Διυλιστήριο: 11/10/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Εφορία: Αναζητά ακίνητα, μετοχές, ομόλογα και καταθέσεις Ελλήνων σε 84 χώρεςΑπό το «κόσκινο» της εφορίας θα περάσουν τα εισοδήματα που προέρχονται από την ενοικίασή τους, ενώ ερευνάται εάν έχουν δηλωθεί τα χρήματα για την αγορά των εν λόγω ακινήτων

Tα ακίνητα Ελλήνων φορολογουμένων στο εξωτερικό αναζητεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε συνεργασία με τις 84 χώρες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Ήδη οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ έχουν ξεκινήσει την άντληση πληροφοριών από χώρες της ΕΕ και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τον έλεγχο για τα ακίνητα που διαθέτουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στην Ευρώπη.

Από το «κόσκινο» της εφορίας θα περάσουν τα εισοδήματα που προέρχονται από την ενοικίασή τους, ενώ ερευνάται εάν έχουν δηλωθεί τα χρήματα για την αγορά των εν λόγω ακινήτων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στην περίπτωση που σε μια χώρα ο συντελεστής φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα είναι 10% πρέπει να πληρώσει και στην Ελλάδα φόρο ή τη διαφορά, καθώς ο πρώτος φορολογικός συντελεστής στην χώρα μας για τα εισοδήματα από ακίνητα είναι 15%.

Για παράδειγμα εάν κάποιος είχε εισοδήματα της τάξης των 10.000 ευρώ και πλήρωνε στη χώρα όπου βρίσκεται το φόρο ακινήτων 10%, δηλαδή 1.000 ευρώ, έπρεπε να καταβάλει στην Ελλάδα επιπλέον 5% φόρου ή 500 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Καθημερινή, η εφορία θα ελέγξει εάν τα ακίνητα αυτά αγοράστηκαν με χρήματα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή και ανάλογα με τη χρονολογία απόκτησης του ακινήτου, καθώς υπάρχει το θέμα παραγραφής, οι ελεγκτικές υπηρεσίες εφόσον διαπιστώσουν ότι υπάρχουν αποκλίσεις και επί της ουσίας δεν δικαιολογείται η αγορά του ακινήτου θα καλούν τους φορολογούμενους για εξηγήσεις και θα λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Εκτός όμως από τα στοιχεία ακινήτων οι 84 χώρες θα ανταλλάσουν πληροφορίες που αφορούν μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία, καταθέσεις και ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πηγή: www.newmoney.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO Πάγκαλος : '' Μας νίκησαν τα μπλογκ - Οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι καθοδηγούσαν την κοινή γνώμη ''


Το Διυλιστήριο λέει : ''..... Ο Αγώνας μας, τώρα δικαιώνεται..''

Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Πάγκαλο, αλλά ομολόγησε ότι τα Blog και τα Social Media «που έδωσαν φωνή στον καθένα να έχει πολιτικό λόγο» έσπασαν το μονοπώλιο των «Πεφωτισμένων» «ειδικών» να μας κυβερνούν! Ο Κ Μπογδάνος παραδέχθηκε ότι «αντι να περνάει από εμάς τους πυλωρούς (την ελιτ) η εκάστοτε πολιτική, δεν μας έχει πλεον ανάγκη» κι ο Πάγκαλος ομολόγησε «οι Δημοσιογράφοι (και οι πολιτικοί) καθοδηγούσαν τον κόσμο»

Αυτή ήταν η υπεροψία του δυνάστη, του «μετώπου της λογικης» όπως αυτοπροσδιορίζονται, όχι τώρα, από την αρχή του κόσμου. Αυτή η υπεροψία της Ελιτ που κυβερνούσε την Ελλάδα από την μέρα ίδρυσης της ΓΈλληνικής Δημοκρατίας. Οι «αυθεντίες» που είχαν το «προνόμιο» να μας κυβερνούν έχοντας μόνον αυτοί την ικανότητα να ξέρουν τι είναι καλό για το αμόρφωτο και φτωχό πόπολο και τώρα που απέκτησε φωνή μέσω των αμεσοδημοκρατικών κοινωνικών δικτύων «κάνει λάθη» όπως έλεγε κι η επίσης νεοφιλελεύθερη Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Φυσικά ως «λάθος» εννοούν την αντίδραση των λαών στα Ιερατεία των Βρυξελλών, στους νταβατζήδες που έπαιρναν δάνεια «αέρα» με αντάλλαγμα να προβάλλουν τους πολιτικούς που μετά έστειλαν τον «αέρα» να πληρωθεί από το λαο με κόστος την εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, με τις αυτοχειρίες και τα οικογενειακά δράμα εκατοντάδων άλλων.

Οι κάτοχοι της «λογικής» ήξεραν το καλό σου, στο χρηματιστήριο, στα swap, στα θαλασσοδάνεια, στα υποβρύχια, στη siemens, στις υποκλοπές, στο Αναν, στην Μαδρίτη, στις γκρίζες ζώνες και στο τέλος ήξεραν «το καλό σου» όταν άνοιξαν την κερκόπορτα στο ΔΝΤ.


Πηγή  thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηθικόν δίδαγμα..

     Η προχθεσινή ψήφος των αμερικανών υπέρ του Τραμπ ήταν ξεκάθαρα μία ψήφος θυμού.
Μία ψήφος διαμαρτυρίας των καταπιεζόμενων λαϊκών μαζών από τον άκρατο και πρωτοφανή νεοφολελευθερισμό της Παγκοσμιοποίησης.
Εκεί θεώρησαν ότι θα βρούν αποκούμπι, εκεί ακούμπησαν.
Άλλοι θεώρησαν πως
έτσι θα τιμωρήσουν τους άλλους, και έτσι έκαναν.
Όπως και να το κάνουμε όμως ήταν μιά ψήφος θυμού και απόγνωσης.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των νεοναζιστών τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής "Ένωσης".
Η ίδια ψήφος θυμού και απόγνωσης έφερε στην εξουσία κάποτε τον Χίτλερ.
Η ίδια και την "πρώτη φορά αριστερά" μας κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015.
Και ίσως, μάλλον πιθανότατα θα επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον σε ευρωπαϊκό ή και ελληνικό επίπεδο.
Ο λαός, ή οι λαοί μέσα στην απελπισία τους θα στραφούν προς λύσεις που θα τους υπαγορεύει το θυμικό τους,
..παραβλέποντας ηθελημένα αν οι λύσεις αυτές θα είναι ακραίες ή όχι, δημοκρατικές ή προβληματικές.

Κι εδώ, για την χώρα μας, υπεισέρχεται η παράμετρος του μεγάλου εγκλήματος που επιτέλεσε η απατεωνίστικη διακυβέρνηση των ντεμέκ αριστερών του ΤΣΥΡΙΖΑ:
Αφαίρεσε από τις πιθανές επιλογές του λαού σαν ψήφο οργής και διαμαρτυρίας, την προτίμηση οποιουδήποτε κομματικού μηχανισμού που θα θελήσει να έχει σχέση με την έννοια "αριστερά" και όλα τα άλλα συναφή.
Με αυτήν την έννοια ο μεγαλύτερος σπόνσορας και διαφημιστής της ακραίας δεξιάς λύσης που θα θεωρήσει ο λαός ότι του απομένει,
..είναι η ίδια η τάχα αριστερή τούτη κυβέρνηση.

Κακό δεν είναι να οργίζονται οι λαοί και να εκφράζουν την οργή τους μέσω της ψήφου τους.
Κακό είναι να μην έχουν τις σωστές εναλλακτικές επιλογές, όπως στην περίπτωση Τράμπ-Κλίντον,
..και ακόμη χειρότερο είναι να νομίζουν πως δεν υπάρχουν σωστές εναλλακτικές λύσεις,
..επειδή κάποιοι απατεώνες φρόντισαν πριν να δυσφημίσουν και να βρωμίσουν τα πάντα.

Και είναι μεγάλος κόπος και μέγιστη αδικία για τους σωστούς που υπάρχουν δεξιά κι αριστερά,
..να προσπαθούν να πείσουν πως δεν είναι και αυτοί βρωμιαραίοι και καθάρματα όπως οι υπόλοιποι προηγούμενοι.

Αυτό είναι και το μεγάλο ηθικό δίδαγμα των προχθεσινών προεδρικών εκλογών στην Αμερική:
Πως το ανήθικο δίδαγμα και η πολιτεία των ανήθικων,
..όχι μόνον καταστρέφουν τον δημόσιο βίο στο παρόν,
..αλλά δηλητηριάζουν και το μέλλον.

Κατά τα άλλα η εκλογή Τραμπ μπορεί και να θεωρηθεί θετική:
Όσο πιό γρήγορα πλησιάζουμε τον πάτο,
..τόσο πιό γρήγορα (θεωρητικά) θα ανακάμψουμε!..


Υ.Γ. Το σύστημα δεν είναι ανίκητο. Το απέδειξε ο αμερικάνικος λαός ψηφίζοντας στην ουσία όχι υπέρ του Τράμπ, αλλά εναντίον μιάς από τις πιό διεφθαρμένες οικογένειες του κόσμου. Εναντίον της κυριαρχίας των ΜΜΕ, της χειραγώγησης, του οικονομικού αποκλεισμού, και κάθε είδους καθεστωτικού κατεστημένου.
Δεν φτάνει όμως.
Πρέπει ο αμερικανικός λαός, και κάθε λαός που επιχειρεί την αντίδρασή του, να είναι αποφασισμένος να προασπίσει τις επιλογές του,
..και προπαντός αποφασισμένος να απαιτήσει να γίνουν πράξη όσα του έταξαν και όσα θεωρεί πως δικαιούται, και για τα οποία αυτός έδωσε την εντολή του.
Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από όσα κάναμε εμείς μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015,
..και κυρίως μετά το δημοψήφισμα.

 Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άνθρωπος και Σκύλος

Μια όμορφη ιστορία ερχόμαστε να θυμηθούμε, που αν και συνέβη πριν 2 χρονιά, δεν παύει να μας συγκινεί.

Η Francisca Romero, μία γιαγιά 70 ετών, είχε βρει στους δρόμους μόνη και αβοήθητη την αδέσποτη σκυλίτσα Amanda. Η σκυλίτσα έγινε αμέσως μέλος της οικογένειας, έπαιζε με τα παιδιά και τα εγγόνια της Francisca. Η ηλικιωμένη γυναίκα αν και ήταν υγιέστατη μία ημέρα αρρώστησε και έπεσε σε κώμα. Τα παιδιά της την κράτησαν στο σπίτι, μετά από σύσταση των ιατρών που θεώρησαν πως η γυναίκα σύντομα θα πέθαινε και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η μικρή, αδέσποτη Amanda, δεν πίστεψε κανέναν τους και από τη στιγμή που η αγαπημένη της Francisca έπεσε σε κώμα ζούσε μόνο για εκείνη. Σταμάτησε να παίζει, έτρωγε λίγο και στην συνέχεια περνούσε όλες τις ώρες της ημέρας κρατώντας στην αγκαλιά της την γιαγιούλα.

Η κόρη της Francisca είχε δηλώσει στο colunas.radioglobo.globoradio.globo.com:
«Η μητέρα μου αν και ήταν ηλικιωμένη ήταν υγιέστατη, όμως ξαφνικά έπεσε σε κώμα. Οι γιατροί μάς είπαν πως ήταν θέμα χρόνου, θα πέθαινε σύντομα. Την κρατήσαμε σπίτι, εκείνη σε κώμα και όλοι εμείς απελπισμένοι, μόνο η Amanda έμοιαζε ήρεμη.

Δεν έφυγε στιγμή από το πλάι της, ακουμπούσε το κεφαλάκι της δίπλα στο δικό της και έτσι περνούσαν οι μέρες.

Έναν ολόκληρο μήνα μετά η μητέρα μου ξύπνησε από το κώμα. Άνοιξε τα μάτια και με το χέρι της έμοιαζε να καλεί κάποιον. Πλησίασα και την ρώτησα ποιον ζητούσε, ποιον έψαχνε και τότε εκείνη μου είπε: "Πού είναι εκείνος ο λευκός άγγελος που ήταν πάντα στο πλάι μου, που συνεχώς μου έλεγε πως θα τα καταφέρω, πως όλα θα πάνε καλά;" και εγώ τότε της έδειξα την γλυκιά μας Amanda και της είπα: "εδώ είναι, ήταν και θα είναι για πάντα δίπλα μας"».

Ο γλυκός λευκός άγγελος ήταν ένας αδέσποτος σκύλος που στάθηκε στο πλευρό του ανθρώπου που τον έσωσε, δίνοντάς του δύναμη, αποδεικνύοντας πως η πίστη και η αγάπη μπορούν να καταφέρουν όλα εκείνα που σε εμάς τους ανθρώπους μοιάζουν δύσκολα και ακατόρθωτα.
____________________________
Επιμέλεια άρθρου: Άνθρωπος & Σκύλος
www.facebook.com/anthroposkaiskylos

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....