Διυλιστήριο: 09/28/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με χρηματοδότηση ΜΚΟ με 550.000 ευρώ


H δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών (2004-2007), Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund, με το ποσό των 550.000 ευρώ, διαβιβάστηκε στην Βουλή για τα περαιτέρω.

Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για την επίμαχη χρηματοδότηση, που αφορούσε την συνεισφορά της χώρας μας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». Η επίμαχη χρηματοδότηση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2004-2007, κατά την οποία ο κ. Στυλιανίδης ήταν υφυπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2004-2007, για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχε εμπιστευτεί το κράτος, προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1698/1950).

Ακόμη, τους αποδίδεται, μεταξύ των άλλων, ότι ενέκριναν την εν λόγω χρηματοδότηση μη νόμιμα, από τις ειδικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, οι οποίες προορίζονταν για συγκεκριμένες νόμιμες δαπάνες και όχι προς ενίσχυση μη κρατικών οργανώσεων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο ανταποκριτής των Financial Times αποκαλύπτει : ''Ο Μπαρόζο διόρισε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο'' - Ο ρόλος του Καρατζαφέρη


Ο πρώην ανταποκριτής των Financail Times Άλαν Φρίντμαν αποκαλύπτει το παρασκήνιο της επιλογής του μη εκλεγμένου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Μπαρόζο καυχιόταν για την ιδέα που είχε να βάλει τον Παπαδήμο και την ψιθύρισε σε Έλληνες αξιωματούχους. Μετά από την πτήση, όταν τον πρόδωσε ο Υπουργός Οικονομικών του Ευάγγελος Βενιζέλος, κατάλαβε ότι ήταν το τέλος του Παπανδρέου

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε για το ντοκιμαντέρ This is not a coup.



Για να θυμηθούμε τι έλεγε ο Καρατζαφέρης για τον Παπαδήμο

 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μοίρασμα» 670.000 στρεμμάτων δημόσιας γης σε 30.000 αγρότες


Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημόσια αγροτικής γη έκτασης μεγαλύτερης των 670.000 στρεμμάτων έναντι συμβολικού τιμήματος δίνει σε περίπου 30.000 αγρότες και συνεταιρισμούς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταγραφή το ΥπΑΑΤ και οι εποπτευόμενοι φορείς του έχουν στην κυριότητά τους:

- Πάνω από 670.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων

- 2.500 στρέμματα αστικών οικοπέδων

- 75.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που έχουν σχέση με την παραγωγική αγροτική δραστηριότητα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής θα εισφέρει στον Οργανισμό η περιουσία αυτή.

Στόχος του εν λόγω Οργανισμού, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι η αξιοποίηση της περιουσίας για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.

Οι δημόσιες εκτάσεις θα δίδονται με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο των σχεδίων βελτίωσης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, θα μπορούν να καλλιεργούνται για ζωοτροφές ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει λύση με τη νομιμοποίηση καταπατημένων έναντι εσόδων του Δημοσίου.

Η δημιουργία του Οργανισμού υπήρχε το νόμο για τους συνεταιρισμούς ωστόσο τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα θα γίνει:

Α. Έκδοση τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για έγκριση του Καταστατικού του Οργανισμού, το διορισμό μελών Δ.Σ. και τον προσδιορισμό αμοιβών και αποζημιώσεων.

Β. Σύγκληση 1ης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για έγκριση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Οργανισμού.

Γ. Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ύστερα από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρώτη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας και καθορισμό της διαδικασίας παραχώρησης των αγροτικών ακινήτων, γαιών και εξοπλισμού.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος : ''Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν το δάνειο 300.000 ευρώ του Μητσοτάκη στην Πειραιώς''



Το δάνειο 300.000 του Κυρ. Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα" Χανίων εντάχθηκε στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επομένως πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο. Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ

Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα Χανίων"; Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί. "Η τράπεζα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια.

Για μας, έπειτα από 90 ημέρες τα δάνεια καθίστανται μη εξυπηρετούμενα" είπε η Σπ. Παπαγιαννίδου και πρόσθεσε: "Εμείς εποπτικά δεν αναγνωρίζουμε το δάνειο ως στοιχείο δανειακού χαρτοφυλακίου. Δεν μπορεί ένα δάνειο που δεν αποπληρώνεται επί τόσο καιρό να το λαμβάνουμε υπόψη. Είναι σαφέστατα ζημία για την τράπεζα. Πληρώθηκε από τον μέτοχο (της τράπεζας)". "Έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, άρα μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση και επομένως πλήρωσε ο ελληνικός λαός" επισήμανε ο Ν. Σαντορινιός. "Βεβαίως" απάντησε η μάρτυρας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ (από 2.40 έως 7.45)



Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτο σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank από τη Μέρκελ



Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτούνται στο ζήτημα των γερμανικών τραπεζών και ειδικότερα της Deutsche Bank, καθώς η τράπεζα έχει μπει σε μια περίοδο γενικευμένης αστάθειας, με το αύριο της να είναι στην καλύτερη περίπτωση "θολό" και την γερμανική κυβέρνηση να είναι έτοιμη να επέμβει προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Η τραπεζική ναυαρχίδα της Γερμανίας, έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή πληθώρα προκλήσεων, όπως τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις, τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων με τα οποία την απειλεί η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, αλλά και τον ανταγωνισμό από εταρειείς start - up οι οποίες εξεδικεύονται στον τομέα της οικονομικής τεχνολογίας, το γνωστό και ως fintech.

Ποιο είναι το σχέδιο της Μέρκελ για την Deutsche Bank

Μπορεί η Ανγκελα Μέρκελ να εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προβλήματα στη Deutsche Bank θα μπορέσουν να λυθούν, αφού η τράπεζα ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται κρατική βοήθεια για το πιθανό πρόστιμο από τις ΗΠΑ, ωστόσο η εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας το οποίο επεξεργάζεται ήδη η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Το μεγάλο "αγκάθι" το οποίο απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας, είναι η δικαστική έρευνα κατά της Deutsche Bank που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Σε περίπτωση που η τράπεζα καταδικαστεί, τότε το πρόστιμο θα ξεπεράσει τα 12 δισ. δολάρια και ίσως αγγίξει τα 14 δισεκατομμύρια. Σε μια τέτοια εξέλιξη, η τράπεζα θα αντιμετωπίσει άμεσο κίνδυνο, καθώς όπως τονίζει η Deutsche Welle, η τράπεζα διαθέτει «δίχτυ ασφαλείας» μόλις 5,5 δις ευρώ για πιθανές νομικές περιπέτειες. Την ίδια ώρα η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε μόλις 14,6 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την Die Zeit, η κυβέρνηση Μέρκελ εξετάζει το ενδεχόμενο (με την λογική του worst case scenario) να αποκτήσει συμμετοχή στην τράπεζα. Πάντως, ο CEO της Deutsche Bank, Τζον Κρίαν, δήλωσε στην Bild πως η αύξηση κεφαλαίου "αυτή την στιγμή δεν αποτελεί ζήτημα" και το να δεχθεί κυβερνητική στήριξη "είναι εκτός συζήτησης για μας". "Σε κανένα σημείο δεν ζήτησα στήριξη από την Μέρκελ", τονίζει ο ίδιος.

Η Deutsche Bank πούλησε την βρετανική ασφαλιστική της εταιρεία


Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, η Deutsche Bank πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία της, Abbey Life, στη Phoenix Group Holdings, στα πλαίσια της ελάφρυνσης της από περιουσιακά στοιχεία εκτός του τραπεζικού τομέα και της μείωσης του ισολογισμό της. Η προσπάθεια αυτή γίνεται προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές και να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών Αρχών. Η Phoenix θα καταβάλει 935 εκατ. στερλίνες (1,22 δισ. δολάρια) για την Abbey Life, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 10 δισ. στερλινών και έχει 735.000 ασφαλισμένους. Αν και η συμφωνία, που ανακοινώθηκε σήμερα, θα οδηγήσει σε ζημιά προ φόρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη Deutsche Bank στο πρώτο εξάμηνο, κυρίως λόγω της μειωμένης αποτίμησης της Abbey Life, θα αυξήσει τον συντελεστή κεφαλαίων της τράπεζας κατά 10 μονάδες βάσης.

Μετά τη συμφωνία αυτή η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 3,2%.

Commerzbank η επόμενη;

Παράλληλα, σταθερά πτωτικά κινείται και η μετοχική αξία της Commerzbank. Η τιμή της μετοχής του δεύτερου σε μέγεθος γερμανικού τραπεζικού ομίλου απώλεσε 35% της αξίας της από την αρχή του τρέχοντος έτους, αναφέρει η Deutsche Welle. Οι ειδήσεις αυτές έχουν τροφοδοτήσει σενάρια περί επικείμενης αναδιάρθρωσης της τράπεζας, οδήγησαν σε νέα σημαντική πτώση της μετοχής της. Οπως τονίζει η DW, η τράπεζα σκοπεύει να προβεί σε περικοπή του 20% του προσωπικού της, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 9.000 στελέχη. Το 2015, η Commerzbank πλήρωσε για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης μερίσματα στους μετόχους της. Κάτι που, από ό,τι όλα δείχνουν, δεν θα επαναληφθεί.

Ενισχύεται και η πολιτική αστάθεια στο Βερολίνο

Οι εξελίξεις αυτές, είναι λογικό να δημιουργούν και νέα προβλήματα στην κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ, καθώς μετά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για το προσφυγικό, την επέλαση του AfD, τις διαφωνίες με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές και την συγκρότηση κεντροαριστερής κυβέρνησης στο Βερολίνο, πλέον βλέπει να κλυδωνίζεται και το αφήγημα της για την οικονομική σταθερότητα της χώρας της.

Πηγή newsnea.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών


Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Χάθηκε άλλη μια δικαστική μάχη ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, δύο ημέρες πριν συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του ΣτΕ για να αποφανθεί επί των κυρίων προσφυγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε να συζητηθούν στις 10 Οκτωβρίου 2016 (το πρωί) οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ενώ έκανε δεκτές τις 28 παρεμβάσεις που είχαν κατατεθεί.

Διευκρινίζεται ότι δεν δημοσιεύθηκε σήμερα το σκεπτικό των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, αλλά μόνο το «δια ταύτα», δηλαδή, ότι απερρίφθησαν. Το σκεπτικό των αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων θα δημοσιευθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης).
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρεφόντουσαν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (πρώτη φάση) χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Όμως, στο πλαίσιο των εν λόγω ασφαλιστικών μέτρων είχαν κατατεθεί και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, αλλά και επιλαχούσες εταιρείες στρέφοντουσαν η μια κατά της άλλης, προκειμένου κάποιοι να εξέλθουν από τον τηλεοπτικό στίβο.
Οι 28 παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από το ΣτΕ, χωρίς αυτό φυσικά να επηρεάζει την απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα παρεμβάσεις είχαν καταθέσει:
1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) η οποία είχε καταθέσει 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων τηλεοπτικών σταθμών και νέων καναλαρχών.
2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η οποία είχε καταθέσει 5 παρεμβάσεις.
3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα είχε καταθέσει 5 παρεμβάσεις.
4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha είχε καταθέσει 4 παρεμβάσεις.
5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna είχε καταθέσει 3 παρεμβάσεις.
6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ είχε καταθέσει 5 παρεμβάσεις.
7) Η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη είχε καταθέσει 3 παρεμβάσεις.

Νέα ασφαλιστικά μέτρα

Στις 11π.μ. της 10ης Οκτωβρίου 2016 με πρόεδρο και πάλι τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν στην ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η δικαστική συμμετοχή της εταιρείας των συμφερόντων του κ. Βαρδινογιάννη, η οποία στην όλη διαδικασία χορήγησης των αδειών είναι 3η επιλαχούσα με ποσό 13 εκατομμυρίων ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι με τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτει επιδιώκει να μείνει μέσα στο «χορό» της όλης διαδικασίας αδειοδότησης.
Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριου Κρέτσου.
Επίσης, μεταξύ των άλλων, τρέφονται και κατά αποφάσεων του κ. Κρέτσου (όπως είναι οι 228, 253, 254/2016 αποφάσεις) που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, όπως επίσης στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
Η διάσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής
Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, κεκλεισμένων και πάλι των θυρών, θα συνέλθει σε διάσκεψη η διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Οι δικαστές στην εκπνοή του μήνα θα αποφανθούν για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα του τρόπου και των προϋποθέσεων του προπαρασκευαστικού σταδίου επεξεργασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.
Οι επίμαχες προσφυγές συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.
Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη της 30ης Σεπτεμβρίου 2016 αναμένεται μέσα στο πρώτο διάστημα του ερχόμενου μήνα, εφόσον δεν χρειαστεί να γίνουν και άλλες διασκέψεις των δικαστών και η όλη διαδικασία ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δύο Έλληνες ευρωβουλευτές συνεργάζονται μυστικά με την Κομισιόν για την ακύρωση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών


Ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και τις μυστικές συνεννοήσεις της Κομισιόν με 2 ευρωβουλευτές κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.



Όπως αναφέρει στην ερώτηση του προς την Κομισιόν:

Στην ετήσια συνάντηση τύπου της Γερμανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ερωτήθηκε για τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Έτινγκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν αν η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου» και ότι συνεργάζεται για την υπόθεση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο επικρατούσε επί χρόνια ο νόμος της ζούγκλας και η κυβέρνηση προχώρησε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αδειοδότησης. Μάλιστα στο σχετικό διαγωνισμό πλειοδότησαν φορείς με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά θίγει την «πολλαπλότητα των απόψεων» στην οποία ο κ. Έτινγκερ αναφέρθηκε.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Με ποιους ευρωβουλευτές συνεργάζεται μυστικά ο Επίτροπος;
2. Ανήκουν στην Επιτροπή Πολιτισμού αρμόδια για τα ΜΜΕ, αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή με τι άλλα κριτήρια επιλέχθηκαν;
3. Έχει ζητήσει ο επίτροπος τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ή αρκείται στις συμβουλές των 2 μυστηριωδών ευρωβουλευτών;

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στήριξη από την Κομισιόν για το γιαούρτι και τη φέτα




Διπλή ψήφο στήριξης στο γιαούρτι και στη φέτα δίνει η Κομισιόν, υιοθετώντας τα επιχειρήματα που διατυπώνει η ελληνική πλευρά για μπλόκο στη χρήση της ονομασίας τους από άλλες χώρες.

Το θέμα με το γιαούρτι ανέκυψε την περασμένο Απρίλιο όταν η Τσεχία ζήτησε και πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν να χρησιμοποιεί σε γαλακτοκομικά προϊόντα της τον όρο «ελληνικό γιαούρτι», ωστόσο η υπόθεση παίρνει θετική τροπή για την Ελλάδα με τον επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις, με παρέμβασή του να υπογραμμίζει ότι «ελληνικό γιαούρτι είναι αυτό που παράγεται στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο επίτροπος απαντώντας σε αντίστοιχη επιστολή του κ. Αποστόλου με την οποία ο Ελληνας υπουργός εξέφραζε τη ρητή διαφωνία της χώρας μας στη χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι» από την Τσεχία, υιοθετεί την ουσία των επιχειρημάτων που διατυπώνει η ελληνική πλευρά και δηλώνει ρητά ότι: «Η ονομασία ''ελληνικό γιαούρτι'' είναι αποδεκτή από την Κομισιόν ως ένδειξη προέλευσης» (δηλαδή γιαούρτι που προέρχεται από την Ελλάδα) και ότι η χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι», για τα προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδος, θα αποτελούσε εξαπάτηση των καταναλωτών.

Ειδικότερα, στην επιστολή του επιτρόπου αναφέρονται τα εξής:

1. H ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» είναι αποδεκτή από την Επιτροπή ως ένδειξη προέλευσης (δηλαδή γιαούρτι που προέρχεται από την Ελλάδα). Ιδιαίτερα, η χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι», για τα προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδος, θα εξαπατούσε τους καταναλωτές και θα δημιουργούσε άδικο ανταγωνισμό στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Επιπλέον, το να ονομάζεται γιαούρτι που δεν προέρχεται από την Ελλάδα ως «ελληνικό γιαούρτι» και να αναφέρει το αληθινό μέρος της παρασκευής του στην επισήμανση, δεν είναι αρκετό για να αποφύγει ή να επανορθώσει τον παραπλανητικό χαρακτήρα του ονόματος «ελληνικό γιαούρτι» σχετικά με τη χώρα προέλευσης.

2. Οσον αφορά άλλες ονομασίες όπως «γιαούρτι ελληνικού τύπου» ή «γιαούρτι ελληνικού τρόπου-στυλ» ή «γιαούρτι ελληνικής συνταγής», η Επιτροπή εκτιμά ότι αυτές οι ονομασίες μπορεί να γίνουν αποδεκτές ώστε να υποδείξουν ότι τα γιαούρτια έχουν παχιά και κρεμώδη υφή λόγω των ιδιαίτερων μεθόδων παραγωγής. Η προοπτική να παραπλανήσουν τους καταναλωτές πρέπει να εκτιμηθεί για κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά έχοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, όπως επίσης και την παρουσίαση και άλλες επιπλέον πληροφορίες που δίνονται με την επισήμανση των τροφίμων.

3. Πρόθεση της Επιτροπής είναι να συνεισφέρει σε μια λύση σχετικά με την ονομασία «ελληνικό γιαούρτι», όπως περιλαμβάνεται στην πρόταση νομοθεσίας που κοινοποιήθηκε από τις τσεχικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, θετική εξέλιξη σημειώνεται στο θέμα της προστασίας της φέτας στη συμφωνία με τον Καναδά, καθώς η ελληνική πλευρά κρατά σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου μια δέσμευση αντίστοιχη με της συμφωνίας της Νότιας Αφρικής, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα αναθεώρησης της συμφωνίας εντός της μεταβατικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή δεσμεύεται μέσα σε πέντε χρόνια το αργότερο να κάνει χρήση των απαραίτητων μηχανισμών ώστε όλες οι ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της φέτας, να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο προστασίας στον Καναδά.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοιτάμε το τέλος..

     Δεν είναι που μας έλεγαν κάθε είδους ψέματα στις εκλογές.
Είναι που μας έλεγαν ψέματα τώρα, πριν τρείς μήνες, το καλοκαίρι όταν ψήφιζαν τα προηγούμενα "προαπαιτούμενα", πως τάχα αυτό ήταν και δεν θα χρειαστούν άλλα "προαπαιτούμενα" το φθινόπωρο και πως όλα είναι -ήταν- έτοιμα για την επόμενη "αξιολόγηση".

Είναι που λένε ψέματα κάθε μέρα, κάθε λεπτό,
..είναι που δεν έχουν πει
μιάν αλήθεια ως τώρα,
..και που δεν θα σταματήσουν να λένε ψέματα, γιατί το ψέμα είναι η επιβίωσή τους.

Και είναι που κι εμείς θέλουμε και τους πιστεύουμε.
Μας αρέσουν τα ψέματά τους. Θέλουμε να είναι αλήθεια. Θα ήταν κάπως ωραία να ήταν αλήθεια.
Γι αυτό και σαν συνεπείς στρουθοκάμηλοι χώνουμε το κεφάλι στην άμμο, και τα ψέματα χάνονται ως δια μαγείας,
..και πάμε για μπάνιο, γυρνάμε τις καφετέριες, κάνουμε σόπινγκ θέραπι (!) στους πάγκους της λαϊκής με ό,τι πάρετε τρία ευρώ,
..και περιμένουμε να δούμε ποιά ψέματα θα βγουν αλήθειες.
Μα βγαίνουν ποτέ τα ψέματα αλήθειες;

Δεν αξίζει πιά τον κόπο να σχολιάζουμε κάθε φορά τί έγινε με την ΕΥΔΑΠ, τί θα γίνει με το "υπερταμείο", αν θα ξανακοπούν οι συντάξεις, τί λέγανε πριν και τι κάνουν σήμερα.
Ας το πιστέψουμε: είναι χαμένος κόπος. Είναι σπατάλη φαιάς ουσίας και ενέργειας που θα μπορούσαμε να διοχετεύσουμε αλλού.
Όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όλα είναι φτιαχτά.
Το blog ξέρει χωρίς να είναι μάντης τί ακριβώς θα συμβεί σε κάθε θέμα της καθημερινότητας, πριν τάχα αποφασίσουν.
Και σείς το ξέρετε. Όλοι το ξέρουμε. Κάνουμε πως δεν το ξέρουμε μη τυχόν και η "αβεβαιότητα" κάνει το ψέμα αλήθεια.
Στρουθοκαμηλισμός.

Δεν υπάρχει λόγος πιά να σχολιάζουμε.
Καθόμαστε και βλέπουμε. Βλέπουμε τον λαό να μην υπάρχει. Βλέπουμε αντιπολίτευση να μην υπάρχει, αφού δεν υπάρχει λαός για τον οποίο να γίνει αντιπολίτευση.
Υπάρχουν μόνον φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που περιμένουν να πάρουν την θέση των σημερινών φιλόδοξων και ιδιοτελών καθαρμάτων.
( Ο χαρακτηρισμός "φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα" ανήκει στον Χίτλερ και την απέδωσε στους συνεργάτες που θα εύρισκε σε κάθε χώρα που θα κατακτούσε, ώστε να νικήσει την εσωτερική αντίσταση των λαών και να την παραλύσει )

Έτσι ακριβώς παράλυσαν τον λαό σ' αυτή την δεύτερη γερμανική Κατοχή τα "φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα" του Χίτλερ, του Γιούνκερ, του Σόϊμπλε, του Σούλτς, του Ντράγκι,
..και όλης της υπόλοιπης νεοναζιστικής συμμορίας.

Του άφησαν -του λαού- μόνον την δύναμη για να λέει:
" Ο σώζων εαυτόν σωθήτω"!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε δίκη για κακούργημα στελέχη της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας



Αντικείμενο της υπόθεσης, είναι ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η ΜΚΟ την επίδικη περίοδο από το υπουργείο Εξωτερικών, για συγκεκριμένες δράσεις, με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τέσσερις υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, της περιόδου 2005-2006, σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων για δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.

Το βούλευμα, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλου, διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ, Δημήτρη Φουρλεμάδη, της πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργίας Λυμπέρη και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιωάννη Πέτσου και Θεολόγου Μακρή, στους οποίους αποδίδονται, κατά περίσταση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Αντικείμενο της υπόθεσης, είναι ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η ΜΚΟ την επίδικη περίοδο από το υπουργείο Εξωτερικών, για συγκεκριμένες δράσεις, με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ, οι οποίες ωστόσο, κατά την δικογραφία, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου, είτε παρέμειναν ανολοκλήρωτες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ΜΚΟ έλαβε ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Η αποστολή αφορούσε την διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου συμφωνήθηκε σε έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007.

Στους κατηγορουμένους καταλογίζεται ότι τελικώς, από την ΜΚΟ αγοράστηκαν μόνο 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με την ΜΚΟ, τον Ιούνιο του 2007, ζητώντας την επιστροφή εντός 30 ημερών και εντόκως, του ποσού των 5,6 εκατ. ευρώ. Η ΜΚΟ φαίνεται να επέστρεψε μόνο 500.000 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό οι δικαστικές αρχές δέχονται πως «ενσωματώθηκε παρανόμως» στην περιουσία του κ. Φουρλεμάδη, που είχε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της «Αλληλεγγύης».

Στην δικογραφία για την υπόθεση της ΜΚΟ, περιέχονται και άλλα, πολύ μικρότερα, ποσά χρηματοδοτήσεων, για έργα που δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, όπως ήταν κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

Στην πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου, που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών, αναφερόταν ότι η κατηγορουμένη, πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου «εκ της θέσεώς της βοήθησε και διευκόλυνε τον συγκατηγορούμενό της Δ. Φουρλεμάδη στην υπεξαίρεση των 5,6 εκατ. ευρώ», ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί τους, «βεβαίωσαν ψευδώς -όταν έλαβαν εντολή ελέγχου από τον Διευθυντή της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως- πως το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ παραμένει στον λογαριασμό της ΜΚΟ» ενώ αυτά «είχαν εξαφανιστεί».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί δύο στενοί συνεργάτες του Στουρνάρα - Όλα τα στοιχεία



Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον Στουρνάρα θα βρεις από κάτω... Τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στις πρώτες σελίδες όλων των εφημερίδων και έγινε κεντρική είδηση στα δελτία των καναλιών και στο διαδίκτυο για την εμπλοκή της γυναίκας του σε ένα από τα πολλά και μεγάλα σκάνδαλα του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, λόγω των στοιχείων που έχει η Δικαιοσύνη εισέβαλαν στο γραφείο της κυρίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Οικονομικοί Εισαγγελείς και αστυνομικοί και κατέσχεσαν υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, φακέλους και άλλα στοιχεία.

Προφανώς, δεν βαρύνεται ο σύζυγος, αλλά είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ηθικά. Και είναι κοινή η πεποίθηση ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να είχε ζητήσει άδεια μέχρι να «καθαρίσει» ποινικά η σύζυγός του, όχι μόνο για λόγους ευθιξίας αλλά και από σεβασμό στο αξίωμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δεδομένου ότι ο διοικητής μετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στις συσκέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και σε συναντήσεις με ομολόγους του των άλλων χωρών της ΕΕ.

Αποδεικνύεται, όμως, ότι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει ο κ. Γ. Στουρνάρας, καθώς δύο από τους εξ απορρήτων συμβούλους του έχουν σοβαρότατες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη –σε βαθμό κακουργήματος–, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που φέρνει στο φως το «ΠΑΡΟΝ».

Πρόκειται για:

• τον κ. Σπύρο Παντελιά (ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας τον επέλεξε για γενικό διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος), ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου θα κάτσει στο σκαμνί για τα δάνεια που μοίραζε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Και

• τον κ. Ηλία Πλασκοβίτη, μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος και σύμβουλό του, ο οποίος ήδη κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση του ΙΣΤΑΜΕ (του ΠΑΣΟΚ), που εμφανιζόταν ως... ΜΚΟ. Ο κ. Πλασκοβίτης ήταν γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών από το 2000 έως το 2004.

Και επίσης κατηγορείται για απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ (Φαλτσιάνι λεγόταν τότε), την οποία είχε παραλάβει τον Σεπτέμβριο του 2010 ως γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών από τον πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη και τη χειρίστηκε σαν να ήταν προσωπικό του στοιχείο. Και όταν έφυγε από το υπουργείο η λίστα εξαφανίσθηκε.

Προφανώς, την πήρε μαζί του, γιατί εμπλεκόταν σε αυτήν ο εκλεκτός και εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, κ. Σταύρος Παπασταύρου (το όνομά του φιγουράρει και στα Panama Papers!).

Και τον Δεκέμβριο του 2010 πήγε στο Παρίσι ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής το στέλεχος του ΣΔΟΕ Θόδωρο Φλωράτο, και παρέλαβε αντίγραφό της από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειώσουμε ότι από το 2015 ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Με τα στοιχεία αυτά, τα οποία με τις λεπτομέρειες που παρατίθενται παρακάτω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, σε συνδυασμό και με την εμπλοκή της γυναίκας του, ο κ. Στουρνάρας πολύ δύσκολα μπορεί να παραμείνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αν και γνώριζε ο Στουρνάρας τις κακουργηματικές κατηγορίες, τον έκανε γενικό διευθυντή!

Ο κ. Στουρνάρας, ενώ γνώριζε την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του Σπύρου Παντελιά στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ως κατηγορουμένου για κακούργημα, καθώς ήταν επιφανές μέλος της ομάδας που έδωσε τα δάνεια και δικάζεται για την υπόθεση αυτή στις 5 Οκτωβρίου, δεν δίστασε να τον τοποθετήσει σύμβουλό του, με υψηλή αμοιβή και παροχές (αυτοκίνητο, οδηγό και πιστωτικές κάρτες). Και στις αρχές του χρόνου –παρότι γνώριζε ότι ο κ. Σπύρος Παντελιάς θα οδηγείτο στο ακροατήριο με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών– του έδωσε προαγωγή, και μάλιστα τον διόρισε γενικό διευθυντή στην Τράπεζα της Ελλάδος! Προϊστάμενο όλων των διευθυντών της Τράπεζας! Τα ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα είναι συγκεκριμένα:

1) Όταν τον διόρισε σύμβουλό του, ο κ. Παντελιάς δεν είχε παραπεμφθεί στο ακροατήριο για κακούργημα. Όταν όμως παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, γιατί του έδωσε προαγωγή, κάνοντάς τον γενικό διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος;

2) Θα σύρεται η ΤτΕ διά του κ. Παντελιά στο ακροατήριο για κακούργημα και την ίδια ώρα ο κ. Παντελιάς θα εποπτεύει τις ελληνικές τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες;

3) Τι θα σκεφθεί η σύνθεση του δικαστηρίου μετά τη σημερινή αποκάλυψη;

4) Πώς θα αντιδράσει η ηγεσία της ΕΚΤ;

5) Η συνεργασία τους στην τότε Εμπορική Τράπεζα επικράτησε των νόμων και της ηθικής τάξης;

Το πάρτι των παράνομων χρηματοδοτήσεων στο ΥΠΕΞ

Εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και νυν στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ηλία Πλασκοβίτη, μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής και συμβούλου του κ. Στουρνάρα, θέση στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομες χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για έργα τα οποία ποτέ δεν έγιναν.

Η ποινική εμπλοκή –ιδιαίτερα σοβαρή– του κ. Πλασκοβίτη έχει να κάνει με την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης του ΙΣΤΑΜΕ. Αφορά την περίοδο 2002 – 2004, όταν σύμφωνα με τη δίωξη των Εισαγγελέων Διαφθοράς η συγκεκριμένη ΜΚΟ έλαβε 400.000 ευρώ για έργα και δράσεις που θα γίνονταν στις βαλκανικές χώρες, και συγκεκριμένα στην Αλβανία, στη Βουλγαρία αλλά και στη Γεωργία, χωρίς όμως να τα δικαιούται. Εκείνη την περίοδο (2000 - 2004) ο κ. Πλασκοβίτης ήταν γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών. Εκτός από τον κ. Πλασκοβίτη διώκονται και άλλοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ εκείνης της περιόδου για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου! Είναι ενδεικτικό ότι από την έρευνα που πραγματοποίησε η Εισαγγελέας Α. Τριανταφύλλου προέκυψε πως επρόκειτο για παράνομες χρηματοδοτήσεις καθώς, μεταξύ άλλων, εκείνη την περίοδο η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν είχε (εκ του νόμου) τη δυνατότητα να λαμβάνει ποσά μεγαλύτερα των 60.000 ευρώ!

Ψέματα είπε για τη λίστα Λαγκάρντ!

Αλλά ο κ. Πλασκοβίτης είναι γνωστός και από την εμπλοκή του με τη λίστα Λαγκάρντ. Ο στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα, όταν κλήθηκε ως μάρτυρας, είχε επικαλεστεί «κακή μνήμη» προκειμένου να δικαιολογήσει την άποψή του στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα ατύπως και ανεπισήμως. Η τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει να ελεγχθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τού είχε πει ότι «κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλακή».

«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεσή του», είχε δηλώσει τότε σε δημοσιογράφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ήθελε τη λίστα δι’ ιδίαν χρήση!

Ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης είχε καταθέσει στην Προανακριτική και είχε αποκαλύψει έγγραφο αίτημα με την υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, με το οποίο ζητούσε από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να σταλεί στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο έλληνας πρέσβης στο Παρίσι είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Πλασκοβίτης είχε ζητήσει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010 τη λίστα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και βάσει αυτού του αιτήματος εστάλη στην ελληνική πρεσβεία στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Στο εμπιστευτικού χαρακτήρα έγγραφο που απευθυνόταν προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρονταν τα εξής:

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. J. Fenet, θα θέλαμε να υποβάλουμε προς τις γαλλικές αρχές ένα αίτημα προκειμένου να αρυσθούμε πληροφόρηση σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις που ανήκουν σε έλληνες πολίτες και εταιρείες σε ελβετικές τράπεζες. Αντιλαμβανόμεθα ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στην κατοχή τους παρόμοια πληροφόρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Το αίτημα αυτό βασίζεται στις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές των κρατών-μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει), καθώς και στη διμερή Συμφωνία της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης.

Όλες οι πληροφορίες θα τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης από τις ελληνικές φορολογικές αρχές στον αγώνα εναντίον της φοροδιαφυγής και σε συμφωνία με τη γαλλική φορολογική αρχή.

Ελπίζοντας σε μια θετική σας απάντηση,

Ειλικρινώς υμέτερος,

Ηλίας Πλασκοβίτης».

Τον διαψεύδει ο πρέσβης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στις 31 Ιανουαρίου 2013 στην Επιτροπή ο κ. Πλασκοβίτης δεν είχε αναφέρει ότι υπέβαλε το αίτημα γραπτώς και είχε κάνει λόγο μόνο για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Από την πλευρά του, ο πρέσβης Χαλαστάνης ισχυρίστηκε ότι βρήκε το έγγραφο Πλασκοβίτη στο αρχείο του γαλλικού υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στο επίμαχο έγγραφό του τότε ξεκαθάριζε ότι η λίστα στέλνεται επισήμως, βάσει της ελληνογαλλικής συμφωνίας του 1963, και για φορολογική αξιοποίηση. Σημειώνεται ακόμη ότι ο Κ. Χαλαστάνης έστειλε τον φάκελο κλειστό, με το επίμαχο συνοδευτικό έγγραφο, στη διευθύντρια του γραφείου του Παπακωνσταντίνου, Χρ. Χατζή, η οποία και υπέγραψε την παραλαβή του.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διοικητής τζιχαντιστών της Συρίας: Οι ΗΠΑ μας παρέχουν βοήθεια

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Συνέντευξη στον Γερμανικό Τύπο Ανατινάζει την Κυρίαρχη Προπαγάνδα

Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Τούρκοι, Σαουδάραβες, Καταριανοί αξιωματικοί καθοδηγούν τις δυνάμεις των Τζιχαντιστών και τους εκπαιδεύουν στον χειρισμό αμερικανικών βαρέων όπλων.

Ανταπόκριση του έγκυρου αμερικανικού μη-συστημικού οικονομικού πρακτορείου Zero Hedge μεταδίδει:

Σε μιαν εντυπωσιακή συνέντευξη στον Γερμανό δημοσιογράφο Γιούργκεν Τοντενχέφερ, που δημοσιεύεται σήμερα σε πολλά όργανα του γερμανικού Τύπου, περιλαμβανομένης της προβεβλημένης εφημερίδας Focus, ένα διοικητής των τζιχαντιστών τρομοκρατών της Συρίας δηλώνει ότι κυβερνήσεις που στηρίζει η Ουάσιγκτων παραδίδουν αμερικανικά όπλα στην οργάνωση Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα και ότι Αμερικανοί εκπαιδευτές στη Συρία πραγματοποιούν την εκπαίδευσή των πολεμιστών της.
«Ναι, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς, αλλά όχι απ’ απευθείας. Βοηθούν τις χώρες που μας στηρίζουν, αλλά δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι μ’ αυτή τη βοήθεια», εδήλωσε ο Αμπού Αλ Εζ, διοικητής μονάδας της Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα, σε συνέντευξη στην Κέλνερ Στάατ Αντζάϊγκερ, από την πόλη της Αλέπο. Κατά τον διοικητή οι μαχητές της οργάνωσης θα έπρεπε να εφοδιάζονται «με πιο εξελιγμένα όπλα» από τους υποστηρικτές τους για να πετύχουν εναντίον της συριακής κυβέρνησης.

Για όσους βιάζονται για την ουσία, ιδού περιληπτικά τι είπε:
- - Βοηθούνται άμεσα από τις ΗΠΑ - Τους προμήθευσαν τανκς και άλλα βαρέα όπλα, μέσω Λιβύης και Τουρκίας. –Δέχθηκαν αξιωματικούς και εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Τουρκία μέσα στην Αλέπο. – Οι διοικητές του Ισλαμικού Κράτους καθοδηγούνται από τις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες. – Είναι αντίθετοι στις ανακωχές και τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας. – Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό μας.
Στη πλήρη συνέντευξη ο τζιχαντιστής διοικητής δηλώνει ότι: « Η μάχη είναι δύσκολη Το καθεστώς είναι ισχυρό και βοηθείται από τη Ρωσία… Η Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα κέρδισε μάχες χάρις στις στους αντιαρματικούς πυραύλους TOW. Χάρις σ’ αυτούς τους πυραύλους πετύχαμε ισοπαλία με το καθεστώς. Τα τανκς μας ήρθαν από την Λιβύη και την Τουρκία, μαζί με τους εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων (ΒΜ-21).»

« Θα πολεμήσουμε μέχρι την πτώση της κυβέρνησης (΄Ασαντ). Το Μέτωπο Αλ Νούσρα θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος, που θα κυβερνάται σύμφωνα με το Νόμο της Σαρία. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κανένα κοσμικό κράτος.»

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ένα πλεονέκτημα χάρις στην αεροπορία και τις εκτοξεύσεις πυραύλων, αλλά εμείς έχουμε τους αμερικανικούς αντιαρματικούς TOW και η κατάσταση, σε ορισμένες περιοχές, παραμένει υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο Αμπού Αλ Εζ.

Αλλά η πιο εκπληκτική ομολογία προέκυψε όταν ρωτήθηκε εάν οι αντιαρματικοί πύραυλοιTOW αρχικά προορίζονταν για την Αλ Νούσρα ή αν η οργάνωση τους προμηθεύθηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» ( των μετριοπαθών αντικυβερνητικών μαχητών). Ο τζιχαντιστής το ξεκαθάρισε: «΄Όχι, οι πύραυλοι δόθηκαν κάτ’ ευθείαν σ’ εμάς». Δήλωσε επίσης ότι όταν η Αλ Νούσρα ήταν πολιορκημένη,. «είχαμε εδώ αξιωματικούς από την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Αμερική. Ειδικούς στη χρήση των δορυφόρων, των ρουκετών, των αναγνωρίσεων και των θερμικών καμερών»

Μια άλλα δραματική ομολογία προέκυψε όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε ειδικώτεραεάν οι Αμερικανοί εκπαιδευτές ήταν πράγματι παρόντες ανάμεσα στις τάξεις των τζιχαντιστών και ο Αμπού Αλ Εζ απάντησε: « Οι Αμερικανοί είναι στο πλευρό μας.»

Είπε ακόμη ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα πληρωνόταν για να πετύχει ειδικούς στρατιωτικούς στόχους στη συριακή σύρραξη: «Πήραμε 50 εκατομμύρια συριακές λίρες ( γύρω στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια) από τη Σαουδική >Αραβία. Για να καταλάβουμε τη Σχολή Πεζικού στην Αλ Μουσλιμία, πριν χρόνια, πήραμε από το Κουβέιτ 1,5 εκατομμύρια Δηνάρια Κουβέιτ ( γύρω στα 500.000 δολάρια) και από τη Σαουδική Αραβία 5 εκατομμύρια δολάρια. Τα λεφτά προέρχονταν από τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών, όχι από ιδιώτες» είπε ο Αμπού Αλ Εζ.

Μια από τις πηγές χρηματοδότησης που ανέφερε είναι το Ισραήλ: «Το Ισραήλ μας βοηθεί επειδή βρίσκεται σε πόλεμο με την Συρία και με τους Εσμπολάχ» είπε ο διοικητής μονάδας της Αλ Νούσρα. Ανέφερε ότι η Δύση διευκόλυνε τους τζιχαντιστές να έλθουν από άλλες ώρες στη Συρία, λέγοντας «έχουμε πολλούς αγωνιστές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Αμερική, από όλες τις δυτικές χώρες». Και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Μόσχας και την Δαμασκό ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν την ανακωχή, που συμφώνησαν Ρώσοι και Αμερικανοί στις 9 Σεπτεμβρίου, για να ετοιμάσουν νέαν επίθεση.
«Δεν αναγνωρίζουμε την ανακωχή- είπε. Θα ανασυντάξουμε τις μονάδες μας. Θα εξαπολύσουμε σε λίγες μέρες τη νέα συντριπτική επίθεσή μας εναντίον του καθεστώτος. ΄Εχουμε ανασυντάξει τις δυνάμεις μας σε όλες τις επαρχίες, περιλαμβανομένων της Χομς, της Αλέπο, της Ιντλίμπ και της Χάμα.»

( Σημ. Η συνέντευξη πάρθηκε προ δεκαημέρου, δηλαδή προ του αμερικανικού φονικού βομβαρδισμού κατά συριακών δυνάμεων στο Ελ Ζορ, που ανατίναξε τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία ανακωχής.)

Πρόσθεσε ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα δεν θα αφήσει φορτηγά με βοήθεια να μπουν στην Αλέπο, όσο οι δυνάμεις του καθεστώτος βρίσκονται στον Δρόμο του Καστέλο, στο Αλ Μαλάν και στις βόρειες επαρχίες. Το καθεστώς πρέπει να αποχωρήσει από όλες τις περιοχές και τότε θ’ αφήσουμε τα φορτηγά να περάσουν. Εάν ένα φορτηγό τα καταφέρει να περάσει θα συλλάβουμε τον οδηγό».

Ο διοικητής επίσης αποσαφήνισε ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα δεν δέχεται την ιδέα μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία: « Δεν δεχόμαστε κανέναν από το καθεστώς ΄Ασαντ ή από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, που τον χαρακτηρίζουν μετριοπαθή. Σκοπός μας είναι η ανατροπή του καθεστώτος και η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με την ισλαμική Σαρία», δήλωσε.

΄Οσο για τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τη συριακή αντιπολίτευση στη συνομιλίες της Γενεύης, ο Αμπού Αλ Εζ είπε ότι « αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύναμοι, έχουν πολλά λεφτά, έχουν πουληθεί.»

Αποκαλυπτικά ήταν και όσα είπε για τις σχέσεις με την Αλ Κάϊντα και με τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.)

Ο διοικητής μονάδας της Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι η οργάνωση «είναι τμήμα της Αλ Κάϊντα».

«Στην πραγματικότητα- είπε- είμαστε μέσα σε μια ομάδα μαζί με το Ι.Κ. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος εχρησιμοποιείτο ανάλογα με τα συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Αμερική, και η ομάδα ξέφυγε από τις αρχές μας. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες του ΙΚ δουλεύουν με τις μυστικές υπηρεσίες και αυτό για μας είναι ξεκαθαρισμένο. Εμείς, το Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα, έχουμε τον δικό μας δρόμο.»


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίδομα 520 κάθε μήνα σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα



Ποσό 520 ευρώ μηνιαίως ανά φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονήςκαι 400 ευρώ ανά φοιτητή που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει το απαιτούμενο ποσό για το πρόγραμμα που θα χορηγήσει 2700 υποτροφίες για 9 μήνες επί 4 χρόνια.
Τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους μέσω του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν αίτηση.
Τα κριτήρια θα είναι οικονομικά, ανάλογα με τα εισόδημα των οικογενειών των φοιτητών, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.

Νίκος Πιτσιακίδης

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....