Διυλιστήριο: 02/23/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Καμμένου στο ΝΑΤΟ: Καταγγέλλει ότι η Τουρκία τινάζει τη συμφωνία στον αέρα


"Θέλουν να τινάξουν τη συμφωνία στον αέρα", είπε ο Πάνος Καμμένος. "Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία"

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανακοίνωσε πως απέστειλε επίσημη επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ με την οποία ζητά την άμεση έλευση πλοίων του για περιπολίες, έτσι ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο "που υπονομεύει η Τουρκία".



"Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων ανατολικά των ελληνικών νησιών.

Όπως είπε, "η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία". Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι θα επικοινωνήσει με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας για το θέμα. Επισήμως, στόχος της συμφωνίας είναι να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα διακινητών που δρουν στις ακτές της γειτονικής μας χώρας. Προϋπόθεση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, είναι ο σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας. Υπό αυτή τη συνθήκη και μόνο, έχει συμφωνήσει η Ελλάδα.

Τι ζητάει η Τουρκία

Η Τουρκία προέβαλλε τις παράλογες διεκδικήσεις της φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει να διεξάγονται οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και δυτικά των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Θέτουν ακόμα θέμα αποστρατικοποιημένων νησιών και γκρίζων ζωνών.

Οι απόψεις αυτές της Άγκυρας έχουν προκαλέσει δυσμενές κλίμα για την Τουρκία, με σχεδόν όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας να τάσσονται υπέρ των ελληνικών θέσεων για άμεση υλοποίηση της πολιτικής απόφασης, όπως επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των στρατιωτικών συντακτών για την εξέλιξη του θέματος.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι το επιχειρησιακό πλάνο του ΝΑΤΟ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, γιατί προβάλλει αντιρρήσεις η Τουρκία. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη Σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει.
Διάβημα της Ελλάδας στην Αυστρία

Διάβημα διαμαρτυρίας με αφορμή την πρωτοβουλία διοργάνωσης στη Βιέννη Διάσκεψης των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επέδωσε άλλωστε τη Δευτέρα ο πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Πέτρος Μαυροειδής, στην εδώ Πρέσβη της Αυστρίας, κυρία Andrea Ikic-Böhm.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: "Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, ο κ. Μαυροειδής τόνισε, μεταξύ άλλων, στην Πρέσβη της Αυστρίας ότι, με τη μονομερή και καθόλου φιλική προς τη χώρα μας ενέργεια αυτή επιχειρείται να ληφθούν, εν τη απουσία της Ελλάδας, αποφάσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και τα ελληνικά σύνορα".

Ανέφερε, επίσης, ότι "προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο εξέτασε διεξοδικά το ζήτημα του προσφυγικού, υιοθετώντας και σχετικά συμπεράσματα".

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, "η οποία επωμίζεται ένα δυσανάλογο βάρος μιας προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που προκλήθηκε από ενέργειες άλλων, θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες, το όραμα και το όνομα της Ενωμένης Ευρώπης και θα αντικρούσει όλους αυτούς που υπονομεύουν στην πράξη τη συνοχή και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίστοιχο διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε και από την Πρεσβεία μας στη Βιέννη προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας".

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με δηλώσεις του απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες.

"Θα σκληρύνουμε τη στάση μας προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα αυξήσει τις διπλωματικές της πιέσεις.

"Πέντε αρχηγοί Αστυνομιών κατήργησαν την απόφαση αρχηγών κρατών στη σύνοδο Κορυφής" τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: "πιέζουμε όπως μπορούμε. Ο πρωθυπουργός μιλάει με αρχηγούς κρατών και εγώ με ομολόγους μου, εξαντλούνται όλα τα διπλωματικά περιθώρια".

Ανέφερε ότι είναι σε επαφή με την ολλανδική προεδρία, η Κομισιόν εκφράζει τη δυσαρέσκεια της και αύριο ο ίδιος, στη σύνοδο των ομολόγων του στις Βρυξέλλες, θα διατυπώσει τη θέση της Ελλάδας.

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για την πρωτοβουλία της Αυστρίας να συγκαλέσει την Τετάρτη τη σύσκεψη των χωρών του Βαλκανικού διαδρόμου χωρίς την Ελλάδα. Έκανε μάλιστα λόγο για κίνηση λυπηρή για την Αυστρία, μίλησε για ενέργεια που κρύβει βαθύ αντιευρωπαϊσμό, καθώς χαρακτηρίζει την Ελλάδα πηγή εισόδου των μεταναστών στην ΕΕ, ενώ η είσοδος είναι τα παράλια της Τουρκίας και ταυτόχρονα καλεί στη σύσκεψη χώρες εκτός ΕΕ, παραβιάζοντας ευρωπαϊκές αποφάσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κίνηση αυτή μπορεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές προς τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά θα αυξήσει την παράνομη μετανάστευση.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια, είπε ότι μας δημιουργούν προβλήματα αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι κατασκευάζονται νέοι χώροι. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει στις αρχές μία αναστάτωση, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι εμείς οι Έλληνες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σουλτς: Το Ευρωκοινοβούλιο δεν υιοθετεί την ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια



Αδειάζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την πρωτοβουλία του μέλους της Ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος M. Πετίρ, να συγκροτήσει ανεπίσημο γκρουπ στο Ευρωκοινοβούλιο, υπό τον τίτλο "Φίλοι της Μακεδονίας". Πιο συγκεκριμένα τονίζει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσημη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τις σχέσεις της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, η οποία και δεν υιοθετεί την ονομασία της M. Πετίρ.

Σε απάντηση σχετικής επιστολής του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με την οποία αντιδρούσε έντονα στην δημιουργία της άτυπης αυτής ομάδας Ευρωβουλευτών με τον τίτλο "Φίλοι της Μακεδονίας", ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σουλτς σημειώνει πως το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο εκφράζεται μόνο μέσα από το επίσημο σώμα του που είναι η αρμόδια επιτροπή ενώ συνεχίζει λέγοντας πως κάθε άλλη ανεπίσημη ομάδα Ευρωβουλευτών "θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση". Ο κ. Σουλτς υπογραμμίζει πως "το Κοινοβούλιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ονόματος ΠΓΔΜ για όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και διοικητικούς σκοπούς, η οποία είναι και η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία αυτής της χώρας".

Τέλος, ο Πρόεδρος Σουλτς, πετάει το μπαλάκι στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παίρνοντας ως δεδομένο ότι για την δημιουργία τέτοιων άτυπων ομάδων και για οποιαδήποτε αίτηση χορήγησης εγκαταστάσεων του Ευρωκοινοβουλίου απαιτείται η στήριξη του αιτήματος από πολιτική ομάδα. Υπογραμμίζει δε πως, "εναπόκειται αποκλειστικά στις αντίστοιχες πολιτικές ομάδες να αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες αυτών των άτυπων ομάδων και να χορηγήσει ή να αρνηθεί τους πρόσβαση σε συνεδριακές εγκαταστάσεις."

Ο Πρόεδρος Σουλτς απέστειλε την επιστολή αυτή και στους Ευρωβουλευτές Κεφαλογιάννη, Καϊλή και Ανδρουλάκη που είχαν αναπτύξει παρόμοια πρωτοβουλία.

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου Σουλτς στα Ελληνικά:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2016, εκφράζοντας την αντίθεσή σας σε μια πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κα Μαριάνα Petir, να συστήσει μια άτυπη ομάδα φιλίας στο Κοινοβούλιο με την επωνυμία "Φίλοι της Μακεδονίας".

Όπως γνωρίζετε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσημη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τις σχέσεις με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), η οποία είναι μία από τις πολλές χώρες της περιοχής που επιδιώκουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το επίσημο σώμα μας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη χώρα αυτή και κάθε άλλη ανεπίσημη ομάδα βουλευτών θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση.

Γνωρίζω πολύ καλά τις ευαισθησίες γύρω από το όνομα της χώρας και τη διαφωνία με την Ελλάδα για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», που είναι το όνομα μιας μεγάλης περιοχής στη Βόρεια Ελλάδα, ως εκ τούτου, έχει δοθεί η προσωρινή αναφορά στη χώρα ως ΠΓΔΜ έως ότου βρεθεί μια λύση. Το Κοινοβούλιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ονόματος ΠΓΔΜ για όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και διοικητικούς σκοπούς, η οποία είναι και η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία αυτής της χώρας.

Το άρθρο 34 του Εσωτερικού μας κανονισμού προβλέπει τη δημιουργία των κοινοβουλευτικών διακομματικών ομάδων, απαιτείτε η στήριξη τουλάχιστον τριών πολιτικών ομάδων και εγκρίνονται κατά την έναρξη κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Η Διάσκεψη των Προέδρων ενέκρινε στις 11 Δεκεμβρίου 2014, 28 διακομματικές για αυτή τη βουλευτική θητεία, που ενώ δεν αποτελούν επίσημο όργανο του Κοινοβουλίου και δεν δικαιούται να εκπροσωπούν τις απόψεις του Κοινοβουλίου, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και απαιτήσεις.

Το άρθρο 34 του Κανονισμού αναφέρεται επίσης σε μια άλλη κατηγορία των "λοιπών ανεπίσημων βουλευτικών ομάδων", που δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα, δεν απολαμβάνουν καμία θεσμική στήριξη και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις ή θέσεις του Κοινοβουλίου, αλλά είναι απλά μια αναγνώριση ότι οι βουλευτές μπορούν ενίοτε να διοργανώνουν ad hoc ομάδες εργασίας για ειδικά θέματα που τους ενδιαφέρουν. Ως μέρος των υποχρεώσεων διαφάνειάς μας, τέτοιες ομάδες θα πρέπει να δηλώνονται εκ των προτέρων και με την ευθύνη των συμμετεχόντων μελών, στη Διοικητική Μονάδα Ευρωβουλευτών, αν λαμβάνουν κάποια υποστήριξη, σε χρήματα ή σε είδος (π.χ. αποζημίωση γραμματείας), το οποία, αν προσφέρεται στους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τα οικονομικά συμφέροντα δημιουργούν (?) συγκρούσεις συμφερόντων.

Όλες αυτές οι ανεπίσημες ομάδες, κατά συνέπεια, δεν χορηγούνται χρήση των εγκαταστάσεων του Κοινοβουλίου (δωμάτια, το προσωπικό, τα συμφέροντα κλπ), εκτός εάν η αίτηση γίνεται στο όνομα μιας πολιτικής ομάδας. Επομένως, εναπόκειται αποκλειστικά στις αντίστοιχες πολιτικές ομάδες να αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες αυτών των άτυπων ομάδων και να χορηγήσει ή να αρνηθεί τους πρόσβαση σε συνεδριακές εγκαταστάσεις.

Με εκτίμηση
Martin Schulz»


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Σταύρου Ψυχάρη



Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση των «θαλασσοδανίων» ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου.

Μαζί του διώκονται για απιστία και οι υπάλληλοι τράπεζας που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια.


Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης, ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι τα εταιρικά δάνεια του Σταύρου Ψυχάρη είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Διαφθοράς κατά υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ



Αντιμέτωποι με νέα κακουργηματική κατηγορία είναι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη για υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου σχετικά με ποσό, προερχόμενο από την εκκαθάριση του τιμήματος πώλησης του ΟΠΑΠ που δεν απέδωσαν στο Δημόσιο.

Η ποινική δίωξη αφορά την κατηγορία της "υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας , κατά συναυτουργία" και ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, με στόχο την αναζήτηση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta Ltd.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να προέκυψε ότι οι υπεύθυνοι του ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσαν στο Δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου, οι οποίοι φέρεται να ανέρχονται σε ποσό άνω των 480 χιλιάδων ευρώ. Το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta ανήλθε στο ποσό των 622 εκατομμυρίων ευρώ ευρώ. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό που τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην Εθνική Τράπεζα, μετά την παρακράτηση από τη χρηματιστηριακή εταιρεία ως εξόφληση των εξόδων και των προμηθειών της, ανήλθε σε ποσό 612.819.500 ευρώ.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΑΠ συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η μεταβίβαση έγινε νόμιμα ή αν από τη σύμβαση προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

Η δικογραφία για τους υπευθύνους του ταμείου, διαβιβάστηκε για τη διενέργεια κύριας έρευνας στον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος ήδη χειρίζεται προγενέστερη δικογραφία κατά των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης (sale & lease back) 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, με οικονομικό αντάλλαγμα περίπου 261 εκατομμυρίων ευρώ,το 2013-2014.

Υπενθυμίζεται πως στη δικογραφία αυτή, τα αδικήματα αφορούν απιστία που στρέφεται κατά των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου (Οκτώβριο 2013), καθώς και υπεξαίρεση που βαρύνει τον πρόεδρο, τον διευθύνων σύμβουλο και τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, της επίμαχης περιόδου.

ΤΑΙΠΕΔ: Ανυπόστατες οι κατηγορίες


«Ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ τις κατηγορίες από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά των προηγούμενων διοικήσεων του Ταμείου για υπεξαίρεση που αφορά στην εκκαθάριση του τιμήματος από την πώληση του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, παρακρατήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ τόκοι περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο από το συνολικό τίμημα.

Οι ίδιοι παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι το Ταμείο, ως οφείλει, αποδίδει το τίμημα από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχει περιέλθει στην κυριότητά του πάντα εντός 10 ημερών. Στο μεσοδιάστημα, τα ποσά έχουν κάποια απόδοση κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό τού ΤΑΙΠΕΔ.

Την απόδοση αυτή (τόκους), σύμφωνα με τους κύκλους του Ταμείου, αναφέρει ο Εισαγγελέας ότι έπρεπε να αποδοθεί μαζί με το τίμημα. Ωστόσο, ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ κατατάσσει τους τόκους στα έσοδα του Ταμείου, απαιτούμενα για την λειτουργία του. Πάντως, από το 2015, με απόφαση της διοίκησης του Ταμείου, αποδίδονται και οι τόκοι.

Οι συγκεκριμένοι παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ παραπέμπουν, εξάλλου, στον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου, όπου σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 17 και 18 του Ν. 3986/2011,
17. Έσοδα του Ταμείου είναι:
α) Το τίμημα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται και περιέρχονται σε αυτό.
β) Οι τόκοι, τα μερίσματα και οι κάθε είδους αποδόσεις των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών διαθεσίμων του.
γ) Επιχορηγήσεις από το Δημόσιο, ανάλογα με το πρόγραμμα αξιοποίησης και τις ανάγκες του και τις ανάγκες παρακολούθησης της εκτέλεσης συμβάσεων που συνάπτει το Ταμείο σύμφωνα με το άρθρο 5.
δ) Έσοδα από κάθε άλλη νόμιμη αιτία.
18. Τα έσοδα του Ταμείου διατίθενται για:
α) Την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
β) Την αποπληρωμή τυχόν χρεών του.
γ) Την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.
δ) Την πληρωμή των κάθε είδους δαπανών που απαιτούνται για την εκπλήρωση του σκοπού του.
παρ. 14

14. Το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε δέκα ημέρες από την είσπραξη του, σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του ν. 4063/2012 (Α΄ 71) με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους», αφού αφαιρεθούν τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του Ταμείου για την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου, και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε ποιοι ήταν το... κοινό που ρώταγε τον Κούλη στον Ενικό



Εμφανίστηκε ο Κυριάκος στην εκπομπή του Σταρ "Στον Ενικό" και ήταν να τον... λυπάται κανείς όταν τέθηκε στη διάθεση του κοινού που έπαιρνε μέρος στην εκπομπή.


Τι του έλαχε του καημένου... Ο μόνος που έλειπε από το κοινό για να γίνει ακόμη πιο σκληρή η κατάσταση ήταν ο... Άδωνις. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι ήταν οι άνθρωποι που... στρίμωξαν τον Μητσοτάκη (όπως τους ανακάλυψε ο χρήστης Ich Bin Koulis στο twitter)

Έχουμε και λέμε 


Εντάξει, η Μαργαρίτα αγαπάει τη Νέα Δημοκρατία, την ΟΝΝΕΔ γενικά, την ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας ειδικά και διαβάζει Νεοδημοκράτη για να ενημερώνεται. Αυτό την κάνει μη αντικειμενική; Σας παρακαλώ!



Ο Δημήτρης αγαπάει τον Κυριάκο, είναι μέλος της ομάδας... φίλων Άδωνι, διαβάζει και αυτός Νεοδημοκράτη και βρέθηκε στο πάνελ ως ανεξάρτητος πολίτης για να στριμώξει τον Κυριάκο (του). Ωραία...


Ο Στέφανος αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Και τον Κυριάκο, τον Άδωνι, τον Φορτσάκη και θέλει ξανά Αντώνη Σαμαρά. Τι δεν καταλαβαίνεις;



Ο Μιχάλης το διαφήμισε κιόλας ότι θα είναι στην εκπομπή για να δει - ξανά - από κοντά το πολιτικό του είδωλο. Είναι η Νέα Δημοκρατία, ηλίθιε.

Και για να μην το κουράζουμε άλλο, στο πάνελ ήταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!


Κρίμα που δεν έγινε και γκάλοπ. Να φανεί ότι ο Κυριάκος πάει για τουλάχιστον 100% στις επόμενες εκλογές. Τουλάχιστον! Πάντα τέτοια...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ : «Mε την ανθρωπιά σας αντικαταστήσατε την έλλειψη ανθρωπιάς της Ευρώπης»



Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από το πρωί ο νέος Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα .

Ο κ. Γκράντι συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο, με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το δήμαρχο Λέσβου. «Με τη δική σας ανθρωπιά αντικαταστήσατε την έλλειψη ανθρωπιάς της Ευρώπης» είπε ο κύριος Γκράντι στο δήμαρχο του νησιού. Ακολούθως , θα επισκεφτεί τη Μόρια και τον Καρά Τεπέ ενώ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ομάδες εθελοντών στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλοι τέσσερις στον εισαγγελέα - Τα ονόματα του εκδότη και των δημοσιογράφων - Απειλούσαν μέχρι και ανήλικα

- Εκδότης, διαχειριστής ιστοσελίδας, δημοσιογράφος και άνθρωπος με διασυνδέσεις στον τραπεζικό χώρο έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις, εκτός από αυτούς που έχουν ήδη συλληφθεί!
- Απείλησαν και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος
- “Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γ@@@σω” έλεγαν στα θύματα
- “Μίλησε” ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ για το κύκλωμα των εκβιαστών
- Απείλησαν την ζωή του παιδιού εργαζόμενης σε ΔΕΚΟ
- Ως και 40 κλήσεις την ημέρα έκαναν οι εκβιαστές στα θύματά τους
- Στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες θύματά τους για πολλά χρόνια

Η είδηση της σύλληψης του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, έπεσε σαν βόμβα όχι μόνο στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και σε όσους δεν πίστευαν ότι υπήρχε μια τόσο πρωτοφανής υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρηματιών.

Πρωταγωνιστές στην υπόθεση, εκτός από τον Παναγιώτη Μαυρίκο ήταν σύμφωνα με την αστυνομία και και δυο δημοσιογράφοι, ο Τάκης Μουσσάς και ο Χρήστος Φράγκος. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr και άλλοι 4 θα κληθούν στον εισαγγελέα. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για άνθρωπου που είχε διασυνδέσεις με στελέχη τραπεζών και δήλωνε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλον έναν εκδότη, για έναν διαχειριστή ιστοσελίδας και για ακόμα έναν δημοσιογράφο.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είναι καταιγιστικές και οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ένα κύκλωμα εκβιαστών που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα. Αν σκεφτεί κανείς ότι απειλούσαν και τις ζωές των παιδιών εκείνων που εκβίαζαν με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, αυτό δείχνει πολλά! Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, το κύκλωμα αυτό έχει πολλά πλοκάμια, δηλαδή είναι πολυμελές και ο τζίρος του ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Το κύκλωμα σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, δεν δίστασε να απειλήσει και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο απειλούσε με σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων.

Στο στόχαστρο των εκβιαστών είχαν μπει και μεταξύ άλλων η Τράπεζα Αττικής, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ!

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών φαίνεται ότι έπαιξε ο λεγόμενος σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε απίστευτες συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών και των θυμάτων τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους διοικητές ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους για να εξασφαλίσουν την είσπραξη.

Τα ίδια στοιχεία λένε μάλιστα ότι η δράση του κυκλώματος φτάνει πίσω τουλάχιστον ως το 2009, ενώ πλέον με τους εκβιασμούς τους είχαν καταφέρει να έχουν απίστευτους... τζίρους που έφταναν ως και τα 500.000 ευρώ το μήνα.

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος που δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα πόυ σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος έχουν καταγραφεί και όπου ο ένας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του:
“Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα...”

Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Τα χρήματα που έπαιρναν από τα θύματά τους τα εμφάνιζαν ως... διαφήμιση σε χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες ή σε κατ' ευφημισμό και μόνο ενημερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.

Σε αυτή την επιχείρηση, οι αστυνομικές αρχές είχαν ξεκινήσει τις έρευνες πολλούς μήνες και έχουν στη διάθεσή τους, συνομιλίες και άλλο υλικό που τους οδήγησε στις τρεις αυτές συλλήψεις. Σε αυτό το υλικό υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές. Στον μεγάλο φάκελο της υπόθεσης υπάρχει και η καταγγελία γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δέχθηκε επίσης εκβιασμό.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τουρκική ανατροπή της Νατοϊκής εμπλοκής: Δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με Ελλάδα-Γερμανία


Η Τουρκία θέτει ζητήματα στο υπό κατάρτιση, από τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, επιχειρησιακό σχέδιο της Συμμαχίας για την επιτήρηση και τον έλεγχο των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, προσπαθώντας να αναιρέσει με αυτόν τον τρόπο τη θετική στάση της στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ – σε επίπεδο υπουργών ‘Αμυνας.

Αυτό επιβεβαίωναν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα των “Νέων”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία θέτει πολλαπλά αβάσιμα ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ αρνείται την επιστροφή προσφύγων-μεταναστών στα παράλια της. Τα πολλαπλά ζητήματα άπτονται της πάγιας τακτικής της Τουρκίας να μεταφέρει στο ΝΑΤΟ τις παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σχολιάζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, επισήμαναν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο για την αποστολή του ΝΑΤΟ ανατολικά των νησιών του Αιγαίου προς τα μικρασιατικά παράλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι στο υπό κατάρτιση επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχουν κάποια θέματα με τα οποία δεν συμφωνεί η Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά εμμένει στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ – στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών ‘Αμυνας- με την οποία συμφώνησε και η Τουρκία υπενθύμιζαν…


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία



Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκεχειρίαπου συμφωνήθηκε να τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στη Συρία. Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου.

Από το Λευκό Οίκο έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε θετικά τη συμφωνία αλλά είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα πρέπει να τηρήσουν με σοβαρότητα και αυστηρότητα την κατάπαυση πυρός.

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ έδωσε στη δημοσιότητα ένα πεντασέλιδο κείμενο με λεπτομέρειες όσον αφορά στους όρους τςη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός, η οποία όμως και αυτή αφήνει αδιευκρίνιστα βασικά ζητήματα όπως είναι πχ ποιά θα είναι η αντίδραση σε τυχόν παραβιάσεις, με ποιά βήματα και μέτρα θα εφαρμοστεί και ποιός θα το επιβλέψει και θα το κρίνει αυτό κ.ο.κ.

Ο Ρώσος πρόεδρος νωρίτερα, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις ΗΠΑ «είναι ένα πραγματικό βήμα στην σωστή κατεύθυνση και μπορεί να σταματήσει την αιματοχυσία».

Υποστήριξε, επίσης, ότι ήταν το αποτέλεσμα έντονης κοινής δουλειάς ανάμεσα σε Ρώσους και Αμερικανούς διπλωμάτες και μπορεί ν' αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η Ρωσία θα εργαστεί μαζί με τη συριακή κυβέρνηση για την επιτυχία της συμφωνίας και περιμένει από τις ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο και με τις ομάδες της αντιπολίτευσης που στηρίζουν.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το κλεπτοκρατικό Γερμανικό τραπεζικό σύστημα και τα παιχνίδια σε βάρος του Νότου

Την ώρα που η Γερμανική Τραπεζική – οικονομική ελίτ μιλάει για προτεσταντική οικονομική ηθική πειθαρχία, έρχεται η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας να προειδοποιήσει για μια πιθανή ζημιά 6 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα απομειώσεως.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια της Deutsche Bank την τελευταία δεκαετία.

Πριν καλά, καλά στεγνώσει το μελάνι της είδησης έρχεται το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (DFS) της πολιτείας της Νέας Υόρκης να κάνει έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στην Ρωσία και αν παρείχε ακριβείς πληροφορίες για τις ρυθμιστικές αρχές, για επαρκή προγράμματα σχετικά με την συμμόρφωση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που έχει επιβάλλει ο δυτικό κόσμος.

Η αμερικανική έρευνα έδειξε ότι ί η Deutsche Bank λειτουργούσε υπέρ των ρωσικών συμφερόντων με σκοπό την παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, και όλως τυχαίως οι συναλλαγές σύμφωνα με πληροφορίες είναι αξίας άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η λειτουργία αυτή γινόταν με σκοπό το κέρδος και κίνητρο την απληστία της γερμανικής τράπεζας.

Τεχνικά οι μεταβιβάσεις μετοχών από τα πρόσωπα που βαρύνονταν με κυρώσεις γίνονταν σε ρούβλια στην Μόσχα, όπου για την ρωσική κυβέρνηση οι κυρώσεις δεν είχαν νομική ισχύ και γίνονταν ελεύθερα.
Αλλά το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος σε όλες τις νομοθεσίες περιλαμβάνει πάντα την μεθοδολογία αποκρύψεως του πραγματικού συναλλασσομένου με δόλιες μεθοδεύσεις.

Οι ρυθμιστικές αρχές επέκτειναν το πεδίο της έρευνας για την Κεντρική Γερμανική Τράπεζα, επειδή μερικές πράξεις που έγιναν σε δολάρια ΗΠΑ από πρώην τραπεζίτη που είναι πολίτης των ΗΠΑ.

Η έρευνα επικεντρώνεται στις λεγόμενες «συναλλαγές καθρέφτη», κατά τις οποίες Ρώσοι πελάτες αγόραζαν τίτλους σε ρούβλια, μέσω του γραφείου της Deutsche Bank στην Μόσχα, και στη συνέχεια πωλούσαν παρόμοιους τίτλους με αντάλλαγμα ξένο νόμισμα (συμπεριλαμβανομένων δολαρίων ΗΠΑ), μέσω του γραφείου της τράπεζας στο Λονδίνο.

Από κομπίνα σε κομπίνα

Η πιο κλεπτοκρατική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ίσως είναι η Γερμανία και ας προσπαθούν ο κ. Σόιμπλε και η Μέρκελ να μας πείσουν ότι η προτεσταντική οικονομική ηθική δημιούργησε τη Γερμανικό «θαύμα» το οποίο φθονούν τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Όταν μιλάμε για κλεπτοκρατία δεν εννοούμε, λάθη, υπερβολές , παραλείψεις, αλλά για συνειδητά εγκλήματα σκάνδαλα και απάτες σε βάρος των λαών του Νότου.

Το Βρετανικό περιοδικό «Economist» από το 2009 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έγραψε: « η κρίση του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος παρέχει πρώτης τάξεως ευκαιρία στη Γερμανία να σώσει το τραπεζικό της σύστημα» . 'Όπως ανακοίνωσαν ανοιχτά οι Μοούντις και Γκολμαν Σαξς, αλλά και ό όμιλος Ρότσιλδ τα τεράστια προβληματικά δάνεια που έχουν οι Γερμανικές τράπεζες έχουν άμεση ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης. Η Μούντις επισήμανα ότι 41 μεγαλύτερες Τράπεζες το 85% των χορηγηθέντων δανείων αυξάνονται συνέχεια .

Τα 10 μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της Γερμανίας έγραψαν οι «New York Times» έχουν επισφαλές άνοιγμα δανεισμό 30 – 50 % δηλαδή 98 δισεκατομμύρια ευρώ στη διεθνή ναυτιλία . Στην έκθεση του 2009 το Ρυθμιστικό Όργανο των Γερμανικών τραπεζών γράφει: « Οι Γερμανικές Τράπεζες έχουν σωρεύσει 816 δισεκατομμύρια ευρώ τοξικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν από τους οίκους αξιολόγησης και ο Σόιμπλε να δηλώνει: « Άλλο η Ελλάδα, η Πορτογαλία και άλλο η Γερμανία».

Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή για τις τράπεζες της, τι έκανε η Γερμανία, για να μην προχωρήσει στη εξυγίανση, των δικών της τραπεζών; Μετέθεσε το πρόβλημα στο Νότο και αμέσως φρόντισε να «απολυμανθεί» ξεφορτώνοντας τα ομόλογα τους, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε το PSI του Βαγγέλη Βενιζέλου που τα τραπεζικά δάνεια της χώρας τα μετέφερε στα κράτη και στο Βρετανικό αποικιακό δίκαιο.

Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις, έξι από τις τοξικές τράπεζες αρνήθηκαν να συμμετέχουν στα «στρες τεστ» και δεν έδωσαν κανένα στοιχείο στους ελεγκτές, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνει η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Για όλα Φταίει ο Νότος

Την ίδια στιγμή η Γερμανική οικονομική – τραπεζική ελίτ με επικεφαλής τον Σόιμπλε, μιλάει ανερυθρίαστα για υπερτροφικό τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι οίκοι αξιολόγησης την ίδια ώρα κατηγορούν τη Γερμανία ότι έχει τεράστιο αριθμό τραπεζών σε σχέση με τον πληθυσμό της, και είναι διπλάσιες της Γαλλίας, Ιταλίας, τριπλάσιος τη Βρετανίας και εικοσαπλάσιος της τρίτης οικονομικής δύναμης που είναι η Ιαπωνία.

Πως όμως στήθηκε το μεγάλο κόλπο του Δ΄ Τραπεζικού Ράιχ, που εγκαινιάστηκε το 2008, όταν η διεθνής πιστωτική κρίση απειλούσε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις της Γερμανίας, που ήταν έτοιμες να πτωχεύσουν; Τότε η Ρυθμιστική Αρχή του Γερμανικού που Τραπεζικού Συστήματος BaFin, γνώριζε πως οι Γερμανικές τράπεζες διατηρούσαν στους ισολογισμούς τους τοξικά προϊόντα ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ξεφορτώθηκαν μέσα από τα προγράμματα «διάσωσης» Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Ιρλανδίας και με τα άτυπα μνημόνια Ιταλίας και Ισπανίας.

Αυτή τη διαδικασία την εξηγεί ο Οίκος αξιολόγησης Μπλούμπεργκ ότι αυτό έγινε μέσω των δομών της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ). Όταν οι Γερμανικές τράπεζες απέσυραν κεφάλαια από την Ελλάδα, οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις εκροές με δάνεια στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτά τα έγραψαν στον προ»υπολογισμό της Deutsche Bank ως μελλοντικές απαιτήσεις κατά τους όρους και υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ευρωζώνη). Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανικές τράπεζες απαλλάχτηκαν σταδιακά από τα τοξικά προϊόντα, και περιόρισε τον κίνδυνο του γερμανικού μεριδίου στο 28%, και μέχρι τέλος του 2011 οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν 273 δισεκατομμύρια ευρώ κεφάλαια από την ευρωζώνη.

Η κλεπτοκρατία των Γερμανικών Τραπεζών, δεν σταμάτησε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε βάρος του Νότου, αλλά πλάσαρε πληθώρα τοξικών (στεγαστικών) προϊόντων στην Αμερική, και για αυτό καταδικάστηκε από το Ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας.

Το πανηγύρι των σκανδάλων των Γερμανικών Τραπεζών των κρατιδίων, και της Κεντρικής τράπεζας δεν σταμάτησε μόνο στα τοξικά προϊόντα, αλλά προχώρησαν στη δημιουργία πολλών οφ σορ εταιρειών προκειμένου να καλύψουν μια τρύπα 12 δισεκατομμύρια στον ισολογισμό τους. Όπως έραψε η εφημερίδα « Suddeutsche Zeitung»: Το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας έχει ιδρύσει περισσότερες από 300 εταιρείες μαϊμού σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους, τις οποίες διαφήμιζε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Οι Τραπεζίτες και ο υπουργός οικονομικών, και των σκανδάλων Σόιμπλε που κουνάνε το δάχτυλο, με κάθε ευκαιρία, ότι οι χώρες του Νότου, και οι τράπεζες τους είναι αλόγιστες, σπάταλες και λειτουργούν με αδιαφανείς μεθόδους, όταν η δική τους χώρα πνίγετε στις οικονομικές απάτες.

Χρήστος Χ. Χαλαζιάς


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επί εσχάτης προδοσίας..

     Μετά την έσχατη προδοσία της μετατροπής του Αιγαίου σε διεθνή επικράτεια,
..κάθε απόπειρα προσάρτησης, διχοτόμησης, ή μετατροπής σε ''γκρίζα ζώνη'' του Καστελλόριζου από την τουρκιά,
..θα σημάνει αυτόματα πτώση της κυβέρνησης, άμεση μεταφορά των
υπαίτιων στο Γουδή ''δια τα περαιτέρω'', και βεβαίως ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Αυτό το ξέρουν οι αμερικανόδουλοι του ΝΑΤΟ και γι αυτό έχουν μεθοδεύσει η προσάρτηση του νησιού ή η μετατροπή του σε αμφισβητούμενο έδαφος να γίνει, αφού πρώτα ο τούρκος πατήσει το έδαφός του ως κυονόκρανος του ΝΑΤΟ,
..και με την βοήθεια βεβαίως των μουσουλμάνων ''προσφύγων''-αποικιστών του νησιού που ήδη είναι πενταπλάσιοι των ντόπιων κατοίκων.

Το ίδιο κατά πάσα πιθανότητα σχεδιάζουν να συμβεί και στην Λέσβο, στην Χίο, Στην Σάμο, στην Ικαρία.
Τα νησιά αυτά που εδώ και 4000 χρόνια κατοικούνται από ελληνικές φυλές,
..που, όπου κι αν σκάψεις στο έδαφός τους θα βρείς κάτω από πέντε πόντους χώμα μάρμαρα, εδώλια και θραύσματα αγγείων, όλα με ελληνικές επιγραφές,
..βρίσκονται σήμερα πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπα με τον εξανδραποδισμό των φυσικών τους κατοίκων, και την οριστική κατάκτησή τους από μουσουλμανικές φυλές.

Εκατό χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή βρισκόμαστε μπροστά σε μία εξ ίσου καταστρεπεική για το ελληνικό κράτος ''Αιγαιακή καταστροφή''.
Οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα αναγκαστούν να ζήσουν σαν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, ή θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν κι αυτοί στην ηπειρωτική Ελλάδα, ή όπου αλλού.

Όταν και αν συμβεί αυτό ( τα σενάρια των επίδοξων κατακτητών δεν ευοδώνονται πάντα, ή καθυστερούν κάποιες δεκαετίες ), τα τριακόσια σκουπίδια της Βουλής δεν θα αξίζουν πιά ούτε το απόσπασμα ούτε την αγχόνη, παρά τα γυμνά χέρια του ελληνικού λαού.
Και ακολουθώντας την έμμεση συμβουλή του Σοφοκλή στην ''Αντιγόνη'' του, οι προδότες και οι στρεφόμενοι κατά της πατρίδας τους δεν αξίζουν ούτε τάφο, παρά πρέπει να παραμένουν άταφοι βορά των σκυλιών και των κοράκων, για αιώνιο παραδειγματισμό.

Η κατάσταση είναι οριακή.
Η πατρίδα μας διατρέχει πιά αληθινό κίνδυνο διαμελισμού της,
..ανεξαρτήτως ποιά ονομασία θα βρούν για να βαφτίσουν το έγκλημά τους οι ντόπιοι δωσίλογοι και οι ναζιστές της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα.
Και αποφασισμένοι..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοκ: Τη νομιμοποίηση της νεκροφιλίας και της αιμομιξίας ζητά η νεολαία των Φιλελεύθερων στη Σουηδία


Η νεολαία του κόμματος Folkpartiet Liberalerna (FP) ζητά συγκεκριμένα τη νομιμοποίηση του συναινετικού σεξ ανάμεσα σε δύο αδέρφια, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 15 ετών και επίσης τη νομιμοποίηση του σεξ με νεκρό, εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του ατόμου που απεβίωσε

Επίσημη πρόταση για τη νομιμοποίηση της νεκροφιλίας και της αιμομιξίας κατέθεσε η νεολαία του Σουηδικού Φιλελεύθερου Κόμματος, επισημαίνοντας ότι επειδή αυτές οι πρακτικές«θεωρούνται από το ευρύ κοινό ως ασυνήθιστες και αηδιαστικές» αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και παράνομες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η νεολαία του κόμματος Folkpartiet Liberalerna (FP) ζητά συγκεκριμένα τη νομιμοποίηση του συναινετικού σεξ ανάμεσα σε δύο αδέρφια, με την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 15 ετών και επίσης τη νομιμοποίηση του σεξ με νεκρό, εφόσον υπάρχει γραπτή συγκατάθεση του ατόμου που απεβίωσε.

«Δεν μας αρέσουν γενικά οι νόμοι που έχουν να κάνουν με την ηθική και η νομοθεσία μας δεν προστατεύει έτσι κι αλλιώς κανέναν με την τρέχουσα μορφή της» είπε στην εφημερίδα Aftonbladet η Cecilia Johnsson, εκπρόσωπος της νεολαίας των Φιλελευθέρων.

«Ως νέοι άνθρωποι έχουμε χρέος να ανοίξουμε το μυαλό μας. Κατανοώ ότι η νεκροφιλία και η αιμομιξία θεωρούνται ασυνήθιστες και αηδιαστικές πρακτικές από το ευρύ κοινό, όμως η νομοθεσία δεν μπορεί να βασίζεται στο τι είναι αηδιαστικό και τι όχι», τόνισε η κυρία Johnsson, ανακοινώνοντας την απόφαση της κεντρικής επιτροπής της νεολαίας να στηρίξει τη νομιμοποίηση των δύο πρακτικών. Ειδικά για τη νεκροφιλία, η εκπρόσωπος των νεολαίων δήλωσε πως «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι τι θα συμβεί στο κορμί μας όταν πεθάνουμε».

«Είτε θες να δωρίσεις τη σορό σου σε ένα μουσείο ή στην επιστήμη ή να την κληροδοτήσεις σε κάποιον για να κάνει σεξ μαζί της, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση της νεολαίας του κόμματος των Φιλελευθέρων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από στελέχη του κόμματός τους. Ένας πρώην βουλευτής του FP τους χαρακτήρισε μάλιστα «βλάκες», οι οποίοι θέλουν μόνο να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και όχι να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κούρεμα» δανείων έως και 80% ξεκίνησαν οι τράπεζες

Ενεργοποιείται η πολιτική οριστικής εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, μετά την χαμηλή ανταπόκριση των δανειοληπτών στις εκκλήσεις των τραπεζών για μια συμβιβαστική ρύθμιση των δανείων τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μόλις 1 στους 100 ανταποκρίθηκαν, κι ως αποτέλεσμα οι τράπεζες περνούν στην επόμενη φάση, αυτή του της διαγραφής ενός σημαντικού μέρους οφειλών κυρίως από το... μακρινό παρελθόν, που δεν έχουν αναβιώσει και για τις οποίες έχουν γίνει ήδη οι αναγκαίες προβλέψεις.

Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν στείλει το δεύτερο κύμα των επιστολών και ο χρόνος για τον χαρακτηρισμό ενός δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμου μετράει αντίστροφα και θα κριθεί έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου.

Η εμπειρία δείχνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις το κούρεμα που εφαρμόζεται, φθάνει το 60% ή ακόμη και το 80%, με την προϋπόθεση πάντα ότι ο οφειλέτης είναι σε πραγματική αδυναμία και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Από την πρακτική που εφαρμόζεται, προκύπτει επίσης ότι το μαχαίρι της διαγραφής δεν το έχουν πλέον μόνο οι τράπεζες, αλλά και οι ίδιοι οι οφειλέτες, οι οποίοι παροτρύνονται να εξοφλήσουν ένα μικρό έστω τμήμα της συνολικής οφειλής, προκειμένου το δάνειο να κλείσει οριστικά και να μπει στο αρχείο.

Στην περίπτωση οφειλών από στεγαστικά δάνεια, οι δυνατότητες για διαγραφές είναι περιορισμένες και γίνονται μόνον επιλεκτικά και εφόσον ο δανειολήπτης έχει αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος της οφειλής σε συνδυασμό με μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσει το υπόλοιπο τόσο ο ίδιος όσο και ο εγγυητής.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....