Διυλιστήριο: 08/18/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΕΓΓΡΑΦΟ - Σε αδελφό πολιτευτή της ΝΔ ανήκει το πλοίο, που κατέβασε τους πυροσβέστες στην Κεφαλονιά


Το Διυλιστήριο λέει : '' Λυκούδης Διονύσιος Πλοιοκτήτης Αντιδήμαρχος, Λυκούδης Χαράλαμπος πολιτευτής ΝΔ. Κεφαλλονιά..''

Οι πυροσβέστες, που νωρίτερα έσβηναν τη φωτιά στο νησί, καταγγέλλουν ότι τους κατέβασαν από το πλοίο, που θα τους μετέφερε στην Κυλλήνη.

Η εταιρεία απαντά ότι το θέμα χειρίστηκε ένα πρακτορείο και πως εκείνη δεν φέρει καμία ευθύνη. Η λεπτομέρεια είναι ότι το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στον αδελφό ενός τοπικού πολιτευτή της ΝΔ.

Ο Διονύσης Λυκούδης, ο μέτοχος της Kefalonianlines, (από το πλοίο της οποίας κατέβασαν τους πυροσβέστες) είναι αντιδήμαρχος της Κεφαλονιάς και αδελφός του Χαράλαμπου Λυκούδη, που κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Στην εταιρεία, επίσης, συμμετέχει και ο γιος του, δηλαδή ο ανιψιός του πολιτευτή της ΝΔ. Εν ολίγοις, πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση. Από πλοίο αυτής της εταιρείας κατέβασαν τους πυροσβέστες, όταν μετά τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Κυλλήνη, για να ξεκουραστούν.

Το ΧΩΝΙ επικοινώνησε με τον κύριο Λυκούδη, που απαξίωσε το γεγονός. Το χαρακτήρισε «αστείο», που πήρε μεγάλη διάσταση «γιατί βόλευε κάποιους». Ποιους; «Την ανταγωνίστρια εταιρεία, που είναι στο νησί». Την ίδια στιγμή, αρνείται κατηγορηματικά ότι η αδελφική του σχέση με τον Νεοδημοκράτη υποψήφιο έπαιξε τον οποιοδήποτε ρόλο στη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Η ουσία της απάντησης του κυρίου Λυκούδη είναι ότι η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για ό,τι έγινε. Ωστόσο, παραδέχεται ότι υπήρξε λάθος χειρισμός.

«Ένας υπάλληλος του πρακτορείου στην Κυλλήνη που έχουμε χωρίσει τα εισιτήρια το χειρίστηκε. Δεν το χειρίστηκε καλά. Δεν επικοινώνησε με την εταιρεία και αυτό ήταν το όλο θέμα. Δεν ενημερώθηκε ποτέ η εταιρεία για να δώσει λύση στο θέμα. Εμείς, σαν εταιρεία, μάθαμε για το συμβάν μέσα από το Facebook».

Παρά το λανθασμένο χειρισμό, πάντως, ο κύριος Λυκούδης αδυνατεί να καταλάβει τη διάσταση που πήρε το θέμα: «Πήγαν κάποιοι πυροσβέστες να μπουν στο πλοίο χωρίς να έχουν γραφτεί στη λίστα επιβαινόντων. Τους ζήτησαν να γραφτούν στη λίστα επιβαινόντων και αυτό ήταν το όλο πρόβλημα. Δεν υπήρχε κανένα άλλο θέμα, δεν καταλαβαίνω τη διάσταση που πήρε αυτό το θέμα, ειλικρινά».

Όταν ρωτήσαμε τον κύριο Λυκούδη για την πολιτική ιδιότητα του αδελφού του και αν αυτό έχει κάποια σχέση, εκείνος ήταν κατηγορηματικός: «Μη μπερδεύουμε τα πολιτικά με ένα θέμα που χειρίστηκε ένας υπάλληλος ενός πρακτορείου».

Ενδεχομένως, ο κύριος Λυκούδης να έχει δίκιο. Τα πολιτικά εδώ μπορεί να μην έχουν καμία σχέση. Εχουν όμως ένα ενδιαφέρον! Διότι την περίοδο που η αντιπολίτευση εμφανίζεται να χρεώνει -με αδιανόητη ένταση μάλιστα- πλήρη ανικανότητα στην κυβέρνηση αναφορικά με το συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης, καταγράφεται ένα περιστατικό εμπλοκής, που δυσχεραίνει επιπλέον την προσπάθεια συντονισμού. Και αυτό το περιστατικό έχει γαλάζιο πρόσημο, εξαιτίας του αδελφού!

Ενδιαφέρον, τέλος, έχει και η λεπτομέρεια ότι τελικά δεν βρέθηκε λύση! Εστω και αν υπήρχε εξαρχής λάθος στη διαδικασία, έστω και αν ήταν λανθασμένη η διαχείριση του προβλήματος σε δεύτερη φάση, όπως μας λέει ο κύριος Λυκούδης, θέμα φυσικά και υπάρχει γιατί δεν βρέθηκε καμία λύση και οι πυροσβέστες τελικά κατέβηκαν από το πλοίο! Ακόμη και αν δεν υπήρχε μέχρι τότε, δηλαδή, όταν τους κατεβάσανε δημιουργήθηκε. Και να σημειώσουμε, όπως άλλωστε μας τόνισε και ο κύριος Λυκούδης, ότι η ίδια εταιρεία στο παρελθόν έχει μεταφέρει πολλές φορές στελέχη του κρατικού μηχανισμού δωρεάν. Κρίμα που μόνο φέτος δεν τα κατάφερε…

Πηγή www.toxwni.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κούρεμα στα αγροτικά δάνεια έως 50%

Το τελικό σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή στις 20 Σεπτεμβρίου

Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων και κούρεμα λογιστικού υπολοίπου πάνω από 50% προβλέπει ο παράλληλος εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια της πρώην ATEbank.

Ο συμβιβασμός μπαίνει σε εφαρμογή από τις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να δώσει ανάσα σε τουλάχιστον 80.000 επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και σε συνεταιρισμούς σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς του με την πρώην Αγροτική, καταβάλλοντας άμεσα ένα ποσό, η διαγραφή μπορεί να ξεπεράσει και το 50% της συνολικής οφειλής.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοχεύει στο να δοθεί λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Αφορά όσους ασκούν αγροτική, κτηνοτροφική και πτηνοτροφική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών τους που καλύπτονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα πρέπει να υπάρχουν:
  • Καθυστερημένη οφειλή τουλάχιστον 90 ημερών στις 31/12/2016
  • Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε τουλάχιστον ένα οικονομικό έτος της τελευταίας τριετίας πριν την υποβολή της αίτησης


Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Μαρτίνης : '' Ανοίξτε τους λογαριασμούς μου να δείτε ποιους λάδωνα''


Ολόκληρη η χειρόγραφη "καυτή" επιστολή του στη Βουλή.

Γιάννης Ντάσκας

Να ανοίξουν λογαριασμοί όσων συνεργάστηκαν στο σκάνδαλο "Ερρίκος Ντυνάν" υποδεικνύει με νόημα ο Ανδρέας Μαρτίνης, επι 30 χρόνια "συντονιστής" του σκανδάλου "Ερυθρός Σταυρός - Ερρίκος Ντυνάν".
Την υπόδειξη κάνει με χειρόγραφη επιστολή του, με ημερομηνία 27 Ιουλίου στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία Ανδρέα Μπαλωμενάκη.

Η επιστολή, την οποία παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρη δεν είχε καμία σχεδόν δημοσιότητα και απο μια απλή ανάγνωσή της θα καταλάβετε το γιατί.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης που εκβιάζεται στον Κορυδαλλό να μην μιλήσει, με όσα γράφει "καίει" το "Σύστημα Εξουσίας", το οποίο τον κράτησε στη θέση αυτή, του επέτρεψε να πλουτίσει, ώστε να έχει το στόμα "μπουκωμένο", να "μπουκώνει" όσα στόματα μπορεί(το επεχείρησε και με μας) στην πολιτική και στα ΜΜΕ, για να μένουν κλειστά και τώρα με βλακώδη επιχειρήματα του Αδωνη προσπαθεί να τον "πεθάνει" στη φυλακή (όπως τον Π.Ψωμιάδη) ως "μόνο υπεύθυνο" ενός σκανδάλου που είχε πολλούς συνδαιτυμόνες...

Ο Μαρτίνης γράφει ότι είχε φίλους και συνεργάτες στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τώρα του γυρίζουν την πλάτη και στον ΣΥΡΙΖΑ κανέναν, εκτός της μακράς φιλίας και συνεργασίας που είχε με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ποινικολόγο Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Στο σκάνδαλο αυτό εμείς δίναμε επι 20 χρόνια μεγάλη δημοσιότητα και το ίδιο κάναμε με πρωτοσέλιδα και όταν το γραφείο "φίλου και συνεργάτη" του Μαρτίνη μας πήρε το αυτοκίνητο με κατάπτυστη νομικά δικαστική απόφαση, αν και είχαμε πέρα για πέρα δίκιο.

Ο Αδωνης που μας ήξερε καλά γιατί ποτέ δεν ζήτησε στοιχεία, ώστε να αφήσει το νόμο να εφαρμοσθεί την ώρα που παραδικαστικά κυκλώματα μπλόκαραν τα πάντα;Το άνοιγμα των λογαριασμών προωθούν επίμονα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας, από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος .

Αν συνεργαστεί ο Μαρτίνης και "θυμηθεί" σε ποιούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους "τάχωνε", τότε είναι πιο εύκολο να βρεθεί άκρη πριν το "σύστημα" μπλοκάρει τα πάντα ή πριν ο Μαρτίνης, με τα πολλά προβλήματα υγείας και τα 76 του χρόνια "τελειώσει", όπως ο Ψωμιάδης, ο Βγενόπουλος κλπ.

Πηγή ntokoumenta.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....