Διυλιστήριο: 12/29/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Κλέφτες! Οι τράπεζες πήραν προμήθεια 3 ευρώ από τα παιδάκια που ζήτησαν να ανταλλάξουν τα κέρματα από τα κάλαντα με χαρτονομίσματα!Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλά παιδιά που σκέφτηκαν να στηθούν αυτές τις ημέρες στις ατελείωτες ουρές των τραπεζών με τους γονείς τους...

... προκειμένου να μετατρέψουν τα κέρματα που μάζεψαν από τα κάλαντα σε χαρτονομίσματα: Οι ταμίες τούς ζήτησαν προμήθεια ύψους τουλάχιστον 3 ευρώ για την ανταλλαγή!

Η αδιανόητη και ανάλγητη αυτή αξίωση των τραπεζών, οι οποίες χρεώνουν τα πάντα (και μόνο για την... είσοδο στα υποκαταστήματά τους δεν έχουν επιβάλει ακόμα προμήθεια), άφησε εμβρόντητους τους ανυποψίαστους πιτσιρικάδες, των οποίων οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη «δημοκρατία». Τυπικά, τα τιμολόγια τραπεζικών εργασιών προβλέπουν χρεώσεις (φωτό δεξιά) που κυμαίνονται από 3 έως 5 ευρώ για τη μετατροπή κερμάτων σε χαρτονομίσματα, επομένως οι υπάλληλοι εφαρμόζουν τον κανονισμό. Συγκεκριμένα οι τράπεζες παίρνουν προμήθεια είτε ένα ποσοστό επί των χρημάτων που κυμαίνεται στο 1%, είτε έχουν καθορισμένες χρεώσεις που φτάνουν τα 3 ευρώ για κέρματα έως 150 ευρώ και τα 6 ευρώ για κέρματα συνολικής αξίας έως 500 ευρώ.

Προφανώς, η πρόβλεψη αυτή αφορά την ανταλλαγή μεγάλων ποσών που συγκεντρώθηκαν σε κέρματα, π.χ. από επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται το παιδικό χαρτζιλίκι όπως οι σακούλες με τα κέρματα ενός εμπόρου, ο οποίος θέλει να τα ανταλλάξει με χαρτονομίσματα. Αλλωστε, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι τράπεζες αποκομίζουν κέρδη από τις προμήθειες που ισχύουν για δεκάδες καθημερινές συναλλαγές και δεν έχουν ανάγκη την προμήθεια στον ταπεινό παιδικό κουμπαρά...


Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και οι γερμανικές φρεγάτες γέρνουν!«Ναυτία» στο Βερολίνο με τις ατέλειες. Επέστρεψαν στα ναυπηγεία


Οι Γερμανοί φαίνεται ότι είναι επιρρεπείς στις... κλίσεις - δεν λένε να κατασκευάσουν ένα πολεμικό πλοίο που να πηγαίνει ευθεία και να μην έχει προβλήματα εν πλω. Μετά τα υποβρύχια που παρέλαβε η Ελλάδα, τα οποία (αφού έγερναν σε σημείο που θα μπορούσαν να χυθούν τα υγρά της μπαταρίας, να καταστραφούν τα σκάφη και μαζί να χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ) «είδαν κι έπαθαν» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να τα φέρουν στα ίσια τους, τώρα γέρνουν και οι φρεγάτες που κατασκευάζουν. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η «βόμβα» έσκασε στα δικά τους χέρια.

Συγκεκριμένα, η γερμανική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών φέρεται ότι επέστρεψε στα ναυπηγεία της κατασκευάστριας εταιρίας την νεοαποκτηθείσα φρεγάτα «FGS», την πρώτη της κλάσης F-125, ζητώντας να επιδιορθωθούν οι τεχνικές ατέλειες που παρουσίασε το σκάφος κατά τη διάρκεια των δοκιμών ένταξής του στο ναυτικό της Γερμανίας. Είναι η πρώτη φορά, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα defence-point.gr, που το γερμανικό υπουργείο Αμυνας επιστρέφει ένα πλοίο στο ναυπηγείο, έστω κι αν σε κάθε νέο οπλικό σύστημα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Φαίνεται, όμως, ότι αυτά επηρέαζαν σημαντικά την επιχειρησιακή λειτουργία και ικανότητα μιας καινούργιας και πανάκριβης πλατφόρμας οπλικού συστήματος.

Οι ατέλειες αφορούν διάφορα συστήματα και ήταν η αιτία να μην ενταχθεί το πλοίο στον στόλο, όπως ήταν προγραμματισμένο το περασμένο καλοκαίρι. Αναφέρθηκαν προβλήματα με τον επιχειρησιακό έλεγχο του σκάφους, που είναι απολύτως αυτοματοποιημένος στο πλοίο των 7.000 τόνων, ώστε για τη λειτουργία του να απαιτείται το ήμισυ του πληρώματος των φρεγατών κλάσης Bremen. Ωστόσο, η νέου τύπου φρεγάτα «Baden-Württemberg» παρουσίασε προβλήματα και κατά τη διάρκεια των δοκιμών αποδοχής της, καθώς εμφάνισε πρόβλημα κλίσης. Το πλοίο έγερνε στο πλευρό κατά 1,3 μοίρες και είχε αυξημένο βάρος από το καθορισμένο.

Σημειώνεται ότι οι φρεγάτες κλάσης F-125 θεωρούνται το καμάρι της ναυπηγικής βιομηχανίας της Γερμανίας και σχεδιάστηκαν για να αντικαταστήσουν τα οκτώ εν υπηρεσία πλοία της κλάσης Bremen, με μεγαλύτερη ισχύ πυρός και αυξημένες δυνατότητες.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το τελευταίο σαμποτάζ του Κυριάκου


του Δημήτρη Χρήστου –

Οι τελευταίες στιγμές της μετάβασης από το 2017 στο 2018, το τελευταίο έτος της τρίτης μνημονιακής συμφωνίας. Τον Αύγουστο θα κλείσει το πρόγραμμα και η χώρα θα αποκτήσει της σχετική ελευθερία κινήσεων, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη των αναπτυξιακών έργων και πρωτοβουλιών που έχουν δρομολογηθεί.

Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας καταγράφετε σε όλους τους δείκτες. Η ανάπτυξη κινείται στο +1,3%, η τουριστική έκρηξη προσφέρει μεγάλες ανάσες, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου έχει πέσει στο 3,7%, πέτυχε η ανταλλαγή ομολόγων ύψους 25,47 δισ, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα ανέβηκε κατά 19%, 300.000 νέες θέσεις έχουν δημιουργηθεί και σύντομα η χώρα θα βγει, για δεύτερη δοκιμαστική φορά, στις αγορές με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Το μόνο που λείπει σήμερα είναι η εθνική συνεννόηση σε όλες αυτές τις προκαθορισμένες από το συμβόλαιο του μνημονίου προσπάθειες που διευθύνει η κυβέρνηση. Και η διαφορά με την πενταετία 2010-2015 είναι ότι η εκπλήρωση των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρεώσει τους δανειστές να τηρούν και τις δικές τους δεσμεύσεις, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν.

Δυστυχώς, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί το ΚΚΕ και οι αριστερές εξωκοινοβουλευτικές κινήσεις, θέτουν ως πρώτο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα! Το τι θα διαδεχτεί το σημερινό κυβερνητικό σχήμα αν τελικά ανατραπεί για τους επαναστάτες είναι αδιάφορο. Η προσδοκία τους είναι η φαντασιακή κατάληψη της εξουσίας ερήμην της πλειοψηφίας! Τέτοιες αντιλήψεις ευδοκιμούν ειδικά σ’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερη χώρα.

Με όραμα την παλινόρθωση

Για τη ΝΔ και το νέο σχήμα των ακολούθων στην ίδια πολιτική γραμμή, στόχος είναι η παλινόρθωσή τους στην εξουσία. Ποντάρουν στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης που θα έχει λησμονήσει τις εγκληματικές ευθύνες τους για την χρεοκοπία της χώρας. Εγκλωβισμένοι στην στρατηγική της “αριστερής παρένθεσης” καταστροφολογούν για τα πάντα, εγκαταλείποντας την υποχρέωση κατάθεσης του δικού τους καλύτερου κυβερνητικού σχεδίσου στις σημερινές, σε μεγάλο βαθμό, καθορισμένες συνθήκες οικονομικής δράσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πείσουν την πλειονότητα της κοινωνίας. Και σίγουρα δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και θεωρούν ότι πράγματι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στους στόχους της. Η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης να παίξει με απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, προσπεράστηκε χωρίς ζημιές.

Κάτι άλλο πιο σοβαρό έπρεπε να βρεθεί για τη συνέχεια, καθώς στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει φρακάρει γύρω στο 27% με συσπείρωση που ξεπερνά το 90%! Και στην στόχευση να πλήξουν πρόωρα τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο αρχηγός της ΝΔ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, θέτοντας θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Η θέση του είναι πως αν διαφωνήσουν οι ΑΝΕΛ με την όποια πρόταση συμφωνηθεί, θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Αν οι ζημιές για τη χώρα και το πολιτικό και οικονομικό κλίμα θα είναι οδυνηρές δεν τον απασχόλησε καθόλου!

Μήνες πριν ωριμάσουν οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ο Μητσοτάκης επιχειρεί να βάλει μπουρλότο! Είναι τόσο βιαστικός, παθιασμένος και φοβισμένος ότι αν αργήσουν οι εκλογές κινδυνεύει η θέση του στην αρχηγία, που δεν τον σταματάει κανείς από τους εχέφρονες και έμπειρους παράγοντες του κόμματός του. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα εσκαμμένα και κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα που επιχειρεί να στήσει. Αντί να χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, να προκύψει ρήγμα στη ΝΔ και να προκληθεί το πρόωρο τέλος του στην ηγεσία. Όχι αδίκως, αν ληφθεί υπόψη ότι κανείς στο παρελθόν δεν επιχείρησε να σαμποτάρει εθνικής σημασία διαπραγμάτευση τόσο άκαιρα, τόσο επικίνδυνα και τόσο προκλητικά.

Πηγή slpress.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....