Διυλιστήριο: 10/21/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Καταψήφισε το νομοσχέδιο για ΜΜΕ η ΝΔ και το ΚΚΕ !!!!

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισε η ΝΔ και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της συζήτησης σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έγγραφο της Κομισιόν που αφορούσε στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης σήκωσε τους τόνους για διαδικαστικά ζητήματα ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης Αντώνης Συρίγος αγωνιζόταν να κρατήσει σε «ήρεμα νερά» την συνεδρίαση, χτυπώντας χαρακτηριστικά το κουδούνι στην Έδρα και λέγοντας ότι θα διακόψει την συνεδρίαση που πριν από λίγο είχε αρχίσει. Ήταν μάλιστα τέτοια η ένταση κάποια στιγμή που ο πρόεδρος της Επιτροπής στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να επιβάλλει τάξη είπε «βρε παιδιά, σας παρακαλώ, δεν είναι κατάσταση αυτή»...

Ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης παίρνοντας τον λόγο, και αφού πρώτα μίλησε για μυστικές συναλλαγές της κυβέρνησης και εκβιασμούς, ζήτησε να καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς την αλληλογραφία όπως είχε δεσμευθεί με την Κομισιόν και με την οποία, όπως υποστήριξε ο «γαλάζιος» εισηγητής, τα κοινοτικά όργανα θέτουν ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου. Από την πλευρά του μαι ο Γιώργος Αμυράς εκ μέρους του Ποταμιού υποστήριξε ότι πρέπει στην Επιτροπή αν έρθει και να μιλήσει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επικαλούμενος μάλιστα την σχετική επιστολή που έχει στείλει το ΕΣΡ στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

«Να αφήσουμε την διαδικασία εντυπώσεων. Το θέμα της Κομισιόν προέκυψε από παράπονο κάποιου ιδιώτη. Δεν θα μπω σε ζητήματα ουσίας. Όμως είναι το παράπονο ενός ιδιώτη προς τις υπηρεσίες της Κομισιόν για το αν και κατά πόσο μπορεί η ΕΡΤ να παρέχει ψηφιακό σήμα σε τρίτους. Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες της Κομισιόν μας έστειλε επιστολή και μας ρωτά σχετικά. Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα καθώς έχει προθεσμία 20 ημερών», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι «δεν κρύβουμε επιστολές. Η καταγγελία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης όταν κάποιο πρόσωπο ή φορέας κάνει καταγγελία στα κοινοτικά, όπως είπε προκείται για την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών, τότε τα κοινοτικά όργανα έχουν υποχρέωση να ρωτήσουν με την σειρά τους την κυβέρνηση για την καταγγελία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όταν ο Βορίδης έλεγε ναι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

Βαρεθήκαμε πια να ακούμε την αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας ότι αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Εμείς σας παραθέτουμε τα παρακάτω video όπου ο Μάκης Βορίδης ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα υποστηρίζει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Στο Mega δε υποστηρίζει 505 εκατομμυριούχους σε αντίθεση με κάποιον που χάνει το σπίτι του για 2500 Ευρώ.

Φυσικά, εμείς είμαστε αντίθετοι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μίζες 8 εκατ. ευρώ παραδέχεται πρώην μάνατζερ της γερμανικής KMW την εποχή του Παπαντωνίου


Γερμανός μάνατζερ της αμυντική βιομηχανίας Krauss-Maffei απολογούμενος σε γερμανικό δικαστήριο παραδέχτηκε ότι υπήρξε δωροδοκία προς Έλληνες αξιωματούχος για την προμήθεια γερμανικών οβιδοβόλων το 2001. Στην απολογία του άφησε υπονοούμενα για τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο ηλικίας 72 ετών πρώην μάνατζερ της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) λογοδοτεί από το Σάββατο σε δικαστήριο του Μονάχου. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απόπειρα απάτης. Η εισαγγελία εκτιμά ότι για την προμήθεια 24 οβιδοβόλων συνολικής αξίας 188 εκατομμυρίων ευρώ το 2001 είχαν πληρωθεί «μίζες» ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενδεχομένως και στον τότε υπουργό Άμυνας στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά φερόταν να έχει καταβάλει έλληνας σύμβουλος ή διαμεσολαβητής της KMW, χρεώνοντάς τα ως «έξοδα για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών». Αλλά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο από το συνολικό ποσό κατέληξε τελικά στον πρώην μάνατζερ της KMW. Ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αυτό συνέβη επειδή ο Έλληνας διαμεσολαβητής του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε «καθαρά φιλική βάση» στην προμήθεια.

Σε συμβόλαια άνω των 100 εκ. ευρώ μία προμήθεια ύψους 2 έως 3% ανταποκρινόταν «στα δεδομένα της αγοράς»

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η ίδια η KMW ποτέ δεν κατέβαλε απευθείας «ωφέλιμες πληρωμές» και ότι οι όποιες συναλλαγές με το εξωτερικό γίνονταν μονίμως μέσω τοπικών αντιπροσώπων ή διαμεσολαβητών, ενώ έκανε λόγο για πληρωμές προς τον τότε διευθυντή εξοπλισμών. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, σε συμβόλαια άνω των 100 εκ. ευρώ μία προμήθεια ύψους 2 έως 3% ανταποκρινόταν «στα δεδομένα της αγοράς». Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ήταν γνωστό ότι στις χώρες της νότιας Ευρώπης δεν θα μπορούσαν να συναφθούν συμβόλαια χωρίς να γίνουν αυτές οι πληρωμές», για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος δεν ήθελε καν να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες και δεν υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις προς τους τοπικούς συνεργάτες στην Ελλάδα. «Η στάση η δική μου, η δική μας, ήταν: αφήστε με στην ησυχία μου, δεν είναι δική μας υπόθεση» ανέφερε στο δικαστήριο ο 72χρονος πρώην μάνατζερ της KMW.

Παραγράφεται η δωροδοκία

Ο δικαστής παρατήρησε εν τούτοις ότι η αμυντική βιομηχανία KMW φάνηκε να ανεβάζει σημαντικά το ποσό της προμήθειας προς τον έλληνα αντιπρόσωπο τη στιγμή ακριβώς που επρόκειτο να καταβληθούν οι πληρωμές προς τον κατηγορούμενο Γερμανό μάνατζερ και, καθώς «τέτοια δώρα σπανίζουν», ρώτησε τον κατηγορούμενο μήπως υπάρχει άμεση σχέση με τα χρήματα που έλαβε. Εκείνος το αρνείται μετ΄επιτάσεως. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο εισαγγελέας, δεν αποδεικνύεται ότι ο τότε επικεφαλής της KMW Μάνφρεντ Μπόντε ή οι μάνατζερ που είχαν επιφορτιστεί με τους ισολογισμούς της εταιρείας στο επίμαχο χρονικό διάστημα γνώριζαν τις «ωφέλιμες πληρωμές». Όπως κι αν έχουν τα πράγματα όμως, η κατηγορία της δωροδοκίας έχει πλέον παραγραφεί. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Αναφερόμενος σε πιθανά κίνητρά του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί από τον Ιανουάριο, κατέθεσε τη δυσαρέσκειά του γιατί ο μισθός του δεν ξεπερνούσε τα 6.000 ευρώ καθαρά- μία αμοιβή «κάτω του μέσου όρου», όπως είπε. Η έρευνα της εισαγγελίας του Μονάχου συνεχίζεται. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, στους υπόπτους περιλαμβάνονται και πρώην βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου πάντως ανεστάλη η εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή για τον σημερινό επικεφαλής της KMW Φρανκ Χάουν. Όπως ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελέας Τόμας Στάινκραους-Κοχ, ο Χάουν δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος, καθώς είχε αναλάβει τα ηνία της εταιρίας το 2006, ενώ οι κατηγορίες αφορούν φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων ετών.

Πηγή: Deutsche Welle

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μιλτιάδης Νεκτάριος: Ο "σοφός" που έπρεπε να είναι στην φυλακή για τα λεφτά του ΙΚΑ που χάθηκαν στο χρηματιστήριο επί Σημίτη

Στην επιτροπή "σοφών" για το συνταξιοδοτικό που εισηγήθηκε να πέσει και άλλο "τσεκούρι" στις συντάξεις είναι ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, και σε ένα σύντομο βιογραφικό του διαβάζουμε:

"Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της International Life ΑΕΑΖ,. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εργασθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Χρηματιστηριακή Βορείου Ελλάδος (1991-1993), Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-1999) και Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004) επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (1993-1996) και Πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Είναι γνωστή προσωπικότητα στον χώρο της Κοινωνικής και Ιδιωτικής Ασφάλισης καθώς και συγγραφέας αρκετών βιβλίων."

Πότε ήταν διοικητής του ΙΚΑ ο κύριος Νεκτάριος;

Μα την εποχή που το ΙΚΑ έπαιζε και έχασε στο χρηματιστήριο τις εισφορές των συνταξιούχων, που σήμερα δεν υπάρχουν....

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεδιάντροπη δήλωση Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος


ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Με μια άκρως προκλητική δήλωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά εναντίον της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι κράτος».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» και τον δημοσιογράφο Ζαν Κατρεμέρ, ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε για ποιο λόγο ζητούσε επίμονα στις 11 Ιουλίου ένα Grexit κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος του Eurogroup.

«Αναρωτιόμουν πάντοτε, όπως πολλοί οικονομολόγοι, εάν η Ελλάδα, με την οικονομική της κατάστασή και την κυβέρνησή της – όπως το λέει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι Έλληνες σχηματίζουν ένα μεγάλο λαό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος – δεν θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε μια απαραίτητη ανάκαμψη της οικονομίας της μέσω μιας υποτίμησης.

Και γι’ αυτό τον λόγο εξήγησα ότι θα ήταν μάλλον προς το συμφέρον της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για ένα συγκεκριμένο διάστημα, για να αποκαταστήσει τον οικονομικό της σχεδιασμό και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της προτού επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Αλλά εγώ δεν ικέτεψα ποτέ για να πετάξουμε έξω την Ελλάδα. Είπα απλά ότι εάν η Ελλάδα από μόνη της ήταν σύμφωνη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη πρόταση προς το συμφέρον της – κι αν υπήρχαν αρκετοί ώστε να το πουν αυτό στην Ελλάδα – τότε θα έπρεπε να τη βοηθήσουμε και να την υποστηρίξουμε», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό του «κακού της Ευρωζώνης» αλλά κι ότι ο συμβιβασμός της 13ης Ιουλίου που οδήγησε στο «Μνημόνιο 3» έγινε καθ’ υπαγόρευση της Γερμανίας.

«Δεν υπήρξε γερμανική υπαγόρευση. Οι 18 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εάν δεν υπολογίσουμε τον Έλληνα υπουργό (ενν. τον Βαρουφάκη), είχαν συμφωνήσει να απαιτήσουν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα του προγράμματος βοήθειας. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν ήθελε να τους εκπληρώσει: Είχε δεσμευτεί για αυτό σε ορισμένες στιγμές, αλλά δεν το έκανε.

Στο πλαίσιο αυτό, 15 υπουργοί Οικονομικών θεώρησαν ότι για την Ελλάδα η καλύτερη λύση θα ήταν να αποχωρήσει από το ευρώ. Μόνον οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου δεν είχαν ευθυγραμμιστεί με αυτή την άποψη. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για γερμανική υπαγόρευση. Κι αυτό είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι, στην χειρότερη περίπτωση, προπαγάνδα ή παρερμηνεία, στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Β. Σόιμπλε.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι όμορφες κυβερνήσεις όμορφα καίγονται..

    Με μιά πρόχειρη ματιά (έτσι είναι οι επαγγελματίες!) που έριξαν οι τέσσερεις της τρόϊκας, αποφάσισαν πως χρηματοδότηση γιόκ!
Λείπουν λέει ακόμα καμιά τριανταριά προαπαιτούμενα,
..που είναι σίγουροι
όμως, ξαναλέει, πως η κυβέρνηση θα διευθετήσει το μικρό αυτό θεματάκι μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας(!).

Το blog δηλώνει ενθουσιασμένο.
Ειλικρινά.
Όσο πιό γρήγορα πέσουν οι μάσκες,
..όσο πιό γρήγορα ξεμπροστιαστεί απ' τους ίδιους της τους ''εταίρους'' τούτη η ''πρωτο-δεύτερη φορά προς την δικτατορία της κομματικής νομενκλατούρας'' κυβέρνηση,
..όσο πιό γρήγορα τιμωρηθεί ο ηλίθιος λαός για τις επιλογές του (επιλογές που πηγάζουν από την εαυτουλίστικη αντίληψη και όχι από την προσδοκία του γενικού καλού),
..όσο πιό γρήγορα θα αναπνέουμε τις κλ@νιές και θα τρώμε τα σκ@τά της εξουσίας, και των διαπλεκόμενων στυλοβατών της,
..τόσο πιό γρήγορα το ''μπαμ'' θ' ακουστεί μέχρι τα πέρατα της οικουμένης.

Το ''μπαμ'' είναι μονόδρομος.
Η έκρηξη της λαϊκής οργής,
..(όχι όλου του λαού, όχι των ηλίθιων που θα παραμείνουν στον καναπέ τους να ενημερώνονται απ' το MOUGA και τα Σκά(γ)ι(α) των τοξικών σάλιων των δημοσιογράφων-εγκληματιών της κοινής γνώμης),
..θα είναι συντριπτική.
Και καταστροφική. Για όλους. Για το σύστημα, για την χώρα, για τον λαό.
Θα φταίει όμως απόλυτα ο ηθικός αυτουργός και όχι ο φυσικός.

Θα φταίνε οι προδότες και δωσίλογοι πολιτικοί που θα έχουν οδηγήσει τον λαό σε απεγνωσμένες πλην αναγκαίες αντιδράσεις.

Πολλές πυρκαγιές σβήνουν με μιά έκρηξη.
Έτσι και η φωτιά που άναψαν στην χώρα εδώ και έξι χρόνια οι αλήτες του πολιτικού μας συστήματος, παρέα, ή με την εντολή και την καθοδήγηση των βάρβαρων και εγκληματιών ''Εταίρων'',
..θα σβήσει μόνον με την λαϊκή έκρηξη.
Μιά έκρηξη που θα καταστρέψει και ό,τι τυχόν έχει απομείνει απ' την πυρκαγιά των προδοτών.
Και μετά, σε καμμένο αλλά καθαρό πεδίο, όποιοι και με ό,τι έχει απομείνει θα επιχειρήσουν να ξαναστήσουν ένα κανονικό κράτος, όχι παράρτημα αλλά κράτος,
..για κανονικούς πολίτες, όχι ραγιάδες αλλά πολίτες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Βαδίζουμε ολοταχώς προς την τρίτη πράξη και το καταλυτικό τέλος της τραγωδίας.
Το blog είναι ενθουσιασμένο.
Φέρτε μας κι άλλα προαπαιτούμενα!
Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος

Διαβάστε περισσότερα.... »
....