Διυλιστήριο: 11/18/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Ο επικεφαλής της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan υπέρ των τζιχαντιστών - Τι απαντά έμμεσα ο Πούτιν

Ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), Hakan Fidan κυνικά καταδίκασε ρωσική στρατιωτική υποστήριξη στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας λέγοντας ότι ήταν "εναντίον του Ισλάμ" και κατηγόρησε τη Μόσχα για σοβαρή παραβίαση των νόμων των Ηνωμένων Εθνών, για γενοκτονία, επειδή προσπαθούσαν να «πνίξουν την επανάσταση των ισλαμιστών στην Συρία.

"Το ISIS είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια καλά οργανωμένη και δημοφιλή μονάδα, όπως Ισλαμικό Κράτος. Ως εκ τούτου, καλώ τους συναδέλφους μου Δυτικών να αναθεωρήσουν την νοοτροπία τους για την ισλαμικές επιθέσεις , να παραμερίσουν την κυνική σκέψη και να ματαιώσουν τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν να συντρίψει ισλαμιστές επαναστάτες της Συρίας »,

Ο Fidan, πρόσθεσε ότι, προκειμένου να ασχοληθεί με τον τεράστιο αριθμό των ξένων μελών της Τζιχάντ που λαχταρούν να ταξιδέψουν στη Συρία, είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα προξενείο ή τουλάχιστον ένα πολιτικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη για τον ISIS.

Πριν από λίγο ο Ρώσος ηγέτης συγκλονίζει για ακόμα μια φορά με τις δηλώσεις του.

Το στρατιωτικό επιτελείο πραγματοποίησε συνεδρίαση στην οποία μίλησε ο Βλαδιμίρ Πούτιν Εκεί προέβη σε δηλώσεις που μάλλον, θα χαραχθούν στην μνήμη όσων τον άκουσαν και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η συγχώρεσή τους εναπόκειται στο Θεό, αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα».


Η δήλωση του περνάει εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα πως, δεν έχει σκοπό να σταματήσει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ιδίως μετά την κατάρριψη του ρωσικού Airbus που κόστισε την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Αποκάλυψε μάλιστα πως θα έχει στενή συνεργασία με την Γαλλία, ώστε να εξαλείψουν κάθε μορφή τρομοκρατίας: «Θα ψάξουμε να τους βρούμε όπου κι αν κρυφτούν. Θα τους βρούμε όπου και να είναι σε ολόκληρον τον πλανήτη και θα τους τιμωρήσουμε».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να μη δημοσιοποιούνται τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών ζητούν 6 δικαστικές Ενώσεις

Με επιστολή τους προς στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν την αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης) των δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, οι δικαστικές Ενώσεις αναφέρουν στην επιστολή τους, ότι για τη μη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, «για τους οποίους μια τέτοια δημοσιοποίηση δεν ενδείκνυται, ενόψει των κινδύνων, που ενέχει η πρόσβαση οιουδήποτε πέραν των αρμόδιων προς έλεγχο οργάνων στα στοιχεία αυτά, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο εγκληματικών ή άλλων πράξεων εναντίον τους, εκ μέρους διαδίκων ή προσώπων των οποίων υποθέσεις εκδίκασαν - είναι δε γνωστά περιστατικά εγκληματικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα εναντίον δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν διάφορες υποθέσεις».

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν οι δικαστικές Ενώσεις, «απαιτείται να εξαιρεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από μια τέτοια δημοσιοποίηση των στοιχείων».

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των κάτωθι Ενώσεων: 1) Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, 3) Ένωση Διοικητικών Δικαστών, 4) Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, 5) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και 6) Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αποδοκιμασίες των Τούρκων στην ενός λεπτού σιγή - Την Μασσαλιώτιδα τραγούδησαν στο Γουέμπλει

Σας παραθέτουμε τα δύο video όπου δείχνει πραγματικά τι σημαίνει αλληλεγγύη σε αυτό που έζησε ο Γαλλικός λαός.

Το πρώτο video είναι από τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των Εθνικών ομάδων Αγγλίας - Γαλλίας στο Γουέμπλεϊ, σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, όπου όλο το γήπεδο ήταν ντυμένο στα χρώματα της Γαλλίας, τραγούδησε την Μασσαλιώτιδα. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αυτή δεν ήταν ικανή στον απλό πολίτη της Ευρωπαικής Ένωσης που ζει στην Αγγλία να συμπαρασταθεί και να δείξει την αλληλεγγύη του στον Γαλλικό λαό.

 

Το δεύτερο video είναι από τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των Εθνικών ομάδων Τουρκίας - Ελλάδας, στην Τουρκία. Ζητήθηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από την τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι. Όπως θα ακούσετε στο video όλο το στάδιο γιούχαρε την κίνηση αυτή όπως άλλωστε έκανε και με τον Εθνικό μας ύμνο. Μήπως πραγματικά τον ISIS τον τροφοδοτεί η Τουρκία ; Μήπως ο Τούρκικος λαός είναι φιλικά προσκείμενος προς τις ενέργειες του ISIS; Και μεις αναρωτιόμαστε, αυτήν την Τουρκία θέλει να βάλει στην Ευρώπη με τις πολιτικές της η Γερμανία ; 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γαλλία και Ρωσία σύμμαχοι κατά των Τζιχαντιστών: Τι ετοιμάζουν από δω και πέρα;


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκριναν τη «στενότερη συνεργασία» των υπηρεσιών πληροφοριών τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Συμφωνήθηκε να υπάρξουν επαφές και ένας στενότερος συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών στη δράση τους εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία» σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σε μια συνεδρίαση του γενικού επιτελείου στρατού που ήταν αφιερωμένη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, διέταξε τα ρωσικά πολεμικά σκάφη που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο να έρθουν σε «άμεση επαφή» με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle και «να συνεργαστούν με τους Γάλλους "συμμάχους"».

«Μια γαλλική ναυτική αποστολή με ένα αεροπλανοφόρο θα φτάσει σύντομα στον τομέα σας. Πρέπει να εγκαθιδρύσετε άμεση επαφή με τους Γάλλους να εργαστείτε μαζί τους και να τους αντιμετωπίσετε σαν συμμάχους», είπε ο Πούτιν.

«Πρέπει να εκπονήσουμε ένα σχέδιο μαζί τους για κοινές θαλάσσιες και εναέριες δράσεις», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα βρίσκεται στη Μόσχα στις 26 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο Πούτιν την κοινή δράση τους εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 24 Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαρωτικές αλλαγές και στον χώρο των φαρμάκων περιλαμβάνει η συμφωνία

Σαρωτικές αλλαγές και στον χώρο των φαρμάκων περιλαμβάνει η συμφωνία 

Στη σταδιακή απομείωση του μηχανισμού προστασίας των off-patent και γενοσήμων φαρμάκων σε διάστημα δύο ετών, κατέληξε η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς. 

Το αρχικό προαπαιτούμενο για την επίτευξη συμφωνίας ήταν η άμεση κατάργηση της προστασίας των off-patent και γενοσήμων φαρμάκων, σύμφωνα με την οποία η τιμή των πρώτων δεν μπορεί να μειωθεί κάτω από τα 12 ευρώ ανά συσκευασία και η τιμή των δεύτερων δεν μπορεί να μειωθεί κάτω από 7,8 ευρώ ανά συσκευασία. 

Συγκεκριμένα στα επόμενα τέσσερα δελτία τιμών φαρμάκων που θα εκδοθούν θα περιλαμβάνεται η σταδιακή απομείωση του μηχανισμού προστασίας και ειδικότερα, στο δελτίο τιμών του πρώτου εξαμήνου του 2016, το όριο προστασίας θα είναι 9 ευρώ για τα off-patent και 5,5 ευρώ για τα γενόσημα. Στο δελτίο τιμών του δευτέρου εξαμήνου του 2016 το όριο προστασίας θα είναι 7 ευρώ για τα off-patent και 4 ευρώ για τα γενόσημα. Στο δελτίο τιμών του πρώτου εξαμήνου του 2017 το όριο προστασίας θα είναι 4,5 ευρώ για τα off-patent και 3 ευρώ για τα γενόσημα. Στο δελτίο τιμών του δεύτερου εξαμήνου του 2017 το όριο προστασίας θα είναι 1 ευρώ για τα off-patent και τα γενόσημα. Τα παραπάνω θα ρυθμίζονται με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα. 

Παράλληλα, οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν στη διαπραγμάτευση την καθιέρωση μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (claw back) στην ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη. Συμφωνήθηκε τελικά το ύψος της δαπάνης πάνω από την οποία θα υπάρχει claw back να είναι 570 εκατ. ευρώ για το έτος 2016, 550 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και 530 εκ. ευρώ για το έτος 2018. Η αρχική απαίτηση των δανειστών ήταν το ύψος της ενδονοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης πάνω από το οποίο θα απαιτείται claw back να οριστεί στα 500 εκατομμύρια ευρώ. 

Το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκων και τη δημόσια υγεία υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 

α) Αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, δηλαδή αύξηση του όγκου τους στην φαρμακευτική αγορά, μέσω κινήτρων για γιατρούς, ασθενείς και φαρμακοποιούς, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης για την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των ποιοτικών γενοσήμων που κυκλοφορούν στη χώρα. 

β) Σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) 

γ) Εισαγωγή θεραπευτικών πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών για τη συνταγογράφηση και των νοσοκομειακών φαρμάκων. 

δ) Αναδιοργάνωση του συστήματος προμηθειών φαρμάκων στα νοσοκομεία και κεντρική διαχείριση ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων, όπως τα ογκολογικά. 

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας, με την παρούσα συμφωνία η κυβέρνηση διασφαλίζει: την αποφυγή περαιτέρω επιβάρυνσης των ασθενών, την εξοικονόμηση δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, εξοικονόμηση η οποία εξετάζεται να συνδεθεί με τη μείωση του κόστους συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακά τους και τον επιμερισμό του κόστους από τη μείωση της δαπάνης μεταξύ εγχώριας και πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κανένα σπίτι στα χέρια του πολίτη..

    Όχι, που δεν θα τα βρίσκανε!
Τάχα μου, σφιγγόντουσαν και τανιόντουσαν με τις ''διαπραγματεύσεις'',
..για νάχουν να λένε αργότερα πως διαπραγματεύονταν ''17 ώρες'', που δεκαεφτά να είναι οι ώρες τους συνολικά, μαζί με το σφίξιμο.
Ρε σεις, τούτοι οι
απατεώνες είχαν κανονίσει και τις μέρες!

Σου λέει: Παρασκευή το eurogroup,
..άρα μέχρι Πέμπτη μεσάνυχτα έχουμε περιθώριο να τα ψηφίσουμε,
..άρα μέχρι Τρίτη βράδυ να τα καταθέσουμε ως ''εξαιρετικά επείγον'' νομοσχέδιο για ν' αρχίσει να συζητείται από Τετάρτη στις ''επιτροπές'' της Βουλής,
..άρα Δευτέρα βράδυ, άντε Τρίτη πρώι ''τα βρίσκουμε'', υπογράφουμε, και το ανακοινώνουμε.

Και βγαίνει ο Τσαλακωτός ανήμερα, ή παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν έχει πολλή σημασία, και δηλώνει πως είναι θύματα της επιτυχίας τους,
..που τύφλα νάχει το success story του προηγούμενου καραγκιόζη και της παρέας του!

Δηλαδή, σημειολογικά, άριστα μηδέν, οι μάγοι της ''πρώτης φοράς'' προς την απόλυτη καταστροφή.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑΧΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!

Πάει κι η πρώτη κατοικία, πάνε κι οι εκατό δόσεις, πάει κι ο τελευταίος φερετζές του ''πρωτη φορά αριστερού'' πρωθυπουργού.

Όσο για κείνες τις έρμες τις εκατό δόσεις, φαίνονται πολύ καλά οι προθέσεις και τα ''θέλω'' των δανειστών-τοκογλύφων-''εταίρων'':
Δεν τους ενδιαφέρει να εισπράττει το κράτος σταθερά και κάθε μήνα ένα σεβαστό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί κι αυτό για αποπληρωμή τους.
Θέλουν να καταργηθούν οι δόσεις, να μην έχει την δυνατότητα ο πολίτης να πληρώσει, για να βρεθεί δικαιολογία να του κατάσχουν την περιουσία του.
Στρατηγική λεηλασίας.

Κι αυτή την λεηλασία την επιτρέπει και την ενθαρρύνει μάλιστα η ''αριστερή'' κυβέρνηση, λέγοντας ότι αποτελεί επιτυχία της, η οποία μάλιστα την καθιστά (την κυβέρνηση) θύμα!

Τί Ιονέσκο, και τί Μπέκετ, και τί Νταλί, και τί Μπρετόν, και τί όλοι οι πατέρες του σουρεαλισμού και του παραλόγου ως τέχνη και ως έκφραση!
Εδώ έχουμε τα Νόμπελ του εφηρμοσμένου παραλογισμού στην πολιτική.
Εδώ έχουμε τα Όσκαρ της ψευτιάς και της παλιανθρωπιάς.
Εδώ έχουμε τους κορυφαίους απατεώνες όλων των εποχών.

Θαυμάστε τους,
..και μετά πάμε μαζί σ' έναν καθρέφτη,
..να θαυμάσουμε την δικιά μας μ@λακία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....