Διυλιστήριο: 09/13/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η ''δημοκρατική'' Γερμανική Ε.Ε. απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων



Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου καθώς έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας σε βάρος έκθεσης γελοιογραφίας που προετοίμαζε για τα 60 χρόνια της Ένωσης».

Όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στην έκθεση που θα λάμβανε χώρα στην Ευρωβουλή στις Βρυξέλλες με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη.

Όπως ορίζεται από τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο.

Όμως εν προκειμένω, η κοσμήτορας, Catherine Bearder, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων, χωρίς αυτά να προσβάλλουν με κάποιο τρόπο τις αξίες της ΕΕ.

Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου στη συνέντευξη Τύπου, «πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο απόπειρα λογοκρισίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματικά λυπάμαι πολύ».

Η συνέντευξη του κ. Κούλογλου



Ο Στ. Κούλογλου τόνισε πως δεν θα αποδεχθεί αυτή τη λογοκρισία και μαζί με τον ευρωβουλευτή Patrick Le Hyaric με τον οποίο συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της κοσμήτορος στον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Αντόνιο Ταγιάνι.

Δείτε εδώ τα απορριφθέντα σκίτσα













Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά και στις τρεις τάξεις του Λυκείου – Τί είπε ο Α.Τσίπρας στη ΔΕΘ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δομή του νέου Λυκείου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εκτός των 4 μαθημάτων που θα εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο θα υπάρχουν και άλλα τρία υποχρεωτικά μαθήματα: Η Γυμναστική, τα Θρησκευτικά και η Δημιουργική Εργασία. Στην κατά λέξη αναφορά του (δείτε το βίντεο παρακάτω) μπέρδεψε μάλιστα τα Θρησκευτικά με τον εκκλησιασμό των μαθητών.



Πηγή www.ipaideia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ξεφουσκώνουν» οι λογαριασμοί ρεύματος από τις χρεώσεις ΥΚΩ



Χωρίς το άγχος των φουσκωμένων λογαριασμών θα ανάψουν τις ηλεκτρικές συσκευές για θέρμανση τη φετινή χειμερινή περίοδο τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς διορθώθηκε η στρέβλωση στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ). Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η νέα μεθοδολογία χρεώσεων των ΥΚΩ θα ελαφρύνει τον σχετικό λογαριασμό για τις μέσες καταναλώσεις που αντιστοιχούν στη μεγάλη γκάμα των καταναλωτών σε ποσοστό 50%-60%.

Η νέα μεθοδολογία περιλαμβάνεται στην εισήγηση για τη ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων που συνδέονται με τα ΥΚΩ που έχει υποβάλει η ΡΑΕ προς έγκριση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Αυτή συρρικνώνει τις τέσσερις κλίμακες χρεώσεων σε τρεις και οριοθετεί αυστηρά τη χρέωση της επόμενης κλίμακας μόνο για τις κιλοβατώρες που έχουν υπερβεί το όριο της προηγούμενης και όχι για το σύνολο της κλίμακας, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Η πρώτη κλίμακα αφορά σε καταναλώσεις 0-1.600 κιλοβατώρες το τετράμηνο με χρέωση στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα, δηλαδή περίπου στα 8 ευρώ η μεγαβατώρα. Η δεύτερη κλίμακα περιλαμβάνει καταναλώσεις από 1.600 με 2.400 κιλοβατώρες με χρέωση στα 45 ευρώ η μεγαβατώρα και η τρίτη καταναλώσεις άνω των 2.400 κιλοβατώρων το τετράμηνο με χρέωση στα 80 ευρώ η μεγαβατώρα. Οπως τονίζουν στην «Κ» στελέχη της ΡΑΕ, οι νέες χρεώσεις φέρνουν μειώσεις για τις καταναλώσεις 2.000-4.000 κιλοβατωρών το τετράμηνο, κάτι που καλύπτει το 50-60% των μέσων νοικοκυριών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την υφιστάμενη μεθοδολογία όταν η κατανάλωση ξεπερνούσε την κλίμακα χαμηλής χρέωσης έστω και κατά μία κιλοβατώρα χρεωνόταν στο σύνολό της με την υψηλή τιμή της επόμενης κλίμακας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση νοικοκυριών με μεσαίες καταναλώσεις που τη χειμερινή ή τη θερινή περίοδο έκαναν χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση και ψύξη, αφού η αυξημένη κατανάλωση άλλαζε και την κατηγορία της κλίμακας τιμολόγησης των ΥΚΩ. Η έγκριση της σχετικής εισήγησης της ΡΑΕ από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η καθυστέρηση της έγκρισης συνδέεται με την πρόταση που έχει υποβάλει η ΡΑΕ για κάλυψη ενός ποσού της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ ετησίως για το κόστος των ΥΚΩ από τον κρατικό προϋπολογισμό ως επιστροφή του 50% του ΕΦΚ που επιβαρύνουν τις ΥΚΩ. Η πρόταση αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από το υπουργείο Οικονομικών κι αυτό γιατί θα πρέπει να βρεθεί κάποιο ισοδύναμο για την απώλεια των δημοσίων εσόδων, κάτι που δεν είναι εύκολο. Στην περίπτωση που η πρόταση της ΡΑΕ γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, τότε η επιβάρυνση για τους καταναλωτές από την ανάκτηση ποσού ύψους 360 εκατ. ευρώ για παλαιότερα έτη από τη ΔΕΗ θα είναι μηδενική. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν αυξήσεις της τάξεως των 2-3 ευρώ η μεγαβατώρα.

Πηγή efthia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστολή - Ένοπλη ομάδα απειλεί με εκτελέσεις αν εκποιηθούν σπίτια - «Έχουμε παγιδεύσει και τη Βουλή»



Απέστειλαν προκήρυξη με απειλές – Συναγερμός στην Αστυνομία

Με δολοφονίες πολιτικών, δικαστών και τραπεζιτών απειλεί η «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης» η οποία απέστειλε σήμερα προκήρυξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα» Κύπρου.

Στην προκήρυξη διατυπώνονται απειλές για την εκποίηση πρώτων κατοικιών που ανήκουν σε δανειολήπτες, κυρίως της Συνεργατικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Η αστυνομία αναζητεί τον συγγραφέα της προκήρυξης και όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές δεν πρόκειται για κάτι που αξιολογείται σοβαρά. Θεωρούν ότι μάλλον πρόκειται για κάποιον απελπισμένο δανειολήπτη.

Όπως όμως και αν έχουν τα πράγματα η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα και ταυτόχρονα αναζητεί τον αποστολέα της προκήρυξης. Στην προκήρυξη διατυπώνονται απειλές και κατά των ΜΜΕ τα οποία προειδοποιούνται πως αν παραβλέψουν την απειλή θα έχουν επιπτώσεις.

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφερόμενος στην πιθανότητα εκποιήσεων κατοικιών απειλεί πως η Κύπρος θα γίνει Συρία: «Μην το δοκιμάσετε καν γιατί θα χάσετε τον ύπνο σας. Τα κεφάλια σας θα πέφτουν ένα – ένα. Καταστρέψατε δυο φορές την Κύπρο και πάτε να ολοκληρώσετε το έγκλημά σας. Οι τράπεζες και η Βουλή θα γίνουν ο τάφος σας».

Στην προκήρυξη γίνεται λόγος για παγίδευση της Βουλής και σπιτιών τα οποία θα τιναχθούν με το πάτημα ενός κουμπιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πανικός στο κοτέτσι..

    Όπως κάθε λογικός άνθρωπος έτσι και το blog δεν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει με μιά σωστή άποψη,
..έστω κι αν αυτή εκφέρονταν από έναν ηλίθιο.

Εκεί όμως στην κυβέρνηση και πέριξ αυτής δεν πρόκειται απλώς για ηλίθιους. Όχι. Αυτό θα ήταν
πολύ αθώο, και ενδεχομένως ανθρώπινο και κατανοητό.
Πρόκειται για μιά συμμορία τυχαίων τυχοδιωκτών, με ήθος θάρρος και θράσος κότας λειράτης,
..είτε πρόκειται για κάποιον υφυπουργό, είτε για σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού (πςςςςς!) του πρωθυπουργού.


Έτσι η περίφημη ανάρτηση μιάς απ' αυτές τις κότες: "Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
",
..πολύ σωστή, πολύ σωστά διατυπωμένη, και απολύτως ξεκάθαρη σαν θέση,
..κατέβηκε σχεδόν άμεσα, όταν στο πανικόβλητο κοτέτσι κατάλαβαν πως βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος,
..αφού οι "επενδύσεις" τις οποίες οι ίδιοι έφεραν, ή προμοτάρισαν (τύπου Fraport, Eldorado κλπ) ανακαλύπτουν τώρα (δηλαδή το ήξεραν, αλλά τώρα ξεκίνησε να τσούζει) πως όχι μόνον δεν είναι επενδύσεις,
..αλλά ληστρικές συμβάσεις που έχουν τεράστιο δημοσιονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό κόστος,
..αλλά και κόστος πολιτικό για το κοτέτσι, αφού οι "επενδυτές"-ληστές δεν θα μπορούσαν να είναι άλλο παρά ευνοούμενοι της άλλης συμμορίας απατεώνων: Ε.Ε-τοκογλύφων-τραπεζών.


Και άρα συνέπεια της λειράτης πολιτικής της κυβέρνησης είναι πως όποια απόφαση και να πάρουν, με το μέρος οποιουδήποτε κι αν ταχθούν θα βρεθούν κατηγορούμενοι απ' την κοινωνία, απ' τα αφεντικά τους τους τοκογλύφους, απ' την ίδια την Ιστορία.
Εξ ού και ο πανικός, οι παρορμήσεις, οι παλινωδίες.

Στα μέσα της "δεύτερης φοράς αριστερά", στο κοτέτσι ξεπουπουλιάζονται οι κότες από μόνες τους.
Προς το τέλος της θα είναι για λύπηση, μία λύπηση που δεν θα τους δείξει κανείς.

Και θα έχει πράγματι εφαρμογή η ευχή του σύμβουλου -να δεις πώς το είπε;
Α, ναί: "Στα τσακίδια και να μην στεριώσεις πουθενα΄"!..


Υ.Γ. Για το τεράστιο κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος των εργαζόμενων που πιθανόν να μείνουν άνεργοι, ας μην χύνουν -όσοι χύνουν- φαρισαϊκά δάκρυα. Όταν γινόταν ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σύμβασης εξόρυξης χρυσού, ας φρόντιζαν να βάλλουν σκληρούς όρους, ή ας φρόντιζαν να υπογράψουν με την σωστή εταιρεία.
Για όσους πήραν τότε μίζες είτε σε χρήμα είτε σε πολιτικά οφέλη, υπάρχουν και τα Ειδικά Δικαστήρια και οι φυλακές.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καταρρέει» γνωστή γερμανική αεροπορική εταιρεία: 200 πιλότοι δήλωσαν ασθένεια – Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται



Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, “Air Berlin” ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 100 πτήσεων σήμερα 12 Σεπτεμβρίου καθώς μεγάλος αριθμός πιλότων δήλωσε ασθένεια, γεγονός που απειλεί την ύπαρξή της και πλήττει τις πιθανότητες να διασωθούν θέσεις εργασίας καθώς αναζητά επενδυτές για μέρος των δραστηριοτήτων της.

«Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Όλιβερ Ίφερτ, σε σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρίας, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια σταθερή λειτουργία. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να φέρουμε τις συνομιλίες με τους επενδυτές σε μια επιτυχημένη κατάληξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρία, περίπου 200 πιλότοι, κυρίως κυβερνήτες, δήλωσαν ασθένεια. Ωστόσο, το συνδικάτο Vereinigung Cockpit ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι εξεπλάγη από τις απουσίες και ότι δεν είχε ζητήσει από τα μέλη της να δηλώσουν ασθένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις αναχωρήσεις στην ιστοσελίδα της Air Berlin, ακυρώθηκαν πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Tegel του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολονίας. Οι ακυρώσεις επηρέασαν περίπου 9.000 επιβάτες σήμερα το πρωί, με την εταιρία να τους ζητά μέσω του Facebook να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια και να αναμένουν οδηγίες.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην την στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την απόφαση να λαμβάνεται πιθανώς ακόμα και στις 21 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαστήριο της Ε.Ε: Δεν διαγράφεται το δημόσιο χρέος των κρατών- μελών


Οριστικό «όχι» στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών για τη διαγραφή δημόσιου χρέους από το Δικαστήριο της ΕΕ

Οριστικό τέλος στην πρωτοβουλία ενός Έλληνα πολίτη που ζητούσε την διαγραφή του ελληνικού χρέους, έδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απόφαση που εξέδωσε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Το Δικαστήριο της Ε.Ε. ερμηνεύοντας το Δίκαιο της Ε.Ε. αποφάσισε ότι δεν μπορεί να καταχωρισθεί η πρόταση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών με σκοπό να καταστεί δυνατή η διαγραφή του δημοσίου χρέους των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί το τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας που είχε ξεκινήσει ο κ. Αλέξιος Αναγνωστάκης, ως διοργανωτής της πρότασης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης», την οποία υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 13 Ιουλίου 2012.

Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισαβόνας, πολίτες της Ένωσης των οποίων ο αριθμός ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα εκατομμύριο και οι οποίοι προέρχονται από το ένα τέταρτο τουλάχιστον των κρατών μελών, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία με την οποία η Επιτροπή καλείται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να προτείνει στον νομοθέτη της Ένωσης την έκδοση νομικής πράξης για την εφαρμογή των Συνθηκών («ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών»).

Πριν αρχίσει η συλλογή του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών, οι διοργανωτές της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών οφείλουν να ζητήσουν την καταχώρισή της από την Επιτροπή, η οποία εξετάζει ιδίως το αντικείμενο και τους σκοπούς της. Η Επιτροπή δύναται να απορρίψει την αίτηση καταχώρισης της πρωτοβουλίας, ιδίως σε περίπτωση κατά την οποία το αντικείμενο της πρωτοβουλίας αυτής προδήλως δεν εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής να προτείνει την έκδοση νομικής πράξης στον νομοθέτη της Ένωσης.

Ο κ. Αναγνωστάκης ζητούσε να καθιερωθεί στο δίκαιο της Ένωσης η «αρχή της καταστάσεως ανάγκης, κατά την οποία, όταν η εξυπηρέτηση απεχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη». Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την πρόταση του κ. Αναγνωστάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Ο κ. Ανανγωστάκης προσέφυγε έπειτα στο Γενικό Δικαστήριο της Ένωσης, το οποίο, με απόφαση της 30ης Σεπτεμβρίου του 2015 απέρριψε την πρόταση και και καταδίκασε τον νυν αναιρεσείοντα στα δικαστικά έξοδα. Κατόπιν της έκδοσης της απόφασης αυτής, ο κ. Αλέξιος Αναγνωστάκης άσκησε αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Δικαστηρίου ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου.

Με τη σημερινή απόφαση, το Δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης του Αλ. Αναγνωστάκη και επικυρώνει, επομένως, την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....