της παρούσας διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, οι οποίοι εξομοιώνονται με τα μέλη των διπλωματικών αποστολών, κατόπιν επίδειξης της ειδικής ταυτότητας που τους εκδίδει το Υπουργείο Εξωτερικών».
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Οι Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς είναι να είσαι άνθρωπος

Τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και το Ελληνικό επισκέφτηκε η Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία στο Λονδίνο έχει διοργανώσει πολλές φιλανθρωπικές παραστάσεις για τους πρόσφυγες.

«Ο ελληνικός λαός δείχνει στον κόσμο πώς είναι να είσαι άνθρωπος. Δείχνει στον κόσμο πώς είναι να προσπαθείς να σώσεις τους συνανθρώπους σου. Ευχαριστώ προσωπικά όλους όσους βοηθούν τους πρόσφυγες από όλο τον κόσμο», δήλωσε συγκινημένη η Βρετανίδα ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει μόνη της αυτό το πρόβλημα και όμως μας δίνει το πιο σημαντικό μάθημα από όλα. Το μάθημα της ανθρωπιάς».

Ποια είναι η Βανέσα Ρεντγκρέιβ;

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ (αγγλικά: Vanessa Redgrave), γεννημένη στις 30 Ιανουαρίου 1937, είναι Αγγλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης καθώς και πολιτική ακτιβίστρια.

Έγινε γνωστή το 1961 όταν υποδύθηκε τη Ρόζαλιντ στο θεατρικό έργο As You Like It και από τότε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 35 εμφανίσεις στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και στο Μπρόντγουεϊ, κερδίζοντας τα βραβεία Τόνι και Ολίβιε. Στον κινηματογράφο, έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 80 ταινίες συμπεριλαμβανομένων και των Μόργκαν, ο Τρελός Εραστής(Morgan: A Suitable Case for Treatmen, 1966), Ισιδώρα (Isadora, 1968), Μαίρη, Βασίλισσα της Σκοτίας (Mary Queen of Scots, 1971),Τζούλια (Julia, 1977), Οι Βοστονέζοι (The Bostonians, 1984), Επικίνδυνη Αποστολή (Mission: Impossible, 1996), Εξιλέωση(Atonement, 2007) και Foxcatcher (2014). Η Ρεντγκρέιβ έχει ονομαστεί από τους Άρθουρ Μίλερ και Τένεσι Ουίλιαμς ως "η σπουδαιότερη ηθοποιός εν ζωή της εποχής μας" και παραμένει μέχρι σήμερα η μόνη Βρετανίδα ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και βραβείο Φεστιβάλ Καννών. Το 2010 έλαβε τιμητικό βραβείο BAFTA "ως αναγνώριση για την εξαιρετική συνεισφορά της στον κινηματογράφο".

Μέλος της Οικογένειας Ρεντγκρέιβ, είναι κόρη των Σερ Μάικλ Ρεντγκρέιβ και Κυρίας Ρεντγκρέιβ, αδερφή της Λιν Ρεντγκρέιβ και του Κόριν Ρεντγκρέιβ, μητέρα των ηθοποιών Τζόελι Ρίτσαρντσον και Νατάσα Ρίτσαρντσον και θεία της ηθοποιού Τζέμα Ρεντγκρέιβ.


Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....